Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SierraFox
tag
válasz vtechun #47145 üzenetére
A Gaggia Gran meg Style lényegében egy Saeco Poemia csak drágábban.
Ha nagyon szűkös a keret, akkor is 30 ezer egy alap daráló. Az kell. Ehhez egy használt Saeco kezdetnek mondjuk 15-ért, és egy tamper párezerért. Azzal már lehet értékelhető kávékat csinálni bizonyos kávékból.
De egy Baby a Saecohoz képest teljesen más dimenzió. Azzal kb 80 ezerből lenne meg az alap szett. (PID-eltetni késöbb is lehet)Nekem volt kézi daráló és Saeco is.
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Nekem is ez a Saeco van. Kétszemélyest tudsz vele csinálni, egyszemélyest nem. Amit adnak hozzá podos szűrő, az szart sem ér.
Minimum egy jól beállított graef daráló kell hozzá, az majdnem harmin, meg szerezz hozzá egy 53mm-es tömörítőt, mert csak így lesz presszó.
Hőmérséklet szörfözéssel viszonylag jó eredményeket lehet elérni vele, ez a nyomásfokozós gépek teteje. Az a rugós megoldás, amit a saeco kitalált még mindig a legjobb megoldás ellentétben a delangyi műagyag csavarjával szemben. Innen már csak felfelé vezet az út. De a daráló fontosabb, ha az megvan lehet építkezni.
-
adp
őstag
Ezek nem valami időt álló gépek. Lehet, hogy egyes kávékból tudnál belőle elfogadhatót főzni, de azért a nyomásfokozós kv az nyomásfokozós kv.
de szerintem ekkora keretből tényleg a brikka + cm702 lenne jó választás. Jól készítve.
Cm 702 pár évig biztos kiszolgál, a brikkát bármikor el tudod adni itt napok alatt, ha esetleg gyűjtenél rá és egyszer majd úgy döntesz tovább lépnél, egy ilyen gran style gaggiát már elég neccesen.
Hario inkább filterhez, utazóshoz ajánlott.
de legjobb lenne a felesleges körök nélkül használt kisgép + pid + cm702 + tamper, de ez már 100 körül van[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Az a gond velük, amit Mano is írt. A Philips megvette a Saecot és az meg korábban azösszes kis márkát, majd elkezdték kb ugyanazt belerakni mindegyikbe eltérő áron. A pid amit említettek az egy eszköz, ami nagyon pontosan tartja a beállított víz hőfokát, és azt állíthatod is. Hobbistáknak kötelező, sokkal több kávéból tudsz jókat készíteni vele mint anélkül, de ha csak egy finom klasszikus espresso a cél, meg lehet találni azt a kávét ami megy a gép saját termosztátjához, hiánya ne vegye el a kedved. 50 k valóban nem elég, de 70-ből korrekt kezdő szett jön ki, ami ha úgy hozza a szükség olcsón javítható is. Nem rábeszélni akarunk, csak mind megjártuk ezt az utat, és én legalábbis szeretnélek megkímélni egy fölösleges pénzkidobástól.
A kézi darálókkal nincs semmi gond, nekem is az van, de nem a Hario ársávjában vannak az igazán jók. Ott sajnos hiányzik a jó belépő szint (mint pl a graef). Vannak a gagyik, meg a nagyon jók 60.000 fölött
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest