Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-08-11 17:40 Téma összefoglaló
Kapcsolódó linkek:
• Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
Ez a pixel 10-es széria valamely tagja?
Nem, ez pixel 9pro xl. Confyg Drakmusztól van . -
slice14
veterán
Én is Onyx-et használok P9-en és anno S21-en is azt használtam. Én Amazon-ról rendeltem.
-
tome0001
senior tag
Én egy ilyet használtam a Pixel 7-en 2 évet és szinte észre sem lehetett venni rajta az időt! Most ezt vettem a 9 Pro XL-re is és tökéletesen beválik ezen is: Ringke Onyx
Jó a fogása, miden oldalról megfelelően védi a készüléket és szvsz jól is néz ki. Egyedül annyi, hogy nem egy slim tok, de nem is lesz tőle féltégla a telefon.
Egy helyen találtam elérhetőt itthon: [link]+1 a ringke onyx-ra, masfel eve hasznalom, ez jott be a legjobban. A vilagos szinu elegge koszolódik, a sötétzold nekem nagyon bejon, es nem latszik meg rajt a dzsuva sem.
Allegron esetleg lehet van meg belole, vagy alin ha magyar webshopban mar nem lenne. -
gretzky77
veterán
De végülis igen, viszont vannak különböző moddolt portok egyéb készülékekre is, valamint Pixelre is. Általában sokkal jobban paraméterezhető és jóval jobb minőségű képek készítésére alkalmas! De amúgy a Pixel gyári app is bőven elég mindenre is sztem.
-
Oldfoksz
aktív tag
engem gcam esetén érdekel, a mobilfotós topicban pixel 8 pro-n van.
Láma kérdés, elismerem.....
A Pixeleken levő fotós app nem maga a gcam? -
gretzky77
veterán
Akkor jól értelmeztem! Nekem 10 Pro van, arra sajnos még nem találtam működő portot gcam-ből!
-
milkabrams
őstag
Lehet valami nekem félre csúszott. A kérdésed arra vonatkozik, hogy a gyári app tudja e a teljes felbontást vagy portolt gcam esetén van e teljes felbontás? Eddig én úgy értelmeztem, hogy gcam mod esetén érdekel a dolog, és erre írtam, hogy 10 Pro esetén nem találtam még jól működő modot!
-
gretzky77
veterán
Lehet valami nekem félre csúszott. A kérdésed arra vonatkozik, hogy a gyári app tudja e a teljes felbontást vagy portolt gcam esetén van e teljes felbontás? Eddig én úgy értelmeztem, hogy gcam mod esetén érdekel a dolog, és erre írtam, hogy 10 Pro esetén nem találtam még jól működő modot!
-
Hieronymus
veterán
félre ment.
-
milkabrams
őstag
-
Quqesz
nagyúr
Sziasztok!
Megtudtam hogy a pixelek teljes felbontásban tudnak fotózni gcammel, ezt meg tudjátok erősíteni? Mit tud az aprócsak zoom szenzor?
Egy vivo x200 pro-t nyúzok, de a gyári app feldolgazása erősen hagy kívánnivalót maga után és a binnelt gcammel sem vagyok túlzottan megelégedve, ellenben láttam a mobilfotós topicban egy pixel 8 pro képet a posztoló szerint natíva 48 megapixelben és az nagyon tetszett. Illetve telefonnak milyen ez a pixel?
Még gondolkodom a váltáson, ulletve pixel 9 vagy 10 legyen.
Van. -
gretzky77
veterán
Mert az egy moddolt sokkal jobban paraméterezhető port, amiket próbálnak egyéb gyártók készülékein is használhatóvá tenni.
milkabrams: gyanítom Drakmusz kolléga, ő Pixel 8 Pro-n használja és lényegesen jobban ért hozzá, mint én. Kedvelem a képeit amúgy, ha azt mondja, hogy megy akkor az sztem úgy is van. 10 Pro esetén még nincs teljes funkcionalitású gcam port ha jól tudom.
-
wjbhbdux
veterán
Miért kéne port, amikor eleve azzal megy?

milkabrams: angyalföldi Alzában kint vannak egy asztalon a Pixel telók meg óra. 50MP kapcsoló bal alsó beállítások/Pro menüben. Mind a 3 kamerán elérhető.
-
milkabrams
őstag
Igen, arra gondoltam, pro xl, de nehéz lenne lemondani a vivo zoomkamerájáról, illetve szeretném, hogy teljes felbontásban menjen a gcam. A kettő sajnos együtt nem megy.
gretzky77: Fotók, videók mobillal topicban egy tag szerint meg a teljes felbontás.
Ui:. Van valami hely, ahol meg tudom tapizni a pixelt?
-
gretzky77
veterán
-
wjbhbdux
veterán
Sziasztok!
Megtudtam hogy a pixelek teljes felbontásban tudnak fotózni gcammel, ezt meg tudjátok erősíteni? Mit tud az aprócsak zoom szenzor?
Egy vivo x200 pro-t nyúzok, de a gyári app feldolgazása erősen hagy kívánnivalót maga után és a binnelt gcammel sem vagyok túlzottan megelégedve, ellenben láttam a mobilfotós topicban egy pixel 8 pro képet a posztoló szerint natíva 48 megapixelben és az nagyon tetszett. Illetve telefonnak milyen ez a pixel?
Még gondolkodom a váltáson, ulletve pixel 9 vagy 10 legyen.A Prokon van akkora kamera felbontás.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Még gondolkodom a váltáson, ulletve pixel 9 vagy 10 legyen. -
morfondőr
addikt
Tudnátok javasolni Pixel 9 Pro XL-re tokot? Olyat ami a kijelzőt és a kameraszigetet is megfelelően védi, mert ezekre nem akarok semmilyen fóliát. A melegedés nem érdekel, nem játszok egyáltalán.
Ez a - nem gyári - tok tetszik, bár számomra nem derült ki a postból, hogy mi a pontos tipus.Én egy ilyet használtam a Pixel 7-en 2 évet és szinte észre sem lehetett venni rajta az időt! Most ezt vettem a 9 Pro XL-re is és tökéletesen beválik ezen is: Ringke Onyx
Jó a fogása, miden oldalról megfelelően védi a készüléket és szvsz jól is néz ki. Egyedül annyi, hogy nem egy slim tok, de nem is lesz tőle féltégla a telefon.
Egy helyen találtam elérhetőt itthon: [link] -
kenguru99
senior tag
Tudnátok javasolni Pixel 9 Pro XL-re tokot? Olyat ami a kijelzőt és a kameraszigetet is megfelelően védi, mert ezekre nem akarok semmilyen fóliát. A melegedés nem érdekel, nem játszok egyáltalán.
Ez a - nem gyári - tok tetszik, bár számomra nem derült ki a postból, hogy mi a pontos tipus. -
Ferenczi Áko
addikt
Ha valaki unja a telefonját, és eladná, írjon rám privátban

-
Mostly Harmless
aktív tag
-
Quqesz
nagyúr
Nekem nem tünt fel eddig, de van hívásrögzítési opció..
-
zsoltix
tag
-
slice14
veterán
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Ha most veszek új 9 pro xl-t mondjuk a partnerotol, jár még hozzá az ingyenes 12 havi gemini pro?
-
Quqesz
nagyúr
Sziasztok! Pár hónapja van nálam egy 9 pro xl, egy LG v60-ból költöztem át.
Az eleje óta csinál furcsaságokat, többször is lefagyott, újraindult, a Spotify, instagram, facebook meg 1-2 app szénné tudja meríteni a háttérben futva, ami gyakori jelenség a reddit alapján, ezért letiltogattam a háttérben futást a Spotify kivtelével, azt kényszerleállítani szoktam. Már ez is kezdett elég sok lenni, tekintve hogy az 5 éves LG-m soha semmi ilyesmit nem produkált. Most viszont 2x is csinált olyat, hogy amikor a wifit be akartam kapcsolni, teljesen lefagyott, percekig nem reagált semmire, aztán magához tért, de legnagyobb meglepetésemre nem az addigi háttérkép és zároló képernyő volt rajta, hanem a gyári. Gondolom, érdemes lenne legyárizni, de volt valakinek hasonló tapasztalata? Eddig elég nagy csalódás, mert kb csak a baj van a mobillal. Lehet, hogy az lg-ről való átköltözés kavart be valamit? érdemes lenne vajon gyárizás után manuálisan telepíteni mindent? Előre is köszi!
Ha ilyen gondjaid vannak, akkor én csinálnék egy gyári visszát és szűz telepítést. Sok minden szerverről lejön, vagy lemented gépre és felrakod újra(képek, videók, pl). Sms, hívásinfó külső app.
Én ezt szoktam és semmi ilyesmi hiba. -
tng
tag
Sziasztok! Pár hónapja van nálam egy 9 pro xl, egy LG v60-ból költöztem át.
Az eleje óta csinál furcsaságokat, többször is lefagyott, újraindult, a Spotify, instagram, facebook meg 1-2 app szénné tudja meríteni a háttérben futva, ami gyakori jelenség a reddit alapján, ezért letiltogattam a háttérben futást a Spotify kivtelével, azt kényszerleállítani szoktam. Már ez is kezdett elég sok lenni, tekintve hogy az 5 éves LG-m soha semmi ilyesmit nem produkált. Most viszont 2x is csinált olyat, hogy amikor a wifit be akartam kapcsolni, teljesen lefagyott, percekig nem reagált semmire, aztán magához tért, de legnagyobb meglepetésemre nem az addigi háttérkép és zároló képernyő volt rajta, hanem a gyári. Gondolom, érdemes lenne legyárizni, de volt valakinek hasonló tapasztalata? Eddig elég nagy csalódás, mert kb csak a baj van a mobillal. Lehet, hogy az lg-ről való átköltözés kavart be valamit? érdemes lenne vajon gyárizás után manuálisan telepíteni mindent? Előre is köszi!
-
KonzolKartel
őstag
Van itt olyan, aki rootolva használja, és működik minden? Szívesen rootolnám, de tartok tőle, hogy a banki appokat nehéz működésre bírni
-
K82
őstag
-
ThorsHUN
őstag
-
K82
őstag
-
gretzky77
veterán
MagSafe-es tokokat használok, működnek rendesen. Ritkán töltöm vezeték nélkül, egy sima 5W-os ikeás töltőpaddal plusz ami az éjjeli lámpámban van beépítve - onnan megy 10-12W is.
Kameraszigetre raktam védőt, de nem full üveg. Ki van vágva a lencsék előtt, a "nem hasznos" üvegfelületet védi.A kameraszigetre milyen védőt raktál ami a nem full és ki van vágva a lencsék előtt?
-
K82
őstag
MagSafe-es tokokat használok, működnek rendesen. Ritkán töltöm vezeték nélkül, egy sima 5W-os ikeás töltőpaddal plusz ami az éjjeli lámpámban van beépítve - onnan megy 10-12W is.
Kameraszigetre raktam védőt, de nem full üveg. Ki van vágva a lencsék előtt, a "nem hasznos" üvegfelületet védi. -
ThorsHUN
őstag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem:
Ti milyen wireless töltővel töltitek a telefonotokat?
A magsafe-es tokok mennyire működnek? (Magsafe-es töltő rámegy, tölti?)
Az ujjlenyomat leolvasót az aliról rendelt "privacy" kijelzővédők mennyire zavarják össze?
A kamera szigetre raktok védő üveget? -
K82
őstag
mintha gyengébb lenne a GPS benne mint az elődeiben.
Egy biztos. Sokkal pontosabb a helymeghatározás, mint a hetesben.
A hetesben lévő GPS, felszín alá tolt úton, csak a keresztutak fedik el az eget, a telefon navigáció elég gyakran teleportálta az autót. Hirtelen 1-2 utcával odébb találtam magam, majd visszateleportált a telefon.
A kilencesnél alig fordul elő az ilyen teleportálás.
Tipp:
Az elektronikus iránytű kalibrálása javít a helyzetmeghatározás pontosságán.Lehet hogy pontosabb, de nálam gyakrabban el is dobja azt a pontosságot.
Itt van két képpár, tippelj melyik a P7 és melyik a 9XL. A két telefon egymás mellett, GPSTest egyidőben elindítva, beltérben és kint az udvaron.

-
Hieronymus
veterán
mintha gyengébb lenne a GPS benne mint az elődeiben.
Egy biztos. Sokkal pontosabb a helymeghatározás, mint a hetesben.
A hetesben lévő GPS, felszín alá tolt úton, csak a keresztutak fedik el az eget, a telefon navigáció elég gyakran teleportálta az autót. Hirtelen 1-2 utcával odébb találtam magam, majd visszateleportált a telefon.
A kilencesnél alig fordul elő az ilyen teleportálás.
Tipp:
Az elektronikus iránytű kalibrálása javít a helyzetmeghatározás pontosságán. -
Ferenczi Áko
addikt
A sokadik Pixelem, az előzőekhez képest nem nagyon tudok negatívumokat felsorolni.
Ha más rendszerű telefonról jössz (értem ezalatt a különböző gyártói módosításokat mint pl. a Samsung EMUI-ja vagy épp a Xiaomi HyperOS-e) akkor érhetnek meglepetések a rendszer "fapadosságát" illetően.
Van akinek hiányzik a dupla koppos lezárás, fura a gyorsbeállítások működése (leginkább az egy csempe alá vett mobilnet és wifi kapcsoló), nincs külön NFC kapcsoló, gombok sorrendje nem cserélhető (gesztusvezérlés van évek óta), lezárt kijelzőnél is elő lehet szedni a gyorsbeállításokat, hangerő állítást is furcsállták páran, nincs Miracast (képernyőtükrözésre nem minden tévével képes) - hirtelen ezek jutnak eszembe. De ezek mind olyan dolgok amik nekem nem tűnnek fel mert megszoktam (egészen pontosan ehhez voltam hozzászokva, minden más csak extra); ahogy olvason a nagy Pixel-topikban, a "Pixel-szüzek" nagy részének nem okoz hatalmas törést az életében a fentebb említett dolgok hiánya és megszokni őket.Hardveresen más készülékhez képest lehetne gyorsabb a töltés (nagyon optimális esetben megfelelő adapterrel pár percre meglehet a 37W, de inkább 33-35W a valós). Viszont van átfolyó töltés amit a telefonok nagy része nem tud, autóban nekem ez kimondottan hasznos.
Amit ténylegesen negatívumnak érzek: mintha gyengébb lenne a GPS benne mint az elődeiben. Nem rossz, csak GPS alapú játékban többet driftel egy helyben állva és ez feltűnik az előd P7-hez képest.
Quqesz: nekem is csak a címsorból tűnt fel először h nem a normál kamerával készülhetett, a mobilarénás tesztben pont ez az utolsó kép.
A picit lassú töltést megadom én is..
-
gretzky77
veterán
A sokadik Pixelem, az előzőekhez képest nem nagyon tudok negatívumokat felsorolni.
Ha más rendszerű telefonról jössz (értem ezalatt a különböző gyártói módosításokat mint pl. a Samsung EMUI-ja vagy épp a Xiaomi HyperOS-e) akkor érhetnek meglepetések a rendszer "fapadosságát" illetően.
Van akinek hiányzik a dupla koppos lezárás, fura a gyorsbeállítások működése (leginkább az egy csempe alá vett mobilnet és wifi kapcsoló), nincs külön NFC kapcsoló, gombok sorrendje nem cserélhető (gesztusvezérlés van évek óta), lezárt kijelzőnél is elő lehet szedni a gyorsbeállításokat, hangerő állítást is furcsállták páran, nincs Miracast (képernyőtükrözésre nem minden tévével képes) - hirtelen ezek jutnak eszembe. De ezek mind olyan dolgok amik nekem nem tűnnek fel mert megszoktam (egészen pontosan ehhez voltam hozzászokva, minden más csak extra); ahogy olvason a nagy Pixel-topikban, a "Pixel-szüzek" nagy részének nem okoz hatalmas törést az életében a fentebb említett dolgok hiánya és megszokni őket.Hardveresen más készülékhez képest lehetne gyorsabb a töltés (nagyon optimális esetben megfelelő adapterrel pár percre meglehet a 37W, de inkább 33-35W a valós). Viszont van átfolyó töltés amit a telefonok nagy része nem tud, autóban nekem ez kimondottan hasznos.
Amit ténylegesen negatívumnak érzek: mintha gyengébb lenne a GPS benne mint az elődeiben. Nem rossz, csak GPS alapú játékban többet driftel egy helyben állva és ez feltűnik az előd P7-hez képest.
Quqesz: nekem is csak a címsorból tűnt fel először h nem a normál kamerával készülhetett, a mobilarénás tesztben pont ez az utolsó kép.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogyha valaki gombokkal szeretné kezelni akkor érkezni fog a gombok sorrendjének cseréje, én bétán vagyok és ott már beállítható!
-
K82
őstag
-
Ferenczi Áko
addikt
-
ThorsHUN
őstag
Derült éjszakai égboltot mennyire lehet jól fotózni vele?
Bár ha jól rémlik RAW képeket is lehet menteni és onnan már ki lehet küszöbölni a zajszűréses elmosódást. -
Quqesz
nagyúr
A fájl részleteket nem láttam megmondom őszintén, de nem baj, ha érdeklődő több verziót is lát, ha már kétségei vannak (volt aki a tele kifejezést a széleslátóra mondta, neki sem volt egyértelmű).

Amúgy a linkelt képen sztem digitális zoom is volt, akkor ilyen. -
ThorsHUN
őstag
-
K82
őstag
-
Quqesz
nagyúr
Ha az az ultra wide (tele) kamerával készült, akkor ilyennek kell lennie
ha 5x zoom
-
Ferenczi Áko
addikt
Pixel 9 pro XL esti kép. Teljes felbontásban full éles.. A fórumtsrsnál szerintem sokszorosan zoomolt kép látható..

-
Quqesz
nagyúr
Első blikkre ez a kép vagy nem pixel, vagy szarul állította be valaki, mert ilyen olajfestményt nem lő.
-
ThorsHUN
őstag
-
Quqesz
nagyúr
Elvileg nem. De a kijelző kikapcsoló (lock screen) letöltött widgetes gomb app esetén berakta a gombot az értesítő sávba is, ezért egy külső appot lehet tudsz ilyenre használni.
-
mrThomi
addikt
Szerintem nem. Kerestem én is, de nem jöttem rá, aztán némán hagytam

Az frankó
-
Ferenczi Áko
addikt
Szerintem nem. Kerestem én is, de nem jöttem rá, aztán némán hagytam

-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Az értesítesi panelt lehúzva be lehet valahogy tenni oda a hang módok közötti (hangos, csendes, rezgő) kapcsolót ? Eddig úgy állítottam ezeket, hogy meg kell nyomni a hangerő gombot és ott fönt az ikonra állítja át, de ez kicsit körülményes.
-
mrThomi
addikt
-
morfondőr
addikt
-
mrThomi
addikt
Sziasztok!
Másfél hét után végre megérkezett a partnero-tól a 9 Pro XL. Bontatlan csomagolás, viszont imei-t lekérdezve 2027.05.28-ig garis, vagyis bő fél évet buktam a hivatalos gariból!
De azért remélem ha baja lesz, akkor az elő fog jönni előbb.
Az a baj a pixelekkel (de gondolom az iphone is ilyen) hogy a P7-en is ugyanez a rendszer fut, vagyis nagy különbséget elsőre nem lát az ember, nem igazán van új telefon feelingje!
Régebben egy Xiaomit lecserélve 2-3 év után 2-3 főverziót ugorva látványos volt a csere! De még csak frissülget meg állítgatom be.Szia. Hol kérdezted le ? Ha nem volt bekapcsolva/aktiválva, hozzátársítva g.fiokhoz szerintem nem lehetséges, hogy elinduljon a garancia
-
Quqesz
nagyúr
A Pixel telefonok fotózási képességét csak a kemény mag kritizálja.
A videók esetében többen. De nekem tökéletesen megfelel.Abszolút meg vagyok elégedve fotó és videó terén, de azért a gcamos kíváncsiság sem került el.
morfondőr
igen, ez ilyen, bár van egy-két funkció, ami a 7-esen nincsen benne (P7P-ről váltottam). Viszont lehet sose érdekelnének ezek a funkciók/nem használtad. -
gyalu 1
aktív tag
Sziasztok!
Másfél hét után végre megérkezett a partnero-tól a 9 Pro XL. Bontatlan csomagolás, viszont imei-t lekérdezve 2027.05.28-ig garis, vagyis bő fél évet buktam a hivatalos gariból!
Az a baj a pixelekkel (de gondolom az iphone is ilyen) hogy a P7-en is ugyanez a rendszer fut, vagyis nagy különbséget elsőre nem lát az ember, nem igazán van új telefon feelingje!
Régebben egy Xiaomit lecserélve 2-3 év után 2-3 főverziót ugorva látványos volt a csere! De még csak frissülget meg állítgatom be.Amint bejelentkezel a Google fiókodba onnantól ketyeg a gari. Fiók nélkul a gyártási időtől számolja
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Régebben egy Xiaomit lecserélve 2-3 év után 2-3 főverziót ugorva látványos volt a csere! De még csak frissülget meg állítgatom be. -
Hieronymus
veterán
-
manokaki
addikt
egy ilyen kuvaszt én is elfogadnék !
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Lőttem pár fotót, én azt mondom, hogy ez a telefon tökéletes fotós.. [link]
-
mrThomi
addikt
-
mrThomi
addikt
Bár bosszantó lehet, hogy egy alig pár megabájtos csomag telepítése akár 30-60 percig is eltarthat, ez a Google Pixel telefonok esetében nem hiba, hanem egy tudatos tervezési döntés eredménye.
A jelenség hátterében az Android úgynevezett A/B (Seamless) Update rendszere áll, amelynek lényege, hogy a frissítés ne szakítsa meg a telefon használatát.
Miért tart ilyen sokáig?
A folyamat során a telefon nem egyszerűen bemásolja a fájlokat, hanem a háttérben egy komplett "másodállást" végez:
A/B Partíciók: A Pixel telefonokon az operációs rendszer két példányban van jelen (A és B slot). Amikor frissítést kapsz, a telefon az éppen nem használt (háttérben lévő) partícióra telepíti azt. Mivel te közben tovább használod a készüléket, a rendszer alacsony prioritást ad a telepítésnek, hogy ne lassítsa be a mobilodat.
Alkalmazások optimalizálása: Ez a leghosszabb szakasz. A frissítés során a rendszernek minden telepített alkalmazást újra kell fordítania (optimalizálnia) az új biztonsági vagy rendszerkódhoz. Mivel ez rengeteg processzoridőt igényelne, a Google szándékosan korlátozza a sebességet, hogy a telefon ne forrósodjon fel, és az akkumulátor se merüljön le hirtelen.
Ellenőrzés és integritás: A telepítés után a rendszer blokkonként ellenőrzi a fájlok épségét, hogy biztosan hiba nélkül induljon el a telefon az újraindítás után.
A folyamat előnyei (miért éri meg várni?)
Bár a telepítési sáv lassan vánszorog, ez a módszer több szempontból is biztonságosabb:
Nincs kiesett idő: Míg egy Samsung vagy régebbi telefon a frissítés alatt 10-20 percig használhatatlan (egy töltőképernyőt mutatva), a Pixelt végig használhatod. Csak egy gyors, kb. 30 másodperces újraindításra van szükség a végén.
Biztonsági háló: Ha a frissítés során hiba történne, a telefon egyszerűen visszavált a régi, működő partícióra, így nem "téglásodik" meg a készülék.
Kíméletesebb: A lassú, háttérben futó folyamat kevésbé terheli meg az akkumulátort és a hardvert hosszú távon.
Mit tehetsz, ha gyorsítani szeretnéd?
Ha nem akarod kivárni a háttérfolyamatot, sajnos nincs "turbó gomb" a beállításokban. Azonban:
Ha töltőre teszed a telefont, a rendszer néha magasabb fokozatra kapcsolja az optimalizálást.
Ne zárd be a frissítési ablakot, és ne indíts el erőforrásigényes játékokat közben.
Szeretnéd, hogy megnézzük, a legutóbbi, 2026. januári frissítés tartalmaz-e olyan konkrét hibajavítást, ami érinti a te modelledet?
Forrás: Gemini.Köszi, ennek tudatában elnézőbb leszek. Az elején nekem 15-ről frissített kb 5x, az majdnem 2 óra volt.
-
Hieronymus
veterán
Bár bosszantó lehet, hogy egy alig pár megabájtos csomag telepítése akár 30-60 percig is eltarthat, ez a Google Pixel telefonok esetében nem hiba, hanem egy tudatos tervezési döntés eredménye.
A jelenség hátterében az Android úgynevezett A/B (Seamless) Update rendszere áll, amelynek lényege, hogy a frissítés ne szakítsa meg a telefon használatát.
Miért tart ilyen sokáig?
A folyamat során a telefon nem egyszerűen bemásolja a fájlokat, hanem a háttérben egy komplett "másodállást" végez:
A/B Partíciók: A Pixel telefonokon az operációs rendszer két példányban van jelen (A és B slot). Amikor frissítést kapsz, a telefon az éppen nem használt (háttérben lévő) partícióra telepíti azt. Mivel te közben tovább használod a készüléket, a rendszer alacsony prioritást ad a telepítésnek, hogy ne lassítsa be a mobilodat.
Alkalmazások optimalizálása: Ez a leghosszabb szakasz. A frissítés során a rendszernek minden telepített alkalmazást újra kell fordítania (optimalizálnia) az új biztonsági vagy rendszerkódhoz. Mivel ez rengeteg processzoridőt igényelne, a Google szándékosan korlátozza a sebességet, hogy a telefon ne forrósodjon fel, és az akkumulátor se merüljön le hirtelen.
Ellenőrzés és integritás: A telepítés után a rendszer blokkonként ellenőrzi a fájlok épségét, hogy biztosan hiba nélkül induljon el a telefon az újraindítás után.
Bár a telepítési sáv lassan vánszorog, ez a módszer több szempontból is biztonságosabb:
Nincs kiesett idő: Míg egy Samsung vagy régebbi telefon a frissítés alatt 10-20 percig használhatatlan (egy töltőképernyőt mutatva), a Pixelt végig használhatod. Csak egy gyors, kb. 30 másodperces újraindításra van szükség a végén.
Biztonsági háló: Ha a frissítés során hiba történne, a telefon egyszerűen visszavált a régi, működő partícióra, így nem "téglásodik" meg a készülék.
Kíméletesebb: A lassú, háttérben futó folyamat kevésbé terheli meg az akkumulátort és a hardvert hosszú távon.
Ha nem akarod kivárni a háttérfolyamatot, sajnos nincs "turbó gomb" a beállításokban. Azonban:
Ha töltőre teszed a telefont, a rendszer néha magasabb fokozatra kapcsolja az optimalizálást.
Ne zárd be a frissítési ablakot, és ne indíts el erőforrásigényes játékokat közben.
Szeretnéd, hogy megnézzük, a legutóbbi, 2026. januári frissítés tartalmaz-e olyan konkrét hibajavítást, ami érinti a te modelledet?
Forrás: Gemini.Van egy egyszerűbb és értelmezhetőbb magyarázat.
A letöltött frissítést nem az aktív rendszere építi be, hanem annak egy frissen készített másolatába.Amennyiben a frissítés sikertelen, szinte mindegy mi okból, az eszköz képes visszaállni az előző állapotára. Nem téglásítja a telefont egy hibás frissítés.
Ez nem a telefonoknál a bosszantó. Az első generációs óránál egy éjszaka hosszában tartott a móka. De legalább használni sem lehetett közben. Később jelentősen gyorsították a frissítést. Most már szuper gyors, mivel már nem kap frissítést az óra.
-
Quqesz
nagyúr
No ezt nem tudtam. Igazából 1000 éve nem léptem be a recovery-be.
-
Essien
senior tag
-
g-thomas
senior tag
-
macilacipaci
tag
Miért tart ilyen sokáig?
Forrás: Gemini. -
mrThomi
addikt
Azt tudja valaki, hogy egy 6.5 megás biztonságin mi a bánatot tud fél óráig valjúdni, mire letölti, telepíti, optimalizálja ?
-
phoenix64
őstag
Kiszedte a google a sima wipe cache opciot a 9es szeriabol asszem, nekem is csak full factory opcio van recovery modban. Hat most valahogy feltettem 3 oraja a legutobbi biztonsagi frissitest, azota nem csinalta.
-
Quqesz
nagyúr
Bár nem tudom a gomb kombinációt, de egy wipe cache törlés első körben, aztán ha az sem segít gyári visszaállítás az ötletem.
Face telepítés nélkül is indulgat? -
phoenix64
őstag
Ujratelepítettem a face appot utana is csinalta + utana elinditottam a telot safety modban, ott is ujraindult.
-
Quqesz
nagyúr
Pixel 9 pro XL-em kezd betérdelni, vagy nem tudom. Ma delutan megbolondult, ujra indulgatott 2-3 percenkent egesz delutan 2-3 oran keresztul. Ami fura volt h minden ujraindulas utan kidobott a facebook app. Viszont egy 2 oraja mar nem csinalja. Valakinek van otlete mi az isten volt ez?
Bár nem vagyok it-s, de az appra gyanakodnék, nem törték fel? Nyomj egy gyorsítótár törlést a face appnál, valamint egy Biztonság és adatvédelemnél egy ellenőrzést.
-
phoenix64
őstag
Pixel 9 pro XL-em kezd betérdelni, vagy nem tudom. Ma delutan megbolondult, ujra indulgatott 2-3 percenkent egesz delutan 2-3 oran keresztul. Ami fura volt h minden ujraindulas utan kidobott a facebook app. Viszont egy 2 oraja mar nem csinalja. Valakinek van otlete mi az isten volt ez?
-
mrThomi
addikt
Android enchanced nevű pixelekhez készült appban van "double tap to sleep" funkció.
Ez mi is pontosan ? Mint mondjuk a samunál a good lock ?
-
KonzolKartel
őstag
Köszi. Megtaláltam a problémát. Gmailen belül a beállitásoknál az emailre katt és ott az értesítés a beérkezett üzenetekről volt kikapcsolva. A címkéknél meg minden emailre pontosan be lehet állítani. Iyen hogy akku optimalitálás hagyd a fenébe semmi köze hozzá hagyd azt bekapcsolva ne merítae fölöslegesen a háttérbe
Android enchanced nevű pixelekhez készült appban van "double tap to sleep" funkció.
-
Hieronymus
veterán
-
mrThomi
addikt
Köszi. Megtaláltam a problémát. Gmailen belül a beállitásoknál az emailre katt és ott az értesítés a beérkezett üzenetekről volt kikapcsolva. A címkéknél meg minden emailre pontosan be lehet állítani. Iyen hogy akku optimalitálás hagyd a fenébe semmi köze hozzá hagyd azt bekapcsolva ne merítae fölöslegesen a háttérbe
-
mrThomi
addikt
-
Quqesz
nagyúr
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Van benne olyan hogy dupla koppra lezár éa felvillan a kijelző ? Csak érintesre beadja a lezárt kijelzőt találtam eddig. Eléggé hiányolom ezt a funkciót
-
Hieronymus
veterán
Nem kell dicsérni.
A Pixel telefonok esetében három töltési megoldás működik.
1. Mindig teljesen feltöltöd.2. Alvási szokásokhoz igazodó töltés.
Este 80%-ig tölt a telefon. Az ébresztő előtt tölt 100%-ra.3. 80%-ig tölt a telefon. Utána a töltőről működik és nem tölt az akkura.
Ez esetben csak 80% a rendelkezésre álló kapacitás. Viszont tartósabb az akkumulátor.
Nekem ez nem gond. Az autóban tudok tölteni és másutt sem probléma.Alacsonyabb a SOT, engem nem zavar.
Ha napi 2 órát kellene buszoznom és ez alatt játszanék, piszkosul zavarna. -
Quqesz
nagyúr
Lecseréltem az öreg OP 10T-m egy P9XLP-re, de egyelőre nagyon gyenge az akksi teljesítménye. Nektek mennyit bír?
Bekapcsoltam az akku kímélést, ami így 80%-ra tölti max. Érdemes ezt így használni?Nem kell. Viszont az utolsó frissítés óta mintha nekem is gyengébben muzsikálna. Volt ilyen p7p-n is, javították a kövi frissítésben. Elötte 4 nap vagy 2 nap, de 6 óra kijelző. Most 2 napig bírja nem nyomkodással is. Az első 20%-ot hamar eldobja.
Valami lehet, mert már meg kellett volna kapnunk a januári frissítést. -
manokaki
addikt
Lecseréltem az öreg OP 10T-m egy P9XLP-re, de egyelőre nagyon gyenge az akksi teljesítménye. Nektek mennyit bír?
Bekapcsoltam az akku kímélést, ami így 80%-ra tölti max. Érdemes ezt így használni?nem , de majd lesz aki dicséri

Még kevesebb lesz a SOT és még sürübben fogod tölteni... -
KonzolKartel
őstag
Bekapcsoltam az akku kímélést, ami így 80%-ra tölti max. Érdemes ezt így használni? -
gyalu 1
aktív tag
Nem kell ilyenektől parázni. 2014hes LG G2-esem a mai napig fél évente töltve csak 83% merül le, kikapcsolva tárolom kb 11 éve. És nálam mindig a 0-100-as töltés megy.

gyalu1
Nem vagyok yetteles, de ha jól tudom megy, csak már nem írja ki felül, hogy Volte, hanem a hívás után a a tárcsázóban a hívott szám/név mellett lesz egy HD kis ikon. Vowifi esetén pedig egy kis kagyló wifi jellel.
Köszönöm

-
mrThomi
addikt
Nem kell ilyenektől parázni. 2014hes LG G2-esem a mai napig fél évente töltve csak 83% merül le, kikapcsolva tárolom kb 11 éve. És nálam mindig a 0-100-as töltés megy.

gyalu1
Nem vagyok yetteles, de ha jól tudom megy, csak már nem írja ki felül, hogy Volte, hanem a hívás után a a tárcsázóban a hívott szám/név mellett lesz egy HD kis ikon. Vowifi esetén pedig egy kis kagyló wifi jellel.
Ja nem az, csak hülyén fogalmaz a google és nem értem mit akarnak. Köszi mindnekinek a választ
-
Quqesz
nagyúr

gyalu1
-
Hieronymus
veterán
A hír igaz, de nem pontosan úgy.
200 ciklus után el kezd korlátozódni a maximális töltési feszültség.
Kezdetben 98-99% a maradó töltési kapacitás
Az 1000. töltéskor 85 - 90% marad használható kapacitásnak.Nekem a kb. másfél éves Pixel9 telefonom most áll 95%-s kapacitáson. Én alapból már csak 80%-ig töltöm már a telefont.
Neked nem kell az önkorlátozás, a telefon optimalizál. Tekintsd az akkumulátor degradáció lassításának ezt a korlátozást.
Még valami. Az akkupakk kapacitása kicsit magasabb a ráírt névlegesnél. Ez kompenzálja az első 200 töltés okozta degradációt és a gyártó celláinak kapacitás szórását.
-
beeep146
tag
Szia. Persze.
Beütöttem Google-be ezt: "...gmail push notifications not working.."
És legfelül az AI tippeken végigmentem, majd újraindítás és azóta működik. -
mrThomi
addikt
-
mrThomi
addikt
nagyon hamar lekorlátozta a szoftver az aksi kapacitást
80%-ra. Én eleve 80%-ra töltöm a telefont. A Pixel 9 Pro XL kb. másfél éves és 95% az akkumulátor állapota.
A nagyon hamar relatív fogalom. A családban van Pixel 7 telefon. Az akkumulátora, köszöni - még jól van.Én arra gondoltam, hogy " A Google megerősíti, hogy a Pixel 10 akkumulátorának kapacitása 200 töltési ciklus után korlátozott lesz "
Mindegy végülis, csak A16-tal jöttek más beállítások is és hirtelen nem értettem mi mi -
beeep146
tag
Pár napig nekem is makacs volt de aztán "beállt" és azonnal jelez, szinkronizál..
Megfutattam a dolgot ChatGPT-nél is, és végigpötyögve a tippjeit már működik rendesen...
-
Ferenczi Áko
addikt
-
beeep146
tag
Sziasztok!
Életem első Pixel készülékét használom egy napja. (9 Pro XL).
Van biztos megoldás a Gmail app értesítésekre? Nem igazán jönnek sajnos...
Köszönöm. -
gyalu 1
aktív tag
Sziasztok. Én is beléptem a klubba egy 9 pro XL készülékkel. Volte nem elérhető? Yetteles vagyok
-
Hieronymus
veterán
nagyon hamar lekorlátozta a szoftver az aksi kapacitást
80%-ra. Én eleve 80%-ra töltöm a telefont. A Pixel 9 Pro XL kb. másfél éves és 95% az akkumulátor állapota.
A nagyon hamar relatív fogalom. A családban van Pixel 7 telefon. Az akkumulátora, köszöni - még jól van. -
mrThomi
addikt
Hagyd bekapcsolva. Megpróbálja optimalizálni a töltést.
Szólni fog időben, ha közeleg az akku cseréjének szüksége.Oké, csak az új szériánál lehetett olvasni olyat hogy nagyon hamar lekorlátozta a szoftver az aksi kapacitást vagy mi volt az. Azt hittem ezzel van összefüggésben, hogy szoftveresen kikapcsolható
-
l86544
aktív tag
-
ch.lac
tag
-
gretzky77
veterán
Nekem 10 Pro van, de semmi probléma a wallettel, ma is többször használtam és bétán vagyok!
-
l86544
aktív tag
Van itt valaki bétán? 2025-ben még működött a telefonos wallet fizetés 2026-ban már nem megy, azt írja ki hogy az eszköz nem alkalmas. Ha másnál is így van akkor nem kísérleteznék hogy nálam van e a hiba.
-
Hieronymus
veterán
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Az akkumukátor állapotánál az akkumulátor segédet érdemes ki kapcsolni vagy hagyjam bekapcsolva ? Ez mire jó egyáltalán ?
-
K82
őstag
Sziasztok!
9 Pro XL-t szeretnék venni, Pixel 7-et váltana! Kérdésem hogy partnerogsm boltból származó készülékek itthon garisak-e a google által? Van-e tapasztalat erről?
Köszönöm előre is a választ!Teljesen mindegy hol, kitől veszed, a lényeg: európai piacra szánt modell legyen és így meglesz a Google által biztosított kettő év garanciád itthonról is.
Ahogy eddig itt olvastam, a partnero által forgalmazott modellek mind jó régiósak. -
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
9 Pro XL-t szeretnék venni, Pixel 7-et váltana! Kérdésem hogy partnerogsm boltból származó készülékek itthon garisak-e a google által? Van-e tapasztalat erről?
Köszönöm előre is a választ!Szia!
Igen a Google 2 évet ad rá IMEI számon fut a gari, még számla sem kell hozzá.
De a partnero-tól többen vettek már Pixelt. -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Köszönöm előre is a választ! -
Quqesz
nagyúr
-
bedibazsa
senior tag
-
g-thomas
senior tag
-
gyalu 1
aktív tag
Sziasztok. 9 pro vagy 9 pro XL között vacilálok 🤔
Akik mindkettőt próbálták azoktól érdeklődöm, hogy melyiket érdemes választani?
BUÉK mindenkinek 🥂 -
Elit3Zotya
addikt
Se blokk, se számla; elég az IMEI vagy a gyári szám.
Az a kérdés, melyik oldalon ellenőrizted a garanciát: a kettő év stimmel, viszont nem mindegy hogy az angol/német vagy a magyar store oldalán próbálkozol.
Ahogy írták előttem is, ha a magyar oldalon nincs találat, akkor extra költségekkel számolnod kell ha baj van.
Igen közben megkérdeztem egy hirdetőt aki pont cserélt kijelzőt a foldján és azt mondta semmi nem kellett, csak az imei.
Annyi hogy ki kellett küldenie az adott országba ahonnan származik. -
K82
őstag
Sziasztok.!
Angliából származó 9 pro fold-hoz, szükséges a blokk vagy számla az érvényesítéséhez.?

Google garancia ellenőrzésnél még majdnem 1 év garit ír az oldal.Se blokk, se számla; elég az IMEI vagy a gyári szám.
Az a kérdés, melyik oldalon ellenőrizted a garanciát: a kettő év stimmel, viszont nem mindegy hogy az angol/német vagy a magyar store oldalán próbálkozol.
Ahogy írták előttem is, ha a magyar oldalon nincs találat, akkor extra költségekkel számolnod kell ha baj van. -
gretzky77
veterán
Nálunk hivatalosan nem forgalmazták, így sztem probléma esetén neked kell intézni a költségekkel együtt.
-
Elit3Zotya
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motoros topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó egy Honor 200 8GB/12GB okos telefon.
- Apple iPhone 17 256GB Black/3 Év Garanciával/ Magánszemélytől Media Markt számlával/ Gyári új tokkal
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Szép állapotú, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy S24 8/256GB, Szép állapotú! 12 hónap garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,TOUCH,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós touchos! i7-1265U 16GB 1000GB SSD FHD IPS 1 év gar
- 5G LTE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 8GB 512GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Nem, ez pixel 9pro xl. Confyg Drakmusztól van .

ha 5x zoom