Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #59098 üzenetére
Lehet tölük is közvetlenül rendelni, de alza, mall és társai ha jól tudom forgalmazzák ezeket.
Én anno a premimcord termékeket alzatol vettem.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #59096 üzenetére
Van
[link]Innen tudod
This product comes with 4 HDMI outputs
These 4 outputs are synchronousItt pedig a 2.0-as
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tobias40
veterán
-
herrká
senior tag
Köszönöm Nektek!
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #59092 üzenetére
Ugyan nem írtam, de nekem többek között egy ilyen jó pár éve teszi a dolgát hibátlanul, és mindkét kimenetén egyszerre küldi ki a jelet, tehát nem kell váltogatni.
-
Vhiktor
veterán
válasz herrká #59091 üzenetére
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Újdonsült projektor tulajdonosként, a kábelezéshez kérnék segítséget. Nem találtam szaktopikot, ami él. Szeretném a Pc-t a tv-n kívül a projektorra is csatlakoztatni. (Csak 1080p) Olyan hdmi elosztót?, switchet?, splittert?, keresnék, amely egyszerre adja ki a jelet a két eszközre. Tehát egy hdmi be és kettő ki. Ha a tv-n gépezek, vagy ha a projektoron akarok, akkor ne kelljen gombot nyomogatni, kapcsolgatni semmit. El lenne rejtve a bútorzat mögött. Tudna valaki ajánlani, linkelni olyat, ami nekem kell?
Köszönöm! -
TCr
veterán
Sziasztok,
Egy kedves barátomnak a hétvégén elromlott az Xgimi H1 projektora.
Első körben nem működött a wifi és a távirányítóra sem reagált.
Telefonos applikációval sikerült factory resetet végrehajtani, aminek az lett az eredménye, hogy már be sem kapcsol. Se kép, se hang.Van ötletetek, hogy kihez lehetne fordulni szerviz, javítás ügyben?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
thomasrc
tag
EN13 objektív lesz a barátod.
https://lenscalculator.barco.com -
paler
aktív tag
A Projectiondesign F32-es projit valahogyan be lehet állítani úgy, hogy kb.3,5m-ről 235cm széles képet tudjon vetíteni 100% felbontással? Vagy ez esélytelen?
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
sony89
tag
válasz cipofuzo87 #59072 üzenetére
Ha valahogy megtudnád oldani akkor én inkább ezt venném meg!
[link] -
synar
őstag
válasz cipofuzo87 #59074 üzenetére
Meg a hangrendszerről se feledkezz meg, annak is kell hely, ha csak fél métert számolsz a két frontnak, akkor is már "csak" 4m széles vászonnál tartasz, ami még mindig nem kicsi, de máris könnyebb lesz projektort is találni hozzá. Továbbá figyelembe kell venni az optimális nézési távolságot is, 3m-ről 5m széle vászon az olyan, mintha a moziban az első sorokban ülnél, a kép nagyobb része jóval a szemmagasságod felett helyezkedne el és zavaróan torzulna a látvány. Nálam 2,7m széles vászon van 50cm-en van az alja és kb. 3m-ről nézem a szélevásznú filmeket, ha 16:9- akkor úgy érzem messzebb kell ülnöm, mert már kényelmetlen a fejtartás.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz cipofuzo87 #59072 üzenetére
-
m3ss
veterán
válasz cipofuzo87 #59071 üzenetére
3m nezesi tavrol sztem sok lesz az 5m szeles kep pedig ilyet ritkan hallani itt, hogy tul nagy a kep
ekkora vetitett kep azert szepen megszuri a lehetseges vetitoket. nativ 4k vetitok kozul van egyaltalan olyan, ami tud ehhez a mutatvanyhoz eleg fenyerot hdr-hez? 4m szeles 1.2-es vasznon lattam epson 9400-at, meg hasznalhato volt.
ha tenyleg ekkora kepet akarsz nezni ilyen tavrol, full hd valoban keves lesz. dlp-ben f32 2 izzoval jo lehetne erre, ha eleg a felbontas, birod a hangjat es az esetleges szivarvanyt...[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #59071 üzenetére
Használt is szóba jöhet, ha lehet hozzá venni égőt, illetve ötletek, ha ebben az árkategóriában inkább lejjebb kéne adni az igényeket (pl jobb lenne, ha a DLP szivárványt mégis elfogadnám vagy kisebb felbontás, vagy egy kicsit kisebb vetítési méret)
-
cipofuzo87
tag
1. Hello, milyen projektort és falra szerelhető fix vásznat vegyek összesen 500e-3 millió Ft-ig?
- 5 méter széles falra akarok vetíteni ugyanekkora méretben
- 4k-t tudja
- nappali mérete: 6,3x5m, belmagasság 3,6m
- a projektor tehát tudna 6 méter távolságból is vetíteni, de alulról felfelé vetítős fajta is lehet
- jó lenne, ha halk lenne a projektor, a lényeg, hogy a nézői helyen (3m távolság, szoba közepe) kb néma legyen
- csak mozira kellVolt az a BenQ 4k-s DLPs projektor 2-3 éve 300eFt-ért, na annak a szivárványozására allergiás vagyok. Nem tudom, most hol tart a DLP technológia, sikerült-e előrébb lépni ebben.
2. Nyitott vagyok arra, hogy a vászon köré valami fekete keret épüljön, hogy a visszatükröződés miatti kontrasztveszteség javuljon, erre van tippetek? Vagy van az a spéci fajta vászon, de az lehet, hogy aránytalanul drága lenne.
-
makkmarce
őstag
válasz J0shu4M1ll3r #59069 üzenetére
Első körben meg kell nézni, hogy a projector menüje is el van e mászva, ha igen, akkor biztos nem jelhiba, és nem is a HDMI-nél van a gond.
Ez egy DLP projector, kérdés, hogy hallod e a színkereket(neki is van egy zúgása a ventilátor mellett), mert lehet, hogy megállt.
Ha semmi mást nem látsz, csak full zöldet, és több forrásból kipróbáltad, akkor nagy eséllyel színkerék.
Ha látsz színeket, csak el vannak mászva, és a forrásjel jó, akkor lehet a színkerék jelfogója, ez lehet akár simán csak a por miatt is.
Bár az izzó elhúzhatja a színeket, de az inkább a pirosba megy, ahogy gyengül, a színt pedig egy színes forgó üvegkorong adja.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Van valami ajánlott szerviz? Adott egy InFocus IN3138HDa, ami mindkét hdmi bemeneten zöldes színt produkál, fehér kb már nincs is. Nem tudom, hogy az izzó vagy a panel a hibás és szeretném megnézetni, de nem valami szakbarbárral.
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Janaboy
Topikgazda
Sracok ezt a témát kérlek vigyétek a megfelelő topikba.
Köszi.Janaboy
-
synar
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat. Elég nagy tapasztalatom van már különféle boxokkal Corelec-en Kodi-val, több féle is volt már, most jelenleg kettő darab Fire TV 4K max-om van a tévén és a projektoron is, de nem régen használtam Nvidia Shield pro-t, azzal is nagyon meg voltam elégedve, a legszebb képe volt nálam eddig, de sajnos tönkrement, nem tudták megjavítani és cserélni sem mivel használt készülék lévén nem volt több belőle, így visszafizették az árát. Kíváncsiságból gondoltam hogy kipróbálom ezt a nagyhírű márkát is mert ilyen még eddig nem volt. Mindenesetre rendeltem egyet 25k-ért, ennyit talán még megért akkor, ha nem válik be legfeljebb eladom, de ahogy írod a DAC miatt is kíváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Fhd, sdr filmeket gond nélkül viszi, zenéket is. Bedugod, működik, igazából nincs többre szükséged fhd filmezéshez.
Ebben komolyabb sztereó DAC van, azért is volt drágább. Ha nem kell a dac akkor jobban jársz egy vten-nel, olcsóbb, bár nem tudom mennyiért adják a 410-et./人◕ ‿‿ ◕人\
-
herrká
senior tag
Szia! Szintén lejátszót szeretnék én is fhd-hoz. Az Amlogicot ajánlották. Csak sokat kell mokolni, hogy tökéletesen működjön. Így én keresgetek tovább, mert nem értek ilyenekhez. Ha találsz megoldást, írj már! Köszi Az Amlogicnak van itt fóruma. Ott olvashatsz utána.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Sziasztok! Egy Popcorn Hour A-410-es lejátszót érdemes ma megvenni, mire lehet még használni? Projektorhoz kellene full HD film lejátszáshoz és zenehallgatásra NAS-ról. Bocsi az off-ért, de fóruma már halott és olvasom, hogy már nem támogatott eszköz ezért kérdezem, köszönöm a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
válasz ctrlaltdel13 #59059 üzenetére
5300G van nekem is! Tökéletes..........
-
Ijk
nagyúr
válasz BIGi75 #59057 üzenetére
Nálam a popcornhour is referencia képet vetített, semmi judder nem volt, htpc-n nem vettem észre de mérget nem vennék rá. PCH előnye a kényelem, bedugod és működik perfekt képpel, htpc-vel elszuttyogtam egy napot mire beallitottam. Sajnos a PCH-nak valami hardveres kinja lehet, bekapcsolás után lefagyott, csikok voltak a képen. Egyébként nem váltottam volna le, sdr fhd-re tökéletes. Dunem nem volt soha.
Madvr szerintem akkor lenne érdekes ha tudna a projektor dci színteret. Talán egy sima vizsimes f22 megközelítene, de az ritka mint a fehér holló.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BIGi75
senior tag
Ez már egy másik topikba való, de röviden hozzászólva; én is használok NV Shield Pro-t HTPC és BD lejátszó mellett. Dune-t nem használtam soha, a Shield képe, kezelése sztem nagyon rendben van. 1080p-n azért a BD lejátszóval van a legjobb képem sztem ( nem 4k-s sajnos), de nem biztos, hogy megmondanám miről megy a lejátszás ha nem tudnám (egy BD remux-al összehasonlítva). HTPC-t én a hang kalibrációja miatt állítottam be, mert az viszont sokkal jobban beállítható PC-n, mint egy halandó ember által megfizethető AVR-en, házimozi processzoron vagy android alapú boxon.
-
BBéci
legenda
válasz rudi77 #59050 üzenetére
Számtalan helyen olvastam, hallottam, láttam, hogy a legjobb képminőséget madVR-rel lehet elérni.
Egy HTPC számítási kapacitása és ebből következően a skálázási képessége nagyságrendekkel jobb, mint bármelyik vetítőé.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rudi77
tag
Sajna azt kell mondanom hogy mindenben!
Részletek ,színek, folyamatosabb a lejátszás.Szeretem a Dune-t de bugok miatt indultam el a htpc irányába.
Az hogy alap kodi-val olyan minőséget kaptam mintha egy drágább projektor vásároltam volna. Hangilag is pozitív változás történt .Mozira auro3d használok 7.4.2 rendszerben.
Sok helyen olvastam hogy Auro3d jobb ha pcm 7.1 hangot kap. A dune nem tud pcm hangot kiadni. És valóban pcm hang jót tesz az Auro3d lekeverésnek. -
synar
őstag
válasz rudi77 #59050 üzenetére
Miben jobb így a képe mint a dűne HD Max nak? Én eddig még csak androidos boxokat használtam Kodi-val, most Fire TV 4K max van, meg Nvidia shield 2019, ezeknek a képével meg vagyok elégedve a Mitsubishi HC4000-en és tv-n, de érdekelne, hogy esetleg előrelépés lenne-e egy HTPC. Köszönöm a választ előre is.
-
mickemoto
őstag
Sziasztok! Amelyik projector wifi-s arra a telefon képét át lehet küldeni és kivetíti? A hangot is átküldi? Ezt bármelyik okostelefonról meg lehet csinálni? Esetleg laptopról is? Köszi.
-
BIGi75
senior tag
Nekem is alaplapival megy, Ryzen 3 5300G APU-val 4K HDR is pipa, madvr nélkül is. Mondjuk én nem építgettem csak vettem egy MSI barbone-t.
Dedikált helyiséget kicsit irígylem, nállam is érik nagyon, nem csak a vetítés hanem a hang miatt is. Más a dB igény a családban, szobai akusztikai kezelések ...stb. Pár éven belül én is költöztetni szeretném a cuccokat a nappalimból. Technikailag itt már telejesen felesleges bármit is fejlesztenem, a sötét és csillapított falakat gondolom a következő lépcsőnek. -
rudi77
tag
Összeraktam egy HTPC-t most hogy eladtam a Dune HD MAX-at.
Madvr lett kihegyezve a gép. Ryzen proci és nvidia 1060-al.
Mivel a projektorom jól tud skálázni felesleges a madvr.
Egyszerű win+kodi olyan képet produkált hogy csak lestem. Nvidia repült a gépből.Ryzen vega tökéletes lett a feladatra HDR-re is. -
BIGi75
senior tag
Megoszthatnál pár fotót, hol tart a sztori
Ha nem lenne párhuzamos a vászon az objektívvel vmi enyhe trapéztorzítás csak lenne (előbb mint élesség vesztés) nem?
Madvr-nek én is nekiugrottam, nekem is nettó egy nap, mire beállítottam 0-ról. Egy ideig jó volt, de a múltkor vmiért mintha akadt volna a lejátszás annélkül, hogy módosítottam volna bármit is. Visszaállítottam az MPC rendert alapra, megy gond nélkül azóta, úgy érzem a madvr csak megbonyolította az életem... -
bobojszan
tag
Sziasztok. Vállal valaki házhozjövős műszeres projektor kalibrálást? A színeket kellene beállítani, de nem találok hozzá semmi használhatót a neten. Optoma UHD38, a kép tökéletes, de a színekből még van mit kihozni. Üdv.
God of War Rank : Chaos
-
Ijk
nagyúr
Haladok a moziszobaval, igazából egy ilyen projekt soha nincs kész. Építettem htpc-t, arra még akarok madvr-t de azt is meg kell tanulnom. Htpc nettó egy nap volt az életemből, párszor visszasirtam a pch vten lejátszót, de az elkezdett haldokolni.
Ami még finomitast igényel hogy a kép bal oldala nem tökéletesen éles. Filmeknel nem tűnik fel csak Windows alatt. Vszeg nem teljesen párhuzamos a projektorral, vagy a vászon tekeredik meg a takolt allvanyon.
Az F22 jól teszi dolgát, otthon van a 77" oled végtelen feketével, 4k, hdr, de élvezeti faktor messze elmarad a projektorhoz képest. Nem is nézek rajta filmet, csak sorozatot./人◕ ‿‿ ◕人\
-
herrká
senior tag
Itt is szeretném megköszönni BIgi 75 topiktarsnak a lehetőséget, hogy megnezhettunk nála két projektort is, és még tanácsokat is adott! Köszönöm!
Egyúttal továbbra is ha valakinél, Gyöngyös vonzáskörzetében megnezhetnenk DLP projektort működés közben, azért nagyon hálás lennék! A topiktarsnak nagyon komoly LCD-s vetitoi vannak. De DLP-st szeretnénk, tudnánk vásárolni csak. Köszönöm!
-
Vhiktor
veterán
válasz BIGi75 #59042 üzenetére
Teljesen jó :)
-
synar
őstag
válasz germinator66 #59036 üzenetére
Ha szép képet akarsz, akkor a falakat sem hagyott fehéren, amennyiben teheted ezt is vedd figyelembe.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz germinator66 #59036 üzenetére
Arra azért figyelj hogy olyan projektort válassz ami képes 4 méterről 100 collt vetíteni
-
Vhiktor
veterán
válasz germinator66 #59035 üzenetére
Ezzel mondjuk egyetértek :)
-
-
BIGi75
senior tag
válasz germinator66 #59030 üzenetére
Ez a "minnél távolabb" ebben a formában nem igaz. Nem lehet belőni az ideális távolságot konkrét projektor típus és vászonméret ismerete nélkül. Még ha mindkettőt tudnánk, akkor is el lehetne gondolkodni azon, hogy egy zoomos projektort közelebb vagy távolabb telepítsünk, mert nagylátogszögnél nagyobb a fényerő, mint tele állásnál, és hát a fényerőnek is van ideális értéke mozira ( a helyiség sötétíthetőségétől és egyéni preferenciáktól függően) cca. 14-25fL. Én azért írtam, hogy tedd kb. 4 méterre, mert azt írtad 3m-re lesz az ülőpozíció. Engem pl. zavarna, ha pont a fejem fölött lenne a projektor, és a korábban említett típusoknak nem gond a 4m távolság 100"-nál.
-
Exian
addikt
válasz germinator66 #59031 üzenetére
A 2.5-3 méter szerintem már teljesen jó egy kb. 100"-os vetített képre. Nálunk is így van (valamivel nagyobb képátlóval), szerintem pont optimális, persze ez ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz germinator66 #59031 üzenetére
Oda 110 - 120 coll siman :)
75 colos tvt siman kapsz ennyiért újonnan.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #59030 üzenetére
Mondjuk a nézési távolság az, ami inkább szűkös, kb. 2,5 - 3m jelen állás szerint.
-
germinator66
aktív tag
válasz BIGi75 #59029 üzenetére
A szoba ~8m, de a proji max 4m-re kerülhet a vászontól. Nagyon max 4.5m fér még bele. Akkor ha jól értem, érdemes minél távolabb általánosságban véve.
Köszönöm a tippeket, abszolút kezdő mozi lenne! Egyelőre szeretném előkészíteni megfelelően, utána elindulni egy kisebb szettel, és a tapasztalatok alapján esetleg továbblépni.[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz germinator66 #59028 üzenetére
Én 100" alá nem mennék, és ha 4m max. a hátsó falat jelenti akkor ott állnék ki kábelezéssel (akkor lencse-vászon táv már mindjárt csak kb350cm). 2-300e használtban Epson TW9200, Sony HW65 kategória, jó mozit lehet csinálni mindkettővel 4 méterről
-
BIGi75
senior tag
válasz germinator66 #59024 üzenetére
Mégis jobb lenne kitalálni nagyjából milyen kategóriát célzol meg majd később.
Ha pl. Epson 9xxx szériát vagy Sony VW, JVC DLA vonalon gondolkodsz inkább a 4-4,5m ami általában jó lehet a 106"-110"-hoz. De egyébkent is jobb sztem ha mögötted lesz a készülék és nem a fejed fölött.
-
péjé
őstag
válasz germinator66 #59025 üzenetére
Vannak projik olyan vetítási távval hogy akár a hátsó falra is fel tudod tenni , mondjuk ezt nem írtad milyen távolságra van a vászontól.
Pénzkeret azért kellene + használt/csak új lehet infó is. -
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #59024 üzenetére
Valójában a kérdés most pusztán annyi, hol jöjjenek ki a kábelek (villany + HDMI). Nyilván a legesztétikusabb ha sikerülne a konzol csövében elvezetni, de ehhez ugye kéne már egy proji+konzol, aminek fix a helye. Láttam olyat is, hogy fix aljzatok voltak a mennyezet, de jobban belegondolva, még egy 50cm-es táv sem vészes, ha esetleg kell vinni egy lengőt még a konzolig.
-
Janaboy
Topikgazda
Srácok ezt az ebayes témát pls a topikjaban folytassátok.
Pitepeti71: a végkifejletet még megirhatod, ha változna vmi, de ennyi.Köszi.
Janaboy
-
synar
őstag
válasz germinator66 #59020 üzenetére
Szia kezdeti tervezgetéshez ajánlom ezt a kalkulátort, kiválaszthatod a projektor típusát és megnézheted az elhelyezési lehetőségeket.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 260 cm széles fal, ahova kerülne majd egy vászon (mérete kérdéses, de értelemszerűen ez a max.). Az ülőtáv olyan 300-400 cm között lenne. A kérdés, a projektor kiállást hova érdemes elhelyezni? Én 300-350 cm-re gondoltam, viszont nem tudom, mennyire kritikus ez proji szempontjából, mennyire tudnak alkalmazkodni (állíthatóság). Tudtommal a vetítési távolság eleve behatárolja a min/max vetítési szélességet. A projektor a plafonon lenne elhelyezve, a vászon szimmetria vonalában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eboostr #59018 üzenetére
Magán eladók talán, de én üzleti eladó vagyok, illetve az account az. Igaz, hogy ez privát eladás volt, de ezért most nem akartam új accot csinálni. Használt cuccon meg nincs ÁFA (VAT) úgyhogy a különbség pusztán elméleti.
update
Azt hiszem amúgy DoA esetén mindenképp van return, azaz, ha a termék sérülten, működésképtelenül érkezik, vagy eltér a leírásban megadottól, akkor mindenképp van return.
Amit írsz, az az vásárlástól való elálláshoz lehet igaz, ami használt termékre, és magáneladótól származó termékre nem kötelező. Vagy valami hasonló.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát srácok, köszi a hozzászólásokat, nem idéznék be mindenkit, de mindenkinek egyformán köszönöm.
A helyzet az, hogy én alapból egyetértek a 14 napos visszaküldési joggal, mert valójában azért nem élnek vele vissza sokan. Ennél a projinál féltem, megmondom őszintén, már a magas postaköltség miatt, hogy megkapja a tulaj, és ráfog valami nem létező hibát, hogy alkudhasson. Ez végig bennem volt, és hát így is történt, merthogy biztos voltam/vagyok abban, hogy a készülék hibátlan, de kézhezvétel után jött is a mail, hogy sérült a hdmi 1-es port.
Megmondom őszintén, nekem is eszembe juthatott volna a 3D, de annyira tartottam ettől a lehúzástól, hogy szinte eszembe sem jutott, hogy esetleg tényleg ilyen képet alkot, simán laptopra kötve, hanem egyből arra gondoltam, hogy a pali alkudni akar, és hát lássuk a medvét alapon, vissza is írtam, hogy van e valami konstruktív javaslata, mire alkudni akart £125-ot, az amúgy £430-os árból, és ebben már benne van a posta és az ebay jutaléka is, tehát bruttó ennyi.
Szóval valami olyasmi jutott eszembe, hogy a pali manipuilálta a fotót, esetleg van egy hibás kábele és azzal trükközik, így csuklóból elutasítottam a kedvezményt, és mondtam, hogy küldje vissza. Amennyiben a projektor tényleg rossz, úgy a return ingyenes.
Ezt egyébként vállaltam, és vállalom is, hogy ha eladtam és netán rossz a cucc, akkor a posta ne a jóhiszemű vevőt terhelje, de pont ezért megnéztem, kipróbáltam eladás előtt, így bennem fel se ötlött, hogy tényleg hibás.
Arra rákérdeztem, hogy látszik e sérülés a porton, és nyilván semmi nem látszott, azt meg tök kizártnak tartottam, hogy gyári csomagolásban belülről sérül egy hdmi port. Mert ha azt mondja, hogy eldurrant az izzó, és ettől valóban tartottam, akkor ok, az szerintem előfordulhat, de ilyesmi nem.Nekem a mai napig nem világos, hogy most tényleg trükközni akart e, illetve kedvezményt kicsikarni, vagy egy jóhiszemű balga volt? Mindenestre a 100% seller accountra, 1300 feedbackkel, azért megelőlegezhetett volna némi bizalmat, hogy ne dobja fel 2 órával a panasz megindítása után a postára.
De most már mindegy.
Ha az ebay bevállalja, hogy törli az eladást, illetve az utána fizetendő illetéket, és a vevővel fizetteti meg a return díját, no meg egyben visszaér a proji, akkor azt hiszem, bevállalom azt az odaút postaköltséget. Most ezért imádkozom.
Ellenkező esetben viszont valszeg eléggé fel fog bennem menni a pumpa, és oda fogok szólni néhány helyen, többek között az ügyefelet sem fogom kihagyni.Mindegy, remélem a lehető legjobb vége lesz a sztorinak, azért majd elmondom itt is, mi lett a vége, de félek, az ebay simán leszedi a járulékait, még akkor is, ha a buyer hülyesége miatt buktam egy csomó pénzt. Ebay nem a fairplayról híres, de ne legyen igazam.
Nektek köszi mégegyszer
-
makkmarce
őstag
válasz gyeniko #59011 üzenetére
hát, ismertem nem egy ember, aki a konferenciákra mindig így "bérelt" eszközöket. Nem távolról cipelte, hanem ahol volt a show, ott "vásárolt" laptopot, kijelzőt, ami épp kellett. Nem volt túl szimpatikus megoldás, pedig meg tudta volna venni. Kint volt a standon vele 1 hétig, aztán visszavitte. Szóval elég csúnyán visszaélnek ezzel sajnos, pedig az alap elképzelés nagyon jó.
okoskodom, tehát vagyok
-
TFerenc07
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy Overmax MultiPic 2,3-as projektorom, és telefonon keresztül (ahogy rábírtam csatlakozni az IP cím alapján), ott átállítottam UNi-Linkről miracastra, és nem tudom visszaállítani és így nem tudok telefonnal és laptoppal rácsatlakozni.Az SSID-nél nem ír semmit és a wifire se megy fel ami idáig be volt neki állítva. Mit tudok vele csinálni? Próbálkoztam már a gyári visszaállítással is, de nem jött be mert ugyan úgy a miracast jön be a bementi listában, az UNi-Link helyett.
Mi lehet a megoldás?
Firmwaret se találok hozzá az interneten. -
Vhiktor
veterán
válasz gyeniko #59011 üzenetére
Nem azt mondom, hogy jol van ez igy, de ha mondjuk ha egy terméket azért küldenek vissza 2 héten belül mert hibás, akkor ne is akarja újra eladni.
Azt nem tudom, hogy egy ilyen után ki szív, de vásárlói oldalról teljesen meg lehet érteni.
A megoldás az lenne, hogy vegye vissza szó nélkül a gyártó. Nem a vásárló van a gyártóért hanem a gyártó a vásárlóért.
Ne sajnálják a pénzt a normális minosegbiztositasra és ellenőrzésre.
Példának okáért ha egy tv gyártó nem maga gyártja a panelt csak veszi akkor kötve hiszem hogy ő nem veri le a pnale gyártóján ha hibás paneleket kap.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz Vhiktor #59008 üzenetére
Az a baj, hogy a visszaküldésnél nem a gyár szív, hanem a kereskedő, mert mit tud kezdeni a felbontott dobozú termékkel? A fórumozók egy része egyáltalán nem vásárol meg visszaküldött terméket, a másik része akkora engedménnyel vásárolná csak meg, amennyi árrése nem is volt a kereskedőnek.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Vhiktor
veterán
válasz Rumcsaka #59007 üzenetére
Áhhhh ez bonyultabb mint a projektor
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz devil-k #59006 üzenetére
és Vhiktor
Nem azt mondtam, hogy a 14 napos elallassal van bajom, hanem azt, hogy sokan sportot űznek abból, hogy ezt kihasználva "kóstolgatják" a termékeket. Természetesen ennek káros hozadéka (a gyakori visszaküldés) a kereskedő hibája is lehet, ha pl. nem közöl kellően részletes információt a portékájáról.
-
Vhiktor
veterán
válasz cinemazealot #59005 üzenetére
14 napos elállás nagyon helyes, főleg ha valaki tvt vesz. Én is mindenkinek kizárólag netes vásárlást ajánlok, a jelenleg kapható ipari hulladékok miatt. Ha kifogsz egy tvt amin erős banding, felhosodes van vagy pl a fekete részek nagyon zajosak panel hiba miatt, akkor ezeket a hibákat kb esélyed nincs garanciaztatni mert leraznak. Ott a 14 nap és probléma megoldva.
Ha normális lenne a gyártók hozzaallasa akkor nem lenne erre szükség. De nem az.
Milyen dolog már hogy veszek akar millió felett egy tvt és van pár pixel hiba és nem cserélik ki, mert az általuk megadott hiba határon belül van. Én nem vagyok hajlandó nézni egy gyártási hibás x*rt, nem hogy ennyi pénzért de még a tizedeert sem, ha új akkor legyen tökéletes.Szóval ez nagyon is a helyén van
Természetesen ha a felhasználó a bena mint itt a projektor esetében az más.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz cinemazealot #59005 üzenetére
Ez azért nem így működik.
Magyarországon a fogyasztóvédelem/a fogyasztó védelme egyenlő a nullával.
Szinte semmi sem védi a fogyasztót, csak a 14 napos elállási jog. Nekem is volt már nem egyszer (és szerintem lesz is), hogy egy adott terméket visszaküldtem az elállási jog keretén belül, DE én a terméket olyan állapotban, kondícióval küldtem vissza, ahogyan kaptam. Más dolog a joggal élni és egy másik dolog azzal visszaélni, sportszerűen. Arról nem is beszélve, hogy sok olyan termék van, amit nem tudsz kipróbálni tisztességesen az üzletben, mert nem tudsz olyan feltételeket/környezetet teremteni, mint otthon. De még azt is hozzá lehetne tenni, hogy nem minden vásárló olyan, hogy szívesen bemegy az üzletbe és ott eltölt akár több óra hosszát mindenféle idegesítő/inkompetens/leszarom típusú eladóval (tisztelet a kivételnek!).
Az Amazonon 30 nap az elállási jog (és már akkor visszakapod a pénzedet, amikor a csomagot postára adtad!), de az Emagnál is.Summa summarum a 14 napos elállási jog a minimum amit a fogyasztók megérdemelnek idehaza. A használati utasítás átolvasása pedig még semmit sem jelent... abból nagyon sok minden nem derül ki a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
cinemazealot
addikt
válasz #48613632 #59001 üzenetére
Bakker... Nagyon sajnálom. Ez egyébként élő példája annak az itthon is egyre gyakoribb beidegződésnek, hogy a kereskedővel bármit lehet, mert elsősorban "én a fogyasztó" vagyok védve. A fórum több topicjában is rendszeresen olvasom a "rendeld meg, legfeljebb ha nem tetszik, 14 napon visszaküldöd" tanácsot, ami szerintem nagyon nem helyes. Oké, itthon az elállási jog a visszaszállítás költségét nem írja elő a kereskedőnek, de a termék akkor is megjár akár több száz kilométert, ki tudja milyen körülmények között. Miközben tényleg csak annyi kellett volna, hogy a drágalátos fogyasztó megrendelés előtt és után is elolvassa a f*cking manualt.
-
Vhiktor
veterán
Annyi esze lehetett volna hogy legalább megnezi a kepmodot.....
-
törölt tag
válasz makkmarce #59002 üzenetére
Igen, de ehhez meg kell várnom, míg visszaér. Onnan, hogy átveszem, videóra lesz véve, kibontás, szám ellenőrzés, ésatöbbi.
Ám ha visszaélés történt, az ebay nem fogad el video bizonyítékot, csak fényképet, szóval ez rendőrségi ügy lesz.
Régi ebayes vagyok én is, 2008 óta van accountom, és hogy őszinte legyek, sosem tetszett, hogy nem egyenrangú partnerként kezelik a vevőt az eladóval. Manapság meg aztán főleg. 1200+ feedbackom van ezen az accounton, de azt hiszem, ez lesz az utolsó.
Egyszerűen jobb az Amazon mindenben, így ritka esetek kivételével mindent ott veszek. Hát most már eladni sem fogok. -
makkmarce
őstag
válasz #48613632 #59001 üzenetére
ha lehetőség van, jelentsd az ebay-nek, nem volt valami konstruktív az ipse, és ez lehet akár szándékos is. (első körben ellenőrizném, hogy azt a gépet kapod e vissza amit postáztál, én ezért mindig fotózom feladás előtt a széria számot és a hibákat). kb 20 éve használom az ebay-t, általában azért nem szokott ilyen gond lenni.
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
törölt tag
válasz cinemazealot #59000 üzenetére
Mindegy, már feladta a nyomorult. Baszki, ez az ebay. Feladta vissza az én kontómra, mondván defektes a cucc, az ebay a megkérdezésem nélkül elfogadta, mint buyer protection, ráadásul én fizetem a visszapostát is, merthogy neki ez ingyenes.
Soha többet, semmit nem adok el ezen a szar felületen, buktam vagy 100 fontot és még az sem biztos, hoigy épségben visszaér.
Köszönöm azért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- Spórolós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest