-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fali77
csendes tag
-
törölt tag
ezek mind prezentációs vetítők, nagy fényerő, alacsony felbontás, rossz képarány, csúnya színek, dlp-ben extra szivárványozás, lcd-ben csirkeháló.
ha teljesen be tudsz sötétíteni, akkor szerintem egy ledessel sem járnál már rosszul, főleg hosszútávon, mert baromi sokat bír, és a prezentációs vetítőket magasan veri.
http://www.argep.hu/product_2033713.html
ha nem, és kell egy picit nagyobb fényerő:
http://www.argep.hu/product_1161984.htmlvagy feleennyiért megkockáztatsz egy használt pl. 720p optoma vetítőt egy normálisabb forrásból.
lcd-ben ennyi pénzért jót nem kapsz, ott legalább 1080p kell, h kinézzen valahogy.
-
tdd587
őstag
válasz
xtremetuning #7286 üzenetére
És egyben nyert is egy beutalót a házimozi topikba a hangfalak elhelyezése miatt...
-
-
fali77
csendes tag
válasz
#95590400 #7283 üzenetére
Otthoni Filmnézésre (mozizásra) lenne. Számitógépre kötve használnám és falra lesz vetitve 2,8 méterről. Ehhez akarok projektort venni. Max 140-150 ezrem van rá. A benq ms612st -t a nagy kép méret miatt néztem Epson-ból néztem még a EH-TW480ast is. de annak max 1,9 méter a kép szélesség ebből a távolságból. Mit ajaálnátok? ha nem a két kinézet típus.
-
syler123
veterán
Egy ilyen nappalis kivetített képet fotózhatna egy ég pa70g tulaj is, gondolom ennél sokkal rosszabb lenne a helyzet.
-
törölt tag
m tudom melyik lenne jobb otthono mozizásra
ha újonnan vennéd, ezért a pénzért egyik sem. nem kell sokat hozzátenni, és kapsz egy kifejezetten házimozi projektort.
foglald össze röviden hol, milyen körülmények között, mit vetítenél, milyen forrással etetnéd, stb.
és szerintem kapsz hasznos tanácsokat, mert eddig annyit tudunk írni, eeeegyeeeelőreee neeee veeeed eeeegyikeeeet seeee. -
iiglo
tag
A benq az 800 x 600-as felbontású, ha minden igaz. Ezt akarod biztosan?
A másik xga, az már esetleg játékra, pc-hez is használható lesz.Szerintem mozihoz belépő szinten jobb a DLP, a fekete feketébb, a színek jó eséllyel jók. A szivárvány hatás szinte biztosan látható mindenki számára, az hogy zavar-e, más kérdés. Feltehetőleg nem annyira, hogy megbánd. A drágább DLP-k már sokszoros a sebességű színkeréknek köszönhetően kevésbé rainboznak, de ez nem az az árkategória. Az LCD-k pedig jellemzően világosabbak, azaz nappal is nagyobb eséllyel kapcs használható képet. De ez minde nem ér semmit, olvasd el a teszteket, az aboutprojectors és a projectorcentral oldalakon, magyar oldalakon, esetleg youtubon. Az olcsó projektoroknál érdemes a zajt is nézni, 35Db már nagyon sok, ha ECO ban tud egy 28-30 körüli értéket az jó, 26 db pedig kiváló! Van egy két olcsóbb Acer, ami eco ban 26db hangerővel 800 x 600 ban egészen jó képet bír vetíteni ( és pc 3d ready )...
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Milyen projectort ajánlotok kis irodai használtahoz, 100-120k környékén? 1024*768-as felbontás elég, nem kell 3d ready. A vetítési távolság 2-4 méter lenne és a vetített kép átlónak nem kel túl nagynak lennie. A fényereje 1500-2000 lumenre is elég. Sajna eléggé szűkös a keret idén, muszáj erős kompromisszumokkal keresgélni
Köszi szépen
üdv, föccer
-
fali77
csendes tag
ez a kettőt néztem ki és nem tudom melyik lenne jobb otthono mozizásra. A Benq-nak nagyobb a képe mivel rövid vetitő távolságú projektor. A másik viszon LCD-s. Eddig panasonoc PT lm1e gépet használtam ami lcd-s emiatt számomra ismeretlen a dlp technológia. És emiatt vacilálok hogy most melyik is legyen a kettő gép közül.
-
fali77
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. projektor vásárlás előtt állok, kinéztem két típust.
Benq Ms612St vagy Epson EB-X12. Az egyik Dlp a másik Lcd rendszerű. Szerintetek melyik lenne a megfelelő és megbízható gép otthoni mozizásra. A dlp-nél menyire gyakori a szivrvány effektus?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fali77
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. projektor vásárlás előtt állok, kinéztem két típust.
Benq Ms612St vagy Epson EB-X12. Az egyik Dlp a másik Lcd rendszerű. Szerintetek melyik lenne a megfelelő és megbízható gép otthoni mozizásra. Mennyire gyakori a szivávány effektus a dlp-nél?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
iiglo
tag
válasz
KatonaT #7269 üzenetére
Ez egy Epson EH-TW450, LCD vetítő. Aránylag nagy fényerővel bír, aránylag kis kontraszttal. Igazság szerint a sötét jelenetekkel van a probléma fehér felületre vetítve, ezért kellett valamit csinálni. A fényesebb képek világa ragyogó volt eddig is, ott nincs szürke mosottság, mostmár pláne.
-
iiglo
tag
-
Lui76
őstag
Nekem is jöhet kép.
Majd az én képem ha frissítem azt is megosztom.
Én lila hátfalat festettem ,ez volt a legsötétebb mészfesték témában.
De még a tikkurila témával csak addig jutottam hogy megkérdeztem egy helyi festékboltot,tudnak keverni de azt kérdezték milyen alapanyagba szeretném és mondott többféle variácitó is !?Nálad tudod hogy milyen festék ?
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Filmezéshez szeretnék projektort vásárolni, sajnos nem vagyok otthon ebben a projektoros témában.
Max. 300K lenne a projektorra. + max. 100K a vászonra.
Mennyezetre lenne szerelve a projektor és a vászon is. Így egy rollos vászonra gondoltam.
Ami kellene az:
Full HD
Magas színhűség és képi dinamika.
Relatíve halkan tegye a dolgát.félig meddig a fórumból ezt a típust találtam. Epson EH-TW3200
Szívesen fogadom észrevételeiteket!Köszönöm
-
iiglo
tag
válasz
szaszlaci #7190 üzenetére
Sziasztok!
Hátha segítek mának is ha valaki vacillál vászon, festés között.
Úgy döntöttem, hogy festek egy szürke vásznat magamnak.
Tikkurila feelings h499 - kikeverték, kb 4500Ft volt 9dl. Ennyit vettem, és a fele elég lett egy kb. 260x160cm-es felülethez. A festéküzletben vettem mini festőhengert, a legrövidebb szálút, kb 15cm széles, vagy csak 12...A lényeg, körbemaszkoltam papír ragasztószalaggal, és egyszer lefestettem. Először megijedtem, mert az eredeti fehér felületen kétféle diszperziós falfesték is volt már, és nagyon úgy nézett ki, hogy csíkos lesz az eredeti festékek miatt, DE NEM LETT. Tökéletesen homogén lett. Pontosabban kétszer le kellene festeni, mivel a falon van egy két mélyebb felületrész, ahol nem fedte be tökéletesen, de ez csak közelről szemlélve vehető észre, a képen nem látszódik. A második festésnél ezek biztosan eltűnnek majd.
A kép eszméletlen lett. Olyan, mintha lenne egy egy kategóriával jobb projektorom.
A fehér falra párhuzamosan vetítve nyilván a fehér sötétebb lett, de ez csak ebben az osztott felállásban észrevehető. Az egész iszonyatosan kontrasztos lett, mélységet kapott minden. Érdekes módon az arany színek és árnyalataik gyönyörűek lettek, de a sima nincs jel kék képernyőt is öröm volt nézni, nem egy halvány kék felület, hanem egy rikító mélykék óceán lett.
A festéskor nem igazán volt koncepció, kb. csíkonként kétszer merítettem a görgőt, és közepesen sok festéket vittem fel egyszerre, tehát nem keveset sokszor, hanem tisztességesen. A festék meglepően jól fed, hibátlan.
Én fekete csíkot nem rakok keretnek a kép köré, mert nagyon hülyén nézne ki a nappaliban, de egy kis dekorációval összhangba lesz hozva az énteriőrrel
Ha érdekel valakit, csinálok majd képet, milyen lett a nagy mű.
-
szaszlaci
addikt
Azért ne feledd, hogy ott valóban a szemléltetés a lényeg, hogy mégis mi ez. Érdemes megnézni, hogy el tudd helyezni, miről van itt szó.
Chal: attól függ. Szemből érkezik a fény, így nem fog árnyékot vetni a göcsörtösség. Az ecsetvonás egyáltalán nem baj. De mondjuk a fűrészporos tapéta, vagy a szórt vakolat már sok.
Ez fehérre igaz, szürkénél már talán kényesebb. -
Devid_81
félisten
Nekem pl tapeta van a szobaban, de valaki mar rafestett, nah en adtam neki egy uj hofeher reteget, most mar olyan mintha ha nagyon aproszemu fureszporos tapeta lenne, boven elfogadhato a szint szamomra.
Ha meternel kozelebbrol nezem a vetitett kepet akkor itt ott latszik a hiba, de ugye az nem a normal nezotavolsag, 1 meterrol a pixelek is latszodnak stb stb.
Ha nem olyan falad mint a balaton viharban akkor elvileg tul nagy gond nem lehet, mondom ezt igy latatlanban... -
KA78
csendes tag
válasz
szaszlaci #7250 üzenetére
Nem,nem a sávosodás,a szivárványozás! Láttam pár youtube videón róla kamerás felvételt,és már ott is zavar,lehet,hogy így durvábban látszik,mint élőben,ki tudja, tényleg a legjobb lenne élőben megnézni...de vmiért talán az epson jobban bejön...vétel előtt úgy is szeretném valahol élőben megnézni, 120-as motoros vászonhoz lesz...és sajna nappaliba,ahol majdnem minden fehér...
Új hozzászólás Aktív témák
- Cambridge Audio Dacmagic DAC Kiváló állapot, dobozában!
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest