- Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
- Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
- A középkorra és a pokolra is gondolt az új AMD Software
- Új gyártástechnológiai útitervvel állt elő a TSMC
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
it A jobb célzott hirdetések érdekében adatplatformot indít a Warner Bros Discovery.
-
Érkezőben a Poco M6 4G
ma 5G-s és 4G-s Pro modell már van, hamarosan lesz Poco M6 4G-s alapváltozat is.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PeterAgos
csendes tag
válasz koxkids #116285 üzenetére
3-4 adag szerintem bármelyik utazóval macera, de - legalábbis nekem - még az otthoni karossal is. Ezért ha társasággal megyünk valahová, akkor a 9B helyett a LaPiccola podos gépet viszem. Csak hát az nem olyan... Két adag a 9Bével egymás után azért belefér. Ha mégis többet kell, választok egy bértekerőt a családból.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz koxkids #116307 üzenetére
Hát ezt igazából neked kell eldönteni. Nekem tetszik, hogy a 9B "fix profillal dolgozik" (E61-en tudok játszani), és ha megvannak a megfelelő alapanyagok, akkor elég stabilan ugyanazt tudja egymásutánban is. Illetve számomra előny volt még, hogy hordozhatóbb, mint a Robot, pláne hogy egy kis gázégőre is fel lehet dobni. Összességében nagyon bevált, 2 hete pl 2 héten át csak azt használtam, nem untam meg, pedig reggel és délután is 2-2 presszót csináltam vele. De a Robot/Flair is nagyon jó választás, attól függ mi a cél.
[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
válasz koxkids #117936 üzenetére
" Finom kávé, isteni desszertek, és fagyik. Továbbá nagyon családias hangulat, kedves kiszolgálás, ilyen kéne mindenhova. "
De a Jóisten szerelmére! Akkor minek kellenek azok a szánalmas, izzadtságszagú marketing dumák a keltákról meg az egyenjogúságról?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #118554 üzenetére
Brikkát én "Bialetti előírás" szerint szoktam használni, nem az alapján ahogy sima kotyogóst javasolják. Próbálkoztam elég sokat hideg vs. meleg vízzel, de nekem hideggel mindig jobb lett Brikkával a végeredmény. Kávéból én olyan 15-16g körül szoktam belerakni, vízet meg annyit amennyit a jelölés mutat (egyes verziókban a víztartályban van a jelölés, de pl. enyémen a felső részben van egy jelölés, szóval abban kell kimérni a vízet és úgy beleönteni az aljába). Nyilván így valamivel rövidebb lesz a végeredmény, de (továbbra is szerintem) Brikka így produkál finomabb kávét. Láng meg mehet annyira, hogy épp ne érje el a szélét, és amint "pukkan" rögtön lekapcsolni.
Rendes kotyogóst én is a "modern" ajánlások szerint szoktam használni, szóval forró vízes indítás, szelep aljáig víz, és alacsony láng.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz koxkids #118554 üzenetére
Én is pont egy ilyen szettet használok utazások alkalmával. Ahogy Cathfaern (#118555) írta, hideg vízzel a legjobb az eredmény, nálam a takarék láng és az alsó rész pereméig érő láng nem hozott különbséget, ettől függetlenül takarékra szoktam állítani a rózsát. A vízmennyiség viszont kritikus, mert ez határozza meg hőfokot, világosabb pörköléshez a felső részben látható jelölés tetejéig mérem ki a vizet, sötétebb babokhoz (pl. Pacific rome) kb. 2 mm-el alacsonyabb a vízszint.
Az őrlőtuningot én is elvégeztem, ahogy írod, ezzel valamivel alkalmasabb lett presszóra az őrlemény, igaz, nagyon erős korlátokkal, de pl. a két hetes nyaraláson ezzel szoktam etetni a hőmérővel megtámogatott kis delonghit. Az őrleményfinomság beállítása persze nem könnyű a korlátozott állíthatóság miatt, de ha egyszer sikerült beállítani, játszva a kv mennyiséggel is, egészen vállalható eredmények születnek.
-
-
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz koxkids #118879 üzenetére
Én a tartályából dózoltam szingli. Ütni-verni és pulthoz csapkodni kell, csak így adja ki nagyjából ami benne volt. Bab vizezés pedig kötelező elem, nem opcionális. Viszont annyira kevés pénzbe kerül még mindig bármi máshoz képest, hogy ár\értékben remek. Azért meg lehet unni hamar.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz koxkids #118895 üzenetére
Elvileg hamar rájön az ember a gc retro ipari dizájn szépségére, ha ott áll a pulton. Persze nem feltétlenül. De ha elmagyarázzák neki mi benne a szép, az segít. Mint a jó vörösbor, meg a specialty kv. Elsőre mindkettő savanyú. Fél év múlva aztán se a BB félédest, se a karaván téglát nem tudod meginni. Sztem dizájnnal is pont így vagyunk. :)
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #119152 üzenetére
HARIO Switch jobb választás, tudja ugyanazt amit a Clever, plusz van egy teljes értékű V60ad is, ami máig a legnépszerűbb filteres csepegtető.
Ha áztatásos módszerrel kezded (szóval mint a Clever), akkor igazából a vízforraló se lényeg kezdésnek, aztán ha bejön a dolog, akkor el lehet menni komolyabb irányba.
Vizforralonal szerintem fontosabb a jó víz, kezdésnek is ajánlanék legalább valami kancsos szűrt vizet, és ha bejött a dolog minél hamarabb átállni valami kifejezetten kávés vízre.
Illetve erdemes minél jobb kávéval kezdeni, tévhit hogy jó lesz valami olcsóbb gyakorolni. Főleg aztatasos módszernel elrontani nem lehet igazán a dolgot, szoval minél jobb az alapanyag, annál jobb a végeredmény.
És teljesen más, mint a presszóAmúgy elég sokféle lehet mar Magyarországon filtert kóstolni, szóval ha van közelben rá lehetőség, érdemes kávézóban kipróbálni először. Kiderül, hogy bejön-e a dolog, illetve akkor nagyjából tudod mi a “jó” végeredmény.
-
hogyaza
csendes tag
válasz koxkids #119273 üzenetére
"Ahogy néztem, nem nagyon találtam külön tartályt"
[Ezt gondod át újra] légysz!
Nemrég kezdtem el használni Brikkához,szerintem jobb mint az alu.Az elején nyöszög a menet,nehezen is jár.Érthető,mert nem pariban gyártódtak.Én feszegetve tekergettem nagy vehemenciával,hogy kopjanak össze.A kosara is rozsdamentes.U.i.:Nyaraláskor sajna nem használható,de melóban jol műxik.
UGYANITT SÚLYSZELEPES 2-ES BRIKKÁT VENNE DEBI JÓZSI KOLLÉGAM,AKI MÁR NAGYON NYAGGAT ÉRTE.
[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz koxkids #119273 üzenetére
egy kisméretű rezsó esetleg?
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
RetepNyaraB
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #119316 üzenetére
Egyértelműen víz először módszer, főleg gyengébb őrlővel. Switch-nél szerintem olyan nagyon bakot lőni nem tudsz az őrleménnyel, klikk számra sajnos tippem nincs, de nem kell nagyon durvára. Ha van hozzá valami leírás, akkor amit ők pour-overnek (v60 és társai) írnak, az teljesen jó lesz. Illetve nyugodtan próbálkozz hosszabb áztatással is, mint a 2,5 perc.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz koxkids #119316 üzenetére
Hoffmannal nem lősz mellé. Őrlemény finomság nehéz távgyógyítással; legyen láthatóan durva. Sztem kb mint egy olcsó bolti tégla (sárgacsibó), vagy még kicsit nagyobb szemű. Lefolyás, meg íz dönti el.
Ha van benne kesernye a végén, vagy egy percnél jelentősen lassabban folyik ki, akkor durvítsd még. De ezek csak ilyen alapvetések, ízlés dolga."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
MODERÁTOR
válasz koxkids #123973 üzenetére
Ha az a cél, hogy baristaként dolgozz akkor a 4 napos az a belépő minimum. Latte art tanfolyamra pl csak Szathmáry Dórihoz mennék. Mondjuk az már erősen advanced level.
Az 1 napossal az a baj, hogy nagyon sok dolgot csak érintőlegesen mond el vagy épp sehogy. Amúgy a madalé nagyon jó, a one11 szintén. -
icm
tag
válasz koxkids #126813 üzenetére
Kétféle van. Van a Leverpresso és a Leverpresso Pro. A sima műanyag, nincs hőtartása a pro ami pedig fém, az nyilván jobban tartja de elő is kell melegíteni. 51es kosár épp nem sexy a szimplák miatt. Robot koppintás?! Akarod mondani a robot a faema baby koppintás ugye? Na de nem is ez a lényeg, kicsi, 110$, fene egye meg. Buzerál. Flair is készül valamire, habár engem a classic vonal után elvesztettek. Az annyira nem izgat.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #126813 üzenetére
Coffee Chronicler tesztelte: [link]
Csak átfutottam a videót, de az alapján kb. azt mondja hogy igen, nem lehet annyira előmelegíteni, mint a flairt / robotot, cserébe hordozhatóbb azoknál. De ár/érték arányban nem az igazi. Ha nem világos kávékra akarod használni és szempont a jobb hordozhatóság, akkor érdekes lehet. -
JackFeryll
őstag
válasz koxkids #126853 üzenetére
szerk:
#126854 -re akart menni
Nem kizárt hogy működik csak erőltetik ezt a spéci dugattyút ami megadja magát ha a felhasználó túl nagy erőt akarna kifejteni. (mielőtt összetöri a műanyag szerkezetet)
Mondjuk lehet pont mindent picit más méretűre terveztek hogy ne működjön[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Merida összteleszkópos kerékpár
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!