Hirdetés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazoltan
csendes tag
Sziasztok!
Darálót vásárolnék, ristretto, espresso a cél.
Lélektani határ elektromosnál: 40k huf, kézinél 50-60, mert a Pascucci Minihez mindenképpen kell egy, de ha lesz elektromos a kávégéphez, ahhoz elég egy olcsóbb kézi.A kávégépek témaköre kellően lezsibbasztotta az agyam, őrlőknél ezért a Graef cm702, iberital challenge vonalig jutottam, illetve Kinu Pheanix, 1zpresso jx pro amik tetszenek.
Ha valaki tud eladót, kérem, jelezzen.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz Milu_PH #107436 üzenetére
Szerintem kotyogó vonalon messze a legjobb eredményt a Bialetti Mini Express stílusú főzök hozzák, abból is a Pascucci Mini Bianca a legjobb, legigényesebb kialakítású. Sokkal több anyag van benne, mint a Bialettiben, érzésre a duplája. Mondjuk ehhez is kell indukciós alátét, mert alu.
Olyannyira bejött, hogy az ims szűrős Brikkát el is raktam.
Egyszemélyeset használok, kb presszó mennyiséget ad, 8-9g őrleményből."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Vettem egy Turmix tx10-et és egy új Graef cm702-t.
2 hetes arabicával játszom, 12-15kg tampereléssel, a dupla kosárban 15gr őrleménnyel. A felsőszűrőt 18grammal sem éri el a pogácsa, úgyhogy inkább fix 15 grammal kísérletezem és csak az őrlővel játszom. Még nincs meg a megfelelő beállítás, viszont még akkor is tiszta sár a pogácsa, amikor befullasztom a gépet. Lehet ez a gép hibája? A pumpa még gyári.
Probléma, ha nem éri el a felsőszűrőt a kávé?Még az elején próbálgattam egy valószínűleg döglött bolti blendet, ahol szinte megvolt az 5-10 s közötti megindulás, az 1:2 arány 25-30 s alatt, és a kávé messze jobb volt, mint ami a az odea goból kijön, 15gr volt az is de a pogácsa ott is fertelmesen lápos volt. Persze ezekkel a beállításokkal az arabicán átzubogott a víz.
Merre induljak?"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Sziasztok!
Egy turmix tx10-zel kínlódok már egy ideje, akinek van, megtenné, hogy tesz fel képet a a fejről alulról?
Igazából egy normális felsőszűrőt kell találnom hozzá megfelelő csavarral, mert a mostani szűrő elég tákoltnak tűnik, mintha kilyukasztották volna, a csavar belóg 6mm-t a szűrőbe és hiába minden hókuszpókusz, WDT és tömörítés kézzel, lábbal, fejen állva, mindig egy ponton, a csavarnál csatornásodik, amitől csak citromlét tudok főzni.
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz home.barista #110729 üzenetére
Új kedvencem az egykifolyós Pascucci Mini Bianca. Az a tapasztalatom, hogy ez a verzió (Bialetti Mini Express és még néhány gyártó) messze a legjobb kávét készíti, amit “kotyogós” szinten eddig ittam. Korábban évekig Brikkáztam, de édesítés vagy tej nélkül soha nem tudtam meginni belőle a kávét. A Pascucciból meg szeletelem, mert az első két kis korty nagyon finom, a lefolyás második felében inkább vizesedik.
Próbáltam hitványabb termékeket, a Bialetti Mini Express is elég kis könnyű (Olaszországban 15 euró) a Pascucci viszont egyértelműen veri minőségben, igazi nehéz, vaskos darab."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek kapcsolási rajza Turmix TX10-hez? A fűtés visszajelző lámpa bekötésével vagyok bajban mert eltűnt a kép amin rajta volt. 2 lehetőség van rá.
pumpat kellett cserélnem, de akkor már opv-t kap meg új csöveket, aztán egyszer csak darabokban találtam
A gyárnak állapotokat nincs már dokumentációja ehhez
-
lazoltan
csendes tag
Ese podos gépet miért nem ajánl senki?
Nálunk is pont téma a mindenki által könnyen használható gép beszerzése, de automataval én többet nem szívok pláne, hogy annyira nem is ad jó eredményt.
Az ese podok csomagolásával környezetvédelmi aggályaim vannak, de azokkal megbírkózom.
-
lazoltan
csendes tag
válasz fragola.6035 #114865 üzenetére
Én egy Tx10-et reszelgetek. Esztergáltattam egy 1/8-os közcsavart a pumpa és az opv közé, és csak egy másfél mm-es furatot kértem bele. Beépítés után a manometer szögegyenesen áll, míg korábban 2-3 bár tartományban ugrált a mutató.
nem értem az okát, de érdekes."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Kapucziner Kenya AA top Masai
dec. 28-i pörkölésPróbáltam 29-én, akkor még rendes cremát adott, de az amúgy kellemes kávés íz mögött markáns citromlé érződött. (Nem citromillatú mosogatólé, mint amikor csatornásodik, inkább 100% citromlé)
Hőmérsékletváltoztatásra nem reagált érdemben.Rápróbáltam a Pascucci Minivel, azzal is hozta a tolakodó citromízt.
ma újra elővettem, crema alig, rögtön el is tűnt, citromíz megvan.
Létezik, hogy ez ilyen, vagy valamit nagyon elrontok?
-
lazoltan
csendes tag
válasz hoffman_ #116792 üzenetére
Ugyanígy vagyok. Espresso, ristretto vonalat szeretem, Kapuczíner Velencei Gondolásokból olyat főzök, hogy az agyam eldobom, pedig csepegve jön le, 10+ sec mire egyáltalán megindul is bőven 40 sec fölött ad
13,5gr őrleményből kb 20gr italt, és max egy kis csészényi vizet engedek ki csapolás előtt.Egyéb esetben elég üres lesz a végeredmény.
Mondjuk nekem egy szűkítőzött, opv-s Turmix Tx10 van csak.
-
lazoltan
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem dédelgeti Flair classicja eladását akár nyomásmérővel, akár külön nyomásmérőt?
Hátha csak ennyi választja el az eladástól."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz roBEEsz #130433 üzenetére
Az olasz autogrillekben ha koffeinmentes kávét kérsz akkor podból készítik, valószínűleg másutt is, szerintem is teljesen jó kávét készít.
Hátulütője amennyire én tudom csak annyi, hogy a kulon-kulon csomagolt pod sok nem újrahasznosítható szemetet jelent.
Korábban itt ezt ajánlották."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz vendingo #130727 üzenetére
Ez így van. Abból is a Pasucci Mini Bianca. Eszpresszó mennyiséget ad, ízben a Brikkat nem lehet egy lapon említeni vele, nálam a régit váltotta és azóta a Brikka nem is került elő. Van 2 személyes verzió is
-
lazoltan
csendes tag
válasz pető bá' #133971 üzenetére
Sajnos nekem nincs túl jó tapasztalatom a Kapuczinerrel, elég rapszodikus a minőség, pedig ha jó akkor nagyon jó tud lenni. Mostanában párszor személyesen vásároltam mert egy év után hajtott a kalandvágy és azok nagyon jók is voltak, de utoljara rendelésnél elég lapos tételeket kaptam.
(Egyébként simán rákerül a csomagolása reggel 8:30-kor az aznapi porkolesi dátum akkor is ha haromfelet veszel, ami persze nem lehetetlen de nekem gyanús)"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Ötleteket szeretnék kérni tőletek, van egy Pascucci Mini Bianco főzőm amit elég sokat használok, valahogy szétnyílt a kifolyócső. Belső menetes, egy átfúrt csavarral rögzül. Nem szívesen dobnám ki ezért az egész főzőt, így ha lehet, pótolnám a csövet, van ötletetek, milyen anyagból lehetne megoldani?
-
lazoltan
csendes tag
-
lazoltan
csendes tag
válasz MPowerPH #134552 üzenetére
Erről jut eszembe, Kalmártól ittam életem eddigi legjobb etiópját, a Sidamo atot, most csak a gourmetkave saját pörkölését találtam és itthon a manucafetól, de egyikről sincs a topikban semmi, esetleg ismeri valaki valamelyiket?
-
lazoltan
csendes tag
alternatív moka pot Indiából
-
lazoltan
csendes tag
-
lazoltan
csendes tag
válasz RetepNyaraB #134800 üzenetére
Az oké, de az 1:2 aranyt épp, hogy elérem. Alatta viszont végtelenül elégedett vagyok.
Kchris78@ : elsősorban presszózom, ráadásul a citrusos ízek nekem nem jönnek be tejjel.
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz MPowerPH #134852 üzenetére
Szerintem jó. Én a brikkaba vagy a mini biancaba olyan őrleményt teszek ami magától épp nem terül, de nem is presszó szemcsemeret, kb a kettő között, és tök jókat iszom belőle cukor meg bármi nélkül. Szerintem ez a módszer nagyon megengedő. 10-12 órát szoktam a hűtőben tartani, majd french press-szel leszűröm és kész.
-
lazoltan
csendes tag
válasz MPowerPH #134871 üzenetére
Én ennyit nem lamentáltam ezen, hanem megcsináltam és megittam hűtve, tonikkal, és annyira bejött, hogy rendszeresítettem. Biztos lehetne jobb de már így is az.
Ki kell próbálni kis adaggal. Mi történhet? 10g kávé megy a lefolyóba?"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz tuzpenge #136016 üzenetére
Én nagy Pascucci Mini Bianca evangelista vagyok, elég drága, de a bialetti és a noname hasonlók meg sem közelítik minőségben, nekem az egyszemélyessel van jó tapasztalatom, tisztább ízeket produkál, mint a brikka
-
lazoltan
csendes tag
válasz zolnagy #136046 üzenetére
igen.
Kapucziner:
Mostanában a Velencei gondolások megy alapkávénak, Flairben és kotyogóban egyaránt, illetve múlt hétvégén ittam helyben etióp Wush Wush-t, amiből vettem is rögtön, annyira ízlett. Párom meg nem inná amit a Flairben készítek, de a WushWushra rájár azóta ő is."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
Van egy eredeti Kalmár féle nyomásmérős Flair-em. A nyomásmérőbe valahogy kávés víz jutott, ami az aljára száradt, hogyan tudom én azt vajon szétszedni és kitakarítani? Kép
-
lazoltan
csendes tag
válasz Speti69 #136187 üzenetére
Itt nálam csak feketeövesebbek vannak, de a fagyasztással az a tapasztalatom, hogy még ha 2-3 adagos kis mézes üvegekbe teszem is, az első adag kiváló, de már néhány óra múlva is érzem a másodikon, hogy nem az igazi, igaz, ha egyszer kivettem a fagyasztóból utána már csak a hűtőbe rakom vissza.
-
lazoltan
csendes tag
válasz sz.zs. #136333 üzenetére
Én is tervezem lecserélni a Flair signature-t Robotra, többek között az elkészült ital mennyisége miatt. A Flair 58 ebbol a szempontból lehet, hogy jobb lenne, de úgy érzem, a robot kész az igazi
-
lazoltan
csendes tag
válasz Alabástrom #136338 üzenetére
én 17g kávéból nem szeretnék 80g italt inni. a Signature-ből is ki lehet az összes vizet paszírozni, amivel kb elég is lenne számomra a mennyiség, de azt sem szeretném meginni.
Most megnéztem, mindekettőbe hivatalosan 90ml víz fér. nem akarok vitát generálni ezzel, mert igazából annyiban nem érdekel, hogy a Robot számomra jobb választás és kész. Szebb tárgy, és ahogy a vízkavargatás sem a hobbim, úgy a Flair58 variálhatósága sem érdekel. (Annál is inkább mivel a robothoz is kapható adapter valahonnan Thaiföldről, amivel belemegy bármilyen kosár.)"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz RetepNyaraB #136375 üzenetére
Múltkor téglásból készítettem a Flairrel egy egészen elfogadható kávét
Egyébként a Faema beszerezhetetlen volt amikor kerestem, néha felbukkan 300 euróért (pl most) ami lutrira még már sok"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Hardcore café
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest