- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SSD kibeszélő
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
-
ló úr
őstag
Reggel pasztáztam újra a procit, cmos reset is volt, 1gb ramot adtam a igpnek kb ennyit állítottam át. A hűtés áll rajta mint Katiban a gyerek, szaL nemértem
elvileg este lesz egy ac freezer 64 rá, reméljük megszűnnek a gondok. Ház oldala le van véve, úgy használom. Minden alkatrés garis vagy új. Aida64 el windowson belül olyan 50-55 fok között mozog ha netezek. Remélem a hűtés megoldja a gondokat!
-
-
katt777
félisten
Én már bármit bedugok a gatyámba, ami hideg...
Remélem, azért nem áram alatt és működő ventivel gondoltad.
Munkahelyen van légkondi, én viszont tanulmányi szüneten, a hideg víz a lavorban kb. 5 perc alatt melegszik fel a lábam körül, és még csak nem is panelben lakom.
AsRock sajna szarul kezeli a ventiket, nem fokozza olyan szépen a teljesítményüket, mint az ASUS. Azt kevésbé értem, miért, mert X58-as lapban azért működtek a fokozatok, itt meg hiába állítom alacsonyabbra (pl. level 1), csak elkezdi tekerni, mint a zállat, aztán legföljebb Axtu fogja meg.
-
katt777
félisten
Az szép lenne, ha fáznál a hűtőtől!
Nekem hiába a Ninja 3, kb. 32°C van a szobámban. Bár fáznék tőle!
Na, térfát félre, tégy fel egy aidát v. hwinfo-t, coretempet, és állítsd be, hogy riasszon 80°C-nál.
44-46°C-os a procim és a VGA-m ALAPBÓL, holott kb. 2 hete, amikor vettem, és szintén meleg volt 33-37°C-on pihentek. Szóval nem kimondottan stress-tesztes az idő (a közlekedést leszámítva persze). Ja, és még erősebbre állítottam minden ventit. -
katt777
félisten
AMD overdrive-ban találsz egy stressz tesztet, azt nyomasd rá fullban. 50-55p alatt végez (legalábbis nálam annyi volt), és simán kivág, ha más tesztek lemennek is (nálam pl. a működőképes Linx full terhelésen lefutott, Prime is OK volt, OD ST meg 5 p alatt restartolta a gépet. Ha lefut, és 1 lépcsőt ráteszel még a procira, esetleg a RAM-okra, rendben lesz a gép.
Hővédelmet bekapcsolhatod, vagy a legtöbb monitorozó progi képes riasztani a beállított határérték elérésekor. ASUS hűtői drágák és szarok.
Játékok helyett Vantage és Heaven tökéletesen megfelel, ha mindent maximumra teszel, ezek is kivágnak, ha nem OK a beállítás. Előbbi a 2. teszt vége felé, utóbbi pár pár perc alatt.Monitorozást kedvelőknek javaslom a hwinifo monitor gadgetet. Minden infó megy gadgetbe, csak alapból kilóg a képről, ezért célszerű duplán megjeleníteni. Rendes és bar-grafikonok, extra testreszabhatóság. Tesztnek lehet még válogatni a többi közül, mert ez sajna nem képes csoportosítani a hasonló grafikonokat. Ha mégis, csak én nem jöttem rá, feltétlenül szóljatok, de a leírásban nincs, ahogy a normál grafikonoknál sincs rá lehetőség. Semmi sem tökéletes... (ATT persze az volt.
)
-
Dadpool
aktív tag
ezen én is dilemmáztam nem az lett
mindenképpen figyelj a háznál a hűtő magasságára ezekbe a kis házakba nem igazan férnek be olyan hűtők ami 65mm magasak
elozo házamba amit ugy vettem meg hogy tuti elfér még az amd gyári hűtése se ment be pedig az csak 50mm magas kb
az egy thermaltake element q ház volt elpasszoltam és jott a coolermaster
az alpenfon silvretta is csak 45 mmmagas volt az belement a element q házba de 1 mm hely volt a táp és a ház kozott ami viszont nem volt jó mert a táp szívta ki a levegot a procihűtő elolsakk matta gép meg lekapcsolt
-
andree04
aktív tag
CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9 13K
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 20K
Bármilyent is veszel figyeld hogy alacsony legyen,legalább 1600MHz,és KIT verzió,és ha megoldható akkor 1.5V legyen,ezt a száma alapján meg tudod nézni.
memória és a cooler kicsit várat még magára RAM nélkül nem fog elindulni
Ha hütőtt nem is veszel magadnak akkor is menni fog a gyárival is csak ne tuningold meg kicsit hangos lesz. -
Dadpool
aktív tag
nekem is kis kuckoba van
6800k
egy cooler master elite 120 3 ventivel benne. a hűtés nekem egy alpenfon silvretta probálkozik tobb kevesebb sikerrel a gemini-t en is néztem de az én alaplapomra nem lehet a hátso felfogato merevitést felrakni mert ott is tele van millió kis chippel
de a gyárinál mindenképpen jobbés ugyebár a kis ház kombo meg a meleg processzor ilyenkor igen jó barátok foleg egy 100w tdp fogyasztásu procinál
ramokbol jo az 1600mhz de szeretik ezek a gyors memoriákat -
andree04
aktív tag
Kb ilyen szintű házra gondoltál,10K IPON
A tápot alapból cseréld majd ki ha veszel egy ilyen fajtát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- EAFC 25
- Luck Dragon: MárkaLánc
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest