Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni:
Presszó készitésénél mikor tudom, hogy jók a beállításaim. Egész egyszerűen az érdekel, ha hozom a presszó paramétereit: x bemenő mellett 2x a kijövő 25-30 másodperc alatt, egy szép, nem csatornásodó lefolyás mellett, akkor érdemes még valami változtatást megfontolni? Sötétebb pörköléseknél 90-92 fokon áll a PID.
Érdekelne a közvélemény tapasztalata!
Köszi!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Sikerült elrontanom egy kávé vásárlást. Pellini N82 500gr-os kávét vettem de sajnos a pörkölés 2024.02 havi. Érdemes azért kipróbálni vagy esélytelen hogy jó íze legyen neki?Köszönöm a segítséget!
-
DG790401
tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy hx-es e61-es gép roto szivattyúval, melyet piddel szeretnék ellàtni!
Ki mit javasol?
Beépîtett külső vagy belső dobozos, milyen márka legyen a készülék!
Köszi -
hoffman_
nagyúr
más téma, lejárt a szerk:
LaPiccola ESE pod gépet hol érdemes itthon szervizeltetni, átnézetni? danetti forgalmazza is, ott lehet próbálkozni használt gép szervizzel? vagy expolygon?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
ma reggel játszottam a Kinuval és a JX-el. két őrlőt is nehéz összenézni anélkül, hogy komolyabb kv mennyiség ne kerülne pazarlásra (azért ma három duplát betoltam
) , így a SJ és Casa kimaradt. két hete bontott, kb egy hónapos Impresso Halo Beriti és frissen bontott, három hetes Roastopus Calypso pöri volt egymás mellett. nem sikerült pont összelőnöm teljesen őket, de ami mindig fix volt, az a Gaggia 94°C PID és 18g in 36g out.Impresso esetén a JX-en 30s és a Kinun 20s alatt voltak az első körök. hiába volt közel az Impresso második adagnál, ezzel a beállítással a Calypso 20s alatt ment át a JX-en és 30s alatt a Kinun. nem akartam elpazarolni egy dobozt, szóval hat főzésből vontam le a konzekvenciámat. természetesen a rövidebb átfolyások (már-már turbo) mindig jobban sikerültek, őrlőtől függetlenül jobban kihozták a gyümölcsöt, hiába ment a test rovására. ezzel együtt is a Kinu mintha mosottabb lett volna picit mindig, mint a JX. ezen meglepődtem. a JX-et sokan szeretik filterre, el tudom képzelni, hogy ez az előny jött ki, 25 mikron ide vagy oda. holnap majd megnézem közepes Impresso brazillal. azt várom, hogy ott a Kinu lesz közelebb az ízlésemhez.
mindent egybevetve, a sokéves JX-em, ami egy nem presszó fókuszú őrlő és megannyiszor le akartam cserélni, jól helytállt, remek presszót lehet húzni vele. a Kinu pedig minőségibb darab, jobb érzés tekerni, nagyon egyben van. sok potenciál van benne. mindkettő marad.
ui.: praktikum szempontjából az, hogy a JX őrleménytartója pont belemegy az 58mm kosárba, pontosabban a tadamm féle betöltőbe, gyors és koszolás-mentes folyamatot ad. a Kinu mágneses tartója nagyon igényes, de levételnél is koszoltam vele és áttöltésnél is. egy blind shaker nem ártana mellé... a betöltésnél papíron a Kinu jobb, mert nem kell levenni a kart, a gyakorlatban ez szerintem elhanyagolható. popcorn viszont nem volt a három közepes-világos kör alatt.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Ugyan nem szeretnék privát üzenetet kapni Jánostól
, osztom a véleményed a kapuczinerről, nekem mégis van pár tétel (pl Velencei gondolasok) amire rendszeresen rákívánok, illetve az aktuálisan csapon lévő tételekkel nem lehet hibázni.Kalmárban, PallYotzban még nem csalódtam, közepes etiópokkal is ki vagyok békülve, igazából csak a világos pörkölés miatt volt bennem kérdés
Kalmár küldött az új tételből a Robot mellé, Colombia Finca Betania, nem vagyok nagy esztéta, eddig a brazil és az etióp vonal ment főleg, de ezután bátran nyitok egyéb Dél-amerikai tételek felé
-
bbuffy
senior tag
válasz
lazoltan
üzenetére
A Kapucziner messza van onnan ízvilágban. Ők óvatos specialityt nyomnak, és elég sok kávé van ahhoz hogy ezen belül is hullámozzon a minőség. A Roastpus egy új generációs vonal, ennek megfelelő ízvilággal.
Csak egy dolog, a jó étterem ismérve a kevés de jól elkészített tétel, ez itt ugyanannyira igaz.
-
lazoltan
csendes tag
Nézegetem, mi legyen a karácsonyi menü. Az abszolút komfortzóna nálam a Kapucziner, Kalmár féle közepes pörkölés. Még soha nem próbáltam a roastopustól semmit, mire számítsak az ő espresso világos pörkölésüktől?
-
Őrlő kérdés n+1:
sík kések vízszintes, függőleges, illetve ferde síkban való működéséről, ezek őrleményre gyakorolt hatásáról szívesen olvasnék valami komolyabb cikket (főleg a ferde és a függőleges elhelyezésekről).
Aki tud ilyet, dobja be ide, kérem!
Előre is
-
verti1
aktív tag
Ha már CM és a színek. Nálam napsárga Etióp Qonqa’na volt soron. Mondanám, hogy vegyétek, de ha jól látom elfogyott.
-
dcsosz
újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
"....Ezeket az ízprofilokat azért nem szoktuk szavakkal kommunikálni, mert nem szeretnénk prekoncepciókat elültetni a fejekben vagy egy vélt minőségi sorrendet felállítani."
Ez tényleg egy remek megközelítés, de azért két kommentet érdemel. Minthogy a színeket konzisztensen használják, ezért elkerülhetetlenül kötődik hozzájuk implicit előfeltételezés, függetlenül attól, hogy explicit megfogalmazásra kerül-e. A minőség pedig lazábban ugyan, de a nyersanyag árán keresztül kötődni fog az ízprofilokhoz/színekhez. Mindenesetre tartom, hogy ez egy szuper rendszer, és működik is, de szerintem ezek is hozzátartoznak a tulajdonságaihoz.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Idézőjelesen írta. Pont, hogy nem, így értve.
-
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miért kellene a fejet cserélni? nem szokott tönkre menni, nemrég még az volt a probléma, hogy lement a króm a fej belsejéből többen emiatt cserélték, most már az új fej nincs krómozva, nincs mi lekopjon róla.
-
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Sajnos már a gyári műanyag opvt is leszedtem, szal egyszerűbb ezt felpimpolni sztem. Meg nem tudom, mennyit kapnék érte, lehet nem lesz drágább itthonról egy új bojler sem. Meg az elektronikát is kiszedtem belőle, hogy oda menjen a gaggiuino elektronikája. Szal a visszaalalítás is macera.
-
zolnagy
őstag
Nem volt sztem. Tegnap én is néztem. Elég húzós az ára így azért. Kitben adják a tömítésekkel + leírással, csavarokkal… Én azért megvárom, hogy cady tradenél legyen talán jobb áron. Most azért kicsit bánom, hogy impulzív vásárlással az év elején megvettem az előző verziót a szarabb bojlerrel. Most ott áll az asztalomon szétszedve. Gaggiuinot teszek bele, meg rézcsövet, de addig már nem rakom össze, amíg nincs meg hozzá a réz bojler.
-
icm
tag
Ha már Gaggia bojler. Bluestarcoffee-ra felkerült a Gaggia rézbojleres kazán és az ára is… lehet volt már (akkor bocs).
-
stork13
aktív tag
Köszönöm, akkor így lesz, nem sz@r@kodok, hanem belecsapok egyből a közepébe.
Aztán majd jövök a miért nem sikerült kérdéseimmel.
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Holnap érkezik egy Robot és a "beüzemeléshez" lenne kérdésem.
A tengelyt ajánlott megkenni egy kis szilikonzsírral, ha jól olvastam.
2-3 forróvizes átöblítés ajánlott vagy 2-3 kávét lefőzni, kiönteni és aztán mehet az igazi vagy valami más praktika kellene az induláshoz? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Azt írta Szabolcs, hogy tesztpörinél véletlenszerű a szín, de én kétszer kóstoltam tesztpörit, és annál a kettőnél speciel stimmelt a szín. Lehet véletlen is, de azt is el tudom képzelni, hogy ahogyan a kávét sem írják már rá, úgy a színeket sem akarják, hogy a tesztpöri alapján ítélje valaki...
Amúgy a szinekre is ennyit mond már csak:
"A színek tágabb ízprofilokat jelképeznek (kivéve decaf, ami csak azért kapott egy dedikált színt, hogy könnyen megkülönböztethető legyen a többi kávénktól).Ezeket az ízprofilokat azért nem szoktuk szavakkal kommunikálni, mert nem szeretnénk prekoncepciókat elültetni a fejekben vagy egy vélt minőségi sorrendet felállítani."
Nekem nagyon szimpatikus és bölcs hozáállás ez.
-
egy zöld és egy lila casmo tesztpöri jött (nem tudom, hogy tesztpöri esetében indikatív-e a szín)
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
igaz-igaz
-
-
válasz
bbuffy
üzenetére
így van. sőt, ez a technofília szerintem kellő tudás és tapasztalat mellett már kifejezetten káros. ha a kávé jó, akkor de, mindenféle cuccokkal jó lesz a végeredmény (és cucctól függően picit más, de kávénként változik, hogy az egyik vagy a másik más ízlik nekünk jobban).
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szóval kiderült megint, hogy a mag a lényeg? Váó
én is mindig erre jutok, hiába szeretek kütyüzni. -
válasz
Flashback
üzenetére
10% ákcijó volt rá. De a gép egyébként a megjelenés óta ugyanannyiba kerül, csak a forint lett "kicsit" gyengébb. Tehát effektíve öt évvel ezelőtthöz képest van rajta 40% kedvezmény. Meg kell venni, gondolkodás helyett. Nincs a piacon ennyire szerethető és szinte tökéletes gép, ennyire kevés pénzért.
@
Hogyazának is felszaladt a szája széle, mikor a frissen köszörült és teljesen elkalibrálódott őrlővel gyártottam neki egy Kalmár Kerinci fermentet. Rosszul volt beállítva és mégis jó lett 🤷 -
norkov84
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Halkan írom, hogy én nem is WDT-zem vele. Simán őrlök, aztán Kinu tartóból bele a kosárba, Kalmár tanácsára óvatosan kosarat mozgatva eloszlatom, hogy sima legyen a felszín, tömörítek, húzok. Egyszerű folyamat és (számomra) tökéletes kávé a jutalmam.
Osztom Parci véleményét, hogy a kevesebb néha több, legyen az bármilyen gép vagy folyamat. Persze tudom, hogy a hardcore-ságnak pont nem ez a lényege

-
Tomi_Sci
őstag
-
icm
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Avval kezdte, hogy Flair signature… de volt flair58 is írva.
-
Alabástrom
senior tag
Bocs az akadékoskodásért, de lehetne azt, hogy önmagában csak a "Flair" helyett azt is tegyük hozzá, hogy melyik Flair? Óriási különbség van közöttük, és sokszor találgatni, meg visszaolvasni kell, hogy miről is van szó...
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem kizárt, hogy a nyomás mérő óra is kisebb kett.
Nekem legalábbis a nézett videók után élőben túl aprócska
-
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
nagyon zárójelben mondom, hogy amikor anno a flair58-at választottam, elsősorban azért, mert nem voltam hajlandó előmelegíteni semmit (másodsorban meg azért, mert nem voltam hajlandó a vst szettet, tampert stb. kicserélni), kikaptam a topiktól kb.
na, szóval tényleg az egyszerűbb a jobb.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, milyen volt előtte, de nekem így tökéletes.
Még rendelek hozzá screent, (de minek) és el akarom hagyni a wdt-vudut, úgyhogy rögmentesítőt, és még egyszerűbb lesz összedobni egy kávét.
Volt a csomagban egy adag papír is, azt használom a screen alá, legalább csak a kosarat kell lemosni/kitörölni.
Zseniális -
-
tuzpenge
őstag
válasz
HunLogin
üzenetére
Nem mondtam egy szóval sem, hogy user error lenne...csak érdekelt a jelenség, hogy hogyan jelentkezik nálad....mondjuk az utolsó ("és van az, amikor egyáltalán nem tömít, és az összes víz kifolyik oldalt..") elég durva, hogy a következő húzásnál meg jó.....Szedd le a tömítést takarítsd el a hornyot is a dugattyún, és tedd vissza...jobb ötletem nincs.
Szerintem semmilyen kenőanyagot ne használj!!! Én legalábbis nem tennék oda semmit, ami azzal a vízzel érintkezik amit a kv-ba utána megiszok, legyen az akármilyen hipiszupi élelmiszerbiztos.... -
HunLogin
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
#137523 tuzpenge
Szimplán nem zár jól a tömítés. Hallom, ahogy sziszeg amikor nyomom le a karokat. Ez még a jobbik eset, a másik amikor kifolyik egy kis víz a szűrőtartó fala mentén, de még le tudom húzni rendesen a shotot, és van az, amikor egyáltalán nem tömít, és az összes víz kifolyik oldalt..
Nem mindig jön ki, de az elmúlt 1-2 hónapban kb 10 alkalom volt. Nagyon fura lenne, ha user error lenne, már 1 éve használom gondtalanul a kütyüt, de eddig nem volt ilyen. Nincs fordítva a tömítésem.
#137524 RetepNyaraB
Na ez jó nagy öngól, valahova akkor elpakolhattam, mert a dobozban most nincs. Körbenézek.. Persze nagy idegességemben berendeltem az újat, és egy szilikon zsírt is, szóval akkor azok elmennek pótnak. -
lazoltan
csendes tag
Múlt héten hozzám is megjött Kalmártól a Robot.
Már amikor megjelent is tetszett, nem mondom, szép lassan csúsztam bele.
A Flair Signature-rel is meg voltam elégedve, de ez rátesz egy lapáttal, azt hiszem, nyugvópontra érkezett a kávés hobbim (már csak a k4-nel jobb őrlő kellene
)Sokkal lágyabb ízeket produkál nálam, bár nyilvan ez a finomabb őrlőállás miatt van, de hogy nem kell melegíteni és simán belemegy a 18g (vagy több), nem úgy mint a Flairnél, amibe igazából kényelmesen 13g fér magasító nélkül, az mindent megér. A Flairnél már untam, hogy a 15g dupla tampereléssel fér csak a kosárba, illetve az őrlemény is koszolt akármennyire vigyáztam, és ez most megszűnt.
Alapvetően az elkészült kávé mennyiségét keveselltem a Flairnél, a Robottal most 2,5-3 körüli aránnyal dolgozom, és a max 55g körüli italmennyiseg már bőven elég (és egy átlag csészében el sem fér több)
Mindenesetre most újra végig kell kóstolnom a hazai kínálatot.
Indokolatlan robot kép -
-
HunLogin
csendes tag
Robot dugattyú tömítést melyik részén érdemes szilikonzsírozni (élelmiszeriparival)? Van esetleg valami más rész is, amire érdemes tenni? 1 év intenzív használat után elkezdett ereszteni a tömítés, rendeltem is új gyűrűket, és akkor már le is kezelném őket.
-
Alabástrom
senior tag
Legjobb, ha közvetlenül a bookoot kérdezed. A honlapjukon az áll, hogy a vevő fizeti, én pár hete kérdeztem tőlük, akkor ezt válaszolták, illetve akik az elmúlt hetekben kapták, azoknak nem kellett ráfizetni semmit a webshopos árra.
Tehát nem egy igen/nem válasz... -
G@ß!
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Köszi,egy igazi úr vagy. Fájt volna válaszolni? Bookoo-ra keresve nem találtam semmi erre vonatkozót, nem gondoltam 500hsz-t végigolvasni a válaszért. De nem is értem, hogy miért lepődök meg rajtad, mert múltkor hasonlóan válaszoltál egy másik fórumtársnak az új őrlővel kapcsolatban...
-
Kalmár Kerinci ferment van fél éve úgy, hogy ha kedvem van lettenetesen dulva ízbombára, iszom egyet belőle. Ugyanolyan kurva jó, mint kezdetben. Gyári zacsi, szelep leragasztva, semmi cicó.
-
Mano66
senior tag
Nálam ez a [kvadró üveg] most a nyerő. Helytakarékos. 1 kg kávé 9 db-ban fér el.
-
verti1
aktív tag
Én Avent poharakban tárolom. 200g-os zacsi háromban, a 250-es négyben elfér. Be tudod dobálni a fagyasztóba minden közé. Nem a nagyobb zacskót nyitogatod, de nem annyira overkill mint a mézes üveg. Teli van vele a FB marketplace. A külső meneteset érdemes venni.
-
norkov84
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Mi a pontos sorrend? Mert ha kiveszed fagyasztóból, felbontod, kiveszel kávét, beteszed hűtőbe, akkor a -18 fokos kávén rögtön lecsapódik a pára, ami utána a hűtőben folyékony állapotban is marad, és jó eséllyel nem tesz jót a baboknak.
Így szoktam pedig, amit írsz. Nem tudom, hogy mennyire tesz rosszat, én sem végeztem tudományos kísérletet, de erre utaltam a macerával, hogy én eddig tudok elmenni. Egyrészt 5 tagú családként kevésbé van hely a fagyasztóban (így is sokszor én vagyok aki helyet foglal ott a kávés izékkel
), másrészt nem akarom túltolni a kávézást tudományos szintre. Szeretnék megmaradni az élvezettel fogyasztásnál, túlgondolás nélkül. Így inkább maradok kicsit sötétebb pörkölésen, csak presszónál, ahol talán kevésbé vonnak le a végereményből ezek a dolgok, és marad azért egy jó, 80% körüli végeremény, ekkora befektetéssel. De abszolút elfogadom, hogy más máshogy csinálja. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ez nekem nagyon pepecs, az általad írt első verziót próbáltam korábban, nem jött be, aztán írta néhány hete valaki, hogy simán vissza kell tenni a fagyasztóba a bontott zacskót vagy üveget, miután kivettem belőle egy adagot és nem fog megdögleni.
Azóta 60-100g-os adagokra osztom a zacsikat, üvegben és dupla záras ikeas zacskókba, ahogy kiadja, és eddig úgy tűnik, hogy így működik. Így már merek vásárolni kilós kiszerelésben is. -
BBpeter
tag
-
Toobee
veterán
válasz
Uzumaki
üzenetére
wacaco picopresso fix piston leak/pumpa/dugattyú/ereszt/folyik
Ezt csinálnám meg. -
Uzumaki
tag
PicoPresso-val volt valakinek problémája, hogy a pumpánál ereszt, folyik a víz? A legfurcsább az egészben, hogy nem is kávékészítés közben, akkor kb. csak 1 cseppnyi jön ki onnan, hanem mikor már a maradék vizet nyomom ki belőle és takarítom, de akkor meg eleg rendesen folyik belőle.
Nyomással nincs problémám mikor csinálom a kávét, pedig arra tippelnék inkább, hogy magas nyomás miatt van gond. Reddit, youtube ahogy nézem olyanokkal van tele akiknek kávékészítés közben folyik és emiatt nincs nyomás.
Amit Wacaco hasonló problémákra írt azokon végigmentem: kitakarítás, belul a pumpa "tetején" a gumi nem mozdult el megnéztem, pár napot használtam, hogy nem-e esetleg csak befolyt oda kis víz és az jön ki, de annyi folyik ki onnan minden alkalommal, hogy ez se lehet.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
norkov84
üzenetére
Mi a pontos sorrend? Mert ha kiveszed fagyasztóból, felbontod, kiveszel kávét, beteszed hűtőbe, akkor a -18 fokos kávén rögtön lecsapódik a pára, ami utána a hűtőben folyékony állapotban is marad, és jó eséllyel nem tesz jót a baboknak. Ha fagyasztó -> hűtő -> vár amíg hűtőhőmérsékletű lesz -> utána bont, az egy fokkal jobb. De igazából hűtő hideg dolgokra is ki tud csapódni a pára, és akkor ugyanaz a probléma.
Ugye fagyasztónál ez azért nem gond (szerintem, de nem végeztem tudományos kísérletet a témában), mert bár kicsapódik a pára, de rögtön meg is fagy, így nem fog bekerülni a babokba (illetve amúgy is -18 fokon van minden, ami alapból jelentősen lelassítja a kémiai reakciókat).Szóval szerintem ha fagyaszt az ember, akkor 3 módszer célszerű:
a) egyesével kiadagolni (legbiztosabb, feltéve hogy tényleg légmentesen zárnak az edények).
b) zacskót bontatlanul betenni fagyasztóba (minimum szelep leragasztva, de szerintem egyszerűbb és biztosabb ha inkább kap még egy réteg zacskót), használat előtt kivenni pár órával, megvárni míg szobahőmérsékletű nem lesz az egész, és utána úgy használni, mint ha sose lett volna fagyasztva.
c) (bontott vagy bontatlan) zacskót betenni fagyasztóba (ugyanúgy duplazacsi szerintem, főleg hogy nem minden pörkölő zacskója bírja jól a sok nyitás-zárást, ami szabad levegőn kevésbé probléma, fagyasztóban jobban), és mindig csak egy adag kivesz és a többi rögtön visszatesz.Nekem a b) verzióval régen nem volt jó tapasztalatom, de elég régen volt, szóval lehet én főzésem nem volt elég konzisztens (plusz csak világos kávékat iszok, amiknek 2-3 hónap pihenés se árt, szóval nem igazán fordul elő, hogy azért fagyasztok le egy zacskót, mert félnék hogy leromlana). c) amit rendszeresen használok, eddig nem volt még gondom vele.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ford topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Router gondok
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) , így a SJ és Casa kimaradt. két hete bontott, kb egy hónapos Impresso Halo Beriti és frissen bontott, három hetes Roastopus Calypso pöri volt egymás mellett. nem sikerült pont összelőnöm teljesen őket, de ami mindig fix volt, az a Gaggia 94°C PID és 18g in 36g out.
Szoval feltankoltam, de nem neztem meg, hogy van-e valami trukk. Volt