Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
#24650752 #8563 üzenetére
akkor én meg ezt linkelem:[link]
ahol is kézben fogták a kaveri év végén érkező fm2+ és bga tokozású változatát
[link]
[link]mindenesetre amit fiery mond az nyugtalanító mert egy állítólagos amd doksira hivatkozik és lehet, hogy amit linkeltem bga tokozású kaveri csak gddr3 társaságában fog jönni
egyre több a negatív hír a kaverivel kapcsolatban sajnos
na majd kiderül nemsokára ahogy egyre közelik a megjelenés
-
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
#24650752 #8550 üzenetére
5800K :
FID 0x1A - VID 0x0E - IDD 20 (21.00x - 1.462 V)
FID 0x16 - VID 0x28 - IDD 15 (19.00x - 1.300 V)6800K :
FID 0x1C - VID 0x12 - IDD 19 (22.00x - 1.438 V)
FID 0x1B - VID 0x18 - IDD 21 (21.50x - 1.400 V)
FID 0x1A - VID 0x20 - IDD 19 (21.00x - 1.350 V)
FID 0x19 - VID 0x26 - IDD 16 (20.50x - 1.313 V) -
-
rendesadam
tag
válasz
#24650752 #5974 üzenetére
Lehet praktikussági oka is, így nagyobb hűtő mellett is elfér a két modul; de spórolnak mindennel, szerintem sok kisebb-nagyobb hibajelenség a filléres "megtakarításokra" vezethető vissza; teljesen más téma, de a kenyérpirítómhoz azért kell hosszabbító, mert ott is sajnáltak 10 centi kábel, vagy a laptopom 230-as kábele is kevés mozgásteret biztosít...
-
válasz
#24650752 #5976 üzenetére
Az nem gond, hogy van preferalt slot. A gond az, hogy az ajanlott beallitasokkal sem hajlando menni a lapok nagy resze gond nelkul. En is belefutottam ilyenbe 1600-as HyperX/A55 DGS parossal. Az Intel legalabb a gyarilag eloirt orajelen hajlando mukodni. Mondjuk az is igaz, hogy a kekeknel 1600 a max. tamogatott memoria orajel, mig AMD-nel 1866. A tuning modulokra pedig mar szettehetik a kezuket, mert hivatalosan nem tamogatott.
Kicsit emlekeztet arra, amikor bejottek az 100 es 133MHz-es SD modulok.
-
válasz
#24650752 #5970 üzenetére
Amit irtam, az pont az, hogy ez gyarto specifikus. A nyomtatott aramkort a gyarto tervezi es annak a hibai, pl. az egymast zavaro jelvezetekek, a tap szurese okozhat mindenfele erdekes hibat. De meg egy gyengebb foglalat is gond lehet, talan emlekeztek a korai 1155-os lapoknal egy bizonyos gyartmanyu processzor foglalat tuning eseten hajlamos volt megegni.
-
jeni
félisten
válasz
#24650752 #5950 üzenetére
mondjuk,hogy a 'A1' és a 'B1' slotba nem tehetőek be vagyis abban nem 1000% a memória használat akkor nekem az Asrock számomra egy gagyi lap.
főleg az FM2-s 75-s lapok,némely FM2-s 85x esetében sorozatos elromlások,meghibásodásokra gondolva,gondolom a tuning miatt mentek tönkre
ezzel a tudattal csak 2 modulos lapot érdemes csak gyártatniuk.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
#24650752 #5196 üzenetére
[naccsa] ezzel szokott vacakolni.
Persze,hogy perpillanat semmi baja,de tegnap este 1 óra bfbc2 után használhatatlan volt.Ma reggel sem volt tökéletes,viszont pont most volt reboot és érdekes módon most semmi baja.
Az ssd már egy éve megvan.A teszt programok szerint semmi baja és [ezeket] is mindig beállítom.
Tudom,hogy ez egy kis apróság,de szerintem nagyon furcsa,hogy egy ilyen egyszerű honlapot nem képes szaggatás nélkül megnyitni,miközben a "durva" 3D-vel semmi baja (BFBC2,Sc2.MW3,Skyrim) -
Thomas1
addikt
válasz
#24650752 #4720 üzenetére
Megpróbáltam, áttúrtam újra az UEFI-t, de semmi. Ugyanúgy 90% körüli kihasználtságot ír a GPU-Z is.
Játékok viszont simán mennek, Bad Company 2-t próbáltam, nem vettem észre, hogy valami más leterhelné az IGP-t.
Csak az órajelet sem veszi vissza, és ez a fogyasztásnak sem tesz jót, nem beszélve az állandó terheltségtől.Egyéb ötlet?
-
kgb79
tag
válasz
#24650752 #4701 üzenetére
Már próbálkoztam, de csak annyi lett az eredmény, hogy a win ugyan elindult, de ki-be kapcsolgatott a monitor amikor megmozdítottam az egeret.
Utána gondolkodtam el azon, hogy ebben az apuban kb fele akkora teljesítményű az igp mint egy A10-xxxx-ben, emiatt lehet nem járna gyakorlatilag semmilyen teljesítmény növekedéssel a magasabb ram frekvencia.Más:
Win 8 esetén mi a rák az a hardverek számára fenntartott memória? Uefiben beállítok 1gb memóriát erre a win azt mondja, hogy 2gb van lefoglalva hardverek számára.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#24650752 #4602 üzenetére
Még nagyon kezdő AMD-s vagyok...főleg hogy Core2Duo-ról tértem át.... DE ha jól tudom akkor a jelenkori amd procik és az apu-k már magukban foglalják a memória vezérlőt... ergo az A10-em szivat és nem feltétlenül az alaplap.
Korábban kaptam instrukciót hogy adjak plusz feszt a ramnak...megtettem 1,65-re... és hogy az NB-nek is... Nos az Uefi-ben Cpu NB/GFX voltage állítási lehetőség van...ez lenne itt az NB? Most 1,35000V-on van... ahogy nézem a korábbi hozzászólásokat és linkelt képeket a beállításokról...azért ez elég magas.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#24650752 #4599 üzenetére
Uefi-be is single channelt ír... és teljesen random. Nem buzerálok semmit. Reggel vagy este, attól függ mikor kerülök gép elé...elindítom...vagy dual vagy single. Ha single akkor 1 vagy 2 restart után már megy a dual. Én is ezért csodálkozok, pontosan amit írtál...hogy nem ramhiba
Sajna nem tudom kipróbálni másik gépben mert a környezetemben senkinek sincs normális gépe... még a ddr1-et se hagyták el sokat
Kinézhet egy alaplapcsere asszem ha nem tudom megoldani
-
törölt tag
válasz
#24650752 #4316 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert szerintem is lehet jelentősége, ugyanis nekem a kikapcs gomb hosszú megnyomásánál 10 esetből 8-szor újraindult tőle a gép a kikapcs helyett, és nem bírtam rájönni, hogy mitől. Most még nincs gépem, szóval nem tudom kipróbálni, de lehet, hogy akkor köze volt hozzá?
olta: égett a led tőle.
-
-
válasz
#24650752 #3905 üzenetére
Biztos nem egy bajnokok ezek az alaplapra integrált RAID vezérlők, de már 10 éve használok ilyeneket, eddig otthoni használatra tökéletesen megfeleltek. Korábban volt olyan is, hogy használtam az alaplapi chipset RAID vezérlőjét is, meg az integráltat is, és egyszerre volt RAID1 2 diszkkel meg RAID0 2 diszkkel. Nem egy NASA-t kiszolgáló szerver ez, hogy 100 ezerért vegyek bele RAID kártyát...
Miután lebontottam a RAID-et, megnéztem single drive-ként a merevlemezeket egyenként, 100%-os kondíciójú mindkettő. Ami furcsaság volt, hogy az egyiknél ki volt kapcsolva a write cache, emiatt sokkal lassabban írt. Ezt most bekapcsoltam. De hogy ki vagy mi kapcsolta ki, az rejtély. Szüleim nem lehettek, mert a RAID menedzser szoftvert lejelszavaztam, hogy ne nyúlkáljon hozzá senki se. Újabb X-Akta.
A cicergést majd megnézem, de amúgy nem zavaró. Pláne, hogy nem az én gépem, hanem faternak raktam össze, ő úgysem hallja.
A turbo-mode speed-et is megnézem majd, köszi a tippet!
Ja, és mediumon 26-30 FPS-sel viszi a Far Cry 3-at, azért ez elképesztő egy prociba integrált videokaritól.
-
Thomas1
addikt
válasz
#24650752 #3756 üzenetére
Rákérdezek, hogy ez 1.0 vagy 2.0, és akkor valóban várok inkább kicsit a 2.0-ra, ha lesz.
Freezer 64 Pro-val meg vagyok elégedve, tökéletesen bevált, akkor újra ilyet veszek ehhez is.
A ramjaim jelenleg is eléggé nehezen férnek el a hűtő mellett, csak a 2-es és 4-es slotban tudom használni őket, az 1-esben felejtős a hely miatt. Supertalent hűtőbordás ramjaim vannak jelenleg.
Köszönöm a segítséget!
-
-
zsola32
őstag
válasz
#24650752 #3554 üzenetére
közben felszállt a füst
három mód közül lehet választani a BIOS-ban
energiatakarékos, normár, turbomindhárom módot lehetőség van állítani.
egy advanced bios-ban. itt lehet felnyomni a ramokat is, egészen 2400 Mhz-ig.
az enyém 1866-os, értelemszerűen arra állítottam.
senkit nem akarok befolyásolni, de egy végletekeig állítható bios-sal találkoztam, ajánlom mindenki figyelmébe.a procit hány fokon illik tartani?
-
nemdan
senior tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#24650752 #862 üzenetére
akkor is nagy a valószínűsége, hogy az említett két lapka FM2 vagy FM2+ tokozást kap.
Mire alapozod, meg a dia sem hivatalos inkább kamunak néz ki hiszen a csíkszelesség sem volt feltüntetve rajta pedig azt mindig feltüntetik.
nemdan Ezek olyan kérdések hogy egy jósnő is kibukna rajta a jelen pillanatban.
-
miresz
veterán
válasz
#24650752 #566 üzenetére
Nah, a vége 5600K lett egy Asrock FM2A55M-DGS alaplappal+ Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz memókkal,mert ezek a memók alapon mennek 1866Mhz-t Cl9-ben. Kíváncsian várom az eredményt,hogy mit fog mutatni.
A 3670K-nál a 64bit-es igp tette be a kaput főként ezért nem esett rá a választás,pedig majdnem az lett belőle,de addig bújtam a teszteket,míg ezen megakadt a szemem,és így kiesett a pikszisből.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
miresz
veterán
válasz
#24650752 #564 üzenetére
Köszönöm a szavazatot.Mint mondtam itt a bővítés nem áll fenn,a későbbiekben sem,tehát nem lényeg,hogy az FM1-be nem jön már semmi,csakis a jelenlegi teljesítmény a mérvadó. Gyári AMD hűtő az van itthon annyi,hogy Dunát lehetne vele rekeszteni,tehát az nem tétel.A cél az lenne,hogy elfogadható szinten tudja futtatni a játékokat 1280x1024-ben az IGP. Azt nem tudom,mert nem találok sehol összehasonlító tesztet,hogy a Llanóban lévő 6530D mennyivel gyengébb játékok alatt,mint a Trinity-ben lévő 7560D?
-
kircipeti
senior tag
válasz
#24650752 #72 üzenetére
Hoppácska Asrock FM2A85X Extreme6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest