-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mik76
senior tag
Nem sajnos, most meg vagy 9000 km-re vagyok tole ugyhogy eselyem sincs.
Nagyjabol olyasmire szamitanek mint egy alap zoom fenykepezogep lencse eseteben. Kozepen optimalis kep minoseg, kevesebb kromatikus aberracio es torzitas, a ket veg fele meg ezek egyre nyilvanvalobb jelenlete.Annyit meg hozzatennek hogy kitekerve ahogy hasznaltam, sub-pixel szintu lila kromatikus aberraciot lehetett latni a kontrasztos eleknel.
Khaosz55
Koszi a valaszt.
Ezek a fotok nekem nem mutatnak eppen sokat. Csont fekete minden a vetitett kepen kivul, marpedig egy alr vaszonnal az a buli hogy akkor is jo kepe legyen amikor nincs total besotetitve. -
Khaosz55
addikt
Elméletileg 8-10 nap. + Vám na az még egy történet lesz, de má vámoltam cuccokat a cégem részére kínából.
Kérdezték, mennyi USD legyen a számlán a vám miatt.
Hát mondom ez nem igaz....
Német és amcsi fórumokon olvastam utána és a mai nap egy francia oldalon igaz azt google fordítóval.
A srác rendelt 50x50-es mintákat és végül rendelt black crystal 0,8-as mikroperforált vászont keret nélkül. Mert simán a vászont is lehet venni. Gondolom így elég olcsó lehet. 3,5m-es keretet csinált de nem világos, hogy átmérőben vagy széllességben.
Azt sem egyértelmű hogy milyen projektorral vetít de DLP az biztos. Nyilván nem 3 chippes mert akkor azért nem innen rendelne vászont. Emlegetett egy W2000-et de nem derült ki hogy ez lenne a projektora.
Minden esetre kalibrálta a képet ha jól értelmezem. Hot spot-ot nem tapasztalt, hangáteresztés jó, a fehér színek gyengébbek lettek, de a kép sötét dinamika tartománya nagyon megnőtt és a részletessége is. Egy másik user azt mondta, hogy a feleségének az nem tetszett, hogy nagyon sötét lett a szoba vetítés közben.Ha igaz akkor pont ezt keresem.
Akinek fix keretes kell az külön tud venni vászon anyagot is ha ő akar keretet építeni hozzá, bár szerintem egy igényes keret sem olcsó.A srác ezeket a képeket rakta fel. Ha tényleg ilyen lesz egy W2000-el akkor köszönöm megérkeztem. Persze a telefonos kép csalóka tud lenni majd ha megvan megmondom, hogy bukó vagy nem a dolog.
-
zsoika
addikt
-
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42488 üzenetére
Sok emberkének van belógatva a vetítő, nem rossz megoldás az. A szoba hátsó falára általában a belépő kat. vetítőket nem tudod tenni mert az optikájuk sokszor nem támogatja a 4 méterre vagy távolabbra vetítést.
Érdemes inkább többször kérdezni, otthon nyugodtan papírra rajzold le, számold ki hogy mi/hova/hogyan fér el.
Nem biztos hogy amit meglátsz és tetszene is vetítő azt el is tudod helyezni, jártam már én is így. -
törölt tag
XYScreens kapcsán, azért beszélgetnek más oldalakon is. AVS forum Én nem hiszen, hogy ok lenne az aggodalomra, már ami az áru megérkezését illeti.
A minőség más tészta, ahhoz végig is kellene olvasni. Én nem tettem meg, de javaslom, akit érdekel, fenti linket böngéssze végig. -
tomyka74
senior tag
hát igen szeretnék projit csak még bukdácsolok a témába mivel most leszek kezdő így igazán az eredeti elképzeléseim is változni fognak vagy kell rajtuk változtani már kezdem belátni!
meg ugye ezeket a betű jelöléseket sem ismerem még mert akkor tudnám milyen infót rejt! elég tág választék lesz ugy látom ez a 300-as határ,mert ajánlottak nekem már w2000 meg optoma hd39 -et is újonnan, csak ugye akkor valahol el kell húzni a minőséget vagy a vászonnál vagy a szemüvegnél,hogy beférjen a 300-ba.
már most bele fejdul a fejem. -
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42486 üzenetére
szia,
a w1080st az közeli vetítésű (ST) projektor, a w1090 meg egy sima. Az ST-t azért ajánlottam mert egy asztalról közelről akarsz vetíteni, belógatni meg nem akarod a vetítőt.
A w2000 jó vetítő de szinén be kell sztem lógatnod.
Számold újra mit hova akarsz/lehet rakni a szobádban. -
tomyka74
senior tag
üdv.
ajánlottátok a BenQ 1080 -at ez van 170 körül használtan na most a 1090 -es 200 kb. és új!
érdemesebb az újat venni vagy az már nem annyira jó mint a 1080?specifikációt hiába hasonlítom nem tudom eldönteni csak gondolom mivel újabb tipus biztos jobb is.
vagy még néztem a w2000 ha már BenQ csak akkor csak hsznált vászon fér a keretbe,de ezt mondjuk eléggé dicsérik. -
szepi0808
senior tag
válasz
Khaosz55 #42444 üzenetére
Clear Black vászonanyag mintám van, ami nem is lenne rossz, mert oldalról nem korlátozott annyira a betekintési szöge, de viszont alulról- felülről nagyon, ezért is tudja a lámpa fényét kizárni és a kép látható marad. Ez pontosan szemközepére kellene engedni a vászon közepét, de ilyen kis felületnél nem tudom megmondani, hogy nagy felületen hogy viselkedne, mennyire lenne hotspot-os vagy a betekintési szög mennyire korlátozódik. Vastag műanyag az anyaga és mivel nagyon törékeny és nagyon irányított a felülete, így nagyon kényes is, elég egy pici hajlítás és már foltos lenne a kép, de az SI Diamond Black is ilyen, nagyon vigyázni kell rá. Másik, hogy sajnos 0.8 gain azaz -20% fényerő, így nagy méretben már nem alkalmazható és szerintem a betekintési szög korlát miatt sem
.
-
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42473 üzenetére
A w1080st a w1070 változata, belépő kategóriájú népszerű filmezős gép...mivel asztalról akarsz vetíteni más gép egyelőre nem nagyon jöhet szóba.
Fix keretes használt ebben a méretben most nem igazán akad de új azért igen...pl....[link]....esetleg itt...[link]
Nem tudom így mi fér bele a keretbe, nézegessél meg olvass utánuk, ha van kérdésed írjál. -
tomyka74
senior tag
mivel nincs viszonyításom így tetszik persze.
ezen elcsodálkoztam,hogy nem adják hozzá a 3D szemüt mint a tv-hez, ez nekem baromira furcsa.
és ehhez milyen szemüveg kell, minden adott proji tipushoz más más szemüveg tipus kell? vagy ez,hogy van?
és akkor milyen fix vásznat ajánlanál? -
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42470 üzenetére
Ha asztalra magatok elé akarod a gépet akkor egy rövid vetítési távos gép kell, pl. ez...[link]...a termékinfónál ott a benq leírása részletesen, 1.5m-ről 100" képátlót csinál.
3m-ről nézed, az ajánlás szerint a kép szélessége x 1.5-1.6 a nézési táv, ez kb. 2m széles vásznat jelent (91"), esetedben mondjuk vmivel nagyobbat mert minél nagyobb képet szeretnél.
Ez a gép 1.5m-ről 100"-t vetít, ez 221cm széles kép.....[link]. A vászon túl nagy sem lehet hiszen nem tudod egyben nézni ha már túl széles.
Tudja a fullhd 3D-t vetíteni, szemüveg nem túl drága ezekhez.Ha plafonra nem akarsz gépet akkor max. még mögéd a falra egy polcra mehet de az külön történet. Olvass utána ennek a benq-nak, ha tetszik az ötlet akkor megírjuk mit érdemes megnézni rajt használt lévén a gép (bár csak 870 órát írnak rá, az lófütty.)
-
tomyka74
senior tag
5 x 4-es a szoba és keresztbe van elhelyezve a tv szekció ez így is marad.
plafonra nem szeretném tenni inkább ha mozizok majd egy kis asztalra tenném ez a kábelezés szempontjűból is kényelmesebb lenne.
3 méterről nézném a vetített képet, a tv elé tenném akkor a fix vásznat. ehhez a méretekhez a legnagobb képet amit lehet. -
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42462 üzenetére
Léci írd meg h mennyi x mennyi méter a szobád, a fal ahova akarsz vetíteni mekkora, lehet-e a plafonra tenni a gépet, lehet fix vászon vagy mindenképp rolós kell...ennyi infó minimum kell hogy érdemben tudjunk segíteni.
Az hogy bazi nagy kép kell, az némi pontosításra szorul.HA az erősítőd hdmi-s akkor mehet bele a pc-ről a hdmi és megvan a kép...saját vga-s pc-ről a hangot külön kell levenni ha jól gondolom, ezt is pontosíthatnád.
-
zsoika
addikt
válasz
tomyka74 #42462 üzenetére
" a vászon mindegy amilyet ajánlasz olyan lesz kb."
Az jó ,de a tv-vel mi lesz fix vászon esetén? Arra is gondolj! Projin filmezni jó ,de csak úgy tévézni luxus ...szerintem. A DLP gépem izzója 2000 órás és 300W-ot fogyaszt....cseréje nem olcsó.
Én úgy szoktam hogy mese, játék , tv adás a tv-n megy és projin csak film.Ledes projin már más egy kicsit ,de akkor is kicsit kényelmetlen lehet pl. nappali fénynél mindig sötételni ha tévézni támad kedved. Szóval szerintem a tv + proji a nyerő nappali esetén.
Egy itteni fórumtársnál láttam olyan megoldást hogy fix vászon és egy olyan konzolon a tv ami 180° -ban kihajtható. A konzol közvetlenül a vászon mellé van felfúrva és ha behajtja majdnem a vászon közepéig ér.
-
zsoika
addikt
-
tomyka74
senior tag
viszonyítási alapom nincs mert nem láttam még csak egy projektort az extreme audioban de akkor még nem foglalkoztatott a téma és már nem is emlékszem rá.
láttam már olyan projit is amit egy ki asztalról vitített nem kell a plafonra akasztani, 3 méterről nézném mint a tv-met ( ez 55" ) . hááát képátlóról nem tudok mondani semmit de k.rva nagy legyen!meg az is érdekelne,hogy nekem ugye az LG passzív 3D-hez half-out filmek vannak letöltve ez a formátum jó minden 3D projihoz is? mert ha nem akkor ezt a projit át kell gondolnom mert nem akarok kb. 100 3D filmet ismét letölteni valami más formátumba.
-
péjé
őstag
válasz
tomyka74 #42458 üzenetére
szia,
-add meg léci hogy mekkora képet mekkora távolságból szeretnél/lehet vetíteni.
-láttál már DLP-s vetítőt? a szivárvány miatt kérdezem.Világos nappali ront a képen bármennyire is jó a projektor ezt jobb ha tudod, normál képet pedig csak sötétített helységben kapsz.
300eft-ért használtban már elég jó kategóriát ki lehet fogni, a fix vásznat fontold meg, abból ki lehet hozni relatíve kis pénzért jó minőséget. -
zsoika
addikt
válasz
tomyka74 #42458 üzenetére
Rolósban csak oldalfeszítettet vennék ,de abból a jó drága. A megoldás a fix keretes vászon a kellő méretben ....amit a vásárolt proji és a szoba mérete szab meg. A szoba általában hosszában előnyösebb a vetítéshez, de már vannak jó rövidtávú gépek.
Olcsó vászon de sajnos 16:10 méretarányú [link]
Az én Optoma hd80 amat ajánlanám ,de az sajna nem tud 3d t -
tomyka74
senior tag
sziasztok.
megkérdezném ha kb. 300-at rászánnék használt projira akkor melyik tipust éri meg nézegetni?
természetesen 3D-s fullHD mindenképp házimozizásra. esetleg vászonnal. nagyon sokat mozizok itthon de kéne egy nagyobb valami a tv-nél és mindenképp 3D szeretnék.olvastam az összefoglalót de pontos tipust nem tudom eldönteni használtan adott összegért.
köszönöm válaszokat tanácsokat!
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gomba1974 #42449 üzenetére
Hali
szerintem olcsóbb ALR vászon nincs nagyon ennél. Kaptam árat 100" 3 milkás ALR vászonra.
Csomót olvastam német és amcsi fórumon akik rendeltek ilyen vászont elégedettek vele meg megnéztem az összes videót.
Következőre kértem árajánlatot.
120" oldal feszített motoros ALR Black crystal perforált hangáteresztő vászon. 655 Dollár a vászon 200 Dollár a szállítás.
Tehát vászon szállítás vám áfa kb: 327 Ezer.A gyártónak írtam alibabán. Aztán felvette velem a kapcsolatot vieberen meg watsAppon. Minden kérdésemre azonnal válaszolt.
Annyit derítettem ki, hogy létezik Black Crystal (0.8 gain) és HG (1,4 gain) és PET (0.8) változat.
Rolósba csak black crystal változat van, mivel HG high gain változatban csak fix keretes van mert az apró szemcsék sérülnek feltekeréskor.
PET változat meg kifejezetten a közeli vetítésű projektorokhoz van és csak fix keretes.Sajnos nekem csak motoros jöhet szóba. Tehát marad a normál Black crystal.
Hétvégén még töprengek és eldöntöm.
-
matyee
őstag
Inkább esti filmnézés lenne a cél, egyrészt nappal jómunkásember dolgozik, ill. a tv-m megtartanám, tehát arra ez ott lenne. Inkább néhány nagyobb meccs, film lenne a cél. Nem ragaszkodom a led projektorhoz, csak az élettartam szimpatikusabb. FullHD is elég, se 3d, se 4k nem igazán érdekel. Köszönöm előre is a segítséget!
-
péjé
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #42450 üzenetére
Nálam a kettes működött ha jól emlékszem....[link]
-
Sziasztok, kis segítség kéne.
Adott egy HP Projektor, cseréltünk külön izzót, viszont elpukkant, és vitte az izzó háza előtt lévő 2x2cm-es hőálló kis üveglapkát.
USHIO NSH200BQ van benne, izzónk is van, emiatt nem szeretnék egy komplett modult venni.
Kérdés, hogy ilyet lehet valahol külön kapni
?
Ha rossz topicba írtam bocsi , ezt dobta fel először
-
matyee
őstag
Sziasztok!
végigböngésztem kezdők kezdeti leírását, de tanácsot kérnék milyen projektort ajánlanátok. Kb 4-4,5M-re ülnék a vászontól, többnyire filmre, kevés tv-re (főleg amerikai foci) és esetleg ps4-re használnám. Nézegettem led projektorokat, de nem tudom mennyire használhatóak nappali fénynél. Azt sem igazán látom át, hogy kb meddig működik az izzója átlagos, napi pár órás használat mellett, több opciót is látok a leírásoknál (vélelmezem különböző eco módok). Vásznat egy elitescreen 120H motorost néztem neki, túl sokat nem értek hozzá, egy volt méretben ami elfér.
Köszönöm előre is a helpet, izgalmas téma egy kezdőnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest