Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Toobee
veterán
Második Casa-val lement egy filter pörkölésű etióp hot starttal, 9-es álláson. Nem akadt meg, az ízek is jók voltak. Persze ez az 1 darálás nem jelent semmit.
-
this_is_why
csendes tag
Eladom az előző Ascaso-m. Itt a hirdetés, ha érdekel valakit.
-
vikla007
aktív tag
már 5 perc múlva nem volt
-
SteelCowboy
csendes tag
Most jött velem szembe egy poszt, miszerint Kinu Traveler iz bekk!
Nekem még az első kiadás van, nem tudom, változott-e valamit hozzá képest az új, de újra létezik.
-
válasz
mézespálinka #138493 üzenetére
ámdeviszont, úgy fest, hogy a kigyulladós alultervezés létező ügy még mindig:
https://www.reddit.com/r/roasting/comments/1c22bxd/itop_has_upgraded_the_circuit_board_temp_issue/ -
mézespálinka
senior tag
-
megfutotta köreit a hazai hc kofis berkekben ez a pörkölő?
látszólag egész sokat kapsz a pénzedért, most még van alkatrész is.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee #138487 üzenetére
Nem meg, delutan terveztem hogy megnezem mit szol a Barn babjahoz (ami multkor megfektette), de voltunk kavezoban meg baratoknal is, szoval majd holnap.
Kifejezett filter porkolesem nincs most, fagyasztott CMTP-vel megnezem majd hogy reagal az allitgatasra. (Discordon olvastam hogy masnal megint jott a zero point elmozdulasos hiba, eszpresso-filter-eszpresszo utan tobb szammal mashol zartak a kesek…
)
-
RetepNyaraB
veterán
Baranka Sopron, CM Ruanda az őrlőben (semmi megúszós brazil második őrlő), LM Linea Classic, teljesen hibátlan.
Drága sütik, enyhén északi, ikeás dizájn.
Ajánlom a helyet soxeretettel!Ugyanitt este Handel Belshazzar a Liszt teremben, ha valakit |érdekel
-
lojzi1
csendes tag
Kitettem két fölös cuccomat, egy Nanofoamer Pro-t és egy Varia VS3-at
A Nanofoamer az Gen1, a Varia meg Gen2, de akinek ez fontos, az úgyis látja a képekből/szövegből.
Hátha érdekel valakit. -
CMTP
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok.
Sajnos megfáradt a Gaggia Classicom. Fragola szervizelte talán 3 éve most megint őt keresném vele, de semmit nem találok hozzá, csak a régi ajánlásokat. Azóta telefont cseréltem, lehet a száma oda volt elmentve de nincs már meg....
Telefonszámot tud valaki hozzá? Foglalkozik még G-classikkal? Pesten kit tudnátok ajánlani?
Sajnos nem-sajnos egy teljes renoválás lenne bojlercserével....
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB #138478 üzenetére
A Majort egy Eureka Olympus 75 HS váltotta (nem fejlesztés gyanánt, csupán más célra kellett)
A Mara-t pedig egy ECM Synchronika fogja váltani.Én nagyon szeretem, és nagyon sajnálom is majd odaadni.
Meg hiába szerintem is az egyik legjobb gép otthonra, most olyan a piac, hogyha ingyen adnám se vinnék el. -
BBpeter
tag
Ha már mindenki bedobja, én is bedobom.
Kicsit faragtam még a [Mara X V2] és a [Major] árából ha esetleg valakit érdekel.
Topictársaknak még adok egy kis kedvezményt, de ennél lejjebb már nem veszem az árukat az tuti, az méltatlan lenne.
-
kraven54
aktív tag
[link]
Gaggiam eladó ha érdekel valakit -
tuzpenge
őstag
válasz
Toobee #138466 üzenetére
Én így is az lennék...lévén küldtek egy valószínűleg tervezési hibás terméket (amit nem mellesleg vissza kellene hívni), és most még ki kell pengetned 14 ezret úgy, hogy még vártál is rá egy csomót...most meg te futhatsz a 14 ezred után hogy utalják vissza stb (aztán vagy látod ezt a 14 ezret vagy sem...)...én k@rva pipa lennék....de legalább egyet megtanultam rajtad keresztül: ettől a cégtől valószínűleg soha nem fogok rendelni...
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom #138465 üzenetére
Egyelőre ezt kértem vissza (kifizettem). Ha nem második darálónak vettem volna, akkor egy fokkal idegesebb lennék
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Toobee #138463 üzenetére
És ha nem veszed át, visszamegy a feladónak, aztán kérsz egy full refund-ot az O-O-tól az egészre?
Szerk- a kezdeti kihullások alapján egy alulméretezett, borotvaélen táncoló konstrukció lehet, azaz a garanciaidő lejárta után minden nap ajándék. Én kiszállnék belőle, amíg bukó nélkül ki lehet.
-
Toobee
veterán
Csere Casa
Feladni se sikerült normálisan...
-
ZolKel86
csendes tag
válasz
ZolKel86 #136550 üzenetére
Levittem a Faema Family árát:
https://hardverapro.hu/apro/faema_family_elado/friss.html -
kaligula
tag
Üdv Mindenkinek!
Régebben volt egy ötlet, miszerint érdemes lenne talán offline találkozót, kirakodó vásárt szervezni kifejezetten otthoni használt gépek, ketyerék csereberéjére. Az is felmerült, hogy ezt lehetne a KávéBárBazár keretein belül. Csupán ötlet szintjén mit szólna hozzá a komment népe? -
waxos
csendes tag
Egy barátomnak segítenék eladni a podos gépét. [link] Ha valakit ilyesmi érdekel keresse nyugodtan.
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB #138431 üzenetére
Ja, hát nem egy enbé hat négy, vagy ídzsí duplanulla egy, azok tudnak púdert, akadás nélkül.
-
válasz
Vadasz03.24 #138452 üzenetére
Nekem a v1-gyel jól ment, jobban szerettem mint a french press-t, az akksis verzióval viszont még túl keveset próbálkoztam..
-
válasz
RetepNyaraB #138449 üzenetére
Tej, standard minimum 2.8 ESL (Aldi/ahol épp járok és ami van)
akkor igyekszem még inkább lerövidíteni a levegőt, meg kicsit tovább keverem.
p.lac
vagy lehet, hogy megnézem legalább a levegős szakaszt alacsony fordulattal.most néztem gyorsan pár demo videót, azokban bőven több levegőt tolnak bele és jóval kevesebb habjuk van
lehet UHT-vel tolják
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #138421 üzenetére
Annyira jutottam, hogy a 83mm SSP Brew az a Ditting 80mm Machined kés koppintása. Azzal esetleg vannak tapasztalatok itt? Használta valaki?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #138447 üzenetére
Tej, vagy növényi? Tejnél magyon rövid levegőzés elég, utána szép lassan, de határozottan le kell tolni padlóig a propellert és figyelni ne nagyon menjen bele több. Nagyon hamar lehúzza a buborékokat, látszik jól. Én a végén még lassabb sebességen is pörgetem, selymesedni. Kicsit sok km kell bele, mire ráérzel.
-
Nanofoamer Lithium userektől kérdeznék kicsit noob dolgokat:
mikor-melyik "sebességi fokozatot" használjátok, és mi a bevett gyakorlat?
Nagyon ritkán használom, szóval nem igazán állt még rá a kezem, a v1 meg sokkal lassabb volt, sokkal több időt el kellett tölteni mindennel.Amit csinálok: kancsó a pulton, foamer beleáll, bekapcsolás után kb 2-3 mp a "levegő bevitel" (ekkor látszik ki a tejből a nyél vége), majd továbbra is a magas fokozaton oldalra kimozgatva, örvényt kreálva kb 15-20s alatt kész is.
Ami a bajom: nagyon sok a tejkrém, cappuccino-s vastagság, de teljesen szép, buborékmentes, szóval annak jó (lenne), csak vékonyabbat szeretnék
(a superfine háló van fent)
Ami a kérdés: még ennél is kevesebb "levegős" idő kell? vagy a kisebbik fordulatszámot kellene használni valamikor? vagy kb jó ez így, csak öntsem át párszor másik kancsóba meg vissza?
-
Toobee
veterán
Nekem meg feladták a cseredarabot (és valószínűleg ezt is megvámolják, már be is kérte a UPS az adatokat).
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
verti1 #138428 üzenetére
Igen. Már több mint egy éve elengedték. Fél évet a Mountex raktárában porosodott, 6-8 hónapja hozta át a tulajdonos. Várt türelmesen őlevácskasága, a simogatásra, de csak a szétborításáig jutottam. Mostanra már nagyon útban volt/lesz, és ripityomra szedtem a dugattyúit. Tényleg rengeteg tanulsággal szolgált. Ma készítettem vele az első kávékat. Patent. Vicces volt a felfűtés, 12 fokos volt a gép. Majdnem 6kW. 35-40 fokosra melegedett a gyík hosszabbítóm, amint beindult az összes fűtés. Alig vártam, hogy legalább a fejek és a presszóbojlerek elérjék a hőmérsékletet, mielőtt leolvad valami
. De túlélte minden/ki. A porraloltó ott volt "kar"nyújtásnyira.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom #138435 üzenetére
Szerintem a garanciális hibákkal megbicsaklott a cashflow, és most pörgetik a kasszát, különben nem adtak volna 1 hónapt a régi áron rendelni.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Szerintem megtalálták a konstrukciós hibát, kijavították, de így drágább lett a gyártása. Csak tipp...
Szerk: vagy a rosszabbik eset, hogy semmit sem javítottak, csak beépítették az árba az eredetleg tervezettnél sokkal magasabb garanciális költségeket...
-
válasz
RetepNyaraB #138433 üzenetére
én távolról figyelem az eseményeket...
-
válasz
simán lehet, hogy nagyon fogyott, és akkor evvan
-
RetepNyaraB
veterán
Lagom árat emel az "incredibly well received" Casa esetében, feb. 18. dátummal. Ezt hívják előre menekülésnek? Ha esetleg eddig töprengtem volna (a hihetetlen sikerű 65c repülőrajt után mondjuk nem), mostmár csak a pénztárhoz szeretnék fáradni.
-
verti1
tag
válasz
Kávé Kálmán #138424 üzenetére
Ez a gép szolgált a Budaörsi Mountex-ben? Egy kollégámnak ajánlottam nemrég a helyet, többek között a gép miatt. Arra jutottunk, hogy bezárt..
-
Kávé Kálmán
tag
A csúszó felületek primér teflongyűrűkkel szigeteltek. A sliccoltak csak megvezetik, a zártak tömítenek (a dugattyún és a szárnál is). A dugó ennél is (lásd pl FAemina vagy Strietman) átereszti a vizet emeléskor, ergo a henger teljes térfogata megtelik vízzel. Az instára (smartespressoprofiler) a szét-/összerakását is kitettem. Egy perc alatt megvót :-). Nagy az öröm, hogy egyetlen csavar/tömítés sem maradt ki
.
-
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán #138424 üzenetére
Ez jó kis tartalom. Jöhet még ilyen.
Az is érdekes, hogy kisebb a gugattyúrúd fején az elmozdulás, valamint a rögzítő / tengelyt megvezető kupak is szigetelt. Nem karmantyús tömítés hanem a fentebb említett konstrukció miatt talán csak O gyűrűs? (dugattyún nem tudom kivenni, hogy a 3 fehér színű gyűrű az mind ptfe / vezető gyűrű, autóknál is használt kompresszió gyűrűkhöz hasonlóan az osztások itt is el vannak forgatva egymáshoz képest vagy az alsó kettő az O gyűrű?) -
Kávé Kálmán
tag
Kis színes, ismeretterjesztő tartalom. Nem vállalok karbantartást - elég a saját bajom -, de ezzel kivételt tettem, minthogy a tulaj cimbora. Így is több mint fél évig tartott, mire sorra tudott kerülni. Nem volt égetően sürgős, mert a kávézó, ahol üzemelt bezárt. Kétfejes Leva X. Már bontottam szét Leva fejet előtte is, de ennyire még soha. E L K É P E S Z T Ő a komplexitása, és állati tanulságos volt az egész karbantartás. Tiszta cseresznye, hogy két feje van, így volt minta az összerakáshoz.
jobbra a retkes dugattyúegység balra a szétborított megtisztított.
az összetettség szemléltetésére
balra a 29 alkatrészből álló Leva dugattyú, jobbra a 7 elemes modern karos fej (Pro800, Bosco, Londinium) dugattyú egysége.
Mindkét fej pipálva.A Leva fej annyira komplex, hogy kötve hiszem, hogy lesz valaha ennél bonyolultabb (overengineered) dugattyús gép a földön. Rendkívül időtrabló/bonyolult (szerintem megfizethetetlen) a karbantartása, viszont jó karban, mesés a használata és a működése.
-
zolnagy
őstag
Nincs akkora jelentősége, mint gondolod. Ilyen őrlő és kés párom van. Nyilván érezni a különbséget 600 és 1800 között ízben is ugyanannál a kávénál, de jóval többet számít maga a kávé, mint alapanyag, és persze a konzisztens elkészítés.
Persze kipróbálhatod az adott fajtával, te mit érzel. Én most 1100-n használom eszpresszora. Néha szoktam filtert is készíteni (bár arra nem ez a kés lenne az ideális), akkor leveszem 600-ra. -
Alabástrom
senior tag
Van a topicban tapasztalat a 83mm-es SSP Brew késsel? Interneten kb semmit nem találok...
Hogy viszonyulhat a 83mm MP-hez vagy a 64mm MPv1-hez, lehet-e vele presszózni, stb... -
prtk
tag
DF64V - SSP HU Red párosra medium pörkölés esetén van már bevált, kitesztelt RPM?
-
verti1
tag
válasz
hyperspace #138406 üzenetére
Igen, ennél a receptnél amit linkeltem az elején zárva van a bloom-hoz, majd nyitva a víz nagyobbik részéhez. A végén pedig az utolsó részlet zárva az alacsonyabb hőmérséklettel.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bigsy #138398 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Közben több irányból is kaptam ajánlást, lényegében minden a Krausen 400 felé vitt, így meg is rendeltem.
Kijelző álal automata az öblítés, TDS-t csekkolni is lehet, illetve ebben 1 db 400-as membrán van, éves cseréje 2/3-a összeg, mintha 2 x 200-as lenne. -
Mano66
senior tag
CMTP!
Most!!
-
verti1
tag
Találtam egy érdekes receptet Hario switch-hez. A víz visszahűtése kicsit macerás a végén, de működik a dolog. CM Mugina filter nem igazán működött eddig nálam. Próbáltam pár receptet, de ezzel hoztam ki a legtöbbet belőle. Nagyon édes lett a végeredmény, pedig ez egy savasabb kávé amire a V60 még rá is erősít.
https://youtu.be/4FeUp_zNiiY?si=7GkvM6TGFkI7vShx -
Mano66
senior tag
válasz
mézespálinka #138403 üzenetére
Két észrevétel.
- Nem az ingadozó nyomás miatt kell a nyomásfokozó motor.
- A nyomásfokozó motoros verzióval sokkal gyorsabban le jön a 20 l víz.
Lehet használni anélkül is. De aki sok vizet használ annak nélküle kínszenvedés. -
mézespálinka
senior tag
válasz
Bazsee71 #138397 üzenetére
Szívesen . Én nem foglalkozom ilyen termékekkel csak felhasználó vagyok. Anno (évekkel ezleőtt) sörfőzés miatt vettem egy full egyszerű, (akkor)15k-s szettet. Az egyébként egy akváriuimi felhasználású szűrő volt. Aki forgalmazta (háztartási, akráviumi, terráriumi) extra békákkal (dél amerikai, nyílméreg, meg ilyenek) foglalkozott és leírta a véleményét. Konkrétan az 50k-s "emberi fogyasztású" szűrőben teljesen ugyan az a szűrő meg membrán van. Igazából azóta is egyszerűekkel operálok. TDS-t mérem ("külső" mérővel). Ne száradjon ki a szűrő/membrán aztán jóvilág.
Ami a saját tapasztalat:
-elég nagy eséllyel ugyan az a membrán és szűrő van az adott tulajdonságú pakkban (a napi 280l-es 75ös membrán a 15k-s akváriumiban és az 50k-s háztartásiban ugyan arról a gyártósorról jön <- erre bizonyítékom annyi van, amit anno mutattak/mondtak)-tartályos az személyes preferencia, nálunk a felhasználás miatt teljesen felesleges volt. Amúgy nem tudom meddig áll el, elvileg zárt rendszer, baktériumot kiszűri, de én a hűtőben tárolt kv vizet is kiborítom 1 hét után, ha nem fogyott el, csinálok frisset.
-tds az úgy fog kinézni hogy a szűz membrán kb 7-15-öst fog készíteni. Aztán minden használat előtt kicsit ki kell engedni mert 2-3 deci erejéig felugrik kb 40-60-ra. 20 felett javasolják a cserét amúgy (ha nem áll vissza a kezdeti ugrás után a 20 alatti értékre).
-ingadozó hálózati nyomást nem tapasztaltam, ha nem valami extrélm elhanyagolt környezetbe viszed, szerintem felesleges a nyomásfokozó
-visszasózást megoldom én (kv, sör)
-az átfolyás sebességét vedd még figyelembe, mert a 20liter például az én full alap szűrőmmel azért egy kb 4 óra alatt jönne le. Szóval vagy nagyobb teljesítményű kell, vagy ha van lehetetőség/kedv akkor lehet előre is tervezni, akkor elég lehet a kisebb is.
UV fényhez: a behatási időt kell megnézni, (egy kis doksi: [link] én azt gondolnám az átfolyós rendszernél ekkora teljesítményű lámpa esetén kevés lenne. De ezt -aki ért hozzá - ki tudja számítani. Igazából már maga a membrán ugye a 99.9%-át kiszűri a baktériumoknak (elvileg
) szóval... kv, tea, (én esetemben sör) pedig úgy is kap hőkezelést, mi nem ivóvíznek használjuk.
Én felraktam a mosdókagyló alá, ha kell akkor gyűjtöm flakonba és használom. Mindig frisset.
-
prandris
tag
Sziasztok! A korábbam említett GC és Mazzer felkerült a hardverapróra, sajnos én már egy ideje nem pörgetem a gazdaságot kávé vásárlással. Remélem új gazdára találnak ezek a kb örök darabok.
GC: [link] SJ: [link]
Van még néhány kávés apróság is, akit érdekel nézze meg a többi hirdetésem. Minden ajánlatra válaszolok. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest