-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
nemazééémondom
viszont sem az ssp sem más gyártó nem csinál már ebben a 90mm-es méretben...
ki lehet küldeni koreába az SSP-nek és ha megfelelő az anyagminőség (márpedig az eredeti bizerba DITTING késnek az volt) akkor lézerrel újat varázsolnak belőle és ha kéri az ember bevonatolják is
én megfutottam ezt a kört már kb 1éve
régi
-
-
mgy
senior tag
Arra volt jó a reggeli próba (ha már nem bírtam tovább mégse), hogy lássam újra, mekkora szopás a szimpla kávékészítés a duplához képest.
Persze, hogy sz.r lett a dupla, nyilván köze sincs az őrleménynek ahhoz a szűrőhöz.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért, semmi bajom az LM szimpla szűrő eredményével, az évek alatt azért beállt a menet is. Persze látni, tapasztalni újra, mennyivel egyszerűbb is lehetne, azért fáj picit.
Megyek állítok az őrlőn, nincs megállás!
-
SoundON
tag
jól számolom hogy kb 150-200RPM lehet amit a videón látok?
-
CB
senior tag
Én az LM klón szimplaszűrővel olyan kávékat készítek, hogy sokszor jobb kávézókban nem iszok olyat. Bár most, hogy belegondolok, az otthoni mindig jobb.
Akkor szoktam 16 grammos szűrőre váltani, mikor a hűtőből kivett kávé már rosszabbik arcát mutatja. Akkor a 16 grammal még jó risztrettókat lehet kihozni belőle. Mondjuk pont most agyaltam, hogy a következő, rámeső homofiszra vennem kellene egy jobb 16 grammos szűrőt. -
-
Kulbi
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, amikor ims felsőszűrőre váltottam, gondolom leállításkor nehezebben folyik visszafelé a víz és rajtamarad egy kicsi.
-
mgy
senior tag
Rossz volt asszem a kérdésem...

Van itthon egy "18 grammos" IMS, azzal bírok próbát tenni max, biztosan nem veszek emiatt másik szűrőt. Mivel kiporciózva tartom a kávékat, megvárom a következő bálabontást.
Fura ez, nem lenne könnyű elengedni a napi kétszeri kávézást (két szimpla ugye), de semmiképp nem akarok a mostanihoz képest duplaannyi koffeint bevinni.
-
törölt tag
Sage 54mm-es kosárba 18g az optimális, szimplánál 9g, szinte mindig szimplát használok.
Bár még nem találtam meg az optimális csészeméretet capuccinohoz. Vagyis vagy három capuccinot készítek 18g-ból, vagy eldobom harmadát, vagy ha szimplából készül akkor az kevés két capuccinohoz de sok egyhez. Hacsak nem 2 dl tejből készül, ami azért elég nagy adag még latténak is. Teljesen szubjektív, saját ízlésemhez illeszkedő arányokról van szó.
-
CB
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szimplánál nekem is az. Mindig. Ez ilyen. Nem számít. Nem rántja le kikapcsoláskor a vizet.
Duplanál nem vizes.
Erról jut eszembe: ha valaki eladná az eredeti LM szimplaszűrőjét, az írjon privátot. -
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor lehet hogy csak az a szűrő nem szereti. Mondjuk nem értem hogy koszolódik el papir nelkül a fej. Nekem mindig patyolat tiszta. Mondjuk minden este fejöblités, minden kv után öblités plusz törlés van.
-
-
bbuffy
senior tag
Sztem ha lucskos a pogácsa akkor nem olyan a kv. Ha ezt adja a papirozás akkor az nem jó. Imho.
-
bl4ze
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jó, finom a kávé : igen. Szard.
-
-
bl4ze
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen. Tisztább gép, és érzés
-
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van eladó,
Reneka 58mm 18g 58mm-es szűrőkosár
vagy
IMS E61 Superfine16/18g 58mm-es szűrőkosár? -
nekem is volt lm-41 kombó, lehet vele lenni, de amit nyerek vele, hogy 9,5 gramm kávé fogy (emlékeim szerint) és nem 16,5 gramm. na, egyrészt, gyerek mellett
hamar kevés lesz a 16,5 grammhoz tartozó koffein is, másrészt, az ízét imádom, tehát eleve előny, ha több.mi nem kétfelé csapoljuk a duplát, hanem mindenki duplát iszik. 50 grammnyi ital sem sok, sőt.

-
bl4ze
veterán
ha a szimplák neked baszakodás az széééép

sosem volt az, az LM-41mm tamper duo tökéletese eredményt ad, és sosem voltam a dupla ristretto v. espresso híve.
egyedül kávézok itthon szóval még ez sem hajt, hogy a duplából két szimpla legyen
feleség nem kávézik 8000 éve, gyerek meg még túl pici kávézni

-
bluesfan
tag
Múlt héten bontottam Kapuczinerék kínálatából, egy csomag El Salvador Divisadero-t.
Teljesen megfelel a leírt jellemzőknek, rendkívül komplex gyümis ízjegyek csokoládés alapon. Nagy finom, (általam biztosan) kóstolásra erősen ajánlott tétel. -
bl4ze
veterán
Én a nagy bárkeverék rajongó nem gondoltam volna, hogy ez a Mrs. Rose 100% A kávé ennyire bejöb.
A doboz végénél járok és azon kapom magam, hogy van olyan reggel amikor két szimpla is lecsúszik
Következő kávé is -meglepő módon Tőlem- egy 100% A kávé lesz, Firenzéből a Mokaflor-tól.
Remélem hasonlóan jó és friss lesz.
-
kzoltann
aktív tag
Peak Water kancsot hasznal itt valaki?
En Londonban kiprobaltam, tok jo volt eslo nap 285ppm > 80-85ppm.
Egy het utan ongyilkos lett a szuro, most ujra 260ppm es meg halszagu is a viz.
Szoval igy londonra marad az r2d2 otthoni desztilalo es ujrasozas. (vagy tesco ashbeck, helyi norda) -
sz.zs.
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
És szerintem az sem mindegy , hogy a fejen a víztérben ép-e a krómozás?! Ha nem, akkor alubojler esetén hatványozott a probléma.
Rézbojler esetén viszont szerintem pont az kell, hogy mindenütt máshol is réz legyen.
Én amikor berakattam Fragolával a rézbojlert, előtte a fejről a víztérből eltávolítottam a krómozást, hogy mindenhol csak rézzel érintkezzen a víz... Illetve az o-gyűrűn belül maradt pár mm2-nyi.
[link]
Ezeken a pontokon fél év múlva a szétszedésnél zöldes korrózió jelentkezett. Ekkor gondosan ezekről a helyekről is lecsiszoltam a krómozást. Ettől számított egy év múlva megint szétszedtem, és nulla korrózió volt. [link] -
boygabi_
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
Az eloxálás sem annyira jó megoldás sajnos. Régen volt vízhűtésű gépem eloxált alu tartállyal és réz blokkal. Az is elkezdett kráteresedni és kopni, rohadni.
Egyébként jó lett a gép. A háromjáratú szelep dugult el.
Kidobom ezt az oscar párnát és forralt vizzel próbálom a továbbiakban itatni.
Vera ásványvíz is javallott vagy csak a norda? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
sz.zs.
üzenetére
Helyi víz olyan kemény, hogy direktben csapról használt vízforralót legkésőbb hetente vízkőteleníteni kell, mert tiszta fehér az egész. Itt valamiért senki nem szereti a Brita-t, de én azt használok ~1.5 éve Brikkához, kb. ugyanannyi ideje Nespresso-s kapszulás géphez meg fél éve hattyúnyakú vízforralóhoz. Egyik se volt még soha vízkőtelenítve, de mindegyik teljesen vízkőmentes. Kísérleteztem Nestle Vera-val topic ajánlás alapján, de ízre se jött be annyira (cuppingal tesztelve, nálam nem, de feleségemnél vakteszttel
) , illetve vízforralóban három használat után megjelentek vízkőnyomok.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy saját tapasztalat is az, hogy nem mindenféle vízzel lesz vízköves
-
válasz
boygabi_
üzenetére
Picit régebben kb. pont ilyesmiről írtam itt. Igen, az ilyen együttállás egy galvánelem. Sztem nem mindegy, hogy milyen a víz, a hígabb elektrolit (~ alacsonyabb ásványtartalom) ilyen szempontból kedvezőbb. Persze az nem feltétlen jó a kávé szempontjából. A csiszolás önmagában szerintem nem annyira jó megoldás. Valahogy eloxálni kéne, legalább egy kicsit.
-
-
válasz
üzenetére
mondom a szokásos mantrám: óvatosan ezekkel a "felfedezésekkel". most mindenki rohan 6 baron kávézni, aztán, amikor a 9 bar már feledésbe is merült, egy sztárblogger felfedezi majd, és mindenki rohan 9 baros holmikért.
ez csak egy nyomás érték, aminek hatására kioldódik a kávéból a sűrűje. ki köll próbálni, hogy melyikből mi lesz. picit is cremásabb kávéknál például ritkán jobb az alacsonyabb nyomás.
-
Valaki korábban írta, hogy a PY Little flowerből citromlevet húz.
Tegnap próbáltam először, Vario kb. "joker beállításon", Ascaso Steel PID 92 fokon, nyomás 9bar. 16.5g kávé, 32 mp alatt kb. 50ml jött le.
Az eredmény: szép crema, kellemes pörkölt magvas, édeskés ízvilág, enyhe citrusossággal, illetve én némi jázmint véltem kiérezni.
Nem lett citromlé. -
törölt tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
6 bar-ral kapcsolatban biztosan volt már, de érdekes:
"Espresso is always – always – extracted with a water pressure between 9 and 10 bars. ... Ignore that, Dr Hendon said. Drop it to six bars." [link]Most meg ezt olvasom a témában.
https://strivefortone.com/2016/05/18/this-low-pressure-rehash/Pumpás gépeknél vajon dimmer a megoldás - nem mert megdöglik tőle az ULKA - vagy kisebb nyomású és/vagy vízhozamú ULKA?
-
-
lépjünk tovább...
-
törölt tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Arra gondoltam azt lenne még érdekes megnézni, hogy milyen módszerrel lehet jobban, megfelelőbben felmelegiteni a Robotot, esetleg a Flairt. A Robot esetében azt láttam többeknél, hogy a vízforraló felett gőzölik. Ilyenkor ugye egy idő után a vízforraló kikapcsol, újra be kell kapcsolni. Ezért gondoltam arra, hogy két legyet ütni egy csapásra alapon egy kis vízforralóban forralni a kávévizet, és ebben perceken keresztül kvázi " megfőzzük" a hengert, vajon még hőstabilabb lesz-e? Nem tudom a választ. Tehát forralás, majd a nyélnél fogva kiszedni, egy konyharuhára rátenni. Kávé be, tamper, a maradék forróvízzel felönteni, majd lehúzni a kávét. Jelenleg így csinálom.
Kalmár mondta ugyebár hogy közepes pörinél is érdemes előmelegíteni. Na lehet hogy ez az előmelegítes akkor már túl sok is lehet. -
verti1
tag
válasz
üzenetére
Nem kell kiprovokálni semmit, tegnap egyébként is be volt lassulva a fórum népe a tegnap előttihez képest. Nyilván dolguk volt stb. SteelCowboy nem a kiprovokálás miatt válaszolt hanem, mert akkor ér rá írni többnyire. A srác pedig nem nézett itt le senkit. Teljesen normálisan elmondta, hogy hogyan áll a kávézással jelenleg. Semmi lenézőt és bántót nem találok az írásában. Nem mindig lesz válasz azonnal vagy lehet elsikkad a téma. Ez nem ügyfélszolgálat. Be kell írni még egyszer.
-
-
degec
senior tag
Tisztelet,
Kérhetnék szépen konkrét véleményt erről, az általam összeszedett szettről..indulónak..
FIORENZATO F4E NANO ELECTRONIC daráló
MAGISTER ES 30 kávégépEz 500k ig megvan kompletten..ez a határom.. Ha van jobb ötlet szívesen fogadnám.. új jöhet szóba csak, használt nem !
-
adriankoooo
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Nem dob el a Flair 30mp előáztatás után annyi hőt, hogy kevés lesz a maradék időben?
Ezt a 6-7 BAR-t már Verti is írta nekem, hogy annyin húzza, de azt hittem a 9 BAR a szentírás. Most utána olvastam egy kicsit és alacsonyabb nyomáson egy minimálisan nagyobb a TDS és szinte minden esetben jobb kv-t eredményezett a tesztek szerint.
-
zolnagy
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem ez a kérdésed abszolút elfér itt, és nem a kezdő topikba való. Én is több év után is kísérletezem az arányokkal az egyes kávéknál. Mondjuk nekem az 1:2 jön be álltalában. Robotom nincs, de van egy flair. Ott a kialakítása miatt se nagyon lehet 1:2-nél hígabbat készíteni. Robotnál lehet nagyobb a mozgástér. De ahogy soldier topiktárs is írta próbálgatni, kísérletezni kell, hogy neked mi ízlik jobban, és ez lehet kávéfüggő is.
-
törölt tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
De érdekes, senki nem vette a fáradtságot hogy válaszoljon neki. Kiprovokáltam. Sikerült. Köszönet és hála!
-
törölt tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a válaszodat, a tiédet is, és RetepNyaraB-ét, vicces1 és brumi-ét is.
Az az igazság, hogy fogyasztói oldalról nézve nem érzem már magam kezdőnek, azt hiszem merem mondani hogy felismerem az egyes ízjegyeket, és abszolút kialakult bennem hogy milyen termőterületről származó, milyen feldolgozású és pörkölésű kávék amik bejönnek. Rettentően érdekel a dolog, az elmúlt években meglátogattam pár termőterületet is. Ha érdekel valakit szívesen rakok fel képeket. Nagyszerű élmény volt. Voltak olyan Finca-k, ahol nem csak termesztik a kávét, hanem pörkölő üzemmel is rendelkeznek, és természetesen saját kávézóval is, profi baristákkal.Viszont ķészítői oldalról baromira amatőr vagyok, de nagyon szeretnék fejlődni, mert jó kis hobbinak tartom. Be akartam iratkozni egy otthoni barista tanfolyamra, csak az a bajom hogy 2 éve elköltöztem Budapestről, a környékünkön képzések nincsenek, a munkabeosztásom pedig olyan hogy amikor a Fővárosban járok akkor nem tudok ilyeneken részt venni. Igy marad a net...
Mindenesetre köszönöm a tanácsodat. Azt már látom, hogy maga az espresso készítés hihetetlen szubjektív dolog, lehetetlen standardizálni. Cold brew készítésébe is belekezdtem a nyáron, az azért nagyságrendekkel egyszerűbb volt.
Csak nem akarok úgy elindulni eszpresszó vonalon, hogy már a kiindulási pont is teljes marhaság legyen. Ma sikerült sokadik próbálkozásra egy elég jót húznom, amiben határozottan kiérezhetőek voltak az ízjegyek.
Az nagy öröm volt.
Te személy szerint közepes pörkölésnél is szoktál 1-2 baron előáztatni a Falirnél? Ha igen mennyi ideig?Köszi még egyszer mindenkinek.

-
brumi1024
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
Meg tudom erősíteni, nekem is hasonló "recept" jött be legjobban világosra a Robotnál. Akár 30 sec előáztatás 1-2 baron (utána kezdett el csöpögni), lassú, alacsonyabb nyomású húzás (6-7 bar), és 1:3 arányig mentem. Persze amennyire csak tudtam előmelegítettem mindent.
-
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
Véleményem szerint,
-minél magasabb hő, főleg a manuál karoson
- hosszú előáztatás
- lassú csöpögős húzás
- És az 1:3 körül jó kiinduló pont, de kóstold ki, hogy ízlik és arra térj el!Nekem most így nagyon ízlett egy filterher pörkölt extra világos Kenya. Sőt csak így volt jó presszóra.
És jó helyen vagy!
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
üzenetére
Az arányok kérdése valóban elég szubjektív. Van, akinek az 1:1-es ristretto jön be és olyan is, akinek az 1:3. Ízlés- és főleg kávéfüggő. Ezt tényleg csak tapasztalati úton fogod megtudni, ha kísérletezel. Nem kőbe vésett dolgok ezek, a lényeg, hogy ha neked ízlik a kávé, amit készítesz, akkor nyertél.
Robottal nincs tapasztalatom, csak Flair-rel, de működési elvben lényegében ugyanaz. A világos kávékat elég fakírság ezekkel készíteni. Nem lehetetlen, de elég strapás. A világos pörkölések általában szeretik a magasabb hőt és érdemes előáztatni is (tetszés szerint 5-10-20-30mp-et), de itt kerül képbe a Flair és a Robot gyengéje, hogy hiába melegíted lobogó vízzel a hardvert, ha kiveszed, helyére teszed, elkezded húzni a kávét, a környezeti levegőn elkezd fejvesztve visszahűlni. Ha mondjuk előáztatással együtt 1 perc fölötti shotnál jársz, fokban már meglehetősen sokat veszít a rendszer. Néhány fok esés még jól is állhat a kávénak, de ez már biztosan több lesz.
Érdemes minél több kávét kipróbálni, de én a Flair-hez mindig közepes pörköléseket vettem.@konzumpro: szerintem nem voltak ezek olyan láma kérdések, hogy egyből a másik topikba tanácsold Bandi8607-et. Ott meg lehet, hogy azt mondják, hogy "Robotod van, te kávésznob? Menj a hárdkór topikba". Ha nem is oly rég végigkísértük BMW fórumtárs agonizálását a Brikkától több stáción át a Mini Vivaldiig és többen tudtak neki érdemben segíteni, akkor azt hiszem, hogy ennek a segítségkérésnek itt van helye. Persze nem kötözködni akarok, csak vélemény... And World Peace
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Rendben. Megpróbálkozom ott. Elnézést hogy fárasztottalak benneteket a kérdéseimmel,csak nehéz ezen az úton elindulni úgy hogy senki sincs a környezetemben akiktől tanulhatnék. Próbálok minél többet olvasni fórumokon (home barista stb), youtube videók, de sajnos minél többet olvasok, annál több a kérdőjel a fejemben....
-
hkarcsii
csendes tag
válasz
boygabi_
üzenetére
Külföldi fórumok szerint klasszik gaggia baj. Enyémnek is volt... Ha bekapcsolt pumpa mellett benyomod a gőz gombot, rendesen kattan a mágnes szelep? Ha nem, akkor vízkőtelenítés közben nyomkodni kell, mert meg van szorulva a lerakódott vízkőtől.
https://www.youtube.com/watch?v=rQvJpwcV3KI -
zolnagy
őstag
válasz
stereofan
üzenetére
Super jollyhoz én mindenképp az evo kést ajánlanám a gyári helyett, és az a gép biztos el is bírja. A mini-e 100W-al kisebb motorja határeset hozzá, de pl az enyém egy adagos örlésnél vitte simán, de itt írták páran, hogy náluk nem. Az SJ kés viszont simán megy a mini e-vel. Más kérdés, hogy szerintem jobb ízeket hoz az evo (legalábbis világosabb pörikből). Klasszik kávéhoz úgy emlékszem jó volt az SJ kés is.
-
sz.zs.
őstag
válasz
boygabi_
üzenetére
Az a tapasztalat, köztünk, akik foglalkoznak gép felújítással, hogy az Oscar párnával használt gépek kazánjaiban nem csak, hogy vízkő, de valami fehér trutyi is képződik. Szét kellene szedni és bele nézni, sanszos, hogy kazán csere is szükséges lesz, de ne legyen igazam!
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Van egy Gaggia Factory Baby gépem ami a következőt produkálja:
Nagyon kevés víz jön a fejen keresztül, viszont, ha kinyitom a gőzcsapot akkor tódul a víz a gőzcsőből. Vízkőtelenítve nem nagyon volt a gép de mikor megvettem új volt benne a bojler és azóta oscar zacsis vízzel használtam és majd minden főzés után vakszűrőztem is. -
Hol tudok venni szilikon vagy viton fejtömítést? 58/73-as méret 8,5 vastag. Expolynál nem találtam.
-
butchergreg
újonc
Sziasztok,
KERESEK Baratza Vituoso+ orlot. Ha van valakinek aki megvalna tole. (Talaltam webshopban jo aron, de hatha hasznaltan is akad...)
koszi -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Gondolkodom, hogy feljebb kéne lépni a mazzer mini electronictól, de nem szívesen válnék meg tőle, mert nagyon szeretem használni, és jó masszív a felépítése. Nagyobb gépet sem szeretnék, ezért gondolkodom egy ssp késen. Visszaolvasva elég vegyesek a tapasztalatok a 64 mm mazzer ssp késről. Home baristán is olvastam tapasztalatokat, ott mindenki szerint több ízt hozott ki a kávéból és gyorsabb lett az őrlés. Ez nagyjából hasonló, mint amikor f64 evo késre váltottam. Most viszont visszatettem a SJ kést, és más ízeket hoz. Nagyon jól sikerült beletennem, pont egy ponton ér össze, és nincs előtte pici csiszatolás itt ott, tehát valószínűleg párhuzamosak a kések. Ennek ellenére nem hozza azt ízben a Roastopus Starfishel, mint előtte az evo késsel. A commandante kézi örlőm kb azt az ízt hozza, mint amit az evo kés, és most jól érezni a különbséget az sj késsel. Korábban is éreztem ezt ezek között a kések között (sj-evo). Na az lenne a kérdés, hogy az ssp hozna-e még ennél is többet.
-
zolnagy
őstag
Én nem tudok róla. A loxeal egyébként is az olcsóbb alternatívája a loctite-nak. Nekem évek óta megvan egy 50 ml 15-36, de nem száradt be. Nekem is volt ilyen félelmem a mindig beszáradó pillanatragasztókból kiindulva, de nem. És úgy tudom, van kisebb kiszerelés is, de én már a vízvezetékhez, radiátor szereléshez is ezt használtam itthon.
-
-
törölt tag
Egyébként bocsi a kezdő kérdésért, tudom hogy ez profi topik, de az automata kávés csoportokban nem tudnak ilyenekre válaszolni....
-
törölt tag
Sziasztok, olyan kèrdésem lenne, hogy a világos pörkölésű kávéknál ki milyen arányt szokott húzni? 1:3? Vagy alatta? Közepes pörkölésnél? Tudom persze, kóstolgatni, próbálkozni kell, de érdekelne a véleményetek. Főleg ha a Robottal van tapasztalat. Általában Hány másodperces elŐáztatást szoktatok alkalmazni?
Most Gábor (kávékalmár) világos etiópjával próbálkoznék, es tényleg csak egy kiindulási ajánlat érdekelne.
Köszönöm előre is.
-
bbuffy
senior tag
Kisördög mindig lesz

Most inkább egy VST t rendeltem, hogy megnézzem mit tud a Reneka mellett.
Annyiban jó hogy piszok drága a legnagyobb Rocket, hogy nem is fanyalodok rá. Ja és nincs oldallapja
Amit még megfogadtam, hogy ha lesz is upgrade, Dzsotto marad (Legszebbgépevör), max majd a lanyom megkapja ha aktuális lesz. Az kizárt hogy nem fog kavezni
BTW baristaszakûzletben van most készleten vst 12500 ert 20/22 es.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kuponkunyeráló
- Apple MacBook
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- JBL Partybox 320, GARANCIÁLIS
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
240-re van most beállítva, ezen használom. Nem tudom, mekkora jelentősége lenne, ha lemennék vele 160-ra vagy fel 400-ra, ezzel még nem játszadoztam.

nálam van olyan sötét pöri, amiből kb ennyi kell a 18-as IMS-be.