Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simi.esp.28
csendes tag
Eladó ez a szép romtuning GC:
pid, csergésmentes rézcső, réz vízterítő, ims 200um felsőszűrő, manométer, szűkítő, silvia gőzkar, ipari kar,mikroperforált duplaszűrő, vakszűrő.
szinte minden új benne, a kazánja is zsírúj állapotú, meg úgy az egész gép. 15 baros pumpával, 2,1l víztartály, csészemelegítő, finom habos krémkávé készíthető vele.
105e
-
soldier2
őstag
Anno SIDék kimérték, 10 perc kellett, hogy egy dupla után újból stabil legyen. Ezt azóta axiómaként kezeljük

Pid-el valamivel vsz kevesebb idő is elég, de mérésekkel soha senki nem bizonyította (valaki adjon Kalmárnak egy babyt
). Hőmérséklet állítás után vsz ennél picit több kell. -
adp
őstag
Mennyi idő lehet még ténylegesen visszahűl a gaggia baby 94-ről mondjuk 89-re, ha mondjuk addig engedem a vizet míg a pid 90-et ír ki, aztán onnan 1-2 percen belül lemegy a pid 89-re? Gondolom a fejnek több kell.
Illetve felfelé mennyi lehet ha mondjuk próbálgatok egy kv-t aztán megnézném 89 után mondjuk 92-őn? -
Surda-
őstag
Na,kicseréltem a baby gőzcsövét Rancilio gőzcsőre.
Nagyon egyszerű volt és már elsőre jobb tejhabot csináltam vele,mint a gyárival,szóval abszolute ajánlom ezt a háromezer forintos befektetést.
A videon látottól eltérően az enyém mindenféle összenyomás nélkül , tökéletesen passzolt a régi helyére, a rajta lévő anya is lejött mindenféle alakítgatás nélkül és a feje is más,mint a videon, egyszerűen rá kell csavarozni a gőzcsőre, nincs ilyen kis szára.
Ennyit szerintem simán megér egy tiszta,rozsdamentes ,hosszú gőzcsap, nagyon örülök neki
-
soldier2
őstag
-
korte73
csendes tag
Eladó egy Covim gőzölős E.S.E. podos gép.
Használt, egy számláló is bele lett építve.
Nekem Fragola.6035 rakta rendbe, a gőzölésével volt gond, illetve szivattyút is cserélt benne, ha jól emlékszem.
Hibátlanul működik, de kívülről azért nyomot hagyott rajta az idő. A víztartály felső burkolata hiányzik.
A kávékorzón is hirdetem 30e áron.Itt a fórum tagoknak: 28.000 Ft.
Kb. ennyibe van nekem is eddig.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ha összejönne annyi rendelés, hogy meglegyen az 50 font, akkor én berendelem a szűrőket a coffehit-ről, feltéve, hogy minden megrendelőnek jó úgy, ha utána a postát fizeti coffehit-es ár felett...
Akit érdekel, az pár napon belül írjon nekem privátban, hogy melyikből mennyit. Ha összejön a mennyiség, akkor megrendelem.
De csak ha senki más jelentkező nincs a rendelés intézésére
Nem annyira hiányzik ez most nekem, de egy 17g-os , és 7g-os lm-re én is kíváncsi lennék. -
ronin s8
senior tag
Hosszú idő után ma föztem újra Pavonival kávét.

Agyrém ez a két hatlapfejű csavar, ami a fejet tartja!
A nyomásnak nem a kar-erő szab gátat, hanem a menetnyíródás. 
-
Surda-
őstag
Ha valakinek lenne kölcsönbe pár napra egy brikkája, az írjon nekem privátot legyen kedves.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Surda-
üzenetére
Szerintem mosogatószer is elég + műanyag kefe esetleg.
A gőzöléshez semmilyen szinten sem értek, mivel itthon senki sem iszik tejeskávét. Ha valaki vendég mégis ilyen elvetemült dolgot kér, akkor french press-szel habosítunk. A Silvia gőzcsőről így nem nagyon van véleményem, max annyi, hogy szerintem megéri az árát és jobban néz ki, mint a gyári.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Látod, ebből látszik hogy mennyire nincsen fogalmam erről az egész dologról

Pl. arra sem gondoltam hogy működés közben kell körte fecskendőzni... azt meg, hogy mennyire van rá szükség?!
Tegnap mikor kitakarítottam megérzésre kb. 4 g őrleményt véltem felfedezni, utána beletettem 16 g-ot, amiből 12 g jött ki, kis paskolgatásra talán még 1,5...
Ez csak akkor zavar mondjuk, ha decafra váltok... -
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem tudom láttad-e,nekem tegnap a hideg zsíroldótól bebarnult a réz vízterítő. Aztán citromsavas fürdőben újra szép lett.
Hogy tisztítsam ezt?
Áztassam tersonetbe? Vagy az se jó? Inkább csak mossam át mosogatószerrel és ennyi?A másik,hogy lehet végére érnék a Baby kimaxolásának és beruháznék egy Rancilio gőzkarra.
Olvastam róla jót is, rosszat is, szerinted megéri kicserélni? -
fragola.6035
aktív tag
Hát ja, lehetséges, hogy csak 5% lehet a vízterítő tömege. Abból kiindulva gondolnám, hogy számíthat, hogy a vízterítő teljes felületét hűti a lehűlt víz, így akár 5%-nál akár többet is számíthat, de igazából mindegy is, a lényeg hogy jobban tisztán tartható és nem lesz olyan gusztustalan, mint az alu.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
persze, hogy számít valamit: állati keveset, hiszen a rendszer hőkapacitásának hány százalékát is teszi ki szegény vízterítő? (másfél kiló csak a fej, tudtommal)
amúgy meg mindegy is: tegyen réz vízterítőt, mert savban nem tartunk alut (vízben meg igen, ergo a bojler bátran lehet aluból, mielőtt szeged beindulna a biomantrával..)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
verti1
üzenetére
Szerintem számít, hogy réz vagy alu vízterítő van benne, bár ha rézcsőtuning is van benne, akkor már tényleg elenyésző lehet a különbség.
A réz hőkapacitása majdnem duplája az alunak, kell, hogy számítson valamit. Sőt, a fajsúlyt is figyelembe véve, a réz hőkapacitása többszöröse az alunak. -
Bazsee71
őstag
válasz
meander
üzenetére
Még anno, mikor szuperautomatát kerestem, ezért ajánlották a dupla kazános gépeket, mert gőzölés után melegebb vizet nyom. Egyébként meg gőzölés után lehet (légtelenítés miatt érdemes is) meleg vizet engedni a gőzcsapon, az biztos normalizálja valamennyire a hőmérsékletet.
-
verti1
aktív tag
Lehet nincs jelentősége az egésznek, csak hangosan gondolkozok. Azt is írják, hogy hamarabb stabilizálódik a hőmérséklet a réz vízterítővel. Persze nincs jelentősége, hogy most 17 perc után stabil vagy 20 perc után. Azon gondolkoztam, hogy amikor csapolsz nyerhetsz esetleg pár fokot vele, nem esik be annyira a hőmérséklet, de az igazi megoldás a rézkígyó a bojlerre. Ha lesz időm akkor megpróbálom azért kimérni a különbséget, ha van egyáltalán.
-
meander
tag
válasz
soldier2
üzenetére
boccs, lehet hogy pontatlanul fogalmaztam. Ez egy automata gép, amiben spirál megy keresztül fűtött alu blokkon, a végén kijön a kv vagy a gőz. Azon gondolkozom, hogy mennyire használható praktikusan, mennyi időt kell várni a két folyamat között. Még mindig nem én őrültem meg, hanem egy ismerősöm kért segítséget. Kösz
-
soldier2
őstag
válasz
meander
üzenetére
HX-nél a fejhőmérséklet számít. A nagy (gőzbojler) hőmérséklete nem változik jelentősen gőzölés közben. Nem kell többet várni (hűtőcsapolni) gőzölés után mint anélkül.
Ronin: nekünk is van egy ilyen, én 4 személyesre tippeltem, afféle vendégkávéfőzőnek van megtartva (legtöbb barátomat ki lehet kergetn a világból egy 1:2 arányú savanyú espressoval, nekik van bolti tégla + ikea kotyogó)
-
meander
tag
Azt tudjátok, hogy ha van egy thermoblockos gép, akkor ott gőzölés után azonnal lehet-e kv-t főzni, vagy annak is vissza kell hűlnie? Ha vissza kell hűlnie akkor az 1-2 perc vagy ~15 mint a bojlerosoknál.
Köszi
-
Surda-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ez melyik?
Honlapon csak egy hatszemélyes van. -
Bazsee71
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem tudom, hogy a 900-asnál van-e értelme körtefecskendőzni. A 702-esből paskolgatással és ráindítással kijött minden. Illetve a 702-es nem indul, ha a tartályt leveszed, bár ez biztos kiiktatható.
A csőrt nem értem miért kellene levágni.Ha mindenképpen venni akarsz, akkor szerintem a legnagyobbat, a 13-ast.
-
sz.zs.
őstag
Arról esetleg van valakinek tapasztalata, hogy egy Graef CM 900-hoz melyik körtefecskendő passzolhat?
Amúgy ez hogy van? A csőrét tőben le kell vágni, vagy komplett ki kell szedni azt a részt? -
verti1
aktív tag
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nálam az IMS B68 1T 6/9g -os szűrővel nem tökéletes, mert ez elég lapos szimpla szűrő, és vagy 6-7g- ot teszek bele, és akkor frankó, de ha többet, akkor hiába lesz gyönyörű a tömörített kávé, amiatt, hogy kicsit kilóg a pogácsa a mélyebb részből, csatornás lesz a teteje, ahol már nem ér hozzá a szűrőkosárhoz. LM, vagy VST szimplához biztos jobb, hiszen tudtommal ahhoz készült, és azok sokkal mélyebbek.
De még így is fényévekkel egyszerűbb tömöríteni, mint a tölcsér nélkül.
Esetleg elrontok valamit a tömörítésnél? Ízre nem vettem észre negatív hatást, a csatornák is csak a legtetején alakulnak ki. Ha meg a korábbi műanyagtamperes bénázáshoz hasonlítom, akkor meg mondhatom, hogy sokkal-sokkal jobbak a kávék.Imádom a tampereket, és a tölcsért is!!! Ezúton is köszönöm!
-
verti1
aktív tag
Végzett esetleg valaki méréseket alu kontra réz vízterítő esetén, hogy mennyivel stabilabb a hőmérséklet egy duplánál? Van egyáltalán mérhető különbség? Kevesebbet esik a víz hőfoka a csapolás végére? Pid-es gaggiaról beszélek egyébként.
-
-
mufi
senior tag
-
paljoc
tag
A nagy Catler 58mm-es karjara raeroltetheto a barmilyen 3/8"-os kifolyo, azon en is igy csinaltam, de hogy a kis 8012-es Catler meg az ennek megfelelo Gastroback kis karjanak is ugyailyen-e a menetes kifolyoja, azt most hirtelen nem tudom, ha azt irtak, akkor lehet h ugy van. Akkor arra is ratekerheto.
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére

-
Surda-
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Jól néz ki!
Én nemrég kipróbáltam ezt az Ikeás kávét,hát nekem nagyon nem jött be.
nincs döglött szaga,szeptemberi pörkölés,de nem tudtam belőle ihatót csiholni.sz.zs. A video tökéletesen bemutatja mi lenne a cél, és miért nem sikerül tampersegéd nélkül

Gyakorlatilag az ötödik másodperctől már szőke a kávé és az egész lefolyás kb 15mp.
A lényeg az lenne,hogy a szűrő közepében tömörítsük a kávét.
Ez tampersegéd nélkül nehéz, nagyon ritkán jön össze.
Ami viszont nekem már összejött,az az,hogy teletöltöm a szűrőt, így a közepe is tele lesz és egészen jól be lehet tömöríteni.
Viszont egyrészt ez sem jön össze mindig, másrészt kell hozzá kb 12g kv
-
sz.zs.
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Illetve ezen videó szerint a szűrő alsó részébe beleférne a szimplához elegendő kávé?! Mert akkor nem kell a segéd...

-
bacskait
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Így van. A hidegzsíroldó 10-15 perc alatt leszedi az eloxált aluminiumról az eloxálást. Ez után van ilyesmi szürkés színe, de polírozással arról lejön.
-
-
Surda-
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
hát beáztattam tersonetbe,kicsit át is súroltam vele,ronda maradt

Egyébként tersonettel szoktam vakszűrőzni, a vízterítőt és a felsőszűrőt pedig zsiroldóval szoktam átmosni. -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
Surda-
üzenetére
A hideg zsíroldó szinezi így el a rezet, meg más anyagokat is. Ha beledobod valami savas oldatba, akkor valamennyire visszaszineződik, de amúgy tök lényegtelen a szín, az a fontos, hogy tiszta legyen.
Egyébként miért nem sima tersonet vagy pulycaffel tisztítod a gépet?
A coffeehit2 rendelés is beérkezett, lehet pingelni, ki hogyan tudná elvinni a szűrőket.
-
verti1
aktív tag
válasz
Surda-
üzenetére
Használj tersonetet ilyenek tisztítására. A hideg zsíroldó nem erre való, pláne nem kellene enni/inni utána. Kálium hidroxid van benne, jó kis maró/mérgező anyag, a rézzel reakcióba lépett, valami jó kis egészséges anyag keletkezett belőle... réz-hidroxid, jó mérgező az is...Valami kémikus majd elmodja pontosan.
Csiszold le róla szerintem...
-
-
Surda-
őstag
Az egy hete expolygonban vásárolt gyönyörű, aranysárga réz vízterítőm így néz ki zsíroldózás és suvickolás után.
A hideg zsíroldótól ilyen fekete,de szimplán a felsőszűrőtől is nagyon sötét lett, azért zsíroldóztam.
Ez miért lehet?

-
noss
tag
GC kartömítést Bp közelében csak az expolygontól szerezhetek?
(elég sürgős lenne, volt tartalékba, de lakásfestés során elkeveredett)
ill. 8,5 vagy 9mm-es legyen? -
-
mufi
senior tag
Valaki ajánlotta nekem szombathelyen a Catler szervíz, hogy ők tudnak alkatrészeket rendelni a géphez...a Gastrobacktől képzeljétek mindent megkaptam, ajándékba küldtek egy flakon tisztítófolyadékot, egy új szűrőegységet, 10 szűrőt, meg egy csomó apróságot

De kifolyót nem tudtak mert az egy ideje nincs...szóval, aki "jóban van" a szervizzel, rendelne nekem kifolyót?
Szimpla és dupla kifolyó kellene, asszem 1500 ft darabja...én azért nem rendelhetek mert elküldtem a szervizeseket a pitschába 3 hónap szopatás után...konkrétan ígértek tampert, 3 hónapig, atán megírták, hogy valószínűleg nem fog érkezni tamper... -
adp
őstag
Nem volt szandekomban feszegetni semmilyen ilyen iranyu temat.
Annyit akartam jobban mondva annyit osztottam meg, hogy tesztelek.
Azt nem irtam, hogy mit kinel, kivel stb. (Hogy ne is legyen gaz,hogy ide irom)
Csak ezert ereztem picit durvanak a letamadast
Zarjuk akkor ezt inkabb -
-
mégegyszer: tényleg a világon semmi gond sincs azzal, hogy elvállaltad, jó móka (eleinte, mert én is sokkal több szar kávét iszom, amióta tesztelek...). nem akartam negatív lenni irányodba. atcélát, és mindent, amiben kávés szinten érintett, mint témát nem szeretném itt látni.
-
Bazsee71
őstag
Szerintem ez kicsit bonyolultabb, és körmönfontabb (hú, de finom voltam) annál, hogy hsz módosításban kimerüljön. Látod, így vagy úgy, de megint csak ide is beférkőzött. Már ez is reklám, hogy beszélünk róla, éppen ezért nem is fejtegetném jobban a dolgot. Legyen ez a béke és a nyugalom szigete.

-
adp
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Megosztom veled persze

Mivel en irom az eredmenyeket egybol latszik minden feluleten, ha az a hsz modositva van.Ertem en hogy vannak ilyen szemelyes problemak, engem ez marhara nem erint ugy ahogy nem is erdekel, mert nem az en ugyem.
Szamomra ez egy moka, nem vagyok profi se, es legfokeppen nem egy marketing. Bar azt sem ertem, hogy lehet az mikor latatlanban dicserem, vagy savazom a kvt. (Eddig csak gyengeket ittam amugy) atlag user vagyok, kapok egy csomo kv-t es eljatszadozok veluk ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Hőmérséklet állítás után vsz ennél picit több kell.

A nyomásnak nem a kar-erő szab gátat, hanem a menetnyíródás.