Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tng
tag
Sziasztok!
Szombat reggel megadta magát a kb. 4 éves kávéfőzőnk, (Delonghi ECAM 290.81.TB) nem akar darálni. Olyan, mintha valami megakasztaná a kést. Ma reggel elvittem a szervizbe, ahol az első kérdés az volt, hogy milyen kávéval használtuk. Mondtam, hogy egy ideje Segafredo Intermezzóval használjuk, erre az volt a válasz, hogy „Gondoltam”. És kifejtette, hogy egy ideje fadarabok meg kavicsok vannak benne, meg amúgy is rohadt olajos, és felejtsük el ezt a kávét. Szétszedi, megnézi, de szerinte biztos, hogy ez a baj. Azt mondta, hogy ne féljek, mert ez egy jó gép, és nem tudta tönkretenni, de ki kell szedni, ami megakasztotta. Járt már valaki így, vagy hallott már hasonlót? Köszi! -
tuzpenge
őstag
válasz
Mr.Csizmás #139697 üzenetére
Szerintem 30-ért gyorsan elmegy, 35-ért lassabban.
-
Mano66
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #139697 üzenetére
Az AVX-nél és az Amazonon is az új 43 ezer. Reálisan talán 35-36 ezer. Annyiért talán elmegy. De többért szerintem nem. De hallgasd meg más véleményét is.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
egy alig használt K6 (tavalyi amazonos vásárlás, kb. egy kiló ment át max), mit érhet aprón?
-
válasz
RetepNyaraB #139693 üzenetére
Relatíva az ára. Nyilván ha veszel egyet akkor azt nem 1-2 évre veszed.
Inkább csak a kérdés hogy ezzel az ärral mennyivel jobb mint mondjuk egy Timemore, Zerno, Geimori: ZERO, DF64 stb -
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB #139686 üzenetére
Nem tudom, hogy reszeltek-e rajta bármit, az egykezes állítást leginkább a kézméret akadályozza szerintem. Legközelebb talán a Fiorenzato AllGround állítómechanikája áll hozzá.
Most éppen a pörkölőben filterezek vele, de otthon is volt már pár hetet, ahol szűkösebb helye van, de egyetlen alkalommal sem éreztem, hogy "hátul matatok". Nagyon könnyen olvashatók a számok bárhonnan. Ha meg annyira fölélóg valami, hogy nem látod, akkor már kb. babot sem tudsz bele tölteni.
Az egyetlen negatív ami eszembe jut, hogy nem tökéletesen passzos az SSP brew kés, elég körülményes volt belejátszani. Viszont még ezzel a késsel is tud púdert őrölni, az nagy szó. -
Kezd ez a fém darab egyre jobban tetszeni. De az a kapcsoló (és a hátsó állítás) megbocsáthatatlan...
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #139686 üzenetére
amúgy jobb két kézzel állítani, de ez nem tudom miért baj (nincs nagy kezem, de egy kézzel is tudom, csak nem kényelmes). pont rálátsz elölről, hogy hogy áll éppen a beállítás, szerintem jó a UX. ne úgy képzeld el, hogy valamit állítasz és nem látod közben, csak utána. simán odaállítod és közben látod is.
én is gondolkodtam a majoron, de nem fért volna el, nincsenek jók a piacon -
RetepNyaraB
veterán
válasz
eastsider #139685 üzenetére
Akkor amit teszteltek megjelenéskor (Sprometheus, talán Hedrick) még reszelésre került; mert mindketten panaszkodtak a két kezes állításra, ráadásul ugye hátul matatva. Ha bajt akarok magamnak, arra itt a Major :D
Mellesleg a Major védelmében mióta sweetlab kés van benne, nem igazán kell az általam fogyasztott babokhoz piszkálni a késbeállítást; max ha én valami filterközelire vett cuccot iszom klasszikabb presszó helyett (amit asszony preferál), akkor jön a slow feed és ez megoldja az állítást :)
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB #139679 üzenetére
Az az állítógyűrű eddig a legjobb amivel dolgom volt, ez ne tartson vissza.
-
válasz
RetepNyaraB #139679 üzenetére
Vagy egy Casa töredék áron. Igaz, olvasom azzal is akad néha gond, pl driftel az állító őrlés közben.
Tökéletes nem lesz -
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids #139677 üzenetére
#csakabéke.
Laza fél misiért már egész jó választék van a piacon (legalábbis jelenlegi árakon). Philos nekem már megjelenéskor is bukott a tökhülye hátsó állítótárcsán pl. Pedig atom szép, azt adom.
Ami érdekel, az a Zerno Z1 kínaiklónszerűsége, khm...újragondolásakb. negyed áron.
-
Épp néztem, Mazzer is jól árat emelt a Philos esetén.
Eddig 999€ volt, most már 1.200 környéke a hivatalos shopból..
Lehet mindennél most ez várható szépen lassan. -
Toobee
veterán
15,7g őrleményre ennyi víz ment. Visualizer link.
-
TDX
tag
Találtam motivációt hogy meghirdessem a kihasználatlan kávés dolgaimat. Topictársaknak adok még egy kis kedvezményt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #139673 üzenetére
Én is az előbb…. hát nem tudom eddig mit bénáztam, most 80 g símán belement a 18 g cmtp-re.
-
bbuffy
senior tag
GTP is ajánlott cucc. Kettőt rendeltem, egy világost egy médiumot. A világos, Filter Burundi, szupr kis gyümi. A médium a Columbia, és ahhoz képest hogy TP nagyon jól eltalált, pont a gyümi-kakaó clark-övén egyensúlyozva.
Nyilván ott is lehet mellément tétel, de ezek kb sima kávénak is eladhatóak. Én ilyeneket nem is pörköltem itthon soha. -
lazoltan
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #139665 üzenetére
Én alig tudtam ráerőszakolni, kis szilikonzsírt kellett használni hozzá
-
-
-
válasz
lazoltan #139657 üzenetére
Robotnál a papírt nálam teljesen kiváltotta a nagyonvékony fémháló (0.2mm puckscreen) - nem szívás takarítani, és ugyanolyan tiszta marad a víz mint papírral.
a blind shaker nálam forgalomban maradt állandóra, néha próbálok a DF83
catch cupőrlemény gyűjtőből egyből a kosárba öntve húzni, meg ilyenkor nyilván kap kis tüskézést is, de nekem a vak rázóval (mi ez magyarul? őrlemény összerázó?) mindig konzisztensebb a lefolyás.
lojzi1:
+1 az extra kosár + szűrőre, ha 2-t kell készíteni, nagyon nagy áldás!én egy éve megvettem, legjobb döntés volt
-
Jolida
tag
Flair 58+ 2 video Lance Hedricktől [link] .
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Toobee #139653 üzenetére
Alapvetően 20 g sötétebb pörinél ez biztosan fennál amit írtam. Filter pörivel még nem robotoztam, de ha pl. a CMTP-ből ~ 16 g-t teszek a kosárba sztem akkor sem megy bele 70 g víznél több, de eskü holnap kipróbálom
Retep: mocsári cuccot nem iszom.
Impresso brazil, Röast brazil Bányai Csokis kuglóf a legsötétebb ami nálam megfordul. -
lazoltan
csendes tag
válasz
lojzi1 #139646 üzenetére
A robotnál a papír lényege, hogy a szűrő tiszta marad, legfeljebb el kell törölni, egyébként pedig egy papír jó sokszor felhasználható.
Én itteni ajánlásra vettem blind shakert. Na én meg annak nem látom semmi értelmét, visszatértem a borosdugóba szúrkált akupunktúrás-tűs megoldáshoz, mert azzal kettőt kavarok és tökéletes.
Ezen kívül van kar kipeckelőm, ezzel félő, hogy valaki beleakad és leveri, van konzolom az órához, ezzel feszül az óra és a cső dörzsöli a robotot, nem használom, még új screent is vettem, és azt is minek..
Egyedül a tamper nyélnek volt bármi értelme.
De mondjuk én csak amolyan felhasználó szintű hc-s vagyok, és azt is megértem, ha valaki űrhajót épít belőle, hajrá! -
bbuffy
senior tag
Esti csendélet. Ódamentes övezet, csak igazán finom kávé. Nem vagyok jó ízelemzésben, ezt nézzétek el nekem.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #139648 üzenetére
Nyilván....
, csak azért érdeklődöm mert ráálltam (megpróbálok) arra hogy 22 gr (nagyjából ez a vége..talán még a 23 gr belemenne) őrleményből és csurig tankolt kosárral készítsem a kv-t 50-60 sec alatt, de a 60 gr-ot a legritkább esetben érem el....kifogy a tank...
. Aztán ezt kettéöntöm és egyik megy az feleségnek a másik meg nekem. Most ilyen kísérletben vagyok, de még nem jön olyan jó eredmény mint a 17 gr-os őrleményből ~40gr kv-nál (az csak egy személyre), viszont meguntam hogy mindig 2x kell méregetni, felönteni készíteni, takarítani, mosogatni, stb...
-
lojzi1
csendes tag
válasz
tuzpenge #139647 üzenetére
16-18g. Nem vagyok még nagy expert, mert szeretek hagyományos géppel főzni, de nyáron nincs kedvem bekapcsolni és régóta kerestem olyan módszert, ami a lehető legkevésbé melegíti az amúgy is meleg lakást. Erre szerintem tökéletes lesz a Robot. Van Picopresso-m is, de azzal úgy általában nem sikerült megbarátkozni, a 9Barista meg elég fixen 30g körüli shotokat csinál és macerás egymás után kettőt főzni vele.
-
lojzi1
csendes tag
Én igazi kütyümán vagyok, de végül a kargombokon kívül semmit nem vettem a robothoz. Igazából a nyomásmérőt is alig látom, mert túl kicsi és túl közel van, de azért segít. Már mérleget se teszek alá, mert tudom, hogy ha 95g vizet öntök rá, akkor kb. 60-62g jön ki ha végig húzom, ami egy hosszabb kávéhoz teljesen oké.
Akkor sokkal inkább vennék egy plusz kosarat meg puck-sceent , hogy ha kettőt kell húzni, akkor ne kelljen közben takarítani.
Ja, és előmelegíteni se szoktam és a papírt meg se bontottam, ez utóbbit tényleg nem értem minek.
Egyáltalán nem voltam Robot fan, sőt, kimondottan zavart a sokszor szektás megvilágosodás és rajongás, de el kell ismerni, hogy valóban jó cucc, mert egyszerű használni és nagyon jól tolerálja az előkészítés és elkészítés eltéréséit, tág határok között is stabil eredményt ad. -
verti1
tag
válasz
koxkids #139639 üzenetére
Manuál karos gépek nagy előnye a profilozás lehetősége. Ehhez az óra elengedhetetlen. Ha kellő gyakorlatot szereztél akkor benne lesz a kezedben. Főleg akkor ha hasonló kávékat készítesz minden nap. Ha gyakran variálod a kávékat akkor nagyon nagy segítség az óra. Segít a gyors beállításban és általában a konzisztens húzásokban. Könnyen tudod ismételni a profilokat egy stopper segítségével. Egy szenzorral tudod rögzíteni a profilokat és pontosabban másolni. Inkább diagnosztikai eszköz szerintem. Kevésbé praktikus minden kávénál használni. A tükör is egy fiagnosztikai eszköz. Addig van szükséged rá amíg megtanulod rendesen előkészíteni a pogit. Ha ez rutinná válik utána sok haszna nincs azon kívül, hogy nagyon dizájnos.
-
danbenzin
csendes tag
-
válasz
norkov84 #139638 üzenetére
Óra nekem is sokat segít, még az eredeti pozícióban is látom azért, meg sokat segít ha látom a lefolyást tükörrel.
Menő cucc az biztos, de elég komoly ára van így szettben, emiatt van bennem a kérdés.
Most a Bookoo oldalán is van kis akció 04.07-ig APRILFOOLSDAY kóddal.. így egy -10.000 kb nyerhető.De köszi mindenkinek a véleményt.
-
norkov84
tag
válasz
koxkids #139635 üzenetére
SEP is tudja ezt, csak az árban más, illetve nem látom, hogy a Bookoo mérleget támogatná (gondolom nem véletlenül
)
Néha bennem is felmerült a "mi lenne ha", de mindig arra jutottam, amit Toobee is írt nem rég. Végeredményed nem lesz jobb/más, max látod a paramétereket meg a konzisztenciára tudsz jobban figyelni, ha ez vonz.
Én egyébként a mai napig nézem az órát készítés közben, de valójában érzésre megy úgyis, amit Vadasz03.24 mond.
-
Toobee
veterán
válasz
koxkids #139635 üzenetére
Beanconqueror tudja, van Visualizer integráció is.
-
Sziasztok!
Kicsit kacsintgatok a Robot mellé egy Bookoo szettre. Bár egyelőre nem tudom van-e értelme a nyomásmérőt is megvenni, vagy csak elég lehet a mérleg.
Olyan kérdésem lenne, hogy ennek a nyomásmerős szettnek van olyan funkciója is, hogy pl. előhívok valamelyik használt appban egy korábbi “profilt”? Így látom, hogy mit kellene lekövetni, pl szaggatott vonallal? Igaz tudom sok mindentől függ egy shot, sokszor amit látsz lefolyáson magad is korrigálsz kézzel, bármit is mutasson a telefon kijelzőjén a szenzor. -
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #139630 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, jóbarátom szeretne, most amúgy Gaggia Classicja van és továbblépne, ha lehet.
Presszót isznak elsősorban, esetleg tejeskávé, de inkább presszó.
Őrlője egy Leleit Fred. Gondolkodik kávépörkölésen is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #139487 üzenetére
na hát ennyit ér a szavam, ma megjött a Bookoo. nagyon tetszett, rá akartam próbálni... a bluetooth Eureka-t megtartom pour-overhez, Hario meg cold brew jar még pont ráfér. március 23-án rendeltem közvetlenül az oldalukról, ma jött meg. vámáfa nem került rá pluszban.
hogy 'on' is legyek, tegnap érkezett casmo Bonita Springs cascara, 12 órás cold brewt kapott reggelre, kellemes, de elég markáns. kicsit a fanyar oldalon van, hidegen, akár felöntve elég kellemes szomjoltónak is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kmarci25 #139626 üzenetére
Kösz a visszajelzést. Akkor ezt passzolom, mert a keserű az egyetlen íz, amit nem keresek. Impressotol nekem nagyon bejön a Brazil vonal. Choco Madness a másik, ami nagyon átjött ízvilágra, de most már olyan áron van, hogy akkor már inkább megtoldom, és CasMo specialty.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Deer76 #139629 üzenetére
Mi a cél?
Fekete, vagy tejes ital, gőzölve a súlypont?
Klasszik, vagy modernebb presszó?Fészen hirdetnek egy majdnem maxra modolt Gaggia Classicot (nyomásszabályzó nélkül) 160k; ha nem túl érdekes a tej, akkor meg is vagy. Vagy veszel egy kézi dugattyúsat (robot, flair), akkor meg kell oldani a tejet máshogy, cserébe ezek csészében jobbak bárminél meglehetősen sok pénzig bezárólag.
Esetleg avx-nél széles választékú kínai cuccok. Em1 lux, DB1 (Plus), db1 pro (ez már felette van a pénzednek).
-
Deer76
aktív tag
válasz
vicces1 #139618 üzenetére
Én sokféle kávét szeretek, talán a túl savasat nem. Ez kifejezetten finom, olyan ízű, mint mondod.
Amit gyümölcsösben szeretek, talán a Wardának volt igazi gyümölcsös, nem savas kávéja vagy van, talán a cseresznyére emlékeztet, sajnos nem tudom melyik.
Meg itt Szegeden ittam ír pörkölőtől hasonlót és régebben volt ilyen Yrgaceffe is, csak szerintem száraz feldolgozású. -
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB #139622 üzenetére
Kicsit off mert nem klasszik de Ohanaban ittam valami fermentált brazilt és teljesen meglepődtem hogy ilyen is lehet. Eddig inkább szitokszó volt nálam
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB #139624 üzenetére
Megkóstolom.... Begurultam az Impressora. Volt Márciusra 15% kuponom, de hó elején vettem 2kg -t a Brazil Samba -ból, mint mindig. Gondoltam elhasználom a kupont. 20.000Ft fölött a szállítás ingyenes, de ahogy beadom a kupont, már fizetős.
Akkor gondoltam, kipróbálok mást, máshol. -
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB #139622 üzenetére
Nem Daterra-ról volt szó, hanem a klasszik brazilról.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
MPowerPH #139619 üzenetére
Azért tegyük hozzá az Impresso védelmében, hogy a "sima brazil" azért elég sok mindent takarhat egy európányi országban. Van a konkrét termelőig visszavezethető specialty, bármilyen menő feldolgozással akár - és van a konténeres rettenet. A kettő között pedig egy csomó szint, árban is.
Más: barátnőm Vietnamból hoz nekem rgy zacsi helybéli szpesőlti filter arabicát. Utólag láttam, hogy ugyanitt árulnak filter robit is. Nyilván arra kellettvón rápróbálni, de talán így is eléggé egzotikus lesz!
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Ráakadtam erre a Röast nevezetű kávé boltra. A sima Brazil, amit az Impressotol szoktam venni ezeknel 1700Ft -al olcsóbb. Valaki próbálta már, finom is?
-
vicces1
aktív tag
válasz
Deer76 #139606 üzenetére
Ez egy classic ízre, bár a pörkölése nem, az vagyis összevissza tarka, nem szép, a nyílt lángos pörkölés okán.
Ha nem gyümölcsös savakat vársz tőle, jól elkészítve krémes pörkölt mogyoró, mandula-étcsoki, édes jelleggel. Szerintem fél évet zártan simán kihúz hanyatlás nélkül, de valószínű többet is. 100% arabica"Mélyművelt HC kávés" meg nem issza!
-
kmarci25
veterán
Termoblokkos (Sage Bambino plus) kávéfőzőt mivel érdemes/szabad vízkőteleníteni?
-
hogyaza
tag
válasz
vadászcsiga #139611 üzenetére
Mindegy.Sorba van kötve,tehát az adott termosztáton felcserélhetőek.Mással ne keveredjen.
-
killboy007
csendes tag
válasz
qvik27 #139612 üzenetére
Én nem találkoztam eddig negatív véleménnyel R kapcsán, és a saját tapasztalat is nagyon jó eddig. Az alap brazil kávéja nekem lapos, a kenyai nekem túl savas, a többi viszont mind nagyon jó volt.
Ahogy nézem, feljebb mentek mostanában az árak nála. Eddig 4-4500 Ft/250 gramm volt szinte minden kávé, ami így a CM-nél olcsóbb volt. Mostmár ez valóban nem igaz. -
válasz
killboy007 #139609 üzenetére
Az R-ről eddig nem olvastam túl jókat. Szerintem átlagos specialty az ár/mennyiség arányuk. Gyors blikkentések után
- az Impresso kicsit drágább,
- Casmo kb. ugyanennyi,
- Warda, Oldman kicsit olcsóbb. -
vadászcsiga
félisten
Sziasztok
Takarítás céljából darabjaira szedtem a GC-omat, minden csatit megszámoztam de amikor össze akartam rakni a termosztátok elforogtak. Számít hogy melyik lábra teszem vissza a csatlakozót? Kerestem képet róla a neten de ez pont nem derül ki egyikről sem. -
tuzpenge
őstag
válasz
killboy007 #139609 üzenetére
Köszi ezt is...
-
killboy007
csendes tag
válasz
tuzpenge #139589 üzenetére
Titkos tipp: R coffee (https://www.rcoffee.hu/)- nagyon jó ár/érték arányban, etiópjai, hondurasi, ruandai tételei nagyon jók.
Awaken volt nekem még nagyon jó mostanában és az Ohana, aki az Impressoval pörköltet. Ha a bazáron olyan kávékat ittunk volna, mint az Ohana kávézójában, jobb szájízzel jöttünk volna el. -
Deer76
aktív tag
Én most ilyen kávét iszom, úgy kaptam (meglepően világos):
-
Deer76
aktív tag
válasz
public NMY #139578 üzenetére
Köszi, de pont arról váltana.
nekem meg egy Gaggia Baby Twin van. A classichoz képest nem a legjobb design. (Szerinted jobb Classicra lecserélni vagy nem lenne nagy előre lépés?)
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #139599 üzenetére
Mondjuk kilóárban nem drágák.. sőt... Majdnem minden pörkölő kb. kiszorozza a negyedkilósat azt annyi.. Azta ráadásul itt vannak a Németvölgyi úton, hát besz-rás
, eddig minden pöri messze volt vagy vidéken. Mondjuk a nincs szállítási költséggel még mindig olcsók.. Nem is tudom hogy csinálják. Vagy csak a többinek plusz haszon a 2k díj?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia