-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz AVhelper #43798 üzenetére
Szia,
9400-as nem natív 4K hanem pixel eltolásos 4K. Tegnap éppen teszteltem kb 2 órán keresztül néztem ugyan azokat a képeket Planet earth 4K HDR filmnél.
Tehát 4K anyagot küldtem ki 4K formátumba és 4K anyagot küldtem ki FHD formátumba.
Mindegyik esetben 4:4:4 12 Bit BT 2020Megvan ez a film FHD-ben is ami BT 709-es. Az biztos hogy a BT 2020 esetében sokkal jobbak a színek.
Visszatérve kb 5 képet néztem állótokról kimerevítve, egyszer FHD ben aztán 4K ban küldve a 4K-s anyagot.
Közelről látszik, hogy a 4K nem pixeles a FHD-hze képest, de FHD esetében nem mosódik a vékony szőrszálak annyira. Viszont 3 méterről kb nem vettem észre különbséget. Barátnőm szerint a kép akkor volt a legjobb ha FHD-ben küldtem ki a 4K-t mert az éleken néha elmosódás volt, de ez csak kizárólag álló képnél lehetett észre venni úgy, hogy kerestem a hibát 10 percig. Én személy szerint szinte semmi különbséget nem láttam, de ma ismét teszek egy próbát. -
AVhelper
senior tag
válasz Khaosz55 #43773 üzenetére
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy natív 4K felbontású tartalmat vetítő EH-TW9300/9400 képének részletgazdagsága rosszabb, mint a Full HD-re (1080p) lekonvertált ugyanazon tartalom képének részletei.
Aki ilyet tapasztalt az vagy valami elemi hiba áldozata vagy hazudik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #43796 üzenetére
Ne ragozzuk, nincs benne! Pontosan az a kiadvány van a birtokomban, amikor a hozzászólást írtam, előttem volt kinyitva a könyv.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Pro Koryak #43793 üzenetére
Nézd meg ezt a linket kérlek. Én nem találom benne.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
Nincs benne az Értelmező Kéziszótárban a tűéles szó! Akkor sincs benne, ha nem fogadod el.
Honnan a bánatból szedted, hogy benne van? Volt egyáltalán a kezedben, vagy csak rámondod?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mik76
senior tag
Nem erre ertettem, de nem latom ertelmet errol tovabb vitatkozni veled. Vedd ezt ugy mint egy "fogos valaszt".
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Pro Koryak
addikt
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #43789 üzenetére
Tudok olvasni, itt van előttem az Értelmező Kéziszótár mindkét kötete, kinyitva az említett oldalakon. Semelyik szócikkben nem szerepel az, hogy a tű összefüggésben lenne a képélességgel. Nyilvánvaló, mert nincs is összefüggés.
(#43790) Mik76
A "szerintem" az a kérdező megfogalmazása, nem a válaszadóé. Ellenben a "kontúrok vékonysága" igen, de az sem indokolja az általunk kifogásolt szóösszetétel helyességét. Azt a mondatrészt neveztem hajánál előrángatottnak.[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz Pro Koryak #43789 üzenetére
Ja, a "szerintem" szo kifejezetten hihetove teszi.
Azt meg hogy a filmes szakma mit hasznal vagy sem ne nekem akard mar eladni magyarazatkent...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #43782 üzenetére
Ostoba, hajánál fogva előrángatott magyarázat. A tű hegyes, a borotva pedig éles. Előbbivel szúrnak, utóbbival vágnak, ezeket a funkciókat nem lehet felcserélni. Ennyi!
-
bandor
tag
Egy hónapja ezzel a problémával küzdöttem én is. Hiába van a kábel leírásában hogy támogatja a 4k felbontást 60 hz-en , 15 m-es távolságban sajnos már nem megy neki. Az AudioQuest pár százezer ft-ért már tudja ezt 15 m-en is .Én egyenlőre maradtam a régebbi 1.4 es hdmi kábelemnél (15m). Gond nélkül megy rajt a 4k 10-12 bit színmélységig , igaz max 30hz-ig.Mondjuk nekem elég , mert csak filmezek , nem játszom rajt.
-
Apicius
tag
válasz Apicius #43412 üzenetére
Végül TK800-as lett két okból:
- az erősebb fényerővel már kora este is élvezhető a képe a nappaliban, ami nem éppen moziszobának van berendezve.
- a másik pedig az, hogy a W2700-nak 60ms feletti input lag-ja van, ami játékoknál már túl sok.
Az első benyomások nagy jók. Teljesen más élmény a 100-as vásznon filmet nézni és a játékélmény is új dimenzióba került.''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''
-
Rick4
félisten
Na akad egy kis gond, ugye a projektor tudja a 4K@60 fps HDR-t, az s905x boxom szintén, az erősítő is, beszéltem egy webshopos emberrel, (hdmishop), és jelen pillanatban nem tud olyan kábelt adni 15 méteren, amivel meg lehetne oldani, hogy minden menjen, nagyon máshol se keressek, nincs nagy esély rá.... Eddig jó.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Pro Koryak
addikt
Mindenki nyugodjon le a p.... :
[link] -
péjé
őstag
A lejátszó és av közé gondolom szintén ilyen hdmi kell csak rövid, a műholdvevő av közé az 1.4-es is elég lehet...én még nem rendeltem innen de normális webáruháznak tűnik, egyszerűbb egy helyről beszerezni ezeket. Mint írtam a 14 napos elállás megvan ha nem oké a kábel.
-
BBéci
legenda
Jogos, mert a tű az hegyes, a dió pedig kemény.
Bár létezik éles tű, aminek a hegyét háromszög keresztmetszetűre köszörülik, bőrvarráshoz használják.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Azt tudom, hogy nem a csillión múlik, inkább a technikai része, maga az átviteli képesség volt a fontos, köszi, holnap veszek is egy ilyet. A lejátszó, műholdvevő és az erősítő közé is innen válasszak?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
péjé
őstag
A 15m az már határeset hogy kell erősítés vagy nem...ha hdmi 2.0 high speed (18gbps ) a kábel akkor lehet elég lesz a jelerősítő is, nem nagy kiadás. Ha nem akkor ez alapján keress online magyar boltot, 2 hétig vissza lehet küldeni.
Csillió forintos kábel nem kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Na urak, lehet kacagni, az 4 éve vett 3 ezer forintos 15m-es csoda hdmi kábelem már nem elég a 4K HDR-hez, így cserélnem kell, nálam eddig tartott a sorsa, egyébként vicc, ho.gy full HD-re most is kifogástalan... Kérdés, mi az a kábel, és hol kapható, amit 2X1m-ben és 1x 15m-ben érdemes megvenni, és ami a 4K 60Hz-et is átviszi, nem vacakol, garis, rendes számlás üzlet? Erősítős, átalakítós, bármilyen cucc is jöhet, mert arra érek rá a legkevésbé, hogy kábelezgessek, a nem működővel visszaszaladgálgassak.
A tényállás oka egyébként hogy a jó kis benq w1070-esemet lecseréltem egy optoma uhd 300x-re, és amíg a benq ment az új erősítővel és a műholdvevővel szó nélkül, a 4k-s projektor már annyira nem akar, nincs kép, másik rövidebb kábellel van, de azt nem tudom elvezetni a bútorok mögött. Keresném a hibát az új projektorban, még elgondolkodtam egy benq w1700-ason is hirtelen, de ez csak kábel baj, ezt orvosolnám.
Amúgy egy 7.5 méteres kábellel ment, brutál jó volt a kép a fullHD-hez képest is.
-
Khaosz55
addikt
válasz szepi0808 #43772 üzenetére
Ok kipróbálom.
Én a Planet Earth 2-t felbontásnak megfelelően küldtem ki kadencia helyesen.
Tehát a 4K-s 4K ban a FHD FHD-ben és így én a 4K-t jobbnak láttam. Kipróbálom majd hogy a 4K-t is FHD-ben küldöm ki neki.
Majd csinálok fényképet a beállításokról.
PC lejátszás, MPC + MadVR PH-s beállításokat használva kadencia helyesen.
1080p23, 1080p24, 1080p25, 1080p29, 1080p50, 2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 1080p60 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60Azt hiszem kb 1 frame drop van 4-5 percenként. A lejátszó 23.98-at ír ki csak lusta voltam a 98-at a végére írni.
-
szepi0808
senior tag
válasz Khaosz55 #43769 üzenetére
Még mindig nem érted A lejátszó kimenet felbontását nem ajánlom 4K felbontásra állítani függetlenül az film felbontásától. 4K film anyag persze, hogy jobb, de ezt is 1080p-be érdemes küldeni a 9400-nek erről beszélek.
Valami gond lehet a lejátszással, ha nem 23.98-at ír ki, mert a kadenciahelyesség sem tökéletes. Miről játszol PC?Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
bandor
tag
Én sem értem miért írta szepi ,hogy 4k nál a 10-12 bit bukta. Nálam is 4:4:4 12 Bit -et ír, ráadásul 15 m-es hdmi kábellel. A kép sem tűnik semmivel életlenebbnek 4k-nál, sőt nekem jobban tetszik. Lehet hogy ehhez már sasszem kell , hogy észrevegyük.
-
Khaosz55
addikt
válasz szepi0808 #43755 üzenetére
Nos én tegnap teszteltem a 4K és FHD anyagokat a 9400-en. FHD-nél felsálázás kikapcsolva.
Planet Earth 2 FHD és Planet Earth 2 4K HDR.
Én nem érzem azt hogy FHD esetében élesebb lenne a kép mint 4K esetében annak ellenére, hogy nem natív 4K. Mind a kettővel nagyon jó volt a kép de 4K HDR (BT220) jobb volt mint a FHD. Nem tudom, hogy a HDR miatt ami szerintem is 4-5-ös állásban a legjobb. Valahogy a színvilág szebb volt, és én részletgazdagabbnak éreztem a képet, és szerintem tű éles volt. Jelenleg 100" a méret 3,2 méterről a távolságról.
Dinamikus íriszt csak akkor érzem mikor teljes fekete kép van és pl jön a szereplő lista. Akkor érzem, hogy dolgozik egyéb esetben nem.
"Tehát, szerintem nem kell 4K felbontással etetni a projektort, mert
az e-shift "homályosít" amit nem lehet kikapcsolni ebben az esetben.
10-12 bit színmélység bukta, csak 8bit-et tud ezen a felbontáson
és mivel a natív panelfelbontása is 1080 jobb"Nekem a projektor infó menüje azt írta Planet Earth 2 4K HDR lejátszása esetén hogy: 4:4:4 12 Bit színmélység 23 hz.
Natur mód tényleg jó (csak fényerőt vettem vissza 40-re) én szeretem így kicsit "melegen", a benq w2000-en szerintem ennél "melegebb" volt a szín az sem zavart.
-
csabili74
aktív tag
Hali. Kinairól lebeszéltetek. Akkor ehhez mit szoltok? Vagy van egy nagyobb és valamivel drágább változata is. Mindenképp innen venném, a 0% thm miatt, van egy 180x0180 as vásznam, kb 3 méterről nézném, élvezhető legyen, nem kell a csúcstechnológia.
Vagy esetleg ez, mindenképp innen válogatnék.
[ Szerkesztve ]
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
szepi0808
senior tag
A lejátszó kimenetei felbontásáról van szó, nem az anyag felbontásáról!
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
péjé
őstag
válasz tomi5244 #43762 üzenetére
helló,
avx-en használtak között van optoma hd30...fullhd, 85eft, kevés órával, sztem alkuképes
-itt a ph-n samsung sp a600, fullhd, 75eft, szép képe van
infocus in76 720p 46eft
pár benq w1070 90-100eft, egyik legjobb fhd belépő kat gép, erre tuti odafigyel a társaság.
Ezek dlp gépek, ha nem pöttyös a kép akkor elhozható ha tetszik a képe.
Filmnézés besötétítve oké, meccsnézés alatt ha egy kislámpa ég akkor teljesen nézhető még a kép. -
tomi5244
őstag
"Az ideiglenes megoldás a legdrágább." Ezzel egyetértek. Az ideiglenest úgy értettem, hogy 2 évig nem lesz/lenne leváltva.
A helyiség amúgy még átalakításokon is át fog esni, egy nagy TV-t még nem tennék be.
LG PH150G néztem ki 75e-ért. 720p, halknak is írják. Most egy iróasztal előtt pc-n 27"-on nézek tartalmat, annál szerintem "bármi" jobb.
Látványos filmeket pl nem tudom így élvezni. Vagy ha jön hozzám egy nagyobb társaság szintén nehézkes a tartalomfogyasztás.
T
-
winben
aktív tag
Köszi szépen!
Csak új játszik a pakliban, mert számlásan muszáj venniük, mert elvileg kapnak rá támogatást és azt csak számlával lehet elszámolni.Átküldtem az InFocus-t, ha esetleg megveszik úgyis én üzemelem be majd esetleg jelentkezek egy overview-al, ha érdekel valakit.
-
tomi5244
őstag
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
Film, sorozatok
- mire szeretnél vetíteni,
Fehér fal
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
Akár 3m-re is tudom tenni a projektor, minél nagyobb kép lenne a cél, legyen mondjuk 60-65" vagy nagyobb
- mekkora a szoba,
6x4m. A 4m-es oldal a vetithető felület.
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
Mennyezetre nem tudom tenni, de egy magas állványra, bárszék jellegű eszköz megoldható
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
Alsó közép kategória lenne a cél, max 100e Ft. Tudom, ennyiért komoly kompromisszumokat kell kötnöm.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
Világos, de be tudom sötétíteni, inkább este lenne használva úgyis.
Sziasztok!Üressé vált egy viszonylag nagy helyiség. Volna egy nagy falfelület is. Gyakran nézek filmeket és sorozatokat is, TV-t most nem áll módomba vásárolni, afféle ideiglenes megoldásként jött ötletként a projektor.
FullHD elég lenne, de ha tudtok ajánlani 720p-s kivitelt amit érdemes megvenni az is érdekel. Ami még számomra fontos szempont, hogy lehetőleg halk legyen. Tudom, egy projektor esetében ez nehéz, de ha mondjuk nem kell magas fényerőt produkálni, akkor vállalható lehet a dolog(?)
Képminőség nem kell annyira acélos, nekem most a nagy képátló lenne a mérvadó, de azért pixelhalmazt se szeretnék. Média szolgáltatás, és egyéb okosfunkciók nem érdekelnek. HDMI legyen, amit a gépre kötök. Használt is szóbajöhet akár.
Köszönöm!
T -
péjé
őstag
válasz szepi0808 #43755 üzenetére
Van némi ellentmondás ha visszaolvasol...
Tehát, szerintem nem kell 4K felbontással etetni a projektort,... ill. ezért jó, ha 4k-val etetjük ezt a projit,Nekem az avx-es írásokból az jött le hogy jobb a fhd képe az epson tw9400-nek, esetleg ha 1080p-re konvertált UHD bt2020-as a film az javít ezen, ha 4K akkor az e-shift miatt viszont veszít az élességből.
Vkinek ajánlottam ezt az epson szériát, jobb ha tud erről. Nekem láttatlanban kicsit zavaró ez de erre írtam h látni kellene ez mit is jelent főleg azért mert a tesztek alapján több emberkének is ezeket javasoltam akik 4K-t kerestek itt.
Ettől függetlenül biztos remek gép ez, a 9300-ast láttam már bár szintén fullhd tartalommal. -
winben
aktív tag
Üdv srácok!
Fateroméknál egy falusi gyülekezeti házba projektor kellene szövegek kivetítéséhez, kizárólag szöveg, állókép.
Én TV-t javasoltam, mert brutál módon szeretik a fotonszennyezést - értsd minden villany kötelezően ég - így a TV-t lehetne látni, projektort viszont szerintem nem.
A lényeg: nem fogadták meg a javaslatom és projektort szeretnének, szerintem ők sem tudják mivel jár ez, de inkább rájuk hagyom. Viszont engem nyaggatnak, mert én vagyok az infós a családban...
Szóval.
Felbontás nem lényeg, a fal matt fehér, volt már próbaprojektor, azzal rendben voltak a dolgok. Lényeg, hogy fényereje legyen azon a kb 3-5 m átmérőjű felületen lehető legtöbb. Árkategóriát nem tudok, nyilván néhány 100 ezer ft-nál többet nem akarnak rá.
A terem kb 10 m széles és kb 15m hosszú és valszeg állványt vennénk hozzá amire felraknánk a projektort, mert vinni is szeretnék ide-oda on demand.Tudtok valami konkrét típust ajánlani?
Tudom, kereshetnék is, de sajnos nem értek a lovakhoz. -
szepi0808
senior tag
olxasmiket irogatnak róla hogy a fullhd kép tökéletes, ha 4k tartalmat nézel akkor az e-shift miatt veszít az élességéből a kép...hogy ez mit jelent a gyakorlatban azt látni kellene.
Ez így nem teljesen igazEzt írtam:
Most volt időm tesztelgetni az Epson EH-TW9400 demóprojektorunkat.
Persze nem rossz az optika, de attól, hogy üveg ez sem tökéletes. Vannak problémák a sarkok felé illetve ennél a jobb oldalán a képnek, de az 1080 felbontástank szerintem elég, sőt jónak is mondanám.
Natural mód kicsit meleg, de szemre egy kicsit lehet hűteni.
Eco módban a 300cm-es 1,4-es vásznon bőven van fényerő, persze még új a proji.
Kis élesítéssel meg részlet kiemeléssel lehet játszani, kinek mi tetszik.
Gamma -1, -2 ajánlom, főleg, ha elég sötét a szoba.
4K felkonvertálás homályosít és összemossa pixelhatárokat és még ráadásul zúgása is van én nem használom és nem is ajánlom.
4K felbontást adni sem ajánlom adni neki, nálam rosszabb a kép.
De viszont a HDR nagyon jó rajta. Persze a BT2020-at nem fedi le de az is jobb, mint a BT709 így HDR BT2020-al nagyon jó. HDR beálítás 8-as közép, gyári beállításról 5-re nálam tökélestes lett a fényerő, nem kell többet tolni neki.
Fekete szint kiváló.
Sajnos a dinamukis írisz nincs olyan jó és a képinterpoláció sem, mint a Sony-knál, ezt sajnálom.
Nem hiába sláger modell, ennyiért szerintem nincs jobb, ami ezt a tudást hozza.Tehát, szerintem nem kell 4K felbontással etetni a projektort, mert
az e-shift "homályosít" amit nem lehet kikapcsolni ebben az esetben.
10-12 bit színmélység bukta, csak 8bit-et tud ezen a felbontáson
és mivel a natív panelfelbontása is 1080 jobb, ha a lejátszó is így küldi neki az anyagot, de mivel a 4K a nagyobb felbontás és a BT2020 (persze nem teljesen fedi le) és a HDR sem néz ki rosszul a projektoron, ezért jó, ha 4k-val etetjük ezt a projit, még ha a kimeneti felbontása a lejátszónak 1080p.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
-
narumon
őstag
válasz N.Ferry #43751 üzenetére
No de itt éppen nem a felbontás számít. Én láttam már ilyen (nem pont ezt) kínai projektort működni. Elvileg az is FullHD volt de a kép alapján nem mondtad volna meg róla. Mellette egy ezeréves 720p márkás projektor kb 10x jobb volt a képe minden szempontból.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
levior
csendes tag
Egy párszor akarsz filmet nézni, de mindegy hogy szar lesz és a lényeg, hogy FHD legyen? Ezért ne dobd ki a pénzt.
Van egy ilyen mondás, hogy; "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó dolgokat vásároljak magamnak."[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
válasz cinemazealot #43749 üzenetére
Félre ne értsetek azért írtam ide, mert ti étetek hozzá.
Nekem csupán az a lényeg hogy a lehető legkevesebbe kerüljön, mert arra a pár alkalomra nem akarok fullos rendszert venni.
De ha már nézek filmet akkor azt fhdban tegyem.
Ha esetleg abban tudnátok segíteni hogy használtan mely típusokat érdemes böngésznem ami megfelel az elvárásomnak azt megköszönném.
Walking Dead
-
Martin Eden
tag
válasz N.Ferry #43739 üzenetére
Mondjuk szembemenve az eddig leírtakkal, low-budgetben gondolkodva a soundbar is jöhetne Kínából, bár vászonból onnan valóban csak összehajthatót/falra kifeszíthetőt tudnál szerezni értelmes áron, de még ez is megfontolandó. Majd később lehet mindent továbbfejleszteni, már ha lesz rá igény.
Én is elvoltam az excelvannal egy darabig (hangos, ez kétségtelen), a Xiaomi network speaker bar is jó vétel volt 60$-ért, még az azóta szerzett benq projektort is ezzel használom, s ha nem csak az ablak elé tudtam volna megoldani a vetítést (vagyis nálam tényleg muszáj volt a lehúzható/feltekerhető vászon), még ebből is onnan rendeltem volna az elsőt.
Amúgy rendeltem is egyet Kínából már a kezdet-kezdetén, amit most fogok majd a kertbe kifeszíteni, ahová az Excelvan is kerül majd. -
válasz N.Ferry #43748 üzenetére
Mielőtt megrendelnéd, nézd meg ezt a videót. Ha Full HD is a natív felbontás, látszani fognak az RGB subpixelek, mert egyetlen LCD panel szolgáltatja a képet, ami vélhetően hamar be fog porosodni. Ráadásul az alpixelek egymás melletti elhelyezkedése miatt jelen lesz a subpixel-rendering jelensége is, ami a vékony függőleges vagy vízszintes vonalak esetén ugyancsak zavaró lehet majd.
Ha megnézed ezt a videót is, akkor láthatod, hogy a kép homogenitása... hogy is mondjam finoman... nincs. Persze nyilván ez a vetítési felülettől és a felvételt készítő kamerától is függ. Ami viszont utóbbiaktól nem függ, az a vetített kép szélén látható kromatikus aberráció, ami a silány (vélhetően műanyag) lencséknek és foncsornak tudható be.
Szóval... az ilyen fajta projektorok az erősen nem ajánlott kategóriát képviselik. Tényleg sokkal jobban járnál valamilyen használt, de minőségibb géppel, akár úgy, hogy első körben csak a falra vetítesz.
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Azért azt te sem gondolod komolyan hogy mondjuk egy legalább 50"- os tv-t ki be pakolok egy szekrénybe, amihez kell egy bútor is ügye amire rárakom...
Nézelődöm még, kiokosítom magam, a low budget kategóriát céloztam meg arra a pár filmnézésre nem kell nekem milliós rendszer mert felesleges...
Fhd az kell annyi az "igényem".Köszönöm.
Walking Dead
-
synar
őstag
válasz N.Ferry #43744 üzenetére
Szia! Nekem is van sok cuccom Kínából de a projektor pont nem onnan való és nem véletlen. Hidd el ezek a kínai olcsó projektorok nagyon rossz minőségűek, a hangjuk olyan mint egy hajszáritó, a bennük lévő kijelző telefon lcd panel és nem erre a felhasználásra tervezték. Ez azt jelenti hogy nem bírja a hőt hosszú távon kb. egy év után be fogja adni a kulcsot hiába írnak rá a 30000 óra élettartamot nem fog addig tartani. Kérlek, hallgass a többiekre és tényleg vegyél inkább egy 720p és használt vetítő sokkal jobban jársz vele, csak jót akarunk.
-
N.Ferry
senior tag
Pont az a lényeg hogy semmi elektromos nincs a szobában, tv-t eleve nem nézek.
A projectoros rendszer is csak arra kellene ha néha szeretnék megnézni egy filmet akkor előkapom a szekrényből, összerakom filmet megnézem aztán vissza. Ennyi.Nekem jó tapasztalataim vannak a "kínai veszélyes hulladékokkal" sok dolgot vettem már onnan.
Köztük van pár olyan is ami itthon 100+k-s tétel, ott meg harmada, minőségben meg tudásban kb. ugyan az.De köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
BBéci
legenda
válasz N.Ferry #43739 üzenetére
Hangkeltőből sikerült az egyik legvacakabbat kiválasztanod. Bármit hazudnak róla, az nem hangprojektor, de ez lényegtelen, mert tényleg a legalja minőséget képviseli. Talán dupla annyiért már kapni elfogadható soundbárt.
A többiről inkább nem írok semmit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
N.Ferry
senior tag
Egy 4x4mes szobában lenne vetítési távolság kb. 3 méter lenne.
Használt is jöhet persze csak teljesen megbízható forrásból.
Keret nem számít, de szeretnék a minimumról indulni, a lényeg az fhd megléte.Közben ezt találtam:
Projector
Tesztek alapján jónak tűnik.
Hang projector (ebből jöhetne olcsóbb is ha van jó tipp, a lényeg itt is a 2.1 és az aránylag megfelelő hangerősség/ minőség)
Vetítő vászon
Csak állványos jöhet szóba, nem szeretnék semmit falra szerelni.
Walking Dead
-
synar
őstag
(#43735) Khaosz55
Azért ez nagyon függ a minőségétől is, a korábbi olcsó kínai 1 gain-es vásznamnál láttam hotspotot, de az új Screenline 1.4-es fix keretesnél egyáltalán nem érzékelhető, a projektor ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
levior
csendes tag
Én is ár/érték arányra mentem és az Epsont (5650) választottam a novemberben, szobafelujításkor. Jó a képe ECO módban is, függ a környezettől is. Viszont lelógatva hangosabbra kapcsol a venti, ami viszont még simán tűrhető házimozi erősítő mellett. Nomal módban és lógatva viszont szerintem már nem. Itt jön a probléma, hogy kb. 20 órányi ECO mód után előjött a projector flickering jelenség, (azaz villogás - hogy is nevezzem, katódsugár pontatlanság?), amit pár óra normál mód tényleg megoldott, de ki tudja mikor tér vissza. Hosszútávon előnynek tekinthető a lámpa ára, ami 80EUR körül mozog.
Itt egy pár kép, a félkész rendszerről. Nem jellemző a TV-nézés PJ-n, de bekötöttem egy mindigtv-s régi Wayteq dobozt, hadd legyen ha netán kell. Az utolsó két kép nappal készült.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz haruspex #43732 üzenetére
Minél fényesebb a felület, annál inkább fog a hot spot előfordulni.
(#43723) BBéci:
https://www.projectorcentral.com/Sim2-Grand_Cinema_C3X.htm[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz haruspex #43732 üzenetére
Sztem nem szerencsés elmenni a fényesebb felület felé hiszen fényvisszaverő hacsak nem teljesen matt fekete moziszobád van....a matt felület elnyeli a fény egy részét és kevesebbet ver vissza így csökken a vászonra visszaverődő fény. Sajna a világos falú nappaliban a falakról a vászonra visszaverődő fény rontja a kontrasztot elég rendesen ezért ideális a denevérbarlangban vetíteni...
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy mit ajánlotok projectroban megvételre ami fhd és ár/érték arányban a legjobb?
hangprojectoral kapcsolatban is ez lenne a kérdés, lehetőleg 2.1-es vagy beépített mélynyomós kivitelben.
Walking Dead
-
péjé
őstag
válasz hoolla #43724 üzenetére
Ha tudsz letölteni akkor 1080p-t nézzél a w2000-en...ha tv stremaet nézel az olyan amilyen...a hd tv adások amik igazából 1080i felbontásban mennek azok már elég jól utatnak.
4K-s projit az olcsókat kerüld, epson tw7300-tól felfelé ami ajánlott, a tw9300 nagyon népszerű bár az avx fórumon olxasmiket irogatnak róla hogy a fullhd kép tökéletes, ha 4k tartalmat nézel akkor az e-shift miatt veszít az élességéből a kép...hogy ez mit jelent a gyakorlatban azt látni kellene.
A 4K projektorok - még a nagyon drágák is - küzdenek a hdr-rel, olvasdel ezt a tesztet, megtudod hogy miért...[link] -
hoolla
aktív tag
Azért kérdezem igen. Sajnos itt az internet elég retek, igy a legtöbb filmet 720p-ben néztük eddig. A 60"-os plazmán még épp elment.
És amúgy milyenek a 4K-s Projectorok? Melyik az ami már elég jó de még nem Jeff Bezos-nak van gyártva?
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
BBéci
legenda
válasz hoolla #43722 üzenetére
Szerintem 3 méterről nézve, 100 colos vásznon, a 720p nagyon karcsú. Számomra élvezhetetlen lenne, ugyanakkor biztosan vannak emberek, akik elfogadják.
-
hoolla
aktív tag
Köszi a választ.
Jelenleg a három méter körüli nézési távolság az vállalható a vászontól. A projectort a plafonról lógatnám egy DIY platformról, kb ugyan olyan tévolságról mint ahonnan néznénk. Tehát minimum 100"-ban gondolkodtam, de nem fogok duzzogni ha nagyobb a vászon.
Ránézek azokra amit irtál.Már nem keresek Plasma minőséget, mert olyan nincs egy ideje.
A 720p videó vajon élvezhetetlen akkora méretben?
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
-
péjé
őstag
válasz hoolla #43718 üzenetére
Mekkora képet tervezel? a w2000-t hogy tudod elhelyezni? kalkulátorral tudsz tervezni....[link]
A kifejezetten jó vászon drágább lesz mint a gép... olcsó de még jó vászon lehet az optoma, grandview/funscreen már drágább, a projecta pedig tényleg drága lesz újonnan.
Érdemes körülnézni használt vásznak között, avx, jófogás...A plazma képét azért ne keresd a projik között, a sokkal drágábbak sem tudják de a w2000 már elég szép képet fog adni.
-
hoolla
aktív tag
Üdv,
Sajnos hivatlosan is meghalt a 60”-os pana plazmám. Eső bevert a nyitott ablakon és az egyáltalán nem tett jót neki...
De mindez miután a gyermek már megkaristolta a golyó nélküli, betonon kihegyezett tollal. A lényeg, hogy szeretnék egy W2000-et, lehúzható vászonnal. Ha tudnátok ajánlani egy kifejezetten jó vásznat és egy Bluetooth-os soundbar-t azt megköszönném. PC-ről a Hdmi kábelt még el tudom vezetni, de kell egy mobil hangfal amit el tudok pakolni film nézés után, hogy a gyerkőcök ne tömködjék tele mindennnel is.
Köszönöm."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Ha a projektorom lámpája közelít a hasznos élettartamának a végéhez, az a gyakorlatban miben nyilvánul meg? Csökken a fényerő? -
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy fórumtárstól vásároltam egy Panasonic PT-AX200E projektort. Ehhez tervezek festeni egy vásznat, 80-85 col körül. A h499-ra gondoltam elsősorban. A kérdés, hogy van-e ennél jobb budget megoldás. Illetve, hogy esetleg az eggyel világosabb árnyalat, vagy félmatt festék hogyan befolyásolná a képet.
Bocsánat, nem válasz akart lenni, mellé nyomtam
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Az LG árnyékos képénél mind jobb lesz, nem is értem hogy lehet ezt így árusítani...
A gyártóknak van kalkulátor oldaluk, ott ki lehet centizni hogy hova lehet elrakni a vetítőt. A belépő kat.nak általában nincs lencse eltolása ill. kicsi a zoom így eléggé be van korlátozva a vetítő helye...és ha magasra rakod akkor fejjel lefelé kell lenniük.
a w2000 320cm-ről 96-126" képátlót tud e szerint...[link]
Az epson is kb ilyesmi lesz...az epsonnak van saját kalkulátora, az pontosabb talán, ott is érdemes megnézni...[link]
Olvass utánuk, ha nem is folyamatosan tévézni de filmezni simán jók....esetleg lámpát gyakrabban cserélsz.
Használtak között amúgy láttam mindkettőt kevés órával...[link] -
péjé
őstag
válasz csabili74 #43708 üzenetére
szia,
ha ránk hallgatsz akkor ebben a kategóriában inkább veszel egy 720p vetítőt amit normálisan be lehet állítani, ezek a kínai cuccok csak nagy képet vetítenek de nincs élesség, színhelyesség, stb...
pl. infocus in76...vagy egy samsung spa600, 80eft és fullhd, remek képpel...keress ismert gyártótól, benq, optoma, acer, epson...ha nem megy írj. -
Vitee
aktív tag
Szóval mondtam, hogy délután lemérem a távolságot.
3.5m faltól falig. Ott a falon a kanapé háttámlája és onnan nézzük, az olyan 3.2m lehet.
Szóval innen kellene tudnia a mostani 92"-et, de lehet veszek majd egy nagyobb vásznat.
Amiket kinéztem és mindenki dicsér meg van egy pár embernek itt, az a W2000 és az EH-TW5650.
Árban ilyen 250-300 környékén néznék, ezek jobbak már a fent említett LG-nél igaz? Vagy rosszul gondolom?
Ha ezek tudnak hasonlót, vagy ilyet, akkor már gondom nem lenne.
Használt nem is tudom, nem vettem még ilyesmit használtan, de azt tudom, hogy az új árához képest lehet venni kategóriákkal jobbat.
A fentieket lehet talpán állítva elhelyezni, vagy fejjel lefelé kell őket lógatni?
Itt még ki kell kalkulálnom majd a dolgokat, a vászon helyzetét is a falon.
Vagy ti tudtok valamit ajánlani?Előre is köszönöm!
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
csabili74
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy low budget projektort, amivel néha este vásznon türhetően lehet 720-as filmeket nézni kb 3 méterről. Anno olvasgattam, az Excelvan akármelyikét ajánlották, de gondolom, azóta van újabb, esetleg jobb is. Nem kell Android rá, csak gépről néznék vele filmet. Ha valakinek van ötlete, jöhet. Köszönöm.
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
Vitee
aktív tag
Igen sajnos ilyen, ez kezd kicsit az idegemre menni. Valahogy nem tudok elvonatkoztatni tőle.
Ahol többségben van a fekete ott látni, teljesen sötétnél mindig. Nem ilyen drasztikus, mint ennél a statikus fekete háttérnél csak ha mozog a kamera akkor látni a sötétebb illetve a nála halványabb részek határán, hogy ott valami nagyon nem oké. Akkor pedig másra már nem is tudok figyelni. Tv adások, mesék, világosabb filmeknél semmi.
Nem cserélném le a gépet, ha ez nem lenne, a képét szeretjük, de most már megérett bennem."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
péjé
őstag
Hát hihetetlen de tényleg ilyen a kép gyárilag...
However, we did notice that on a solid black screen the black in the lower left quadrant was noticeably blacker than the rest of the screen.
[link]Ez csak sötét jeleneteknél, teljesen fekete képernyőnél látható?
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz kokokka #43704 üzenetére
Egy év után megelégeltem én is, ezért akarok váltani.
Nyilván nem ennyire drasztikus, ez egy kép, telefon "felnagyítja", de látni. Egekbe húzott fényerővel kevésbé látni, de látni.
Azt pedig, hogy másnak nem ilyen kétlem, nekem 2/2 gépnél volt ez."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
kokokka
őstag
Én ezzel biztosan nem élnék együtt, ez nem normális jelenség. Tényleg ennyit tud ez az LG 300+-ért? Én már csomagolnám is össze az biztos. Nem vagyok márkabuzi, de ha valóban gyárilag ilyen, akkor jó döntés volt részemről vagy tíz éve, hogy elfelejtem az LG-nek még csak a logoját is! Ilyet még egy Ali-s f@s kupacnál sem látni....
-
Vitee
aktív tag
Péjé,
ez egy korábbi válaszom amire most válaszolok, ebben látod a saját képemet is.
Itt is látni bal oldalon, de ez például egy netről szedett kép, amit a végén beillesztek.
Ha megnyitom a telefon kameráját ugyan ilyen, nyilván élőben nem ennyire látni, de pont rohadt zavaró filmek alatt.
Szerintem a legtöbb ember nem látja, vagy nem érdekli. És ezen a végpontozás szerintem nem segítene semmit... Ez a gép ilyen, fórumokon is írták emberek, hogy ez technikai probléma.
A többire délután válaszolok majd, egyébként a szemközti fal kb 3.5m, de lemérem majd.[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
szia,
mekkora távolságra van a hátsó fal a vászontól? a w1070 meg a w2000 viszonylag közelről vetít már nagy képet.
Használt gép lehet? Amúgy be van állítva a géped rendesen? Végpontozás legalább ha nincs is kalibrálva...csak azért mert ezt a projit sok helyen dícsérik.Ezt a téglalap alakú fekete részt a képben nem értem, nem láttam még ilyet....esetleg tudsz képet csinálni róla?
A DLP gépek on/off kontrasztban gyengébbek mint az LCD gépek így feketébb feketét az epson (LCD, SXRD) fog adni. A DLP gépek képe viszont élesebb, jó az ANSI kontrasztjuk ami a filmek jeleneteinek a nem teljesen sötét (kb. 80-90%) jeleneteinél inkább számít, szóval melyik képet választod. Ha egy felső kat. LCD -t választasz (epson tw9200, sony hw55 stb.) akkor kapsz éles képet magas kontraszttal. Az alsó -középső polcos gépeknél sajna több a kompromisszum. -
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
1 éve van egy LG PF1000U projektorunk. Szeretjük nagyon, LED-es gép, szóval ezen nézzük a TV-t is.
Egy bajom van vele, viszont az nagy. A feketéje nem a legjobb. A gond az, hogy a gép kialakítása miatt van egy nagy fekete téglalap alakú sötétebb rész, ami fekete, sötét jeleneteknél nagyon látszik, mivel a többi világosabb. Elvileg az összes gép ilyen. Egyszerűen nem tudok ettől elvonatkoztatni, teljesen kiidegel.
DLP-vel, képminőséggel, színekkel semmi bajunk, ezt szeretjük.
Szóval emiatt eljött a váltás ideje.
Mit gondoltok, melyik gépek vannak ezen a szinten?
A klasszikus W1070 vagy a W2000? Esetleg még egy Epson EH-TW5650 amire gondoltam.
Egy Amleto 92"-es vászon van nekünk a szoba 3.5m-es falán.
Ki kell majd kalkulálni, hogy a gép hova kerüljön, de egy polcon lenne jó a fal túlsó oldalán, sajnos az UST előnye így bukik.
A TV nézés is bukik, mivel ez LED-es volt, de valamit valamiért.
Vagy vannak értelmes LED gépek amiknek nincs ilyen problémája?
Szóval mit gondoltok, mely gépek vannak olyan tudással mint a PF1000U?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kompakt vízhűtés
- NBA és kosárlabda topic
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- UHD filmek lejátszása
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Marantz SR6015 házimozi erősítő / av receiver, hibátlan, makulátlan, dobozában, összes tartozékával
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Violectric Chronos dongle dac 1 hónapos
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest