Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56498 üzenetére
Csak a lámpa móddal tudsz játszani.
Ha csökkented a kontrasztot akkor csökkeni fog a maximálsi fényerő is, de a feketeszinted nem, így viszont a kontrasztod nagy részét el is veszíted.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mandju
senior tag
válasz Vhiktor #56493 üzenetére
Azért a sony gtz380 már elég jó volt HDR-re is :-)
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Teasüti
nagyúr
E szerint nekem az Eco 60 nitje és a Normal 83 nitje kicsit sok.
Lámpa erősségen kívül más beállítás nincs a fényáramra W2000-nél, ugye? Gondolom szoftverből sem kalibrálunk max fényerőre, mert az is csak öntökönlövés.Amúgy az normális W2000-nél, ha 24 Hz-en hangosabb a gép mint 60-on? Gyorsabban forog a kerék és triplázza a képkockákat talán?
A szivárvány is mintha kevesebb lenne 24 Hz-en. A kurzor viszont hosszabb csóvát húz maga után, mint 60 Hz-en. Hasonlít a ghosting-ra. Wtf?? Interpolálni nem tud a proji, vagy igen?[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz BIGi75 #56495 üzenetére
EH-TW5600 a fentebb linkelt kalkulátor szerint át tudná lőni a szobát ( full szélesség 4 méter)
Lehet akkor megvan a két befutó amit meg kellene néznem .
Epson EH-TW5600 és a Benq W2000 személyében .BIGi75 Igen én is most néztem pár videót róla.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
BIGi75
senior tag
válasz viperabácsi #56494 üzenetére
Az 5600 már inkább házimozis, nagyobb dobási távolság, kisebb fényerő, 3D, jobb gyári kontraszt adat...
Már most újakat is nézel, vag még mindíg a használtpiacon bogarászol?[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz viperabácsi #56492 üzenetére
Nem tűnik rossznak az a 650es. Átlőni a szobát nem fogod vele, 2,26-2,73cm-ről vetít 100"-t. Normál lámpánál szerintem hangos, de ECO-ban is bőven elég a cca.2000 lumen 100"-ra, úgy már csak 28dB. Nem régi kiadás. Mindössze a szokásos "olcsóbb" LCD-k hibáit hozzák fel csak negatívumként, miszerint a fekete szint lehetne jobb, de mindent nem lehet megkapni ezért az összegért. Lehet én ezt egy szürke vászonnal kompenzálnám valamennyire, még úgy is elég a fényereje, viszont az később is behatárol gépcserekor, ha marad a vászon. Az első vásznam egy 90" ACER kézi rolós volt, szürke (nem ALR!), mindössze 20k volt. Elég hamar bepöndörödött a széle, de sokáig használtam. Házimozira nem túl elterjedt a szürke, de nem régen elővettem, vetítettem rá, és még mindíg jobban tetszett rajta a kép, mint fehér vásznon. Nekem jobb a fekete szint, a képi dinamika rajta. A sony vetítőmmel is szürke vásznat használok.
Lehet, most ismét összezavartalak... -
viperabácsi
addikt
válasz viperabácsi #56492 üzenetére
EH-TW5600 esetleg ezek mennyiben különböznek a Epson EH-TW650 -től ?
Gondolom a második az újabb kiadású.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Vhiktor
veterán
Még a 12 is belefér mint alsó határ.
HDRnél kell az összes fényerő ami van és még az is írdatlanul kevés.
Megmondom őszintén, hogy jelenleg nem igazán tudom elképzelni, hogy projektoron valaha is lesz olyan a HDR mint mondjuk most a tv-ken.
Nem elég csak a max fényerőt növelni, ha mellette bevilágítódik az egész szoba, akkor a kontraszt veszik el az adott jelenetben.
Úgyhogy szertintem a projektoroknál soha nem lesz VALÓDI HDR, még olyan sem ami mondjuk kompromisszum nélkül megtudná jeleníteni a 1.000 nire masterelt filmeket, nemhogy a 10.000-et.Én abban látom a jövőt, hogy jön a feltekerhető OLED panel és ha nem nézed visszahúzódik mint egy motoros vászon.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
viperabácsi
addikt
válasz Bikkrom #56487 üzenetére
Köszi a segítséget. Most ott tartok valami használt 100k körüli gépet várok.
Amúgy ez semmiképpen nem jó ?
A számozások teljesen elvisznek.
Leginkább BENQ w2000 / w2000+ VAGY W1070/1070+ lenne jó. Ebben az ársávban Epson esetleg[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz Teasüti #56484 üzenetére
A nagymoziban 14-16fl a vásznon mért fénysűrűség, ehhez lehet viszonyítani az otthoni vászonméret/fényerő arányokat. Gyakorlatban a 16-22fl amit mozihoz ajánlott használni, erre az értékre érdemes belőni a vetítőt. persze ki mit szeret. Ezek a fullhd mozi értékei, HDR gondolom már más tészta.
Vhiktor majd cáfol/igazol...:-) -
Cseneles
őstag
válasz bergyuszi #56482 üzenetére
Egy tisztítás ezt megoldja de fejből nem emlékszem mennyire hozzávérhető az lcd panel és a prizma közötti rész.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz makkai #56481 üzenetére
Az elkoszolódás a vetítő tervezésének biáiból ered, nincs kellő tömitettsége, egyáltalán nincs. A színkereket, DMD felé az összes reflexiós tükröt és a prizmát majd az objektív belépő lencsét kell megtisztítani. olyan lesz mint újkorában ha sikerrel jársz. A tükrökkel csak óvatosan, pár fokos elmozdulás is befolyásolhatja a dmd bevilágítottságát. Inkábbb bizd szakemberre.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Bikkrom
senior tag
válasz viperabácsi #56477 üzenetére
Gondolkoztam a helyzeteden. Gondolom nem sok Szegedi környéki projektoros jelentkezett nálad. Vagy van akinél megnézhetsz egy gépet?
Átnéztem a piactereket, de semmi Szeged környéki jó gép sajnos. Meg ki tudja mikor lesz valami w1090 vagy w2000. Látom a DLP-kben is elbizonytalanodtál és az LCD-t preferálod. Így én visszatérnék az eredeti keretedhez (350 ha jól emlékszem). Most amik vannak eladók abból vennék egy Epson 9200-ast, van egy marketplacen. Olvass róla egy-két tesztet. Igaz arra a gépre ráfér egy takarítás+ új gyári izzó de ha lealkudod 300-ra akkor belefér az új gyári izzó+takarítás ára. Na ez keresztbe megeszi a Xiaomi képét oda-vissza.
Mivel 9300-9400-at kerestem (persze nincs) gondoltam közben a te szemszögedből is átnézem a piacot. Lehet majd mások most megköveznek, de én most tuti ezt venném 300 körül. Vagy vársz míg felbukkan egy jobb ajánlat. Te tudod mennyire sietős. Remélem segítettem.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56484 üzenetére
cd/m2 vagy nit átszámolható foot lambert-be, illetve vissza is.
Calmanban azt jelenítek meg amit akarok, az fl-t is kitehetném, de abból csak a maxot szoktam megjeleníteni, a többi nem érdekel, könnyeb ntben gondolkodni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
LuSa
csendes tag
-
bergyuszi
csendes tag
-
makkai
aktív tag
válasz Cseneles #56471 üzenetére
Értem. Köszönöm a magyarázatot. Azt a részt nem bontottam meg 1 éve, csak a többi részt takarítottam ki izzó cserekor.
Ennyire mertem szétszedni.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Vhiktor
veterán
válasz cisco1982 #56479 üzenetére
Mekkora vásznon?
VizSim Bright-al ettől sokkal de sokkal több fényerőnek kellett volna lennie, hacsak nem hatalmas vásznon mérted vagy nagyon alacsony gaines vásznon, akkor vagy rossz volt az az F22 vagy rosszul volt beállítva.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cisco1982
csendes tag
Nem volt kevés fénye, annyi volt amit a katalógusban írtak, és az új izzó pont elég is volt, de 500 óránként nem cserélnék izzót.
VizSim Bright verzió volt és 17ftl-et mértem a vásznon, de ezt új korában, max lámpa módban.
Hogy kit mi zavar azt meghagyom a képzeletnek, engem zavart hogy néztem egy drámát és amikor alig volt hang, meg csak beszéd volt, akkor visított a fejem felett. Mivel kis venti van benne, magas frekvenciás hangja van, egy hangosabb, de búgósabb venti zaj sokkal kevésbé zavar.
A következő tipp a venti csere halkabbra, ami tök jó, csak a mellett meg nem lehet full lámpa módban hajtani, mert azért halkabb a venti, mert kevesebb hőt vezet el, ami a gyárinál is kb ugyanúgy igaz. Kevesebb fény mellett halkabb.
-
Bikkrom
senior tag
válasz viperabácsi #56477 üzenetére
Link. Ezt a kalkulátort ajánlják a legtöbben a topicban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #56443 üzenetére
Ha tudna akkora távolságból akkora képet vetíteni mint ami nem kell, akkor már nálam lenne a gép
es akkor eljutottunk oda, hogy nekem is w2000 van amit tobbek kozott azert vettem, mert az tud eleg nagy kepet vetiteni es majdnem ki van maxolva a kepmeret15cmel hosszabb, hatul pedig nem kene rarakni teljesen a falra. akkor ez igy kiesik. btw a sonynal jo latni, hogy projektoroknal is forditva ulnek a lovon, avagy a kb legfontosabb throw ratio kivetelevel minden fel van tuntetve a manualjaban.
a motoros vasznat meg olyan isten nincs a vilagon, hogy odebbrakjam a vasbeton tetoszerkezetben aminel 6 lyuk kifurasa kb 3 oraig tartott utvefuroval.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
válasz mettek #56473 üzenetére
+1
-
Bikkrom
senior tag
válasz Cseneles #56470 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor vissza a piacra. 'Szegény' embert az ág is húzza. Most adtam el egy Sony HW55ES-t, mert a világos nappaliban (meg sokszor délután vetítve ) kevés volt a fényereje. Igaz szebb volt a képe koromsötétben. Egy tw5200 maradt. Eddig.Egy ideje szemezek valami TW8000-8100-8200-9000-9100-9200-zal. Itt az ideje. Vagy lehet rászánom a 4k változatokra. Alszok erre kettőt, végiggondolom a stratégiámat az asszony meggyőzésére. Meg ideje valami szürke festéket keresni.
Ui.: Tudja valaki, hogy a 8000-esek mivel kevesebbek általánosságban? Pl 8200 vs 9200 vagy 8400 vs 9400. Köszönöm!
-
Cseneles
őstag
válasz makkai #56468 üzenetére
Az objektív a vetítőknél ugy van megtervezve, hogy ha porosodik is sohasincs fókuszban a porszem a lencséken. Szóval a vásznon szemmel láthatatlan jelenség. Az élességet minimálisan és a kontrasztot degradálja de csak mérhető! Ha köralakú szurke foltokat látsz fekete kép vetítése esetén akkor a por a kepalkotás utjábn van a DMD és az objektív belépő fele között.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Bikkrom #56469 üzenetére
Panel hiba, panel csere. Viszont konvergencia helyesen nem kis feladat és nem igen éri meg cseréltetni. Inkabb add el alkatrésznek a vetítőt, jobban jársz Vagy kérdezd meg Batyót hogy mennyiért tesz bele egy komlett lcd blokkot.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz Cseneles #56455 üzenetére
Megragadnám a lehetőséget egy hasonló kérdésre. Tw 5200, egy egész oszlopnyi pixel piros lett. Tehát az 1920 pixel oszlopból mondjuk jobbról a 100. teljesen piros. Mi okozhatja, és javítható, sokba fáj? Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
Optikát is takarították ennyiért? Mert nálam valószínűleg abban lehet kosz. Nagy fehéres kör alakú paca fekete háttérnél. Megnézem majd ki lehet-e élesíteni.
Mondjuk a színkerék zörej jobban zavar.[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
Batyóhoz tud valaki elérhetőséget adni, vagy megfelelő lehet a BenQ szervíz is a W2000 takarításhoz és esetleges színkerék cseréjéhez? Nagyon zajos a gép (vélhetően színkerék), ha nem 60Hz-en megy.
-
m3ss
veterán
válasz cisco1982 #56462 üzenetére
milyen f22 volt nalad? gondolom a mozis, ennyivel karcsubb az fenyeroben?
en bright szinkerekes f22-ot neztem, es majd kisutotte a szemem low lamp modban a 1070+ utan, ami normalban volt. (113" 1.4 gainen) es elvileg a w2000+ cinema modban hasonlo fenyeroben, mint a 1070+.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz cisco1982 #56462 üzenetére
Vedd le az élességet és nem lesz moire
-
cisco1982
csendes tag
Nekem w2000+ van és meglepő, hogy azt hozzátok fel problémának, amit minden ilyen dlp hoz, de pl a brutális nagy moire vagy mi, hogy álló képen is folyamatosan futkosik a zaj azt nem. Kellő távolságból szerencsére nem látszik, viszont az a gép iszonyat fényt tol. Kalibrált állapotban nálam 30ftl felett hozott normál lámpamódban újkorában. Ettől olyan dinamikus lett a kép, hogy csak lestem. Nagy előnye hogy 0,65-s dc3-as chip van benne, ami ma már nem jellemező.
Most 1400 órával akkora fényerőt tud mint új izzóval az f22 maxon, de itt lassan cserélem is az izzót.
Az f22 egy jó gép, ha 2m széles kép alatt használjuk erősítős vászonnal és hushboxban. Én konkrétan a w2000+-t tartottam meg az f22 helyett, mert a fényerő hiánya és a zajossága miatt számomra használhatatlan volt. 3 hónapig használtam, de nem bírtam megszokni a zajt.
Erről a szintről előrelépni lehetetlen (w2000+ új ára 360e volt - én is ennyiért vettem). DLP fronton új készülék ami értelmes lenne nincs 3-4 millió alatt, de lcd-nél is az epson 9400-en felül a sony 2-es szériája 1500 lumen gyári adattal inkább vicces, így az 5-s szériáig kell lépni, ami 2,7 millió.
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56456 üzenetére
Próbáld meg BT1886 gammával, az segíteni fog a fekete részleteken.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56456 üzenetére
HCFR nem tud lut kalibrációt, de displaycal is csak ICC-t tud a windowshoz, 3D lutot csak a madvr-hoz, meg más programokhoz tud létrehozni.
Gondolom hardveres lutot nem lehet a projektorodra feltölteni.De az icc-nél és a 3D lutnál is nagyon sokat számít, hogy milyen az algo ami kiszámolja.
Valamint displaycalnál meg kell bizonyosodni róla, hogy a VCGT nullázva van és nem használ semmilyen profilt a windows sem.
Rengeteg helyen meg kell ezt nézni, különben rossz lesz a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Vhiktor #56454 üzenetére
3D LUT kalibrációhoz? Nem ismerem a HCFR-t, de az nem külső lejátszókhoz való minta generálásra való, aztán manuálisan kéne buzerálni a kijelző beállításokat? Én számítógépet használok, nekem VGA LUT-ba tölthető képernyő profil kell. Ehhez meg egy next-next-finish módszernél elvileg nincs többre szükség. Esetleg az X-rite szoftverével tehetek egy próbát - abban van külön projektor üzemmód -, de nem látok semmi anomáliát a DisplayCal eredményében, ami mérési hibára engedne következtetni.
Projektor az gyári képi beállításokra lett visszatéve, egyedül a két pontos fehéregyensúlyhoz nyúltam hozzá. -
Cseneles
őstag
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56452 üzenetére
Akkor minek használsz hozzá displaycalt?
Ott a HCFR.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Teasüti
nagyúr
Fehér plafonra létezik vmi roncsolásmentes sötétítési lehetőség?
Szekrénysorra filózom esetleg egy matricázáson. Szemközti falakat talán le tudom tárgyalni a tulajjal, hogy ideje lenne kifesteni. -
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56450 üzenetére
ICC profil is csak egy szükséges rossz
De most a megjelenítő projektor nem?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Teasüti
nagyúr
válasz Vhiktor #56449 üzenetére
Az a baj a Profile Loader-e nélkül nem tudnék létezni, mert Win10 nekem rendszeresen reset-eli az ICC profilt/VGA LUT-ot. Minden gépemen megvan ez a jelenség.
Illetve drámai változás sincs a profil előnézete után a gyári Rec709 Cinema módhoz képest - nagyon enyhe tónusbeli különbség van csak -, szóval nagy hülyeséget biztos nem csinált a szoftver.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56448 üzenetére
DisplayCal monitorokhoz való (ahhoz sem igazán ).
-
Teasüti
nagyúr
Tegnap este próbáltam egy kalibrációt DisplayCal-lal.
Kolorimétert (i1d3) kb 10 centire tudtam lerakni a vászon elé, úgy 30 fokban felfelé nézett.
A szoftverben basic módban hagytam mindent, white/black drift bekapcsolva, korrekció automatán (profil hiányában), kijelző típus "refresh", D65 fehéregyensúlynak, 2.2-es gamma, minden más "as measured".
Lement tök jól ha lehet hinni az eredménynek. Elvileg 95% sRGB fedésem van, 1500:1-hez kontraszt kb, ~83 cd/nm fényerő mellett (gondolom ez inkább a műszer elhelyezése okán ennyi). Fekete szint az 0,05 nit kb, szóval a full fekete kép is úgy világít, mint egy IPS panel.
Viszont a shadow detail az így is csapnivaló. Egy fekete öltöny teljesen ki van mosva.Az meg optikai csalódás, hogy a képterületen belüli feketét sötétebbnek látom, mint a képen kívülit (keystone crop terület)?
Illetve ugye a világos szoba miatt ugye feltűnően romlik a kontraszt világos tartalomnál. Bár sötét tartalomnál se lesz sokkal jobb a fekete glow miatt. Egy rendes mozihelységben ez a jelenség megszűnne, h a világos tartalom kimossa a feketét?
Szóval a jelenlegi ideiglenes setup sorozatnézésre tök jó, de a moziélményig azért nagyon sok teendő lenne még a szobában.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #56389 üzenetére
Visszavonom. Mégis látom, csak videónál nem jött ki eddig. Játéknál se igazán, de a Windows asztalnál igen, a fehér kurzor mozgásán látni a szivárványt, vagy szöveg görgetésénél.
Úgy tűnik ott jön ki láthatóan, ahol egy lcd monitor utánhúzni szokott. Fehér színnel leginkább.
Viszont kb annyira zavaró, mint az utánhúzás: én elvagyok egy 6 ms gtg válaszidővel is, mások meg veszik a több száz Hertz-es kijelzőket. -
m3ss
veterán
nem is talalok hirtelen 270es-hez throw kalkulatort. egyebkent ez mivel rosszabb, mint a 290es?
rakerestem ebayen sony vpl-vw modellekre, ha 40 felet nem talaltam akkor egyet se. kabare mennyi tipus volt. ember legyen a talpan aki kiigazodik rajtuk.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #56437 üzenetére
@Sony89 270es projektorának előéletét ismerem, tökéletes gép volt , tökéletes képpel mikor legutoljára láttam.
Ha tudna akkora távolságból akkora képet vetíteni mint ami nem kell, akkor már nálam lenne a gép
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz bergyuszi #56441 üzenetére
Front lencsét nézted már, nincs rajta valami? Ha az tiszta, akkor mozgasd a fókuszt koppanástól-koppanásig. Ha a folt valahol kiélesedve egy szösz árnyékává válik, akkor az az: kosz, amit érdemes lehet kitakaríttatni. Ha nem lesz éles, akkor is lehet kosz, de akkor olyan helyen van, ami ezzel a módszerrel nem lokalizálható. Legrosszabb esetben lehet LCD, tükör vagy szűrő hiba is, ami viszont szerviz.
-
bergyuszi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos Epson TW5820-as készülékem, kb 200 óránál jár, és tegnap lettem figyelmes az alábbira (zöld folt). Néztem, nem a vászonon van a hiba. Mi lehet a gond szerintetek? Kipróbáltam minden színt, de csak a "feketénél" látszik.
Garanciális még, tehát ha olyan a gond visszaviszem..
Köszönöm előre is a segítségetek.
-
sony89
tag
Pár hét és jön hozzám a Vhiktor kalibrálni, nekem is neki is hihetsz hogy jó gép és semmi hibája nincs 2022.11.18 ig garanciás, ő akár méressek is igazolja majd...ha annyit tudsz várni utána akár csomag küldés is játszik ....ha érdekel így is írj rám privátban és beszéljük meg!
-
Vhiktor
veterán
Akkor megnézed? :)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #56433 üzenetére
sony 65ot ujonnan 2250 eur, hasznaltan ilyen 1000 eur korul talaltam 1200 oraval, de Dalarnaban van innen kocsival laza 4 orara es csak szemelyes atvetel jatszik. 45-55 van ilyen 800-1000 eur korul, de termeszetesen vagy Uppsalaban (i.e. Stockholmtol 100km eszak), vagy Kalmarban (ami az orszag delkeleti csucske).
bonusz: ahogy nezem Dalaranaban meg mindig eleg sok ho van. szoval ha egy nap alatt meg meg is lehet jarni egy ekkora tavolsagot, azert necces. az, hogy egy tank benzin ezen ponton egyebkent aprosag, skandinav telben az minuszos (no pun intended) faktor.
BBéci: imadom a telefont, bar fannak nem mondanam magam . igaz nekem kb a Nokia idoszak ota nem volt ugyanattol a gyartotol ket egymast koveto telefonom.
az 1.II nekem kb "Pixel 6 XL" helyett lett veve. kb pure android, nincs notch, gyonyoru a kijelzoje (amoled + 4K), remek a kamera, eros a hardver es az elozo pixelem szintjen tudja az updateket. plusz az 1.III start elott itt kb az 5.II araban adtak ujonnan, ott annyiert ujonnan 800 euro korul szvsz verhetetlen volt. 5 nekem pici volt, de ezzel azt hiszem ezzel a velemennyel kb megintcsak egyedul vagyok
sony89: kint vagyok svedeknel. posta megoldhato de ugye nem tudom megnezni eloben, leugrani meg Budapestre is kb egy hetvegi program 16 ora tiszta utazassal also hangon 600 eurobol ha borondben akarom visszahozni
plusz valamennyire window shoppingolok es nezegetek egyebkent, szoval jobb is, hogy nem a varosban van az a hasznalt Sony 65 .
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Vhiktor #56426 üzenetére
Az utolsó mondatban van a lényeg, ezt próbáltam elmagyarázni. Számomra rendkívül fontos szempont, ha ez nincs rendben, akkor inkább nem vetítek, hanem tévén nézem a filmeket 16000:1 kontraszttal, 0,006 feketeszinttel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #56432 üzenetére
Sony 65 is jo, bár nem ismerem a külföldi árakat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #56428 üzenetére
Nunt en kikapcsoltam 20 perc utan , de tenyleg az is fekete alapon fekete volt. bar kb azert, hogy elfedjek a budget hianyat.
tesztre mondjuk meg az Inceptiont hasznaltam (pl akar brightnessre is, az utolso fel ora nem ECO modban nekem kisutotte a szemem). aztan ott a Mad Max Fury Road ahol az egesz film szinkodolva fut. es vegul a Blade Runner 2049 ami kb szinten vegigzongorazza.
W2700 ahogy neztem par tekintetben javit, a throwja kb egyezik (ez fontos), viszont pl black level tekinteteben nem jobb. es hangos.
a 270ES ujonnan 4500 euro. X7900 utodja szinten . kulfoldon vagyok. vegignezve a hasznaltpiacot pedig bejon az a problema, hogy adott esetben innen 800kmre van a projektor, es akkor meg igazabol az orszagon belul annyira nincs is messze.
-
Vhiktor
veterán
válasz Márton #56429 üzenetére
Kell hozzá dedikált eszköz, az egyik legolcsóbb:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #56427 üzenetére
Scary Stories to Tell in the Dark is jó teszt anyag ebből a szempontból, valamint az Apáca.
Ami meg projektor gyilkos minden szempontból a szürke jelenetei miatt az az Út (The Road).
A W2700 kb a W2000 utódja 4K-ban.
Epson 9400 szerintem összességében véve sokkal jobb projektor. Lehet ansi kontrasztot és élességet tekintve nem az.
Azért írta Bigi75 is, hogy ez az a szint ahonnan elég nehéz feljebb lépni, hacsak nem akarod a gép értékének kb 10-szeresét rákölteni.
Használtban azért van elég sok lehetőség pl JVC X7900 legutóbb 650.000 körül volt. Vagy Sony 270 es.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vhiktor #56426 üzenetére
nobody sleeps in the woods tonightnal ilyen 1:14:30-15:00 korul a pince jelenet. vigyazz, horror. pl 1:14:50 korul
oke, lehet felreertettem a black crusht, a kontraszt hianya volt inkabb a bajom. nem megy tenyleg at pacaba, de a feketeje lehetne reszletgazdagabb es melyebb. de itt tegyuk hozza, hogy a sony xperia 1 II tueles oledje a referencia ami projektorban kb az otthoni kiralykategoria.
masik esetleg a love death & robost "Ice" epizodja, de az kb kontraszt szempontbol egy worst-case scenario, pl az 5:40tol indulo jelenetben. ettol fuggetlenul ezt szoktam hasznalni demozni az itthoni rendszert, eszmeletlenul nez ki meg igy is.
Akkor inkább mondjuk úgy, hogy a fekete közeli részletekben nagyon gyenge a W2000, de az összes többi dlp projektor is ebben az ársávban.
szazezer kornyeke hasznaltan gondolom, a w2000 a kifuto akcio kivetelevel egy 1000 eur MSRPs gep volt. ujonnan 1500-2000 eur alatt van egyaltalan valami, ami ennel erezhetoen jobb lenne? esetleg 2500ert?neztem hova lehetne feljebb valtani (10 eves ipari darabok nekem kilove). Epson 9400 nem egyertelmuen jobb, Optoma UHD65 3000 eur, esetleg a kifuto Sony VPL-HW65ES de az meg fHD 2200 euroert. esetleg meg ott a Viewsonic X100-4K. a W2700 vs W2000 meccs nem teljesen egyertelmu ahogy nezem tesztek alapjan.
az meg ugye nem informativ, amikor a teszten odakat zengenek, hogy persze vedd meg, de persze objektiv meresek nincsenek osszehasonlitani hogy melyik mire jo.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #56425 üzenetére
Kalibráltan nincs black crush.
Ha lenne már rég kidobtam volna a kukába.
Nekem ez a legfontosabb a képnél, minden mást elviselek de a black crusht azt nem.Az igaz, hogy genygék a feketéi, és a kontrasztja sötét jelenetnél.
De 100ezer környékén egyszerűen kb lehetetlen jelenleg ettől jobbat kapni.
Melyik jelenetre gondolsz? Ha lehjetőségem adódik megnézem magamnál.
De az, hogy most nem annyira látszik bizonyos részlet vagy kontraszttalan, lapos a kép, az hagyományos értelemben véve nem black crush.
Pl.: ha 0-3 vagy 5% fehérig mindent egy fekete pacaként jelenít meg, na az már black crushLehet, hogy fogalmazás miatt beszélünk el páran egymás mellett.
Akkor inkább mondjuk úgy, hogy a fekete közeli részletekben nagyon gyenge a W2000, de az összes többi dlp projektor is ebben az ársávban.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #56424 üzenetére
- Ne higgy az emberek megítélésében (még az enyémben sem), mert bármennyire is igyekszik valaki objektív választ adni egy "jó", "nem jó" kérdésre, abban mindig lesz némi szubjektivitás!
ez igaz online feluletekre is. ha nincs objektiv meres, akkor az nem reviewegyebkent fotozott kep projektor keperol megint nem mond semmit, mert eleve bejon a fotot keszito gep meg az eszkoz amin nezik kijelzoje is, bonuszkent kozben nemi tomoritessel.
Vhiktor: W2000 feketejenel szvsz nemi black crush van, bar Rec709 modban egyebkent szep es egyeletes kepet tud. lesotetitve mondjuk ez minimalis, es elegge masterfuggo.
gondolok itt nagyon jo minosegu horrorknal a fekete alapon sotetszurke jelenetekre. talan a nobody sleeps in the woods tonightnal tunt fel, de osszesen egy kezemen meg tudom szamolni hany filmnel volt erezheto.
egyebkent persze ezt leszamitva miutan megkapta a vasznat ereztem azt, hogy a jelenlegi AV setupomnal egyszeruen nem kell jobb es maradektalanul elegedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz viperabácsi #56410 üzenetére
Javaslom megfogadni az alábbi tanácsokat:
- Ne nézz olyan projektor "teszt" videókat, amiket kamerával vesznek fel és a kép egészére vonatkozó tökéletességet/tökéletlenséget kívánják illusztrálni!
- Ne higgy az emberek megítélésében (még az enyémben sem), mert bármennyire is igyekszik valaki objektív választ adni egy "jó", "nem jó" kérdésre, abban mindig lesz némi szubjektivitás!
- Számos olyan tényező van a vetítésben, amit ha nem látsz/tapasztalsz a saját szemeddel még azelőtt, hogy elővennéd a pénztárcád, akkor konkrétan vakon vásárolsz.
- Írd ide, hogy az ország mely részén szoktál megfordulni, hátha valaki tud Neked bemutatót tartani a saját gépével, így még azelőtt megtapasztalod az adott márkát, modellt, technológiát, mielőtt beleugranál valamibe, amit esetleg később megbánsz! -
viperabácsi
addikt
válasz makkmarce #56422 üzenetére
A videó minőségére értettem bocs.
Valaki van a topikban szegedi , esetleg környékbeli akinél meg tudnék nézni működés közbrn egy általam keresett szintű gépet ?cinemazealot köszi pont most írtam . Nyáron jobban mozgok akkor mocival még jól is esik !
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz viperabácsi #56408 üzenetére
nem ramaty, a minőség nagyon relatív valaki a 128/256kbs-es mp3-at se tudja megkülönböztetni, valakinek meg a 256-os mp3 is rossz és csak FLAC-ban zenél.
Projectoroknál is ugyanez van, de én is fotóztam jól kinéző képet az elején az enyémről
Sajnos nem adja a fotó vissza, hogy mi a gond, ha gond van.
okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
Pont ezt írom én is, de ott van a részlet, csak nem látod annyira.
Ezért nagyon nem mindegy milyen egy gép feketeszintje.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Teasüti #56417 üzenetére
Most erre mit mondjak? Van amelyik tesztő látja, van amelyik nem.
Szívesen látok bárkit vendégül, van W2000-esem, megtudom mutatni, hogy nem veszik el semmi.Rossz beállításokkal Oleden is elveszik egy csomó részlet, főleg LG esetében a gyári beállításokkal. Sony OLEDnél viszont nem.
Az, hogy más vetítőn látványosabb a feketeszint és a fekete közeli részletek az tény, de attól még ezen sem veszik el semmi, csak nem annyira kontrasztos és nem annyira jól látható a részlet, de nem veszik el.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #56415 üzenetére
Persze hogy lapos. Mondjuk hogy 1:1000 kontraszt amit a szem "natívan" érzékel. A kontrasztod efelett már nem mérvadó gyakorlatilag. Amíg van elég fehér, ill. világos részlet a képen egy 1:1000-es natív gép is kiváló képet ad, de még az 1:500-as is teljesen jót. Csak ugye amikor szürke lesz a legvilágosabb képtartalom akkor 1:30.000 megjelenítővel lesz mondjuk 1:1000 kontrasztod tehát dinamikus képed, egy jó dlp-vel 1:100 (még jól látható csak jóval dinamikátlanabb), egy kiscsipes dlp-vel meg 1:15 árnyjátékod, nagyrészt nem látsz már semmit.
Kivéve ha valami dinamikus móddal rángatod a fényerőt és ezáltal a végpontokat. Csak egy drága gép dinamikus írisze ezt kulturáltan, élvezhetően képes megoldani egy olcsó gép meg az elektronikával villogtatja az egészet.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
m3ss
veterán
nyugodtan vegyel w1070/w2000 vonalrol vetitot. ar/ertekben sztem nagyon jok. raadasul jo allaround keszulekek. 3d, fenyero, zaj, input lag kvartettbol parat el kell engedni, ha 3-4x ennyiert keresel keszuleket aminek jobb a kepminosege (elesseg, kontraszt, szinek).
es az a kepminosegbeli ugras sem lesz azert egetrengeto. 8-10x ennyiert mar lesz huha.
ezt igy laikus 1070+ tulajkent, aki tovabb akar lepni es megnezett mostanaban 5 vetitot.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
Nyílván egy jobb gépen jobbak a fekete részletek is és jobban láthatóak, de a W2000-nél sem veszik el semmi helyes beállításokkal, csak nem olyan ütős a képe mint egy komolyabb gépnek. Sötét jeleneteknél kifejezetten lapos.
Egy Sony vagy JVC vagy magasabb kategóriás Epson simán körberöhögi a W2000-et, ez tény.
Sőt egy F22 is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Jogosan mondták a jó véleményeket, mert ár/érték arányban nagyon rendben van a képe.
De azok tények, amiket mettek írt. Azért tud erről objektíven mesélni, mert van összehasonlítási alapja. Egy újkorában 2,5-3 milliós, ma használtan 300000 forintért megvehető gép brutálisan jóbb képminőséget nyújt.#56412Vhiktor
"Helyes beállításokkal nem veszik el semmi részlet még a sima W2000-nél sem"
Ha ez igaz lenne, akkor senki nem venne drágább vetítőket. Pont a "shadow detail" az az egyik legfontosabb szempont, amiben a belépő és alsó középkategóriás gépek elmaradnak a csúcskategóriásaktól.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #56374 üzenetére
Ezért nem készen vettem, hanem építtettem a házat. Megnéztem néhányat, egyikben sem tudtam elképzelni a házimozimat. Amikor épült és csak a falak álltak, már akkor beültem egy dobozra, oda, ahol most a kanapé van és elképzeltem a kész állapotot. Ugyanezt megtettem később is, amikor már a tető is felkerült, és így tovább, minden héten legalább egyszer.
#56403Dorian
Én ugyanezt mondtam, bár nem a második után. Hamarabb.#56405BIGi75
Ja, majd 15-16 év múlva. Addigra a kedve is elmegy a házimozizástól.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz mettek #56409 üzenetére
Helyes beállításokkal nem veszik el semmi részlet még a sima W2000-nél sem.
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #56407 üzenetére
De ez teljesen más amiről Te írsz.
Itt konkrétan nincs annyi fényerőd mint amit a spec megír, de ez általában így van minden projektornál, nem csak a dlp-nél.Meg ez amit írsz a fehér fényereje és nem a színeké.
Teljesen más téma.Az eredeti téma az, hogy a színek fényereje nem hozza a fehér fényerejét, de ezt nem is igazán kell hoznia.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz viperabácsi #56408 üzenetére
Volt w2000+om es kezdésnek jó volt. Igazi mozi feeling de a képe nem volt túl jó. Leginkább a sötét részletek elfedése zavart, fekete ruha, öltöny csak egy fekete paca volt. Na meg világít is a feketéje de azért az árért nem rossz.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
viperabácsi
addikt
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #56402 üzenetére
ezt értem, a kérdés nem ez, hanem az, hogy ehhez mekkora fényerő tartozik miután bekalibráltad, mennyi az ANSI lumen és kontraszt. Tehát végpontoztál, kalibráltál és utána szörnyűlködsz. (ez az én projectorom adatai, HD27e)
Itt vannak a gondok az enyémnél is, nem ástam még nagyon bele magam,
gyárilag írt 3400 lumen, aztán a mérés meg:
projector centralosok mérései:MODE Bright Eco
Bright 2551 1652
Cinema 806 522
Game 1250 809
Reference 669 433
Vivid 1349 873kijön a fényerő gondolom, ha maxra húzod, csak akkor értelmezhetetlen a kép. Bright módban minden zöld nálam, és nemigazán tudtam kiszedni belőle. Jelenleg a Game módot használom, azt kalibráltuk (meg az segít az input lag miatt is), de a referencia 669 lumen azért mond valamit a "képességeiről"
Ehhez képest a W1070 a méréseik szerint 1271 lumen cinema módban, ami nálam csak 800, hiába csak 2000 lumen a max annak a projectornak.
Namost ehhez képest egy kalibrált olcsó epson (EHC 2250) 1955 lumen cinema módban.
Persze ettől még lehet egyik-másik jobb, rosszabb, de ahogy nézem az enyémbe a RYGCWB színkerék parasztvakításból került bele, nem a minőség miatt, mert így nagyobb számot tudtak ráírni a prospektusra, dehát ebből is tanul az ember.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #56403 üzenetére
Én is ugyan így érzek!
Nekün is 92 nm a ház, 3 szoba van csak.
Ez valóban így van, hogy ha a nappaliban vannak a gyerekek akkor nem lehet még "rendes filmet" nézni.
De már 2 mesét néztem a nagyobbal, amit korábban is írtam.
Mi este filmezünk/sorozatozunk az asszonnyal, meg én akkor ha ők nincsenek itthon. Akkor rendes hangerőn.De egyszer csak kirepülnek a fészekből és újra beköszönt a nyugalom.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #56402 üzenetére
Ráadásul ezen a példán még világosabbak is a színek mint lenniük kellene.
Úgyhogy szerintem ez a színenkénti kevés fényerő, inkább csak az irodai világból jött és nem a mozi részről.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #56401 üzenetére
Ez lenne a lényeg, csak a legtöbb oldal ezt nem mutatja meg, meg a deltaE értékeket sem színek esetében.
Egyébként ez Benq W1070+, látszik, hogy a luminancia eltérés max 1 körül van, amit észre nem lehet venni.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #56399 üzenetére
De mi lesz sötétebb?
Az egész kép vagy mire gondolsz?Ha kalibrálsz akkor a szabvány megmondja, hogy mi a színek x,y,Y értéke.
A nagy Y a féynesség értéket jelöli.
Ha nem tudod elérni kalibrálás során az adott szín fényességi értékét, akkor az magas deltaE formájában fog visszaköszönni.
Ha meg elérted, akkor olyan a szín amilyennek lennie kell, se nem sötétebb, se nem világosabb.Itt csak egyetlen dolog lehet még, hogy kalibrálás során az egész képen csak az adott szín van amit mérsz, valós tartalmaknál meg több millió, és itt lehet esetleg olyan, hogy ha nem csak 1 adott szín van a képen, hanem mondjuk fehér is, akkor leesik a színek fényességi értéke. De ezt nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest