Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
KINGrinder K6 mellé keresek kávéfőzőt és mérleget.
keret 100-300e Ft-ig.
Alapvetően presszó és tejes italok amiket fogyasztunk.
Elso lehetőség: Robot abból is a nyomásmérős változat.
Második SAGE SES500BSS
Egyéb ötlet javaslat? Vagy maradjak a robotnál?
Mérleg esetén javaslat 10-20e Ft-os kategóriában? Vagy ha van lényegesen jobb 40-50e Ft-ig akkor mondjatok.
koszonom előre is!
gergo -
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Speti69
üzenetére
Itt nálam csak feketeövesebbek vannak, de a fagyasztással az a tapasztalatom, hogy még ha 2-3 adagos kis mézes üvegekbe teszem is, az első adag kiváló, de már néhány óra múlva is érzem a másodikon, hogy nem az igazi, igaz, ha egyszer kivettem a fagyasztóból utána már csak a hűtőbe rakom vissza.
-
dippe
tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Elnézést, rosszul fogalmaztam
Bele lehet rakni, de én nem javaslom.
A fizika oldaláról közelíteném meg: a kávé lehűti az alatta elhelyezkedő alkatrészeket, és páralecsapódás keletkezik. Nem szeretem a vizet elektronikus készülékek belsejében párás nyári napokon. De az edzett acélok sem szeretik. Daráláskor nedvesség hatására összeállhat a por, ami extra gép tisztítást igényelhet. Apránként tapad fel a kávé a nedvességtől. Ráadásul ha szőrszál hasogató akarok lenni, akkor a kávészemeken keletkező és beszívódó nedvesség megváltoztathatja a végeredményt... Bár ebben nem igazán hiszek
De a fagyott szemek őrlése keménysége is eltér - jobban koptat, és az őrlés minősége el fog térni. Itt is kérdés persze a mennyire.
Szóval természetesen tutira nem minden esetben és minden gépnél igaz, van amelyik melegszik eléggé, így időben leszárad. Valamint ha gyors az ember, és csak egy adagot főz, akkor valószínűleg ez nem fordul elő.
Egy szó mint száz, az én gagyi darálóm nem ilyen, nem kockáztatnék vele. -
dippe
tag
válasz
Speti69
üzenetére
Sziasztok!
Én új vagyok itt, és csak lelkes amatőr egyszerű kotyogóssal, olcsó 8-12eFt-os kávékkal, mérsékelt maximalizmussal. Szóval sorry, ha butaságot mondanék:
Fagyasztásnál ideális esetben páramentesen illene kis adagokban légmentesen (!!!) záródó valamiben tárolni. A probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb műanyag átenged bizonyos gázokat ki és be, és nehéz légmentesen zárni. Jópofa fagyasztott fokhagyma mellé tenni
Kiolvasztásnál ügyelni kell, hogy ne csapódjon le rajta pára, mert akkor szellőztetni kell és elmegy az ereje. Fagyasztva nem lehet darálóba rakni. Nap mentes helyen ki kell olvasztani még zárt állapotban... Sok idő, sok energia.
Ráadásul azt tapasztaltam, ha levegő éri a szemeket (áttöltöm), akkor már változik az íz. A fagyasztásnál ez ugyebár nem elkerülhető.
Évekkel ezelőtt játszottam fagyasztással, de nekem nagyon overkill volt, és nem volt tartósabb az íz megtartása, mint árnyékos helyre rakott, kis méretű befőttes üveg-be kirakni kb. 3-5 napra elegendő mennyiséget. A gyári zacskót meg a lehető legkevesebb ideig nyitva tartani, és minél precizebben vissza zárni úgy, hogy ne legyen benne levegő. Én már szinte csak 500g-os gyári csomagot veszek, az pont tartja ezzel a módszerrel az ízét napi 2x2 espressoval. Árban is még okés. Az 1kg-kat meg ketté szedem és odaadom valakinek a családban a felét. -
Speti69
csendes újonc
2 kérdés motoszkál bennem, elnézést ha nagyon láma
)
1. Fagyasztás. Csak az egyadagos dolog működhet? Tudom, hogy a bab nem engedhet ki, illetve kivételkor pára csapódik le rá. Lényeg, hogy mondjuk ha 100gos adagokban fagyasztom le, akkor kiveszem kb 6szor, szedek ki belőle és visszateszem a fagyóba. Ez már sok, túl sok pára csapódik ki és fagy vissza rá?
2. Megjön a friss pörkölésű kávém kilós kiszerelésben és szét szeretném szedni 250gos adagokra. Ezt meddig tehetem meg, hogy ne számítson bontásnak? Itt nem gondolok fagyasztásra, csak sima szétszedésre. -
icm
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Az enyém már elment (szerencsére). Majd ezt lehet megbánom...
Próbálok nem negatívan nyilatkozni. De nagyon bosszantó, hogy míg egy Acaia 36mp-t mér egy duplára - oké kicsit lassabb volt a lefolyásom - addig a Mantabrew szerint 22mp telt el. Nyilván egy frissítés megoldja a helyzetet, vagy manuálisan indítva nem lép ez fel. Gyorsaságra nincs panaszom, az korrekt volt - ami fontosabb. Külön csak mérési mód nincs, tudom máshogy is lehet... de az van, hogy annyira nem szeretném. Az espresso módja, hogy portafiltert lemér majd nulláz, őrleménnyel mér az nagyon hasznos funkció.
Még egy negatívum, hogy a csipogást hiába kapcsolom ki a mérleg újboli bekapcsolása után megint csipog.
A használati nélküli kitapasztalása hányszor mire kell bökni az frusztráló volt, 2 nappal később megvolt már a használati, addigra kiismertem mit merre.
Igyekszem úgy állni hozzá, hogy kezdő cég, nincs még meg minden, idővel javítani fogják, vártam volna az email-t, hogy kiválaszthassam milyen színben szeretnék. Kicsit kapkodósra sikerült az egész, kimaradtak dolgok. Az árán azért ez nem látszódott.
-
norkov84
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Korrekt ár! Mire váltottál?
-
bbuffy
senior tag
Mantabrew mérlegek lepték el a facebook kávés oldalait. Ennyire nem jó vajon? Az itteni beszámoló alapján sem egyszerű használni, plusz a videós review sem túl meggyőző.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Annyukat. Svájci bankárok majd jól megveszik..
A hőmenedzsment miatt nem feltétlenül aggódom, a robot is elég jól teljesít. A laposnak kinéző, 49mm kosár már kérdésesebb mit tud. De volt már ilyen a történelemben, ha az eredeti cremináról vették a méreteket, akkor jó is lehet simán.Uh. Megnéztem a (rohadt idegesítő) promó videót. Így más, hogy a test maga a dugattyú henger, nem csak egy kvázi állvány (mint a robot).
-
zolnagy
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Na igen. Mivel nincs fűtése, így alapból elvonja a hőt a vastag fémtest. A linkelt oldalon van egy yt promo video. Ott is többször előmelegítik, hogy ne legyen hőhiányos, közvetlenül a húzás előtt is egyszer. Robottal azért könyebb az előkészítés..
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ja, és az antracit oldallapos kivitel.
-
phranxinatra
aktív tag
Eladnám ECM Synchronikámat. 2021-es évjárat, kitűnő állapot, flow control, minden gyári tartozék, pluszban jár hozzá egy ECM naked portafilter. 890k.
-
killboy007
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi! Bejáratós kávé az lesz összesen 2,5 - 3kg.
Ha nem szeretnék szívni vele, akkor kit lehet erre rávenni? -
kk831228
addikt
Erről lehet tudni valamit? : [link]
Elég tetszetős.👌 -
válasz
killboy007
üzenetére
Szerintem majd bejáratódik használat közben (kivéve ha szerzel ingyé pár kiló selejtet valahonnan). A beállítás meg opcionális. Ahol összeér a kés, óvatosan forgatsz rajta kézzel. Ha féloldalasan ciceg, lehet kalibrálni. Ha szeretnél szívni vele.
-
hoffman_
nagyúr
távolról sem profi kávés kérdés jön, de bízom benne, hogy a közösség sok szeme sokat lát: találkoztatok már olyan automata darálós géppel, ami dupla hopperes? egy szenes fekete olasznak, egy meg koffeinmentesnek. én nem találok ilyet, gyanítom, hogy a két kávé rendszeres találkozásából adódó körülményeket még az automata gyártók se akarják bátorítani, de hátha valaki talált már ilyet...
-
killboy007
csendes tag
Sziasztok,
új DF64 gen2 esetén szerintetek mivel célszerű kezdeni? Pár kg kávéval bejáratni a késeket az OK, de kell a késeket igazítani például? -
gonnok
csendes tag
válasz
dzsolt7
üzenetére
Ha presszó is cél, akkor a K6 16 mikronos lépcsője kicsit előnyösebb a K-ultra 22 mikronjánál.
Használhatóság szempontjából szerintem ugyanaz a kettő.
Anyagminőség meg ilyenek - van diffi, de szerintem bőven nem kétszeres. A kingrinderen egy idő után elfáradhat a szilikon markolat, a kolléga K-max-ján meg lejár a fa markolat a kar végéről.
~36k HUF ért szerintem a K6 eléggé megéri. -
Alabástrom
senior tag
A CACACOO pörkölöröl vannak tapasztalatok? Keresövel nem találtam semmit... Elég olcsó, most még akciós is, de vajon milyen szintre lehet képes? Már eleve a konstrukció alapján (egyenes henger, alatta kör alakú gázégö) lehetséges, hogy jól lehessen vele pörkölni?
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Kézi örlő vételén gondolkodom, az elsődleges szempont az, hogy az őrlemény minősége előrelépés legyen a Lido 3-hoz képest. Főleg világos pörkölésű kávékkal használnám, az esetek túlnyomó többségében filterre, de nem bánnám, ha presszóra is alkalmas lenne. Emellett lényeges még a könnyű állíthatóság (ez a másik problémám a Lido-val). A súly és a méret nem fontos, úgysem tervezem hordozni. Nagyjából 100k-t szánnék rá, és eddig főleg a Kingrinder K6-ot illetve a 1Z Presso K-Ultrát néztem. Ezek között az őrleményt tekintve mekkora a különbség? A K-Ultra ára kb. a K6 duplája, és gondolom, nem "kétszer jobb", de, ha használhatóság vagy anyagminőség tekintetében lényeges a különbség, akkor rászánnám a plusz pénzt, viszont, ha nagyjából ugyanazt tudják, akkor megelégszem a K6-al. Vagy van esetleg más örlő, amit a fenti szempontok alapján ajánlanátok? Köszi!
-
bbuffy
senior tag
[link]
Kávémentes kávé. -
gonnok
csendes tag
PSA
Amazon Prime day, K6, 89 EUR -
Jolida
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Az ipari motor "indító" és "motor run" kondenzátorokat pl. az olaszoknál a Ducati nagyjából millió számra gyártotta/gyártja.
Mivel minden egyfázisú motorhoz kell egy (vagy kettő), ezért gyakorlatilag kabátgombokért lehet kapni (persze ha rajta van a Mazzer gyári kód, az rögtön 10x-es árat jelent, ha alkatrészként akarod megvenni
).Ráadásul (ha jól van megtervezve a segédfázis kör: üzemi kondenzátor-segédfázis tekercs induktivitás) az örökkévalóságig képesek üzemelni ... ha nem olvasztja meg őket a túlterheléstől felmelegedő motor.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a technologizálás során ilyenen tudtak volna fogni ésszerű összeget (főleg úgy, hogy a Mazzerek igazából ipari gépek, folyamatos -ciklikus- üzemre tervezve) -mondom úgy, hogy anno fejlesztőként állandó harcban álltam én is a "gyártási kufárokkal".

A kondenzátor -minimum- értéke adott, a motor indító nyomatékától és a segédfázis tekercs induktivitásától függ.
Ha az előbbit növeled (harapósabb profilú kés), az indító kondenzátor értékét is ahhoz kell igazítani, különben nyomatékhiányos lesz a gép. -
Hami33
aktív tag
Sziasztok!
Csak érdekességként ! Október végén lesz kapható nálunk az új Gaggia Classic E24 ! Immár kicsit növelt kapacitású boiler már rézöntvény lesz ! -
válasz
sz.zs.
üzenetére
136121-ben pont ezt írom.
A csipkelődés annak szólt, hogy itt általában mindenki szuperlatívuszokban ír a Mázekekről, Retep meg arra céloz, hogy a korabeli mázeres kufárok a terv ellenére microfarad-eken spóroltak össze nagy profitot. Ez a kettő valahogy nem fér össze.Nekem meg aztán főleg nincs bajom velük
-
lazoltan
csendes tag
Van egy eredeti Kalmár féle nyomásmérős Flair-em. A nyomásmérőbe valahogy kávés víz jutott, ami az aljára száradt, hogyan tudom én azt vajon szétszedni és kitakarítani? Kép
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Azt gondolom, hogy ilyesmit szállítási sérülés nem igazán okozhat.
Ez egy csillagegyüttállás típusú jelenség inkább, amit könnyen tudsz orvosolni az üres indítással - persze, ha adagonként töltesz babot. Ha ez így Neked komfortos, szerintem nem érdemel több szót. -
Alabástrom
senior tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Blind shakerRögösödés mentesítő szerintem jobb megoldás lassú etetésnek. Pár napja meg is rendeltem az AVX-est, azt kép alapán pont erre teremtették a tervezöi, még ha nem is tudnak róla.
De nem is ez volt ám a tanácstalanságom oka, hanem hogy aggódnom kell-e, hogy valami baja lett az örlönek szállítás alatt. A legkisebb problémát sem jelenti, hogy utólag kell tennem valamit a tetejére. Ha ennyin fennakadnék, valszleg Nespresso-znék.
-
bbuffy
senior tag
Srácok hát olyan őrlőt kell venni ami nem bénázik a babokkal. Ha a régi Mazzer nem képes rá, akkor váltani kell. Nem a voodook fogják ezt jobbá tenni. Annyi új generációs jó őrlő van a piacon, ami szebb jobb, nem kell faragni előindítani ráolvasni fúrni faragni. Értem hogy örök élet misztifikuma van de meddig is fogjuk használni?

Ezt a régen minden jobb volt dolgot is helyén kell tudni kezelni. Más volt másképp jobb más elvárásoknak.
(konteós avultatók kiméljenek jeligére). -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Háát, mindenki abban az infótorzításban hisz, amiben akar.
Persze nyugodtan kimérheted a tekercsek induktivitását, az ohmos ellenállást, ezekből kiszámolható a szükséges kondenzátor kapacitás.
Ja, egyébként annak is van ám "ára", hogy a berkekben arról sutyorognak, hogy a szar méretezés miatt cserélni kell a kondit - ez már eggyel harcosabb szám a bevételben, mint a pár koszos cent. (Btw. a kondenzátorok árában a pontosság meg a várható "élettartam" elég jelentős tényező ám, utóbbi meg gyakran rájuk sincs írva vsz. Szóval inkább azzal ügyeskednék, ha már nagyon muszáj.)
Egyébként nem pont a régi Mázerok a hűdecsudára megcsinált gépek? ...vagy az már két hónapnál régebbi örök igazság?
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nekem eddigi 2 év alatt soha nem fordult elő, filter etióppal sem, pedig az kíméletlen.
Viszont őszintén javaslom a járó motorba őrlést. Jobb (komplexebb ízű) a végeredmény. Kell hozzá csinálni/venni egy jelentős magasítást, hogy ne lője ki a töretet felfele. Két napja volt szó a blind shakerről mint megoldás. Én javasoltam a legolcsóbb avx-et. Ami nekem van az úgy nézem kifutott, most ez van olcsóként.qvik27@ óó, amit a mérnökök kitalálnak és a kész, kereskedelmi termék között hatalmas difik tudnak ám lenni. Közben ugyanis ott a Sales Management, amely 10 cent előnyért eladja az anyját. Ha pedig százezres naygságrendű eladott darabról beszélünk, ott már látszik a kisebb kondi ára, sajnos.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
CM többféle kávét pörköl, többféleképpen.
-
kk831228
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ìgy van , előfordul sajnos 151c -vel.
Nem kell miatta aggódni, valószìnűleg nem etette olyan babbal , hozzáteszem nem olyan sűrűn fordul elő , de lètezik. Szemèly szerint nem fagyasztgatom , nem vagyok nagy felhasználó meg HC se, amit veszek iszom folyamatosan . A többi kevès , meg elvan addig a zacsiba. -
Alabástrom
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Köszönöm mindenkinek választ, akkor ezek szerint ez "normális" dolog, másoknál is előfordul, nem kel aggódnom, hogy szállítás során valami szétrázódott, stb...
Ami fura, hogy Mano66nál sosem volt ilyen, pedig szinte csak CM-el etette... Lehetséges, hogy a fagyasztás miatt? Ha jól emlékszem, rögtön megy nálad a kávé a fagyóba, és mindig egyenesen onnan őrölsz. Ridegebb lenne mínusz sok fokosan, és könnyebben szétroppan az őrlőben? -
válasz
kk831228
üzenetére
Ahogy néztem, a Mazzer a 151C-t a 3 fázisú majorba rakja. Annak a motornak jóval nagyobb az indítási forgatónyomatéka, mint az 1 fázisúnak.
Elhiszem, hogy kondicserével meg lehet változtatni valamilyen tekintetben az 1 fázisú működését, de ez nem azt jelenti, hogy általánosan véve "erősebb" lesz.
Az, hogy miért indul el egyik helyen a valamilyen babbal, a másikon meg másik babba nem, egy elég sok változós matek érzésem szerint.
A kondenzátor kapacitását meg lehetmérni, és ha az lényegesen kisebb, mint ami rá van írva, akkor egy ugyanolyan új beszerelése lehet megoldás. ...persze az indítás utáni etetés szintén. -
BBpeter
tag
Korábban ajánlottátok, hogy a Marahoz magasabb hőigényű babokat javasoltok. Mivel eddig nagyrészt a sötétebb, csokis, mogyorós cuccokat próbáltam, most szeretnék nyitni a citrusos, virágos jegyek felé is.
Van olyan CM, vagy Impresso, aminek magasabb a hőigénye, és jó kezdés lehet megtapasztalni az ilyen jellegű ízvilágot amit tudnátok ajánlani és nem egyből mélyvíz?
-
kk831228
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Hiába a nagyobb kondi, ha olyan a bab megfogja azt is.
Majdnem rávettem magam hogy cserèljem , de miután havernál csere után is megfogta, nem erőltettem.
Ìgy majdnem, hogy fölösleges , mert nem tudod melyik fogja megfogni, annyi hogy a kisebb CM szemek , de abból van azèrt pár fajta . Ha meg forgás közbe dobod bele, nem fogja meg a kis kondival se. 
-
sz.zs.
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
ez a fekete ami az enyém volt? Mert abban tuti 20-as kondi van. Vagy lehet már elfáradt?!
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok! Egy hete használok egy 151c késes majort, és kétszer is előfordult, hogy nem indult el előre betöltött babokkal (aprószemű bab. CM, úgyhogy nemigen volt benne idegen anyag). Kondi már cserélve lett. Jártatok már így? Az előző tulajnál sosem fordult elő ilyen. Mi lehet az oka?
-
kk831228
addikt
Csak rendeltem mèg 400 g CM -Meseta-t amìg elèrhető.
-
tuzpenge
őstag
válasz
krupiz
üzenetére
Nem részletezték emailben, de nem is nagyon kell…én megkóstoltam de azzal a lendülettel dobtam is a kukába. Leírhatatlan rossz utóíze van…ilyen vegyszer/mosószer nem is tudom minek nevezzem….ilyen rossz kv-t még nem ittam. Nemcsoda hogy azonnal cserélték mert ez igen nagy presztízsveszteség lett volna. Hiba mindenhol becsúszhat, de korrektül kezelték szerintem és nem gátol abban hogy a jövőben is rendeljek tőlük, de ez tényleg kritikán aluli volt. Ha te nem érzel az ízén semmit akkor a tied nem érintett benne.
-
krupiz
csendes tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Szia,
Erről lehetne többet tudni? Akár privátba is jöhet.
Én 24.-n rendeltem, és volt benne a Sweet7(9.25.-i pörk.), ami nekem is furcsa (mint egy tipikus döglött kv, kb. úgy viselkedik)...Szokatlanul finomra kellett állítanom az őrlőt (Fio, AllGround), és még így is express gyorsaságú a lefolyás. A nyomást 6 bar fölé nem tudom vinni. (setup: Lelit Bianca, Fio. AG őrlő, IMS Sup.Fine kosár)Köszi!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is szürke avx-es van, ilyen átlátszó műanyag tetővel, a célra bőven jó, max ha nagyon statikus az őrlemény, akkor egy ecsettel át lehet seperni (néha).
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
kép alapján tök jó lejtös ez is
szerk: az AVX-est nem ismerem, lehet, hogy az sem rosszabb. Ha erröl van szó, ez még meredekebb is. Mondjuk nem látom, hogy lenne fedele, de slow feeder-nek nem is kell.
szerk szerk: meg is rendeltem, a kínai Weber koppnak még benne voltam az egyhónapos visszaküldési idejében, úgyhogy az megy vissza. Még a bab is megült a peremen, nemhogy az örlemény.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezzel a megközelítéssel mindenki Dacia Logan-t venne, mert az a legjobb ár-érték arányú autó
De köszönöm, észben tartom
-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
És mit gondolsz az Ikape blind shaker-éről? Most látom, hogy már itt is van.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
A képen látszik a különbség a két fenékdugó-ív között. Én arra figyelnék, hogy ne legyen olyan ellaposodó, mint a bal oldalinak. A Knodos emiatt sokkal jobb. A mágnest meg majd vagy kiszedem, vagy letakarom valamivel....

-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ma meg is érkezett a Knodos blind shaker. Hihetetlen, de van különbség a kínai Weber kopphoz képest. Kevésbé tapadós a belseje, meredekebb a fenékdugó íve, így sokkal normálisabban, egyenletesebben "folyik ki" belöle a kávé kevesebb ügyeskedéssel, szükebb a tetején a nyílás, így könnyebben mellészóródik a kávé betöltéskor, és baromi idegesítöek az alján a mágnesek, inkább ne lennének. Szóval ennek fényében mostmár egyiket sem ajánlanám.
Persze mindkettövel el lehet jutni a célba, én a kettö közül a Knodos-t választanám, de ha már ajánlást kértél, ezek nem a tökéletes megtestesülések.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ha a fagyasztott kv-ból kiveszel 18 gr-ot, majd egyből vissza a fagyóba semmi baja nem lesz....
reg olvastam ennyi okorseget egy postban.

De a fagyott szemek őrlése keménysége is eltér - jobban koptat, és az őrlés minősége el fog térni. Itt is kérdés persze a mennyire.
)

).
Csak érdekességként ! Október végén lesz kapható nálunk az új Gaggia Classic E24 ! Immár kicsit növelt kapacitású boiler már rézöntvény lesz !