- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
3 nagyon különböző kávéval való játszadozás után a szimpla IMS vs szimpla LM egyelőre 1:2.
Hőfok azonos, a mennyiség az LM-nél 0.5-1g-mal több , mert így adott ugyanolyan eredményt.Az LM a graef-en 1-2 fokozattal finomabbat kér, és 8-8.5g helyett szépen megy 9.5-lel is.
Ebből következően PY decaf, és Galli Arabika kávéknál az IMS picit szárazabb ízű kávét adott, az LM harmónikusabb, ízesebb, csokisabb ízvilágot hozott.(de minimális különbséggel)
Viszont PY Black LXR-nél az LM elvérzett az IMS-sel szemben. Merthogy tök lapos lett vele a kávé, az IMS sokkal karcosabb volt, nagyon jó savakat hozott, és ízesebb, krémesebb kávét adott. Tejjel cukorral az IMS-es nagyon szépen tompult a harmonikusabb irányba, az LM-es meg jellegtelen lett.A helyzet az, hogy amíg a gyári szűrőkkel hasonlítva az IMS-t bármelyik főzetben óriási különbség volt az IMS javára, itt alig-alig van különbség. Ha nem stabil a lefolyás egy adott kávéval, akkor nagyobb lesz a különbség ugyanazzal a szűrővel, mint ami a 2 szűrő között különbség van. Szóval tényleg minimális, és 3-3 pár jól készült kávényi összehasonlítás kellett, hogy ezt így le merjem írni. (meg kb 2-3 ki lett öntve, bár azok is jók lettek ízben, de nem volt egyforma a lefolyás ideje, vagy a mennyiség.)
Azt hittem megveszem az LM-et, jól kiderül, hogy melyik a jobb, és megválok a vesztestől. Nem Így lesz sajnos... Csak megszállottak essenek bele ugyanebbe a csapdába.
Aggódom, mert a duplaszűrőből is megvan mindkettő. Jövő héten őket eresztem össze egy tesztre, ha nem kapok koffeinmérgezést.Nem tudom már ki is írta le ugyanezt pár napja. Megerősítem nincs egyértelmű győztes, kávétól függ.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napelem
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest