Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós kamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
"Elrontott" tesztpörkölésekből ne vegyél 5 kilóval, max ha kávés tejbe kell olcsón

-
vendingo
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Kalmárt, avx-et tudnám javasolni alternatívának, ők még az olcsóbb kategóriába tartoznak, bár kalmárnál az utóbbi időben volt egy kis áremelkedés. Saját részre ne vegyél 5 kilót, mert mire elfogy a vége már nem lesz az igazi. Én minden hónapban frisset rendelek. Szállítási ktg. miatt nem ideális, de a friss cuccnak ez az ára. Kalmárnál asszem 13-14k fölött ingyenes a gls, avx-en meg a legmagasabb a szállítási ktg, meg az ingyenes szállítás rendelési összege, cserébe a kávé náluk a legolcsóbb.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
lebeszélni sem akarlak, de 5 kiló talán túlzás is egyszerre, nem? próbálj rá, abból alkoss véleményt, az én tapasztalataim nagyon régiek, sok éve magamnak pörkölök.
-
kchris78
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
10g in 20g out? tobbet tudsz inni
. Kihivas! -
válasz
killerjohn
üzenetére
Uhh aza Sage sütö... Mi is néztük annó. Bevált?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
ejj, renderen is tetszett, de ez parádés méret. nagyon szép, grat!
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Inkább vedd meg az IMS AIO 18g kosaramat

-
bbuffy
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
De szép darab, használd egészséggel
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Zsíír
Merre is vagy helyileg?
-
kchris78
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Mi van a Philos projekttel?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
egy flairt elvinni nem nagy füst. én is tudok

-
válasz
killerjohn
üzenetére
Fck yeah
hol is laksz? megyek tesztelni
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Miért lenne túlzás? SD őrlő, ilyet senki nem vesz kávézóba.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem tudom a df83V milyen lett, de nem akarok mégegyszer beta teszter lenni.
Ha az a cél, hogy az őrlő megbízhatóan és egyszerűen tegye a dolgát mindenféle rpm állítás és egyéb nélkül akkor egy NZ v ND tökéletes választás.
A másik megoldás egy faszán felújított D.Wong modos Mazzer Major, de az meg akkora mint a fél konyhapult. -
válasz
killerjohn
üzenetére
Mi lenne
, elviszem szervizbe és pár ezerért megcsináltatom. Nincs rajta fancy kijelző és semmi csicsa. De nem nagyon tudok ismerősi körben akinek eddig tönkrement volna Niche őrlője (normál használat esetén)
Igen szerintem össze sem lehet hasonlítani mennyivel jobb. (kivéve a sebességét) -
válasz
killerjohn
üzenetére
Kb semmi. Az itthoni vétel+rendes gari miatt az összes értelmes kiesik.
Nekem most a Niche Duo nagyon adja. DF83 V2 után.
Mondanám, hogy várd meg a Mazzer Philost, de az meg 1000+ juró lehet. -
válasz
killerjohn
üzenetére
Az a kávézó.
1089 Vajda Péter utca 12 régi Ganz telep a pörkölő. De mindenképp csörögj oda. -
válasz
killerjohn
üzenetére
Hívd fel a goosebumpsot és ugorj el érte a pörkölőbe.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Írtam már egyszer, de elsikkadt, vegyél egy akusztikus gitárra való g-húrt és gazdaboltban egy demizson-parafadugót. 5 perc munka és készen van. Kell egy csípő- és egy laposfogó még.
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kérj egy természetgyógyásztól aki akupunktúrával foglalkozik.
Komolyan. -
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Én ezeket rendeltem most próbálgatni (egy parafadugó + tű házi készítésem van most)
1Pc Coffee Powder Tamper Distributor LevelerTool Coffee Powder Espresso Stirrer Stirring Tool Food-grade Stainless Steel Needles
B-suit verzió + A-silver verzió#WDT tool
-
nrbx
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hello, en ezt nyomtattam ki, es 4db 0,4mm-es 3D nyomtato tisztito tű ment bele. Ahol kinyomtatták, tudtak tűt is biztosítani.
-
Uyuarasy
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem talalom most, de anno lattam valahol egy jo tesztet, ahol a 0.35mm atmeroju tu jott ki gyoztesen (levaltva a korabbi, 0.4mm-est), a hossza dugonal nem szamit, meretre tudod vagni

Ha kesobb 3D nyomtatnad (par szaz forintos tetel), akkor a modellnel altalaban irjak milyen kell bele (nekem pl. ez van) -
Beni2360
félisten
válasz
killerjohn
üzenetére
Szvsz zsakvaro tű is megteszi és elég félig bele dugni a dugoba.
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Lehet nyomtatni.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Akupunkturas tu+parafadugo
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Pangó ezekben is lesz bőven 3-5g. Akkor marad a Niche.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem tud, az az xgi változat 6kilóért, totál felesleges pénzkidobás szvsz.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
F64 Evo? 400 alatt van végülis
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az őrlő beállítása egyedi, mindenkinél más, nálam 7-esen van a durva fokozat és tökéletes így. Adagonkénti őrlést nem próbáltál?
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
54mm-en nálam kimerül a tuninglehetőség egy naked karral, elméleti kibic vagyok.
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem fogja befolyásolni a hővezetést/hőstabilitást ha fémre cseréled, nem romlik az egyenletessége? Ez csak teszteléssel derül ki.
-
Nutra
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
killerjohn
Engem is zavar a gondolat (BES920), de ez a 60ajró még mindig elég húzós egy műanyag darab cserére. Régebben linkelt valaki egy Expolygonos felsőszűrő tartó magában. sajna nem találom a hozzászólást.
Van aki ebben ügyesebb nálam?

dusangield
bevált a kit? -
dusangield
csendes újonc
válasz
killerjohn
üzenetére
Fogalmam sincs

Ha jól látom a szettben a felsőszűrő nem nanobevonatos.Neked az Oracle-lel a dózis mennyire konzisztens? Én kb. +1/-1g szórást tapasztaltam, amitől a lefolyási idők elég vadul változtak, képtelen voltam 20-30sec tartományban tartani az időt.
-
dusangield
csendes újonc
válasz
killerjohn
üzenetére
Könnyen lehet, hogy nálam sem a géppel van a baj, hanem a kezelővel. Vagy az elvárásokkal

Stainless Steel Precision Kit Compatible with Double Boiler Breville/Sage. IMS Precision Screen, Stainless Shower Holder, Silicone Gasket. Fits 900 Series, Oracle, Dual Boiler https://a.co/d/aKFPCiS
Légy résen, mert az ár+szállításra nekem utólag még rádobták a 27% magyar áfát, amiről a checkoutkor szó sem volt, így összesen kb 90$-t vontak le.
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Lehet hogy egy Decent a következő lépés ha mégsem elég a 95%.
-
dusangield
csendes újonc
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekem.
Normális presszót nem tudtam vele csinálni, de ez nem biztos, hogy a gép hibája
Tejes italokhoz kiváló.Szettben vettem hozzá Amazonról vizteritő, felsőszűrő, szilikon kosár tömítést, majd megkeresem a linkjét. Nem mondanám, hogy elhozta a kánaánt.
IMS 18/20-as nano szűrőt vettem hozzá, a 18g dózis csak lötyög az alján. Ha van hozzá külön darálód és tampered, akkor ez nem biztos, hogy gond, de a beépített daráló/tamperrel ebbe a 18/20-asba 24.5g nekem a minimum dózis, szélsőértékre állított autó dózerrel.
Bár nekem az Oracle Touch van, de gondolom a mechanika ugyanaz.
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
-
CB
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Tudom, hogy kibicnek kuss a neve, de most védelmembe venném sz.zs-t.
1. Én tőle vettem a főzőt, és világosan elmondta a szabályokat. Nem győztem megjegyezni. Az egyik legfontosabb szabály az volt, hogy csapvíz tiltott. Ennek elenére én is azzal főztem, mert hát "nehogymá ne legyen jó bele!". Aztán fragola az én kazánommal ijesztgette itt a topiklakókat kb. három hónap múlva, pedig csak hétvégén készítem otthon a kávét. Én már megtanultam a leckét.
2. Ami elromolhat, az néha el is romlik. Ez van. Ha boltba vetted volna a garanciális gépet, akkor más a helyzet, de ha a szerelő kávét talál a kazánban, vagy vízkövet találna a rendszerben, megkockáztatom, hogy nem vállalnák garanciában a javítást.Aki már "nagyban" foglalkozik felújítással, óhatatlan, hogy probléma esetén néha nem egyeznek a vélemények a vevővel. Ezek használt gépek. Vételük után az első használatkor elromolhat bennük valami. Ha valaki használt terméket vesz, ezt tudomásul kell venni, erre gondolni kell.
-
sz.zs.
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Egy szóval nem vitattam azt, hogy Te nem értenél a kávéfőzőkhöz, kávéfőzéshez. Egyetlen mondatommal sem szándékoztalak megsérteni, direkt nem is írtam le a nevedet, és nem is a magam fényezésére írtam ezt a hozzászólást, hogy milyen jófej vagyok, hogy visszavettem gépet ( amit tényleg csak miattad tettem meg!).
Csupán csak kíváncsi voltam mások véleményére is, hogy én reagálom túl a dolgokat, vagy valóban igazam van?!
Sajnálom, hogy ennek a történetnek Te ittad meg a levét, én szerettem volna beszélni a főnököddel, azt mondtad hiába, hajthatatlan...
A kapcsoló árán, a 8.000.- Ft-on kívüli 7.000.- Ft-ot nem az akkori “duguláselhárító” 15 perces takarításra, hanem a most következőre mertem elkérni, mert azért valljuk meg őszintén, szerintem aki vigyáz a gépére, nem tölt bele csapvizet. A jó múltkorában pont Fragola tett fel képet arról, hogy mihez vezet a nem megfelelő víz használata, hogy nézett ki pár hét használat után a víztér abban a gépben amit csapvízzel használtak. Ezért most nekem eladás előtt szét kell szednem a gépet, ki kell takarítanom és új tömítésekkel összerakni.
Egyébként átküldtem Neked a képet akkor arról, hogy mit találtam a gépben, nem én szórtam bele a kávé szemeket vagy a koszt vagy ki tudja mi volt az, hidd el.
Azt is megkérdem, ha furcsa hangja lett a gépnek akkor, amikor én visszavittem ( ez aug. 29.-én volt ) , akkor miért nem szóltál rögtön? Miért most vágtad a fejemhez?
Hidd el, én is segíteni akartam, minél olcsóbban kihozni ezt az egészet, mert gondoltam,?hogy Neked kell fizetni a javítást. A múlt héten egy komplett napom azzal ment el, hogy kapcsoló után kajtattam.... de most már tök mindegy, tényleg nem akartam senkit megbántani, sajnálom hogy így zárult ez az egész. Azt hogy a főnöködnek meg mit üzenek, azt inkább most ide nem írom le… -
fragola.6035
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
PID módban nem lehet használni, mert nem bírja a kompresszor, csak on-off módban, vagy az alarm kimenetet használva. De hűtőhöz én ezt szoktam használni: [link]
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Kézi vonal? Nálunk a Comandante is bevált. Kicsit sok a fine szerintem, de nem rossz darab. Céges felhasználásra teljesen jó, gondolom nem daráló podcastelni kell.
-
Koczó93
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát azt nem mondom hogy nincs jobb örlő
De szerintem a következő lépcső, mazzer mini, sj, fio f4. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az edigitálnál 29990-ért vettem tegnapelőtt Graef CM702-t, szintén a céghez. Ebben az árban verhetetlen.
-
Koczó93
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Legolcsóbban Graef cm702-vel lehet megúszni az örlő kérdést.
-
bacskait
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az SM90 meg egy síkkéses nagyobb gép. Ha valaki nem akar vagy nem tud Mazzer SJ-90-120e Ft-ot szánni, akkor szokták ajánlani. Graef-el nem tudom összehasonlítani, de nekem egy Iberital-t váltott. Lényegesen jobbak vele ugyanazok a kávék, ugyanazon a GC-n.
Azért adom el, mert hozzám került fragola moddolt SM95-e. -
sz.zs.
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Belépőszintű kiskúpos az eszpresszó képes kategóriában

-
sz.zs.
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
A Graef CM81 - ami nekem van eladó - gyakorlatilag egy CM702 fém köntösben, fehér színben.

-
bacskait
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekem van egy SM90 eladó, keveset használt gyári Mazzer késsel. Az 50-be belefér, annyi az irányára.
-
hogyaza
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szia!
Nekem lesz nemsokára egy 2012-es Baby classom.
A héten lett kész a talp porfestése,kívül-belül olyan lesz mint az új.Félig van még összerakva.Kapott réz OPV-t is.Megvan hozzá a PID is,meg 8-as rézcsö is.Ha hétvégén hazaérek,akkor tervez összerakni.
Van egy Classic is,de az nem kifogástalan állapotú.
Ha érdekel valamilyen verzió privátban légyszi. -
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
A Kávéológián volt egy Baby pár napot olvass vissza. Pénteken még megvolt neki, de a kollégámat nem tudtam meggyőzni.
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Van egy sm92 a jófogáson, 30k-ért odaadja az ember, Körmenden van. (ausztriai lomis vonal, viszont szépnek tűnik)
-
kk831228
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
"felmerül bennem, hogy ennyi erővel miért nem épít egy önálló gépet?
" Ez jó kérdés... 
To be continued...

-
válasz
killerjohn
üzenetére
hát azért egy teljesen saját géphez kell még egy pár eszköz. egy bojlert meg lehet csináltatni az esztergályosnál, de kasztnit, fejet biztos nem olyan könnyű dolog. és egyébként épít sajátot is...

a rézbojler pöpec, de azért gyanítom, hogy nem volna rossz a gép a gyárival sem. viszont a réz az nem alu, én magamnak ezt - főleg azok után, hogy használtam huzamosabb ideig egy ilyen rezes gépet - mindenképpen akartam.
15 perc alatt üzemkész (10 perc után is használható már jól), utána lehet vele zsinórban eszpresszózni (zsinór = új adagot mérsz, darálsz, tömörítesz).
-
válasz
killerjohn
üzenetére
most is az, ezek a tuningok:
- rézcső
- levegős nyomáskiegyenlítő
- nyomásszabályzó potival
- pidezen felül viszont fragolának elgurult a gyógyszere
és a gaggia gyári bojlere helyett csináltatott párat rézből, szintén kicsi víztérrel, 6x250 wattos fűtőszállal. párunknak szintén elgurult a gyógyszere és kértünk belőle. 
-
sz.zs.
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Válaszolok úgy, hogy még közel sem voltam Pavonihoz, Caravelhez, etc... gondolom a sikerélmény, hogy itt még a nyomást is Te állítod elő, kvázi még több múlik azon, hogy mennyire figyelsz oda/vagy gyakorlott?!
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Pedig van most egy 260ért eladó a jófogáson.
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Ugy erted bojler? 1,5 literes.
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Fel fullel hallottam, hogy ezeket a nagy gepeket felesleges pidelni, mert akkor pontosan beallithato a hofok, ezert ez nem kapott
csak fejhomero van benne. -
handrash
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ez nagyon hasonló az enyémhez, de abban nem volt fehér nyomásfokozó. Simán cseréltem benne a felsőszűrőt iparira.
-
kaligula
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
van a gaggiának saját kapszulás verziója. Tudtommal csak a vízterítőt nem lehet lecserélni, mert máshol vannak a furatok. A cikkszám is más.
-
adp
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Felsoszurotarto nem? Amugy nekem ilyesmi a felsoszurom
-
kaligula
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
ez véletlenül nem kapszulás verzió? annak a felsője is más.
-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Próbáld meg, nagyon könnyű félretamperolni, legalábbis nekem simán megy.

-
prandris
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Úgy tudom neki az az érték van kiírva. Azt az értéket kódolom vissza a táblázattal a GC-mhez

-
válasz
killerjohn
üzenetére
az biztos, hogy segít, hogy sík az őrlemény. de azért nem olyan egyszerű tényleg hibátlanul párhuzamos síkot csinálni vele.
-
prandris
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ugyanúgy mint Weinmaker [link]. A táblázatot magamnak készítettem, hogy tudjam elég, ha 80 körül játszok a PID-el, mert akkor 90 fok körül távozik a víz a kifolyóból.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
ugyanazért, amiért az imént zenélt oszlató is: tutira nem lesz ferde a tömörítés után a pogácsa
-
bikebutcher
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Pont most méltattam én is privatban Nála az eszközt,
+1 mert egészen elképesztő!
-
adriankoooo
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
http://olaszpresszo.hu/karbaorlo/
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kávégépbolt forgalmazza, 3-4e. :
[link]A dózert elég egyszerű lekapni, az alsó villához viszont le kell kapni az alját.
-
adp
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Abbol eleg egyszeru, cunill alkatresszel, Adriankooo-t keresd
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Már eladtam. Nekem a régi, fokozatos K6 jobban bejött. Engem semmilyen szinten nem mozgat a rög kérdése. Nem is engedem meg a kávénak, hogy a dózerba essen. Nagy szűrőbe őrlök, onnan meg Kalmár-féle peremmagasítóban lévő szitába lapátolok.
(#50600) Sinisi: kinek mi a fontos. Másnak meg biztos számomra lenyűgöző dolgai vannak használaton kívül

-
verti1
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Írták már, a gépem szűkítős az legalább 5 mp plusz az átlagoshoz képest, hosszabbra hagyva jobban muzsikál a gép, én is jobban szeretem. Az a lefolyási idő másodlagos nekem. Arányokra figyelek inkább.
-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szűkítós GC, más tészta.

NightLord: a coffee feliratú gépek között vannak butább verziók, sajnos az évjárat önmagában nem biztosíték.
levytee: azt szabad tudni, hogy a csoportképen hol találunk?

-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
ronin s8 jelentkezett 4 darabra, így angelside77 2 darabjával megvan a karton.
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Lehet kapni kerámiafilcet - porcelánfilcet, ami ha jól van elkészítve elég tartós. Szépírásúszemély pedig egyedi feliratot készít, ingyé

-
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
tamponnyomás vagy mi a neve amivel feliratoznak ilyen tárgyakat, de szerintem a sablon elkészítése miatt nem éppen olcsó mulatság
-
avirid
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Köszönöm, megnyugtató ezt olvasni.

#50337 t-bali3:
Én is gondoltam arra, hogy könnyebben beleragad majd a cucc, de bízom abban, hogy ha minden használat után úgyis visszaöblítem, az majd segít ezen, és elég lesz havonta lecsavarozni rendesen megtiszotogatni, amikor amúgy is kávézsíroldóval is öblítek vissza.
-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Erről nem tudok információval szolgálni, nem kutakodtam a témában, de biztos lehetséges.
killerjohn, ronin s8: A coffehit rendelés postázása miatt már csak úgy tudom vállalni, ha mehet közvetlenül angelside77-nek és ő juttatja el nektek (neki megy coffeehit csomag is), illetve ha sz.zs. tudja még vállalni, és nektek is megfelel.
A hétvégén szembesültem vele, hogy a csészék postázása költségesebb dolog, mert ha alaposan becsomagolom akkor a nagyobb csomagméret miatt már többért viszi a foxpost, illetve ha törékenyként akarom feladni, akkor csak házhoz tudom kérni, úgy pedig minden felárral 1.180,- Ft a szállítás. Kérem ezt egyeztessétek le egymás közt.Z0mbi: Ez nekem nagyon úgy hangzik, hogy a többi kávé amivel próbálkoztál, az mind döglött volt.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Omniához nem kell semmi, csak egy jó Szarvasi

- OCD csak a felszínt egyengeti
- Precíziós tamper azért kell, hogy szűrő peremén is egyenletes legyen a tömörítés, ne csatornásodjon
- Egyengető az elosztás miatt kell, hogy a pogácsa "ellenállása", sűrűsége, homogenitása megfelelő legyen, szintén a csatornásodás elkerülésére, és a kivonatolás egyenletessége miatt (WDT upgrade)
- fragola féle precíziós tamper nem csak a fent leírtakat éri el, de mindíg vízszintes is lesz a pogiNagyjából ennyi, tehát kell mind

-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én 58.6-ost használok, jó a Strada és Reneka kosarakhoz is. 200 dolcsi harmadából megvan a maroktamper és az egyengető, ennél többet meg nehezen adhat.

-
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
...nagyobból esztergával lehet...

-
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én annó 58,3-ast kaptam fragolától
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
ott van még az eazytamp is, az kalibrált és szintez is csillióért...
-
Peti...(16v)
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Felfekszik a széle a szűrőkosár peremén, így mindig tökéletesen párhuzamos a tömörítés. Az erősséget nem rugó szabályozza, hanem te állítod be a tömörítés mélységét.
Az őrleményeloszlatásra én egy olyan eszközt képzeltem el, ahol a szűrőmagasító aljába kerülne egy ritka fogazatú fésű szerű kereszt, amit körbe forgatva oszlatnám az őrleményt. A kereszt formáját és a fogak mélységét/egymástól való távolságát kéne kikísérletezni. A legtutibb az lenne, ha leérne majdnem a kosár aljára, és tekerés közben egy (dugóhúzóhoz hasonló) spirál mentén folyamatosan elhagyná az őrleményt, ezzel minenhol ugyanolyan sűrűségű állagot hagyva maga után. Vagy nem
Ki kéne próbálni. -
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Ránézésre ez a PalmTamp nem rugós, persze lehet hogy tévedek. Ha nem rugós, akkor viszont mitől jobb, mint a meglévő, klasszikus - szintén Fragola - tamperem?
-
Bazsee71
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Dobj egy privátot Keresztapper fórumtársnak, megalkotta egy igen jó alternatíváját az OCD-nek. Nálam nagyon bevált, fragola PalmTampjával együtt pedig igen ütős páros.
-
mgy
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Azt próbáltad esetleg, hogy a tenyereddel ráütsz a garatra? Nem nagyon kell hozzá esztergálni, nálam mégis működik...

-
kk831228
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Hajrá,
a cigi nem lesz egyszerű...
Ha nagyon akarod menni fog... 
Miota nem cigizek sokkal több kv-t iszom...

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem képben vagy.

-
jveres
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Szerintem alapvetően minden jó, aminél a produktum neked ízlik.
Ez az asztalhoz ütögetésnek csak annyi a lényege, hogy egyenletesebb lesz az őrlemény elosztása, ami jó eséllyel egyenletesebb kioldást eredményez, ami jó eséllyel finomabb kávét produkál. DE ez még lehet, hogy valakinek épp nem jön be. -
válasz
killerjohn
üzenetére
nem jó, mert azt írtad, hogy neákeádet

-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát spriccel, hugyozik, vagy szépen egyenletesen folyik...?

-
Illesvik
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Egy K6-Iberital összehasonlító videót lehetne kérni?
Az érdekelne hogy egy komolyabb daráló mennyivel halkabb.V.
-
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Addig jó míg nem az inkontinencia lehetőségét hordozza magában.
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Magyarázat:
Na látod!
-
levytee
csendes tag
válasz
killerjohn
üzenetére
:-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Kihivas!