- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #5386 üzenetére
Úgy tudom ez VGA függő is, pl. odahaza az Asus M2A-VM HDMI (X1250-nel) elvileg még támogatta, bár soha sem próbáltuk. Ha ez nem megy az új GPU/VGA-kon, akkor lehet hogy aktív konverter kell.
-
Razermazer
őstag
válasz
matyiroli #5388 üzenetére
Hát thermalright macho-t magas ram is elfér alatta, viszonylag nem is drága(13k), brutálisan hűt.
100wattos tdp-s procihoz szerintem megéri, hogy szinte passzívba menjen. Természetesen van olcsóbb is és a hűtés topikban adnak is tanácsot, hogy még melyik hűtők birkóznak meg csendesen a procival. -
matyiroli
tag
Sziasztok!
Megvan az új gép! ASRock FM2A85X EXTREME4, AMD Athlon II X4 750K...
Tetszik, bár játékoknál elég hangos a gyári hűtő! Érdemes rá venni másikat? Ha igen akkor milyet?
Köszönöm!Üdv. Roland
-
toto76
tag
Sziasztok!
Kicsit furcsán hangzik majd a kérdésem, de tekintettel arra, egy APU-ról beszélünk, azt hiszem itt kell feltennem.
Szóval, próbálta-e már valaki (vagy hallottatok-e már róla) összekötni egy ilyen processzorral (pl A10-5700) "szerelt" alaplapot D-Sub kimeneten egy analóg CRT TV-vel?
Köszi,
toto -
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #5382 üzenetére
Na igen, én 2400-as ramokat és 120gb-os samsung SSD-t tettetem a A10 5800k alá!
Pénteken dokkol a gép, már alig várom, elárasztalak majd titeket teszteredményekkel! -
BlueAthlon
senior tag
-
stratova
veterán
Onnantól, hogy ismertek A10-6800K adatai, talán nem is meglepő.
-
Findzs
addikt
richland 3dmark2011 eredmény idézet:
"Az AMD a CES-es prezentációban már elrejtett némi adatot a leggyorsabb mobil Richland APU 3DMark 11-es eredményéről, ugyanis az érkező, 35 wattot fogyasztó A10-5750M 1400 pont körül teljesít, ami alig marad el a háromszor többet fogyasztó A10-5800K 1500 pontot közelítő eredményétől. Emellé kiderült, hogy az A10-6800K, vagyis az asztali piacra szánt leggyorsabb Richland 1650 pont körüli tempóra képes, ami nyilván a 100 wattos TDP osztály miatt elvárható."
forrás:[link]
-
Dzsabba
aktív tag
Azt vettem észre,bár először azt hittem,hogy csak bebeszélem magamnak,de most hogy az 5800K-t használom szinte biztos vagyok benne,hogy minél nagyobb az fps annál hamarabb veszem észre az ellenfelet.
Század másodpercekről beszélek,de ez pont elég ahhoz,hogy legtöbbször én éljem túl a találkozásokat.
Az 5400k esetében sokszor úgy lőttek le,hogy nem láttam hogy ott van az ellenfél a sarkon befordulva,de a killcam szerint látnom kellet volna.Ugyan ez az anomália az 5800K esetében nincs meg. -
tick
aktív tag
-
Dzsabba
aktív tag
-
stratova
veterán
Llano óta a K jelzés takarja a korábbi BE (Black Edition) jelölést ebben a szegmensben, azaz a szorzózármentességet. E-digitalnál én egyetlen, 17.690 Ft-os árat látok. Az X2 pedig nem része a névnek, szimpla elírás (esetleg a "magok" számára akarnak utalni vele).
Jelenleg ezek az asztali FM2 APU-k kaphatók kiskereskedelemben:
A4-5300 (1 modul / 2 szál)
A6-5400K (1 modul / 2 szál)
A8-5500 (2 modul / 4 szál)
A8-5600K (2 modul / 4 szál)
A10-5700 (2 modul / 4 szál)
A10-5800K (2 modul / 4 szál)A6-os asztali Trinity-ből csak az OEM-ek számára készül szorzózáras verzió kész konfigurációkba A6-5400B néven, de ezzel te boltban dobozos prociként nem fogsz találkozni.
-
MarQs
senior tag
válasz
stratova #5364 üzenetére
Köszi szépen a kerek választ!
Akkor edigitáléknál is zavar van a térben, hogy kétféle áron forgalmazzák az árut? Vagy a hűtőventilátor lenne a különbség? Black edition vs. nem Black edition? -
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Mióta létezik A6 5400K APU forgalomban 2,7GHz-es órajellel? És mi ez az "X2"-es mizéria?
Ezek a boltok tökre belekergetik az ember a sötétbe... -
-
rendesadam
tag
válasz
p.zsolt #5358 üzenetére
Ha biztosan a proci irányából hallod, akkor az a proci tápellátása lesz, ez közvetlenül a foglalat mellett található, de persze jöhet a tápból; igazából olyan szempontból lényegtelen, ha a c6 kikapcsolása nem segít, akkor nem tudsz vele mit kezdeni sajnos, másik alaplappal vagy táppal lehet próbálkozni, de ezt nem nevezném hatékony megoldásnak.
-
p.zsolt
csendes tag
válasz
rendesadam #5351 üzenetére
kipróbálom, köszönöm
-
rendesadam
tag
Én legalább egy A75-ös lapot néznék, lehet, hogy most még nem kell a SATA3 és az USB3, de idővel jól jöhet, ha lesz egy SSD-d vagy egy gyors pendrive-od.
(#5350) p.zsolt: A VRM tud ciripelni, esetleg a táp, én itt kaptam egy hasonló kérdésre magyarázatot. Próbáld meg kikapcsolni biosban/uefiben a c6 state-et, legalább egy teszt erejéig.
-
p.zsolt
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést ha volt már róla szó, de valaki meg tudná mondani mi adja a prociban a cincogó hangot?
Akkor jelentkezik, ha pl netezés közben götgetem az egérrel az oldalt fel-le, vagy dolgozik a proci valamin.
Egy A8 5600K -ról van szó, eléggé idegesítő tud lenni.
Gyári hűtés van rajta, nincs húzva.
Amíg nem kap komolyabb hűtést nem merem húzni.Előre is köszönöm!
-
Dzsabba
aktív tag
4gb ram kevés lesz,ezekbe már illik 8gigát belerakni.
Most cseréltem le az 5400K,5800K-ra,mert viszonylag jó kis proci,de terhelés alatt maximum félóra múlva belassul(legalábbis nálam).
Az 5600K-t ha tuningolod,akkor be lehet vele hozni az 5800K-t,de ahhoz 2133Mhz-es memóriák kellenek.Olyan nagy árkülönbség nincs a kettő között.Szerintem érdemesebb 5800K-t venni.
Nem tudom,hogy van-e még akció,de mostanában volt az iponon és így postával együtt 25.500ft-ért sikerült megvennem az 5800K-t. -
dbika
csendes tag
Asrock FM2A55M-DGS alaplap
AMD A8 5600K processzor vagy A6 5400k
Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz
Hitachi 500GB 16MB SATA2 merevlemez
Asus DRW-24B5ST
Chieftec 400W iARENA
M-Tech FM12A-BK BLUE.Kérdésem az lenne, hogy mire lenne képes a gép játékokkal szemben van e valakinek bármilyen tapasztalata vagy hasonló konfig ajánlata? Várom a véleményeket
-
kopidoo
senior tag
válasz
canniball #5344 üzenetére
A speedfan-ban az advanced fülön valahol be lehet állítani a szabályozás módját vagy mit: SmartFanIII, Thermistor, stb. Na azokkal nem játszottam.
Venti elosztós megoldás...papapapammm -
daddy9
tag
Szerintetek a Richland-nél is várható IGP nélküli változat a csúcsdarabból, mint Trinity-nél volt az A10 5800K és az Athlon X4 750K?
-
stratova
veterán
válasz
HeavyToys #5337 üzenetére
Richland-nál jó lenne tudni kap-e az UVD egy kis ráncfelvarrást.
Talán extra igénynek mondhatók az alábbiak s CPU erőből meg is oldja, csak nem lenne rossz ha azt is rá lehetne bízni a GPU-ra.AMD's Trinity : An HTPC Perspective
Despite the rising popularity of 10-bit H.264 encodes, the GPU doesn't seem to support decoding them in hardware. That said, software decoding of 1080p 10-bit H.264 is not complex enough to overwhelm the A10-5800K (but that may not be true for the lower end CPUs).
Full hardware decode of MVC 3D videos is not available. 3D Blu-rays have a slightly greater power penalty as a result. However, 3D is fast becoming an 'also-ran' feature, and we don't really fault Trinity for not having full acceleration.
The video industry is pushing 4K and it makes more sense to a lot of people compared to the 3D push. 4K should see a much faster rate of adoption compared to 3D, but Trinity seems to have missed the boat here. AMD's Southern Islands as well as NVIDIA's Kepler GPUs support 4K output over HDMI, but Trinity doesn't have 4K video decode acceleration or 4K display output over HDMI. -
HeavyToys
senior tag
válasz
kisza25 #5335 üzenetére
Szerintem megéri, de ha nem azonnal kell a gép, megvárnám a Richland-et(Trinity utódja). Az is FM2-be jön, és kb. 2 hónap és itt is lesz.
Egyébként megéri, már csak a későbbi bővíthetőség miatt is(FM1-nél ez nem megoldható). ITX-es lapoknál vagy FM2-es MSI A75 itx-et, vagy Asrock A85 ITX-et. Asrock esetében az FM2 A75 ITX kerülendő!
-
canniball
nagyúr
válasz
atti_2010 #5333 üzenetére
Jól összezavartatok... De jobban belegondolva végül is mindegy, csak olyan szempontból számít hogy 3pines venti van itthon nem egy pwm-es meg egy sem, viszont mivel az Asrock A75 lapjában már nem bízok, az A85-öst drágállom, más gyártó meg ugye cseszik ITX FM2 lapot csinálni
így mindenképp csak az MSI marad.
-
kisza25
félisten
sziasztok szeretnék összerakni egy mini gépet amibe trinityt, vagy Llanot szeretnék,
a kiszemelt APU-k:
A8 3870k 23eFt vs. A10-5800K 30,5 eFt
a gépben nem lesz diszkrét GPU, csak iGP-t használnám, viszont fontos lenne, hogy a játékok minél szebben fussanak, megér az A10 7,5eFt-al többet? mit tanácsoltok?
és a végére egy láma kérdés, a K prociknak mindegy melyik lapba teszem lehet szorzót emelni, vagy van erre konkrét chipset(pl. intelnél a "Z")
kiszemelt alaplapok:
fm1
fm2 vagy fm2 -
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #5333 üzenetére
Ezt megerősíteni tudom. Asrock esetében is így van. Viszont a ventilátor vezérlését nem tudom, hogy miként oldják meg. Régebben volt olyan a Brazos estében, hogy mivel az E350 nem tartalmazott ventilátor vezérlést, így az MSI estében csak a CPU venti volt szabályozható (úgy ahogy), a ház venti viszont nem. Ellenben az Asrock, aki külön chippel oldta meg a vezérlést, a 4tűs is szabályozta a 3-tűst.
Szóval a ventilátor vezérlés milyensége, függhet az alaplapon alkalmazott alkatrészektől is.
-
Findzs
addikt
a csere megtörtént és eddig az fm2a85x extreme4-m teljesen pozitív
semmi cincogás c6 mellett sem, megy rendesen a memória, van vrm hűtés, érezhetően jobb lap mint az fm2a75m-dgs
mondjuk ez érdekes:
"If you adopt DDR3 2600/2400/2133/1866/1600 memory
modules on this motherboard, it is recommended to install
them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."bár nekem jobb is így mert pont elfér a magas memóriám mellett a cpu hűtő, bár csak 1 mm van kb. köztük
majd este megnézek egy kis tuningot is
-
Vartanus
őstag
Hmm.. érdekes nekem a G65 tudja a 3pines ventiket is vezérelni...
-
canniball
nagyúr
válasz
zsola32 #5199 üzenetére
"én ezt a memóriát vettem karácsony előtt a gépembe: ... akkor "csak" 13 ezerbe került, azóta nagyon felmentek az árak, ahogy nézem."
Igen, mondhatni pofátlan mértékben. Ráadásul ez nekem túl magas és az A4-5300 mellé elég lenne az 1600MHz is."...néhányan hogy ráfarafgtak a ramokkal, amik nem voltak rajta a kompatibilitás listán."
Pont ezt szeretném elkerülni...de úgy tűnik a tervezett összegből most esélytelen a dolog... -
bibababa
csendes tag
Sziasztok.
Egy MSA FM2 A75 alaplapban egy A85500 k proci, dolgozik . Elvileg egy 1600 Mhz 4 Gb ram van benne de 1333 nak írja a bios.
Hogy lenne jobb 1x4 vagy a 2x2 gb ? -
Triumph
tag
válasz
Pingvin1985 #5312 üzenetére
Feltettem mert amikor manuálra volt állítva a Multiplier/Voltage Change akkor újraindításnál nem kapcsolt be a monitor csak villogott.
-
Triumph
tag
válasz
Pingvin1985 #5309 üzenetére
Nem látom sok értelmét az offsetnek mert ha nem használja a cput akkor úgyis visszaveszi 1400-ra meg 0,9 v-ra. Én 0-án hagytam az offsetet.
-
stratova
veterán
válasz
Triumph #5306 üzenetére
További brainstorming (tehát csak eszmefuttatás részemről).
Lehet, hogy normál felhasználás miatt 65 W-ba is beleférne a 750K, mert minimális fogyasztásbeli különbséget produkál az amúgy 65 W-ba sorolt 740-hez képest. De magasabb turbó órajelen dolgozik mint amaz (bár ez egyezik az A10-5700-nál megszabottal), de emellett a 750K szorzózármentes és valószínűleg az APM is később avatkozik be a turbózásba. Így ha valaki tehát fix. tuning helyett turbóval szeretne élni - bár ez itt tán ritka - akkor annak határozottan előnyösebb a magasabb TDP keret (amitől a CPU még nem feltétlenül fog annyit is fogyasztani normál órajelen).
Ez a rákfenéje a turbónak a kettőnél több modulos FX-eknél (és választják sokan inkább a fix. tuningot, persze C'n'Q mellett). -
Pingvin1985
tag
válasz
El Kebir #5308 üzenetére
Értem, és hogyan érdemes beállítani? Pl.: 1,2V VCore, és az offsetet csökkentgetem, és nézem ,hogy stabil-e, vagy offsetet beállítom 0-ra, és csak a Vcore-t módosítgatom? De tulajdonképpen mi értelme van az offsetnek, miért nem elég csak a cpu feszt megadni, és azt állítani? (Ezelőtt S775-ös Intelem volt, ahhoz vagyok szokva.)
-
El Kebir
őstag
válasz
Pingvin1985 #5307 üzenetére
nincs benne semmi különleges, a +0,2V-os offset miatt, az egyenlő egy 1,4V-os cpu voltage beállítással... (kicsit droppol a lap azért eshet 1,34-1,35V közé)
(az offset értéket a beállított cpu voltage értékhez hozzá kell adni... előjelhelyesen, úgy kapod meg a ténylegesen beállított cpu voltage értéket)
-
Triumph
tag
válasz
Pingvin1985 #5303 üzenetére
Ja még egy:
A 750K 65 W-os mert az az 5700-as órajelén megy. -
Peetta14
tag
válasz
rendesadam #5302 üzenetére
Köszi szépen, akkor elsőként tesztelem majd a hűtőt.
Biosban milyen beállításokat érdemes alkalmazni, mondjuk normál/energiagazdaságos üzemmódként?
Illetve 1600-as ram-nak a beállításaiban is megköszönném a segítséget. -
Triumph
tag
válasz
Pingvin1985 #5303 üzenetére
Szia!
Így elindul a gép? 1,2 V és 4100MHz?
Én az offsethez nem nyúltam csak a voltot meg a szorzót állítgattam de nekem 1,45V-on megy 4200 mHz-n. -
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Vettem egy 750k Cpu-t és egy Asrock FM2A85X Extreme4 alaplapot.
Ha az UEFI- ben beállítom a kézi tuningot, akkor ezeket az értékeket adja meg alapból.
4GHz-re szeretném belőni. A szorzón kívül állítsak még valamit, illetve mi az a CPU voltage offset, és azt hagyhatom-e a beállított értéken?Azt vettem észre, hogy a CPU-Z szerint a proci TDP-je 65w, pedig ha jól tudom a 750k 100 wattos.
-
rendesadam
tag
válasz
Peetta14 #5222 üzenetére
Érdemes-e valamit azonnal frissíteni, letölteni hozzá?
Esetleg bios-frissítés; Catalystból talán érdemes a legújabbat feltenni, a többi driverből és segédszoftverből csak akkor keresgélek újabbat, ha valami gond van.Érdemes lecserélni a gyári hűtőt?
Mivel nem tervezed nagyon meghajtani, így szerintem próbáld ki a gyárit. Terhelés alatt tud hangoskodni. -
Peetta14
tag
Sziasztok,
[Erre] tudna valaki segíteni?
Milyennek tartjátok a gyári A8 5600K procihoz adott hűtőt? Nem hangos?
Illetve tudnátok segíteni, milyen beállításokkal érdemes belőni az alaplapot, ha nem cél a tunning?
ASROCK FM2A75 Pro4-M
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
CORSAIR 8192MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 KITköszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged