Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogyaza
tag
-
Szegedi csoportban láttam ezt az Aries őrlőt. 83mm kúpos. A belső kés 60mm. Brutál jól fest és állítólag 90rpm-en sem akad meg semmitől. Lehet kezdeni gyűjtögetni.
-
BBpeter
tag
Hogyha ugyanazon az áron tudnék venni egy egy éves Fiorenzato F64 Evo-t, és Mazzer Super Jolly electric-et, akkor szerintetek melyik lehet a jobb választás?
Le szeretném cserélni (vagy mellé) a Majorom.
-
-
válasz
qvik27
üzenetére
ez a válasz mondjuk ijesztő... még elméletileg is baromságnak tűnik, milyen ellenállása van két össze nem érő forgó késnek?
nincs túl agresszív profil, csak alultervezett motor (ősi székely mondás)(még két levélváltás, és kiderül, hogy a múltkori pazar 65cl shotok nem is voltak olyan finomak
) -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Részemről ebben ezt szánom utolsó kommentnek.
Épp erről írok már többedjére. Nem csak "gáz kérdés" ez.
Ennyiért megfelelően minőségtervezett és ellenőrzött termék jár. Ha nem, akkor viszont a termék erősen túlárazott, azaz de facto anyagi kárt is okozott az eladó. -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Egy feltörekvő kínai dzsunka gyártónak úgy ahogy elnézném (ill úgy veszed meg, hogy benne van a pakliban), de azért a Lagomtól ez gáz.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
jugeen
üzenetére
Nem feltétlenül fogjuk valaha is megtudni, mi volt a háttérben.
Simán lehet ez csak porhintés, és valójában azt találták ki legkevésbé rossz megoldásnak, hogy kicsit "tompítanak" a késeken, és úgy majd nem akad meg.Amúgy kíváncsi lennék, hogy a topikozók között hányan vannak, akik vettek Casát, és jól működik apró, világos magokkal is, és hányan vannak, akiknek megakad.
-
jugeen
addikt

forrás: EAF -
Speti69
csendes újonc
válasz
capafog23
üzenetére
Igen, arra értettem.
Nem akarok butaságot mondani, de
Sztem sokunknak a df64v v1 van.
Ahogy néztem, változtattak a beöntő részen belül, meg kapot ionizátort az új, a csőr egybe lett, illetve feljebb vették a min fordulatot. De a lényeg, hogy lehet a menetemelkedésen is változtattak, ezért az új verziónál nem biztos, hogy ugyanoda esik, mint a régin. -
-
válasz
Parci
üzenetére
Arra tippelek, hogy bizonyos qc folyamatok kimaradtak. Jovanazugy alapon beleraktak a 65-os kest hiszen a 48-assal mar jol ment. A teszteles bizonyos resze nem volt eleg mely es alapos, de ez nem tunik nehezen reprodukalhato hibanak szoval ki kellett volna derulnie meg ertekesites elott. Aztan persze kompenzalnak, de az egyszeri user vajon toluk fog vasarolni legkozelebb is?
-
válasz
qvik27
üzenetére
nem értek a gyártáshoz, nem tudom, hogy egy ilyen hiba kizárólag "gányolás" eredménye lehet-e. nem tűnik egy lehetetlen feladatnak, de kevés dolog olyan egyszerű, mint amilyennek a laikus látja.
viszont, ha biztosítják, hogy anyagi kár ne érje a usereket, azaz:
- vagy kapnak egy, az ígéretnek megfelelő őrlőt
- vagy visszakapják a pénzüket
akkor csak a reputáción esett csorba marad szerintem. -
válasz
Parci
üzenetére
Alapvetően egyetértek ezekkel, és még a keresztvizet sem akarnám leszedni zsigerből róluk sem.
Csak hát itt nekem két dolog nem klappol.
Az egyik, hogy valójában egy mondást adtak el korábban, és a mondásukat nem igazán valósították meg úgy, ahogy el lett adva.
A másik, hogy egy ekkora cuccot ennyiért meg kell csinálni rendesen. Rendesen megmérnökölve, teszttervekkel, nyúzótesztekkel, minősígbiztosított folyamatokkal. Ha ez nem így megy, akkor nem kell ennyiért árulni, és persze nem is illik ilyet ígérni.
Szóval az én hozzáértésem és értékrendem alapján akkor volna kimondható, hogy megcselekedte..., ha ez az őrlő 200$, és zöldmezősen jön új fejlesztésként. Így nálam nem.
Persze csak beszélgetünk
-
Speti69
csendes újonc
válasz
capafog23
üzenetére
Sztem simán lehet.
Én a robotba csak 15.6got teszek. Nemtom milyen arányt célzol meg. Én 1:2-2.5 között szoktam. A fordulat eddig 800 volt izgi baboknál, de a múltkor biztos a fórum hatására
, megállta a cm tesztpörinél, így feljebb vettem 1000re. Beindítom az őrlőt, majd úgy öntöm bele a babot. Így kb 15-20 közt szoktam állítani. Ha slow feed, az drasztikusan csökkenti kb 8-10el.
Tehát ha te 20grammal játszol, ippen kijöhet a 30, persze aránytól is függ.
Gondolom nem a v2 van neked. -
capafog23
őstag
válasz
lojzi1
üzenetére
Silvia Pro, AVX pro-x 20g kosár, avx Nicaragua SHG El Limoncillo Estate Specialty-84p
Eredeti kések, 1200rpm, 0 a nulla hallani hogy ott kezdenek összeérni a kések.Számíthat hogy nem slow feed-elem? Hanem belerakom a babot és utána indítok rá?
Holnap rápróbálok a slow feed-re ha nem segít akkor szétszedem szerinterm.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
capafog23
üzenetére
Elég valószínűtlen. Mivel főzöd? Milyen kosár? Milyen kávé? Milyen fordulat? Az eredeti DLC kések vannak benne? Nem biztos, hogy a 0 a nulla, van rajta egy kallibrálógyűrű, azzal be lehet állítani, nézz rá szerintem arra először.
Én SSP SL V3 késsel használom és 8-10 között van a 18g, 900rpm, VST/Peasdo, 20-30mp. -
verti1
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nyilván mindegyik különleges és izgalmas tétel. Kíváncsian várom a beszámolót tőled és Balázstól is. Három különösen érdekes nekem. A 3-as Kolumbiai tétel, bio-innovation washed. A 4-es Brazil amit 1173 méteren termeltek és/mert Brazil. Illetve a 6-os Yemeni alchemy process.
-
capafog23
őstag
Megjött a péntek 13 akciós DF64V ma próbáltam rá,
hogy lehet hogy 30nál van a "jó" presszó tartomány? 0nál érnek össze a kések.Net alapján 10-20-25 körül kéne lennie.
Friss bab, jó gép.
-
válasz
qvik27
üzenetére
lehet egy jó gyártónak is rossz szériája, picit kettéválik itt a dolog. de az biztos, hogy csak itt a keleti végeken szocalizálódottként nem szedjük le ilyenkor a keresztvizet a gyártóról. ugyanakkor... hibázni mindenki fog. ha kicserélik a darálót mindenkinél egy jóra, akkor megcselekedték amit megkövetelt a haza.
-
válasz
jugeen
üzenetére
"...ember: közdj és bízva bízzál!" ...
Nyilván fókuszban van, naná! A tét vsz. kifejezetten komoly.
Ez a jelenség nem egy normál üzletmenetben megengedett kategória, ez azon messze túl van.
Amelyik gyártó ebben a minőségi ligában játszik, az nem így kezeli az ilyen eseményeket.
...majd most elválik az ocsú a búzától - ha még lesz rá esély. -
mabandi1
tag
Segítségre lenne szükségem. Kb 2 éve eladtam a Major-t és a Fragola féle Gaggia-t, volt egy kis gyomorproblémám és abszolút nem tolerálta a kávét. Viszont újra belekezdenék. Adott az 1Z J-Max S őrlő. Szemezek a most meghirdetett full tuningos Silvián és a Roboton. A Robot valahogy szimpatikusabb, ha olyan magammal tudnám hozni a kamionba, vagy ha mégsem ott a Brikka. Kell bármi kiegészítő a robothoz amit azonnal ajánlott cserélni? Illetve mi az a mérleg méret ami kompatibilis vele?
Gondolom kell mellé egy állítható hőfokos forraló is. -
Toobee
veterán
válasz
jugeen
üzenetére
Nem ajánlottak fel semmit, csak megkérdezték tudok-e mivel darálni, mert elszállítják tőlem a Casa-t. Pénteken veszi fel a futár és megy vissza Kínába, gondolom a gyártóhoz
Nem ám a Lagom HQ-ba. Szóval a QC-t teljesen kiszervezték, az az érzésem vagy a gyártó kapkod és kéri vissza a hibás darabokat. Talán ez lehet az az eset, ami legkevésbé fáj pénzügyileg a Lagomnak, csak a megítélésükön esik csorba, meg a logisztikán buknak egy kövéret. Csak spekulálok, mielőtt bárki bárhova átemelne neki tetsző részleteket ebből a kommentből. -
jugeen
addikt
válasz
qvik27
üzenetére
A helyzettel tisztában vagyok, és azzal is amit Toobee tesz. Én úgy látom, hogy még bőven folyik a vizsgálat, keresik mi is okozza problémát. Bízom benne, hogy megfelelő módon fogják kezelni, és minden hibás egyes eset orvoslásra kerül. Ha jól olvastam ki Toobee soraiból, akkor talán még őrlőt is felajánlottak neki. (Ebben most nem vagyok biztos.) Nekem ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy ne lenne fókuszban a megoldásra való törekvés.
-
vicces1
aktív tag
Szolenoid előtti szűkítője van valakinek, vagy tipp, kinél kérdezzem?
-
válasz
jugeen
üzenetére
...csak itt a helyzet más egy kicsit. Itt nem jófej gesztusról van szó, hanem arról, hogy valaki több tekintetben is értelmezhető hatású segítséget ad nekik, azaz munkát végez egy olyan dologban, amit csúnyán elb@sztak.
...tehát: Toobee nem gerjeszti a szarcunamit, hanem épp fékezni igyekszik, másrészt nagyon jól használható képanyagokat ad a hibajavításhoz.
Ja, és a Gyártó nem közhasznú vagy jótékonysági (stb.) szervezet, hanem profitszervezet, amely felé nem kifejezetten tipikus és nem is elvárható a megértő-segítő viszonyulás ilyen esetben. Van egy árazásuk, ami minőségi kategóriához igazodik - ennek megfelelően kellene kezelniük a fiaskókat is. -
killboy007
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, megtaláltam, csak olyan 3D nyomdát nem találtam, aki karácsonyig ki is nyomta volna nekem hőálló anyagból.
-
-
válasz
killboy007
üzenetére
Egyébként pl. thingiverse-n van fájl, rengeteg 3D nyomda van, itt PH-n is. Nem tudom mennyiért dobják utánad rendelésre, de gyanítom roszabbul jössz ki belőle..
-
Toobee
veterán
Barn gesha szettben ezek a tételek voltak. Szétdobtuk 4 felé. A kóstolás után megosztom a tapasztalataim, bár Balázsnak szerintem jóval nagyobb rutinja van a minták cuppingolásában.

-
Volt téma itt a sima Sage Bambino SES450. Az elsö teszteken túl vagyunk. Még az örleményt finomabbra kell venni, de jó lesz ez. Tapasztalatok:
- A pogácsa a végén valóban kicsit vizesebb marad mint a nagygépek esetén. De simán egyben kiüthetö
- A gyäri kar borzasztóan könnyü spiáter anyag. A IMS kosár bele sem ment elsöre mert van egy müanyag lefolyás vezetö benne. Azt ki kell szedni... Rendeltem is egy utángyärtott kart szép fa nyéllel...
- Nagyon magasan van a fej. Most tervezem a pohár magasítót. Majd megosztom ha kész
- Göz nagyon gyorsan jön! Gombnyomás után pär mäsodperc. Kis thermoblock jól dolgozik, de a tejhab minösége nagyságrendekkel meszebb van a Dual Bojler-es nagytesóhoz. Egyszerübb mintát még lehet önteni vele ugyan de nem a legszebb. Izre sem olyan sajnos, kevésbé érzödik édesnek.
- Èlöben elég jól néz ki. Utazósnak pont jó lesz.Amit mindenképpen kell hozzá venni:
- IMS kosár
- Utángyártott kar, rendes dupla kifolyóval
- Rugós tamper
- 53.5 puck screen
-
Tomace91
senior tag
válasz
killboy007
üzenetére
Szia,
Nekem van egy kinyomatott sosem használt verzióm, ha érdekel írj privát és tudunk beszélni róla. A napokban készültem hírdetésben feladni.
-
icm
tag
válasz
KisApám
üzenetére
Fuego mérleg aliexpresszről.
-
KisApám
addikt
melyik az a minimum barista mérleg, amit még megéri megvenni?
-
icm
tag
Ha valakinek aktuális: Oldman ad 15%-ot (kód: OLDMANCHRISTMAS15 )
-
Bár tudom hogy kicsit az esély rá, de hátha valakinél van még egy Rossi R55OD, ha igen kérem írjon privátban.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Azzal én is szemeztem, a leírások alapján korrektnek látszik. Gyorsan rá is kukkantottam megint.
"Nagy nyomatékú motorjával és C6-40 Burly Burrs- ével ez a daráló kiváló őrlési konzisztenciát garantál. 41 köszörülési fokozattal rendelkezik, így bármilyen köszörülési követelményt tesz lehetővé, miközben a munkahelye rendben van."

Szerk.: a gépi fordítás miatt tettem ide ezt, mindig jókat röhögök az ilyeneken!
Ha nem akadtam volna bele a sík késes vonzalomba, már lenne egy Opus itthon. -
PeterAgos
csendes tag
válasz
koxkids
üzenetére
Ahol a szűrőtartó karja hozzáér a vázhoz, érdemes a vázra egy átlátszó fóliát ragasztani, mert egy idő után le tudja koccolni a festéket. Én a talpat is lefóliáztam átlátszó autó-fóliával. Csak kicsit vagyok mániákus, szeretem megvédeni a cuccaimat. (Erre még fotós korszakom kezdetén szoktam rá. )
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Horvi
üzenetére
K4-gyel használtam a robotot és a flairt is. A Flaibe 15g(közepes és sötét pörkölés) és 17g(világos) ment, Robotba egységesen 20g.
A Flair intenzívebb ízeket produkál szerintem, ami sokaknak (kb rajtam kívül mindenkinek aki kóstolta) nem ízlett annyira, de ez valószínűleg az őrlemény miatt van, a flairbe bajosan fér több, mint amit én belepakoltam és a k4-en 5-7 klikkel durvább őrlemény kell bele ezekkel a mennyiségekkel.
A workflow-ról meg nemrég (és már többször korábban) áradoztunk egy sort -
válasz
KisApám
üzenetére
Mivel a vízerítője egy középen luk, kicsit kúposra fúrva, szerintem nagy difit nem hoz egy felsőszűrő. Tehát mindig is kicsit középen lesz erősebb a sugár. Akkor már több lukú vízterítőt esztergálni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy OPV hack érdekesebb lenne, de azt kompletten kellene cserélni benne valami minőségibb darabra - én ehhez ilyen mélységben nem értek, viszont sokan igen :)
A garanciát meg bukod vele. Te döntésed. Szerintem elég használható az a gép, ahogy van. -
Bazsee71
őstag
Szerintem minden azon múlik, hogy egy ilyen felfutóban lévő céget mennyire vág földhöz pénzügyileg ez a helyzet. Nálam még mindig ott van a listán, otthonra jó ár/érték arányú holmi.
Addig is most a Robot mellé egy Philos állt csatasorba otthon. Nem kérdez, mint úgy a Mazzerek általában. Nincs kijelző, nincs app, öröm és bódottá. Nagyon jó élmény használni. Csak otthonra már kicsit ezt is soknak érzem.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Az AVX EM1 LUX-ot mivel lehetne tuningolni?
Pl. felső szűrő csere? Melyik? -
killboy007
csendes tag
Tud itt valaki esetleg alacsony csepptálcát nyomtatni gaggia classic-hoz?
-
Toobee
veterán
Úgyis mostanság kezdett el visszataszítóból kúlba átmenni az 58 mm-től kisebb átmérő.
58mm is a Mistake: Depth vs Diameter Examined -
icm
tag
válasz
vendingo
üzenetére
A 99$-os ár és a nyomásmérős kivitel árban baromi jó. De én visszakanyarodok a dupla karos tiszta műanyag Leverpressohoz, hogy érdemes lehet inkább arra rámozdulni. Nincs nyomásmérőd - de nem is fog hiányozni pár húzás után, 51mm-es kosár, és ezt se kell melegíteni
(gyere próbáld ki
) -
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Nem pont ide tartozik, csak most jutott eszembe, hogy amoda, a diktatúrába ígértem, hogy bedobom a Casa kés mért értékeit. Meglep valakit, hogy idő közben le lettem tiltva?
Mondjuk úgyis ctrlf5-tel nyomul itt Béla, szinte már a gondolati fázisban átemeli innen a félinfókat kontextus nélkül, maga képére formálva. -
válasz
Horvi
üzenetére
Jó a Flair is
Kinek mi a napi felhasználása, attól függ.Egy emberes gépezetnek a Flair is hibátlan, tökéletes presszókat lehet vele húzni, jól el pakolható stb. Viszont nekem többször megesik hogy duplákat kell főzni nyaralásokon stb. Így ebből a Robot jobb, hogy nagyobb a kosara, így egy főzési folyamattal megvan a dupla
Plusz tetszik a megjelenése is. -
vendingo
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Köszi.
Sejtettem, hogy kicsit nyúlós, recsegős lesz.
Sokadik kávés eszköznek gondoltam, ritkán lenne használva, így elvileg jobban kellene bírnia. Tetszik, hogy gyárilag adnak hozzá nyomásmérőt.
Január közepén lesz ismét készleten, addig lesz időm megálmodni. -
Alabástrom
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Egy barátom néhány hete vett, nekem sajna még nem volt alkalmam kipróbálni. Ha van valami konkrét kérdésed, megkérdezhetem.
Olyan kevés pénzből számára nagyon pozitív meglepetés. Műanyag a szerkezet, hajlik, idővel elkezd recsegni is. A talpról egy mozdulattal le lehet emelni, úgy nagyon kis helyen elfér és nagyon könnyű is, illetve olcsósága ("feláldozhatósága") miatt is tök jó hurcolósnak, elsúvasztósnak. (bár én akkor is inkább a Go-t venném hurcolni, már megbántam, hogy a 125 dolláros kickstarterről végül letettem...)
Tudtommal méretileg ugyanaz a henger van benne, mint a Signature-ben (csak vékonyabb fallal a jobb hőmenedzsment miatt), úgyhogy kicsi a lökettérfogata.De minden kompromisszumával együtt is úgy tűnik, hogy ez amolyan "lehető legkevesebb pénzből kiváló kávét" cucc...
-
Toobee
veterán
válasz
PeterAgos
üzenetére
Ha esetleg mobil vízforraló (madzagos) hiányzik a szettedhez, nekem ez bevált:
Deerma DR035S
Szokták akciózni, én 9500 Ft-ért vettem. -
PeterAgos
csendes tag
Egy kedves fórumtárs privátban érdeklődött a Robot-szállító dobozom paraméterei felől. Talán mások is hasznát vehetik az infónak, ezért feltettem néhány fotót. Az utolsó képen látható palack, kisgáz, stb. persze már nem fér bele a dobozba, azokat - a kávéval együtt külön viszem. Maga a doboz itt vásárolható meg. A felszerelés kapucsínó készítésére is alkalmas (Drágám okán).
-
Sziasztok!
Mai nappal én is beléptem a Robot klubba
Sikerült az itt hirdetett példányt megszereznem, első pillantásra eléggé minőségi darab. Szerintem végállomás meglett
2-4 főre bízom benne egyszerűbb lesz vele főzni.Ha valakit érdekel, eladó lesz egy gyönyörű állapotú Flair Signature, sok tartozékkal, POM-C dugattyúval.
Keressen bátran. Talán ma este sikerül befotóznom.
-
vendingo
veterán
Neo flex 2024 tapasztalata van valakinek?
Érdemes beruházni rá? -
trebon
csendes tag
Sziasztok!
Gaggia “bakelit” Baby probléma.
Jelenség:
Dupla főzésnél először nem indul meg, majd átrobbantja az egészet 1 mp alatt, és zaccosan landol a csészékbe. Kicsit jobban is berezonál a szokásosnál.
Ami érdekes, hogy a szimpla szűrővel viszont jó.
Vízkőtlenítés, takarítás nem oldotta meg.
(A darálás finomsága, kávé, tömörítés nem változott)
Mi lehet? Köszi előre is! -
icm
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Alis mhw… az újabb aminek a tengelyén már volt egy bevágás - na oda spriccni ide, spriccni oda frankón betapadt az örlemény. Azt gondoltam a közepén az a lokálisan megnövelt átmérős rész valamire hasznos lehet (amin van a bevágás, hát nem) vagyis nagyon ZEN amikor így összerakod: (aztán simán lehet, hogy ha polírpasztával mindent átkentem volna kellemesebb eredményt érek el… ja és még a fedő aljába ült be nagyon az örlemény, ott is van egy éles sarkos rész. Persze egy 45°-os élletöréssel lehetett volna segtíteni rajta, nem segítettem, körülményesebb volt számomra.
-
...nem is lenne túlzás egyébként.
A végfelhasználó nyilvánvalóan használatra vásárolja meg a terméket, nem hibakeresésre. Ha hibás cuccal kényszerül bajlódni, azzal ő időt tölt, ha pedig még értelmes és jól használható visszajelzéseket is ad, akkor a gyártó de facto használja a végfelhasználó idejét.
Szóval ez esetben az 50% discount egyáltalán nem volna túlzott nagyvonalúság.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nincs túl agresszív profil, csak alultervezett motor (ősi székely mondás)

,.Ráadásul presszóképes.
, megállta a cm tesztpörinél, így feljebb vettem 1000re. Beindítom az őrlőt, majd úgy öntöm bele a babot. Így kb 15-20 közt szoktam állítani. Ha slow feed, az drasztikusan csökkenti kb 8-10el.