Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Korábban már érdeklődtem egy REX PID hiba miatt. a PID már használatban volt kb 1 évig, gond nélkül ment minden, majd egyik napról a másikra a hőmérséklet visszajelző össze vissza kezdett ugrálni 50-100 fokot is másodpercenként. Aztán egy áramtalanítás után helyreállt, Végül ez odáig fajult hogy már teljesen használhatatlan lett.
Első körben kicseréltem a hőelemet, egy új "K" hőelem került bele, de a jelenség ugyanúgy fennáll. A mért hőmérsékelt össze vissza ugrál. MIért lehet ez?
Az első konfignál vált autotune, utána tökéletesen ment 1 évig, resetlve nem volt.
Ez lehet PID hiba? elektronika?
MIvle próbálkozzak még? -
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
a Bekötés valószínűleg jó, igen.
Ilyen szenzort vettem, a tokozást leszedtem róla:
https://techfun.hu/termek/kulonbozo-hosszusagu-k-tipusu-hoelem-csavarral-lezarva/?attribute_pa_a-vezetek-hossza=5-m&gad_source=1&gad_campaignid=21163362174&gclid=CjwKCAjwlaTGBhANEiwAoRgXBZTBbhfd6xa4BDzRQmsyh2-kI0EM32jTrPNATW7V_O0p8wSAdfZWDxoCOz8QAvD_BwE -
gyuri860213
tag
Sziasztok
Van egy GC főzőm, REC C100-as PID-del. A hőelemet az alsó termosztát helyére tettem, hővezető pasztával . Már az első használattól fogva valami nem volt oke, 96 fokos víz akkor jött belőle ha a pid 130ra votl állítva. Aztán egy idő után a PID kijelzőjén a hőmérséklet ugrálni kezdett, másodpercenként 50-100 fokot is, ide oda.
Ez elektronika vagy szenzor hiba lehet? most cserélem a szenzort első körben.
Köszi. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Gaggia classichoz keresek szűrőtartó kart. Nyéllel. Akinek van felesleges, használt, kérem jelezze. Köszönöm.
Illetve jelenleg egy LM 9g-os single kosarat használok már éve óta, és nem is követem a trendet, hogy van-e most jobb. Érdemes lecserélni? Ehhez ugyebár külön 41-42es tamper kell.
https://www.theespressoshop.co.uk/en/La-Marzocco-Standard-Single-Filter-Basket-79g---L115A/m-2666.aspx -
gyuri860213
tag
fél mm , igen, csak egy "m'" lemaradt. a furat fény felé fordítva láthatóan tiszta, átmegy rajta a fény, fix hogy nem vízköves. arra gondolok hogy a mágnesszelep nem húz be teljesen és szűkítő mellett már nem megy át a víz nyomáscsökeknés miatt. Vagy nem tudom, más reális magyarázatot nem tudok
-
gyuri860213
tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
valóban elég egyszerű szerkezet. rajtam msot mégis kifogott

van egy 2000es GC gold gépem, réz mágnesszeleppel. Közé és a bojler közé beépítve egy szűkítő, a víz átfolyást csökkenti, egy 0.5mes furattal. Szépen működött 1 éveig, majd egyszer csak megállt minden. Atomjaira szedtem, vízkőtelenítés mindehol, háromjáratú is.
Most csak akkor ad vizet a fejnél ha kiveszem a szűkítőt, ha bent van akkor nem.. pedig az sincs eldugulva. Lehet nem húz be a szelep rendesen és szűkítő mellett már nem megy át a víz vagy nem tudom... bosszantó
-
gyuri860213
tag
Sziasztok
Ivott már valaki Metro Rioba Ethiopia vagy Columbia kávékat? vélemény?
-
gyuri860213
tag
Sziasztok
egy kis tech segítségre szorulok. Adott egy Gaggia Classic gold, 2000 előtti modell, gyári OPV és háromjáratú.
Kicsit tuningoltam rajta, beépítettem a kazán és a pumpa közé egy automata gépből kiszerelt thermoblokkot amin egy 80c termosztát van, így megoldva az előmelegítést. A gyári OPV, ki van csavarva, helyette egy utólag beépített került beszerelésre rögtön a puma után, hogy ne a meleg vizet dobja el a rendszer.
Szépen működött 1 évig, majd egyik napról a másikra nem ad vizet, üresen sem. Pumpa megy, ki is cseréltem gy másikra, az is megy, de víz nem jön. Godnoltam vízkőre, de az nem akad így be szerintem, hogy teljesen elzárja.
Lehet hogy a háromjáratú döglött be? annak nem hallom a kattanását sem amikor lekapcsolom a pumpát. Hogy lehetne mérni a háromjáratú hibáját?
Ha már így felmerült akkor bontott háromjáratú lehet érdekelne :) -
gyuri860213
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ez a Malabar dolgot én reklamáltam meg neki. Tele van selejttel, ne mondja nekem hogy ez AA minőség. Ami méginkább zavart hogy nem reagált a megkeresésre messengerne, a csoportba (KVX) nem engedett be, majd tiltotta hogy ne is lássam a csoportot.... Végül az AVX oldalra írtam ki egy poszta alá
ott válaszolt annyit hogy köszi az észrevételt.
Egy sunyi paraszt a reakciója alapján. -
gyuri860213
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Engem is ez bosszant... 10k egy kg. Régebben azért nem voltak ilyenek, vagyis nem tapasztaltam. Ami még totál gáz hogy tele van hulladék szemekkel, nem válogatott. A nevében az 'AA tudtommal azt jelneti hogy minőségi zöldből készült, hát a végeredmény nem ezt tükrözi.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Gaggia classic -ba keresek háromjáratút. Ez még egy ősrégi gold kivitel kb 20 éves. Expoligon messze van és nekem megteszi a használt is ha van valakinek jó áron!?
Köszi. -
gyuri860213
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Hát nem tudom, fura mindenesetre. A silvia belső fűtőszálas eleve, így a kettőt összehasonlítani sem lehet teljesen.
De itt egy hsz., itt a kifolyó víz 92c.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_81245-81245.html -
gyuri860213
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem gondolnám hogy 20 foknyi eltérés van a Te leírásodhoz képest. Akkor lenne ekkora hőveszteség ha tök hideg lenne a kar és a csésze is, de minden 100 fokos volt, és a víz "útja" a felsőszűrőtől a csészéig 5cm. Még ha nem is ad fél fokos pontossággal visszajelzést az én módszerem akkor sem reális a 20 foknyi eltérés.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
PID-es GC-nél ha 107-re van állítva a PID a kifolyó víznek hány fokosnak "illene" lennie? K-hőelem, tokozatlan. az eredeti termosztát helyén, jó sok pasztával beékelve. Autotune lefutott. A napokban mindig hőhiányosak voltak a kávék így ma rámértem egy Labor hőmérővel (pontos, ellenőriztem). A gépet 20 percig előmelegítettem, a kart mérés előtt levettem és egy vastag falú csészével együtt 100 fokos vízbe raktam kb 3 percre. azután egy üres csapolás, kb 1dl víz rögtön a forró csészébe és csak 76 fokot mért a hőmérő.... Hogy lehet? A PID látszólag szépen működik, nem fűt túl és tartja a hőmérsékletet végig egy szimpla csapolásnál végig. Selejt lenne a hőelem? -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Aki gyakran rendel zöldkávét, tapasztalt az utóbbi 1-2 hónapban lényeges drágulást? Sok helyen most van a szüret, van esetleg összefüggés? Régebben rendeltem a coffee 66-től, akkor a Santos br. 3200 volt, most 5100... De igaz ez az összes kávéjára. -
gyuri860213
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem LED-es az SSR, multiméterem sincs momentán, max holnap tudok hozni. A k-hőelem lehet fordítva volt, azóta már visszaépítettem a sima termosztátot, de 1 órája néztem üresen a pid-et csak hőelemmel és reagált a hőmérsékletre, szóval a bekötés most jó, bár lehet elsőre az sem volt az... Az SSR DC oldalára majd figyelek legközelebb, a héten még nekifutok újra, most használom PID-nél egy darabig.
-
gyuri860213
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Megnéztem csak a PID-et a hőelemmel, tehát SSR nélkül, szobahőt mutat, ha két ujjam közé szorítom akkor szépen felkúszik 35c ra. szóval a hőelemmel nincs baj. Valószínű a kábelezést néztem be valahol a DC oldalon. Majd nekifutok újra holnap,
Köszi. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Rex c-100 + GC. Mindent Fragola leírása alapján csináltam. Egyedül azt nem hogy PID betápját nem a gépből vettem hanem külön kábelről közvetlenül 220-ból mert a gép betápján már így is van egy elosztó saru a kiegészítő thermoblokk miatt.
Szóval bedugtam a PID-et, gép kikapcsolva, hideg. OUT led 20-21 között mozgott, beállítottam 95-re, majd bekapcsoltam a gépet is, ekkor az out lement 0 és mínusz 5-re aztán fel 5-15 közé de a bojler nem fűtött. K-hőelem beékelve az oldalsó termosztát helyére. Bekötést 2x is átnéztem. Mi baja lehet? Valakinek öltet?
Köszönöm.Lehet meg is van a hiba!? A leírásban ez szerepel:
"A bojler oldalán lévő termosztátról lehúzott sarukat szilikon vezetékkel összekötjük az SSR 1. és 2. pontjával a képen látható módon, mégpedig a dupla szürke vezetékes sarut kötjük a 2. ponthoz, a kék vezetékeset ai 1. ponthoz. "
Ellenben a képen pont fordítva van, mert a dupla szürke az SSR 1-be megy. Én a leírás szerint csináltam. a képet nem néztem annyira alaposan csak most.
most mi az igazság?
-
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Erre senki? Fél topiknak PID-es gépe van
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Van esetleg Rex c-100 pid-hez konfigurálási tutorial?
Konkrétan ez a típus:
C100FK02-V*an
K-hőelem, belső fűtőszálas gép. Jól jönne az útmutatás mert teljesen vakon megyek ezzel kapcsolatban
Köszi.
-
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Szia
koszi, azt hiszem egyszerubb lesz ha kimegyek az expolygonhoz es viszem a motyot is. a thermoblokk egy bemenővíz előmelegito lenne. 70-80c termosztatot gondoltam ra. de lehet a rezcsoves megoldas egyszerubb lenne ha meg elfer a nagyobb kazan es a haromjaratu kozott. ezt meg nem csekkoltam mert a szigetelestol nem volt hely eleve. -
gyuri860213
tag
Sziasztok
PID-hez megteszi egy ilyen k-hőelem vagy PT100-as javasolt inkább?
Köszi. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Egyedi bojlertömítést szeretnék csináltatni, Pesten hova érdemes menni? Úgy egyedi hogy méretben, nem a "profil". Illetve milyen anyagból kellene amit tartós? Sima szilikon? ~ 10 éve van a gépben és nem tudom már kitől és milyet rendeltem akkor.
Köszi.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Tegnap már kérdeztem ugyan, de most újra. Darálóhoz "csúszkás" vagy doserless megoldást gyárt, fogalmaz valaki ideheza? Nem a cukrásztölcsérre gondolok, inkább arra csőrszerű dologra. Mazzerre valót már láttam, talán kompatibilis más géppel is...
Köszi. -
gyuri860213
tag
Magyarországon gyárt , vagy forgalmaz valaki "doserless mod"-ot? Eddig főleg mazzer-hez láttam, de érdekelne hátha "kompatibilis" a kialakítása más gépekkel. Ilyesmire gondolok mint a vidiben, de a 100$ ár kicsit meredek...
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Mit gondoltok a Cunill Tranquilo 60mm-es síktárcsás őrlőről? Árban picit a Mignon Manuale alatt van, viszont nagyobb késekkel (50mm vs. 60mm).
Köszi. -
gyuri860213
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Köszi a beszámolót. Nem a Specialitát néztem, csak a manuale-t, az jelenleg br 89, de cégre venném így csak nettóba kerülne nekem. Annyi különbséget látok hogy a Spec 55mm-es, míg a manuale 50mm, és persze a plusz elektronika... Viszont ha cégre rendelem és nem hozza amire számítok akkor nem tudom visszaküldeni sem 15 napon belül
-
gyuri860213
tag
válasz
verti1
üzenetére
A kézit még én épetettem anno, OE pharos ihlette. A kés benne ugyan csak egy ~40es olcsó kúpos volt az expolyból, viszont dupla csapágyas a tengely két végén. kb 20mp alatt átment rajta egy LM szimplára való, csak nagyon sztatikus volt és a beállítási fokozatok is limitáltak, nem elég precízek. Ahogy nézem a Mazzer és a Fio is 120k körül mozog használtan, én fele ennyit szánnék az új Eurekara.
Na de hátha betoppan valaki akinek van/volt Eureka is. -
gyuri860213
tag
Hmm értem. Az a baj hogy kb 8 évig kézit tekertem
már unom... Napi 5-6 kávét megiszom, plusz amit még a páromnak készítek. Az eureka nettóba kerülne csak, 65-ből kijönnek kb. Így sem éri meg vajon?! Plusz nálam elvi kérdés hogy 100k-t nem adok egy kézi darálóért
hacsak a Livi
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Graef 702-est nyúzok, de szeretnék "feljebb" lépni és kinéztem egy Eureka Mignon Manuale darálót. 50mm-es síktárcsás. Van itt olyan aki ilyet használ? Esetleg pont graef után kezdte használni? Lesz érdemi változás a darálás minőségben, elkészült kávé minőségében?
Köszi. -
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Sziasztok.
Erre senkinek nincs valami tippje?
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Adott egy GC és egy Evo. Azonos darálás mellett az EVO közel nullára befullad. mindkét gép 9-10 Bar-ra beállítva. Annyi különbség van, hogy az GC-ben van egy szűkítő, 50ml/10sec.
A nagyobb vízhozam okozna ekkora különbséget?
Mindkét gépet LM 1 csészés szűrővel használom, azonos tömörítés és töltet mellett. -
gyuri860213
tag
Jópofa kis gép, elfogadható áron, okos megoládokkal, kár hogy espresso-ra nem lett kalibrálva.
https://www.kickstarter.com/projects/fellow/ode-brew-grinder-cafe-performance-for-your-countertop -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Ez vajon egy Graef vagy Cutler koppintás belülről? Látott már valaki ilyet közelről?
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/44-1-Kavegepek-Eszkozok/289-3-Elektromos-kaveorlok/5/4027-AVX-CG1-kaveorlo -
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Újabb kávé után úgy tűnik hogy hőhiányos kicsit. Felfűtés után vártam 1-2 percet, majd picit szörföztem még a gőzzel és úgy csapoltam, így már megközelíti az Evo-t. A vízre most már tényleg rá kell mérnem.
-
gyuri860213
tag
válasz
stereofan
üzenetére
Közben már készült egy kávé is szűkítővel. Sajnos a végeredmény még mindig alul marad az Evo-hoz képest. Csak tudnám miért. Ma már tényleg rámérek az Evo-ra. Az lehet hogy a magasabb nyomás miatt jobb az extrakció az Evo-nál? Ha itt sincs nagy eltérés mérek hőmérsékletet is a vízterítőnél üres csapoláskor.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
GC-be most építettem be a szűkítőt, jelenleg 60ml/10sec a vízhozam. ez elég? Van egy másik szűkítő is benne a pipa tetején de azon túl nagy a furat így nem vettem ki. Max úgy tudok még növelni a vízhozamon ha kiveszem a pipából, de most nem volt kedvem szétbontani a bojlert is... -
gyuri860213
tag
válasz
Warloo93
üzenetére
Majd egy mester megmondja a tutit, de szerintem jobb ha előtte van, így kevesebb hidegvíz kerül be a bojlerbe, kisebb a hőveszteség, a felesleg úgyis az OPV-n kimegy, de minek hűtenéd a bojlert? Ha elé teszed a szűkítőt eleve kevesebb hidegvíz jut egyszerre a bojlerbe.
-
gyuri860213
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Tegnap csináltam citromsavazást, levettem a vízterítőt és a szűrőt is emiatt, hát.... szerintem bő 1,5dl vizet átnyom 10mp alatt

Arra tippelek hogy hiába a nagyobb kazán, a nagy vízhozam miatt gyorsan lehűti a kazánban lévő vizet. viszont így belegondolva az OPV még a kazán előtt visszaküldi a víz egy részét a tartályba... Nem tudom. Rendes szűkítőt hol tudok szerezni? Jelenleg kis réz fúvókáim vannak amit elvileg a gáztűzhelyhez adnak javítókészletben
ezt faragtam a pipa tetejére. Emiatt lehet nem is zár rendesen az illesztésnél, nem tudom. Mentet kellene vágni a pipába és betekerni gondolom...
A jelenség amit megfigyeltem: A gép elég forró, sárkányos is ha túl korán csapolok, viszont korán elkezd szőkülni, és nem olyan testes mint az Evo-s kávék, azonos mennyiség, szűrő és kávé/darálás mellett. -
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Igen belső fűtőszálás, kb egy silvia koppintás, azt leszámítva h mindkét termosztát a tetejére került, a gőzcsap szintén. Tudom hogy nem teljesen reális a két gépet összehasonlítani de érdekel hogy mitől ad jobb kávét az Evo. Próbálkozzak először a szűkítő cserével? Majd mérek egy nyomást az Evo-nál is, de emlékeim szerint az is 9-10 bar-ra lett állítva.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Szeretnék tippeket, tanácsot kérni mi okozhatja a GC vs Gaggia Evo közti produktum eltérést. És itt az Evo javára billen a mérleg. A GC-ben egy 350ml-es rézbojler van, a vízterítő is réz, nem pides, 110-es termosztát van rajta. Szűkítő a pipán de még így is rettenet mennyiségű vizet nyom át üresen. OPV 10 bar-nál nyit. Ezzel szemben az evo-ban minden gyári, egyedül a biztonsági szelep lett megpiszkálva így OPV-ként működik és nyit 9 bar-on, sima alu vízterítővel mégis azonos kávéval és azonos darálás mellett sokkal testesebb és jobb ízt produkál mint a GC. A crema is kicsit világosabb, kevésbé mintás mint az Evo-nál. Lehet ez esetleg a túl nagy vízhozam miatt? túl gyorsan épül fel a nyomás? Hőhiányra nem gyanakszom mert 20 perc után, felfűtést követően 2-3 perccel még picit sárkányos. Termosztát a bojler tetején itt is mint a gyári kazánnál. Lövésem sincs mitől van. -
gyuri860213
tag
válasz
üzenetére
Persze tudom, nagyobb a meghibásodás lehetősége és több karbantartást igényel. Azért ide írtam előbb mert tudom hogy itt igényesebbek a felhasználók a végeredmény tekintetében így tudják mérlegelni az adott gép képességeit is, nem csak azt hogy lefőz valamit és tejet habosít. Lagoon kollégának már írtam, de még nem válaszolt.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Céges kávéfőzőt (automatát) keresünk. napi 20-30 kávé max. Tejes italt is isznak páran. Most egy Melitta van használatban de az utóbbi időben sok vele a baj. Szervizeltetjük hamarosan de szeretnénk mellé egy másikat is venni, felújított, jó állapotú gépet keresünk Pesten, szervíztől, forgalmazótól.
A lényeg hogy az eszpresszó kis jóindulattal elfogadható legyen, most 10mp alatt jön át a legfinomabb beállítással. illetve hogy tejes ital után könnyen tisztítható legyen a tejhabosító része. A melittánál rögtön felajánl egy easy clean opciót és csepptálcába kiöblíti a tejhabosító fejet egy kis gőzzel, valami hasonló megoldást keresünk az új géphez hogy ne száradjon a csőbe és a fejbe a tej.
Tudnátok pár típust ajánlani márkától függetlenül? nem kell hogy értintőképernyős legyen és 100 féle programot tudjon, csak espresso és tejhabosítás legyen, egyszerű tisztítással a tejes résznél. A daráló lehetőleg espresso közeli finomságig legyen állítható.
Köszönöm. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Újra megkérdezem hátha valaki hozzáértő most olvassa. GC-be szeretném a régi Ulka pumpát lecserélni. Fluid-o-Tech vagy Ulka ex5 legyen? Létezik olyan aminek "lineáris" a nyomás felépülése és a vízszállítása? a mostani még szűkítővel is nagyon agresszív. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Felújítás előtt áll a GC-m. Az évjáratát nem tudom, Valami Gold verzió, spéci "arany" krómozással és arany tálcával stb. (nem én választottam szándékosan, 10k-ért vettem vaterán 10 éve, repedt kazánnal) Még a gyári ulka pumpa van benne, mire érdemes cserélni? Régen amikor gépeket cserélgettem a Fluid-o-tech pumpára mondták hogy jobb mint az Ulka. Ez változott? Tudnátok konkrét típust javasolni? -
gyuri860213
tag
"hifista" kézidaráló őrülteknek

Ha lenne felesleges 1400 euróm már rendelném is
Malawi -
gyuri860213
tag
válasz
üzenetére
Rendben. Tény hogy a Sage tetszetősebb, a Graef-ot ismerem munkahelyről, én a tetején lévő fedelet szoktam fel-le nyomkodni hogy a légnyomás kilökje a kávét, de inkább a konzisztens őrleményt nézem mint kinézetet.
Újabb kérdés. Graef CM 702 vagy Catler CG8011? A Catler 10k val drágább.
Vagy találtam 28 ért egy 6 éves Imat Lux-ot, ha késcserés azt nem tudom mennyi, plusz ott a rizikó hogy a motor megdöglik idővel.
Azt látom hogy kb egy átcimkézett Graef-ról van szó, de ezen kívül másban különbözik? A Catler-nél ha jól látom nem alátéttel lehet szabályozni a kést hanem egy műanyag perselyt kell állítani amibe a gyűrűs rész fekszik. -
gyuri860213
tag
Expolygontol, 38as "kommersz" . Ha nagyobbat szeretnek nem ferne el a daralo "hazban" plusz ujra kelleme esztergalmi a kozepso reszt ahol rogzitve van a gyurus resz.
38-as kesbol van minosegibb?
Bar szerintem amig a gyuru es a kupos resz a nullpontnal tokeletesen illeszkedik es nincs csorba, hezag stb akkor az ott kihullo orlemeny is konzisztens lesz ha a tengely nem kotyos es kozpontositva van.Az irodai Graef daralot elhozom es kiprobalom a GC vel. Odabent egy saeco pumpas gep van amibol a nyomasfokozot kivettem, azzal ihatot produkal. Ha nem lesz nagy kulonbseg itthon a Graef vs. Kezi daralo kozott akkor lehet nem erdemes beruhazni egyikre sem.
Mas kerdes: 2014 es Imat Lux mennyit erhet? Elvileg hibaja nincs. A kes allapotarol nem lehet tudni semmit.
-
gyuri860213
tag
home made
biztos vagyok benne hogy a Pharos mögött komolyabb mérnöki munka áll, pl a fokozatok állítása, vagy a "kések". ez rozsdamentes anyagból, persely +2 csapágy, és egy 16fokozatban állítható kerékből áll. 0.5 mm a menetemelkedés, azt osztja 16 részre, így állítható a kúpos rész tengelyhossza. -
gyuri860213
tag
Sziasztok
Felmerült hogy lecserélem az "orpan espresso Pharos klón" kézi darálómat egy kisebb méretű elektromosra. Amit ismerek az a Graef CM702 , napi szinten használom a munkahelyen.
Az alábbi gépek között minőségileg , és őrlemény minőség szempontjából nincs túl nagy eltérés ha jól gondolom, ha jól sejtem a belsőrész kb azonos:
-CATLER CG 8011
-Graef CM 702
-De'Longhi KG521M
- SAGE BCG600GC classicom van, A mostani kézi tekerőssel is megvagyok elégedve, 38-as kúpos kés van benne, a tengely mindkét végén csapágy így "központos" a forgórész. Kérdésem, hogy az őrlemény minőségében előrelépés lehet-e ha lecserélem a fenti 4 gép valamelyikére!?
-
gyuri860213
tag
Nem rossz indulatból. csak így fogalmaztam
nem kóstoltam még a kávéit, nekem a lélektani határ fölött van az ára. Emlékszem hogy kezdte, otthon pörkölt magának aztán kijárt olaszba egy pörkölőbe "konzultálni" végül idáig jutott vele. A köztes folyamatot nem ismerem, lehet járt "mester" képzésen is. Jó dolgot hozott össze. -
gyuri860213
tag
most esik le hogy a CasMo-t Szabolcs csinálja, alias Sid, a régi kávéológiás index fórumos arc. nagy géphackker volt, én is tőle tanultam anno pár fortélyt
Jól kinőtte magát
Ahogy PallYotz is a kávéológiáról lett pörkölő "mester"
Pár éve még én is pörköltem egy fél kg-s forgódobos géppel, a csészényi kávézóból szereztem be a nyerset. aztán ráuntam. -
gyuri860213
tag
Sziasztok. tudnatok ajanlani valami "bestbuy" szemeskavet? most lucaffee espressot iszom, szep vastag a crema es friss de valahogy nincs meg az a regi átütő csokis izvilag, kicsit lapos, erotlen. regebben pacifficafe pinup espresso volt meg valami robusztasabb blend, azokat szerettem de mar nincs a kornyeken ahol eddig arultak.
70-80% arabika kevereket keresek, kozepes vagy sotetebb porkolest. max 5e.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hacsak a Livi