Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
Ben Hur (remélem, elég öregnek számít) Spartacus, Blade Runner (gyakorlatilag mai transzfereknél jobb), Az összes James Bond.. Hogy legyen magyar vonatkozás is, a Hyppolit, a lakáj 2K-ás restaurálása és abból készült BD képminősége és még számtalan nagyon jól felújított és bedigitalizált régi film. Persze a Tök alsó 8 már lehet nem annyira jó minőségű...
-
törölt tag
most komolyan erre a hihetetlen ostoba felvetésedre vársz konkrét példákat? tudod te egyáltalán h készül egy transzfer 35 mm-es kópiáról? vagy csak böfögsz bele valami sommásságot az éterbe?
de igen, biztos minden 2000 előtti filmet fakezűek forgattak, szar anyagra, és a transzfert meg kiadták a gyökkettő bt-nek, akik levakuzták és csináltak róla egy zsírkrétarajzot.
felmászol egy torrentoldalra, beírod h pistike relanze 199x upscaled from dvd, oszt nézelődsz, aztán ha azt látod h minden szar, elmész szemészhez.
nem azt mondom, h nem láttam szar transzfert, elcseszett pistikerelanze kódolást. de ezt így... hátö. kiverte másnál is a biztosítékot.[ Szerkesztve ]
-
B.Junior
tag
Köszönöm a hozzászólásokat, és a segítséget... ! Engedjétek meg hogy még kérdezzek valamit:
Az ajánlott madvr+mpc-hc kombó ha minden igaz beállítva ez alapján: http://www.homecinema-hd.com/madvr_en.html
Hol tudom beállítani az 1024x768 értéket, hogy a projimat XGA (natív) felbontású filmmel tudjam kiszolgálni..?
A LAV video decodert DXVA2(nativ) - ra állítottam. Ez így rendben?
Cori 3 CPU 3,07Ghz
ATI HD5850
Win8 64bit -
Csibcsala
tag
Láttam projektort amiről azt hitték, hogy valamelyik tükrébe vagy az lcd-be beleégett a por. Közben a motorikus fókusz illetve zoom állítója romlott el, így a mikrószemcséket felnagyította. Egy Philips projektor,(pár éves) izzója egyik oldalán mintha egy luftballon lenne, úgy kikúposodott és az izzó fekete volt már , de a mai napig üzemel,nem durrant el.
Csak a porfelhőt látni. Sohasem menetelnek el idáig. Sohasem hagyják el a sivatagot. Amint elérik a sivatag határát, visszafordulnak.
-
-
xtremetuning
addikt
Ó nekem elég a 95 kiló is. Jelenleg.
Azért a C3X dizájnja a mai napig ütős szvsz.
Az új Nero sorozat is azt viszi tovább....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Tudom, hogy a sajátodra értetted.
De még mindig jobb, hogy ebbe locsolod a lét és nem egy játékgépbe...
Persze lehetne még itt is nagyobb-nagyobb minden, de már így is kihangosítási szintnél járok......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Hifi upgrade nálam closed. Illetve done. Most a vetítő jön , azaz várat magára.
Hála az égnek a d80-ra a szar kép, mint jellemző, cseppet sem igaz. A mai napig imádom a képét.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Tudom. Tavaly kihívtak, hogy nézzem meg. Javított, bár a Sim2 csinálta vagy 3 hónapig. Nem véletlenül nem kel el több, mint egy éve.
Ennyiért tudok itthon is, ismert előélettel és vadi új lámpával. Várok, hogy még lejjebb menjen az áruk.
Ez még mindig bazi sok. Akkor is, ha minden fillért megérnek.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
yodamastah
őstag
Valamelyik also modell lehetett, ami kifutoban volt mar. Vagy az is lehet hogy vett egy meg regebbi HT modellt, de megkapta "olcson". Csak aztan a 720p miatt ezt mar nehez ma eladni. 1millioert mindenesetre nem nagyon voltak meg a Domino modellek sem uj korukban.
Vagy az is lehet hogy egy Domino10 volt neki, de az tenyleg nem egy nagy szam, viszont nem is volt az draga. Az ilyen 600-700k-ert meg lehetett venni ujonnan 4 evvel ezelott is. A sim2 par eve elkezdte csinalni, hogy probal alacsonyabb aron is kinalni projektorokat, de azok nem olyan jok. Most is a legolcsobb Crystal modellek nem valami acelosak. Nem olyan rosszak, de nincs meg bennuk az a plusz amiert megeri Sim2-t venni.
Jelenleg ar/teljesitmenyben a Domino 80e a legjobb Sim2. Kifuto modell, de egesz jo aron megveheto, es ez egy nagyon jol eltalalt kepi vilagu modell. Az igazi finomsagok a Sim2-tol sajna sokkal tobbe kerulnek. Viszont azok nem fognak elavulni 2-3 ev alatt. Jelenleg pl ha megvettel 2007ben egy c3x1080-at, az a mai napig alazza a mostani 800e-1millio koruli projektorokat. Persze illik is neki, mert 28k eur volt 5 eve Viszont szivas ha ugyanebbol 720p-s vettel ami ugy 30%-al volt olcsobb (sima C3X). A kepe jo, de ha el akarod adni, akkor vicc aron megy el, hiaba egy jol megepitett 3chipes DLP. Mondjuk azert ez a vicc ar nem 1-200e
-
yodamastah
őstag
Ez mikor volt amugy? Mert amit most csak 100k-ert tudott eladni, az legalabb 6-8 eves modell kellene legyen (Domino18 vagy ilyesmi)
Mindenesetre az nem jellemzo hogy mondjuk egy 3 evvel ezelotti eros kozepkategorias modell (1-1.5millio ft) 100-200k-ert menjen ma. Ez azt jelentene hogy egy JVC HD750-et 100-200k-ert lehetne megvenni. Azt hiszem sokan boldogak lennenek ha ez igy lenne
-
yodamastah
őstag
Ez a 720p mondjuk tenyleg szivas. Rohely aron lehet neha latni 3chipes 720as Sim2 modelleket, amik kepminosegben meg ma is igen komolyak, de en is inkabb nezem az 1chip DLP-t, mert 1080p utan mar keptelenseg visszalepni. Pedig a kepminoseg messze nem csak a felbontasrol szol... sot!
-
yodamastah
őstag
Hol vannak millllios gepek 3 evvel kesobb 100ezerert??? Tudnek par vevot ilyenekre
Ettol fuggetlenul a vetito valoban nem befektetes. Foleg hogy mostanaban barmit nehez eladni, ami sok 100k ft. Meg akkor is ha nagyon jo aron arulod. Nem azert aruljak fel aron az 1eves dragabb gepeket, mert elavult. Hanem mert 500k felett sokkal kevesebb a vevo.
-
yodamastah
őstag
Habositott muanyag lapot csusztatok be, ami a vaszon kereten van rogzitve. Ovatosan kell csinalni es nem teszi tonkre. Eleg regota igy van, nem volt eddig baj belole. Az mondjuk igaz, hogy szinte mindig fent van a maszk. A filmek java resze tovabbra is 21:9. Szerencsere
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Maszkolás
Viktor megoldása azt hiszem tökéletes. Sajnos én a vásznam rövidsége miatt nem tudtam így megoldani. Lehet még a rolettát is elrejtettem volna, és a nyílást szemből egy diszkrét szegőléccel takartam volna.
Alulról meg nem kell maszkolnom, mert a Popcornnal le-fel tudom a képet tolni. -
yodamastah
őstag
-
yodamastah
őstag
NIncs gond ezzel az abraval. Ez cska azt mutatja milyen tavolsagrol van szem felbontason a megjelenito. De ez nem azt jelenti hogy ilyen messzirol kell nezni
720p-vel az a szopo, hogy egy kicsit nagyobb latoszoggel mar rohadtul latszanak a pixelek. En ugy 3.3 meterrol nezek 220 szeles kepet, es a 720p itt mar rettenetes lenne. Volt regen 720p projektorom, azt 180 szelesen neztem errol a tavrol, de az is hatareset volt sajna....
-
Turbo73
tag
Szia!
Mivel Pana 2000-ed van adnék egy pár tanácsod. Ha 1000 órát ment és nem volt tisztítva az baj. A gép szűrőjét, amit hátul a jobb oldalán találsz szemből nézve, 100 óránként kell tisztítani. Egyszerűen kihúzod, óvatosan, mert a tiéd iszonyú poros lehet, és porszívóval kitisztítod. Mellesleg ha belenézel a leírásába, akkor ezt megtalálod. Ha még nincs a képeden látható porszem ennyi óra után, akkor szerencsés vagy, mivel ez a pana 1000-4000 típushibája, hogy por megy az LCD-kre.
-
szaszlaci
addikt
LCD-nél jobban kell izgulni, mert azt kevésbé lehet hűteni, így jobban ráég.
Van benne cserélhető szűrő? Ha van, akkor szűrősPor mindenhol van, ha pedig látod, akkor nálad sok. Jut abból mindenhova.
Aki szedett már szét / javított ezt – azt és figyel, el tudja dönteni, hozzányúljon-e. Szűz kézzel inkább ne!"még működik..." Ez az.
De nem ijesztgetni akarlak, lehet, tiszta belül, látni kell.Csak Batyó árait láttam, ő azt hiszem 10 + postáért tisztít. Kicsit soknak tűnhet, de van vele munka, szóval nem elszállt az ár.
De annyit mindenki megtehet, hogy leszedi a burkolatot, és belenéz. Különösen az LCD panelokat szemügyre véve. Viszont fújkálni nem szabad, mert akkor oda is jut, ahol eddig nem volt!
Vagy kiveszed a lámpát, abból is azért látható ez-az. Ha lapátolni lehet a port, akkor belül is van. Fényképezd le!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Az is egy hozzáállás, hogy vedd meg jó drágán, használd egy kicsit és dobd el.
Aztán az új gép tuti jobbnak fog tűnni utána, mivel a régi csupa retek belül. Szerinted ha a tévéről nem törölnéd le a port, milyen képet adna?Nem érte el a lámpacserét, mert előtte tönkrement a tisztítás hiánya miatt. Vagy ami valószínűbb, hogy a kosztól rosszá vált kép miatt lecserélte.
Nekem kb ilyen volt a tükör úgy 1000 üzemóra után.Ez meg a színkerék forgását figyelő opto:
Nem is értem, hogy lehet megkérdőjelezni a tisztítás fontosságát.. Ha nem megy, el kell vinni, ahol megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Akkor jó eséllyel a PC beleszól, tehát vagy azt csinálod, hogy a vetítőn a nullás fekete legyen a legsötétebb, és a 255-ös a legvilágosabb. (Ugyan ezzel az ábrával látod majd ahogy állítod, hogy hol lesz jó.)
Ha így a feketén képzaj jelenik meg, akkor azt is csinálhatod, amit írsz, hogy a driverben/lejátszó szoftverben próbálod meg állítani, a vetítőt pedig hagyod a 16 – 235-ös végpontokon. (Viszont így ha képeket akarnál nézegetni, akkor ahhoz kell a 0 – 255 végpontos beállítás.)Tisztítással hogy állsz, hány óra van benne? Mert az is tud ám szép fényerő csökkenést okozni.
Hogyha van gamma (szoftverben biztos), azzal is hozzá lehet nyúlni legrosszabb esetben, de az könnyen tud ugyan látható, de ocsmány képet csinálni..
-
szaszlaci
addikt
Na várj, szerintem félre értettük egymást. Pont fordítva, -16-ról kellene indulnia. Illetve annak nem sok értelme lenne, tehát a vetítőn kell úgy beállítani a brightness csúszkát.
Azaz ha mondjuk Photoshoppal kikeversz egy színt, ahol a három (teljes intenzitású) összetevőből 16 egységnyi van, akkor kapsz egy nagyon sötét, de nem tök feketét, a monitoron láthatod az eltérést. Na a vetítőt úgy kell állítani, hogy ez legyen a legfeketébb, a 15-14-13-...-0 fekete ne látszódjon már sötétebbnek.
Ami viszont kavar, hogy – bár én max jutub videót nézek PC-n – de találkoztam már olyannal, hogy a lejátszó program lejjebb viszi ezt automatikusan, és a 16-ból lesz 0-ás. Ezt egyszerűen le tudod ellenőrizni: ha a videó alján és tetején levő fekete csík világosabb, mint egy Photoshopban csinált 0-ás fekete, akkor a lejátszó program nem piszkál bele.
Mellékeltem a saját ábrámat, ami csak szint kalibrálásra jó, gammára nem, és csak abban az esetben, ha nem mondtam hülyeséget az egész NTSC színtérrel kapcsolatban.
Ha megvagy, akkor ugyan ez a helyzet a fehér – kontraszt terén is.
Az íriszt ki kellene kapcsolni a kalibráció idejére, ha lehet.Talán elképzelhető, hogy nem tudod az összes módban állítani ezeket. Olyanról hallottam, hogy a színeket nem lehet bizonyos gépeken, de hogy a fényerőt.. De az is lehet, menteni kell a beállítást.
-
szaszlaci
addikt
A forrásnál ugye nincs nagyon elállítva a fényerő, kontraszt?
Na most remélem, hogy jók a következő információim..
Attól függ, milyen tesztábrát használsz. A megjeleníthető árnyalatok száma 0 – 255, viszont pl. az NTSC színkészlet kevesebb! Most nincs kéznél a saját tesztábrám, de míg a megjeleníthető legfeketébb a 0-ás, ez egy (jpeg, bmp) kép esetén ki is van használva, 256 világossági fokozatot lehet átvinni.
Videónál viszont magasabb, talán 16-os. Tehát a vetítőt úgy kell beállítani, hogy a 16-os fekete legyen a megjeleníthető legfeketébb.
Világosnál ugyan ez, ott azt hiszem, 235-ös a legfehérebb videónál, tehát azt kell a legvilágosabbra állítani a kontraszttal, hogy 235 – 255-ig egyforma legyen a megjelenített fehér kép.
Vagyis videónál a letárolható fényességi fokozatok száma valahol 210 körül lehet.
Remélem, érthető.A profilok jó eséllyel a gammát is állítják, tehát anélkül világosítják ki a képet, hogy a nullás fekete elveszne. (Ízlés kérdése, ki mit szeret.)
De az egyéb állítók is általában ebbe szólnak bele, mint árnyék sötétsége, stb.
(A színezés az megint más, azt nem a szín világossága állítja.)Az eco/normál mód a megvilágítást, tehát a lámpa fényerejét állítja. Az összes többi állító viszont a képfeldolgozásba szól bele! (Kivéve az íriszt.)
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
A sötétítés alatt a fényerő/brightness állítóra gondolsz? Az a fekete szintet állítja.
A kontrasztot beállítottad? Azzal a sötétebb részek is világosodni fognak.
Ezt olvasd el!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yodamastah
őstag
Lehet hogy csukodik az also tartomanyod valamilyen okbol. Pl nem jol van bealltiva a forras, vagy nem jo a hdmi black level beallitas, esetleg nem jo gammat hasznalsz, vagy az also vegpont nincs jol beallitva a projektoron stb.... En hazimozi vetitoket kalibralok regota, es lattam mar par osszevissza elallitgatott rendszert.
Persze valoszinubb hogy egyszeruen csak a kontrasztot kevesled, azaz nem eleg jo a fekete, es valoban egy jobb projektor kell.
Az AE4000 jobb nativ kontrasztot tud, ez biztos. De egyaltalan nem biztos hogy a csere teljesen megoldja a problemadat.
-
yodamastah
őstag
Roviden: Segitene.
Hosszan: jobban korul kellene jarni a problemat. Lehet csak rosszul van beallitva a projektorod, vagy a szoba nem az igazi. Egyebkent inkabb az AE5000 ha mar cserelsz. Sot meg inkabb egy Epson TW9000. Az utobbi talan az egyetlen LCD projektor, ami szinreprodukcioban nalam meguti a szintet a jelenlegi mezonyben. Mindezek mellett tenyleg jo a kontrasztja. Es mindezt ugy mondom, hogy nagyon regota fujok az Epson projektoraira. De a Tw9000 tenyleg jo lett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Filmvilág
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest