Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
bbuffy
üzenetére
Lattam, hogy volt, akinek 1 ev alatt szetrohadt az e61 fejegysege a Biancan. Gondolom az sem veletlen. Most vagy felhasznalas/viz problema, vagy hibas volt, passz.
Lehet mazlim van, es belenyultam.
A kis gyuruket megcsinalom, de kell vegyek kulcsot hozza. Olyat, ami keskeny feju. Es kell 2db. Neztem boltban, valami 15.000Ft -ot kertek erte.
Szoval keresgelek tovabb, mert ezzel nem akarok szervizbe menni.A tartalyokban nem tudom, hogy a visszasozott viztol alakul e ki vizko. Bar egyszer mar vizkotelenitettem, igaz nem nyitottam fel, hanem a gyari utmutato szerint.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bbuffy
üzenetére
nálunk nincs igény tejhabra, ezért is adtam tovább a nanofoamert. van egy egyszerű tejkiöntö kancsóm, szó nélkül felrakom közepes kerámia lapra, egy perc után rámegyek a 250Ftos ikeas habosítóval és kb tudja is, amennyi igény erre van. szinte tovább tart 18g kézi őrlése.
szerk: mondjuk hattyút nem is öntök vele : D
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pedig annal biztosan jobb. De sokan vannak akik nem tudnak gozolni azoknak tok jo valasztas, vagy egy robot/flair melle.
-
-
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Akkor majd megírom a továbbiakat, ha megkaptam a cuccot

-
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nem fogyasztok rendszeresen tejes italt, szóval ez nálam nincs fókuszban annyira, hogy végletekig ki lenne finomítva, de valahogy így:
- egy kisebb tejkiöntő kancsóba kimérek 170-180ml ESL (2.8) tejet.
- beleteszek egy tejhőmérőt (amiből kiderül, hogy 8 fokos a hűtőm)
- a legkisebb gázrózsa legalacsonyabb fokozatán melegítem (minél kevesebb "égjen le", hagyjon nyomot a kancsó alján)
- (kb ez után indul nálam a puck prep + shot, így kb addigra lesz elég meleg a tej, mire a csészébe kerül a kávé)
- 55-60 fok között leveszem (ez nálam kb 1,5-2p érzésre, de sosem mértem le és nyilván tűzhely függő)
- átöntöm egy nagyobb kancsóba, amiben habosítok (nanofoamer-nek kell hely + nem akarom leégetni a kezem a tűzről lejövő fémmel)
- NanoFoamer rutin -> kb 30-40s alatt kész a tejkrém.
- varázslatos latte art (szerény képességeim korlátaival -> opcionális
)Mikróban valószínűleg egyszerűbb kitapasztalni, hogy x mp, mivel én ritkán melegítek, nekem jobb így, hogy rá tudok nézni a tűzhelyen.
-
-
válasz
pető bá'
üzenetére
ha esetleg valakit érdekel a NanoFoamer V1 megmentése - azóta is levelezek a Subminimal-lal
már korábbról is rémlett, hogy a V1-en a screen csere sem tartós megoldás, mert az "impeller", amire a fémhálós lapkák (screen) rögzülnek, nem cserélhető és az is deformálódik.Szóval az ajánlás az az, hogy vegyek V2 tengelyt a V1-re, illetve egy V2 szettet, és onnantól minden gondom megoldódik - elérhető a szett és mindent tudok cserélni.
Emellett felajánlották, hogyha inkább vennék egy NanoFoamer Lithium-ot, akkor adnak 20% kedvezményt (csak zárjuk már le az ügyet
)Szóval végül nyilván veszek egy Lithium-ot, mert a tapasztalatok alapján úgy rémlik, hogy sokkal jobb, ÉS V1 upgrade szettet is, mert nincs szívem kidobni

-
TDX
tag
Egy kiegészítés és egy pontosítás:
A v60 sem különleges a conical dripperek között, nem tud semmi olyat, amit az origami nem tudna. Szimplán csak a v60 az industry standard, mert az a legolcsóbb (/anyagfüggően), legnépszerűbb és egyik legrégebbi dripper. Így a minimális bekerülési költség és legtöbb recept ajánlás miatt pluszban ajánlott a conicalok közül.Hogy egész pontos legyek, AP is van itthon amit lehet no bypass drippernek használni, drip assisttal hasonlóan jó mint a tricolate olyan 10-12g dózisnál. Illetve az aromaboy drippere is van nálam, bár még külön nem használtam dripperként, de tervezem majd kipróbálni. Az aromaboyon eddig 200 főzésen vagyok túl, szerintem az mindenre jó, ami nem ultralight.
-
TDX
tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Mivel nálam itthon csak v60-ak vannak (01 és 02 plastic), így nincs saját tapasztalatom flat bottom dripperekkel főzni, úgyhogy bármi amit lejjebb írok, az más filter afficionadok véleményén áll. Én csak három éve filterezek viszont a fórumon kívül EAF és MCL-en is aktívan rengeteget olvastam, de továbbra is, mások véleményét osztom tovább, úgyhogy offba is teszem.
Szerintem az, hogy miben más egy flat bottom mint a v60, nagyon függ a többi paraméterektől, nem lehet teljesen általánosítani hogy a flatek ilyenebbek, a conical dripperek olyanabbak. Magán v60-on is erősen függ az íz a recepttől, ha a kávé, őrlő, papír, hőfok, víz összetétel még ugyanaz is, teljesen más eredmény hoz egy 4 vagy 5 öntést tartalmazó recept mint egy 2, vagy 3. Ugyanígy, a víz összetétel és az őrlő is, például nem gondolnám hogy nagy különbség lenne dripper és dripper között ha minden más ugyan az, viszont az őrlő egy hario mini mill.
Ami tippelgetések vannak arra, hogy miben mások általánosan alapos vagy kúpos dripperek, az az, hogy a laposaknál egyenletesebb kivonatolás lehetséges. Ennek indoklására azt szokták felhozni, hogy flar bottomnál mindenhol ugyanannyira vastag a kávéágy, míg v60-nál középen jóval mélyebb, oldalt vékonyabb. Ez igaz, de az állításról hogy egyenletesebb kivonatolás nem lehetséges, én nem tudok hogy bizonyított lenne.
Szvsz általánosítani csak úgy lehet, hogy feltesszük hogy a következő paraméterek megvannak: jó filter őrlő, jó víz, jó papír, elég világos pörkölések, hattyúnyakú, mérleg, megfelelő dózis az adott dripperhez és öntési skill.
Ekkor a flatek nagy általánosságban balanszáltabbak, míg a v60/origami/ct62/stb. kihegyezettebb tud lenni. De a flatek is kicsit különbözők, van, amin nehéz konzisztens eredményeket elérni mert az alján lévő lyukak kialakítása miatt könnyen stallol, van ami nagyobb, van ami kisebb dózissal optimális pl. pulsar 15+g, stagg 20+g, van ahol lehet negotiálni a papírt amiteljesenmegváltoztatja azt, hogy hogy viselkedik a dripper.Ami kb. általános vélemény, hogy a no bypass téren a pulsar a legjobb, az april nagyon konzisztens a saját 2x100g receptükkel, az orea pedig flexibilis mert v4 alakítható is különbözőképp. Ha nagyon felkelti valami az érdeklődésed, szerintem keress utána és ha megggyőzted magad hogy ez tetszik, próbáld ki. Én szerintem az, hogy milyen dripperrel főzől, leginkább csak flair / preferencia, mindennel lehet nagyon jó kávét főzni és nem látom hogy lenne olyan dripper ami olyat tud, amit más nem (kivéve no bypass és valve irányában).
-
prtk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lehet nem fogalmaztam jól.

A K4-nél áll fent a probléma és az alap kérdés az, hogy az alsó csapágyat is lehet-e cserélni, vagy csak a felsőt amit kapni az AVX-en? Véleményem szerint más alkatrész nem nagyon okozhatja ezt. -
-
prtk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2x volt szétszedve, nincs benne bab. Más lesz itt a probléma.
-
TDX
tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Milyen tekintetben előrelépés? A dripperek közt nincs olyan, hogy valami minden tekintetben jobb, mint egy másik. Ha egy konkrét szempontot nézel, az alapján lehet, hogy van ami jobb, de nincs olyan, hogy egy ultimate dripper.
A dripper anyaga, hogy milyen filtert (papírt) tudsz vele használni, van-e hozzá negotiator (ha használnád), az ára, kinézete és mi az optimális intervallum az adagra, mind egyéni preferencia kérdése. Mi az, amit hiányolsz a V60-ban? Ha simán csak mást szeretnél, próbálj ki tetszőleges flat bottom-ot, no bypasst vagy esetleg hibridet. A V60 a maga tekintetében szerintem tud endgame lenni, ha olyan a célod amit tud hozni.
-
válasz
phranxinatra
üzenetére
Persze
-
phranxinatra
aktív tag
Ha desztillált vagy nullás vizet visszasózok szódabikarbóna/keserűsó kombóval, vezetni fogja az elektromosságot?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
A sima V60-hoz képest nekem már az Immersion Switch is óriási elérelépés volt.
-
Vadasz03.24
csendes újonc
Sziasztok, dripperek tekintetében most melyik amit elsősorban ajánlanátok és v60hoz képest mondjuk előrelépés lenne? Kalita esetleg?
-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De szépen megfogalmaztad
Elképesztően pozőr a csávó, a WDT-zése mondjuk elég béna és a blind shakert és a disztribútor pörgettyűzést mondjuk még hiányolom, meg a tamper megcsavarását is a végén
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
uuuuhhhh ez nagyon kemény! hány kamera/etc kell egy ilyen videóhoz... a design az nem rossz.. de ez a rend már kényszeres..
-
bbuffy
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A gyűrűcserét én megcsinálnám, azon kívül ha nem érezni semmi anomáliát, és vigyázva volt rá, sztem nem lehet baja. Szokták mondani a szervizesek h 5 évente érdemes átnézetni, miért pont annyi nem tudom
. De nekik meg érdekük hogy vidd rendszeresen. Persze a tömítések öregszenek, biztos jobb ha mindig frissítik a kritikus helyeken. Bár ez inkább a professzionális felhasználásra igaz. Hobbi felhasználás mellett csak a kartömítés csere, de ha az meg szilikon ott is sokáig nem kell ezzel bajlódni. Másik kérdés hogy a Lelit milyen jól rakja össze a gépeit. Volt már nekem is a Cinquatotto-nál hogy elengedett egy tömítés egy éven belül. Az olaszok tudnak slendriánok lenni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
a video maga annyira nem hoz lázba engem sem, magamnak/vendégeknek főzök kávét, nem a netre. a design az, ami nekem kifejezetten tetszik, szerintem egy szép diófa majdnem bármit fel tud dobni. a manométer felfogatáson még gondolkodom, majd bemegyek egy barákcsbolba valamelyik nap és brainstormingolok magammal.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Nosza

Nekem ezek igazán ütnivaló videók, de nem vagyunk egyformák. A srácnak sztem nem volt még se pasija, se csaja, cserébe van kényszeressége, nem kevés.
Plusz akárhogy próbálom megszeretni, a króm-acél kv cuccokhoz nekem nem passzol a fa. Már a Niche-től is a hideg rázott elsőre és ez nem is változott.
De mint mondom, nem vagyunk egyformák. Dizájnosnak dizájnos!
szerk.: a csávónak is a fém fittingesre átalakított nyomásmérő óra van, L-acél tartóval. Az kéne egyedül. -
MPowerPH
félisten
Nem tudom, lehet e itt ezt kerdezni, ezert off -ba teszem. Szoval lassan 4 eve, az itt elmondottak alapjan vettem meg a Biancat. Imadom azota is, elegedett felhasznaloja vagyok. Leszamitva a 3db epdm gyurut, amik valamiert elporladtak az e61 ketreszes egysegeben, es bar kaptam 3db cseret, odaig nem jutottam el, hogy kicsereljem, mert nincs annyira vekony feju kulcsom, egybol 2db. 36.000 -ert meg nem veszem meg kompletten.
A gep ezen kivul spot on, semmi baja.A kerdesem arra iranyulna, attol fuggetlenul igy lassan 4 ev hasznalat utan erdemes e elvinni egy kavegep szervizbe, kipucolni a bojlereket? Atnezni, nincs e halalba korrodalva az e61 feje?
Csak dm desztvizbol visszasozott vizzel van, es volt a multban is hasznalva. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
engem ezek az egyedi fa kiegészítők mozgattak meg, az tampersegéd rögtön belopta magát a szívembe, meg a talp is nagyon ízléses. lehet, hogy megkörnyékezem tadammot.
-
Alabástrom
senior tag
Nem tudtok véletlenül valakit, aki fémből 3d nyomtat konzumer szinten, akár egy darabot is, földi halandóknak is megfizethető áron? Én még nem találtam ilyet...
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na ezt nem tudtam, hogy a nyomtatott műanyag törik mint a ropi.
Akkor a legjobb megoldás egy fém maratott darab lenne. De ki csinál olyat és mennyiért? -
válasz
Mano66
üzenetére
Végülis mindegy milyen fajta; a nyomtatott klipsz törik, mint a ropi. Egyszer beelakadsz (bele fogsz) és hopp, el is szállt. A fészbúkos srác, aki a fém kezeket gyártja, teljesen átfittingelte az órát, ami persze melós. Néhány plusz fém könyök idommal már sikerült egy egyszerű L vasat rögzítenie a fejhez és az órához, a gyári illeszték nélkül na és az sose törik el többé.
-
Mano66
senior tag
Aki még gondolkozik a Cafelat Roboton a nyomásmérőóra át módolásán. [Ezt] csinálja nekem [lSzabó Ádám].
-
ZolKel86
csendes tag
Sziasztok! Fragola tuning Faema Family réz bojlerrel eladó.
Link: Faema Family eladó - HardverApró
Ha van kérdés a hirdetéssel kapcsolatban privátban szívesen válaszolok
-
prtk
tag
Valaki cserélt már K4-en alsó csapágyat? Egyáltalán lehetséges? Ha igen, akkor azonos a felsővel?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
meg, aranyos szerkezet, Arnold, a T-1000 után szabadon. nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, ma reggel volt egy kapkodós próbafőzés. ez alapján szeretni fogom. tényleg egyszerű, tényleg gyors. el tudom képzelni, hogy a Fellow Stagg + Robot + tetszőlegeshighendkézi le tudja váltani a GC-t hosszútávon. az idő megmondja.
-
JózsefK
csendes tag
válasz
donat_sz
üzenetére
+Speti69
Nagyon köszönöm a válaszokat!
magam is kizárólag single sose-ban használom ezért van hozza kis hopperem.
Nézegettem de igazán nem tudom hova tenni ezeket az “új” dolgokat mert ahogy Koxx is írta tényleg sokszor bukkan fel egy újabb és újabb kütyü.az állítható fordulatszám érdekes lehet mert van itthon k4 is ami mindig kicsit mást hoz ugyanavval a kávéval ,de elég egyet tekergetni mert van itthon egy másik k4 kizárólag koffeinmenteshez amit a család koffeinérzékeny tagjainak nyúzok
Minden lehetőséget meghallgatok, megnézek, de mindenképp beszámolok a fejleményekről
-
Firelli
újonc
Nincs valakinek egy eladó 49mm-es Naked karja La Pavoni Europiccolához?
-
Mano66
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Emlékeztem, hogy már egyszer én is kérdeztem. https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_104397-104397.html
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kösz a tippet. Fene se gondolta hogy oda nem raknak semmit. Szét szedve, bezsirozva. Még az enyémnek a tengelye nem maródott be annyira mint norkov84-é.
-
JózsefK
csendes tag
Köszönöm a választ,
elég régóta vagyok itt, erre gondolhattam volna
epp a mignon specialita adta meg magát (6 év után meg megy de már közel sem az igazi és a kijelző is részben döglött) a méret valami hasonló kellene legyen
major stb sajnos nem fér el így is elég helyet veszek el a kávés dolgaimmal
az ár mignon környéki de ha az ár értek arany jobb lehet egy kicsit drágább de sokkal jobb ha olcsóbb
A lényeg h legalább ennyit bírjon ki egy jó produktum mellettkoszonom
-
-
JózsefK
csendes tag
Sziasztok
elég sokat olvastam vissza, sőt meg az összefoglalót is de nem találtam rá
mik az ajánlott elektromos őrlők emberi méretben és árban?
koszonom -
norkov84
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elkezdte már "enni" a felületet:

Megcsiszoltam 400-as, majd 600-as papírral, nyílván maradtak kicsi árkok, de nem akartam több anyagot leszedni róla. Most megkentem és összeraktam.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok. Mielőtt máshol meg hirdetném ide rakom ki. Lenne két LM Srada kosaram az egyik 17g a másik 14g-os. 4000 Ft/db + Foxpost (1600Ft)

-
norkov84
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi, megnézem.
Amikor a manométert áthelyeztem, akkor a 2 imbuszos megoldás megvolt, mert a Kalmár féle megoldásnál szebb, ha megfordítod a csavar és anya helyzetét
Megkenni akkor nem kentem, de úgyis van zsírom a Roastinohoz, azzal lágyan megkenem akkor.
Ezt mondjuk én sem értem, miért nem valami grafitos/bronzos persely van ott. -
válasz
norkov84
üzenetére
Kilazult a tartó csavar. Előbb-utóbb elkezdhet nyikorogni, ha belemegy a konyhai por\kv\szutyok. Ha eddig nem zsíroztad be, itt legjobb lehetőség. Szedd szét az imbusznál, dugj bele egy szárat, hogy ne csússzon szét a karnál, mert az kellemetlen és a kvázi tengelyt megtisztítva valami tetszőleges zsírral (nekem liton volt) kend meg. Bocs, ha trivialitás.
Ez az egy tervezési baki a robotnál szerintem. A két acél egymáson súrlódva csúnyán nyirják a felületeiket és gyárilag még szilikonzsírt se raktak rá. -
válasz
norkov84
üzenetére
rá kell/lehet húzni a csavarra, és akkor megáll továbbra is - a dobozból kivéve nekem nem állt meg emlékeim szerint, aztán amikor a manométert áttettem, valószínűleg szorosabbra húztam, azóta áll meg fent

de van 3d nyomtatott kar kitámasztóm is, hogyha épp kilazulna, akkor se essen le, mindig beteszem a kar alá
-
norkov84
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Én áthelyeztem a manométert Kalmár féle SEP órával/tartóval (SEP nélkül), és akkor is hasonlóan áll a cső. Így működik ~2éve gond nélkül.
Nekem a szűrő nem volt passzentos, cserébe a kar járódott be: eleinte megállt felül magától, és kb. fél éve már nem nagyon teszi. Mondjuk engem nem zavar, de érdekes, hogy ennyi idő kellett neki a bejáratáshoz

-
TDX
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Kofion van még raktáron, igaz ott 10% prémium van még rajta.
-
beleriand72
tag
CM La meseta hamar elfogyott. Ha valaki tud még elérhetőséget, ne tartsa magában...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
príma, köszi neked is.
-
Hogy eltűnt pár korábbi hozzászólás..
Itt már nem lehet bármilyen kávés témáról beszélgetni ?
Azért na.. elkeserítő hogy itt tartunk 
Bár biztos ez is törölve lesz..
-
hoffman_
nagyúr
cool, akkor csak a videók tévesztettek meg. köszönöm.
Gergőke88
egy SuperJolly és majd lassan egy J-Ultra. -
hoffman_
nagyúr
megjött a Robot, kibontva is szép daliás. pár furcsaság és egy közérdekű.
nagyon feszes a kosár, alig tudtam berakni a szűrőt vele. ez ilyen feszes tolerancia mindenkinél vagy / majd bejáródik / vagy ennyi a QC?
a manométer derékszögnél nekem nem passzol a nyomásmérőt védő cső. képeken-videókon nem nagyon láttam ilyet. valakinél van még ilyen jelenség? direkt nem főztem vele, írtam a kapszulának, hogy mondják meg a tutit. szerintem nemjóvanezígy.
facebook hirdetésből vettem gömböcöt. egy hibás batch-et kaptam elsőre, így nagyon korrektül, szó nélkül cserélte a srác. van viszont most egy gömböcöm, aminek a belső, karba passzoló pereme kb. fél mm-el nagyobb, mint kéne és nem fér a karba. ha valaki tud dolgozni az anyaggal és játszana vele és van is Robotja hozzá, írjon, odaadom, én nem tudok vele molyolni.
-
TDX
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszi a választ, igen, így érthető hogy miért környezettudatosabb az alu. Az a doboz egyébként így néz ki szétszedve, annyira azért nem kell darabjaira szedni.
Mondjuk az is igaz, hogy ezt meg fogom tartani úgyhogy nem lesz újrahasznosítva
De ha többször rendelnék olyan kávét ami ugyanolyan csomagolásban érkezik, akkor igaz, az alu talán a legjobb a legnagyobb környezettudatosság miatt, mert párnál több csomagolást úgy sem tart meg az ember. -
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám a Profitec Pro800 rugós-karos kávégépem, gondoltam először Benneteket kérdeznélek meg erről, itt, a Hardcore topicban, hogy érdekelne-e Benneteket esetleg. Még nem hirdettem meg, egyelőre csak Titeket kérdeznélek erről, egy kis vásárlási előnyt adva Nektek.
A gép nagyon szép karcmentes állapotban van, a csészemelegítő tálcán és a csepptálcán vannak minimális használatból eredő karcok. Tényleg nagyon kevés, de sajnos ez óhatatlan, mert ha ráteszel egy porcelán csészét egy tükrös rozsdamentes acél felületre, rögtön látszik a nyoma. De a gép maga valóban karcmentes, nagyon vigyáztam rá. A gépet nagyon keveset használtam, amióta megvan a Rocket R58-am, azóta gyakorlatilag be se kapcsoltam, és kihasználatlanul áll. Kávékalmárnál vettem 2021 novemberében, de kb. csak fél évet ment. Itthon használtam, kb 500 kávét főztem vele. A gép totál ki van takarítva, bezsírozva élelmiszeripari szilikonzsírral, a fejtömítést, meg a henger nyaknál lévő tömítést kellett csak cserélni. Teflont raktam oda, a fejtömítés pedig jó minőségű kék szilikon. Adok mellé egy kis tégelyben szilikonzsírt, hogy időnként meg tudd kenni a henger tömítéseit. Csak kevert vízzel használtam. Van egy kis szalaghőmérő ragasztva a hengerfejre, Gábor szerint ez a legjobb tuningja ennek a gépnek. Ezt figyelve, lehet tudni mikor megfelelő hőmérsékletű a henger. Az áráról igazából fogalmam sincs, de mivel a gép igencsak újszerű állapotú, a doboza és minden tartozéka megvan, így a vételárához képest nem szeretnék sokat engedni. Ha esetleg érdekelné valamelyikőtöket, keressetek bátran, beszéljük meg.
-
Bazsee71
őstag
Néztem én is a hasonló dobozos megoldásokat, de a műanyag jelenléte már nem fért bele. Szerintem a fenntartható megoldás az, ha nem a végfelhasználón a felelősség, hogy atomjaira szed-e egy tejesdobozt, hogy mindegyik komponense-e a megfelelő kukába kerüljön - kvázi bolondbiztosnak kell lennie.
Illetve, számomra a műanyag semmilyen formában nem tud környezettudatos lenni - a sokszor műanyagnak hívott, kukoricakeményító alapú megoldásokat most ne vegyük ide. Ellenben, ez az aludoboz már önmagában 70%-ban újrahasznosított alapanyagból készül, könnyű szelektíven kezelni, újrafeldolgozni. Érdekesség, hogy egyes országokban már a címkés aludobozt sem engedélyezik, mert növeli az újrahasznosítás energiaigényét/melléktermékek mennyiségét. -
TDX
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én pár hónapja kipróbáltam pár People Possession kávét amik szintén alu dobozban jöttek, nekem annyira ott nem jött be az a csomagolás, igaz nem volt visszazáró tetejem és nem lehetett kapni ahonnan azokat rendeltem. Így nekem ott nem jött annyira be ez a fajta csomagolás, mentek korábbi szelepes zacsikba, a dobozok pedig a szép design ellenére csak a helyet foglalták. De majd rápróbálok tőletek is hogy milyen ez a megoldás

Nekem ami a leginkább bejött eddig a csomagolások közül, az ez a fém doboz, amiben van egy plusz műanyag betét a fém tető alatt, ami közel légmentesen záróvá teszi. Persze nem teljesen, de nem érzem azt hogy rosszabb megoldás lenne a műanyag zacskónál és nekem inkább prémium érzetet nyújtott mint az alu doboz (de tetővel lehet az tetszene jobbamn).
Egyébként az újrahasznosítható műanyag zacskóknál miért környezettudatosabb az alu?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Akkor a legjobb megoldás egy fém maratott darab lenne. De ki csinál olyat és mennyiért?

.

Azért na.. elkeserítő hogy itt tartunk