-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SierraFox
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Számomra (aki szintén lefutotta ezeket a köröket nemrég), az a baj az 57-essel, hogy nem szabvány, és ha egyszer gépet váltasz, akkor nem tudod használni a meglévő szűrőidet és bottomless karodat hozzá. Így az Anna nálam kiesett.
Én pl. azért nem vettem Lelit Gildát se, mert a Rancilio Silvia sokkal olcsóbb volt (egész pontosan 50 ezerrel pid nélkül), és mivel 18 éve gyártják, az összes hibája ismert, minden bokorban kapsz hozzá alkatrészt, és egy csomó infó van róla fent a neten.
A Lelit meg kb. ismeretlen. És ez sokkal jobban zavart mint a belógó felsőszűrő csavar a Silviánál.
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
Hogy Nincs Hozzá Jó Minőségű Alternatív Szűrő És Felsőszűrő.
IMS, VST, LM, épp tele van a topik vele, hogy ki vett és mennyire vált be neki a gyárihoz képest. Az 58 mm az ipari szabvány, az 57 mm meg nem, lóf.sz nem kompatibilis vele. Én őszintén szólva azt nem értem, hogy miért kérdés bárkinek, hogy ez miért gond

(nem az a kérdés, hogy a kávé ízéből megállapítom-e azt az 1 mm-t..........)
-
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én nem próbáltam a Lelitet, nem tudok róla mit mondani. Leírtam mint lehetőség hogy adott, és hogy sokakat megoszt. Egyik oldalhoz sem írtam, hogy jó vagy rossz. Az biztos, és tapasztalat hogy 58-as precízós szűrők, IMS,VST,Reneka óriásit dob a végeredményen. Mindenki eldöntheti mit kezd ezzel az infóval.
Amúgy pont ezen akadtam fent hogy az oldalon hirdetik, hogy raktáron, holott önmagában a gép meg nincs.gpbenedek: A fokozatok a különbségek és a ház. és talán az is inkább a szélsőséges kategóriákban mintsem a presszóban mutatkozik meg. Állítólag a 800-ban több a pangó, az itteni összehasonlítások alapján. Én ennek tudatában nem cserélném le a 702-esem. Inkább az örlemény mennyiséggel játszok
-
gpbenedek
csendes tag
Daráló kérdés: graef cm 702/800/802 tapasztalatok, különbségek?
Olvastam a korábbi bejegyzéseket, de ott általában iberitallal, vagy másokkal hasonlítottátok, egymáshoz képest nem igazán. Valaki mintha írta volna a 800asról, hogy halkabb. Őtlrlemény, használat? -
Gravity1234
tag
Ezt en meg mindig nem ertem mi a gond az 57-es merettel.
Anno 1 eve amikor agyaltunk ezen sokad magammal itt a forumon, mindenki azt mondta hogy az 57-58 az eg vilagon semmit nem jelent a kave szempontjabol, szoval akkor ez miert megoszto?Mas: olvastam tobben is jottek a forumra az elmult par napban uj gepvasarlas es tanacskers ugyben (bevallom nem olvastam most vagy 2-3 hete. szoval volt mit bepotolni
a lenyeg, hiaba van ott a bevezetoben, kerdezz felelekben par hasznos tanacs ha meg 2016 November vegen is azt tanacsoljuk az embereknek hogy GB classicot, meg Babyt vegyenek, amikor mar az en esetemben, 1 evvel ezelott amikor lefutottam ezeket a koroket kiderult es tobbszor is megirtam ide a forumra is mint info, hogy mar nem gyartjak/forgalmazzak oket, kivonultak az orszagbol es akik anno meg kereskedtek vele mar nem teszik. 1 eve ujonnan 1 baby kiallitoi darab volt egy kaveszakuzletben, semmi mas. Hetekig futottam a koroket en is, mert mindenhol csipobol ezek az infok jottek nekem is, de jopar telefon utan kiderult amit irtam. Erdemes lenne frissiteni, hogy bar ezek ajanlott gepek voltak valaha, ma mar csak hasznaltan lelhetok fel aki meg ujra vagyik pl miert nincs a Lelit odairva? Es legyszi hagyjuk mar az avx vs vilag temat!
G. -
válasz
rallypix
üzenetére
Hello!
Köszi megnéztem. Személy szerint,inkább kicsit drágábban vennék egy Royal-t boltból. Azt ismerem,a cégnél bevált és garisan árulják.
And06: 2 éve van a Cégnél Royal és egyszer volt eddig csak baja. Napi 20-40 adagot készítenek vele én nem mondanám ezt rossznak. Manapság mindennek örülni kell,ha kibírja a garis idejét. Néha ezért is jobb a használt gép,mert ha már ennyit kibírt,akkor nem megy tönkre olyan könnyen.
kaligula: Solis márka van is eladó. Ennek még jobban utánanézek,hogy milyen. Nagy kávészakértő nem vagyok,itthon is még kotyogóssal főzzük a kávét.
adp: Budaörs felé mozgok leginkább. Köszi,még körbekérdezek akkor az ismerőseim között is. Ha nem tudnak ajánlani senkit,akkor lehet elkérem a kontaktot. Azt hittem ez egy kicsit egyszerűbb lesz. 50k-t egy felújított megérne nekem,én is úgy tervezem. Pár éven belül úgy is költeni kell rá.
-
kaligula
tag
Ukrán oldalon dobozos Gaggia Classic (gondolom 2015 utáni) jelenleg 150 euróért kapható. Persze garancia nélkül.
-
adp
őstag
Ha ez igaz és tényleg van raktáron, mert önállóan a GB nincs akkor ettől olcsóbb kezdő szett, ami ér is valamit újan nem igen van: GB+Lux + pult kb 145. Ehhez is jól jön egy pid az mondjuk még plussz 10v20, de akkor meg már ott van a kis lelit, ami megosztja az 57-es mérete miatt a közönséget
-
Neck
veterán
Sziasztok,

Három kérdésem lenne ezzel kapcsolatban

1: Szerintetek is elírás, hogy kávébabbal is használható?
Csak mert ezen baromira nincs őrlő, vagy vak vagyok... 
2: Amúgy megéri ennyiért? Creme-es, erős espresso-t szeretnék inni, de a költségvetésbe nem nagyon fér bele drága kávéfőző!
Tudom, hogy vannak ettől sokkal jobb gépek, de azért hiszem, hogy az 5000 Ft-os Orion csodánál (langyos barna f*st enged le
) ez jobb kávét főzne. Vagy hagyjam a fenébe, pénzkidobás? Mit tegyek?3: Ha választani kellene a fenti DeLonghi vagy a Philips-Saeco HD8423/19 között, melyik a jobb választás?
Vagy ugyanaz más márkanévvel? (Nagyon hasonlít a kettő)Nagyon köszönöm előre is a válaszokat

Egy laikus koffeinaddikt -
adp
őstag
válasz
grabber
üzenetére
Vannak jó felújított automaták 30-50 közt (persze felette is). Ami szerintem ha pár évet kihúz már megérte. Vidéken, Izsákon tudok egy csávót aki ilyennel foglalkozik, és megbízható. Nem tudom, hol laksz oda el kell menni meg kell nézni, de szerintem megéri, minthogy jófogáson veszel egy lutrit. Lehet máshol is van, én ezt tudom mert erre lakom
Ulf: Sajna használható ilyen nem létezik ennyiért. Vagy megbarátkozol a használttal, vagy veszel egy sz@rt.
-
kaligula
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nice. (Kéne egy tükör a szűrő felé/júzer felelé fordítva)
-
kaligula
tag
válasz
grabber
üzenetére
Használt automaták saját tapasztalatból: Severin Cafe Callas, Solis 5000, Jura superautomatica, Acquaviva, Saeco Magic és inkarnációi. Ezek szerintem használhatóak. Általában a külső állapot sokat elárul. Ilyet csak úgy érdemes venni, ha kipróbálod és tetszik az eredmény.
-
And06
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
"Karácsonyra szeretnék automata kávéfőző gépet venni." ... "mert számomra nagy összegről lenne szó és nem szeretnék rosszul dönteni."
pedig máshogy nem fog menni sajnos. az automata kényelmes, és max elfogadható végeredményt ad. megbizthatóságban leghátul kullog, talán az időzett bomba kapszulás csodákat ha túléli a legtöbbje (a nagyon drágák is ilyenek, max azokon LCD kijelző is van). -
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék automata kávéfőző gépet venni. Teljesen tudatlan vagyok e téren. Megnéztem Parci ajánlását,de nem találtam most olyan eladó gépeket. Mielőtt beleugranék egy gép vásárlásába,inkább megkérdezném itt is,mert számomra nagy összegről lenne szó és nem szeretnék rosszul dönteni.
Leginkább presszó kávéhoz szeretnék gépet.
Napi 6 adag
Ritkán cappuccino-t is csinálnánkA cégnél van egy Saeco Royal Professional. Én olyasmit képzelnék el otthonra is. 40-70k között lenne a keretem és nekem használt gép is megfelelne. Viszont ha használt,nem tudom mit kell vizsgálni egy ilyen gépen vagy hol érdemes vennem,hogy biztosra menjek?
Ebben kérhetném a segítségeteket? Előre is köszönöm!
-
Ulf
tag
válasz
SierraFox
üzenetére
Szia.
Köszi a választ. De míg a quick mill-hez hozzá tudnék jutni újonnan 450 Euro-ért, addig az általad linkelt kombó 750 Euro akciósan.
Olyan 350 Euro-ig érdekelne igazán egy használható új szett(főző+daráló) és fontos lenne a hely is, de ha nem megoldható akkor nyitott vagyok a klün darálós megoldásra is. Megoldható? -
Wolfy999
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Már csak román gyártású van mindenhol. Néhányan panaszkodtak rá eleinte, de sokan használják csendben elégedetten. Nekem is román van, utazósnak használom. Nem tapasztaltam semmi hibát benne.
Szerintem nézz ki egy szimpatikus boltot és vedd meg ott. Ha nem jó vissza kell vinni. Mivel ugyanabban a gyárban készül az összes nem lesz olyan bolt, ahol jobbat kapsz. -
Wolfy999
tag
válasz
neumanki
üzenetére
A DB catleren nem gondolkoztál? Tudom nem olyan szép mint egy E61, de akinek van/volt az dícséri.
-
-
soldier2
őstag
válasz
neumanki
üzenetére
A Strega esetében a bojler hőingadozása ne zavarjon, a fejben atomstabil a hőfok. Csak azt kell kikísérletezned, milyen bojlernyomáshoz tartozik az optimális fejhőfok. A gyakori kávé csere macerás ezeknél. Hasonló helyzetből indultam, csak nem Strega, hanem Londinium volt az áhított alany, végül egy használt Cremina lett, amit azóta sem bántam meg.
-
neumanki
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy így "beleböfögök" a beszélgetés közepébe, csak gondoltam hátha itt kérhetek egy kis segítséget.
Otthon egy grimac la unom van egy mahlkonig vario társaságában. Mostanság elábrándoztam, hogy előbbit lehet le kéne cserélni valami újabb dologra. 500e alatt gondolkozok. A lenti gépekről mi a véleményetek?
Egy R60-al végtelenül el lennék, de ugye az nem annyira fér bele a keretbe

A szívem csücske egy karos Bezzera Strega lenne, csak ha jól olvastam, az termosszal vezérelt és borzasztó a hőingadozása. Tehát helyből PID-ezéssel kéne kezdenem, amit azt se tudom kivel csináltatnék meg, a garancia is ugrana, és még így is félnék, hogy nem tudnék konstans hőmérsékletű csapolásokat csinálni rajta. Szóval ezt egy kicsit elengedtem.
A "legolcsóbb" megoldásnak egy Rocket Cellini/Giotto PID lenne, de nem tudom az mennyire lenne előrelépés. Illetve nem is értem teljesen ezt a PID-es HX koncepciót. Nekem kicsit olyan, mintha egy nyomásállítós változatnál kivezetném a tekerentyűt a váz külsejére, és könnyebben tudnám állítani. De attól még a csapolás előtti bump-ot, meg a hütőcsapolást se úsznám igazán meg.
La Spaziale S1 DREAM-T. Nem sokat tudok róla, csak h jó lehet
De hogy jobb-e, mint a Rocket PID attól még hogy dual bojleres, vagy milyen összehasonlítva a Rocket R58-al, azt nem tudom.Rocket R58. Hát ez már kicsit túllépi a büdzsét de eljátszottam a gondolattal. Amitől félek, hogy ha jól értem manuális előáztatást nem tudja gyárilag csak ha megmokkolja az ember, azt meg nem merem, meg félek a garivesztéstől is.
Ha van más ötletetek, akkor szívesen fogadom. Régi használtat nem akarok venni, meg külföldről se igazán. Nem örülnék, h ha bármi baj lenne a dologgal, akkor ne tudjak kihez fordulni.
Előre is köszönöm,
üdv. balázs -
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
örlőből én azért maradnék a graef 702-nél, ha szerencséd van kifogsz egyet 22 körül a hario meg kb 10, de ha le tudod alkudni 15-re a brikkás szettet, ami azért reális akkor szerintem tök jó lehet. viszont ehhez is a legjobb eredmény érdekében kell a frissen pörkölt szemes kv
-
bl4ze
veterán
Nagy köszönet S.imi olvtársnak, hogy megrendelte a frankó LM single szűrőt, és a XI-ben tudtam vele találkozni is.

Ég és föld a 8 éves (másolat) Expolygon féle LM mellett. Próba majd csak holnap, de már ránézésre is elég nagy a diffi

-
SG3rg0
őstag
Kinéztem ezt a masinát. Mellé fogok majd?
DeLonghi EC221.B
[link]
Most elektromos szarvasit használok viszonylag jó kávéval, és ettől szeretnék egy picit jobbat. -
von toth
tag
válasz
vtechun
üzenetére
Talán múlt héten volt ez a saeco (jó, az aluminium boileres verzió) 21 esszeh az emagnál. Egyébként az euronicsban is szokott lenni 24-25 körül. Itt csak annyi a különbség, hogy aluminium vagy acélboilers. Természetesen az acél drágább.
Szűrt/forralt/lágyított vízzel, minimális karbantartással elmegy pár évet. De 25-nél ne szánj többet a poemiára, nem éri meg. Én is váltok egy stabilabb gépre, mert kinőttem, bár még elvagyok vele, de mivel fokonként nem tudsz hőmérsékletet állítani, nagyon drága kávéval nem érdemes kísérletezni. Egyébként minbőségre, ha beállt a darálási finomság és megtanultál tömöríteni verni fogod a vendéglátóipar 90%-át még ilyen saecoval is.
Eredményre jobb, mint egy segafredo stand a decathlonban.

-
Bazsee71
őstag
Ha nagyon a keretben kell maradni, akkor én is ezt javaslom. Jobb minőségű téglával a Brikka később még jó kis útitárs lehet. Vagy ahogy írták, használtan egy Saeco a CM702 mellé 15-ért.
Gran Style, és hasonló vackok tényleg felejtősek. A daráló kardinális kérdés. Hario Skerton van otthon, de csak kirándulni viszem magammal. Elég lassan lehet vele őrölni, egy idő után meguntam.

-
soldier2
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Az a gond velük, amit Mano is írt. A Philips megvette a Saecot és az meg korábban azösszes kis márkát, majd elkezdték kb ugyanazt belerakni mindegyikbe eltérő áron. A pid amit említettek az egy eszköz, ami nagyon pontosan tartja a beállított víz hőfokát, és azt állíthatod is. Hobbistáknak kötelező, sokkal több kávéból tudsz jókat készíteni vele mint anélkül, de ha csak egy finom klasszikus espresso a cél, meg lehet találni azt a kávét ami megy a gép saját termosztátjához, hiánya ne vegye el a kedved. 50 k valóban nem elég, de 70-ből korrekt kezdő szett jön ki, ami ha úgy hozza a szükség olcsón javítható is. Nem rábeszélni akarunk, csak mind megjártuk ezt az utat, és én legalábbis szeretnélek megkímélni egy fölösleges pénzkidobástól.
A kézi darálókkal nincs semmi gond, nekem is az van, de nem a Hario ársávjában vannak az igazán jók. Ott sajnos hiányzik a jó belépő szint (mint pl a graef). Vannak a gagyik, meg a nagyon jók 60.000 fölött

-
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Ezek nem valami időt álló gépek. Lehet, hogy egyes kávékból tudnál belőle elfogadhatót főzni, de azért a nyomásfokozós kv az nyomásfokozós kv.
de szerintem ekkora keretből tényleg a brikka + cm702 lenne jó választás. Jól készítve.
Cm 702 pár évig biztos kiszolgál, a brikkát bármikor el tudod adni itt napok alatt, ha esetleg gyűjtenél rá és egyszer majd úgy döntesz tovább lépnél, egy ilyen gran style gaggiát már elég neccesen.
Hario inkább filterhez, utazóshoz ajánlott.
de legjobb lenne a felesleges körök nélkül használt kisgép + pid + cm702 + tamper, de ez már 100 körül van -
von toth
tag
válasz
vtechun
üzenetére
Nekem is ez a Saeco van. Kétszemélyest tudsz vele csinálni, egyszemélyest nem. Amit adnak hozzá podos szűrő, az szart sem ér.
Minimum egy jól beállított graef daráló kell hozzá, az majdnem harmin, meg szerezz hozzá egy 53mm-es tömörítőt, mert csak így lesz presszó.
Hőmérséklet szörfözéssel viszonylag jó eredményeket lehet elérni vele, ez a nyomásfokozós gépek teteje. Az a rugós megoldás, amit a saeco kitalált még mindig a legjobb megoldás ellentétben a delangyi műagyag csavarjával szemben. Innen már csak felfelé vezet az út. De a daráló fontosabb, ha az megvan lehet építkezni.
-
SierraFox
tag
válasz
vtechun
üzenetére
A Gaggia Gran meg Style lényegében egy Saeco Poemia csak drágábban.
Ha nagyon szűkös a keret, akkor is 30 ezer egy alap daráló. Az kell. Ehhez egy használt Saeco kezdetnek mondjuk 15-ért, és egy tamper párezerért. Azzal már lehet értékelhető kávékat csinálni bizonyos kávékból.
De egy Baby a Saecohoz képest teljesen más dimenzió. Azzal kb 80 ezerből lenne meg az alap szett. (PID-eltetni késöbb is lehet)Nekem volt kézi daráló és Saeco is.
-
vtechun
veterán
válasz
Surda-
üzenetére
Itt látok gépeket: [gaggia-gran-gaggia-style]. Ezek miben rosszabbak, mint mondjuk a Gaggia Baby? Vagy egész más az elv?
Miért van szükség PID-re? Kézi darálóval mi a probléma?
Azt hittem elég egy gaggia baby, meg egy daráló.
Itt látok sokkal olcsóbban is új gépeket, ezekkel mi a gond?
-
Surda-
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Nem tudom ilyen esetben érdemes-e belevágni,szerintem csalódás lenne a vége.
A Brikka kozyogós ízvilág,most ismerkedem vele,szerintem nem összehasonlítható a Gaggiával.
Abból kb a Baby a minimum,ami 40-45.
Ehhez szerintem nélkülözhetetlen a PID, ami a hőmérséklet beállításáért felel.
Az +20 ezer.
Kell egy minimum graef 702, az megint 30ezer és egy tamper, az kb 5000.
És akkor még nem festetted át
Szóval 100 alatt ez nincs meg sajnos. -
adp
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
azért 50-ért a daráló + gép, és még nézzen is ki jól/ modernen, nem annyira megy.
Ennyiből egy brikka + cm702 jön ki, vagy egynespresso
Én a helyedben a brikka + daráló kombót venném, aztán megpróbálnék azzal minőségi kvból kimérve, rendes vizzel kihozni a maxot, és ha igazán érdekel akkor továbblépnék egy kis pides géppel pl mint az a gaggia. -
-
vtechun
veterán
válasz
Surda-
üzenetére
tulajdonképpen egy kis Hario mini mill-re gondoltam volna egy valamilyen jó kávéfőző mellé. Reggeli testmozgásnak is megfelelő a kis darálás, egyéb testmozgás után

A keret meg akkor így őrlővel legyen mondjuk 50, és akkor valami használt Gaggia jó lenne. Persze valami szebb színben lenne az igazi

-
vtechun
veterán
benne lenne az asszony abban a gaggiaban, de nem tetszik neki a színe
fújjam le hőálló ezüsttel?
De igen, szép állapotúnak tűnik, meg rendezettnek.viszont általában max 2 személyre kell kávét főzni, arra ideálisak ezek? Nem akarom, hogy féltöltettel menjen, meg stb, mint amikor egy 4személyes kotyogóson 2 személyest főzök, az se az igazi szvsz.
mod2: akkor a Bialetti Brikka nagyszerűsége ellenére is ki lehet jelenteni, hogy pl. ez a Gaggia más ligában játszik?
-
Tonyo
őstag
Valószínűleg megy vissza a kis sage daráló. Zúg a trafója, még akkor is, amikor lekapcsolja magát. Szerintetek?
-
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
vtechun
üzenetére
Nekem van egy krómozott előlapos, még a shell promócióban volt félárazva, és azt gondoltam, "az irodába jó lesz" Azóta két gaggia között áll, és néha kolléga tol rajta valami bolti téglás variánst, amit a nyomásfokozó miatt ott habosabb eredményt ad.
Nyomásfokozó nélkül, darálóval 16-17 g között egész espresso kinézetű italt lehet vele készíteni, de valahogy a kávék karakterét, ízjegyeit elmossa.
Az alap kérdés szerintem az, hogy mivel akarod tankolni. Ha régen pörkölt kvval, vagy előredarált bolti téglával, és gép feelinget szeretnél, akkor mindenképpen nyomásfokozós irány, de az pseudo-espresso.
Szempont még, hogy nincs hozzá szimpla szűrő (egyáltalán), viszont a panarello nélkül teljesen jó habot lehet vele készíteni egy megfelelő kiöntőben.
Ha minőségi, friss kávéval töltöd, amit hajlandó vagy készítéskor darálni, akkor jobban jársz egy régebbi Gaggiával, vagy bármivel, amit a fórumtársak javasolnak.
-
Bazsee71
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Kalandor fórumtárs hirdet egy ideje Gaggia Babyt, tuti vétel.

-
SierraFox
tag
válasz
vtechun
üzenetére
A HD8423 soha nem volt 37 ezer. 27-30 körül van az ára akció nélkül is, ez tehát egy átverés (a 8425 kerül ennyibe, amin krómozott az előlap, meg a pannarello). Olyan szempontból eszpresszógép, hogy átnyomja a vizet a kávépogácsán, még akkor is ha kiszeded a nyomásfokozót a karból. Ahhoz viszont nem árt egy eszpresszóképes daráló.
Viszont silány minőségű alkatrészekből van összerakva. Én nem fizetnék érte 10 ezer forintnál többet.
Minimálisan drágábban már van használt, de rendberakott Gaggia Baby pl. -
soldier2
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Nagy nyomással tolja át a vizet a kávén, de az espresso nem csak ebből áll (bár kétségkívül ez a lényege), így talán határeset. Megbízhatónak semmiképp nem mondanám, műanyag külső, belső, mint a többi gép ennyiért. Pár évet azért elmegy. Ha valamire való eredményt szeretnél kell mellé daráló (nem propelleres) és rendes kávé (nem bolti, hanem valamilyen alap friss pörkölésű cucc pl Pallyotz, Pacificaffe, Avx).
Javasolni semmiképp nem javasolnám. -
vtechun
veterán
-
SierraFox
tag
Egyrészt miért nem inkább a Pegaso EVO? Alig drágább.
Másrészt ha nem vagy nagyon helyszűkében, jobban jársz egy független gép-daráló párosítással. Az ilyen gépekben eléggé alap darálók szoktak lenni. Ha később lecserélnéd akkor ott van egy felesleges darálód amit nem tudsz eladni mert egybe van építve a géppel. Szerintem.Pl. a Rancilio Silvia tökre nem kifutott széria (es pl. az Isomac Venus se):
Így meg olyan mintha egybe lenne:
Érdemes ennél az oldalnál megvárni a fekete pénteki/karácsonyi akciókat.
-
Ulf
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kávéfőzőt/darálót
Jófajta eszpresszót és cappuccino-t szeretnénk készíteni.
Mindenképp új gépet szeretnénk. A kezdő hsz-ben ajánlott típusok sajnos mind kifutott szériák.
Keresgélés és némi külföldi fórum olvasgatás után találtam rá erre a gépre.
[link]
[link]
Ez elfogadható kompromisszumos megoldás lenne, ha egy egységben szeretném a darálót és a gépet?
Napi 1-2 kávé készítéséhez kellene.Köszi
-
Bazsee71
őstag
Na most sikerült egy igazán jót húzni a Pacific Decaf-ból, kicsit elhamarkodottan ítéltem meg. Igaz nem túl testes, de nagyon finom savas, édes lett az eredmény. 96°C/30s, La Strada 17-es kosár/18g kávé
Mondjuk lehet, hogy ez a Keresztapper-féle őrleményegyengetőnek is köszönhető, pár napja próbálgatom itthon. Nyitott karral nem volt alkalmam tesztelni, mert kisebb baleset érte, de a kifolyót figyelve nagyon szép a lefolyás. A Malabar íze is a helyére került. Tudom, hogy sok tényezős, de később szőkül, tovább tudom húzni keserűség nélkül, ami jót tesz neki. Decafból pedig még csak közel sem sikerült ilyen jót húzni, pedig ment már többször ugyanezzel a beállítással. Remek cucc, ajánlom!

-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Csak Kínából, ez a legolcsóbb, amit találtam. Szerintem az összes itthoni nagykerrel beszéltem, senkinek sincs, és belátható időn belül nem is lesz.
Ha bármi alkatrész kell, akkor a Danettit bátran ajánlom. Apró-cseprő dolgokat is segítőkészen kezelik (másokkal ellentétben).
-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Nem túl meredek, de legalább rövid. Megáll benne az őrlemény. Most azon gondolkoztam, hogy ha az anti-sztatikus szűrőt a garat másik oldalára lehetne applikálni, akkor az lenne a kánaán.

verti1: Látom, hogy probléma van, és logikus amit írsz. Én nem a csőkígyóra gyanakodnék, de jobb tippem nincs. Nálam rézcsővel is 100ml/10s a lefolyás, szóval ide is elfér majd a szűkítő. A videódat már korábban néztem, de nem is reagáltam, mert nem tudom mire vélni.
-
verti1
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem tudom miért van ez nálam, de nem egyedi jelenség. Teli van a googli is hasonló képekkel. A te géped rézcsöves ha jól tudom. Szerintem az van befolyással erre is. Persze a folyadék nem össze nyomható ideális esetben, de azért itt levegősödik kicsit a bojler/csőkígyó. A lényeg amíg a hosszú csövön végig nyomja a vizet az ulka és feltornázza a nyomást addig már ázik a pogi és ellenállóbb lesz. Én ezt érem el a szűkítővel. Az ulka hangján lehet hallani, hogy mikor épül fel a teljes nyomás. De ezen felül egyszerűen nem hagyott nyugodni a dolog, hogy "féloldalas" a vízterítés. A legtöbb gépet ha megnézed középre terelik a vizet, vagy eleve ott lép be a fejbe, majd onnan osztják szét különböző módokon. Pl. a Silvianal ezt tökéletesen megoldották. Ha lehet akkor miért ne legyen tökéletesebb a dolog, ezen ne múljon semmi. Elvégre a minél egyenletesebb kioldódás a cél minél stabilabb hőmérsékleten. Persze a jó kávé nagyon sok mindenen múlik, de ez pont olyan "tuning"mint a spec felső szűrő, a PID, a rézcső, a tökéletesen megmunkált szűrő amin egyenletesen halad át a kávé, a daráló szabályozás, a szenzorok, hőmérők stb...
Már mutattam ezt a videót , de itt tökéletesen látszik, hogy mennyire eltolódik a csapolás vége balra.
-
Bazsee71
őstag
No, hát az utóbbi időben feltűnt egyedi szerkezetek után a mai alkotásom eltörpül, de attól nagy az öröm, szinte egész napos meló volt.
Egyébként ezentúl senkit nem fogok biztatni, hogy álljon neki saját maga. Ha édesapámnak nincs otthon egy kisebb műhelye, akkor esély nem lett volna befejezni. Az Electronic motortakaró éppen, hogy jó, az egyik szintén Electronichoz tartozó csík formájú tömítést ragasztottam a tetejére, így szépen fogja a tölcsér, nem rezonál. Alul a csavarok okozták a legnagyobb örömöt, ugyanis gyárilag ott nincs menet (és lyuk sem). Most sincs, mert ilyen pici menetvágó nem volt otthon. Nem is részletezném, minden jött, aminek nem kellett volna.
Majd kap még új késeket, tavasszal új színt, aztán ha végképp elgurult a gyógyszer, akkor frekiváltót is.11-es körtefecskendő szépen átlöki az őrleményt az anti-sztatikus rácson, azonban szemre olyan 0,5-1g még marad ott. Próbánál mérleg nem volt nálam, majd tesztelem úgy is.
MÁS: csütörtökön voltam Danettinél az alkatrészekért, és megláttam az asztalon 2 csomag zöld kávét. Ha minden igaz, akkor hétfőtől náluk is kapható, webshopban fent lesz, az elmondás szerint jó áron.
verti1: nem semmi munka, grat! Arra lennék kíváncsi, hogy nálad mi okozhatja ezt a csatornásodást, mert nekem a GC-n réz felsőszűrő tartó van, szűkítő nincs benne, mégsem csinál ilyet, szép sima a zaccpogácsa felszíne.
gpbenedek: gyorsan rágugliztam, hogy Donna Pavoni 64, és hát barátunknak nem a kávégép jut eszébe.

-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
A Coffeehit -es rendelés kiment.
Elnézést, ha valaki lemaradt, de kellett húznom valahol egy határt.
Aki rendelt, kérem, hogy írja meg, hogy milyen módon szeretne hozzájutni majd a csomagjához, és akkor
mindenkinek kiszámolom, hogy mennyi is az utalandó összeg. Ha esetleg van b.pesti, és felajánlja, hogy hozzá mehet több ember holmija, és nála át lehet venni, akkor jelezze privátban, és körbeírom majd.
szállítási módokról a vaterafutár.hu-n lehet ötletet meríteni. Lehet futár, posta, webox, esetleg foxpost is... kinek mi tetszik, és nézzétek meg, hogy milyen adatokat kér a rendszer, én is azokat fogom elkérni tőletek.
Köszi! -
Visszakerestem nyár közepéig a topikot Brikka ügyben. De úgy látom a Szent Grál továbbra sincs meg. Érdemes még egyáltalán a Brikkát keresni? Ha igen akkor hol lehet normális minőségűt beszerezni?
-
gpbenedek
csendes tag
Fejhőmérőzés vs IKEA
Nekem bevált a Kalmár féle strip, de pár éve már fent van, és elfáradt. És figyelni kell rá.
A megoldásom, részben kíváncsiság miatt - szintén Kalmárunk emlegette vala: ikea húshőmérő, gondoltam egy próbát megér ezeöccá' pénzért. És nem kell várni rá x hónapot kínából.Mivel a hőelem szurkálós tokban van, ezért kombinált fogóval a hajlításnál kicsit megfárasztottam, eltörtem, kihúztam belőle az érzékelőt. mivel nem volt itthon olyan hőálló ragacsom, ezért egy darabka alufóliával és gyorskötözővel oldottam meg a hővezetést, rögzítést. Ezzel óvatosan, mert könnyű szétbarmolni a krómozást.
Tökéletesen működik, fém felületre feltehető a kijelző, esztétikus a kábel, és jó hangosan jelez, ha a beállított hőfokra ér. Egy próbált megér, ha éppen nincs pro alternatíva.
alany: Donna Pavoni 64', inspiráció: KK
-
verti1
tag
Az alu szerintem a legjobb ami itthon beszerezhető, én is azt használtam eddig. A négy furat rajta kúpos ami csökkenti az átáramló víz sebességét. A sima réznél kicsik a furatok, béna módon meg vannak sülyesztve elölről, de nem az igazi. Pont szerűen, nagy sebességgel lép ki a víz rajta. Ami a fotón látható gödröket csináta réz vízterítő azt kúpos dörzsárral már átalakítottam, de nem volt olyan dörzsár ami hasonló az aluéhoz. Kettő között van a sima réz és az alu között. Az eredményhez a szűkítő is nagyban hozzá járul. A teljes OPV által határolt nyomás kb 7 mp után épül fel. Ezalatt ázik/dagad a pogi és ellenállóbb lesz.
kaligula: az OPV 9.8 bar-ra van állítva karon mérve.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- Hardcore café
- Hobby rádiós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- További aktív témák...
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- DJI AVATA GYÁRI AKKUMULÁTOR ELADÓ
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo drón szett - Garancia, Care Refresh, PL Filter
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban - garancia 2027.11.02-ig
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én sajna minden héten más kávét iszom, szóval sokszor váltogatom a hőfokot.

a lenyeg, hiaba van ott a bevezetoben, kerdezz felelekben par hasznos tanacs ha meg 2016 November vegen is azt tanacsoljuk az embereknek hogy GB classicot, meg Babyt vegyenek, amikor mar az en esetemben, 1 evvel ezelott amikor lefutottam ezeket a koroket kiderult es tobbszor is megirtam ide a forumra is mint info, hogy mar nem gyartjak/forgalmazzak oket, kivonultak az orszagbol es akik anno meg kereskedtek vele mar nem teszik. 1 eve ujonnan 1 baby kiallitoi darab volt egy kaveszakuzletben, semmi mas. Hetekig futottam a koroket en is, mert mindenhol csipobol ezek az infok jottek nekem is, de jopar telefon utan kiderult amit irtam. Erdemes lenne frissiteni, hogy bar ezek ajanlott gepek voltak valaha, ma mar csak hasznaltan lelhetok fel aki meg ujra vagyik pl miert nincs a Lelit odairva? Es legyszi hagyjuk mar az avx vs vilag temat!

Csak mert ezen baromira nincs őrlő, vagy vak vagyok... 
Tudom, hogy vannak ettől sokkal jobb gépek, de azért hiszem, hogy az 5000 Ft-os Orion csodánál (langyos barna f*st enged le
) ez jobb kávét főzne. Vagy hagyjam a fenébe, pénzkidobás? Mit tegyek?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fújjam le hőálló ezüsttel?