-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fragola.6035
#98698
üzenetére
wow, már huszan vagyunk?

nagyon jó konstrukció ez a fulltuning gaggia, a mai napig remekül hasít. az ulkát nem bírom szeretni, de ez már csak fingreszelés valahol
(most csere után még jó az új -- valószínűleg a vízkő és a poti együtt nem szeretik egymást valahogyan, valamiért. ezt egyébként rögtön meg tudná erősíteni bárki, aki lágy vízzel használja és ugyanúgy hibátlan neki hosszú hónapok, évek után, mint frissiben)
-
CB
senior tag
válasz
fragola.6035
#98698
üzenetére
Szép szám, és nyilván büszke vagy, hisz ismert a neved, és garancia is.
Gép eladásánál elég hivatkozni rád.
Nekem pedig az esik jól, ha egy kávézóban érdeklődöm, erre persze rögtön visszakérdeznek, hogy milyen gépem van otthon.
Mikor elmondom, hogy full tuning GC, akkor teljesen másként alakul a további beszélgetés.
Pedig tényleg nem vagyok nagy májer, de azért nekem is jó érzés, hogy ha veszek valami új kávét, abból egészen jó eredményt lehet kihozni, kicsit bele lehet kortyolni abba, amit a profik éreznek a nyelvükkel. Mindezt otthon.
Na persze azért e nélkül a fórum nélkül még én is senseot innék.
Na, erről ennyit.
Holnap reggel egy blendet bontok, amit szombaton vettem Veszprémben a tizen1-ben. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
DemonDani
#98692
üzenetére
Brikkánál számolj azzal, hogy érezhetően kevesebb kávét ad (ml-re), mint egy sima kotyogós. Olyan 40-50ml-nél több nem fog lejönni a két fősből. Ez persze vagy probléma, vagy nem, de sokakat meglep.
Hario Mini Mill darálóval meg az a baj, hogy nagyon lassan őröl. Kotyogós vonalon 3-4-5 perc folyamatos tekerés mire leőrölsz vele 15-20g kávét. Késes őrlőknél jobb minőséget ad, de kézi őrlők között azért hagy kívánnivalót maga után. pl. Timemore C2 vagy az AVX féle őrlő mérföldeket ver rá, miközben őrlési idő is max 30-60s-re csökken. Nekem volt Hario Skerton Pro (ugyanez a mechanika, kicsit más ház), de elég kínlódás volt napi többször kávét őrölni vele. Ha az ember nem elszántabb, akkor hamar a polcon köt ki szerintem (én Timemore C2-re cseréltem, kifogtam egy jó akciót alibaba-n).
Szóval ez egy nehéz árkategória
Én az előbb linkelt AVX-es őrlőt venném, plusz vagy Brikka-t (ha a töményebb, espresso-s vonal a cél), vagy valamelyik másik Bialetti-s kotyogóst (vagy AVX-es acélt, ha az alumínium zavar és/vagy indukciós tűzhely szempont). De ez meg nem nagyon jön ki 30-35 ezer alatt. -
CB
senior tag
-
DemonDani
addikt
Helló mindenki, csak egy gyors kérdésem lenne.
Teljesen vak vagyok a témában, de nagyjából átbújtam a topik "rám eső" részét, és nagyjából meg is lett a megoldás, csak szeretnék némi megerősítést.
Szóval kávés témában teljesen vakon vagyok, egyedül az asszony kávézgat a háznál egy rossz kis kotyogóssal, valami acélnak tűnő piaci csoda. Szeretném meglepni valami olyannal, ami azért már elfogadható minőségű kávét készít, és olyan 20 ezer körül meg lehet úszni. Ahogy látom a kétfős Brikka lehet a számomra a megfelelő megoldás egy Hario Mini Mill Slim Plus darálóval.
Van esetleg ennél jobb opció? Illetve jól olvastam ki, hogy ez egy megfelelő opció?
Köszi a segítséget!
-
EG1 onyx nincs valakinek itthon? [link] egy prágai kávézós videóban láttam, sejtettem, hogy nem 200e ft (akkor már a pulton figyelne
) nagyon szép darab. -
CB
senior tag
Szerintetek van még szeglete a világnak, ahol ennyi GC van tuningolva, és ilyen aprólékosan, és jó minőségben , mint kis hazánkban?
Néha-néha megakad a szemem egy youtube videón, amiben tuningolt GC van, de túl sok nincs.
Nem vagyok nagyon világlátott, lehet, hogy olaszban is ennyi van? -
-
vicces1
aktív tag
Cimborám eladósorba tette a Gaggia-Mazzer SJ szettjét.
Amit tudható róla:
Másfél éve építette SZ.ZS. mdav-al tuningolta a rézbojleren kívül minden benne van, ami csak lehet.
Szó szerint ami max szokásos az cserélve, és beépítve (Pid, rézcső tágulásival, manométer + dimmer, réz vízterítő+Silvia gőzcső, szűkítő.
Egy makulátlan 2014-es ház, akkor új pumpa, bojler is cserélve lett.
1+ OPV is van a pumpán, tehát semmi meleg vizet nem tud eldobni.
Év elején egy szerviz is volt, azóta kizárólag Norda ment rajta keresztül, heti 4-6 kávé mindössze.
Patent állapotban van, ap papírral használja.
Gőz nem volt használva, de azért gyári Silvia csőre cserélve.
Van hozzá, Fragola féle maroktamper, és normál, és egy 18-as ims kosár, csupasz seggű kar is.
Ja, és a Mazzer Fragola munkája. (képen minden infó magáért beszél) Az azóta rajta átment max 5-6 kg kávé nem nagyon feszegette a teljesítménye határait.Árat a tulajjal kellene megbeszélni. Privátba megadom a telefonszámát.
Szerintem minden gyári tartozéka is megvan., de ebben nem vagyok biztos.

-
bl4ze
veterán

Mrs.Rose Espresso 100%A
Ritka vendég nálam a 100% arabica kávé, főként a 80/20, 70/30 kávék rajongója vagyok.
Már rég szemezek ezzel a kávéval, most egy 2020 08 havi pörkölést sikerült vásárolni.
Szép, egységes pörkölés, egészséges babok bontáskor.
100% Arabica kávéhoz képest a hőigénye nem extrém, nálam 90,5 fokos (kifolyó) víznél volt a legjobb.
Domináns ízjegyei a csokoládé, mandula, szárított gyümölcs és a korty végén egy kis grillázst véltem felfedezni.
Nem csalódtam benne, nem bántam meg, hogy egy 100% Arabica keveréket vásároltam.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Mylord3
#96818
üzenetére
Hali! Olvastam hogy régebben Mokinád is volt, utána elajándékoztad egy egyszemélyes Pascucci után. Ennyivel jobb ez utóbbi? Csak mert most sehogyse tudok jobbat kihozni egy egyszemélyes Bialetti Mokából mint amit Mokibából. Ami azt jelenti hogy a Pascucci sokkal jobb mint a Moka 1. Vagy csak nem tudok valamit a Mokáról.
-
Toobee
veterán
-
Bazsee71
őstag
Volt egy kis gondom a K30-cal, valószínűleg még annak a következménye lehetett, hogy az első szállítása nem volt zökkenőmentes.
A lényeg, hogy eljuttattam fragolának, majd amikor mentem érte, közölte, hogy garanciális volt a javítás (újra fel lett szabályozva). Le a kalappal!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sic.Transit
#98675
üzenetére
Egy sima vízforraló is tökéletesen alkalmas filterezni

-
djboris
csendes tag
válasz
ZsZolee
#98652
üzenetére
Scott Rao nem épp a legjobb nevet találta ki ennek az italnak. Mert az allonge az tenyleg a lungo, de az meg nem olyan hosszú. A schmülire jobban hasonlít amit ő allongenak nevez, de valszeg azzal az itallal még nem találkozott. Mondjuk fancy-nek elég fancy ez név. Az viszont már elég a spec. közösségnek, hogy felkapja. Esetleg még az is lehet hogy, Kanadában ilyen hosszúra húzzák a francia nyelvterületen az onnan jött neki.
-
#85578752
törölt tag
válasz
WarLock07222
#98450
üzenetére
Most jött velem szembe, Silvia surfing.
https://www.swisswuff.ch/wordpress/?p=385 -
vicces1
aktív tag
válasz
72lakiluk
#98668
üzenetére
Ez igaz, a 15gr vst háklisabb, más a kialakítása, nincs "lecsapás" és alacsonyabb kosár (BASKET
) ez miatt vékony a pogi, büntet a hibákra.
Ez a tapasztalatom, de szeretem, mert kicsit más ízeket bont mint az IMS vagy egyéb kosár.
Kategórikusan finomabb őrleményt követel mindenből.
(ez miatt ne vágjon eret senki, hogy fellengzősnek tűnik)
pl. az IMS 18gr-os sokkal "megbocsátóbb" -
#75655680
törölt tag
válasz
72lakiluk
#98668
üzenetére
Igen én is úgy értettem hogy a nulla ponttól számolva egy teljes kör majd a 2-6 érték között. Ezt ajánlja espressónak. Viszont így pl 1.4-es értéknél 16g kávéval úgy átment rajta a víz hogy max 3 bart tudtam elérni. Ízről meg ne is beszéljünk. Lefolyóba ment. Ezért vettem le ennyire a szemcseméretet. 1.0,5.
Igazából 2 dolog lehet. 1. Én vagyok béna (simán lehet). 2. A robot más beállítást igényel. Erre csak az tudna válaszolni, aki mindkettőt használja. Mindenesetre érdekelne a dolog. -
72lakiluk
tag
válasz
#75655680
#98659
üzenetére
Nem igazán értem ezt a 12-16 klikket
Nálam kb. nullára sikerült belőnöm a valós nulla pontot. Tehát teljesen össze van zárva a kés. Innen egy teles kör és a 6-os, az ami kb. joker pont. Ez a 18-as IMS kosárra volt igaz eddig, onnan tértem el lefelé 1-2 klikket, illetve néhány kávénál felfelé 3-4 klikket plk. Mocambo.
De most dobtam egy hátast, a 15-ös VST annyira finomat kér, hogy Mazzeren 1,5 ricni és a kézin 5-6 klikk lefelé
az IMS-hez képest. -
Toobee
veterán
válasz
Toobee
#98658
üzenetére
Ha már filter vonal: Kruve EQ-t próbált már valaki? Jelenleg IKEA Ivriget használok, talán még a Flowban láttam, hogy ezt használják. Formára nekem jobbnak tűnik, mint az EQ.
-
X_C
tag
Sziasztok!
Valaki nem szeretne mostanában eladni egy flair espressot? Láttam hogy majdnem egy hónapja árult egyet az egyik fórumtárs hardveraprón, de arról lecsúsztam. -
bl4ze
veterán

Régen volt ilyen "magasra csavarva" a PID , de jó lesz ez. (100% A) -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
#98662
üzenetére
Ja, így értem. Ha mész az Expolygonhoz, írd fel ezeket a cikkszámokat, mert nem biztos, hogy ott képben lesznek mit is akarsz és a végén olyat sem kapsz, ami pedig van náluk

Ha jól sejtem, egyedi bojlert csinálsz a GC-nek, ugye? Lehet róla többet tudni?
-
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
#98661
üzenetére
Szia
koszi, azt hiszem egyszerubb lesz ha kimegyek az expolygonhoz es viszem a motyot is. a thermoblokk egy bemenővíz előmelegito lenne. 70-80c termosztatot gondoltam ra. de lehet a rezcsoves megoldas egyszerubb lenne ha meg elfer a nagyobb kazan es a haromjaratu kozott. ezt meg nem csekkoltam mert a szigetelestol nem volt hely eleve. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
#98660
üzenetére
Nincs ilyen és nem is érdemes csináltatni szvsz.
Én inkább úgy oldanám meg, hogy a bemenetre egy T idomot tennék, aminek az egyik felére menne egy tefloncső csatlakozó, a másikra meg egy olyan OPV, amit rá lehet erre tenni.OPV pl: [link] , hozzá szűkítő: [link]
T idom: [link]
Tefloncső csatlakozó: [link] vagy [link]
karmantyú, hogy a két külső menetet összahozd: [link]Gondolom menettömítő van. Ha nincs, rendelnék Loxealt is (nekem 15-36 van)
Ezen kívül lehet kell még más közdarab, mert nem tudom, hogy helyezkedne el a gépházban ez, hogy van helyed.
Mihez használnád ezt a jura thermoblokkot? Szerintem bármelyik régi QM kenterbe veri. -
#75655680
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán
#98657
üzenetére
Köszi Gábor! 16-al toltam ma. Elég jó lett. Az alá meg nem nagyon mentem én sem. Azt nem tudom, hogy ha lemennék, mondjuk 10 grammig, a vékony pogácsa miatt egyáltalán lenne-e annyi ellenállás hogy felépül a nyomás.
Jx pro -ra visszatérve. Az útmutatója alapján 12-16 klikk az espresso tartomány. Viszont ma egy igen világos pörköpésű kávénál lementem 10,5-re (ezt már török kávénak írja) , és sokkal finomabb volt. Úgy látszik igényelte az apróbb őrleményt.
Többiek, akik vettek még robotot, valami élménybeszámolót nem írnak? Egyébként szuper jó kis készülék. Tök jó érzés hogy emberi erővel készíti az ember a kávét, és nem berreg semmi.
Mellesleg olyan szép, igényes darab hogy a feleségem szerint a konyha dísze. 😀
-
Toobee
veterán
A Tchibo vízforraló nem ajánlott a kialakítása miatt, ezt írtátok többen is múltkor. Mi most az, ami megvehető? Nem sűrűn filterezek, de akkor már lehessen vele önteni is. Egyelőre nem sietek sehova, majd karácsonyra kapom valakitől. Sajnos a 9Barista se ér ide hamarabb.
Ezeket találtam hirtelen. Linkeljetek nyugodtan, ha van még. Legalább lesz egy gyűjtés.
Stagg EKG 166 EUR
Bonavita 95 EUR
Chemex 169 EUR
Brewista 129 EUR
Homgeek 38 EUR
Tchibo ~54 EUR -
Kávé Kálmán
tag
válasz
#75655680
#98655
üzenetére
Én 16-tól 20-ig játszottam vele, de 10-től felfele működnie kell a user manual szerint. Azonos dózis mellett logikusan ugyanaz az őrlemény kell mint minden egyéb 58-as géphez, ha eszpresszót akarsz vele készíteni. Onnantól már ízlés dolga, hogy merre térsz el egy árnyalatnyit, vagy kettőt.
-
Kávé Kálmán
tag
-
#75655680
törölt tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Akinek 1z presso jx pro őrlője van, közepes pörkölésnél hány klilknél keresgélnétek ha Robotot használok?
Illetve általában ki hány grammot szokott a Robotba tenni?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
ZsZolee
csendes tag
-
soldier2
őstag
válasz
yazoo1
#98645
üzenetére
Jól gondolod. És azt a bumszli csavart is cseréld valami elegánsabbra :)
ZsZolee: Allongé: gyakorlatilag a hosszúkávé francia neve. A recept is gyakorlatilag ugyanaz, csak a klasszikus olasz "Lungo"-val ellentétben újhullámos kávéból készül nem robusztás blendből olaszos lazasággal. A világos pörkölés eltűri (kéri) a hosszabb csapolási időt, a darálót meg úgy lövöd be, hogy a Tds valahol a kotyogós kávé magasságában járjon. Ha tudsz nyomás/áramlásprofilt az bnusz, akárcsak a régimódi espressonál. Sokaknak a presszó túl "erős", a filter pedig "tea", ezt a piaci rést tölti ki az Allongé, amit hívhatnánk újhullámos Lungo-nak, csak itt az elegánsabb francia név terjed(t) el. Nagy szomorúságomra az otthoni géppark eme hullám meglovaglására alkalmatlan, így maradok a presszónál. Az EK shot hasonló, de közelebb áll a presszóhoz (TDS, test, hosszúság szempontjából), és EK43 darálóval kellett őrölni a kávét.
Parci: kivéve ha valaki original NAKED portafiltert használ, mert akkor mint brand name már cool.
-
-
djboris
csendes tag
válasz
fragola.6035
#98638
üzenetére
A bottomless miatt nem is reklamáltál.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
WarLock07222
#98634
üzenetére
"kéne raknom a basketbe?"
Fú de menő!
-
ZsZolee
csendes tag
válasz
WarLock07222
#98634
üzenetére
Az új 18g AVX Pro-X szűrővel pont ugyanez a helyzet. Ettől függetlenül fényévekkel jobb kávét csinál még így is. Kipróbálom a 100Ft-os trükköt, remélem megoldja.
-
sz.zs.
őstag
válasz
WarLock07222
#98634
üzenetére
Tömörítés után tegyél rá a kávéra egy 100 forintost ( bocs Nibiru
), tedd föl a kart, húzd meg, majd vedd le. Ha 100 Ft-os éppen hogy csak picit bele nyomódott a kávéba akkor jó. Ha nagyon akkor sok a kávé, ha egyáltalán nem akkor meg kevés. -
WarLock07222
tag
Egy egyszerűnek tűnő, de számomra mégse annyira egyértelmű kérdés. Továbbra is fröcskölős bottomless pf és nem kifejezetten kellemes ízű kávé a körülmény, ami adott. Illetve egy 18g-os prec. basket. Honnan tudom, hogy többet vagy kevesebbet kéne raknom a basketbe? Van egy olyan gyanúm, hogy a pontosan 18g őrlemény nem elég, mert sehogy se adja ki a dolog.
-
ZsZolee
csendes tag
válasz
soldier2
#98630
üzenetére
Így van. Én csak két éve vagyok a "szakmában", de az "EK shot"-ot nem ismertem. Azért a hosszúkávénál ez lényegesen finomabb. Mármint azoknál amiket akár speciality kávézókban iszom. Nem is olyan triviálisan egyszerű lenyomni, hogy minden stimmeljen, a nyomás, az idő, a lefolyás mennyisége...
-
válasz
hkarcsii
#98620
üzenetére
annyira kevés volt az anyag, hogy onnantól, hogy a 2-es furat nem teljesen központos lett minden törekvés dacára, nem igazán maradt mozgástér. végül annyit tettem, hogy finoman fúróval megkapattam a vastagabb maradék oldalt, aztán először 3-as, aztán 3,5-ös, aztán végül a 4-es menetmetszőt belehajtottam, és így szép lassan "megettem" a fölös anyagot (a csavar maradékát)
-
na, urak, beszakadt csavarfej kiműtve. (itt elkezdtem leírni a teljes kálváriát, de aztán rájöttem, hogy ez valószínűleg totál nem érdekel senkit, úgyhogy mindegy is, a lényeg, hogy kint van. holnapra majd a gépbe is visszaszeretek megint, most örihari van)
-
-
Tomi_Sci
őstag
Szentendrén tudtok jó kávézókat? Központ és a kerékpárút környéke érdekelne főleg. Nincsenek extra igényeim, talán, hogy legyen nyitva off-szezonban :D
-
#85578752
törölt tag
Visszajött a Sage Barista Pro a szervizből, miután az előző szervizelés után jelentkezett a "three beep" probléma. Arra gyanakodtam, hogy víz maradt a csőtörés miatt a zárt gépházban és a nedves környezetben korrodált és kontakthibás lett a hőszenzor, ami miatt eldobta a főzést, gőzölést a gép. A munkalapon csatlakozó csere szerepelt és valóban, a thermojeten a hőérzékelő lett forrasztva. Eddig bele se néztem, gondoltam a repedt könyök lett cserélve garanciálisan, de nem! Ez többet nem reped szét a könyökén, mivel nincs neki többé! Szóval sikerült egy konstrukciós hibát kijavítani a gépen, ami nekem jó hír, örülök hogy jobb lett a gép mint újkorában, tetszik ha valaki ilyen gondosan javít egy hibát.
Sajnos a lecsapódó pára miatt látható a korrózió nyoma itt-ott, viszont most már teljesen száraz a belső tér és remélhetőleg jól működik a gép az elkövetkezendő tíz évben. Kb. ilyen élettartamról írnak korábbi modelleknél, de a thermojet nem tűnik tartós alkatrésznek. Aztán ki tudja. Egyelőre marad a jószág. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222
#98603
üzenetére
JH féle arány 16.6666-ra jön ki
De igen, nem nagy eltérés.Megpróbáltam most délután, tényleg kellemes kávé lett, szóval köszi a tippet
(#98604) vicces1
Nekem french pressel az egyetlen bajom, hogy zavar hogy kávéőrlemény mindenképp belekerül a végeredménybe. Jobban szeretem ha meg van szűrve. Mielőtt megvettem a clevert egyébként french pressel "szimuláltam" egy ideig: french pressben lefőztem egy kávét, aztán átszűrtem papírfilteren
Reggeli kávénak nagyon bejött, azért is vettem clevert, ugyanez, csak picit kényelmesebb.
Mondjuk ha van french press otthon, akkor tényleg azzal a legegyszerűbb próbálkozni
-
-
WarLock07222
tag
válasz
Cathfaern
#98602
üzenetére
Igen-igen, erre gondoltam amit linkeltél. A videónak ezen a megjegyzésein én is röhögcséltem magamban, de mindenesetre a végeredmény nekem ezzel a technikával lett leginkább jó a 12-15g körüli adagokra.
Ez az arányszám picit megzavart, de végülis 1:17 a JH-féle dolog is, bár többnyire az összes V60 receptnek ez az arány a kiindulópontja. Akkor lényegében tényleg majdnem ugyanaz a kettő, de most a délutáni kávéhoz rá is nézek erre a Coffee ad Astra-ra.
Egy kis változatosság nem árt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222
#98598
üzenetére
"Ha mondjuk 12-15g (standard 1 adag) kávéból akarsz csepegtetni, akkor a 02-es tölcsérnél elég magasról érkezik a víz a kávéra, míg a 01-esnél szinte félig van ekkora mennyiséggel a tölcsér, így mind élményben mind végeredményben azért elég nagy eltérés tud lenni már csak emiatt is."
Ez nem kéne hogy eltérést okozzon. Ha hattyúnyakúval öntöd, akkor úgyis olyan magasról kell önteni amilyen magasról csak tudod, anélkül hogy fröcsögne. Az bőven több lesz, mint amennyi a kettő közti különbség. Rendes vízforralóval meg úgyse az a pár centi fog számítani
"Mégegy dolog, hogy a JH által mutatott technika inkább 30g körüli adagokra működik."
JH-s verziónál nekem jobban bevált a Coffee ad Astra féle, 1:17 aránnyal. Nagyon drasztikus különbségek nincsenek. Ami eltérés, hogy 3x kávémennyiséggel bloomol és csak 30s-ig, illetve hogy nem egyben önti fel, hanem először ~200g-ig, hagyja lefolyni egy kicsit és utána önti fel a teljes mennyiségig (és mindkét felöntés után enyhe Rao spin).
Ezzel nekem 15g-al is sikerült kifejezetten jó kávét elérnem, mondjuk alatta nem nagyon."Ha egy adagot akarsz főzni, akkor inkább Matt Perger technika"
Erre gondolsz? [link] Nem próbáltam még, de majd teszek vele egy kísérletet. Mondjuk annyi elméleti tévedés van benne, hogy a Rao spinnek nem az a lényege, hogy a kávéőrlemény fölötti vizet keringessük, hanem hogy az őrleményben lévő mikrocsatornásodást megszüntessük a centrifugális erővel. Szóval pusztán öntéssel nem igazán lehet elérni ugyanazt a hatást
Illetve ezt nem kommentelném... "Please note; direction of pouring should be reversed for those in the Northern Hemisphere."
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kuponkunyeráló
- Apple MacBook
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Valamiben ez az ország is élen jár.......
Nálam kb. nullára sikerült belőnöm a valós nulla pontot. Tehát teljesen össze van zárva a kés. Innen egy teles kör és a 6-os, az ami kb. joker pont. Ez a 18-as IMS kosárra volt igaz eddig, onnan tértem el lefelé 1-2 klikket, illetve néhány kávénál felfelé 3-4 klikket plk. Mocambo.
az IMS-hez képest.

Nálam legalábbis igencsak hozzá tapad az őrlemény az edényke falához (is), így sepregetni is kell, elég macera ...


