- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#24650752 #4599 üzenetére
Uefi-be is single channelt ír... és teljesen random. Nem buzerálok semmit. Reggel vagy este, attól függ mikor kerülök gép elé...elindítom...vagy dual vagy single. Ha single akkor 1 vagy 2 restart után már megy a dual. Én is ezért csodálkozok, pontosan amit írtál...hogy nem ramhiba
Sajna nem tudom kipróbálni másik gépben mert a környezetemben senkinek sincs normális gépe... még a ddr1-et se hagyták el sokat
Kinézhet egy alaplapcsere asszem ha nem tudom megoldani
-
törölt tag
válasz
HolyFire #4594 üzenetére
Lehet, hogy én látom rosszul, de ha ez RAM-hiba lenne, kifeküdne alkalmazások alatt is. Inkább az IMC-be traktálj egy kis feszültséget. Meg ha van módod rá, próbáld ki másik lapban a memóriákat, illetve másik RAM-okat nézz meg a mostani lapodban. POST-nál is néha Single Channelt ír, vagy csak a tesztprogramoknál?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Thomas1 #4596 üzenetére
Ha tudja a C6-ot, és ez még csökkent is a fogyasztásán, akkor én szeretném bekapcsolni, zavaró hang nélkül.
Ebben 100% igazat adok olyan mintha vennél egy különleges berendezéssel ellátott autót csak nem lehetne bekapcsolni a hatalmas zajongás miatt, bár szerencsére én nem tudom hogy menyire zajos.
-
Thomas1
addikt
Valóban a C6 kikapcsolása megszüntette a hangot nálam is Asus A85-ös lappal, de szerintem nem ez lenne a megoldás, hanem az, hogy C6 mellett is normálisan működjön a lap, és ne adjon ki semmilyen hangot. Ez pedig az alaplap gyártókon múlik. Ha tudja a C6-ot, és ez még csökkent is a fogyasztásán, akkor én szeretném bekapcsolni, zavaró hang nélkül.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
atti_2010 #4588 üzenetére
Értem... Bocsánat, nem értetlenkedem csak kicsit kezd elmenni a türelmem
. A ramra 1,65-öt írtál hogy annyi mehet neki nyugodtan... az NB-ről nem esett szó.... Amúgy még egy dolog felmerült bennem... ugyebár 4+4-es csati van az alaplapon fázisnak....de nekem csak egy 4-es van a tápomon így csak ennyivel tudom táplálni a deszkát... Mennyire fontos az a +4 így ennél a platformnál? Korábban a forumon mintha olvastam volna hogy a tuningnál van jelentősége...Nem lehet hogy ez is gondot okoz nálam a ramokkal kapcsolatban, kell neki az a +4?
Egyébként kipróbálom amit írtál, megküldöm 1,65-ön a ramokat és meglássuk... bár számomra érthetetlen hogy kell neki a plussz mert abszolúte stabil a rendszer... tesztprogramok nem akadnak ki...
Mondjuk az is érdekes lehet hogy volt-e valakinek ilyen gondja rajtam kívül ezen az APU-s vonalon.
-
HolyFire
aktív tag
Üdv uraim.
A memória gondom nem oldódott meg.... Ugyan úgy random indul el dual vagy single módban... hiába raktam át A2-B2 foglalatban. Hiába manuálisan állítottam be a 1866Mhz-et a ramnak vagy profilból...1T, 2T tök mind1.
Az alaplapom rossz vagy a ramok lehetnek? -
rendesadam
tag
-
Vartanus
őstag
válasz
daredar562 #4583 üzenetére
Ezt már párszor kiveséztük
De akkor még 1x.. ez egy energiatakarékosségi funkció mely által a nem használt magok lekapcsolhatók..ha jól értelmeztem az UEFI szövegét... -
attiati
veterán
hogy kihajtja e, az a gyakorlatban azt jelenti ugye, hogy hiába raksz alá erősebb cpu-t, akkor sem fog gyorsulni?
hát nem tudom, a lengyel tesztben elvileg pont 7850-et használtak tesztelésre, bár a tesztkonfig leírásánál feltüntettek egy 7970-et is, szóval nem tudom melyikkel tesztelték.
-
zol71
tag
válasz
daredar562 #4570 üzenetére
Nem cicereg viszont tuninghoz ki kellett kapcsolni a c6-tot. Tökéletesen megy.Tuning nélkül c6 is maradhat.
-
törölt tag
válasz
daredar562 #4570 üzenetére
A cicergésre és annak eseti orvoslására akad pár tipp itt, a témán belül, csak keress rá!
(#4574) fagyisgonosz: Ilyen árfekvésben és ATX-ben: ASRock FM2A75 Pro4, de inkább FM2A85X Extreme4, Gigabyte GA-F2A85X-D3H.
A 750K VGA-limites beállításokhoz biztosan elég. Inkább úgy mondanám, hogy nagyjából elboldogul egy 7850-nel. -
-
Vartanus
őstag
válasz
#78927104 #4574 üzenetére
Lapból az Asrock FM2A85X Extreme4 ez olyan 22.000 mostanság és igen jó kis lap,neked pont ideális
A 750K-ról néztem tesztet, és a 7870-el simán elbírt, bizonyos szintig szerintem a 7970-est is meghajtaná mondjuk FullHD és High beállítás 2x élsimítással , BÁR ezért a kijelentésemért a nagy HC gamerek biztos kiröhögnének és hülyének néznének...de ez csak én szerény véleményem, remélem tudtam segíteni
-
olta
aktív tag
válasz
#78927104 #4574 üzenetére
En a helyedben ha ragaszkodnek az ATX merethez, ezt vennem.
Masik kerdesedre pedig, hogy kihajtja-e az eleg sokmindenttol fugg. FullHD felbontasnal azt mondom, hogy elviselheto a sebessege, de inkabb FX-ek kozott neznek szet a helyedben, L3 sokat dob a teljesitmenyen ilyen erossegu kartyanal
-
Nyiscsák
aktív tag
Üdv.
Tudna valaki segíteni hogy mit kell állítani uefi alatt 5600k tuningnál? Mire kell figyelni?
-
törölt tag
Sziasztok,
ugyan már egyszer kérdeztem, de bizonyára elkerülte a figyelmeteket.
A kérdésem az lenne, hogy 20-25k között milyen FM2-es lapot ajánlanátok, ami sima atx-es.
A másik kérdésem pedig, hogy egy 750k kihajt-e normálisan egy 7850-t?
Van valakinek evvel tapasztalata? -
csebi
tag
nekem asus lapom van, és nincs ciripelés...
-
Dani_kp
addikt
válasz
zsola32 #4565 üzenetére
Hali.
Dosztig elég ha 1 GB-t adsz az IGP-nek a 8-ból. Nekem is úgy van beállítva.
Amúgy nekem 1680x1050 high/ultra beállítások mellett akadás nélkül megy a DiRT3-om, természetesen a ramok 1866 mhz-n. Nekem gyári hűtés mellett 70-80 °C között van a cpu. Szóval most fogok majd hűtés után nézni...
-
-
zsola32
őstag
sziasztok
tuningmentesen, normál beállításokkal, DIRT3
fullhd felbontás, minden max-ra tekerve fps: 30-36 minimum a 30
8 giga rammal, ebből 2 vga-nak adva, 1866 mhz-en.
szerintetek ezek jó értékek? (asus f2585m - a10 5800k)a cpu hőmérséklete viszont nagyon nem tetszik, kb. 6-8 perc játékban maradás után max hőfok 62 C lett.
ha jól gondolom mehet a noctua hűtő a fiókba.
mit tudnátok ajánlani, ami játékok mellé is jó, és halk is legyenköszi
-
Müszi
senior tag
Nagyon elvittük ezt az APU-s topikot a lapok irányába.
-
Müszi
senior tag
Most látom hogy végre hivatalosan is útnak indult az új Asrock ITX lap. Már ott van a listájukon. Így biztosan néhány héten belül nálunk is kapható lesz.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #4553 üzenetére
A te Gigádnál sincs ilyesmi és nálunk Borokafával az MSI-nél sincs...akkor ez a két gyártó használ ezek szerint minőségi alkotóelemeket a VRM építésnél.
SZerK: szerintem a MSI G65-ösön is erős túlbiztosítás az a gigász VRM hűtés...de inkább legye nagyobb és jéghideg mint alul méretezett...nem mellesleg jól is néz ki
Más:
Ez az Asrock lap elég furi..és hogy nem szabvány ATX az tutiXD
-
törölt tag
Letesztelik őket, csak inkább spórolnak. Véleményem szerint ha több kondenzátorral és tekerccsel szűrnék a VRM-eket (meg a tápegységet, annak is az elmenő ágát, illetve ha minőségben is ott lennének a szeren ezek az alkatrészek), akkor nem ciripelgetnének az alaplapok sem.
-
atti_2010
nagyúr
Nem a lapokkal van a baj hanem a tekercsekkel, szerintem terhelve meg egyik gyártó sem tesztel minden lapot, megnézik a teszterben de az "hidegen" történik.
És ha a bolt csak 2évet ad rá akkor a plusz 1 év garit hogy lehet érvényre juttatni
Pld. ha az MSI lapod regisztrálod a honlapon van amire 5 évet is adnak.
-
Vartanus
őstag
MSI-nél C6-al sincs egy jottányi hangja sem nálam..bár azért az én lapom a paletta csúcsa ...Ha kihasználod a wifit és a kék kapcsolatot( amivel már mondjuk androidphonnal tudod vezérelni a géped) akkor MSI, az UEFI is szerintem kicsit jobb az MSI-n...más esetben Asrock.....
És ha a bolt csak 2évet ad rá akkor a plusz 1 év garit hogy lehet érvényre juttatni
-
attiati
veterán
Cpu fan level 1-re van állítva, target hőmérsékel 45 fok.
cpu stresszteszben 46-47 fok körül elkezd jobban pörögni a venti, ahogy kell, és 44 fokra hűti, de ott nem kapcsol lejjebb a fordulatból. Ha eleve a felpörgetés miatt éri el az alacsonyabb hőmérsékletet, akkor nem kapcsol lejjebb?
az a beállítás jó, hogy cpu fan level 1-en maradjon mondjuk 50 fokig?
-
=HG=
addikt
válasz
atti_2010 #4545 üzenetére
A ciripelést a c6 kilövésével általában megoldották...
Asrock felé azért húznék, mert jobb tápellátás, fet-eken hűtés, DVI..a sok sata3 nem izgat
MSI felé pedig WI-FI...és mert már rég volt msi lapom..Egyébként 1 HDD esetleg+1ssd lesz benne 2x4 Gb rammal, oszt ennyi....vga nem lesz mellé
(#4546) Vartanus : Minden asrock-ra megvan a 3 év gyártói gari, csak esetleg nem a bolt intézi, aki csak 2 évet írt rá...
-
Vartanus
őstag
Ha valaki kihasználja a Bluetooth-t és a Wifi-t akkor MSI (+1év gari)
DE más szemszögből az Asrock jobb:
4+2 VRM-hűtőbordával, A85X, nagyobb ram OC támogatás, jobb integrált hang és videókimenetek, bár csak 2 év garancia,de ha tuningolni akarnék inkább Asrock lenne, így összességében +1 az Asrocknakmondom én ezt, aki most MSI-s lett
XD
-
stratova
veterán
Látom hasonló helyen lyukadtunk ki
-
atti_2010
nagyúr
Hővezető párnát használjatok mert a ragasztóval úszott a gari.
-
Melorin
addikt
És mivel ragasztjátok fel ezeket a hűtőbordákat?
-
Müszi
senior tag
-
Dani_kp
addikt
Ti melyik hűtőt javasolnátok az 5800K-hoz?
Xilence IceBreaker 64 Pro
Alpenföhn PanoramaTudom, hogy erre nem itt kell keresnem a választ, illetve a megfelelő topic-ba is beírtam, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is
.
-
Vartanus
őstag
Milyen jó, hogy nekem ilyenekkel nem kell foglalkoznom mert esetemben a VRM hűtés rosszabb esetben is maximum langyos
-
Müszi
senior tag
válasz
rendesadam #4512 üzenetére
Ez sajna nem sűrűn rakható fel a VRM fetekre, mivel azok nagyjából 0,5x0,5 cm-esek, ezek meg legaláb 1x1- cm felületre valók. Sajnos nem szokott ennyi plusz hely lenni a fetek körül.
stratova: Ez tényleg frankó lenne, ha hozzá lehetne jutni. Le is cserélném ezekre azt amit applikáltam.
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Összeállt a kis gépem, Asus F2A85-M LE alaplap egy A-10 5700 APU és 2x2 giga OCZ Platinum 1866 társaságában.
Eddig meg vagyok vele elégedve, sok különbséget nem veszek észre az előző Phenom II konfigomhoz viszonyítva, viszont jóval kevesebbet eszik.
Az IGP meglepően jól teszi a dolgát, Bad Company 2 1680x1050-ben medium grafikán megy multiban, 40-50 fps körül.Viszont nálam is jelentkezett a cicergés, vagy nem tudom hogy mondjam. Ennél a lapnál is a VRM-től jön a hang? C6 State beállítást nem találtam az UEFI-ben, valaki ránézne, hogy mit kell átállítanom? Mert elég új még nekem ez az UEFI a szimpla bios-ok után.
Frissítettem 5204-re, de így sem találom benne.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
atti_2010
nagyúr
A mosfet tranzisztorok olyan 130 fok körüli hőmérsékletig bírják a hőt nem amiatt szálltak el az alaplapok hanem a túlterhelés miatt, túl nagy A jutott egyre és valószínű a Biosban is lehetett valami hiba ami megengedte hogy néha maximumon működjenek.
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek mennyire van értelme pénzt áldozni A6-5400k procinál, 1600MHz-es memóriák 1866MHz-re és mondjuk mellé rakni egy hd6450 vagy 6570-es kártyát vagy akkor már inkább egy nagyobb proci érné meg ár/érték arányban?
A segítséget előre is köszönöm.
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #4510 üzenetére
Hát ha valamivel, azzal a lappal bőven ki lehet csontozni Trinity-t, ami a felhasznált alkatrészeket illeti.
Lehet ennek a mélyenszántó tesztnek is a témátokban a helye.rendesadam: jó ötlet a RAM-süni! Köszi a tippet, javasolni is fogom egyik barátomnak, emlékeim szerint Asrock FM2A75M-ITX-e van.
A gyártó készül egy bizalomgerjesztőbb lappal is: FM2A85X-ITX -
attiati
veterán
Ebben teljesen igazad van, csak ha az a75 pro4 stabilitásától félsz, akkor talán egy fokkal jobb egy felsőbb kategóriás lapot venni +2e-ért. Még így is bőven a versenytársak alatt vannak az áraik.
-
rendesadam
tag
válasz
Vartanus #4510 üzenetére
Tetszik, egyelőre minden rendben, de még nagyon új a kapcsolat :] Az uefi szokatlan, bele kell rázódni. A deszkáról egyelőre annyit tudok mondani, hogy hideg; igaz, még nem sokat nyúztam, de max langyosak a bordák.
Nagy tuningot nem tervezek, a memória órajelét fogom csak megemelni valószínűleg. -
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #4507 üzenetére
Hssonló konfigunk van
Hogy tetszik az az MSI A85XA-G65-ös deszka?
majd ha kicsit tuningolsz érdkel majd mire jutsz
Ezenkívül várunk akkor téged is az MSI klubban
-
stratova
veterán
FX téma miatt vadásztam rá, de itt is hasznos lehet:
AMD Motherboards - VRM info databaseA téma elején taglalt Enzotech "süniket" idehaza még nem láttam online boltban, ha valaki talál ilyet vagy hasonlót szerintem tegye közkinccsé. Már megvásárolt lapoknál javíthat az élettartamon.
-
zsola32
őstag
sziasztok
tanácstalan vagyok az alábbi ügyben:
adott egy asus F2A85-M deszka (a10-es proci)
SSD-ről megy a rendszer, a megfelelő sata almenüben beállítottam AHCI-ra mindent.
Az SSd korrektül megy is, ahogyan kell. (leellenőriztem mindent)Írtam már, hogy egy htpc-nek szánom a ketyerét, még korábban vettem hozzá egy Lian Li előlapi panelt, amivel vinyókat lehet kapcsolgatni, akár menet közben is.
(megszakítja a hdd áramellátását)
ez a ketyere nem működik az asus lappal.
odáig tudtam eljutni, hogy gép bekapcsolás előtt ha benyomom a használni kívánt vinyó gombját, akkor felismeri a rendszer.
lekapcsolni letudom menet közben.
sajna így nem az igazi, jó lenn ha win7 közben is működne a dolog.(van még1 gépem, egy Brazos, azon gond nélkül működik a mutatvány, sőt a régi I3-as gépemmel is ment a dolog)
ebben kérném a segítségeteket
-
rendesadam
tag
Az Asrock ITX-es lapjával volt gond, azon kívül semmi komoly.
Nálam D-sub-on és DVI-on volt kép alapból, a többit nem néztem. Azokon a lapokon, ahol négy monitorkimenet van, a legtöbb esetben van korlátozás, hogy miket nem lehet együtt használni, ez alaplaponként változik, a manualból kideríthető. Ahol háromféle kimenet van, ott nem láttam ilyesmit, persze előfordulhat, érdemes választás/vásárlás előtt ellenőrizni.
---
Tegnap összeraktam az új gépem, a mai nap elment ismerkedéssel és telepítéssel, az előző konfigomban még 939-es proci dolgozott, szóval elég nagy a váltás. A memóriák egyelőre "csak" 1866-on mennek, 2133-on meghalt a prime, majd adok neki egy kis feszt, de most nincs hangulatom szöszmötölni vele. -
Vartanus
őstag
Kezd a kezdeti aktivitásból engedni ez a topik is
-
x_o_n
veterán
szia
-nincs ismert hibája,nagyon jó , asrock matx lapokbol volt ilyen ami ..elhalt..
-igen mindkettő kimenetre kötheted legalábbis asus,gigabyte,mis lapnál nem tapasztaltam gondot
-igen eyefinity (a10) 3 monitort
-az igp lekapcsol és az nvidia fog menni,a többit érdemes lenne az amd oldalon mert programja válogatja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged