- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
válasz
AxBattler #15794 üzenetére
kicsit forog a venti de akàr le is kapcsolhatom, a 2600k-t hasznàltam passzivan de ez mèg kevesebbet fogyaszt 65watt az semmi a muggen2-nek
semmit nem melegszik hidegnek mondható a hütès.
diablo1984
munka utàn megberhelem a gèpet ugy hogy jó legyen remèlem, èn is 64bites wint akartam azèrt is raktam rà tegnap, mert nem tudta a 4gb ramot hasznàlni a 32-es. -
diablo1984
veterán
-
kop8
őstag
válasz
diablo1984 #15792 üzenetére
Tudom hogy nem hardveresek a hibàk de akkor is nem ezt vàrtam, kicsit csalodott vagyok!
de ha meg birom oldani a gondot akkor is kicserèlem a procit egy a10 6790k ra mert ez a 6400k lassu nekem az i7 2600 utàn....
-
diablo1984
veterán
Annyit azèrt nem kap a proci, szenzor olvasással van pár proginak baja, de 1.8v-nál csúnyán melegedne a proci márha egyáltalán elindulna. Nálam anno az 5600k-s proci annyira vitte a divxes filmeket, hogy volt amikor fel sem kapcsolt full sebessègre, ìgy biztos nálad van a gond, nem az fm2-es rendszerekkel!
-
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #15785 üzenetére
Egyetértek
Ha mindenki az első hiba után rögtön adná el akkor szerintem Inteles gépek is jócskán mennének vissza.
Nekem is az FM1-es gépen először 32-es W7 volt majd újrahúztam a 64-es verzióra,ami folyton vacakolt. Ujrahúztam megint,azóta tökéletes(kopp-kopp) és igazából csak 4-5óra időbe telt(mig a kis A4 3300-as procival minden felment). Aki ilyenkhez lusta az rakassa össze a szervizbe akkor tuti jó.
-
kop8
őstag
válasz
atti_2010 #15781 üzenetére
de nem csak videoknàl van gond hanem a 3dmark06 is megakad màr az elsö vga tesztnèl, ès ezt a 32bites win7 nem csinàlta.
videonàl mikor megakad megmozditom az egeret akkor meg felgyorsul
màr több olyan dolog van ennèl az fm2-es rendszernèl ami nagyon nem tetszik...szerintem eladom az egèszet....
-
atti_2010
nagyúr
Valami nagyon nincs rendben ott, nekem úgy játssza le a videókat hogy 10% a CPU használat és még sohasem volt baj ilyesmivel, és mindig 64 bites OP rendszert használok, kezd az alapoktól úgy hogy Win telepítés és semmi a VLC playeren kívül majd nézd meg a feladatkezelőben hogy alapból telepit e mindent a Win 7 vagy pótolni kell valamilyen drivert. Nekem legutóbb az Atheros LAN vezérlő szoftvere csinált ilyen beakadásokat és így szűrtem ki.
-
patomi
őstag
Az mpchc nyilván lejátszo, a madvr pedig itt találod. Letöltöd,kicsomagolod ha kell(erre nem emlékszem) telepíted. Ezt be kell állítani az mpchc-ban külső videó kódolónak (mpchc - beállítások - lejátszás - kimenet - "DirectShow videó" alatt) majd a madvr-ben pedig így beírogatod,hogy milyen formátumokat használsz. Nyilván az is menni fog amit nem írsz be.
Nekem ez a párosítás vált be a legjobban. -
kop8
őstag
válasz
Borokafa #15775 üzenetére
Szerintem is valami ilyen gond lessz, a 32bites win7-nél nem lassult be a 3dmark06, most rakom fel az újabb catalystot, remélem jo lessz....
Nem lett jó!
Most már tanácstalan vagyok.Kezdem megbánni hogy hissza váltottam amd-re...
Csak a gond van vele, lassú is meg még egy filmet sem tudok megnézni vele -
kop8
őstag
válasz
El Kebir #15773 üzenetére
a mediaplayer is szaggat a gyári, de viszont észrevettem ha már az egeret elkezdem mozgatni mikor szaggat akkor megjavul és megy rendesen a film!
Olyan mint ha egy idő után lecsökkenne a gép teljesítménye és elkezd akadozni a kép....
3dmark06 nál is elkezdi ugyanezt már az első vga tesztnél, ami érdekes hogy ma raktam fel a 64bites win7-et a 32-es helyett és akkor még jó volt a 3dmark, meg egyuttal felraktam a legújabb biost a lapomhoz ami beta, lehet az a baja
-
kop8
őstag
Üdv!
Ma akrtam először filmet nézni a A6 6400K procimal amit nemrég vettem alaplapal együtt, de bármit csinálok kb 2perc után elkezd szaggatni a kép és nézhetetlen lessz a film...
Adtam már 1gb memóriat az igp-nek de igy sem jó, felhúztam 900-ra is de mégsem jó...
Valaki tudja mi lehet a baj vagy csak ennyire képes az a proci?
KMPlayert használok
-
patomi
őstag
válasz
fabiandaniel #15769 üzenetére
Ph-s teszt szerint nem nagyon kell aggódnod, már most is alatta vagy. [link] Illetve ccc-ben leviszed a szorzót, plusz ha biosban lehet feszt szabályozni ott is akár 1,2voltig is leviheted a procit.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fabiandaniel #15769 üzenetére
Nyerhetnél még úgy 10-15W ha egy Pico PSU tápot és egy +12V adaptert használnál, csak kérdés hogy neked megéri e.
-
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok
Adott egy AMD A10 6800K processzorral, ASCROCK FM2a75 Pro4 alaplappal, Samsung 840 EVO SSD -vel, 2x4 GB 1600Mhz RAM -al és egy FSP HEXA 400 W tápegységgel felszerelt gép, az kellene megoldanom hogy ez a gép a lehető legkevesebbet fogyassza, a teljesítmény nem számít mert csak mérések folyamatos rögzítésére van használva, szóval elég lenne ha az elődje teljesítmény szintjét hozná ami egy 500 Mhz Celeron procis gép volt. Tudom hogy felesleges egy ilyen gép és negyed ennyiből megoldható lenne de sajnos ezzel a géppel kell megoldanom.
Ebben tudnátok segíteni hogy mit hol állítsak? A cpu órajelet és feszültséget állogattam amivel sikerült 55 W -ig lemenni, ezenkívül míg mit érdemes?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77 #15767 üzenetére
Egy Bios frissítés nem árthat és a driverek (csipszett,IGP) is legyenek minél újabbak, ha úgy sem működik akkor hagyd bent a VGA-t ameddig veszel egy másik digitális monitort.
-
szabolcs77
tag
válasz
El Kebir #15766 üzenetére
értem. betettem egy tök alap pcie vga kártyát, ami a régi alaplapon is benne volt
MSI R5450-MD1GD3H/LP
(http://hu.msi.com/product/vga/R5450MD1GD3HLP.html)és ez meg szépen megjeleníti az 1920*1200as felbontásban mindkettő monitort.
egy alaplapi bios frissítés megoldhatja a problémát? vagy használjam így, és amíg ez a monitor van addig legyen benn egy külön vga kártya? játékra nem használom, csak munkára, ahol nincs izmos vga kártyára szükség.
-
El Kebir
őstag
válasz
szabolcs77 #15765 üzenetére
nem, ez a normál működés, pont ezért írtam, hogy vedd kisebb felbontásra, mert azzal kisebb sávszélesség kell a kép megjelenítéséhez, és jobban tűri a zavarokat.
nézd meg a monitorod manualját, abban is ez az adat szerepel. (a monitorhoz tartozik egy "preset timings" táblázat, az ajánlott képfrissítési paraméterekkel)a digitálisnál kicsit másképpen működhet, ott van mikor a panel fixen mindig ugyanannyin megy. (beállított felbontástól és képfrissítéstől függetlenül)
-
szabolcs77
tag
válasz
El Kebir #15763 üzenetére
ok köszi. mondjuk van itthon egy pcie 1gb-os vga kártya, lehet azzal is letesztelem, csak akkor minek APU-s CPU. bár ez még mindig olcsóbb, mint egy monitor csere.
Igaz munkára használom a gépet, ahol nem izzad meg a vgaszerk.: monitor driver fent van, de a samsung.com-on csak egy 2009es van fent. sajnos az sem változtatott semmin, azon kívül, hogy a pontos típust ismeri fel a win
szerk2.: nem hiszem, hogy az alaplap lenne szűk keresztmetszet, mert kipróbáltam egy gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplapos géppel és ott ugyanez volt a helyzet.
-
El Kebir
őstag
válasz
szabolcs77 #15762 üzenetére
Ha nem maga az alaplap kimenete a szűk keresztmetszet, akkor segíthet egy jobb kábel.
Ha tudsz kölcsönkérni egy vastag árnyékolt, zavarszűrős kábelt valakitől, akkor egy próbát megérne, de azért én nem ölnék bele sok pénzt, mert kétes az eredménye, lehet ezeknél az APU-knál már nem fektettek nagy hangsúlyt az analóg jelre és eleve gyengébb a minősége, mint egy vga kártyaval. (kicsit több hely is van egy vga kártyán ezt jól megcsinálni)szerk.:
Még egy ötletem van, a monitor elég érdekes 59,885Hz-es frissítést igényel 1920*1200-on, lehet az apu nem megfelelő frissítéssel próbálkozik ezért ugrik el a kép. Monitordriver telepítve van? -
El Kebir
őstag
válasz
szabolcs77 #15760 üzenetére
milyen felbontáson próbálod? Ha jól látom az egy 1920*1200-as monitor, próbáld ki 1680*1050-on, vagy mégkisebb felbontáson.
(analóg jelnél az is elfordulhat, hogy egyik gpu/igp-vel jó a kép, másikkal meg már zavarok vannak az átvitelben, FHD feletti felbontásoknál már számít nagyon a kábelminőség, a jelet érő zavarok, meg a csillagok együttállása
)
-
szabolcs77
tag
válasz
szabolcs77 #15759 üzenetére
tovább bonyolódik a dolog. van itt egy másik gép Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 amiben egy AMD A6-6400K van, ezen a gépen ugyanazt csinálja a monitor, a szélésből nem jelenit meg képet csak fekete csík.
Tehát a monitor jó, de az AMD A sorozattal nem kompatibilis? :S
-
szabolcs77
tag
válasz
szabolcs77 #15758 üzenetére
rákötöttem egy régi vistás gépre, ott gond nélkül megjeleníti, ahogy kell.
Nem lehet, hogy a CPU kavar be?
-
szabolcs77
tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77 #15756 üzenetére
A monitor menüjéből húzd szét a képet hagyd a catalistot mert az jól van beállítva ha az 1 monitoron megfelelő méretű.
-
szabolcs77
tag
válasz
Adee_91 #15751 üzenetére
képméretezés: GPU méretezés engedélyezve / Kép méretezése teljes képernyőre, ha kiveszem a pipát a GPU elöl akkor sincs változás
auto adjust: próbáltam semmit változás. manuálisban meg csak annyit tudok állítani, hogy H, V pozició, meg az image size auto/wide
más ötlet?
-
El Kebir
őstag
válasz
szabolcs77 #15750 üzenetére
"auto adjust"-ot adtál már neki? ha meg az sem segít, akkor a monitor osd-ben a kézi képméretezést próbáltad? (ugyanazt amit az "auto adjust" csinál, csak manuálisan)
Adee_91
a jel jó, hiszen a másik monitor jól jeleníti meg, a monitor van elállítódva
-
Adee_91
aktív tag
válasz
szabolcs77 #15750 üzenetére
nézd meg ccc-ben-méretezési beállítások-teljes méret
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Van egy új konfig Asus A88XM-A lap, benne egy A8-6600k cpu. Két 24" samsung monitor van rákötve (2443NW, 245B), az egyik csak analóg vga csatlakozós ezzel van a bajom. A képernyő szélét levágja 4,5cm-el ott csak a fekete csík látszik. A monitor menüjében, ha az Image Size részt leveszem Auto-ról és átteszem wide-ra, akkor kihúzza a képernyő szélére, de ugyanakkora kép van széthúzva, tehát hiányzik a képernyőről.
Ugyanakkor, ha a másik monitorra ami tud digitális és analóg csatlakozót is, oda kötöm rá analógra, akkor ott jól jelenik meg a kép.CCC: 2014.0417.2226.38446
Alaplap legújabb driver fent.
Mit tudok tenni, hogy normálisan menjen?
-
A10-5800k-nak ti mennyi feszt adnátok alapórajelen?
Az Asrock deszka által jelzett 1.422V kicsit soknak tűnik... -
Bander78
tag
válasz
Blooddrunk #15739 üzenetére
A hivatalosan támogatott 2133 mhz, azonban a lap támogathatja a 2400-at. Én az asus lapomhoz direkt kinéztem a gyártó által tesztelt 2400-as adata ramokat, gondolva arra, ha mégsem bírja a 2133 biztos meglesz. És tényleg: a memóriamodul xmp profilját (2400, 11-13-13-35) a biosból beolvasva a gép ugyan bootol, működik, 3D játékoknál viszont újraindul. 2133-on (11-13-13-35) úgy tűnik stabil.
-
satee76
aktív tag
válasz
Blooddrunk #15737 üzenetére
Az iGP a Ram mennyiségétől nem lesz gyorsabb. Csak dual (2-4 kit) mód vagy a magasabb frekin üzemelő RAM van rá hatással.
-
válasz
Blooddrunk #15739 üzenetére
Nem húzható. A RAMok tuningja nagyobb lutri mint a lottó szóval erre építeni NEM szabad!
-
Blooddrunk
csendes tag
2133mhz tàmogatja alaplap.
Szòval ha visszaveszem biosba erre a mhz-re ugy is jòl fog müködni? Vagy alapbòl alacsonyabb mhz-en(1800)megy és hùzhatò 2400-ig?
Bocsi a hülye kérdésért de namnagyon értek hozzâ. -
válasz
Blooddrunk #15735 üzenetére
TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 2400MHz KIT esetleg?
Szerintem nagyon megéri! Én is innen vettem TeamGroup RAM-ot, és teljesen bevált. -
Blooddrunk
csendes tag
A6 6400k mennyire lenne jelentős a gyorsulàs 2*2gb-ról 2*4gb-ra főleg Igp részről?(1600mhz)
-
diablo1984
veterán
válasz
Blooddrunk #15735 üzenetére
Az A8 5600k 1*4GB 1600mhz.
később meg tolsz bele még 1x4gb-ot!
igaz míg nem dualban megy a ram dög lassú lesz a játékélmény, minden más menni fog szépen!
-
Blooddrunk
csendes tag
Ugy férne bele,hogy az A6 6400k+2*4GB 1600mhz.
Az A8 5600k 2*2GB 1600mhz.
Ha így nézzük melyik a jobb választás?
Illetve gyári hütüt érdemes cserélni? -
válasz
Blooddrunk #15731 üzenetére
Konvertálás és modellezés miatt mindenképp az A8-ast vedd, játékban is erősebb. Amellett, hogy jóval alkalmasabb ezekre, időtállóbb is. Nem olyan nagy a felár, próbáld meg bele szorítani.
-
satee76
aktív tag
válasz
Ha Corsair Vengeance, az akkor 1600-on megáll, emelni nem fogod tudni. Viszont az 1600-as ram kevés az A8 IGP-hez, vissza fogja fogni. A játék szempontjából
A többire meg pont elég egy A6-os. Én is játszom vele közepes grafikán 1680*1050-ben , netezek, filmezek stb.
Szerintem jó az első proci -
válasz
Modellezés, videokonvertálás esetén kellene a 4 mag, szóval inkább A8 legyen, ha van rá egy mód.
WOW-ot 720p-ben, Medium/High-on szerintem simán viszi az IGP, ha a BIOS-ban rendelsz hozzá 1GB memóriát, de azért 2*4GB gyorsabb RAM sem ártana. Utóbbi szerintem a munkafolyamataidat is pozitívan érintené...
-
Blooddrunk
csendes tag
válasz
Balathruin #15729 üzenetére
Amire használnám:netezés,HD filmnézés,videók konvertálása.Cad cam modellezés.
Játék: Wow közepes grafon,HD alatti felbontásban,másra nemkell szóval nincsenek nagy igényeim.
Annyival kiegészítem még hogy 2x2GB Corsair DDR3 1600mhz cl9-es Kit lesz a gépbe Igp miatt.
Késöbbiekben sem szándékozom kifejezetten PC játékokon játszani,így bővítés maximum egy Crossfire-rendszer és egy Ram csere lesz 2x4gb-os kit-re és egy kisebb SSD.Szóval ha ezekre a célokra megfelne az 1. proci inkább azt venném meg ár miatt.
-
diablo1984
veterán
válasz
Blooddrunk #15727 üzenetére
szia
az első 2 szinte ugyanaz, az igp, a tdp ugyanaz, a 2,nak a fesze kisebb és az órajele 100mhz-vel magasabb.
a 3. az elveri az első kettőt, 4 magos, az igp-je is jobb 192 vs 256 shader, tapasztalatból tudom, hogy jó kis proci az 5600k!
-
Balathruin
veterán
válasz
Blooddrunk #15727 üzenetére
Mire lesz használva? Manapság már nem árt egy 4 magos, bár nálam most 6400K is elég jó, pedig játszom a gépen.
-
zsola32
őstag
válasz
diablo1984 #15726 üzenetére
köszi, megkukucsolom
-
Blooddrunk
csendes tag
Sziasztok!
Processzort szeretnék vásárolni,végül ezekre esett a választás.
1: AMD A6 6400K processzor Ár:13,800Ft
2: AMD x2 A6 6420K processzor Ár:16,049Ft
3.AMD A8 5600K processzor Ár:21,650FtMegéri megvenni 2. processzort 3e Ft felárral,igazából amit különbségnek látok az nemsok,akkor mégis miért kerül ennyivel többe.?
3.Mennyivel lenne érezhetőbb a teljesítménye az előzö 2 procival szemben?
Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap ebbe mennének bele. -
diablo1984
veterán
válasz
zsola32 #15725 üzenetére
szia
biosban szépen be lehet állítani, hogy meddig engedje a lap a melegedését a procinak, szépen skálázható, valszeg alapon 60 fok van beadva neki és akkor odatolja a hűtőt és ez a target temperature!
nem hal meg tőle a proci, ha zavar, állíts rajta, de valszeg hangosabb lesz kissé a hűtő!
-
zsola32
őstag
sziasztok
asus fm2a85m alaplapom és a10 5800k procim van. (8 gb ram)
biosban, normálra állítva minden.dirt3 játékkal játszva, felmegy 60 fokra a proci hőmérséklete, szerintetek ez normális?
köszi
-
Goose-T
veterán
válasz
Vartanus #15722 üzenetére
A HDMI is tök fölösleges, csak HDMI kábel helyett ilyen kábelt kell venni, és minden meg van oldva. Minek fizessünk akár egy HDMI portért is licencdíjat?
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #15720 üzenetére
Sok gyártó pedig pont a DP-ot hagyja le az alaplapról.....sosem értettem,hogy miért exkluzivitás a DP, holott a HDMI-vel ellentétben még licencdíj sincs.Mégis a legtöbb alaplapon csak a DVI,HDMI,D-Sub port van általában. Manapság a D-Subot hanagyolni kéne és helyette a DP,HDMI,DVI hármast kéne föltenni a lapokra szvsz.
-
xtevo
őstag
válasz
Vartanus #15707 üzenetére
@Vartanus
Jó kérdés, ezt az infót nem sikerült még kiszednem belőle... Ennyit mondott: "A megjelenítéshez szükségem van 4 Full HD monitorra, de a képpontok csak szolídan fognak változni, ezért nem kell feltétlenül bika vidókártyára(rész)."@Adee_91
Csak IGP. Legalábbis ez lenne a legjobb, mivel az fm2+ támogat már 4 monitort, az fm2 "csak" 3at. -
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egyik ismerősömnek van egy ASRock FM2A88X Extreme6+ alaplapja és ehhez keres procit, amivel képes 4 db fullhd monitort meghajtani, lehetséges ez?
Ha igen, milyen procit válasszon? 7700K / 7850K ?Előre is köszi a válaszokat.
-
hegegabi80
addikt
Megérkezett az A6-6400K, a GA-F2A88XM-HD3 deszka és a 2x2 gb 1600 Mhz geil value plus memória. Így első benyomásra kellemes csalódás, egész pörgős rendszer, minden ok, gyári hűtő se zajos. Remélem valamikor sikerül egy kis játékkal is megterhelni, hogy mit tud a kicsike.
Most minden alap beállításon van. Elvileg a Hwinfo progi szerint a memória max frekije 1866. Miket kell/érdemes állítani, hogy nagyobb órajelen üzemeljenek, esetleg más beállítás is jól jönne, ha netán tuning is lenne később. -
Goose-T
veterán
válasz
Antibazsi #15703 üzenetére
Erősítőbe vagy TV-be megy a HDMI kábel? Ha a TV-be van dugva, akkor valószínűleg csak sztereót fog engedélyezni, ugyanis lekérdezi a fogadó eszköz tudását a Windows a HDMI-n keresztül. Nekem egy A10-5700-as konfigom van, és csak akkor tudtam beállítani 5.1-et, ha az erősítőre kötöttem közvetlenül a HDMI kimenetet.
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
Új konfig, A10-5800K + Asus A88XM-A párosnál nem tudok térhangot kicsikarni HDMI-n keresztül. Csak stereoban jön a hang. Mi lehet a probléma? CCC-ben ben van állítva alapértelmezett kimenetnek a hdmi. A régi gépen dedikált VGA-n keresztül simán átment ugyanez a film DTS hanggal a házimoziba. Nem ástam még bele magam a témába, de van esetleg a több csatornának valami hardveres akadálya APU-val?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest