Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem tudom miért van ez nálam, de nem egyedi jelenség. Teli van a googli is hasonló képekkel. A te géped rézcsöves ha jól tudom. Szerintem az van befolyással erre is. Persze a folyadék nem össze nyomható ideális esetben, de azért itt levegősödik kicsit a bojler/csőkígyó. A lényeg amíg a hosszú csövön végig nyomja a vizet az ulka és feltornázza a nyomást addig már ázik a pogi és ellenállóbb lesz. Én ezt érem el a szűkítővel. Az ulka hangján lehet hallani, hogy mikor épül fel a teljes nyomás. De ezen felül egyszerűen nem hagyott nyugodni a dolog, hogy "féloldalas" a vízterítés. A legtöbb gépet ha megnézed középre terelik a vizet, vagy eleve ott lép be a fejbe, majd onnan osztják szét különböző módokon. Pl. a Silvianal ezt tökéletesen megoldották. Ha lehet akkor miért ne legyen tökéletesebb a dolog, ezen ne múljon semmi. Elvégre a minél egyenletesebb kioldódás a cél minél stabilabb hőmérsékleten. Persze a jó kávé nagyon sok mindenen múlik, de ez pont olyan "tuning"mint a spec felső szűrő, a PID, a rézcső, a tökéletesen megmunkált szűrő amin egyenletesen halad át a kávé, a daráló szabályozás, a szenzorok, hőmérők stb...
Már mutattam ezt a videót , de itt tökéletesen látszik, hogy mennyire eltolódik a csapolás vége balra.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest