Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
konci79 #16633 üzenetére
"De egy kisebb apu amivel el lehet már lenni kb. 40-45000 ram-al, viszont ha egy igp nélküli cpu+ ram is kerül kb. ennyibe,akkor a dvga erre még pluszban rájön,nem?"
A kisebb APU-val még nagyobb lesz a CPU+dVGA kombót teljesítmény előnye, szóval érthető ha a drágább.
Itt eleve a csúcs APU-ról volt szó ami egyáltalán nem éri meg. -
válasz
konci79 #16180 üzenetére
Még akarhat a gyerek csúcsgépet, nem tudni hány éves, se azt, hogy Sims 3 lesz vagy BF4.
Én sem akartam beleszólni a diskurzusba, csak nagyon elment a beszélgetés abba az irányba, hogy még egy picit jobbat ebből, még egy kicsit jobbat amabból, aztán így elszáll a költségvetés, miközben a fő felhasználási terület nem igényli az extra fps-t.
(#16181) cd930: Így már más a helyzet. Nem tudom mennyiért tudod eladni a RAM-okat sógorodnak, ha jó áron, akkor érdemes elgondolkodni, hogy 18990-ért lehet kapni 2400-as RAM-okat LeC fórumtársnáll (TeamGroup Xtreem Vulcan RED 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3 KIT [hűtőbordás]). Hogy az esetleges árkülönbség megéri e, azt neked kell eldönteni. (hozzá kell tenni, hogy 1866-on vagy 2133-on tudnád csak őket járatni, A10-5800K nem nagyon bírja a magasabb memória órajelet, ha jól rémlik, de tényleg alig drágább, mint egy új 1600-as 8 GB-os KIT)
A 2*4 GB mindenképp ajánlott, KIT nagyon fontos az IGP-nek, fontosabb, mint az órajel. Játékokon kívül nem tudom hol éreznéd még hasznát, nincs tapasztalatom ezekkel az APU-kkal. De gyanítom nem nagyon érződne a különbség, max tömörítéskor. Játékokban meg játéka válogatja, mekkora előnyt hoz, keress teszteket, ahol mérnek különböző sebességű ramokkal. Ezt az írást átfutnám döntés előtt.
Élményindexnél a játékos vga és az aero teljesítmény biztos nagyot ugrana. Elvileg a proci is feljebb kúszna. De nem igazán mérvadó, amit a Win mér.
mod: Ha aqua-ból lesz, akkor A10-5800K, majdnem 3k-val olcsóbb, mint az A10-5700 és picit erősebb is.
-
válasz
konci79 #16178 üzenetére
Világos, de neki most van 2*4 GB 1600-as RAM-ja. Nekem biztos nem érne meg szórakozni az eladással, hogy vegyek valamit, ami 3-5 fps-el gyorsabb, lehet ki se lesz használva. (arról nem beszélve, hogy lehet tényleg tudnak 1866-ot is)
Néhány ezer a memórián, még néhány ezer az APU-n, aztán már nem is olyan olcsó ez a beruházás. Ha jól rémlik, Pentium G620-ról fog váltani, jó nagy ugrás lesz így is.mod: de nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei. Ha többet tudnánk arról, hogy mit akarnak majd a gyerekek, sokkal könnyebb lenne ajánlani.
-
Balathruin
veterán
válasz
konci79 #15679 üzenetére
Szerintem megküldheted a CPU-t is, szorzó emelés elég, FSB-nél nálam a monitor frissítése nőtt, így out of rage-t kapott ha nem vettem le előtte. NB-t mennyiről húztad fel oda? Nálam 1600 az alap és 2600-on ketyeg hiba nélkül. 1,2 vagy 1,25 Voltot kap, de az IGP nálam is 950. Még a memóriát próbáld meg húzni, nálam 1333-ról 1866-ig kimentek.
-
válasz
konci79 #15649 üzenetére
Láttam, csak az órajelekkel játszottál, de a feszt is engedi állítani +/- ?
(#15648) Szaby59
Az Asus-t is néztem, de eléggé zavar, hogy csak 6 távtartóra lehet felszerelni, a többi része (különösen a 24pin-es csatinál) csak úgy "lóg". Egy kis "ráhatás" és RECCS...Igen, később lehet a procit is húznám kicsit, meg ez a 17*24cm-es formátum annyira nem jött be. Az Asrock azért izgat még, mert még nem volt a gyártótól lapom.
Tudom, kicsit fölösleges pénzkidobásnak tűnik, de valahogy az alaplapokkal mindig mellényúlok. Bármi mást veszek boltból, vagy seftelek apróról, az beválik, jó áron jutok hozzá, csak a deszkákkal nincs szerencsém. De már megszoktam, a hobbijára amúgy is költ az ember...
-
konci79
őstag
válasz
konci79 #15585 üzenetére
Na megnéztem jelent-e valamit a gpu órajel emelés.
Számszerűsítve 800/860/950 mhz-en,alattam meg a bf3 beállítások.33-40 fps között mozgott hiba nélkül 950-en is ,csata közben nehéz figyelni
Jelentősége van amúgy ha nem vesz vissza az órajelből?Pl. hamarabb tönkremegy a proci,vagy csak többet fogyaszt és annyi? -
törölt tag
válasz
konci79 #15580 üzenetére
Red Alert 3-ban sokszor dropolt 25 FPS-re ha a víz közepes részletesség felett volt (mondjuk a magas+ eléggé eszi a VGA-t...) emelve megvan a fix 30 FPS.
Bioshock Infinite-nél hasonlóan van egy pár FPS különbség, 30 alá nem esik be élsimítással.
Mass Effect 3 MP-ben alapon 30-60 FPS között ingadozott, most 40-60 között, élsimítás nélkül 50-60.
Tomb Raider-ben viszont már kevés, gyakorlatilag ugyanannyi az FPS 760 MHz-en mint 950-en (28-30 FPS itt is megvan).
Árnyékokat (Shadows, Dynamic shadows) ha tudod kapcsold ki, nagyon terhelik a GPU-t és nem annyira zavaró mintha az élsimítást, vagy a textúrákat kellene kikapcsolni/lejjebb venni. -
törölt tag
válasz
konci79 #15562 üzenetére
Elég nagy a különbség.
Én AMD Overdrive-ból [link] állítottam, 950 MHz-re, de az ET6 is működik csak az nálam összeakad a CCC CPU profiljaival.
Most MSI Aterburner-t használom a PowerPlay supporttal így az OC is működik és játék után visszaugrik 2D órajelekre. (ET6 és AOD-vel következő indításig a 3D órajeleken marad). -
lm83
őstag
válasz
konci79 #15330 üzenetére
Nem. Win7 van fent.
Most megnéztem hogy a IGD legyen az elsődleges, az sem használ.
Persze mindig van reset telepítés után.
Lehet a kártyával van a baj?
EAH6670GDIS1GD5/Ez kicsit értelmezhetetlen:
A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.Most itt mire gondol?
Vezérlőt is telepítsek, utána illesztőprogramot. Csak Catalystot rakok fel, mást nem kell nem? -
konci79
őstag
válasz
konci79 #15329 üzenetére
Van ott 4 menüpont,egyikben sincs a lenti javaslat?
Esetleg nem xp-t használsz,az nem támogatja talán a dual-t.
Vagy nézegesd át a bios beállításokat(kézikönyv írja mi van alapból ki/be kapcsolva) ,volt már valakinek gondja hogy frissített és 1-2 dolgot ki/be kapcsolt neki.Szerk: mikor felraktad a legvégén a drivert akkor is újraindítottad? csak egy ötlet,mert azt nem írtad 1x se.
-
FoLey-v
addikt
válasz
konci79 #13197 üzenetére
Gyorsabb memóriából amit +10k fölötti összeg lenne és csak +3-4fps-ért akkor inkább külön vga-t vennék bele pl.ATI HD5670
1333Mhz ram miatt nem én tehetek róla,mert kis városunkban 1 számtech bolt volt és mondtam gyereknek,hogy 1600Mhz-set rendeljen erre 1 hónap késés után érkezett,(mint a többi cuccaim) és 1333Mhz-es volt,mondom jó lesz ezis addig rendeljen másikat amig ezt használom erre semmi le is szartam többet nemveszek tőle azt garantáltam
-
válasz
konci79 #13163 üzenetére
Szia!
Tegnap tettem f4 biost ,semmi változás....Leszedtem az easy tune 6-ot is,semmi...
Feltettem az alaplaphoz kapott lemezről az AMD catalyst-ot ,semmi...
Ha legalább odáig eljutnék,hogy ez lap ,vagy processzor baj ,akkor tudnék valamerre elindulni az ügyben...
Ha elindítom a gépet ,és be lépek a biosba ,egy szétcsúszott bios kép fogad...
Ha windowst indítok ,a boot-olás alatt a windows logo is szét van csúszva ,de utána a kezdő képernyő már rendesen jelenik meg..... csak: 1920x1080-ban hiányoznak a képernyő szélei (tálca ,szélső ikonok stb.) , 1600x1050-ben fér el minden a képernyőn...
A biosban igd van beállítva , forced módban 512Mb memóriával ,minden más "optimized default" állapotban van ,mert tegnap már clear cmos-t is végrehajtottam...
A magam esze szerint ez az alaplapi vga csatlakozó hibája lehet,hiszen ha a proci igp része ment volna tönkre ,semmilyen képet nem adna...
Csak jó lenne ,ha valaki meg tudna erősíteni ebben a gondolatomban ... -
TaylorXIII
őstag
válasz
konci79 #13141 üzenetére
Szia/sziasztok!
Látom neked is A8-5600k APU-d van. A mostani hűtőd előtt használtad a gyárit? Azért kérdem mert ez haveromnál kurvára nem hangos de ez baj mert így meg nem hűt rendesen. AIDA 64 stab. teszt alatt 80 fokot is eléri. Ilyen 3300 RPMel tud maximum pörögni pedig be van rakva BIOS-ban, hogy fullon pörögjön. Az meg nagyon nem hangos. Ha 5000-5500 lenne az már hangos lenne de ez így nem jó mert inkább legyen hangosabb mint, hogy túlmelegedjen. Egy Asrock FM2A75M Pro 4+ alaplapba van téve az APU. Szóval te kipróbáltad a gyárit? Valaki más?
-
katt777
félisten
válasz
konci79 #13095 üzenetére
Ha bekapcsolod a turbót, drasztikusan visszaesik a gép teljesítménye.
Honlapomra tettem fel tesztet, ott is látni: Az A6800K gyárilag hivatalosan 4.1-4.4GHz (mellesleg nem is megy 4.3GHz-en sem), és így szignifikánsan lassabb, mint simán csak fix 4.0GHz-en (és emellé a feszt is simán le lehet venni max. 1.2V köré). Végeredményben spórolsz, és még a teljesítmény is nagyobb lesz, ha a turbo-t kihagyod. AMD-nél kevés nagyobb parasztvakítás van, mint a turbó.
-
MZperX75
addikt
válasz
konci79 #12431 üzenetére
Játékfüggő.
BF3 multiplayer játszhatatlan IGP-n.
BF4-el szingli player 1280x720 low-on erős szaggatások jelzik egyes pályaszakaszok elejét végét.FPS-játékoknál illendő minimum 40-45Fps.(de 60-tól a jó) persze multiban.
Szingli játékoknál akár 25-30képkocka/másodperc-el is néhányan elbohóckodnak.
Engem idegesítene,de ez szubjektív kinek mi az idegesítő,vagy a játszhatóság határa.De azért el lehet lenni 1280x1024-ben egy A8-5600K IGP-vel is.
Én mivel keveset(nem játszom) IGP-vel elvagyok,de néha egy -egy cím érdekel így felteszem kíváncsiság kép.
(Havi 1 óra játék) Az A8-3870K-m 3Ghz-es APU Az IGP-je kb azonos tudású a 5600K-val.
Én még is kb 800-1500Mhz között pörgetem 1V-os feszültség alatt az APU-t,mert az is elég.A8-3870K@800Mhz 0.75V,(40-45W-ot sem eszik) de kell a kakaó ,akkor A8-3870K@3.7Ghz 1.5V 130-140W-ba is belenyal.
-
MZperX75
addikt
válasz
konci79 #12425 üzenetére
Erősebb VGA-val....szerintem.
Duálba (6670-es VGA-val) 800TeraFlops számítási teljesítményt tudsz kb elérni.
Ez kb egy HD7750-eskártyának a szintje.(picit magasabb fogyasztással)
PL: 6670+Igp=80W
Egy HD7750=50WEgy jó vétel lehet egy HD7700 vagy HD7850 kártya,vagy Nvidiától GTX650Ti boost.
Én egy GTX650Ti és HD7850 között vacillálok.
) Romanow
Ja nem hajcsaki
-
MZperX75
addikt
válasz
konci79 #12423 üzenetére
"Dualban együtt dolgozik,diszkrétben meg szimpla cpu+vga-ként működik?"
Így van.
Duálban az APU
(az az a CPU-ban lévő integrállt VGA-vezérlő az az IGP együtt dolgozik az adott videó kártyával.)"Ha igen ezt külön lehet/kell állítani?"
Igen a biosban van erre opció,ha csak IGP-t használsz vagy ha mellé teszel az IGP-vel hasonló VGA-t ami össze tud vele dolgozni.
Ha meg erős VGA-t veszel akkor is a Bios-ban kell állítani ,hogy használja is(általában a APU IGP-ét le kell tíltani)"Teljesítményben mekkora a változás a kettő között?"
AZ IGP max teljesítménye egy belépőszintű VGA- teljesítményével ér fel.
PL a A8-5600K( az illető aki kérdezte előtted)
IGP ha jól emlxem egy HD 7560D videóvezérlővel ellátott proci kb egy HD6570-6550 videókártyának a teljesítményével vetekszik.Máshogyan , egy 10-15ezer Ft-os videó kártyájáéval.Ha ennél drágábbat veszel az jobb lesz nagy valószínűséggel.
PL: Nekem A8-3870K-s Processzorom van ,amiben integrált IGP az az VGA egy HD6550D típusjelzésű .
ha egy diszkrét az az Videó kártyát teszel mellé egy HD 6670-es típusjelzésűt ,akkor képes összedolgozni,a nagyobb teljesítmény érdekében.
.Egy erősebb diszkrét VGA-t az az videó kártyát veszel az APU(CPU+IGP) mellé akkor az IGP-t nem fogja használni csak a normál videó kártyát.
Egy 4 magos AMD APU mellé maximum 30-45ezer Ft-os Videó kártya illik. Drágábbat nem érdemes beletenni.
Tulajdonképp ebben az ársávban bármelyiket veheted.
De nem mindegyik fog összedolgozni az IGP-vel.(de ez nem is nagy baj)
-
patomi
őstag
-
Vesztor87
senior tag
-
fanfany65
tag
válasz
konci79 #11603 üzenetére
Csak saját tapasztalat,igaz nekem csak a proci hömérséklete van meg(AMD Athlon II X4 750K) ezzel a hütövel(Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 ) Idle:32c fok max terhelés allatt pedig 45c fok!Ráadásul még alul is van feszelve! 3.8 gigán megy 1.285 v-ton én is azt a progit használom amit te,kb 22c fokos szobában egy relative jó hűtésű házban!!Nem kételkedem de fura ,hogy igp-vel még hüvösebb is!! Igaz kis felbontáson tolod,de nem tudom ez mennyire befolyásolo tényezö!Azért kiváncsi lennék mit tol egy Prime65+ Furmark párossal!
-
konci79
őstag
válasz
konci79 #11573 üzenetére
Szavam nem lehet...
Gondoltam tesztelem kicsiben: Wot kb 30-40 perc játék(közepes beállítások,gyönyörű grafika),közben torrentezek,és kb 40fps-ről lement 35 körülire,semmi szaggatás.
Gyári hűtővel core 1-4: 45 C
gpu: 30C
winyó 39C
Kiléptem ezt megírni,közben minden fut tovább:
ezalatt core 28 és gpu 11-re lement a 2 érték.
Nem rossz szerintem. -
Bogyi007
veterán
válasz
konci79 #11508 üzenetére
Én az alaplapból az Asrock FM2A75 Pro4-M felé voksoltam, ezt leszámítva jó választás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MSI CYBORG 15 A13V
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest