- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- VR topik
- Apple MacBook
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
fanfany65 #11593 üzenetére
Gyári hűtővel nem a hűtés szokott gond lenni, hanem a hang (persze nem top os hőket lehet vele elérni, de nem annyira gáz sztem...).
Amúgy AMD nél (FX nél tuti, itt nemtom biztosan) kupak (socket) hőt kell nézni, mert a maghő csak egy "tipplet" szám, az nem pontos (fx topicban volt erről szó nemrég), a socketet (kupak) a lap méri, az valós. Mag hő nálunk (fx eseknél) is összevissza van...és általában a kupak hó magasabb, mint a mag...így lehet "reális". -
Gézengúz
addikt
válasz
fanfany65 #8618 üzenetére
Köszi!
750k-ban gondolkodok mert a Gt640-et akarom hagyni videókártyának, 2 DVI és egy HDMI kimenete is van, ezeket mind használom..A 750K az IGP-n kívül ugyanúgy tudja azokat az energiatakarékossági funkciókat amiket az APU-s nagytesók? Tuning esetén is? A Phenom 2 555 jelenleg megy 4Ghz-en + egy mag is be van benne kapcsolva..
Phenomtweakerrel jól szabályozható viszont üresben is megeszik a gép 90W körül..Pedig pont ez lenne a cél a 24-órás működés..Ehhez pedig jó lenne ha sokkal lejjebb bírnám szorítani az üresjárat áramfelvételét...Úgy néztem az 5800K igen energiatakarékos, saját IGP-vel 30-35W, ha nekem a Gt640-el (ami ilyen szempontból már nagyon jól szabályozza a saját áramfelvételét) lemenne olyan 40W körülre akkor örülnék...
Bios turkálással ennyi év után már csak nem lesz problémám
mondjuk ez lesz az első UEFI-s alaplapom
Egy Asus F2A85-M LE-t néztem ki, ami kell benne van..
-
válasz
fanfany65 #7744 üzenetére
Ha dvga van mellette és nincs Dual Graphics (tehát 6670-nél erősebb kártyával van párosítva, mint pl a 7770 is), akkor az igp lekapcsol az A10-5800K-ban, vagyis a TDP keretet nem terheli tovább.
Emellett igp a 750K-ban is van, csak le van tiltva, mert hibás. A különbség nem sok a két proci között, de mérhető. Hogy érezhető e, az más tészta.
És lőn, megszólalt a nagy tudású ember is.
-
válasz
fanfany65 #7741 üzenetére
Nem ugyan az a proci, legalább is a specifikációk szerint biztosan nem.
A10-5800K - 3,8 GHz (4,2 GHz Turbo)
750K - 3,4 GHz (4,0 GHz Turbo)
Vagyis az A10 előnye +400 MHz (+200 MHz Turbo), a 750K= tuningolható A10-5700, ami gyengébb, mint egy A10-5800K!
Mindkettőt lehet húzni, de ez ugye szerencse kérdése, hogy melyik példányt meddig. Illetve nem mindenki tuningol.
A többivel egyet értek. -
atti_2010
nagyúr
válasz
fanfany65 #6761 üzenetére
Ez így nem lesz jó, jelöld be hogy kinek válaszolsz és légy figyelmesebb mert olyan valakinek válaszoltál a Biosal kapcsolatban aki nem neked irt.
ASRock Extreme Tuning Utility ver:0.1.306 Ezt kell letöltened az Asrock honlapról, azért nem linkeltem mert nem tudom milyen Wint használsz.
-
törölt tag
válasz
fanfany65 #6756 üzenetére
Az APU hőfokára ír hülyeséget, vagy csak külön a magokra? Mert utóbbinál nem újdonság, figyelmen kívül lehet hagyni.
(#6751) Dany007: Advanced Mode > Ai Tweaker > Ai Overclock Tuner-t állítsd át vagy Manual-ra, vagy amit alatta látsz (XMP, D.O.C.P., AMP, ...). Utána megjelenik a Memory Frequency alatt egy menü, ahol ki tudod választani a profilt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest