Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
3 havi YouTube Premium az jár még a beaktivált eszköz után, vagy csak december 31-ig járt?
-
gretzky77
veterán
Igen láttam, nekem 15 ProMax volt. Hát nem tudom, gondolom rányomtál hová fókuszáljon mielőtt készült a kép! Amúgy beltér kevés fény esetén az iPhone sem az a tökéletes sztem. iOS 18-al már élhető az iPhone sztem, több mint 1 évig használtam, de visszavágytam droidra és a Pixel 9 széria nagyon tetszik. Először egy 9 Pro-t vettem én is, de aztán szembe jött egy nagyon jó vétel és így lett 9 xl
-
Essien
aktív tag
-
IamTheDog
tag
-
K82
őstag
válasz
mhydas99 #990 üzenetére
Célszerű lesz majd olyat választanod amin szerepel a Made for Google (Pixel) felirat. Azokkal elvileg nem szabadna baja lennie, talán ebben a topikban volt példa rá h visszaküldött telót vett meg és panaszkodott a leolvasóra. Aztán kiderült hogy volt rajta egy üveg, azt levéve rögtön megjavult - valószínűleg ezért küldték vissza, csak az illető nem tudta hogy nem mindegy mit rak a kijelzőre.
A P7-hez képest nagyságrendekkel jobb a 9-es szériáé, de nálam így is előfordul hogy nem old fel csak többszöri próbálkozásra. Nem mindegy h száraz vagy nedves, koszos vagy tiszta az ember ujja, az ultrahangos erre kényes. -
-
gretzky77
veterán
Sziasztok, nem tudom lehet csak nekem új de hátha más sem futott még bele és érdekes lehet! Eddig volt egy 200gb-os tárhely csomagom, ma kicsit bohóckodtam a Geminivel és a beállítások között volt egy próba verzió a Gemini advance -re, mondom egye fene próbáljuk ki az ingyenes időszakot! És jött a meglepi, hogy 12 hónap az ingyenes próba verzió, mert Pixel 9 telefonom van, ráadásul ebben az 1 évben 2TB tárhely is jár! Ahogy aktiváltam már kaptam is egy mailt, hogy a 200gb-os csomagom időarányos havi díját vissza is utalták! Így nem csak a próba verziót kaptam úgymond de a havi 1090 Ft-ot is megspórolom 1 évig! Ami ugye a kisebb csomag havidíja!!
Nekem ez teljesen új, hogy a 9-es széria mellé ez jár, hátha érint mást is!
-
gretzky77
veterán
Nekem a 9 Pro XL-en Alzás Easy fit üveg van és problémamentes az olvasò!
-
mrszitya
senior tag
Ringke Easy Slide üveg szintén kiválóan funkcionál az ujjlenyomat-olvasóval. Az egyik ujjammal, egy felvétellel is 99,9%-os a hatékonysága, a második ujj már kevésbé sikerült, az mondjuk "csak" 97%. A legjobb telefonom ilyen szempontból, de az S21 Ultra is szinte ugyanezt hozta már (majdnem ugyanazt a modult használják). Legyen optikai vagy ultrahangos az olvasó, az üveg minősége döntő tényező.
[ Szerkesztve ]
-
Frissítsétek az Androidot.
Két sebezhetőséget foltoztak.
A kb összes pixel készüléket érintő probléma az AA-n keresztüli hangutasítással váltható ki.
A 9-s szériát a BT probléma érinti. -
-
mhydas99
aktív tag
válasz
Hieronymus #902 üzenetére
Nem tudom, nalam uveg van fenn, wlvileg ultravekony, ujravettem az ujjlenyomatom is joparszor kulonbozo mintakkent. Nem segitett. 5-bol 2-szer hit and miss. Ha nincs semmi a kijelzon tokeletesen mukodik. Ha csak folia volt fenn tokeletesen mukodott. Szoval az ultrahangos szenzor nagyon is erzekeny az uvegfoliara, sajnos.
-
K82
őstag
A pontszám egy dolog, azt felejtik el hogy a Pixel minden helyzetben értékelhető képet fog készíteni. Ahogy Drakmusz is írta, "oké" hogy 90-et kapott a Pixel XL, de adott esetben jobb képet csinálhat (beltérben, mozgó célpontnál biztosan) mint a 144 pontos S24U. Van közöttük 54 pont meg 8 év...
2017. óta nem nagyon találok elmosódott, alul- vagy felülexponált képet galériában. Ami van, az is iPhone-nal készült.
Ha magát a rendszert is nézzük, van akinek sok a Samsungé, van akinek túl fapados a Pixelé - ezt azért mérlegeld. -
Essien
aktív tag
válasz
barcaforca #973 üzenetére
Nem állítottam rajta semmit, ahogy gyárilag be van állítva.
-
gretzky77
veterán
Ha csak a kamera a szempont akkor Pixel, ami a Samu gyenge pontja az a beltér kevés fény mozgó dolog, amúgy sztem eget rengető különbségek nincsenek. Mint telefon és szoftver úgy már lehet inkább Samu, a szoftver alatt elsősorban a toll és szolgáltatásait értem, ha szempont! De igazából sztem egyikkel sem lőnél mellé.
Samu esetén a a mozgó dolog a gyenge pont![ Szerkesztve ]
-
Essien
aktív tag
Én sima s24-ről jöttem sima 9-re de kis túlzással ég és föld a kamera . Főleg rosszabb fényviszonyoknál és mozgó tèmánál jön elő a különbség. A Samsungnál már elment a kedvem a gyerekekről képet csinálni mert mindig szólni kellett hogy ne mozdujlatok meg mert sz@r lesz a kép
persze más szóval. Amióta pixel van simán tudok bármit fényképezni és elfogadható a vègeredmèny . Hozzáteszem nagyon szerettem a samsungot de szerintem a kamera gyenge rajta.
[ Szerkesztve ]
-
pszihó
aktív tag
Üdv csak a Dxomark kamera tesztjét véve alapul. Érdemes elcserélni egy Samsung S24 ultrát(512-es) Egy Google pixel 9 pro xl -re?
Google pixel 9 pro xl 158 pont 2. hely
S 24 ultra 144 pont 28. hely -
mrszitya
senior tag
válasz
tome0001 #965 üzenetére
Én se spórolok semmin, sőt, de két ember használati szokása nagyon eltér egymástól. Aki 2 SIM-et használ, és/vagy "rossz helyen" él - térerő problémák-, és/vagy sok mobilnetet használ (stabil) WiFi-kapcsolat helyett, sokat játszik, mindennapi jelleggel sokat fotóz, videóz, vagy sokat navigál mondjuk, ott ez a szám nyilván alacsonyabb lesz, lehet.
Előző telefonjaimhoz hasonlítva, a saját szokásaimhoz mérten ez abszolúte nem rossz teló üzemidőben.
-
-
-
Inarus
addikt
Na hát most megnéztem, nyilván a gyári launcherrel semmi gond.
Szóval csak hogy tiszta legyen, 3rd party launcherekkel a béta még bugos. Nyilván nincsenek felkészülve egymásra.
(Ilyen bugok egyébként jellemzően a kínai gyártóknál vannak. A Honor, Huawei, Xiaomi egyaránt nem kedveli a harmadik féltől származó kezelőfelületeket valamiért.)
-
Essien
aktív tag
Valaki tesz próbát a 16 bètával?
-
gretzky77
veterán
Nálam első körben kapott egy gyári tokot és mivel ios-ról jöttem kapott egy Pixel watch 3-as társat. Aztán meglátjuk,sokan szidják a pixel watchot akár ár, akár üzemidő miatt. Üzemidőt majd meglátjuk,az ár az meg hát ez van, nagyon egyik sem jobb kivéve a sokkal zártabb rendszerű órákat, itt viszont apple szintű az együttműködés.
1 év után nem tudok rosszat mondani az iPhonera sem csak kellett egy kis "újdonság", illetve ProMax volt előtte most is gondolkodtam,hogy kell e a nagyobb de végülis maradt a Pro és nem bánom! Kisebb méret, kényelmesebb eltenni és nagyon kellemes készülék,sztem jól megleszünk egy darabig! -
ghiottone
nagyúr
+ gretzky77: Volt nálam 1-2 használt P7, amelyeket nagyon durván kikezdett a tok ála szorult cumó. Mégha skin nincs, akkor is azt szoktam javasolni, hogy 1-2 hetente ki a tokból és át kell törölni a tok belsejét is. Spigen és más márkás tokok is tényleg "csodákra" képesek pár hónap használat alatt.
-
gretzky77
veterán
Sziasztok, nem igazán találtam sima 9 Pro topicot, így itt kérdeznék ha nem gond! Ma vettem egy Pixel 9 Pro készüléket és számomra most lett egyértelmű, hogy az oldala ennyire fényes, én azt hittem matt vagy legalábbis hasonló! Nincs vele gondom amúgy csak érdekelne, hogy aki régebb óta használja, nem karcolódik vagy kopik túlságosan? Korábban volt már Pixelem, de egy iOS kitérő után visszatértem!
-
juan88
tag
Sziasztok, van esetleg bárkinek infója arról, hogy a közeljövőben, a Yettelen kívül más szolgáltatónál is elérhetővé válhatnak-e a Pixelek?
-
tome0001
senior tag
válasz
Ununqatrium #931 üzenetére
Én S21-ről váltottam sima Pixel 9-re, asszonynak S23 van, ergo azért azt is ismerem és van róla tapasztalatom, még akkor is ha nem is én használom napi szinten.
Mindkettő Samsungnál számottevően jobb az üzemideje, habár az S21-emben egy 2,5 éves akksi volt, azzal ne nagyon hasonlítsuk össze.
Szerintem a Pro nem feltétlenül éri meg a sima P9-el szemben, de ez pénztárca kérdése.
S23-nál a kamera és az üzemidő is jobb, én olyan helyen lakom ahol nagyon f*s a térerő, hát nem a P9-től lett jobb sajnos, pont ugyanolyan mint anno az S21-el volt (ami szintén híres arról hogy nem túl combos a térerő tekintetében).
Nem vagyok egy nagy fotós igazából, de szép képeket készít, minden fotó elkészülése után még tunningol rajta egyet a software. Makroról nem nagyon tudok nyilatkozni, nagyon ritkán használom.
A stock android nekem tetszik, gyors is, de a Samsung UI-hoz képest kicsit fapadosnak érzem, de lehet csak azért mert 8 évig volt Samsungom...
Ami még érdekesség, hogy az S23-S24-nél azért érezhetően nagyobb a készülék, még akkor is ha adatok szerint pár mm-el nagyobb csak. De ezt meg lehet a kis tenyerem miatt érzem ennyire "számottevőnek".
A kiálló kameraszigetet is szokni kell, de csak pár napig fura. Mivel szimetrikusan középen van a telón, ezért ha az asztalon nyomkodod, nem billeg.[ Szerkesztve ]
-
Essien
aktív tag
válasz
Ununqatrium #931 üzenetére
Szia. Volt s23 és s24-em, igaz én csak sima 9-re váltottam de nem mennék vissza. Üzemidőben és kamerában is jobb . A térerőt sose nèztem samsungal sem volt gondom és ezzel sem . Szerintem megéri váltani, kérdezd meg hátha van valaki a közeledben a forumtarsak közül és megtudnád nézni.
-
Ununqatrium
aktív tag
Hello mindenki. Van itt valaki, aki S23-ról vagy S24-ről váltott 9 Pro-ra? A Samsungos fórumból jövök, ott ajánlották a Pixelt alternatívaként. Érdekelne, van-e különbség térerőben pozitív irányba, esetleg üzemidőben, valamint a kamera. S23 tulaj vagyok, a térerőproblémám gyakori, tervezett a váltás, de főleg a kamera miatt.
Az Ultrát vagy Pixelt nézegetem jó ideje. Olyan fotómobilra lenne szükségem, amiben jó volt annak idején az S10, avagy viszonylag éles részek a fotó minden területén, a széleket is beleértve. A munkámhoz fontos a közeli téma fotózása (nem makró, cca 30-40 cm táv), az S23-al viszont nem tudom megkerüni manuális módban sem a kép közepén lévő témára fókuszálást, sokszor nem csak a fotók szélei, de a téma egyes végei is elmosottak, más helyen túlélesítettek és túlszaturáltak. Utóbbi kettő korrigálható, de a fókusz kész katasztrófa.
Sajnos nincs lehetőségem előben megtapogatni a Pixelt, így minden esetleges őszinte válaszért köszi.
-
-
bb0t
senior tag
válasz
Hieronymus #926 üzenetére
Melyik a legvékonyabb tok? Nekem Pitakám van, de azért tud melegedni a teló.
Megint egy kapcsolódási probléma: Tapo kamerát akartam párosítani, ahhoz, hogy megtalálja az eszközt, csatlakozni kell a kamera wifijére. Mivel nem érzékel a telefon netet, azonnal eldobja, és visszacsatlakozik a normál wifire. Normál wifi automatikus csatlakozást letiltom, és le is csatlakozok manuálisan a wifiről, csak akkor találja meg az eszközt. Viszont az utolsó mozzanat az lenne, hogy felcsatlakozzon aa 2.4 Ghz-es hálózatra, és nem teszi.
Lehet, hogy a Tapo hibája, de eddig a Samsung S10e-vel is működött, meg párom Xiaomi-jával is.
-
Na, azért Google partnereinél nem lehet gond a gyűrű pozicionálással. Tele van a net reklamálásokkal, hogy nem a Google jele van a középpontban. Teljesen értelmetlenül. A telefonban lévő tekercsnek sem a jel a középpontja.
A melegedésért leginkább a tok hőszigetelése a felelős. Megvettem a legvékonyabb tokot. Nincs melegedési problémám.
Viszont drága volt a tok. -
bb0t
senior tag
Azt vettem észre, hogy van pár eszköz, amit nem látok bluetooth-on. Pl van egy Blitzwolf BW-BR4 bluetooth receiver-em, amit nem tudok párosítani vele, de most a Cooler Master K721 klaviatúránál is ugyanígy jártam. Tv-kel is előfordul, tudja valaki mi az oka? Ja és a kivetítést se tudtam összehozni Asus Zenbookra és tv-re. A Samsungommal ilyen gond nem volt.
-
tms+
aktív tag
válasz
Hieronymus #923 üzenetére
hiába tölt lassabban, de jobban tud melegedni vezeték nélküli töltés közben: nyilván nem mindegy,hogy milyen maga a töltő, mennyire pontosan illeszkednek a tekercsek- minél kevésbé pontosan, annál jobban melegszik és nő az energiaveszteség is. minél jobban melegszik, annál rosszabb az akkunak
[ Szerkesztve ]
-
Nem nagyon töltöm wireless, szerintem nem tesz jót az akkunak.
Az akkumulátor honnan tudja, mivel töltik?
Ha a melegedésre gondolsz gondolsz, akkor nem kell aggódnod. Ezért alacsonyabb a vezeték nélküli töltés sebessége.Más.
Az iránytűt időnként újra kell kalibrálni. Ez teljesen természetes dolog.
Legegyszerűbben a térképek appban lehet megcsinálni. -
bb0t
senior tag
Iránytűn gondolkodtam el...
Illetve Karácsony előtt elutaztunk és kellett valami, Kecskeméten a Mediában sikerült venni egy mágneses mountot. A fémlemezt fel kellett ragasztani, mert a mágnes sokkal kisebb volt, mint a tokban lévő fémlemez. Lényeg, hogy brutálmód melegedett, meg is hülyült a gps és kiírta, hogy pontatlan az iránytű.
Szóval abban bízom, hogy magsafe-fel nem lesz ilyen.Hieronymus
Nem nagyon töltöm wireless, szerintem nem tesz jót az akkunak.[ Szerkesztve ]
-
-
K82
őstag
Mi baja lenne a mágnestől? Iránytű, NFC, GPS - mind működik. Magsafe-es tokot és autós tartót rendeltem az XL-hez szeptemberben, mostanra pedig cserélődik minden Magsafe-kompatibilis cuccokra. A saját autóm pipa, a céges kocsikban lévő tartófejek egy része is már ilyen. Soha nem használtam eddig ilyeneket, de meg kell hagyni zseniális ötlet volt az Apple-től.
-
bb0t
senior tag
válasz
barcaforca #916 üzenetére
Nekem is 9.7 a verziószám, de csak akkor jön elő az a tárcsa, ha elkezdek két ujjal nagyítani.
Más:
Megérkezett a Pitaka car mount, 3 nfc taggel, de még mindig nem tudom mennyire jó a telefonnak a mágnes.
-
barcaforca
tag
Sziasztok, BUÉK!
A frissített kamera app után (9.7) nekem a számozott piktogrammokat(,5,1,2,5) felváltotta egy csúszka ,5-től 30ig. Én ezt pont nem szeretem,mert nehezebben találom el a számokat,vagy nem ott áll meg a csúszka ahol akarom. Próbáltam törölni a frissítést,de nekem mindig ez a csúszka jön vissza. Csak azért is fura,mert a feleségem ugyan ilyen telefonján megmaradt a számos piktogramm.🤨
Aki frissített már 9,7 verzióra tapasztalt ilyen változást? -
bb0t
senior tag
November 21. óta van meg, azóta 21 töltési ciklus volt, átlag 2 naponta töltöm, és be volt kapcsolva az adaptív töltés, mióta elérhető, azóta a töltés korlátozás 80%-ra. Android 15-re nincs panaszom.
Egyetlen problémám van a telefonnal, hogy a screen mirror/kivetítés nem működik sem az Asus Zenbookommal, se a Sony androidos tv-nkkel. Egyik sem mai darab már, a Zenbook 3 éves, a tv még régebbi, de azért fura.
-
alex.3
tag
Sziasztok, maximális megelégedettséggel használom a pixelem, de egy beállítást nem találok, (nem biztos, hogy létezik pixelen, samsungon használtam) mégpedig hogy csak pin használatával lehessen kikapcsolni a készüléket, ebben kérnék segítséget.
-
zoli8814
aktív tag
Sziasztok!
Üzemidőre lennék kíváncsi, hogy alakul egy 16 pro maxhoz képest. Illetve érdekelnének a típus hibák.
Ez a két kiszemelt lenne.[ Szerkesztve ]
-
sonkuci
tag
Kellemes karácsonyt mindenkinek
Tapasztalatokra lennék kiváncsi android 15ről.
Van bármi negatív tapasztalat vele? (A tapasztalaton lenne a hangsúly)
Gyorsabb aksi merülés, rosszabb SOT, vagy bármi jelentős, említésre méltó, ami miatt nem érné meg a frissítés még esetleg?!
Köszi! -
kerxy
senior tag
válasz
dani_maci #900 üzenetére
Nekem fordítva volt, nem volt törött, de nem lehetett bekapcsolni
A valóságban egyébként törött volt, csak valahogy nem látszódott rajta kívülről.
Az üzletben csak egy pillantást vetettek rá, szerintem bármit bevesznek, a Google valszeg elszámolja nekik, és nem hiszem, hogy odáig elküldik. -
K82
őstag
Röviden annyi hogy az optikai szkenner fényt használ és egy 2D-s képet alkot az ujjról (lásd: fénymásoló
), az ultrahangos viszont 3D-set. Az optikainál majdhogynem mindegy hogy fólia vagy üveg van előtte vastagság szempontjából, a fény áthatol rajta. Az ultrahangos adó-vevőnek viszont sokkal kisebb a működési tartománya, ha vastag az üveg könnyebben elveszik a visszaverődő impulzus. Koszos ujjal a P7 pl. még feloldotta a telefont, a 9XL viszont ha már szárazabb a bőrőm nem old fel elsőre.
A lényeg hogy itt a minél vékonyabb üveg a jó, célszerű a "made for Google Pixel" feliratot keresni. Nekem Caseology Snap Fit van fent (az volt gyorsan amazonról, itthon még a Spigent nem lehetett kapni), amit itt van a listában annak jónak kell lennie.
Van még tartalék Spigen üvegem a zasszony P7-jéhez, szemmel láthatóan vékonyabb ami a 9-esre való.[ Szerkesztve ]
-
barcaforca
tag
Aki online, készülék beszámítással vette a telefonját,az űrlap kitöltése után mennyi idő telt el neki mire válaszoltak?Az Alza 2 héten belül választ ígér. Az lassan letelik.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Remek kamerákkal, ám szűk tárhellyel érkezett hazánkba a legjobb referenciamobil.