Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
Jó kis helytakarékos koncepció
: [link] -
emiki6
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Valahol spórolni is kell. A kavégépen spóroltam.
Nagyon abszurd amúgy, hogy a "kávégép" árának ötszöröse volt a KÉZI malom...
Ég és föld amúgy a mákdaráló + filléres kotyogóshoz képest, ebből már elég jó a kávé, megéri főzni, fogyasztani.
Kezdőthet a kísérletezés, hogy mekkorára őröljem és mennyi vízzel főzzem le. Elsőre a 10 click, 8g, 350 ml-t próbáltam, de simán lehet több a víz, durvább a dara, legközelebb felcsapom filteresebbre.
-
Nemrég benéztem az Opera melletti Kaffa kávézóba. Rég ittam olyan jó kávét, tudom ajánlani! (Corvin negyed környékén, amerre lakom sajnos egyik kávézó sem talált be, ezért mindig nagy élmény kiváló kávét inni, ha jó helyre keveredek).
-
emiki6
veterán
...

Megcsúszott a kezem és k6 helyett ez lett...
Azért meg kell hagyni, jó minkát végeztek minden téren, életérzés már a kicsomagolás is.
-
Toobee
veterán
válasz
BBpeter
üzenetére
Daráló késprofiltól is függ, hogy mi fog működni. Nálam a brew késsel marha könnyű kivonatolni, nem igazán lehet elrontani vele kávét a Robottal. De, ha nem találod elég édesnek, akkor durvítsd, áztasd elő hosszan, aztán zutty át rajta a víz. Ez amúgy szinte minden filter pörkölésnél jól működő recept.
-
Toobee
veterán
válasz
HunLogin
üzenetére
Kesernye nincs benne pedig. Én mennék jóval durvább irányba a robottal, nem baj, ha a kézzel kell tartanod a hosszú előáztatást, hogy ne essen be a kar. Elég, ha csak 1-2 mp-re nyalsz majd bele a 6-7 barba. Szerintem édesebb italt fogsz kapni így. Kimenő mennyiséget azért nem tudtam írni, mert az irodában nem mindig mérem, csak érzésre.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Jolida
üzenetére
Korrekt cég.
Elég csúnyán büntetik jelenleg ezt pedig, csak kevesen ellenőrzik. Gondolom mernek ezzel élni lévén a multik vannak mindig monitor alatt inkább. Bár itt inkább a pofa kell hozzá dolog van. Én ahol ezt tapasztalom ott nem veszek semmit többet. Nagy büntetés tudom, de hát max ezt tudom tenni. -
TDX
tag
válasz
HunLogin
üzenetére
Ebben a hsz-emben összeszedtem a különböző CM címke színeket már egyszer.
-
HunLogin
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Köszi!
Ezekről a különböző címkékről CMéknél nem tudtam, utánaolvasok.
Robottal dolgozom, van mellé egy gyári késes df83v. Alapvetően a kivehető ízjegyek hiányoztak kifejezetten, de maga a kávé nem volt rossz. Próbalkoztam 18-50-es aránnyal, 15s előáztatással, össz 45s körüli idővel. Aztán kipróbáltam 18-45-tel, 5s előáztatás 35s össz idővel. (Részletes nyomásprofilokat nem tudok mondani, épp le van törve a 3D nyomtatott manométer tartó, mert folyamatosan leverem a vízforralóval
...) Lényegi változás az ízjegyekben nem volt.
Kicsit olyan semmilyen ízű. Van egy kis sötétebb pörire hajazó kesernyéje és ennyi. Lehet nem vártam vele eleget (okt 31-es), vagy picit sok a fine az őrlőből, passz. -
Jolida
tag
Ekokapszulánál "érdekesre" sikerült a BF.
Tegnapi ár:
mai ár:
-
Toobee
veterán
válasz
HunLogin
üzenetére
Baratza Sette 270Wi joker presszó állás, 17,5g VST-ben. Bianca 6 mp előáztatás, 7 mp szünet, majd kb 7-7,5 barig elengedett max nyomás, onnan szépen ejtve 4-ig, ~30-35mp a teljes idő. Hoz mindent, amit a zacsi ír. 93 fokon van a pid jelenleg.
Miben csalódtál? Mit vártál és mit kaptál? Milyen ízeket érzel? Ez egy barna címkés CasMo, azaz semmi világmegváltót nem akar, csak egy jó kis klasszik kávé.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Van külön topik automata kávéfőzöknek, ott többet tudnak segíteni.
Szerk: KisApám-nak szántam...
-
KisApám
addikt
Hőmérséklet beállításos jó kávéfőzők milyen árban vannak?
Pl. ennél csak 88-92 fok között állítható, Gaggia ANIMA Base. (Ez az 5 Celsius fokos hőmérséklet tartomány, különbség sokat jelent?)
(Ok, ez automata, de hírtelen csak ez jutott eszembe.) -
Infernusz
csendes tag
Sziasztok!
Rákostolnék Győrben saját kávéval egy robotra. Amennyiben van lehetőség erre, kérném privátba jelezni. Alkalom adttán jelentkezem. Thx. -
Speti69
csendes újonc
válasz
baayNOk
üzenetére
Nekem még pár hete van Robot, így nem én vagyok a legélesebb penge...

Nem " jó forró vízzel" kell próbálni, hanem forrásban lévő vizet kell ráönteni.
A 18gos joker kinek mi. Én 15.6gal tolom, az itteni kollega ajánlása által, mert így pont kijön a 250gos zacsi. Valaki 17 vagy 18gal tolja. Ha jól tudom 20g körül van a max, de ebben nem vagyok biztos.
Mérd a lefolyási időt. Ha az rendben van, akkor kb. megkapod a kávé ízjegyeit. Persze sok a változó, de a savanyka lehet ízjegy is, meg a rossz kivonatolás eredménye. Próbálkozz klasszikus olasz, sötét pörkölésű kávékkal az elején, ott nem kell savanykának lennie
-
KisApám
addikt
Melyik AVX-es karos kávégépet ajánlanátok?
Vagy esetleg 120k környékén hasonlót? -
válasz
Safi1988
üzenetére
szia
ezek alapján én kicsit durvább őrleménnyel szoktam használni - 12-14 nyomás után már meg szokott lenni a csepegés bőven, olyan 40-50s szokott lenni a teljes shot (az első nyomástól az utolsó cseppig).
Az, hogy kicsit nedvesebb, szerintem normális - gondolom nem szoktad átnyomni az összes vizet a pogin (úgy értem, hogy akár a maradékot a shot után egy másik csészébe), azzal gondolom ki lehetne szárítani, de én sem szoktam ilyesmit csinálni.Rend szerint átteszem egy csészébe lecsöpögni amíg megiszom a kávét, ezután nekem nem szokott feltűnően mocsaras lenni, szépen egyben kiesik, de minden esetben várok vele legalább néhány percet.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
A fehér kancsóból vettem egyet zöld teához. Majd tesztelem.
-
Safi1988
csendes tag
Üdv!
Próbálkozok a Wacaco Picopressójával, és a lejött kávé nem rossz, viszont a kávépogácsám nagyon mocsaras. Otthoni használatban egy karos gépem van, ott nagyon szép a kávépogácsa.
A túl vizes végtermék (kávépogácsa) a Picopressonál is hiba, vagy ezzel a készülékkel azért ne várjak tökéletességet?
Az őrlési beállítások megegyeznek az otthoni gépbe rakott őrleményével (Kingrinder K4). 18 gramm bécsi pörkölésű Arabica kávéval töltöm meg a filtert. Az első néhány csepp kávé megjelenése után várok 10 másopercet, majd aztán pumpálom fel a PRESSO tartományig a nyomást. (mondjuk nekem kell vagy 15-18 pumpálás, míg megjelennek az első kávécseppek. Túl finom az őrlemény?)
Tapasztalatokat, segítséget szeretnék kérni a régebbi Picopressot használóktól.
Köszi!
-
Toobee
veterán
Kis kávé ajánlás.
Klasszikusabb irányból megközelített speciality:
CasMo El Limón
Ez meg az egyik legjobb etióp, amit idén ittam:
Roastopus Starfish filter - Haro Wachu -
rgb0007
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Oh, azt se, ha komolyan gondolod, az is egy" Nespresso", és más kapszula megy bele, abból senki se gyárt specialty-t...
Szerintem ugorj be holnap, és próbáld ki:
DIZÁJN és KÁVÉ - November 15-én, pénteken (12.00-20-00) hivatalosan is megnyitjuk az első Samurai Cornert a @studio_sisko -ban, Budapesten, a Somogyi Béla utcában.
Vagy Dunakeszi Pöti kávézó...
-
baayNOk
újonc
-
bbuffy
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
ugyanaz az összes a szegmensben. Nem fog ott mást kapni csak eltérő nevet design esetleg akciót. de 50 ig bezárólag mind alap csak a szolgáltatások bővülnek.
Tehát ezen a szinten amelyik tetszik, de az aldis gép is kb ezt hozza.
Viszont a Nespresso kompatibilis kapszulák a legelterjedtebbek. -
rgb0007
csendes tag
-
gonnok
csendes tag
Ha megvan, hogy pontosan mennyi viszet vesz fel a pogi a bloom-hoz, akkor Flair58-al még kivitelezhető.
-
verti1
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Beszélgettünk filter kapcsán is erről. Nekem személy szerint nem jött be a dolog. Viszont ez is egy lehetőség amit írsz. Bár kivitelezni azért nem olyan egyszerű talán mint filternél. Hideg vizet öntesz a tömörített pogira a Robotba akkor nyomás nélkül nem fogja átitatni a kávét a gravitáció csak nagyon lassan. Ha pedig ráhúzol a dugattyúval majd szétszeded a vákuum lehet többet árt mint a cold bloom használ. Hogy csinálod?
-
verti1
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szerintem ez valami marketing szöveg. Nem igazán látom azt a fizikai változtatást a legújabb Flair Pro modellen amiért nem kellene legalább egyszer előmelegíteni. Vastag fém henger és vaskos fém kosár. Amit elő kell melegítened, mert elvonja a hőt ha felöntöd. Illetve dugattyú is két darabból áll, az alsó rész szintén fémből. Ez azért fontos, mert nem alakul ki az a szigetelő légpárna mint a Robotbán vagy Kalmár féle Classic Flair dugattyúnál. Szóval ezek összessége miatt majd nem biztos vagyok benne, hogy melegíteni kell a Pro 3-ast is. Nekem 5, de lehet már hat éve egy erősen módosított Flair Classic-om van. Szigetelt a henger, spec IMS kosár van benne amit 10-11g kávéval töltök. Valamint a fent említett kalmár féle műanyag dugattyú. Az arány 1:2 vagy még kevesebb. Így bőven van puffer a vízben, illetve a légpárna hatás, stb. Így is legalább egy melegítés szükséges a használathoz. Jellemzően nálam ez az olaszos, sötét brazilos vonal. Közepes vagy világos kávéhoz kettő felöntéssel szeretem, mert akkor stabilabb a hőmérséklet esési görbéd. A Robot azért működik jobban ezen a téren, mert a vékony falú nagy kosara leadja ugyan a hőt a környezetnek, de lassabban mint pl. Flair vastag hengere vonná el (saját magába). Illetve a víz mennyisége sokkal nagyobb. Több a puffer. Valamint nagyon fontos dolog szerintem a hőmérséklet profil. Felöntöd a hideg Robotot a forrásban lévő vízzel és a kioldódás kezdeti szakaszában lesz a legmagasabb, majd a végén már csak 87 mondjuk. Ez a legtöbb esetben hasonlóan kedvező hatás mint a csökkenő nyomás.
-
-
gonnok
csendes tag
válasz
baayNOk
üzenetére
Klasszik sötéthez ne bajlódj az előmelegítéssel, simán állítsd a kancsót 100C-ra. 1:2 aránnyal nem lőhetsz nagyon mellé, 18g be, 36g ki, kezdésnek próbáld 30mp körülre időzíteni a lefolyást 7-8bar környékén, ehez álllítsd be a darálót. K4-en ha jól rémlik 60 klikk körül van a presszó közepe, az jó kiinduló alap.
-
baayNOk
újonc
Pár napja írtam, hogy új eszközt keresek, ma megérkezett a Robot. Kellemes kis gép, élvezem a kávékészítés folyamatát. Stagg talán holnap érkezik, az itteni akciós linkről rendeltem, köszi érte, láttam sokan lecsaptak rá
.
Próbáltam ma este készíteni, elsőre nem a legnagyobb sikerrel. Nem volt kellemesen meleg a kávé , habár forró volt a víz, nyilván biztosan hideg volt a “vas” is, meg talán bénázhattam is a felhelyezéskor, az idő meg haladt. Nem igazán tudom, hogy az őrleménynek mennyire kell finomak lennie, hány gramm kávéból érdemes készíteni, (klasszik sötét presszó vonal) de próbálkozok többféle beállítással. Bármilyen hasznos tanácsot szívesen fogadok.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Kapszulás kávéfőzők között melyik a legjobb? Melyikbe lehet a legjobb ár/érték arányban kapszulát venni?
-
TDX
tag
Ha valakit érdekelne CAFEC abaca trapezoid 101 papír (én aromaboyhoz használom), írjon. Rendeltem 21 csomagot €4.50/csomagért, pár darabot szívesen átadok. Amúgy innen rendeltem, ha valaki szintén betárazna (€150 felett ingyen szállítanak magyarországra).
-
Toobee
veterán
SEY régóta rajta van már a kipróbálandó listámon, most befutott a kofion épp akciós kínálat (9.30-i pörkölések). Feleztünk barátommal, most mértem ki őket és annyira jó az illata mindnek, hogy muszáj volt egy V60-at csinálni. Wilson Alba + ZP6 + V60 14g-ból cold bloommal, clearwaterrel. Elég jó cucc!
-
na, akkor egy picit még rosszabbul is néz ki ez az egész, mint hittem..
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Meti: én végül nem fizettem be rá, de backerkitben ütöttem le (nem Kickstarter), azóta is ott áll az early bird gépem. Nem tudom törölni, nincs ilyen opció. Folyamat jönnek a levelek, hogy update-eljem a kártyaadatokat, amit nyilván nem teszek meg, max ha kijött a gép és működik is, a minősége pedig nem olyan lesz, mint mondjuk a Nanofoamernek volt vagy az Arconak.
Pár napja megpróbálták újra beterhelni a kártyámat (szerencsére Revolut eldobhatóst adtam meg annak idején). Szerintem minimum véleményes a projekt pénzügyi stabilitása, ha már ezeket a dollárokat is próbálják összesöprögetni. -
szigorúan fogyasztóként amondó vagyok, hogy ideje a "startup világból" picit hátrébb lépni, és a századik ilyen kávés izét akkor megvenni, amikor kihozta, gyártja, kijavította az első körös hibákat és megvan a konszenzus, hogy igen, jó.
nekem a meticulous továbbra is egy qrva nagy red flag. a gép elvileg mindent tud, amit tudni kell, tehát olyasmi, amire gerjedek, de már az red flag volt, hogy a csókának már volt egy beborított biznisze. tudom, hogy nem is ő volt, hanem a tesója, aki nem ő stb., nem is gondoltam, hogy "biztos bukó", de azért picit gyanakvóvá tesz. az azóta eltelt idő még rátett erre egy lapáttal.
inkább legyen valami 500 helyett 700 dollár, de akkor, amikor tényleg létezik. (maga a kickstarter gondolat amúgy szerintem racionális és jó, egyszerűen csak az a benyomásom, hogy a kávés fronton legalábbis kezd túlpörögni)
-
icm
tag
Ha kéne kickstarteres projekt valakinek Geimori 64mm és 78mm-es késsel.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Persze, évek óta rendelgetek mindenféle dolgot. Gyorsak, sokszor van ingyenes szállítás, és rajzolnak mindenféle cuki grafikákat a csomagra!
Kártyás fizetéssel mi a baj? Ebay, Ali, külföldi oldalakon csak azzal lehet, vagy fizeted a nemzetközi utalás árát? Plusz kivárod, amíg odaér az utalás? -
Mano66
senior tag
Ha valakit érdekelne. Egy olcsó GC. [link]
-
icm
tag
válasz
stereofan
üzenetére
Végre! Amúgy Cady-nél már kapható az E24es jelölésű. 205k a rozsdamentes verzió.
Amúgy végre rézbojleres, lehet gőzölni alupara nélkül. Nem emiatt féltünk, fanyalogtunk?
És akkor jöhet erre a Gaggiuino mod... meg rézcső. Jöhet majd a galaxisromboló mindent is megbszó címke rá
-
stereofan
tag
-
Bigsy
újonc
Sziasztok!
A fórumon látván sokan filtereznek otthon K6-al.
Érdekelne, van-e valakinek tapasztalata K6-ZP6-al készített különbségekről?
Ár, kategória, állítás mértékével tisztában vagyok, a felhasználói véleményekre lennék kíváncsi.
Köszönöm a válaszokat! -
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
+ 136891, lojzi1
igen, ez jogos, ezt elfogadom. ha valaki állítgat sokat, akkor számít. én általában egy főzőhöz lövöm be, így nagyjából tudom merre van az előre. ha épp nem, akkor sem nagy ügy visszatekerni (ez presszóig igaz). hozzáteszem, hogy a JX-en van jelölés, és külső gyűrű esetén sem tudod, hogy hányszor fordult át a 9-esen épp, ha nem tévedek.
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Abszolut megbizható oldal.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen videókártyát?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mikrotik routerek
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

:

Vicc vót' az Aeropress az egyik legtöbb módon használható filteres eszköz.

...) Lényegi változás az ízjegyekben nem volt.

.