- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Sziasztok! Még a jó múltkor említettem, hogy a memóriáimból, (amik 1600-asok) - 1866-os sebességet próbáltam kicsikarni. Természetesen eredménytelenül. Próbálkozásaimat közzétettem ( fesz. emelés , BIOS frissités, stb.)
Aztán a állandó állítgatás eredményeképp a POST-nál kaptam egy A2-es hibaüzenetet és lassan indult el a windows. Ezeddig mindig a POST után a 99-es üzenet (minden rendben) után indult azonnal a windows . Utánaolvasva SATA hibának tűnt. Elkezdtem átállítani a sata beállításokat , volt hogy A3 üzenettel állt pár percig a POST , vagy A2-vel ,majd idővel indult a windows.
Átállítottam az AHCI BIOS ROM-ot - Enabledre, (fogalmam sincs mit jelent) de így már hibaüzenet nem fogadott. Egy darabig elvoltam így is, de nem hagyott nyugodni a dolog. Ismét turkálni kezdtem a BIOS-ban. Beállítottam mindent gyári alapértelmezettre. Induláskor hibaüzenet nem fogadott. Procit lefixáltam 3.8-on. Még semmi. VGA RAM-nak adtam 1 GB-ot. Semmi hiba. Aztán az 1600 as RAM-okat lefixáltam Auto-ról - 1600-ra.
...Megjelent az A2-es üzenet. Visszaállítom Auto-ra, - Post, majd -99-es üzenet és Win indul egyből. Ha lefixálom 1600-ra - Post, - A2-es hiba üzenet, - 20-30 mp. várakozás majd indul a win. Ha hagyom lefixálva, de beállítom az AMD AHCI BIOS ROM-ot Enabled-re , - Post, -99-es üzenet, azonnal indul a win.Ki érti ezt? :-)
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest