Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem ugyan kutya bajom a fullframe-mel, az azt hájpoló fórumerekkel annál inkább, nekik szól az ilyesmi, nem szegény vázaknak

az x-pro1 marha régi cucc, mindene gyengébb a mostani fujiknál. mivel úgy is megveszed
, kár nagyon érvelni ellene, de nekem nem kéne. fölöslegesen nagy, a kereső evf része ősi, az af tényleg vacak. persze, ha az is a leica üvegek alá kéne, akkor ezek egy része tökmindegy. -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Amikor sok a fény vagy felhúzom rendesen az érzékenységet, olyankor műkszik nálam jól, eddig mindíg akkor volt gond, ha hosszabb záridőt használtam (1/320 alatt kb.), ami szívás, mert pont ilyenkor használnám a legtöbbet a sorozatot
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Schanyee
üzenetére
Lenyomtam a gombot, csinált egy képet és kész... hiába tartottam nyomva az expó gombot, nem lőtt több képet. Pedig többször ellenőriztem, sorozatra volt állítva. Fura módon most viszont működik
nem lehet, hogy valami köze van a záridőhöz esetleg? Mert végig 1/200 körül volt vagy alatta...hibavissza: Hm, akkor ez nem hiba, hanem ficsőr ezek szerint
nálam raw+jpeg-el és csak raw-al is csinálta, szal nem hiszem, hogy ennek köze lenne hozzá -
-
hibavissza
veterán
Régi (220 Voltos) kamu Lenspenem lecseréltem egy eredeti Lenspenre. Semmi gond nem volt vele csak régi volt. Az új első használat közben két szőrszálat hagyott el. Valahogy a ki és betoláskor beakadnak.
Még egyet elhagy visszaküldöm. Azért mindennek van határa. 3500-ért b+.
Egy szar pamacs meg egy darab szarvasbőr. Ész megáll, hogy ennyit nem lehet rendesen megcsinálni. 
-
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Ez egy másik.

Vettem, de kiderült, hogy szét van benne hullva az egész élességállítás mechanika, hol működött, hol nem. Az obi "fitymáját" hátrahúzva nem lehetett 3-4m-nél távolabbra élességet állítani.
az AF is bizonytalan volt, lőttem vele full éles képeket, de volt, amikor verőfényes napsütésnél se tudott egy tőlem 30m-re lévő emeletes épületet eltalálni. 
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Az meg mire élességet talál...

-
jjeahh
nagyúr
Ma sorozatra volt állítva, mégsem akart sorozatot lőni a g3, sztetek mi lehet az oka?

-
Studi
veterán
Egyrészt az Oly forgatható is, nem csak dönthető. Másrészt vannak rajta gombok, van rajta LCD, azaz irányítható önmagában is. A viszonylag kevés kezelőszervvel rendelkező E-PL5 esetén kényelmes lehet, hogy csak a vakuhoz nyúlsz, és tudsz állítani mindent. Sőt, látod is annak a beállításait. A zoom is automatikus az Olympuson, a Metznél neked kell rá figyelned.
-
-
Mirman
őstag
Üdv!
Vakut tervezek venni az E-PL5-re , eddig ezt néztem ki . A kérdés az lenne hogy portrézni plusz egyéb általános feladatokra megfelelő lesz vagy mindenképp a forgatható és nem csak dönthető fejű nagytestvért kellene venni dupla ennyiért ? Ezt is néztem még hozzá , valaki próbált már hasonlót? Videók alapján korrekt kis cucc (még ha furán is néz ki).
-
Studi
veterán
válasz
cool13
üzenetére
Pedig nincs is szökőév!

Olympus szervíz meggyógyította a hibás 12-esemet. Rengeteg pénz volt.

És volt rajta egy első sapka, amiről az Olympus feliratot tartalmazó rész lejött. Az nem fért bele a rengeteg pénzbe, hogy ezt is kicseréljék, de egy kis zacskóba tették, és ráírták, hogy "Defekt".
De az obi szerencsére tökéletesen működik végre. 
szerk: cool13: neked meg mondani akartam: nem tudom, hogy melózol, de én momentán sehogy, így ha még érdekel a 60-as macro, esetleg az adapterezett 50/2-es 4/3-os makró, akkor összefuthatunk valahol a közelben kipróbálni őket. (nem tudom, hogy léptél-e már a múltkori kérdéseid óta valamerre)
-
Tikakukac
titán
Első genes 20mm-es Pana obinak mi a reális ára? Esélyesen tényleg venni kell egyet, úgy készítem akkor a céges tárcát.
-
Mercutio_ köszönöm itt is a jóságod!

-
ati3x
senior tag
oh yeah!
Tutira hasznàlható! A neve is gyöngyszem, de P
főleg ezek a mondatok:"A Super Spy Ultra High Power Zoom 80X Telescope egyik legnagyobb előnye az ára, hiszen amíg egy tükörreflexes gép objektívjére akár tízezer dollárt is költhetünk, ez csupán 220 dollárba kerül."

-
Haugland
aktív tag
válasz
schawo
üzenetére
Hat....nem vagyok rosszindulatu gyerek, de remelem, hogy todom hasznalni a 20ast a fa tovebe 'letamasztott' kocsik fotozasara

Ez lesz egyebkent az elso bevetese az obinak... Egy francia munkatarsam GX7-esehez adtak 'ajandekba' en meg lecsaptam ra, "minek az neked?!" felkialtassal
Igy ezust szin ide-oda....felkerul a fekete g6- ra 
-
schawo
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ez vicc csak volt a gyorsan közeledő versenyautó (ahogy ő írta), és a 20-as kapcsolatára

-
szaby_gyerek
tag
Rally-t 20-assal? Miért ne? Nem kell mindent sportfotós szemmel nézni, inkább csak fotós szemmel. Persze a kötelező képeket meg kell lőni a száguldó járgányokról, bukkanó, kanyar, sodródik, sebesség.. utána pedig lehet egy kicsit máshogy is tekinteni az egészre.

Kb. 2-3 évig én is állandóan technikai sportokat fotóztam tükrössel. A végén már csak úgy potyogtak a tipikus sportfotók a gépből, helyi lapok le is hozták a képeimet, aztán meguntam. Jött a m43 és embereket kezdtem fotózni. Ezzel az új szemlélettel pedig újra kimentem a pálya mellé meglőni ezeket: Link1, Link2 -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Aki teheti és szívesen próbálna (remléhetőleg) gyorsan közlekedő versenyautókat fotózni aa hétvégén, annak:
Eger rallyÉn vasárnap megyek (ha minden igaz) úgyhogy egy G6 + 14-140 (II) + 20 trio már tuti, hogy lesz ott...persze fotóstudás nélkül

De majd jól bekapcsolom az intelligens automata módot "oszt jóvan"
-
hibavissza
veterán
-
-
konyi79
addikt
Jól mondod, adatlap. Mert az összes teszt ott lényegében egy adatlap.
Itt megtudsz olyat is a gépről, amit a gyártó honlapját olvasva nem.
De azt sem pontosan, mint pl mikor a NEX6-on nem lehet videó módban rekeszelni stb. Persze, iAuto-ban nem
De ez csak egy kiragadott példa, a rengeted fals információból. -
-
schawo
titán
Teljesen szűz Operával, amit korábban sosem használtam, azzal is általában első a pixinfo. Most teszteltem. A GH4-nél a PH az első, PI a második, GH2 tesztnél PI 1., PH 6., D7100-nál, és E-M5 (régi) tesztnél PI 1., PH 2.
De nagyjából hasonló a normál böngető eredményei is, pedig kábé minden 10000. PH oldalletöltésemhez tartozik egy infós.
-
MrChris
nagyúr
Az a probléma, ha infót keresel valami fotós cuccról és beírod a típust az ő oldaluk szerepel a magyarok között az első helyen, a prohradver pedig nemhogy második, hanem a második oldalra kerül. Nem mindig, de gyakran. Pl a gh3-ra a prohardver nálam csak 8. a listán. Lehet, hogy fizetnek érte vagy máshogy. Ezen nem lehet változtatni?
Viszont most FEDman odatette, grat!
Üdítő a változás fogalmazásban, képtémában is! -
válasz
schawo
üzenetére
nem a stabi miatt mondom, ezt a stabi dolgot te hoztad ma fel, én nem is olvastam ezen cikküket. általában viszont elég nagy kontárok, ordas hülyeségeket írnak le időről-időre, emellett valahogy... na mindegy, a médiapiaci részébe a dolgoknak nem megyek bele. nincs igazán miért szeressem őket, a lehordás pedig szerintem bőven jár a sok baromságért, amiket bitekbe vernek.
-
schawo
titán
A stabi kérdés miatt mondod? Nem vagyok nagy barátja a fent nevezett oldalnak, de azt se szeretem, ha visszakézből vannak lehordva, még ha te közvetlenül érintett is vagy az ügyben. Azért most megvédem őket.
Az említett gépnél a grafikonjukról leolvasható, ők is úgy találták, hogy ekv. 100mm-en (amin teszteltek) készült sikeres kép 1/2 záridővel is. Ez kábé megfelel FEDman cikkében olvasható 300mm 1/6-nak. Ez stabi nélkül természetesen sosem sikerült nekik sem ez. Viszont sikerült 1/16-tal, stabi nélkül. Ez pont 4 fé, amit megfogott a stabi. Viszont a régi E-M5 tesztjükben szintén 1/2-ig jutottak, de nagyobb sikeraránnyal, mint a Mark II-nél, és az akkori tesztelő pucéran csak 1/20-ig tudta kitartani a gépet, ez náluk 4,5 fé a régivel.
Ha viszont más miatt vagy rájuk zabos épp, akkor mondd, mire gondolsz.
-
madgie
titán
Kint van FEDman koma E-M5 Mk II tesztje.
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
Találtam egy ilyet:
The HDMI jack on this camera is not active in live-view / movie mode, only in playback, meaning the G6 cannot be used with an external monitor or EVF. Do however bear in mind that the live-view monitoring experience on the camera for $650 is well above average. -
|AP|
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Ha veszel kábelt és esetleg kipróbálod azt a streames izét vele szólhatsz, hogy műkszik-e
Mert ha nem, akkor én nem rendelek kábelt egyelőre... bár nem hiszem, hogy csődbemennék az ára miatt 
-
MrChris
nagyúr
G6 hdmi csatija melyik típus? Hdmi mini vagy hdmi micro?
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, kár nagyon érvelni ellene, de nekem nem kéne. fölöslegesen nagy, a kereső evf része ősi, az af tényleg vacak. persze, ha az is a leica üvegek alá kéne, akkor ezek egy része tökmindegy.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem lehet, hogy valami köze van a záridőhöz esetleg? Mert végig 1/200 körül volt vagy alatta...
Egy szar pamacs meg egy darab szarvasbőr. Ész megáll, hogy ennyit nem lehet rendesen megcsinálni. 

Tutira hasznàlható! A neve is gyöngyszem, de P