Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBpeter
tag
Csak, hogy kicsit oldjam a hangulatot.
Bár szerintem túlságosan fel lett fújva ez a téma. Igaz én nem rendelkezem 10-20 éves tapasztalatokkal, de én sem tapasztaltam semmi olyan kellemetlenséget, ami említve lett, pedig az enyém is csak 1 pöckös. Mindenki olyan őrlőt használjon, ami számára megfelel, szerintem ez ennyi.
Jelenleg ilyen ps-t használok: [MHW-3Bomber 0.8 mm] , viszont szeretnék még mellé legalább kettőt.
Logika keresés nélkül ezek nagyon tetszenek: [Happy Puck Screns] csak nem tudom mennyire lehetnek effektívek.
Vagy esetleg ezek az ultravékonyak [Normcore 0.2 ] még ha rajtuk is van a Normcore felár.
De szóba jöhet bármi más is, ezek csak példák.
-
verti1
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ez egy nagyon összetett kérdés szerintem. Nem szabad kihagyni a képletből a felhasználót, jelen esetben Toobee-t . Az ő kávézási szokásai és ízlése olyan, hogy pl. az SSP brew késsel akar filtert és presszót inni egy napon belül. Ugyanaz a filter pöri a presszóhoz és filterhez is. Ebben az esetbe az egy késprofil simán működhet kevés kompromisszummal. Én a másik véglet vagyok, mert presszóra inkább kedvelem a közepes pörkölésű délamerikait, klasszikus arányokkal. Ezért nekem dedikált kézik vannak, mert mindegyiket másra használom és utálom tekergetni őket, annak ellenére, hogy könnyebb velük az átállás. A felhasználók többsége egyébként egy őrlőt akar, a kérdések többsége ezen a fórumon is ilyen jellegű. Milyen elektromosat vegyek, milyen kézit vegyek univerzálisnak. Jó esetben érkezik mellé valami kiegészítés, hogy milyen arányban készítene filter/presszót. Valamelyik irányból kompromisszumot kell kötni. Viszont a gyártók próbálnak kiszolgálni mindenféle igényt a piacon. Egész jó megoldásokat lehet már találni, mindenkinek a saját igényeihez illesztve. Sok évvel ezelőtt amikor elkezdtem olvasni ezt a fórumot akkor volt pár otthoni zaj generátor mint pl. az Iberital és voltak ezek a nagy ipari őrlők amik számításba jöhettek. A legjobb választás a Mazzer volt ezek közül . Vagy ha úgy tetszik a legjobb kompromisszum. Viszont közben rengetet változtak az igények, többek között a Mazzer palettája is változik. Ők is próbálják egyre jobban kiszolgálni az otthoni igényeket. Ettől még teljesen rendben van a régi is, sőt! Viszont van más is már a piacon, ami egyáltalán nem rosszabb vagy jobb… csak más.Ennek köszönhetően egyre nehezebb lesz közös nevezőre jutni és megfogalmazni olyan általános dolgot mint régebben, hogy GC+Mazzer.
-
verti1
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Értettem a hozzászólásodat.
Nem raknám tovább a tüzet ezzel kapcsolatban. Elsősorban a gyakran itt is tapasztalható jelenségre értettem az érzelmi kérdést. Ha valaki rákeres valamelyik eszközre, akkor ebben a fórumban is elég sok információt fog találni. Jelen esetben a Mazzerekről rengeteget. A mai világban az ilyen véleményhalmazokból én átlagot vonok és kiveszem a két végletet. -
-
Uyuarasy
tag
En kertem tanacsot a temaban, napi tobb presszo ES heti par filter keszitesere eleinte Majorban gondolkodtam, nekem segitseg volt hogy tobb velemenyt is olvashattam.
Egy hasznalt Major + uj kesek + a bejaratas mar majdnem ott van arban, mint a Lagom es erre jon ra a szubjektivebb macera a workflow-val…
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ebben teljesen igazad van, és valószínűleg Toobee sem véletlenül írta azt, amit, csak az a kérdés, hogy mennyire valós probléma egy őrlőnél, hogy egyszerű -e a váltás filterről presszóra? Nem az a mondás, hogy tök más profilú kés jó erre és arra? Nem ezért van millióféle SSP a különböző célfeladatokra? Vagy ott a külön brew kés kézikhez. Ha valaki bármelyik műfajt komolyan gondolja, de egy őrlőt használ mindkét italra, akkor kompromisszumot köt, valamelyik oldalon veszít, vagy nem?
Tényleg kíváncsi lennék, hogy az itteni tagok hány %-a iszik minden nap filtert és presszót is, illetve arra is, hogy közülük hányan használják mindkét célra ugyanazt az őrlőt. Szerintem kevesen, de az is lehet, hogy én látom teljesen rosszul. De ha mégis jól gondolom, akkor ez a szempont nem egy fontos szempont a választásnál.
Másfelől tegyük fel, hogy idetéved vki, aki egy jó őrlőt keres presszó készítéshez (nem akar filterezni (még)), de csak rossz véleményt talál a Mazzerekről, mert az elégedett felhasználók nem írják le az ő tapasztalatukat. Az épp hypeolt X őrlőnek utánanéz, és mondjuk nem tetszik neki a hangja/ára/bármi, majd átmegy egy másik fórumba, ahol üzleti érdekből rábeszélik egy mindennél is sokkal jobb vacakra, amivel nem lesz sikerélménye.
Sokunk használ vagy használt Mazzereket nagy megelégedéssel, ezért szerintem fontos, hogy mindkét oldal véleménye megjelenjen. Senki nem állította, hogy a Mazzer a legjobb/legszebb, szerencsére már bőven van miből választani. -
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
És akkor ott a kérdés, hogy kinek mi esik a divathullám kategóriába. Nekem a filteres eszközök ilyenek most, félévente jön egy mindentverő műanyag henger. A Lagom meg éppen nem, minőségi - és most már elérhető árú - cuccokat készítenek otthoni felhasználóknak. Ide sorolnám még a Fellow-t is, náluk van még olcsóbb kúpos, meg filterre best buy síktárcsás.
A Mazzer meg egy tank, örök élet, de azért csak kell bele egy tuning kés, fel is kell szabályozni, fényezni, stb. Én addig vacakoltam ilyenekkel, amíg nem volt gyerek. Most már inkább - Parcinak kedvezve - plug 'n play megoldások felé húzok.És akkor a nagy kérdés, hogy hány olyan kávés fórumtárs van, aki a következők egyikét sem műveli otthon a kávén kívül: hifi, nápolyi pizza,, BBQ, bringa.
-
zolnagy
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Én nem érzelmi kérdés miatt szóltam fel a mazzer védelmében, amit meg már nem is használok. Pusztán, mert már többször olvastam ugyanazt, hogy a Mazzert nem lehetett beállítani, amit én sose tapasztaltam. Az igazságérzetem már nem engedte, hogy ne mondjam meg az én véleményemet/tapasztalásomat, mert csak azt lehet olvasni, hogy a mazzer mennyire nem jó.
Nyilván megértem azt, ha valakinek nem jön be és mást akar használni, akár mert all in one őrlőt szeretnének, akár kompaktabbat, de sokan meg elégedetten használják. Az való igaz, hogy én nem filtereztem vele rendszeresen, de a műszaki agyam egyszerűen nem fogja fel, hogy mitől lenne más a szmcseméret ugyanazon az álláson, még ha jóval elállítom és vissza. Legalábbis a mazzer masszív állítómechanikájával nem jön ki a matek. -
válasz
Toobee
üzenetére
a rossi nálam anno sem ütötte meg a mércét (nyafogtam is eleget miatta), a robusztát én tényleg az első randi alkalmával végleg kiszórtam (asszem évekkel 2013 előtt), így azt mondanám, hogy az én ízlésem jóval kevebbet változott. azt tudtuk, hogy a vízzel jó lenne foglalkozni, de anno lusták voltunk, azóta rászántuk magunkat. ezzel együtt a rancilio audrey és mazzer mini párossal ma is tudnék finom kávét készíteni. nem az ideális eszközpark természetesen, de akkor is csak két eszköz, a lényeg a kávé, és hogy tudod, hogy mit akarsz kihozni belőle.
(a dögrégi ditting darálókban is ott voltak a "brew" kések, de az biztos, hogy nem volt egy mainstream dolog, míg az ssp most vehető meg újonnan. szerintem elsősorban ezt nyitották meg, nem fedeztek fel semmit. fontos a késprofil, nem mondom rá, hogy hype, de... a jó kávé a lényeg. apám darálójában f64 evo kés van, amikor a többi dolog stimmelt tegnapelőtt, nem volt hiányérzetem)
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Pedig az utóbbi 3-5 évben maga a kávé kínálat és filozófia is annyit változott, amit már nem biztos, hogy ugyanazzal a gépparkkal lehet jól lefedni, mint korábban. Gondolok itt az SSP vonalra, akik megnyitották az utat a különböző késprofilok ízre gyakorolt hatására, a víztémára, stb. Ezek mind néhány éve jöttek be az egyenletrendszerbe. 2013-ban vettem a La Scalat, daráltam a Rossival a barna Punto It-et és forraltam a sima csapvizet. A mai ízlésem nagyon távol áll ettől, lekövettem géparkkal is.
-
válasz
verti1
üzenetére
viszont tartom, amit először írtam: nem kell felülni a divathullámoknak. nincs forradalom, nincs hipertérugrós fejlesztés, kb. az van, mintha azon vitatkozna a nép, hogy a makita vagy a régi bosch fúróval lehet csak/összehasonlíthatatlanul jobban polcot építeni. ezek eszközök, basszus, egy gaggia ma is jó, a tuningjai is azért készültek, hogy az ismert pontokon jobb legyen. én sem szeretnék már, de pont azért hoztam a szüleimnél épp átélt aktuális példát, hogy szemléltessem, hogy attól még alkalmas a feladatra, maximum kényelmetlenebb picit. de ugyanez a hülyeség megy a fotós fórumokon (amíg foglalkoztam vele), hogy bezzeg a canon új szenzorával mostaztánmár nagyon lehet a nonplusultrát. a túrót, a régi, mára ciki géppel is lehet, kicsit munkásabb.
(bár hozzáteszem, hogy éppen műtét után én még 5 hétig nem nyomogathatom azt a flairt, míg egy gaggia gombja ma is opció lenne
)teljesen valid opció egy kisebb mazzer-e 100e ft körüli áron, szemben a 2-300e ft-os, pláne 6-800e ft-os ilyen-olyan home őrlővel szemben. olcsóbb, elpusztíthatatlan, belemegy bármilyen kés. nekem sincs, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy ha lenne, ne lenne ugyanolyan finom a kávé. akkor meg miért ne lenne létjogosultsága? azt eldöntöm, hogy befér-e hozzám és akarok-e ráindítgatni és sepregetni.
-
verti1
tag
Én pedig azt látom, hogy sokan érzelmi kérdést csinálnak abból ha valaki negatív kommenteket fogalmaz meg olyan eszközökkel kapcsolatban ami nála szolgál éppen. Sarkalatos pont volt itt sokáig a GC pl. Szinte mindenkinek volt valamilyen formában itt a fórumon. Közel sincsen annyi már belőlük, mást szeretnének kipróbálni, más az igény, más tetszik. Egy időben mindenre ez volt a megfejtés, vegyél Gaggia-t. Mazzerekkel dettó. Vegyél Mazzert. Most egy kicsit ezt érzem a Robottal itt ebben a közösségben. Vegyél Robotot! Nekem is az van, nekem is. Nem lehet mindenre ugyanaz a megoldása mindenkinek. Nem vagyunk egyformák, máképp éri el mindenki ugyanazt a végeredményt. Én elhiszem Toobeenak, hogy neki élhetetlen a Mazzer. Nekem is volt, de nem vennék másikat. Teljesen felesleges “megvédeni” ezeket az eszközöket, nem bántja őket senki.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
igen, kb. itt tartunk. kéne egy mazzer és megint filtereznem, hogy eldönthessem magamnak. egyébként még csak nem is kizárt, hogy előáll ez a helyzet, mert egyre olcsóbbak a mazzerek, egyre drágábbak az egyebek, a filter meg jó dolog, csak néha elmegy a kedvem a logisztikájától.
-
-
paljoc
tag
válasz
Parci
üzenetére
“az utolsó mondatodat egyáltalán nem értem, azt meg végképp nem tudom, hogy milyen a "Parcinak kedvezni akaró fórumos", és az mit kap érte és kitől.
“
Hat pedig egyértelmű: irónia, hisz egy Parcinak kedvezni akaró fórumos nem ír angol “terminusz teknikusz”-okat, gondolom ez volt a mögöttes tartalom. 🤓 /vagy nem😵💫🤣/ -
válasz
Toobee
üzenetére
te leírtad a tapasztalataid, ők is a sajátjukat. én is csak azt tudom mondani, amit én anno tapasztaltam. mi a gond?
a gúnyolódás nyilván annak szólt, hogy elég erősen képviseled ezt a vonalat. pedig, ha szerinted is van rá esély, hogy csak nálad nem működött jól lefingottsági okok miatt (tényleg, fragola által felszabályzott, tutter mazzered volt?) , akkor nem logikus, ha meg szerinted mind ilyen, akkor másnak nem igazán lehetne ellentétes tapasztalata, nem?
az utolsó mondatodat egyáltalán nem értem, azt meg végképp nem tudom, hogy milyen a "Parcinak kedvezni akaró fórumos", és az mit kap érte és kitől.

.
egyébként épp a szüleimnél lábadozom, úgyhogy napok óta van alkalmam pár igazán régi cuccból kávét kapni: mazzer sj, valamint mini gaggia és qm0650. a műtét előtt még használtam is őket, jó sokat szentségeltem, hogy milyen körülményes kimosni a dzsuvás mini gaggiát, nem működött jól a mérleg és milyen nyakatekert a mazzerrel darálni így a fortéhoz képest stb. stb. lett is pár jó szar kávé. aztán meg az történt, hogy mivel tudom, hogy mit akarok elérni, kénytelen-kelletlen alkalmazkodtam a rendelkezésre álló eszközökhöz, és a faternak még meglévő casmo tesztpöriből olyat húztam, hogy megkönnyeztem.
slow feed, ssp ultramegapro, kutyafüle nélkül. igen, picit munkásabb volt.
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Én mondjuk értettem elsőre is, hogy nekem címezte hogyaza ezt a gúnyos, érdemi infót nem tartalmazó hsz-t. Érezzem szarul magam, hogy a sok szétforgácsolt, lefingott fos Mazzerből, amik a piacra kerülnek - hisz ezek ipari cuccok, általában lefingják őket, nem cserélgetik csak úgy kényük kedvük szerint a kávézók - kifogtam pár darabot? Én elfogadom, ha nem az a normál működés, amit én tapasztaltam, ezért kértem a kollektív tudatot, hogy aki érez magában kedvet, az próbálja már meg úgy használni 1 hétig, ahogy egy SD őrlőt amúgy lehet és szokás is használni, azaz napon belül készített italhoz szemcseméret állítani, majd adott állásra visszatekerni (jelölt joker presszó vagy amin állt előtte is) és húzzon már egy ugyanolyan presszót vele, mint amit a filter előtt ivott. Nekem ez nullaszor sikerült. Szerintem erre egyáltalán nem jó semelyik Mazzer sem, még akkor sem, ha egyébként a többi topiktársnál lévő cuccoknál működik az ugyanoda visszaállítás (Philos, Omega home vonal, nem kevereném ide őket), de change my mind, ahogy a Parcinak kedvezni akaró fórumos mondaná
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
az én véleményem az
, hogy amit legelőször is érdemes elkerülni, az a hype-vonat, és az aktuális divathullámokra azonnali felülés. ezekkel a dolgokkal én várni szeretek. egy csomó elmúlik magától. nem mindig a világ legjobbabb ötlete hifisták segítségét kérni a zenehallgatáshoz... (részemről lassan 15 év kávézás után igazából már semmit sem kell olvasni ahhoz, hogy az ember el tudja dönteni, hogy finom-e a kávéja)a mazzerral szerintem a világon semmi gond sincs, nekem sosem volt egyikkel sem (mini-e, kony-e, robur-e). de nyilván elsősorban üzemi felhasználásra készültek, nem otthoninak, aztán akit ez zavar, az nem lesz vele boldog. azért a usability szempontok nálam is nagyon erősek, és egy ideje nálam sincs mazzer (bár el sem zárkózom tőle, jól használható és végtelenül megbízható cucc)
-
zolnagy
őstag
válasz
hogyaza
üzenetére
Miért is vegyek vissza?!
Nem igazán tudom követni a gondolatmenetedet.
Nyilvánvaló, hogy a véleményemet és tapasztalatomat írtam le, nem tudom, miért kéne ezt kihangsúlyoznom?
Ez is egy vélemény, ahogy a másik is.
De nem hagyom szó nélkül, ha többször le van írva olyan, amiről nekem más volt a tapasztalatom.
Vagy amit írsz, az irónia, és nem is nekem szól? Tényleg nem tudom eldönteni… -
-
hogyaza
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Zoli! Vegyél már visszább egy kicsit!Azért mert volt egy mazzered,nehogy már releváns véleményt alkossál!Ahhoz sokkal több mazzert kell hogy birtokolj.Ráadásul ha elégedetlen lettél volna,vehetnél még párat.Egy tasli nem tasli.Amit írsz,az csak egy vélemény.Ami olyan mint a seg.lyuk.Mindenkinek van,de kevesen kiváncsiak a máséra.
-Miért sírsz Piroska?
-Mert megerőszakolt a farkas.
-Ne csináld már!És mikor?
-Tegnap,tegnapelőtt és most is odamegyek.Én ma már 4-szer állítottam a foson.Más őrlőállás kell a feleségemnek,és más nekem.Sohasem okozott még gondot,mint hazatalálni.Ha nem vagyok biztos benne hogy hazaértem,megnézem a házszámot.Mindig segít.
Bákker,most esik le,hogy hangalapú állítómechanikát kell fejleszteni a gúgöllel.Mint a hangkeresés.Belemondom a garatba hogy impresszó gvatemala,és hozzá sem kell érni.
Stipistopi enyém a jövő bibibi!És az én apukám sokkal erősebb tuggyátok meg! -
-
Soulfly842
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a választ.
-
válasz
pető bá'
üzenetére
NanoFoamer v1 utolsó epizód:
megjött a V2 tengely, screen-ek (és a V2 Lithium) Hollandiából.
A V1 felújítása a következő módon lehetséges:
- fel kell melegíteni a fém tengelyt néhány centire a csatlakozásnál (öngyújtót használtam), érdemes körbeforgatni
- egy fogóval ki kell rángatni a tengelyt (elég ellenálló)
- az újat pedig ráerőszakolni
(ez már kevésbé vészes)Mivel sehol nem találtam hivatalos infót, így a supportnál kérdeztem rá, ez a hivatalos eljárás.
Még nem próbáltam ki, de úgy tűnik működőképes maradt
cserébe a fogóval a műanyag részt összekarcoltam, lejött róla a festés.. de tartaléknak jó lesz 
-
Toobee
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
Ezért írtam, hogy nem tudom mind ilyen-e. És nem a presszó tartományban maszkalas a gond. Aki kedvet érez magában igyon egy hétig minden nap vele egy presszót meg daraljon egy filtert is, másnap reggel pedig próbáljon meg inni egy tökéletes presszót elsőre, ugyanoda állítva. Én örülnék neki, ha ez másnál menne, ráadásul kényelmesen. Ezt pl még a legolcsóbb Lagom is tudja (Mini).
-
zolnagy
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az lehet, hogy nehéz innen visszatekerni, mert a menet közé megy az őrlemény, ezt el tudom fogadni.
De Toobee nem csak ezt írta, hanem, ha ugyanoda tekerte vissza, akkor más őrleményt kapott. Na ez nálam sose volt. Én azt tapasztaltam, hogy adott álláson mindig tök pontosan ugyanazt kaptam.
Amúgy sztem se való allinone őrlőnek, inkább presszóőrlő, sztem arra találták ki. -
Bazsee71
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nagyon régen volt Mazzerem, de annyira emlékszem, hogy ha egyszer is eltekertem filter tartományba, akkor onnan elég nehéz volt visszatekerni. Ha csak egy szűk tartományban mozogtam, akkor nem volt ilyen gond. Ha szétszedtem, és kitakarítottam a menetes résznél, utána megint jó volt.
Szóval inkább nem tekergettem oda-vissza, presszó vonalon stabil volt. -
Peti...(16v)
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Ugyanez van nálam is. Kettőt használok itthon, egyet a melóban, egyiket sem nehéz tekerni (pedig nekem mindegyiken csak egy állítócsavar van) és mindig könnyen vissza tudom állítani. Táblázatot vezetek a kávékról, így bontáskor az első próba mindig az előző bevált beállításon megy, innen finomítok.
Filter (nagyritkán) szintén kézivel megy. -
zolnagy
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Most már nem állom meg, hogy le ne írjam, hogy nem tudom, milyen mazzered volt, de az enyémen holtpontosan be lehetett mindig állítani. Ha elállítottam, pontosan oda vissza is tudtam állítani. Igaz mazerrel nem filtereztem csak párszor próbáltam ki, aztán inkább filterhez valami kézit használtam, de pl kotyogóshoz is arébb állítottam. Illteve többször cseréltem benne kést és később kíváncsiságból is megnéztem, hogy a 0 tartomány még mindig ott van-e. Egy adott kávéhoz ugyanott volt az a lefolyás, ahol előtte is.
Az igaz, hogy egy gyári karral tényleg nehéz lett volna, ahogy Parci is írta, de ez volt a must have dolog, amit bárki beszerzett pár ezer forintért pl Fragolától, ha könnyíteni akart az életén (én meg már eleve két karral vettem Vertitől)
Nekem a mazzer állításával soha, semmilyen bajom nem volt az alatt a pár év alatt, amíg használtam. Bejelöltem a 0 pontot, a 10 és a 15 ricnit viszonyításnak és mindig tudtam hányasra kell az adott kávénál állni, ha váltogattam (pl ez 13,az 16..stb)
Mondom ezt úgy, hogy már nem mazzert használok, de korántsem az állítás miatt váltottam, hanem a kompaktabb méret miatt főleg. -
válasz
Soulfly842
üzenetére
Avx.hu ims kosárra keress a dedicához.
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok,
DeLonghi EC685-höz keresek 2 személyes szűrőkosorat. Hol lehet a ktg hatékonyabban venni egy értelmezhető minőséget (nem ám' ilyen gombostűvel szúrd át középen és jó lesz azt' - volt ahol azt akartak rám sózni).
Bevált Temus, vagy aliexpress-es is jöhet, ami jó lesz Delonghi-hoz.
Előre is köszi

-
válasz
Toobee
üzenetére
filter tapasztalatom nincs, akkor még nem filteráltam. egy karral viszont használtam, úgy nem jó, túl nagy az ellenállás és rángatod. illetve, ha állítgattam, nekem az jött be, hogy nem egyszerűen odahúzom, ahova akarom, hanem odahúzom és kicsit jobbra-balra megjáratom a célpont körül, míg végül beáll.
viszont azt nehezen hiszem, hogy ez a sok játék bármit számítana filternél, ahol jóval nagyobb a szemcseméret. gondolom a presszóra visszatéréskor volt a para.
-
stereofan
tag
ha valaki BWT Bestmax szűrőt keresne fejjel együtt, köszönöm.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Tomace91
üzenetére
Azt hiszem mindössze csak 5 db Mazzerem volt az évek során, de én NEM találkoztam olyannal, amit filter-presszó között bármikor ide-oda állítottál volna könnyedén úgy, hogy ugyanoda vissza is találj. De mivel a mai napig gyártják őket, lehetséges, hogy van olyan modellszéria, ahol ez megoldott. Mivel bitang nehéz tekerni, nem is szívesen használtam több célra őket.
-
válasz
Tomace91
üzenetére
Igen és nem. Elég szűk a presszótartomány, stepless állítás, plusz nehéz tekerni. Ha jól ki van takarítva a menet és alaposan bezsírozva, akkor biztosabbra lehet menni, de vállalom a júzererrort; nekem nehéz, főleg, ha pontosan kell belőni. Pedig dupla állítópöcköt használok.
-
Tomace91
senior tag
-
kchris78
veterán
válasz
donat_sz
üzenetére
Köszönöm, ez szuper hogy 13g körül van közepessel, 11.5 helyett mint a mostanit használom tökéletes lesz mert végre nem kúpos formája lesz, amivel egyszerűbbek lesznek a főzetek... meg jobb is, a precizitás miatt is (elvileg
). (6k meg tényleg nem vészes ahhoz képest hogy mennyi lenne külföldről...) -
donat_sz
senior tag
válasz
killboy007
üzenetére
A B62.52TH22E IMS -t én 13g közepessel használom
A B62.52TH24E IMS -t pedig 15g közepessel használoma méret kódolásból fakadóan a B62-52TFH21-5BB még alternatívája lehet a 22E-nek, de a speckója azonos mennyiséget ír mindkettőnek.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
Alabástrom
senior tag
Pl a www.sparkaffee.de-nél
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Pl kinel?
-
Alabástrom
senior tag
Ha már ilyen sok szó esett mostanság a 65-ös Lagom Casáról - megjelent európai viszonteladóoknál, 599eur az ára, előrendelhető, december 31 a várható szállítás.
-
kchris78
veterán
Szerintetek is ez lehet kb a legkisebb ilyen formájú kosár? B62.52TH22E IMS
-
válasz
lojzi1
üzenetére
a legutóbbi rendelésem mellé kaptam egy kupont, azt előkerítem és átdobom PÜ-ben ha érdekes, talán -15%.
Azzal már lehet kicsit kompenzálni
szerk.: nem tudom többször is használható-e, de privátban szívesen elküldöm akit érdekel, aztán kiderül (nem kupon, reflink, amit aktiválni kell fiókra ahogy látom).
-
lojzi1
csendes tag
A Subminimal oldalán ha veszek valamit, az mindig HUF lesz a végén? Nem lehet valahogy meggyőzni, hogy EUR legyen? Még az ÁFA különbség sem indokolja a a felárat ami a Chackout-nál HUF-ban megjelenik, 100 EUR-ból ott hirtelen 55.000 HUF lesz. Elvileg Hollandiából jön.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Lagom-tól eddig nekem minden DHL-el jött, akik amikor a feladó elküldi megkezdik a vámolást, ha mindent amit bekérnek elküldesz neki, akkor hamarabb megvan a vámolás és kifizetted már az összes sarcot, amire ide ér a cucc...
Ez nem MPL, hogy csak az országba beérkezés után pár nappal kezdik el a vámkezelést. 
mondjuk néha kérdeznek hülyeségeket, a GG kés rendelésnél nagyon ragaszkodtak, hogy adjam meg pontosan milyen anyagból készült és milyen a bevonata...
-
donat_sz
senior tag
válasz
Ludovicus
üzenetére
és icm köszi az ajánlást! Nézek még pár videót értékelést akkor róla!
Parci és bbuffy sajnos több esetben is olyan helyre megyek, ahol egy még elfogadható kávé se opció, ráadásul még munkahelyen is olyan alternatíva érhető el, ami egyre inkább meggyőz arról, hogy köszönöm, de inkább akkor kihagyom ..
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Én lassan egy éve használom a V3-at probléma nélkül, olykor napi több alkalommal és eddig még tömítést sem kellett cserélnem. Előtte pico-m volt, amit saját (negatív) tapasztalat alapján kevésbé tartok időtálló konstrukciónak.
#136730 donat_sz: K6 mellé én is ajánlom a Leverpresso-t, faék egyszerűségű a felépítése, könnyű takarítani, a gyári, jó minőségű dupla szűrő mellé kapható épkézláb szimpla is és idővel a kezedben lesz a nyomásmérő
-
-
válasz
donat_sz
üzenetére
Nekem van Aeropress ès Tricolate.
Javaslom hogy kezdj Aeropressel. Mert olcsó, egyszerű, nagyon hordozható. Legutóbb szalonnasütèsre is vittem, tök jól müködött. Kucsit erősebb filter kávé, de itt is igaz hogy jó alapanyagból jó kávét lehet nyomi. Ajànlom hozzá az inverted method-ot. -
-
Mano66
senior tag
Vett már valaki Viatoris Excelso Columbia kávét? Egy lengyel kávé. Fiam kapott egy bontott csomagot. Tegnap főztem belőle. Egy sötétebb klasszik kávé. Egy picit olajosak a babok, de nincsenek szénné pörkölve. Ízben nagyon csokis és egy kicsit érezni narancsos vonalat is. Klasszik vonalon nem rossz. Árat nem tudok.
-
-
-
-
donat_sz
senior tag
Az espresso mellett nyitnék a filteres kávé felé is, van erre ajánlott eszköz? Összefoglalóban nem találtam semmit.
Valamint utazáshoz eszpresszó készítésére alkalmas eszközt is keresgélek, leginkább az Aeropress és a Picopresso az ami leginkább érdekesnek tűnik eddig, de itt is kíváncsi lennék a javaslatokra! Utazáshoz őrlőnek a Kingrinder K6-ot néztem ki. -
molako
csendes tag
sziasztok,
esetleg eladó lagom mini valakinél nem lapul?
-
válasz
kchris78
üzenetére
Nem tudom, hogy a Hvg-nél értenek-e az IT-hoz, lehet.
A cikkel, amit hivatkoztál, nekem nem az a bajom, hogy index ír komoly szakmai témákban, mert miért is ne?
Az a bajom vele, hogy egyszerre van meg benne az eklektika, a szecesszió meg a rokokó mint stílus, az ellentmondásoktól meg a következetlenségtől sem riad vissza, hogy kvázi természetessé, sőt várakozássá formálja a tömegekben, hogy a kávé az átlagnál erősebben fog drágulni. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt nem tudom, hogy ez a hattyúnayakas mennyire jóárasított, de találtam alatta egy vicceset:
HUF98,547.73HUF306,227.4767% off Price includes VAT丨Extra 1% off with coins 1zpresso Kultra coffee grinder Portable manual coffee mill adjustable 304stainless steel burr special 7core burr
-
Nem akarom túlspammelni, csak jobban kereshető legyen. Feldobta a negyven rabló épp.
Hattyúnyakú kancsó a mesés Keletről. Pontos, jól önthető, nem csúnya. A nyele persze full műanyag, ez mind a hátránya.
link -
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Hát, van baj...
Ebben a cikkben elég sok a nettó "furcsaság".
Vsz. a szakmaiság szintje is nyilvánvaló, a korreláció és az ok-okozati viszonyok feltárásának szintje is, és persze a szándék is...
(Egyébként a "sziszifuszi" nem a kemény munkának a jelzője. Ha a kávétermelők sziszifuszi munkát végeznének, akkor tényleg malátát meg őrölt fakérget kapnánk csak.) -
Peti...(16v)
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Media Marktban van avix, gyorssegélynek jó.
-
cptskorzeny
csendes tag
Sziasztok!
Úgy hozta a sors, hogy egy duplára elég brazil prémium és két duplára elég guatemala (warda) maradt itthon. Érd, Törökbálint és Budaörs magasságában hol tudok jobb minőségű, max 10k/kg áron beszerezni kávét? Előre is köszi!Aki pedig Salzburgba utazik, nagy szeretettel ajánlom a Ma Makerst [link] és a 220 gradot is [link] , utóbbinak saját pörkölője is van.
-
kchris78
veterán
[link] Szerintetek mi várható? Most érdemes még minél több kávét magunkba szívni?
Vagy ezek a prémium-szegmensekre (single origin) megmarad jobban az ellátás mert több pénzt kapnak a termelők mint egy nagy koksz-gyártótól ami soksok tonnát vásárol fel? -
gtr313
csendes tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
túl jóhiszemű vagyok.. ez mondjuk lehet

-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
mindenki a maga pénzének a szórója, részemről nem te voltál a szög a koporsóba, de segítettél pár dolgot tisztáni, amit köszönök. ettől még simán lehet, hogy nem jön majd be az őrlő, akkor majd túlteszek rajta, ez szubjektív.
#136693, Alabástrom:
a gyártó írhat sokfélét, azért megosztóak a tapasztalatok homebaristan meg redditen, szerintem kizárt, hogy ugyanazt csinálja, csak gyorsabban. akkor miért adták ki 48-as késsel. majd a tapasztalatok megmondják, így nem leszek az első összehasonlítók között. talán jobb is : D -
Uyuarasy
tag
válasz
Parci
üzenetére
A 48-as elorendelheto mashol is (pl. cofee24.de), a nagyot nem tudom. Szoval igen, a webshopos aron felul meg +30-40% ra fog jonni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Update 01.04. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem raknám tovább a tüzet ezzel kapcsolatban. Elsősorban a gyakran itt is tapasztalható jelenségre értettem az érzelmi kérdést. Ha valaki rákeres valamelyik eszközre, akkor ebben a fórumban is elég sok információt fog találni. Jelen esetben a Mazzerekről rengeteget. A mai világban az ilyen véleményhalmazokból én átlagot vonok és kiveszem a két végletet.

“

(nyelvtannáci OFF)