Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Pont azt mondom, ha mi megcsináltuk volna ugyanezt azzal se lennél beljebb, mert az emberi tényezőből fakadó hibákat ilyenkor mi sem tudjuk kiküszöbölni. Úgy meg végképp nem ha 2 különböző ember végzi azt el évek távlatából.

Ezek a tesztek pont arra jók csak, hogy olyan téves következtetéseket vonjanak le belőle, mint jelen esetben.
Ettől függetlenül stabi teszt természetesen lesz, csak teljesen más stílusú.
-
schawo
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Persze, tökéletesen tisztában vagyok ezekkel. Ha esetleg ti is elvégeztetek volna egy ilyen jellegű tesztet, egyszerre, hasonló körülmények között, az pontosabb lehetne. Tökéletes sosem, ezért még nem érdemes egy rázógépet építeni, ami mindig hasonló körülményeket produkál. De akkor meg abba lehetne belekötni, hogy a vibrátor nem jól szimulálja az emberi fogást és berázást.
De végül is mindegy, a Mark II amúgy sem az én gépem lesz, sosem. Tehát ha csak nekem fontos, és mást nem érdekel, akkor aztán tényleg fölösleges lenne ezzel bohóckodni. Csak úgy megemlítettem, hátha mást érdekel a gép, és a stabija is. -
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
De ugye nem úgy hasonlítottad össze, hogy a mostani tesztjük mellé elővetted a régit?

A kézből végzett "műszeres" stabi méréseknek pont azért nem vagyok híve, mert ez egy elképesztő sokszereplős tényező. Csak attól is teljesen más eredményeket kaphat ugyanaz az ember ugyanazzal a géppel attól függően hogy épp milyen napszak van, épp milyen állapotban van, mennyire találta épp meg a megfelelő fogást a gépen, stb, stb ...
Éppen ezért az így kapott eredményeket semmi értelme műszeres mérésként számszerűen komolyan venni, mert lehet pár óra múlva teljesen más lesz az eredmény. Az emberi tényezőt itt nem nagyon lehet kiszűrni.
Te meg ha jó értem most 2 olyan kézből végzett stabi teszt eredményeit hasonlítod össze, aminek elvégzése között eltelt 3 év. Sőt, ráadásul a 2 tesztet még csak nem is ugyanaz az ember végezte.
Így ennek az összehasonlításnak az égvilágon semmi értelme, nem derül ki belőle melyik hogy áll a másikhoz képest.
Ez egyébként nekem se ment volna jobban, pontosan azért mert én se vagyok gép. De ettől azért még persze nagyságrendileg lehet érzékeltetni, hogy adott stabilizátor mennyire hatékony.
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ezt akkor csinálja, mikor gyors záridő mellett valami mozgásban van. Ilyenkor a 8db éles kép nincs fedésben.
Ilyenkor amúgy ha úgyis állványról tájképezik az ember akkor simán lehet lőne egy hagyományos képet a fodrozódó vízről, meg még egy nagyfelbontásút minden másról, majd utólag összerakni a kettőt.
Amúgy meg igen. Majd ha tényleg megoldják, amit már részben beígértek, hogy mindez 1/60s mellett végbemegy akkor onnantól sokkal többször lehet majd használni.
No de részletesebben majd a tesztben.

-
schawo
titán
Ennyire zsigerből nem utálhatod a pixinfót. Miért kéne bármit is mondani rá. Ekv. 100mm-en teszelték és kábé egál lett a kettő között úgy, hogy hosszú záridőknél a régi, rövideknél pedig az új lett jobb.
Sima mezei markolattal együtt drágább, mint az M1 portrémarkolattal. És ahhoz képest komoly visszalépés. A nagyfelbontás meg csak techdemo.
-
ROBOTER
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Szerintem ilyen helyzetben egyszerűen nem lehet, nem kell használni. Át kell komponálni, esetleg két képet lőni, egy nagy és egy normál felbontásút, és összeilleszteni a kettőt.
Viszont a rumorson a múltkori felhasználás, a film szkennelése több, mint logikus. 64 megapixeles filmszkenner.
-
madgie
titán
Nekem is szimpi a gép, mindazonáltal elég béta még az a nagyfelbontású mód... amilyen jól mutat a beállított stúdióképeken, annyira használhatatlan kültéren. Érdemes meglesni a múltkori Oly interjús Buddha-képet, komoly, milyen artifact-okat vág a dolog a vízen.
-
válasz
schawo
üzenetére
"mert a pixinfó tesztben"
hát most erre mit mondjak? engem meg ez érdekel kevéssé, sőt. a teszt amúgy kész van, szóval most már hiába kértek bármit is. a gép fura, hogy egyáltalán nem érdekel, szerintem állati penge cucc, nekem a tökéletes mft gép eddig. nyilván nem a nyitóárán, na de az e-m5 is most elég frankó árakon megy ki épp.
-
schawo
titán
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Tiéd? gondolkodás nélkül cserélnék
mostanában szőkemániás vagyok...Más: apám végre lecsapott egy g6 kit-re, kíváncsi vagyok
bocs mano42-nek, én az övét vittem volna, de nem az én döntésem volt
A gm1-et is említettem neki és nagyon szimpatizál vele, a végén 3 különféle gépet vesz, lesz egy g6, egy gh2 meg egy gm1
A kis gm1-nél kell tartani amúgy túlmelegedéstől? -
sticky35
tag
válasz
Monya78
üzenetére
Szia!
Én ezt rendeltem, kb. egy hét alatt ért ide Németországból:[MTEC BLS5]
Eddig nem volt vele gond. -
Monya78
veterán
Peace
Nem égetően sürgős...(mondjuk tegnapi fotózáskor jól jött volna
)Szétnézek ismerősi körben, hátha valaki jobban ért a külföldi megrendelésekhez. Ebay ahol régebben nézegetem, nem volt túl jó ajánlat, de ez a DX-es [link] ez tényleg jó.
-
törölt tag
Ezaz, fight !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
Értelmezd kérlek, mit írtam: nem éri meg, pont. Ettől még nyilván vegyen, ha nagyon égető - bár általában nem annyira váratlanul szokott fölmerülni ennek igénye, h ne lehessen idejében beszerezni (és az M10 elég takarékosan bánik az akkuval, jól használható tartalék nélkül is, ha van a szálláson töltési lehetőség estére), vagy akár kölcsönpéldányt sem reménytelen találni különösen, mert a Pen-ek is ilyen akkut használnak, és a régi BLS-1 is használható hozzá.
-
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Oly e-m10-hez vennék pótaksit, visszaolvasva a DSTE márka az ajánlott, viszont az Ebay és hasonszőrű külföldi megrendelést most kerülném, egy magyar oldalon találtam ilyet szállítással együtt 6500Ft, más márkát pl. a Regnas 4400Ft-ért jutna el hozzám.
Kérdés megéri a felárat a DSTE típus? Köszönöm.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
valami olyasmi

madgie: egy pózerebb napbarnított, kismellű, szeplős világosszőkéért szívesen becserélném, adok egy vöröset is bónuszba
-
Mercutio_
félisten
3-as fav
az 1-es meg a "nézzünk bután" projekt része? 
-
törölt tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Do you think the best solution is a combination of the two types of autofocus?
Yes. Phase-detection AF cannot incorporate features like face and eye-detection, so I believe that the best solution is contrast-detection plus phase-detection.Faxt nem. Nikon D800 fázisalapú AF-el is képes arcra állni, no problem. (Az más, hogy emögött van egy külön szenzor, ami felismeri az arcot és az alapján aktiválja a megfelelő fázisalapú AF pontokat, de lényegében ez történik, semmi liveview vagy egyéb).
Amúgy jókat beszél a csóka a terveikről.
-
.mf
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
"Do you see a difference in the lens attachment rate between cameras like the E-M10 and the E-M1?
Obviously the lens attachment rate is higher for the high-end cameras, but entry-level users are beginning to realize the benefits of changing lenses thanks to our affordable accessories like our lens converter attachments and our body-cap lens. Our 45mm F1.8 is very popular with our entry-level users because of its high quality and affordable price.
Can you give us some idea of your lens roadmap?
Our priority first of all is the pro and premium series of lenses for enthusiast and professional photographers. We also want to add some more reasonably-priced lenses for entry-level users, similar to the 45mm F1.8 - we’re looking into this now. "
Örülök, hogy legalább tisztában vannak vele és valahol tervben van. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb látunk is belőle valamit.
-
MrChris
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Na csattintottam párat a 12-32-es csodával. Na hát ez egészen más pálya. 1 minőségi szinttel biztosan fentebb van, nincs kis kotyogás meg semmi hasonló az átfogás is remek és nincs rajta buzerantyú sem. Patent.
-
M42-m4/3 adapter bármilyen jó, vagy itt is kell trükközni csipesekkel, mint a Canonnál?
-
-
jjeahh
nagyúr
bazz, ez elég jó árnak tűnik
amúgy valakinek van tapasztalata a gm1-el videó téren? g6, gh2-nél sokkal rosszabb?
-
Ha valaki nagyon ráér angolul olvasgatni: CP+ 2015: Olympus interview
- ami érdekes, hogy összehasonlítási alapnak a full frame szegmenst jelöli meg rendszeresen az interjúban Mr. Ogawa . . . (ami itt is rendszeres téma)
-
Tikakukac
titán
Tök jó ez a ki hol használja az obit progi. Számításaim tökéletesek: a képek 70%-a készül 30mm-en és alatta. Jó lesz az a Pana obi

-
Peat;)
veterán
PL5-re nekem is megérkezett ez az alu markolat ami keretbe foglalja a gépet. A fogás vitathatatlanul jobb a 14-150-es obival, olyan 50 kép erejéig, utána szerintem a jobb karon található izmok savasodása meggátolja a kényelmes használatot.
Túlzok persze, de tényleg nehéz lett tőle a gép. Stylus 1-be nagyobb szenzor lenne akkor franc vesződne ilyen megoldásokkal. -
Mercutio_
félisten
válasz
pandur99
üzenetére
Olympus akcióban Pana obit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez olyan mint, hogy Chuck Norris vett egy Bigmac menüt.... a Burgerkingben
SeatZola: Kérdezd meg mit tudnak egyáltalán adni, a 17-es fixet és a 25-öst mondanám, mert emlékeim szerint Pécsett van M4/3-os akinek van 45-öse irányjelzőn érdeklődj.
-
vendingo
veterán
Még nem próbálkoztam a makrózással, szerintetek melyik obim lehet rá a legmegfelelőbb? Oly 14-42, 20-as pana vagy oly 40-150? Nagyon laikus vagyok ilyen téren, de most annyi szép virág van a kertben, szívesen kipróbálnám.
-
MrChris
nagyúr
Ha viewerben helyre rántod a WB-t, szerintem ~5400K esetleg +1 lilába, máris kenterbe veri a gyönyörű ege a 20D-t , meg az egész sokkal kellemesebb színvilágú, a 20D-s szürke-zöld fátyolos, lapos az árnyékos rész irreálisan tök zöldes. Pixelkukkolva jobb a moiré, jobb az élesség, több a részlet, nagyobb a dinamika. Mi kell még? És ez csak a viewer ami annyit tud és pont olyat konvertál mint a váz, csak épp utólag finomhangolható. Érdemes néha azt is összehasonlítani, hogy hány árnyalatból dolgozik a váz, azt tapasztaltam általában ami több az jobb is szokott lenni, jelen esetben a 20D 125.777db a PL5 231.350db árnyalatból rakta össze ami szerintem nem mindegy, kb 1 bittel kevesebb ami máris fele árnyalat

-
SeatZola
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hál' Istennek nagyon ritkán!
De kitaláltam, hogy az Oly ingyenes teszt program keretein belül ki fogom próbálni a PL7-et és egy fixet. A kérdés: szerinted/szerintetek melyik fixet lenne érdemes kipróbálnom? Ami olyan igazi mindenes lehetne? A 45/1.8 jónak tűnik....
De most látom, akár 2 obit is "kölcsönözhetek", mert már van Oly PEN gépem -
SeatZola
őstag
Uh, feladtátok a leckét! Az igazság, hogy soha eddig nem használtam semelyik vázamhoz fixeket, mindíg csak zoom obijaim voltak. Biztos ezért tartok tőlük. De lehet neki kellene kezdenem....
A 14-42 R és EZ közül persze nem marad meg mindegyik. -
pandur99
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Hát abban igazad van, hogy a 2 kitobi mellé fölösleges. É n általában írtam, hogy jobb, mint a híre. Nekem a 14-150 mellé jó, bár egy 60-as makró jobb lenne, csak hát az ára
A 20-as palacsinta is jól jönne, meg egy fix portrézni. Nincs az a pênz, amit el ne lehetne költeni. -
rbalint88
veterán
válasz
pandur99
üzenetére
a két 14-42 mellé pont annyi értelme van, mint megvenni még a pana 14-42x-et is...
mindenki azt csinál a pénzével, amit akar. próbálja ki, de igazából semmi pluszt nem ad a kitobikhoz képest és olyan szempontból nagy, hogy a villanyzoomokkal zsebre tudod vágni a gépet, ezzel biztosan nem.
én a helyében eladnám a sima kitobit (nem szeretem a kinyitós obikat) és annak az árából, valamint a tervezett 12-50 árából vennék egy pana 20-ast. azzal meg lehet mutatni, hogy mit tud a szenzor, lehet vele eyecandy képeket csinálni és városnéző fotózáshoz bőven elég, nem kell a zoom. igazi jollyjoker obi, ha rááll a szemed, nem is kell mellé nagyon másik. az élessége miatt cropolni se gáz, ha "zoom" kell, ha nagyobb látószög, azt meg legrosszabb esetben kipanorámázod. tavaly nyáron végigfotóztam vele egy 10napos nyaralást, kb 10 képre igényeltem volna egy zoomot, de általában ott is többet profitáltam abból, hogy átkomponáltam a képet és az n+1-edik tucatfotó helyett (amit fél perc guglizással tudsz tölteni) meglőttem valami mást, máshogy. inkább vinnék magammal a 20-as mellé két fixet, mint egy vagy két zoomobit. mondjuk ehhez nem ártana egy viszonylag olcsó és kicsi 12-es fix, az oly 12/2 nem a legjobb ár-érték arányú obi. végső soron a pana 14/2,5 is megfelelne, csak az ekv 28mm nem a világom annyira. tele oldalra a sigma 60/2,8 tökéletesen megtenné, nekem az oly 45/1,8 sokszor volt rövid. -
pandur99
aktív tag
válasz
SeatZola
üzenetére
Szerintem nyugodtan vegyél 12-50-est. Csak relatívan nagy, valójában kicsi, kinyitva nem sokkal nagyobb, mint a kitobjektívek. A 12 mm sokszor jól jön, a makró funkció nagyon jó. Kipróbáltam ezt vs. 14-150 + közgyűrű, és a 12-50 nyert. A felső vége is használható. Ha nem pixelbuzulsz, teljesen jó. Plusz van a videózáshoz motoros zoomod. A 14-150 élesebb, az igaz, de ezzel is el lehet lenni. Ráadásul olcsó. Én gondolkoztam azon, hogy eladom, meg is hirdettem, de meggondoltam magam és megmarad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
A saját szempontjaidon múlik (pl. van-e szükséged alkalmilag kisebb makróra), mindenesetre rengetegszer volt már róla szó.
-
SeatZola
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Azt hiszem igazad van. Fotózni kell nem beszélni róla.
Más: Az E-PL5 dupla kit mellé vettem egy 14-42 EZ pancake obit is a minél kisebb és hordozhatóság érdekében. Viszont piszkálja a csőrömet a 12-50 EZ obi is. Olvastam pár tesztet róla de mindenhol más a konklúzió. Valakinek van gyakorlati tapasztalata vele? Érdemes lenne a 14-42 R kitobit lecserelni rá? Nem túl drágán mennek 45-50eFt között....
-
Lassú Víz
addikt
válasz
pandur99
üzenetére
Hiszek a téma módokban. Pár teszt emberke eltöltött némi időt azzal, hogy mitől lesz jó egy tájkép vagy portré vagy gyertyafényes felvétel. Ha nem találkozik az ízlésed az övékével akkor szinte a végletekig finomhangolhatod a paramétereket a felvétel elkészülése előtt, de akkora meló, hogy senki nem teszi meg. Helyette marad a helyesen exponált raw + utómunka. Esetleg a saját módok kitökölése, és azok közt váltás.
(#62888) SeatZola: Csak kompromisszumok léteznek, tuti megoldás nincs. Használd, és ha valami baromi kényelmetlen közben vagy idegesít amikor a képét nézed a monitoron vagy nyomtatásban, akkor keress másikat. Vagy vegyél egy Sony RX1-et zsebrevágósnak, Nikon D4s-t vagy Canon 1D újat szaladgáló gyerekre, középformátumú vázat műterembe, és még lehetne sorolni. Az a legjobb fényképezőgép ami nálad van. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De végül is mindegy, a Mark II amúgy sem az én gépem lesz, sosem. Tehát ha csak nekem fontos, és mást nem érdekel, akkor aztán tényleg fölösleges lenne ezzel bohóckodni. Csak úgy megemlítettem, hátha mást érdekel a gép, és a stabija is.

bocs mano42-nek, én az övét vittem volna, de nem az én döntésem volt
A gm1-et is említettem neki és nagyon szimpatizál vele, a végén 3 különféle gépet vesz, lesz egy g6, egy gh2 meg egy gm1

)
az 1-es meg a "nézzünk bután" projekt része?