Új hozzászólás Aktív témák

• Johnie

tag

Sziasztok! Még a jó múltkor említettem, hogy a memóriáimból, (amik 1600-asok) - 1866-os sebességet próbáltam kicsikarni. Természetesen eredménytelenül. Próbálkozásaimat közzétettem ( fesz. emelés , BIOS frissités, stb.)
    Aztán a állandó állítgatás eredményeképp a POST-nál kaptam egy A2-es hibaüzenetet és lassan indult el a windows. Ezeddig mindig a POST után a 99-es üzenet (minden rendben) után indult azonnal a windows . Utánaolvasva SATA hibának tűnt. Elkezdtem átállítani a sata beállításokat , volt hogy A3 üzenettel állt pár percig a POST , vagy A2-vel ,majd idővel indult a windows.
    Átállítottam az AHCI BIOS ROM-ot - Enabledre, (fogalmam sincs mit jelent) de így már hibaüzenet nem fogadott. Egy darabig elvoltam így is, de nem hagyott nyugodni a dolog. Ismét turkálni kezdtem a BIOS-ban. Beállítottam mindent gyári alapértelmezettre. Induláskor hibaüzenet nem fogadott. Procit lefixáltam 3.8-on. Még semmi. VGA RAM-nak adtam 1 GB-ot. Semmi hiba. Aztán az 1600 as RAM-okat lefixáltam Auto-ról - 1600-ra.
    ...Megjelent az A2-es üzenet. Visszaállítom Auto-ra, - Post, majd -99-es üzenet és Win indul egyből. Ha lefixálom 1600-ra - Post, - A2-es hiba üzenet, - 20-30 mp. várakozás majd indul a win. Ha hagyom lefixálva, de beállítom az AMD AHCI BIOS ROM-ot Enabled-re , - Post, -99-es üzenet, azonnal indul a win.

Ki érti ezt? :-)

Új hozzászólás Aktív témák