-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
cinemazealot #58846 üzenetére
köszi, ideáig én is eljutottam, de a lap alján pont arra a 3d converterre hivatkoznak ami a kérdésem tárgya volt.
-
makkmarce
őstag
válasz
Djuree #58847 üzenetére
érdemes megnézni a német ebay-en, vagy akár a magyar lámpaboltokban. aliról lassan, és kétes valami jön, németektől azért jobb az esély, hogy azt kapsz, amit rendelsz. Érdemes figyelni, mert ami nem kínában készül, attól még fenn lehet az Ali-n, csak drágább, mint az EU-ban!
Én gyári szám alapján kerestem egyet. Ja és ne felejtsd majd a kesztyűt, különben rövid életű lesz a lámpa. -
Djuree
félisten
üdv!
w1070+ projektorhoz szeretnék venni izzót.
alin nézegettem, vannak 4000ft-ért is meg 30000-ért is. miért van ekkora különbség?
melyiket érdemes venni? -
Alien!
senior tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy kaptam egy 720p-s casio xj-m251 led/laser projektort, ami alapvetően 2D-ben tök jól teljesít, de szívesen kipróbálnám 3D-vel is. Itt jön a probléma, hogy csak VGA bemeneten és PC-ről lehet hajtani. Itthon van hozzá vas Nvidia kártyával, még 3D vision szett is (emmiter + szemüveg, bár ez valszeg nem menne vele), viszont gőzöm sincs hogy mivel lehet átlőni a képet. Stereoscopic playerrel próbálkoztam de nem igazán tudom, hogy működne-e. Addig nem vennék hozzá DLP szemüveget amíg nincs meg a tuti megoldás. A leírása szerint vmi Casio 3D converter szoft kéne hozzá, ami természetesen már sehol sem található...Létezik, hogy csak így működne? Vkinek itt volt már ilyen modellje esetleg?
-
herrká
senior tag
válasz
Bikkrom #58840 üzenetére
Teljesen igaz amit írtál! Eszünkbe sem jutott projektor, soha. Aztán szembejottek a különböző kínai termék tesztek, itt is ott is. Ó, projektor 43 ezerért! Ráadásul a tesztek szerint "aztaszurva dejo"! Vegyünk már egyet! Hátsó teraszon kertmozi filing... Hát, nem teljes az élmény. Az elején azért el voltunk ájulva. Nagy képátló, mint a moziban. Pfffff. Később jött a de fakó a szín, nincs elég sötét, akárhogy allitgatom, mintha nem lenne éles a kép. Gyors mozgasoknal álló képek sorozata (laggol). De ismétlem, a mi igenyeinknek megfelelne még így is, ha nagyobb fényerő és élénkebb színek lennének. De olvasva a kapott válaszokat, erlelodik a gondolat, hogy eladom. Jövőre meg veszek egy hasznalhatobbat. Jövök majd tanácsért! Köszi mindenkinek a segítséget és tanácsokat!
-
Bikkrom
senior tag
válasz
herrká #58839 üzenetére
Igen, ezt mondjuk nehéz elfogadni, mert mindig a pénztárca diktál. De minden topicban ez van, és joggal van így. Egy biztos, 80-100 körül már lehet venni belépő gépeket amikkel szürkületben is lesz olyan képed, mint sötétben a Xiaomi-val. Mikor kiteszik elég, hogy igaz 2* annyi az ára, mint a kínai és használt is, de a fényerőd lesz 5* annyi, a kontraszt meg 10* akkor nem kérdés, hogy megér 2* annyit. Plusz ez csak a belépő szint.
Nagyon megtévesztőek azok a magyar tesztek. Szinte rá dumálnak, hogy mennyire jó a Wanboo meg Blitzwolf. Közben meg...
Fogyasztói társadalom. Mindenki el akarja adni...
-
herrká
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58838 üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy egy B100-as szalagos ára, egy igazi vájtfülű hifisnek 50cm hangszórókábel...
Ebben a csoportban az én Wanbo-m vásznastól sem ér annyit lehet, mint itt néhány hozzáértő vászontartó szerkezete...
-
-
herrká
senior tag
válasz
Bikkrom #58832 üzenetére
Köszi Neked is a segítséget! A vászon is egy egyszerű Banggoodos termék. Már nem tudom linkelni, kifutott.
"120-Inch HD Portable Projector Screen White Plastic Simple Curtain HD 16:9 Throw Ratio for Movie Home Theater Indoor Outdoor"
Azt gondoltam, hogy ha egy Anti-Light vászon egy gyertyalángnyival jobb láthatóságot produkálna, már megérné. BG-n 15 ezer kb.
Azonban látom, hogy itt profi, igényes felhasználók vannak. (mintha egy hifis fórumban a Tesla magnómat emlegetném)
De nekünk igazából megtenné ez a kis projektornak nevezett kütyü is. Letöltött filmeket nézegetünk rajta. Csak mivel az egy oldaláról nyitott teraszon szoktuk használni - mint írtam kertmozi jelleggel - és meg kell várni, hogy besötétedjen, későn kezdjük a filmezést. A hang viszont zavarhatja a szomszédokat, ezért 10-kor vége... Nem lenne hátrány, ha már szürkületben elkezdődhetne a "vetítés". :-) De látom, nincs értelme a vászon beruházásnak. Majd talán jövőre le tudom cserélni valami jobb gépre. Köszönöm a segítségeket! -
ZsoAce
tag
Sziasztok, létezik olyan olcsó piko vetítő, ami telefon/laptop képernyő tükrözését/kivetítését tudja? (olcsó: 100 eFt alatt)
Gyerek részére diafilm vetítés kiváltására alkalmaznám.
Ha volt már ilyen kérdés, akkor bocs. -
Bikkrom
senior tag
válasz
herrká #58821 üzenetére
Sajnos annak a Xaomi-nak sehogy sem lesz jobb a képe. A fényereje kevés, kontrasztja nincs. Hálistennek lebeszéltek annó a csoportban ezekeről engem is.
Az említett ALR vásznak annyiba vannak, mint egy 20* jobb gép a jelenlegi helyett. Szóval én is a gép cserére szavazok. Azt a Wanboo-t add el és nézz ki egy belépő/közepes fullHD-s gépet használtan.
A vásznad milyen? Márka, típus, anyaga, képarány, szélesség, hossz stb. Be tudnád linkelni?
-
Ijk
nagyúr
válasz
herrká #58821 üzenetére
Nincs csodavászon. 150 lumen (ha van egyáltalán annyi) 3fL a vásznon, hogy legyen min. 14fL fényerőd ahhoz 600 lumen kellene. 400-500 még jó lenne koromsötétben, de ez is 3-4x magasabb fényerő mint amit a géped tud. Kicsinyítsd a vetített képet, talán olyan 65" méretnél már lesz fényerőben élvezhető képed.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Erősen kilógok az itteni profi felszerelésekből! Azt sem értem miről írtok. De remélem valaki segít a kérdésemmel kapcsolatban. Van egy Wanbo T2 Max projektorunk kertmozizásra. Nekünk elég is lenne, de a fényerő nagyon gyenge. Kell a teljes sötét a használatához! Azonban még így is elég fakók a szinek.
("Light source technology: LED
Screen size: 40 ~ 120 ”(recommended)
Screen format: 16: 9
Standard resolution: Full HD (1920 x 1080p)
Brightness: 150 ANSI lumens max.
Contrast ratio: 2000: 1")
Ráadásul teljesen laikusként egy 120"-os fehér vásznat vettünk hozzá. Mostanában olvasgatva a témában látom ezeket a "Metal Anti-Light" vagy a Metal szó nélkül is létező, Anti-Light szürke színű vásznakat. Vagy a 'csillogós fehér" talán reflectiv a nevük(?) vásznakat. Ez utóbbinál elég szűk látószögeket adnak meg. Ezek valamelyike segítene esetleg, hogy élvezhetőbb legyen a látvány mint a fehér vászonnal? Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz
LWhite #58815 üzenetére
Ajánlom a Dulux mobil alkalmazását, remek találmány. Azzal koppintással tudod változtatni a falak/plafon színét, a dizájner biztosan fog olyat találni a sötétebb árnyalatok között, ami számára is elfogadható. Mi, feleségemmel a Tikkurila színminta legyezőjét böngésztük, kiválasztottunk 10-12 félét, majd az említett alkalmazásban megkerestük azok Dulux megfelelőjét. Azok közül az nyert, amelyik legjobban passzolt a könyvespolc-rendszer, szőnyeg, parketta színvilágához. Így lett sötétzöld. Mindketten - képletesen - falba verdestük a fejünket, amiért nem évekkel korábban léptük ezt meg, annyira kellemesebb, élhetőbb, barátságosabb lett a nappali.
-
LWhite
tag
Nem azért nem, mert nem tudnék festéket venni, vagy önállóan lefesteni a plafont, csak a nappali dizájnba nem fér bele a sötét mennyezet, legalábbis a dizájner szerint.
Szóval csakis átmeneti, a vetítés idejére szóló megoldást keresek. Dedikált moziszoba esetén nyilván nem lenne kérdés a festés. -
-
tobias40
veterán
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szüleim szeretnének egy projektort amit a nyaraló kertjében, vagy itthon használnának. Mit ajánlanátok ami kicsit kompaktabb? Valami egyszerű kéne, androidos TV-t kb 1 év alatt tanulták meg használni
Túl komoly nem kell nekik, inkább csak YouTube meg társait használnák rajta.
Köszi a segítséget!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tobias40 #58808 üzenetére
Én full paraszt módszerrel oldottam meg, mert nincs hova elhuzni a fuggonyoket akkor amikor nincs vetítés. Szóval nálam manualis felhelyezes van.
4 kampó van a mennyezet 4 sarkába furva. Vetítés ideje alatt ide vannak felakasztva az anyagok, összesen 4 db. 1 a mennyezetre, 2 az oldalfalakra és 1 a hátunk mögé.
Így igazából csak anyagkoltseg van, én fekete munkaruhavaszont vettem.
ljk forumtars oldotta meg magánál nagyon szépen.
-
tobias40
veterán
válasz
Vhiktor #58807 üzenetére
Ez a sötétítés azért biztos belekerül vagy fél millába alsó hangon de nagyon ötletes.
Engem az asszony két lábbal rúgna ki a házból (persze csak elméletben) ha megcsinálnám pedig már együtt élünk több mint 30 éve és ismeri a "rigolyáimat" !
Te is ilyen elhúzhatósra csináltad meg?Gondolom itt gipszkarton álmennyezet van és abban van a sín amiben fut a vászon..
Vagy 2 cső van a szoba két oldalán és azon kívül fut a várszon ami egybe van varva? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
makkmarce #58796 üzenetére
Nem vitatkozunk :)
Nyilván mindketten tudjuk hogy mit láttunk a saját környezetünkben.Ha felém jársz szívesen megmutatom nálam milyen a falak és a mennyezet sötétítésével és anélkül.
De azt fontos megjegyznem, hogy én amikor a falak sotetiteserol beszélek, akkor nem csak egy kis részre értem, hanem kompletten, mint ahogy ebben a videóban is benne van:
Én is 3 lépésben valósítottam meg.
Elsozor csak a teljes mennyezetre került fel függöny, hatalmas volt a különbség.
Másodjára a 2 oldalsó falra, amik méterekre vannak a vaszontol és a géptől. Megint csak hatalmas ugrás volt.
Harmadjára meg a vaszonnal szemközti falra, és megint volt akkora javulás mint az első 2 esetében. -
makkmarce
őstag
nem kérdés, hogy jobb,és hogy úgy kell összehasonlítani, hogy azonos szoba, azonos környezetben.
Nem a grafikont kérdőjelezem meg, hogy ABBAN a fehér szobában AZ lett a végeredmény, hanem azt, hogy:1. mekkora volt a szoba a képhez képest, mondjuk azonos képméretnél 2x akkora szobában, de azonos képátló mellett már közel sem akkorák az előnyök, mint amit a grafikon mutat.
2. a kis chip-es DLP gépeknél kisebb gond is nagyobb annál, minthogy milyen színű a fal, van anélkül is elég bajuk, már nem sokat javít rajtuk a szoba átfestése. (a kis chip alatt nem egy benq w2000-rest értek, mert az már közepes, hanem a tényleg 1.1 cm2-es belépős gépeket). Aztán persze biztos lehet keresni olyan jelenetet, ahol nagyot lehet mérni, de napi általános használat mellett a kis chipes gépeknél nem a szoba színe fog zavarni.
3. a szem alkalmazkodik, ahogy régen tudtuk nézni az első TFT paneleket is, bár remélem csak a rémálmaimba jönnek vissza.
-
BIGi75
senior tag
válasz
steewattyoo #58802 üzenetére
Én ilyen világos falak mellett nem ragaszkodnék a 16fL-hez, ergo a 0,8 gain-es vászonhoz 100"-nál sem. Inkább 1.0 gain-eset vennék. Az elérhető választék is nagyobb (már ha nem ALR-ben gondolkodsz).
-
Ijk
nagyúr
válasz
steewattyoo #58802 üzenetére
Ha jól emlékszem ECO-ban 600-700 lument tud új lámpával. Ha mondjuk 600 lumennél megcélzod a 16fL-t akkor 100"-ban 0.8 gain vászon adja ezt. 110"-nál már 1.0 gain.
-
steewattyoo
csendes tag
Na úton van egy keveset futott f22 (elvileg kevesebb min 100 óra), köszi a tanácsot még egyszer.
Viszont felvetődőtt bennem egy újabb kérdés ahhoz, amit írtál, hogy 0,8-as gain-es vászon kellene hozzá. Ez a gain az ECO-módhoz ajánlott, vagy a teljes fényerőhöz? Ez mennyire pontos érték? 0,7-0,9 még jó? Vagy esetleg az 1-es gain is megfelelő lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest