- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
mallee
tag
Sziasztok,
FM2-re való váltáson gondolkozom és az alábbi kérdéseim lennék:
Milyen ismert hibája van a platformnak? Olvastam, hogy sok alaplap elhal
Ha csak az IGP-t használom, akkor bármilyen kimenetre ráköthetem a monitort? Ezzel kapcsolatban azt olvastam, hogy valakinél csak a VGA megy alapból és a catalyst telepítése után működik a többi is...
Több monitoros megjelenést is támogat az IGP?
Ha berakok az APU mellé egy nVidia dVGA-t, az milyen hatással lesz a GPGPU eszközökre? Mindkettőt látni fogja egy opencl-es program? Persze mindkét driver fel lenne rakva.
Köszönöm
-
Borokafa
őstag
Az MSI-vel szerencsére nincsenek gondok C6-al sem
A gépnek hangját sem hallani
-
Findzs
addikt
az f2a75 pro4m is cicereg? pedig mostanában gondolkodtam, hogy lecserélem rá az FM2A75M-DGS lapomat mert csak pár ezerrel több és sokkal komolyabban "néz" ki az a pro
de így felejtős -
törölt tag
válasz
HolyFire #4485 üzenetére
Igen, közben látom, hogy valamit csúnyán elnéztem, de jól írják a többiek, nekem is a másodlagos csatorna (A2, B2) lett volna a javaslatom.
A recsegésre, ciripelésre próbáld meg, hogy a C6 állást kikapcsolod UEFI-ben. Core C6 Mode opció az Advanced/CPU Configuration-ön belül, ha most jót nézek. -
HolyFire
aktív tag
Na átraktam a memóriákat... ha már levettem a gép oldalát akkor a "recsegést" is kifüleltem...és nem az SSD-m adja a hangot hanem valami a APU környékéről. Valakinek jelentkezett hasonló gondja már?
-
törölt tag
válasz
stratova #4482 üzenetére
Összeadódik a teljesítmény. Bőszavú. Én arra gondoltam, hogy ha benyomok mondjuk egy Afterburnert játék alá monitorozni akkor az mindkettőt kiírja, vagy csak az egyiket. Vagy egybe adja, vagy azt hogyan csinálja ha nem egyformák. És hogyan számol. AFR - Scissor - Supertile?
-
stratova
veterán
válasz
#90933760 #4481 üzenetére
Llano óta tudtommal nem változott a működési elv.
-
törölt tag
válasz
stratova #4476 üzenetére
Tehát egy 7750-nel lesz kb egy szinten az APU. Meg mellé lehet majd tenni egy 7770-et. Az úgy már egész pofás lenne. Bár közben a játékok is egyre erőforrás igényesebbek.
Amúgy ez a hibrid dolog hogyan működik? Mert biztosan nem a sima CF megoldására, ahol egymás utáni képkockákat számolják ki.
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Valaki, aki a PSCheck (3.4) tudora, meg tudná mondani, hogyha elindítom a programot, akkor miért járatja alapból a procit (A8-5600K) Pb1 üzemmódban (minden mag)? Innen ki sem lép és nem is a használat alapján dobálja a procit a többi státusz között.
Csak manuálisan tudom alacsonyabb "State"-be tenni. Gondolom/Remélem nem ez a normális működése.
Az alábbi linkken is látom, hogy a srácnak automatikus a "state" választás, de én még ilyet sajnos nem tudtam elérni.
[link]Továbbá a gép újraindítása után is folyamatosan a Pb1-es frekivel fut a proci, a nélkül, hogy elindítanám a programot.
A célom az lett volna, hogy alulfeszeljem a procit, de állandóan a legmagasabba járatja a procit, míg manuálisan lentebb nem állítom.
Jelenleg azt sem tudom, hogy hogyan lehetne a gyári beállításokra visszaállítani a gépet, hogy az alapeset érvényesüljön az automata magonkénti frekiváltásokkal.
Ha valaki tudja a fentiekre a válaszokat az legyen szíves segíteni a fentiekben.
Előre is köszi a segítséget! -
olta
aktív tag
Na, elkeszult
Elnezest a rossz minosegu kepekert, telefon volt csak a kozelben
Szerelesnel adodott egy kis problema, megpedig a gyari backplate lemezbe preselt egyik hatlapfeju anya menete megserulhetett a preseles soran, szoval ujra kellett menetelni. Gyari csavarokkal nem volt gond, mivel csak eppen a menetes resz 1/3-ig ernek, viszont uj huto csavarja teljesen aterte a menetet.
Meg csupaszon
Huto felszerelve
Felulnezet
Ventillatorok a helyukon 1
Ventillatorok a helyukon 2
Hazban -
StSanya
senior tag
válasz
#90933760 #4474 üzenetére
Már idén jönnek a Richland APU-k, IGP 2.0-s Radeon magokkal.
http://prohardver.hu/hir/kiszivargott_az_amd_friss_utiterve.html
http://techreport.com/news/24190/process-tweaks-and-power-management-define-amd-richland-apu
-
stratova
veterán
válasz
HD 6670 DDR3 (Isten őrizz edition) 17e
HD 6670 GDDR5 20-24e
A10-5800K 30-33eAthlon II 750K 19-21e
HD 7750 GDDR5 24-27e
HD 7770 GDDR5 30-34eA kiemelt páros érné meg jelenleg a legjobban ár/teljesítmény szempontjából.
Az év végén esedékes Kaveri elméletileg a HD 7750-hez hasonlóan 512 SP-s GCN megoldás lesz. Ha bírja az NB szuflával, akkor DDR3 2400-as RAM-okkal párosítva a HD 7750 GDDR5 (100% teljesítmény) és HD 7750 DDR3 (65% teljesítmény DDR3 1600 MHz effektív órajelű memóriával) köré ékelődhetne be.
-
Simid
senior tag
válasz
Legalább is én nem nagyon tudom megmondani.
Nem tudom mire vagy kíváncsi pontosan, de ha tényleg jön a Kaveri jövő év elején akkor az lehet, hogy fog működni DG-ben a GCN alapú kártyákkal (HD7750/7770), talán ott már több értelme lesz a DGnek (főleg ha megoldják a váltást a dVGA és az IGP között). Az IGP teljesítményben is biztos lesz egy jelentősebb növekedés a GCN miatt. -
Simid
senior tag
-
törölt tag
A Wiki azt írja, hogy "Select models support Hybrid Graphics technology to assist a Radeon HD 7350, 7450, 7470, 7550, 7570, 7670 discrete graphics card."
Tehát egy 6670 + adjak hozzá 50%-ot. Egy 6770 vagy 7750 magában ugyanezt tudja nem?
-
törölt tag
válasz
#90933760 #4467 üzenetére
Találhatsz teszteket róluk a PH!-en is. Llano, Trinity. Magának a játéknak szintén kell díjaznia a Dual Graphics-et, hogy működjön, de ezzel sincs gond, mert a többségük támogatja. A Llanós tesztben egyedül a Starcraft 2 alatt nem mutatott előnyt a páros, de azóta gondolom, kiterjesztették DX9-re is, mivel a második körben a különbség látható.
(#4464) HolyFire: és jelenleg melyik slotokban vannak a modulok? A kékekben vagy a fehérekben?
-
Simid
senior tag
válasz
#90933760 #4465 üzenetére
Van talán olyan FM2-es alaplap amin van integrált GPU?
A Trinity APU csak DG módban tud "párosodni" és azt is csak néhány 65xx/66xx kártáyval.Dani_Kp: Szerintem a DG-t el kellene felejteni. Csak akkor van értelme, ha már van egy 6670ed mondjuk és csak új procit szeretnél mellé. Új konfignál a 750K+HD7750 gyorsabb, olcsóbb és valszeg kevesebbet is fogyaszt mint az A10-5800K+6670. Ráadásul kompatibilitási és driver problémák sem leszenek a DG miatt.
-
Dani_kp
addikt
válasz
#90933760 #4467 üzenetére
Az A10-5800k-hoz csak egy HD6670 társítható.
Őszintén szólva nem tudom, de mintha itt azt (pár oldallal ezelőtt) írták volna, hogy egyes játékoknál +50-80% teljesítmény növekedést is hozott.
De alapvetően azt gondolom, hogy az összes játék jobban díjazza a dual graphics dolgot, mintha csak az igp lenne.
-
törölt tag
válasz
Dani_kp #4466 üzenetére
Értem. Pedig egy ilyen hármas CF ütne.
Tehát akkor egy 5800K, az a legerősebb APU, pontosabban abban van a legerősebb GPU ha jól látom. Meg hozzá kell a legerősebb kártya amivel megy a hibrid. Ez így kb. mekkora dedikált kari teljesítményét hozná? És a játékok hogyan díjazzák ezt a hibrid dolgot? -
Dani_kp
addikt
válasz
#90933760 #4465 üzenetére
Egy párszor el kellett olvasnom, hogy megértsem mit is akarsz
.
Lehet hülyeséget mondok, de az FM2-es lapokon már nincs integrált gpu, azt költöztették bele a processzorokba. Persze ez csak egy nyers megfogalmazás, mert nem éppen így van, de a lényeg az ez.
Szóval a kérdésedre a válasz nem.
A prociban lévő igp tud összedolgozni egy dedikált vga-val.
ui.: de ha valami oltári nagy baromságot írtam, akkor majd jön egy szaki és kijavít
.
szerk.: itt le van írva, össze van foglalva, hogy melyik proci milyen vga-val tud DG-be menni.
-
törölt tag
Üdv.
Kérdeztem már máshol, de nem tudtak válaszolni. A hibrid CF működik APU és alaplapi integrált GPU között? Esetleg APU-alaplapi-videokártya között egy hármas CF?
-
Gaty
csendes tag
Sziasztok!
Remélem ti tudtok nekem válaszolni
A kérdésem az lenne, hogy meg tudnám-e valósítani azt, hogy egy trinity konfigon úgy váltsam a kijelzőket, hogy a gép monitorja a dedikált vga-ról megy, de a TV meg az alaplapi hdmi-ről, így az APU-ban lévő gpu-t használva.
És mondjuk újraindítás nélkül, win/catalyst-ban váltom ezt.
Még csak tervezem összeállítani a configot egy szép microATX házban, és közvetlen a tv állvány mellett van a számítógép asztal, és csak egy gépet szeretnék használni játékra, és media lejátszónak is.Köszi a válaszokat
-
HolyFire
aktív tag
A memória single duall problémám még megvan....
Cpu-z-ben azt látom hogy amikor dual-ba mennek rendesen, akkor az 1-es és a 3-as slotban látja a ramokat....mint ahogy fizikailag is vannak... DE ha single-ben megy már az 1-es és 2-es slotban látja a ramokat.
Nem értem.
-
Dani_kp
addikt
válasz
VW-Corrado #4457 üzenetére
Én is az 5800K-ra szavazok
mert még 1000 ft különbség sincs a kettő között.
Amúgy én is a kettő között hezitáltam, a TDP keret miatt vettem volna csak az 5700-et, de most elég jól alulfeszelve használom az 5800K-t és teljes mértékben elégedett vagyok vele.
#4456 ceaser: ott van az msi-nek is az ITX-es lapja. Nekem ugyan asrock van, de még bírja a kiképzést, pedig elég fűtött helyen van...
-
törölt tag
válasz
VW-Corrado #4457 üzenetére
Mivel talán egy ezres különbség van árban a kettő között, MHz-ben sincs nagy diffi, és ha a tuning is játszik idővel, akkor én azt mondom, 5800K.
-
VW-Corrado
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építésbe fognék és a kiszemelt processzor egy A10-es lenne. Mivel játékra is szeretném használni majd, ezért gondolom a 5800K lenne a befutó. 5700-as mennyivel marad el tőle teljesítményben? Vagy a tuning lehetősége mindenképpen 5800K felé billenti a mérleget?
Köszi előre is a segítséget.
-
TomiLi
addikt
Szomorúan olvasom, hogy az Asrock mini ITX lapok nem igazán bírják a strapát. Az meg még szomorúbb, hogy jelenleg kb. ennyi a felhozatal a kapható ITX-es FM2-es lapokból.
Jól gondolom, hogy az asrock lapoknál előny lehet az a cpu hűtő kialakítás, aminél felülről tolja a levegőt a lapra a cpu hűtő (pl egy nagyobb terjedelmű, amin egy 120-as/140-es venti van)
-
Melorin
addikt
Athlon II X4 740 procinak 65W-ot ad meg a gyártó.
Ezt a gyári, 3200Mhz órajelen veszi fel alap feszültségértéken? Vagy ennyit vesz fel maxra húzva, maximálisan beállítható feszültségnél? -
kopidoo
senior tag
Csináltam egy kis burn-in tesztet (Furmark+prime)
Infra hőmérővel mértem a hőmérsékletet:
A75 chip borda: 37°C
MOSFET borda: 67°C(már éget!)
Na ezért durrannak el az ITX lapok.
Azt hiszem veszek egy ventit oldalra is... -
HolyFire
aktív tag
válasz
attiati #4448 üzenetére
Szerintem nem lehet azt mondani hogy ez meg ez így sípol...nem hiszem hogy egy alaplap standard mód ciripel vagy sípol... csak behatárolni lehet mint ami példákat említettem... de akár valaminek a tápegysége is jó példa lehet ami sípol, vagy szünetmentes, bármi ami vellanyos.
Kérdés hogy a venti sípol vagy más....ki kéne fülelni...oldallap nélkül. Lehet csak egy ventid szól...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
attiati #4445 üzenetére
Nekem olyan hangot ad az ssd mint amit a sima hdd ad seek-kor, az a fasza "recsegés"...csak ez vékonyabb, magasabb hang és picit halkabb... úgy fogalmaznék hogy hallani ahogy folyik az áram a cuccban miközben dolgozik.
De volt anno egy Radeon HD2900 Pro-m...űber tuningos volt annak idején az a kártya, de melegedett is...ment is rá a vízhűtés, bios mod stb stb, bokk cserebere...majd vettem rá valami hyper táp egész kártyás blokkot ami eltörte vagy megrepesztette az egyik fesz szabályzó chip-et a kártyán... na az folyamatosan halkan vékony hangon 'ciripelt' zúgott... akkor jöttem rá hogy az adja a ciripelést mire a videokari kilehelte a lelkét. Blokk levéve, lepucol és fény derült a hibára...
Szóval ebből kiindulva....szerintem kell némi mákfaktor, és mindenek előtt jó fül hozzá hogy honnan jön a ciripelés.
-
attiati
veterán
ez a ciripelés nálatok hogy jelentkezik? milyen hangot ad?
ha lejjebb veszem a cpu fan sebességét, akkor halk sípoló hang jön a gépből, de nem tudom eldönteni, hogy valamelyik chip, kondi adja ki ezt a hangot, vagy a cpu hűtő ilyen alacsony sebességen?
Abban majdnem biztos vagyok, hogy magasabb cpuventi sebességen nem azért nem hallatszik, mert elnyomná a zajosabb cpu venti.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
atti_2010 #4439 üzenetére
Mondjuk ha valami komoly gond lenne akkor látványosabb jele lenne...kékhalál stb stb... gondolom én...vagy rosszul?
Most visszatettem 2T-re és meglátom... Amúgy tegnap majd megőrültem. Az istennek se értetem hogy mi a toszért szaggat annyira Witcher 2 egész nap... véletlen ránézem a cpu-z-re...hát látom csak single meg 1 modul aktív...na fasza...
Na akkor restart valami amd power management-et autora tettem...és akkor már dualba ment és mind a két modul. Mondom hurrá nyaralunk...gond megoldva.... ma ismét ez a gond. Bekapcsolom a gépet, mondom csak ránézek mi a helyzet, hát single mód. Akkor most levettem 2T-re, most dualba megy mind a két modul ahogy kell.
DE teszem hozzá semmi fagyás, vagy gigszer nincs...
-
Vartanus
őstag
válasz
Dani_kp #4433 üzenetére
Szerintem nézd meg hogy egy olyan kategóriás hűtő mint a CM Hyper TX2 v TX3 mennyibe fáj itt aprón..ha már lehet kapni 2500ért..akkor alkudd le 1500-ra...én még a 2000ret is sokallom egy olyan kis gyári hűtőért én anno 2500ért adtam el a Hyper TX2 Evo-mat és az enyhén jobb ....
HolyFire: Akkor vagy a ramok vagy inkább az alaplapod szarakodik....nem jók ezek az FM2 A75-ös M-ATX vagy ITX Asrock lapok ezek szerint..
-
HolyFire
aktív tag
Uraim.... én már nem értem az egészet... Hol Single hol Dual Channel módban mennek a ramjaim... normális ez? MI lehet a gond? Nem buzerálok, nem babrálok semmit :S
-
Dani_kp
addikt
-
Dani_kp
addikt
Egy amd fx cpu gyári hűtése mennyivel volna jobb, mint amit gyárilag adnak az a10-5800k-hoz?
Mert ha már esetleg 10-15 °C-al hűvösebben tartaná, mint a mostani, akkor lecserélném.
Csak azért kérdem mert nagyon aggaszt a 70-75 °C-os IGP hőmérséklet, amit játék közben log-oltam gpu z-vel.
-
attiati
veterán
1. Ráköttötem a házventiket a 3pines chasisfan csatlakozókra.
Így most be tudom állítani level 1-10-ig az asrock extrem tuning utility-vel is. De célhőmérsékletet nem lehet megadni. Ilyenkor mindig fixen a beállított szinten (pl level 3) fog működni a venti akkor is, ha jobban kéne neki hűteni? Vagy pedig level 3-on megy és ha kell, akkor automatikusan magasabb fordulatra szabályozza magát?
Minden gépbekapcsoláskor újra be kell állítanom, mert elfelejti. Ezzel mit lehet tenni?2. Intelligent energy saver-t használja valaki asrock lapoknál?
"Az ASRock Intelligent Energy Saver (intelligens energiatakarékosság) energiagazálkodási funkció, mely kikapcsolja a plusz fázisokat, amikor a processzorterhelés alacsony."3. Asrock instant boot használható valahogy úgy is, ha jelszóval védett fiók van a win7-en?
"Ez funkció csak olyan rendszerek esetében használható, ahol egy felhasználó van és nincs megadva felhasználónév és jelszó." -
attiati
veterán
válasz
kopidoo #4422 üzenetére
hm, most nézem, hogy a 3 pines házventi szabályozóra tettem az egyik házventit. Akkor elvileg azt szabályozni kéne az asrock extreme tuner-nek is, nem? (mondjuk elvileg van a házhoz venti szabályozó, be kéne szerelnem)
lehet hülye kérdés, de a táp ventijét is lehet szabályozni?
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
attiati #4416 üzenetére
El kell keserítselek, de a speedfan sem fog segíteni. 3pin-es ventit a 4pin-es csatin nem szabályoz.
Viszont, ha a 3pin-es cpufan csatira teszed a házventit, akkor a cpuventivel együtt fogja szabályozni.
Nekem így van a hátsó házventi bekötve. Ma veszek egy 3pin Y-kábelt, hogy az elöl lévő venti is szabályozva legyen.@tacsko: igen
-
attiati
veterán
venti-sebesség szabályozásra mit használtok?
Asrock extreme tuner-ben tudom szabályozni a cpu ventit (gyári), de a ház ventijeit nem.
Valamit rosszul szereltem össze, vagy próbáljam meg a Speedfan programmal? -
kircipeti
senior tag
Próbálta már valaki az új 13.1-es drivert?
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni.
cfg:
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2
ASROCK FM2A55M-DGS
SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5
+8gb ram, 500w tapKerdes megpedig az lenne hogy ezen a cfg-n a HCF-et meg lehet e valositani? Esetleg mennyire alkalmas jatekra? (cod2,wow, egy ket uj jatek nem HD felbontasban!)
remelem jo helyre tettem fel a kerdest
-
attiati
veterán
Az normális, hogy úgy 25-30 másodperc alatt töltődik be a win7 a jelszóbeírós bejelentkező képernyőig? (fast boot beállítva bios-ban, ultra fast bootal még nem próbáltam) És úgy 90 mp alatt a teljes win7 (igaz, hogy abból a Kaspersky 2013 visz el több, mint fél percet)
egyébként érdekes, hogy az athlon 750k-t 100W max TDP-nek írják hivatalosan (amin csodálkoztam is), de a cpu-z max 65W-nak jelöli
-
Pecc
őstag
Üdv.
Egy X4 750K alá megfelelő egy asus F2A55-M LK alaplap?
Tuning és babrálásmentes gépbe menne, 1600as ramok és egy 7770 mellé.
-
törölt tag
A "K", mint utótag főként egy kényszerjelölés. Intel miatt vezették be, hisz ott is (Sandy, Ivy) a szorzózármentes példányok így vannak jelölve, de a Black Edition-t, mint megnevezést sem hagyta el a gyártó, mivel AMD ezt a különlegességet így indította útjára.
Az A4 is tudja változtatni a szorzót, de csak lefele, illetve a turbó miatt egy megengedett értékig, felfele szabadon nem állíthatod, mint a K-soknál, tudomásom szerint. Az A4-ben az IMC 1600 MHz-ig támogatja hivatalosan a RAM-okat, az A6 viszont gyárilag tudja az 1866-ot. Talán fizikailag gyengébb vezérlő van az előbbi APU-ban, s ezért van visszafogva, mint az A6. Gondolom én, lehet, rosszul, de magyarázatot adna, miért nem tudtad az A4-gyel stabilan 1866-on hajtani a memóriádat. [link]
-
StSanya
senior tag
-
Borokafa
őstag
válasz
rendesadam #4392 üzenetére
A pár napra szerintem bőven jó a gyári is.
-
Sanyi19
őstag
Üdv!
Ismerősöm most tervez fejlesztést.
HD6670 512MB DDR5 van neki. Gondolkozunk egy ilye Trinity-s megoldáson.
Melyik procival érdemes összerakni, hogy dual graphic-ba menjen?
Gondolom jó lenne két darab memória modul és magas órajel, hogy ne lassítsa a chippeket. Vagy ilyenkor, ha dvga az ha gyorsabb akkor az látja el a nagyobb részét a dolognak? Hogy működik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest