- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milo629
aktív tag
Húsvét alkalmából jutott egy kis idő tesztelésre.
CPU World szerint a két Boosted P state érték 1.325V és 1.35V eddig 1.325-ön ment 4.0Ghz-et most volt időm letesztelni, hogy meddig bírja 1.35V-on, 43-as szorzóval már bukott OCCT-n, így maradt a 42-es szorzó, viszont a bus speed-nél csak 99.80Mhz-et írt, ezt régi AMD-s alaplapoknál BIOS moddal egyensúlyozták és hozzáadtak 1Mhz-et, hogy "kerek" legyen, így én is adtam neki, viszont 100.80 helyett 101.87 lett a végeredmény pedig 4278.70Mhz.Cinebench R15: 326 pont
Ez a pontszám kb. melyik CPU-nak felel meg? (Kerestem táblázatokat de a legtöbb csak 750/1000 pont feletti) -
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Mivel tudom megnézni az apám...őőő...az APU hőmérsékletét? 6400k-ról van szó.
-
Vartanus
őstag
válasz
Bander78 #15495 üzenetére
Már leirtam itt vagy más topikban,hogy azt a listát nem Szent Grálként kell kezelni,szerinted nem lenne durva hogyha csak az a pár ram típus menne? Egyébként is feltüntetik hogy ez csak az a lista amit tesztelnek,nyilván nem várhatod el hogy a világ összes DDR3 ram márka minden tipusának minden verzióját leteszteljék
Nyugodtan veheted a Kingstont,ami olcsobb és ha jol tudom arra élettartam garancia van.
Nekem egy Scythe Mugen 2 van és 6-800-at forgó 12-es Scythe venti. 3cm távolségból már nem hallod, a táp és winyo simán elnyomja.
-
Bander78
tag
válasz
Vartanus #15494 üzenetére
De igen, csak a lap támogatási listáján a hasonló áron kapható beast nem szerepel, az adata igen. Ez kicsit fura, mert a kingston nagyobb név, de inkább nem kockáztatok.
A procihűtő ez lenne: ARCTIC COOLING Freezer A11. A tapasztalatok szerint alapterhelésen (pl net) egy ilyen kaliberű hűtő passzívan elviszi? Gondolom a biosban a fordulatszám a hőmérséklet függvényében egyéni bellítás szerint lépcsőzhető. A jelenlegi hasonló fogyasztású procimnál és méretű hűtőnél pl jól működik, hogy 40 fokig a venti el sem indul, így alapesetben sokkal csöndesebb az egész. (Azt, hogy a magas rambordáktól elfér-e a hűtő, majd megpróbálom a bolt problémájává tenni.)
Érdemesebb erre a rendszerre win7 helyett 8.1-et telepíteni? -
hegegabi80
addikt
válasz
Gainka #15492 üzenetére
Köszi!
Én is kb ilyenre saccolnék, de majd kiderül belefér-e a költségvetésébe. Mindig olyan sovány keretből kell kihoznom valami használhatót.
Ehhez a procihoz már mehet 1866 Mhz-es memó is, bár lehet az 1600-as is tudja.
FM2+ foglalatos gigát néztem én is csak az 55M-eset. -
Gainka
őstag
válasz
hegegabi80 #15483 üzenetére
Ehez igy mit szolsz?
proci
memoria
alaplap[/L -
Gainka
őstag
válasz
hegegabi80 #15483 üzenetére
Inkabb a6-os magasabb orajel porgosebb 2x2 gb 1600 os corsair tokeletes egy uj tap sem art pl egy fsp 350-es es 15 ezer korul nezel egy giga lapot. Es ennyi
-
Bander78
tag
A10-6800K konfighoz melyik memória lenne jobb?
ADATA 8GB XPG V2 DDR3 2400MHz CL11 KIT AX3U2400W4G11-DMV - 23.523 Ft
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR - 22.728 Ft
Nagy árkülönbség nincs, viszont a 2400-as cl11-es, a 2133-as cl10-es. -
hegegabi80
addikt
Munkatársamnak készülök összerakni egy gépet, a régi 12 éveset váltja le.
Neki csak általános dolgokra kell, max gyerkőcnek kell játék, de semmi gépigényes csak kisebb, meg régi játékokhoz.
Ezért én APU-ra gondoltam, méghozzá A4-5300, A6-5400K, A6-6400K. +2x2 Gb 1600 MHz memória.
A keret az szűkös, a lehető legolcsóbban kell kihozni. Tuning nem biztos, hogy lenne, őt nem igazán érdekli, csak működjön a gép és kész. Esetleg csak egy kis minimális tuning vész esetére.
Alaplap is csak az alsó szegmensből jöhet szóba.
Mit javasoltok? -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #15480 üzenetére
G45 nél az a gondom hogy cesen kiállitott darabhoz képest visszanyirták, nincs T-topologiás ram(Asusnál van) a vrm csak 4+2es,nincs meg a DigitALL Power a biosban,holott ezek mibdegyike megvan a kis G43-asban(vrm kivételével).
Arrol az Asusrol is minden tesztben jokat irtak.
Én anno MSI-vel a külső órajel generátor ellenére sem tudtam az istennek se a blck-t 104Mhz fölé.
Te irtad pont nekem ne ragadjak le egy márkánál ha nem vagyok megelégedve,Asus lapom még nemvolt,kipróbálom milyen egy legendás Asus csúcslap. A szinével meg majd kezdek valamit.Milyen tápot meg vizet vettél?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15479 üzenetére
Meg ha megnézzük a PH-s tesztet amit Oliverda csinált ott is minden esetben az Asus hozta a legjobb eredményeket.
Annak mondjuk hiszek de az a Tomhardveres dolog az elég kétes, az MSI lapok mindig jók voltak tuningban az AM2 óta de pld. a memória órajel sok mindentől függ, például van amelyik alaplap több feszt ad a memóriáknak alapból is mert nem lehet pontosan beállítani a tápáramköröket, szóval ez annyira nem zavar de úgy is akarok venni később egy G45 lapot majd megírom melyik a jobb, igaz lehet csak év vége fele lesz belőle valami mert most vettem tápot és vízhűtést is.
-
Vartanus
őstag
válasz
aginor #15475 üzenetére
Az MSI Gamig G45 igen messze van az E-ATX-től
Az a standard ATX méret a Giga Snipernél már olcsósítás okán 1,5-2cmrrel rövidebbre vették az alaplap szélességét, ezért is nincs 9 felfogató csavar csak 7.
Ha nem tuningolsz akkor is kevesebb lehetőséged van pl alulfeszelni egyáltalán nem tudsz biosból.
Atti:
Abban jobb hogy olcsóbb, jobban bírja a tuningot főleg a ram esetében:
Meg ha megnézzük a PH-s tesztet amit Oliverda csinált ott is minden esetben az Asus hozta a legjobb eredményeket.
-
Bander78
tag
Gépcsere előtt állok, ezeket néztem ki:
AMD A10-6800K
ASUS A88XM-PLUS
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DRGondolom az integrált video teljesítmény a meglévő HD4670-nél jobb, a CPU-ról nem is beszélve.
Annyiban viszont bizonytalan vagyok, hogy megéri-e 6800k-t venni az 5800k helyett, mert akkora különbséget nem látok (a tesztben felhozott turbo javítás a hozzászólások alapján nem ér semmit, mert javasolt kikapcsolni...) A gép melóra, netre minimál játékra lesz, amíg szét nem esik.
Illetve a fenti alaplap/memória kapcsán vannak-e negatív tapasztalatok? -
aginor
veterán
válasz
atti_2010 #15472 üzenetére
Láttam, de ez még drágább, mint az Asus, és lehet be sem fér a házambe, mert ez Eatx-nek tűnik, így első ránézésre. Ezen két ok miatt kilőttem.
15471# annyira nem akarok tuningolni, csak úgy módjával. Az viszont mindenképen fontos, hogy stabil és megbízható legyen a lap.
-
aginor
veterán
válasz
Vartanus #15469 üzenetére
Jó pár tesztet elolvastam mindkét lapról. Van ahol a Gigát hozzák ki jobbnak, van ahol az Asrockot, de a különbség sehol sem nagy, hiába van az Asrockon papíron jobb vezérlő. Az Asus is tetszik, csak sajnos sokkal drágább, mint ezek. Még meglátom mi legyen.
Minden esetre köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, bár tuning és finomhangolás kérdésében még biztosan jelentkezni fogok.
Addig is előljáróban mire érdemes figyelni tuningkor egy 760K processzor esetében? Nagyon más, mint az AM3 elődeiké?atti_2010: tudom, én a korábban említett G1.Sniperre gondoltam a kérdésben.
-
Vartanus
őstag
válasz
aginor #15465 üzenetére
Én folyamatosan a teszteket bújom, végignézek vagy 10-et egy-egy lapról és azok eredményeit összesítem, hidd el nem poénból mondtam hogy jobb az Asrock hangja...
Itt egy összehasonlító teszt a hangkarik erejéről (dB-ben) ezek szerint az Asus A88X-PRO a nyerő annak ellnére hogy semmi Nichicon Audio kondi,cserélhető műveleti erősítő, árnyékolás sincsen...
Ez az Asrock Purity Sound teljesítménye( igaz egy Extr.6+ lapon, de ugyanilyen van a Killeren is)
Ez a Giga Sniper audio teljesítménye.
Ha összehasonlítod a két táblázatot,láthatod majd hogy mind hangerősségben mind a torzítási adatokban jobb az Asrock(a torzítása pl az Asrocknak sokkal kisebb mint a Gigának).
Alaptézis minden esetben(informatikai tesztek,politikai események,kocsik stb stb.) hogy több nézőpontot összevetve kell ítéletet hozni. Abból mert egy tesztet megnézel még nem tudsz konzekvens véleményt alkotni egyetlen alaplapról sem,ez csak tanulság a jövőre nézve
-
atti_2010
nagyúr
válasz
aginor #15465 üzenetére
Nekem 1 játékkal volt gondom az pedig a WOT, állandóan megszakadt a kapcsolat, kicseréltem a routert, a szolgáltató is tesztelt dolgokat de a hiba csak megmaradt, a killer LAN ezen segített de ha a szerver vagy a hálózat 80 Pinget tud azon nem segíthet egy csip ami a te gépedben van, a másik hogy nem a CPU foglalkozik a hálózati csomagokkal.
-
aginor
veterán
válasz
Vartanus #15463 üzenetére
Én egyik tesztoldalon fordítva láttam, ezért is mozdultam el a Giga felé, mert ott jobbnak mondták rajta a hangot. Nem emlékszel, hogy hol láttad ezt a tesztet?
atti_2010: köszi!
És van haszna ennek a spéci lankártyának? Érzed, hogy gördülékenyebb vele a hálózati játék pl?
-
Vartanus
őstag
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
-
Milo629
aktív tag
válasz
aginor #15443 üzenetére
AMD Athlon X4 750 - 65W
AMD Athlon X4 750K - 100WBár a CPU-Z szerint a K-s is 65W
-
atti_2010
nagyúr
válasz
patomi #15451 üzenetére
AIDA64 Engineer v4.30.2903 Beta a megoldás kulcsa, amúgy aki az Asrock Killer lapot használja a LAN vezérlőhöz jött új Beta szoftver csak még nem volt lelkierőm feltenni, amúgy az IGP-t még mindig nem méri jól de az hűvösebb mint a CPU így nagyjából lehet következtetni.
-
atti_2010
nagyúr
A mérő dióda minden prociban ugyanaz, ha nem jól mér valami az a szoftver, de eddig a CPU-t sem volt képes mérni, csak kupakhőt, pld, eddig nálam a CPU mag 6 fokos volt az AIDA szerint a GPU meg -5 fokos.
-
El Kebir
őstag
válasz
ittakary #15445 üzenetére
mert a nyers adatot arra fordítja le az a program amivel kiolvasod.
ezek a szenzorok csak kidobnak egy számot, amit a programnak kell "lefordítani" hőmérsékleti értékre, ha nem tudja a program készítője a szenzor által kiadott szám és a tényleges hőmérséklet közötti függvényt (mert pl a az amd nem mondja meg), akkor tippelgethet... ha ráadásul a függvény nemlineáris, vagy "bonyolult", akkor össze-vissza "mérhet". szvsz ez lehet a helyzet.
-
atti_2010
nagyúr
Ugye hogy megoldható a magok mérése, éveken át az AMD -re fogták hogy nem jó a szenzor:
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Jól láttam, hogy a 750K-ból van már 65W-os modell is? Van esetleg itt valakinek már ilyen?
-
gordonfreemN
addikt
Urak!
Tapasztalta már valaki, hogy alvóból visszatérve, google miatt rendszeresen behal a rendszer (fagy) ?
A6-6400k + gigabyte mini ITX lap, 4giga ram dualba és antec isk100 házikó. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15437 üzenetére
Nem gyártanak K meg nem K procit csak nem mindnek nyitják ki a szorzóját amit egy szoftveres kód végez ha jól tudom, és pláne nem gyártanak gyengébb vagy erősebb vezérlőjű procit mert túlságosan megdrágítaná a gyártást sőt még a Mhz-re sem gyártanak külön csak letesztelik és a gyengébb darabokat (rendszerint az ostya széle) kisebb frekvenciára lövik be.
-
Rider74
tag
válasz
atti_2010 #15433 üzenetére
Köszi a választ. Ha jól értem nincs korlátozva egy A8-5500 -ban sem a vezérelhető RAM órajele?
Nyilván nem erőltetem, ha nem megy, de ha 2133 a ram akkor miért nem menjen úgy.Az XMP profiolt beolvassa, simán beállítja a feszt, órajelet, timing-ot, de a bios-ból való kilépés után nem indul el a gép több próbálkozásra sem, aztán bedobja az alapot és 1333 MHz-en megy a RAM
-
Rider74
tag
Esetleg erre valakinek ötlet: katt
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #15430 üzenetére
Tudása kb. ugyan az a két lapnak (már amennyit kihasználok belőle, mert nem tuningolok semmit). Az asusal is elégedett voltam, de az csak FM2 volt, asrock meg ugye FM2+.
Látom, update-elted is a blogbejegyzésedet. Igen,bár egy ház cserén azóta túl vagyok, Define Mini van most.
Most nézegetem a fent linkelt asust A88XMPLUS, az jónak tűnik, bár optikai kimenet nincs rajta, azt viszont én használom.
-
válasz
patomi #15429 üzenetére
Látom, update-elted is a blogbejegyzésedet.
Nekem is össze kellene majd dobni egy ilyen blogbejegyzést ha meglesz a lap, és az új táp...A korábbi Asus F2A85-M LE lapodhoz képest hogyan ítéled meg?
Egyébként én is a feszültség visszavételével, csökkentett órajellel használnám, és legfeljebb az IGP-t húznám, ha nem lenne benne külön VGA. -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #15406 üzenetére
Nekem pont ilyen Asrock-om van. Semmi gond nincs vele. Ugyebár 6800K van benne 1,3V-ra levéve. 41x szorzóval. Nekem külön öröm volt,h két cpu fan csati van rajta, amit össze lehetett hangolni (pwm ventivel), így a kis játék vizet is jól be lehetett állítani.
Van hozzá A-Tuning nevű progi, ebben sok beállítási lehetőség van, még a biost is ebből frissítettem.
Ramok 2133mhz-esek vannak benne, ezzel sincs gond. A procim 4,9ghz-ig stabil marad benne és sem a lap, sem a proci nem melegedett túl. Szóval én elégedett vagyok vele. -
konci79
őstag
válasz
Rider74 #15409 üzenetére
Van giga fm2 topic,ott le van írva a bios frissítés,némi érdeklődés hozzáértőktől és meg is volt.
Tuning nálam nincs,azt nem tom mit lehet állítani,nem kontárkodom bele.
Venti szabályzás: easy tune 6,bár random összeomlik ha folyamatosan fut,nekem biosban van egy beállítás,azzal csendes,ha játszom belépek et6-ba,betölti a beállított &elmentett profilom, és be is zárom,onnantól úgy mennek a ventik. -
válasz
Balathruin #15426 üzenetére
Nem rossz, csak kicsit drága...
-
törölt tag
válasz
mATX-es FM2+ lapok közül szerintem ez a legjobb: ASUS A88XM-PLUS
4+2 fázis, bordázott VRM.
Ha az F2A88XM-HD3-ról váltasz akkor a másik 3 közül egyik sem igazán éri meg, mert bár a Giga és az Asrocknak több fázisa van, de nincs rajta borda... -
válasz
Rider74 #15409 üzenetére
Igen, az én lapomnál is ez az egyetlen bibi, hogy kicsit vissza van fogva a BIOS. Az első frissítést nekem is DOS alól kellett megoldanom, de utána már ment a Q-Flash - most F6b verzió van fent, de ezzel sem lehet trükközni, ezért is kacsintgatok másfelé.
Az Asus A88XM-A-t nézegettem, de a 6 pontos felfogatást csak egy kisebb matx lapnál fogadnám el, ez meg már túl nagy ahhoz.
-
Rider74
tag
válasz
Szia!
Nos nekem egy ilyen Giga lapom van: F2A88XM-D3H. Néhány tapasztalati dolog: F1-es bios volt rajta egy rémálom volt a frissítése a bios flash-elése pen drive- ról nem működik, illetve belekezd, de nem megfelelő mérető a file ezért mégsem teszi meg a frissítést. Mivel a frissítés nem sikerül, ezért a backup biost tölti be, de nem igazán megy zökkenőmentesen ez sem. Végül Win alól @bios-al sikerült az F5-öt felszúrni rá...
Amúgy a működésre nem igazán van panaszom, de az UEFI bios, mintha egy kiherélt verzió lenne. Jó néhány dolgot nem lehet állítani. A CPU feszültség vagy Norm, vagy Auto, vagy emelt +0,xx V-al. Nem állítható be fixen a feszültség. A ventik vezérlése is elnagyolt, Norm, Silent, vagy fix... Egy 400-1350 RPM fordulatú ventit nem hajlandó 780RPM alatt járatni akármilyen hűvös is a proci...
Nem állítható az NB órajel szabadon, de lehet, hogy ez csak a K-s procikkal működik, nekem egy sima A8-5500 van benne.
Viszont csatlakozókkal jól felszerelt, stabil, könnyedén tuningolhatóak benne az APU-k.
Néhány Gigabyte alaplapom volt már K7, LGA775 procik alá, de valahogy az volt az érzésem, ez már nem az a Gigabyte, mint amilyen pár éve volt. Az Asrock-on én is gondolkodtam, de végül mégis a Giga mellett maradtam...
Egy Asus-t azért kipróbálnék... -
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #15405 üzenetére
Ki beszélt itt ilyenről hogy egyik másik gyártó csak is csak szrt gyárt? szerintem senki
Én is érdeklődve tetem fel a kérdésem hogy Asus milyen FM2-nél,én csalódtam Asrockban AMD fronton de a család egyik, Intel Alapú Asrock lapjával semmi gond nincs. Az is lehet hogy egy apró kis szériahiba,mert a bioson kívül minden nagyon fasza rajta,csak én úgy vagyok vele ha egy ugyanolyan típusú lapból kettő is produkál fura hibát tuning során nekem már nem tetszik. Mer egy 25K-s lap mégse fagyjon már le mert írok egy levelet az UEFI Tech Service feüleltén az Asrock technikai csapatának...
AxBattler:
Nekem volt MSI FM2-es lapom azon a bios nagyon sok beállítást engedett.
-
Üdv!
Ti melyik FM2+-os matx lapot vennétek az alábbi három közül, és miért?
Asrock FM2A88M Extreme4+
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
MSI A88XM-E45Igazából a mostanit (GA-F2A88XM-HD3) szeretném lecserélni, ami ugyan egy megbízható, becsületes kis lap, csak semmi extra, és a BIOS-ban sem lehet különösebben trükközni. Lényeges lenne, hogy mindkét szempont teljesüljön.
A háromból az Asrock izgatja legjobban a fantáziámat, mivel a gyártótól még nem volt lapom, jókat írnak róla, és jó ár/érték aránnyal bír. A Gigából kicsit elegem van, az utóbbi két lapom ilyen volt - stabil példányok, de kicsit olyan "vanilla"-érzésem van már tőlük. Az AM3-as korszakban MSI mobokat használtam, és meg voltam velük elégedve, de nem tudom, hogy most mennyire ajánlottak - az a bazinagy hűtőborda bíztató, de a BIOS nem tudom mennyire használható, a manual alapján kicsit furának tűnik a manual, és a netes anyagok alapján.
Esetleg más alternatíva?
-
válasz
Vartanus #15403 üzenetére
Egyik gyártó sem gyárt CSAK hibás szarokat... nem értem ezeket honnan veszitek
Nem lehet ezt így kijelenteni, hogy pl az AsRock szar! vagy a Gigabyte szar!
Minden gyártónak vannak hibás termékei... Még a Ferrari 458 Italia-ból is az első szériából 10-15 db kigyulladt, pedig az 60 millió forint!
-
Rider74
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy bárgyú kérdés, de nem egyértelmű számomra.. A "sima" nem k jelű procik memóriavezérlője csak a gyári, vagy alacsonyabb órajelen hajlandó RAM-ot kezelni?
Nevesítve:
alaplap F2A88xm-D3H
Proci: A8-5500
Ram : 2x4 GB 2133Bárhogy próbálom beállítani, a RAM csak 1866-on megy.
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Aki Asus lapot használ attól kérdezném, hogy mennyire van megelégedve vele, illetve van e olyan hiba amivel szembesült??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Airsoft
- BestBuy topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest