- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tamikomac #18622 üzenetére
Nem csak az FPU kozos. A frontend is es az mar korlatozza a teljesitmenyt. A felepiteset a modulnak jol bemutattak: [link]
A fetch es a decode nem tud lepest tartani a ket integer es FPU reszekkel, ezert nem skalazodik rendesen. Ezt Oliverda lemerte, Cinebench-ben a 2. modul 68%-os gyorsulast jelent: [link]
Cinebench eleg jol skalazodik, mashol meg ennyit sem jelent a modulon beluli masodik mag aktivalasa. En amikor mertem azt tapasztaltam, hogy atlagban 8350-nel a "magok" csak 80%-on futnak a frontend korlatai miatt.
Maskent megfogalmazva: Az Intel HT 15-20%-ot gyorsit atlagosan, a Bulldozer modulon beluli masodik magja 60%-ot. Ez messze van egy igazi magtol, mint amilyen a Pentium i5 kozott van, vagy a a klasszkus Phenomoknal X2-X3-X4 -nel.
-
törölt tag
válasz
tamikomac #18298 üzenetére
Az lesz a nyerő
a fogyasztás nem érdekel Plazmára kötve gépezek, és így sincs 10k a villany számla, ellenben a fűtés 40-50k
szóval...
FoLey-v
Azért ez a videó, egy kicsit trükkös, mert a hegyekben neked is menne akár 30 fps-el a játék, de lent a városban? 15
A black Ops-ot én is kipróbálnám, de ahhoz már tényleg kéne vas. -
törölt tag
válasz
tamikomac #18277 üzenetére
Igen, igaz. De ha fraps ki van lőve, akkor sokkal jobban fut. Ennek ellenére, csináltam egy picit jobb videót, ha valaki ki szeretné próbáni a játékot, azért el lehet vele ökörködi. Ez a max amit ki lehet hozni az A 6400K-ból, GTA5 ügyben
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18219 üzenetére
El is vitték a procit és a videókártyát is! Számomra jó csere volt meg vagyok elégedve az 5800K teljesítményével 4,2Ghzen! Most megprobalok valami normalis 300W-os tápot szerezni mert ez a 400-as régi Chieftech alapbol is 15W-ot eszik!
5800K
2db 2TB winyo
2db Ocz Agility Ssd
1optikai drive
2*4Gb ramMost szamoltam olyan 60W fogyit, 80-85+ os tappal le kene mennie 50-re ugy gondolom!
-
MasterMark
titán
válasz
tamikomac #18193 üzenetére
Régebben volt valakinek, hogy nem teljesen támogatta a proci mikrokódját az alaplap BIOS-a, és ilyen anomáliák fordultak elő. De ha jól látom nálad a legújabb BIOS is van, szóval nem értem.
Nekem nem ugrál az NB frekvencia, még amikor a proci órajelét le is veszi. TDP keret van beállítva?
szerk.: Ja igen, a hőmérséklet ilyenkor hogy alakul? Biztos nem kezd el throttlingolni?
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18171 üzenetére
A hirdetés csak az értékelés miatt lett feltéve, még előtte priviben rámírt és megegyeztünk árat illetően..Nem kértem a gyári hűtést így lett postával ennyi.. Köszi, innen is...
750K-ért mennyire reális a 12eFt, annyiért tettem fel..
GTX650 is fenn van már 18.5e Ft-ért...
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18120 üzenetére
Ha 5600K-ból is kijönne a 4-4.2Ghz akkor nem érdekelne, idejét nem tudom megmondani, mikor indítottam utoljára játékot, viszont amióta be lett kötve a Digi, (500/200) jóval többet megy a gépem
Zene, film, net, letöltés, tw-n keresztüli javítás a gép fő profilja...Ehhez nagy grafikus megjelenítés nem szükségeltetik...
-
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18099 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, hogy felrakom a 6002-t, na de a frissebbekben meg megszűnt volna a támogatás?
Az nagy szívatás volna, hogy ha valakinek egyébként olyan procija van, használja, egyszer meggondolja magát biost frrissít és onnantól se kép se hang...??
Mindegy, vadászok tovább 5800 vagy 6800K-ra, (értelmes áron)
-
válasz
tamikomac #17358 üzenetére
A mikrolag singleben is megvan, persze ez programtol fugg.
Attol fugg, hogy mivel jatszol. Itt talalsz par grafikont is, hogy 2, 3 vagy 4 modullal hogy teljesit egy FX. A modulok a cache-t leszamitva gyakorlatilag azonosak az FM2 szeriaval. Az APU-k a cache hianya miatt meg nagyobb ingadozast produkalnak.
-
echterion
nagyúr
válasz
tamikomac #17358 üzenetére
Szerencsére nincs annyi időm, hogy a WoT mellett más játékkal is játszak, így ez engem az elkövetkező időkben nem érint. A PS3-am is csak porfogó, mióta megvettem májusban. Nem baj, majd a lányomnak jó lesz, mikor felnő.
Amúgy ez szerintem undorító, ezt csak a kedves gyártók erőltetik a népre. Azt még megérteném, ha esetleg kiírná, hogy bocsi, kevés az erőforrás, de azt, hogy egy sima BS-t dob, az szimplán csak manipuláció.
-
echterion
nagyúr
válasz
tamikomac #17356 üzenetére
Ez így van. Csak akkor tud nagyon kellemetlen lenni ez az amd-s gyengélkedés, ha pont olyan játékkal akarsz játszani, amihez kevés (lásd WoT például nálam). Én ezért adtam el a procimat és hirdetem a lapot is. Az a10 6790k helyett jó lesz nekem egy sima kétmagos pentium feleannyiért és döccenés nélkül fog menni a WoT. Jelenleg sajnos olyan mértékű mikrolag van az apu-nál FHD-ban, ami élvezhetetlenné teszi számomra a játékot.
-
Joe.36
addikt
válasz
tamikomac #17293 üzenetére
Az volt a terv hogy megvesszük abba a gépbe a csúcs APU ( A10 7850K + 2 X 4 GB 21133 ram ) mert sok idő nincs játszani... Csak ha van idő akkor WOT lcd tévén ... 1366/768 ban, de azt vigye maxon... De sajnos nem bírja... Nem stabil az Fps... sokszor nagyon le esik... közepes/ magas garfikán még elmegy... pont... De maxon sajnos... már kevés....
Persze + normális VGA és már szép a világ
Most eladó az APU... És lesz egy sima 4 magos proci... a pénz meg visszajön.... Sztem akkor lesz jó az APU ha nő a sáv szélesség... és ki jönnek a DDR4 memóriák...
-
FoLey-v
addikt
válasz
tamikomac #17265 üzenetére
4850-el is meg vagyok vele elégedve a teljesítménnyel,de a DX 10-es korlátozása miatt nem tudok újabb címekkel játszogatni.
ittakary Szar vagy nem szar,egyenlőre várok,ha nem ez lesz akkor nem,de postával én nem foglalkozok és karácsonyi ajándéknak lenne magamnak,se sokat kiadni,majd meglátjuk.
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17240 üzenetére
Ugyan, nem vitázunk. Egyébként ha vissza gondolsz, inkább tapasztalatokra voltam kíváncsi. Te meg jöttél mindenféle számokkal amik egyrészt a neten elérhetőék, másrészt sok esetben a valós teljesítményhez ezeknek semmi köze... Most is leírod a nyilvánvalót: 1600-as RAM nem tud menni 1333 MHz-en???
de a lényeget nem olvastad ki a hsz-ből.(#17245) Joe.36 .. Van aki 6Ghz felett is ki tudott csikarni belőle
, de egy jobb lapban 4,4-4,5Ghz-en mennie kéne.
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17225 üzenetére
Ha olyannak ajánlasz 1600mhz ramot aki esetleg nem ért hozzá, olyan lappba(B75), olyan proci mellé(i5 2400), akkor nagyon csalódott lesz, ha nem megy. Gondolkozz egy kicsit vagy gyűjts több információt.
1600-as RAM nem tud menni 1333 MHz-en??? Remélem komolyan mondtad, mert viccnek durva volt.Sajnos nem az én tapasztalatom, hanem hozzáértőbb emberé, hogy a legtöbb gond az olcsó msi lapokkal van , nem vagyok márka függő és az msi-vel sincs problémám. Ennek ellenére nálam is halálozott el msi
-
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17209 üzenetére
Csak halkan megsúgom neked, hogy abban a lapban a 2400 mellett soha nem fognak azok a ramok 1600mhz-en ketyegni.
MSI B75MA-P45 - 17k
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 - 11k
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 - 11k
Használt pl. i5-2400 - 30k
Arról nem is beszélve, hogy az olcsó MSI lapokat én kerülném (kevéske tapasztalatom alapján) -
Andrej1
aktív tag
válasz
tamikomac #17180 üzenetére
Szia ! Köszönöm a kimerítő választ
.
Nem ragaszkodom az új alkatrészekhez . Itt az aprón akarok keresni használt garanciás alkatrészeket .
Azt szűrtem le , hogy az APU-s megoldás nem nyerő, akkor ezt hanyagolom . LGA 1155 Intel i5 vonalon nézelődök .Igen 100k val jóval egyszerűbb lenne az élet .
-
zolikaDB
veterán
válasz
tamikomac #17160 üzenetére
Köszönöm neked is, és mindenkinek, aki segített!
Akkor sorban, ahogy írtatok:
(#17154) Vartanus: jó ötlet, ahogy elnézem, az 5800K-val szemben az A8 7600 kevesebbet fogyaszt, de a Cache 4mb ugyanúgy és 4 magos.
(#17155) Faith: 40k körülbelül a lap+proci(+passzív VGA). A párom a Sims4-et emlegette, h jajj, azt nagyon kipróbálná, hát legyen, ahogy ő akarja. Én a Mozillát használom az esetek 98%-ában, de ha lesz egy normális lap, akkor kötöm rá a TV-re, hogyha pl valami TV műsort streamlenék, és a TV nem tudja megoldani, akkor a PC-ről toljuk.
(#17157) patomi: nekem meg is felelne, de majd lentebb leírom, h mim van jelenleg, ami a jövőben be lesz használva a gépbe.Ezzel megint ott vagyok, h alapon éreznék valami különbséget egy Pentium procijához és IGP-jéhez képest? Vagy ennyire sokat jelent az órajel netezés közben? Ha meg pluszt akarok, kell húznom a procit, meg ugye a lapnak is tudnia kell a tuningot...
(#17158) Fenyő: A8 5600K és A8 7600 között van kb 3e HUF. Előbbi magasabb órajelet tud alapon és húzni is lehet, a másik nem és alacsonyabb az órajele. Akkor utóbbiban értékesebb az APU?
(#17160) tamikomac: mondom, komoly game-elésre messze nem kell gondolni. Csak alap, meg úgyis meg lesz unvaDe ne legyen az, h hjajj, nem megy a Sims meg mittudoménmi, pedig új a gép!!!
A88X-es lap! Miért pont ez? Mit jelent ez tkp? Ez elég jónak tűnik nekem. A kimeneteket nézve persze.
Mert, amim van:
- FSP Bluestorm 5-600W-os, nem tudom, de ezen nem múlik semmi
- 1db SSD (mindenképp SATA3 kell), 2x1TB HDD, 1x2TB HDD
- 2x1600Mhz Kingston Hyperx, 2x1333Mhz Kingmax RAM-ok, ezek mind párban
- egy cirka 1 kilós Noctua hűtőÉs nem bánnám, ha lenne DVI és HDMI kimenet a lapon, a monitor+TV miatt, meg talán a 4db RAM slot se ártana, de nem is létfeltétel, mert akkor a régi lap+proci megy a szülőknek, és abba is kell RAM.
Az én szempontjaim alapján a Cache memória méretének, az órajelnek és a magok számának milyen szerepe van?
Köszönöm, h meghallgattok!
-
válasz
tamikomac #17161 üzenetére
Persze, de ilyen viszonyítási alapnak, stabilitást tesztnek jó, amúgy Cinebenchet (31 fps), Furmarkot és Prime95-öt futtattam még rajta, mert alulfeszeltem (1.3v 3700Mhz, így a 65W max TDP-be pont befértem, szimultán 100% CPU/GPU terheléssel), mivel a gyári hűtő egy vicc, a Turbo Core-et kilőttem, mert vmi értelmetlenül nagy fesszel küldi meg a procit.
-
Joe.36
addikt
válasz
tamikomac #17077 üzenetére
Én nekem az is számít...
A10 5800K után ez a kártya maga a csoda!!!!!
Most van a gépben egy A10 5800K + Gyárí hűtő... GIGABYTE F2A88XM-HD3... CORSAIR VENGEANCE 2 X 4 GB KIT 2133 Mhz + R7 265.
Minden ok.... De ha a bios ban alap állapotban autón van a CPU CORE BOOST izzik az APU... és túl is melegszik és kikapcsol.
Szóval azt ki kellet kapcsolnom. Ez normális ? Vagy kell másik hűtő ? -
válasz
tamikomac #16921 üzenetére
Bevallom nem ertem, hogy miert partolod ennyire a 740-et a 750-el szemben. kb 10%-al dragabb a 750k es lock mentes. Sot ennyiert mar 860k is van. A komplett gepre kivetitve ez alig par% Par perc alatt 4GHz-re fixalhato az orajele es meg egy gyengebb VGA mellett is sokat javit a kepek kozotti kesleltetes ingadozason. Ez fps-ben alig merheto, de jol lathato es megeri a felarat. Ha oszinte akarok lenni, akkor alternativakent 5600k-t javasolnek, mert ujabb 2 ezresert van IGP es szabadon tuningolhato CPU, de csak akkor, ha valaki ragaszkodik az IGP-hez.
Azzal viszont egyet ertek, hogy a 7700 jatekra ertelmetlen, mert annyiert mar egy 750+ GPU paros is megvasarolhato.
-
FoLey-v
addikt
válasz
tamikomac #16921 üzenetére
Szerintem aki azt mondja,hogy 740 gyenge az téved,mert egyik teszt oldalon láttam játékok alatt 750K-hoz képest 2-4 fps eltérés van az órajel miatt,igaz,hogy szorzózáras,de nem gyenge,nekem is ilyenem van és cs go alatt 100+ fps amit A6-al nem értem el azon meg 40+ fps-em volt.
-
Gainka
őstag
válasz
tamikomac #16901 üzenetére
Az csak egy dolog hogy azt akart de nem biztos hogy tudja hogy az ugy jo e
Volt fm2-es konfigom meg pentiumos is az i5 elott. Jobb ha erosebb a proci. Az a 740 nem tuningolhato ha jol tudom es ki sem hajtana a 265-ot eleg sok esetben. Meg ha befurodne vgaval nezegethetne a gepet meg a 740-es procit es orulne ha csak az 5800k lenne a gepbe mert akkor legalabb menne.
-
Gainka
őstag
válasz
tamikomac #16897 üzenetére
A sima 740 nagyon gyengusz.
Az asus 260x-el meg sok a gond topikjaban keresovel lehet utana jarni.
Szerk:
Esetleg meg egy olyat tud csinalni hogy alaplap cpu ram parost eladja es vesz egy 760k-t olcsobb ramot es tobb love marad vga-ra.Atgondolva az egeszet nem is eri meg eladni egyrszt olcsobban adja mint vette alig sporol vele. Plusz veszit egy igp ami barmikor jol johet.
-
válasz
tamikomac #16834 üzenetére
Azaz, pár nappal a hír előtt vettem, meg százalékosan elég sokat esett az A8-7600 ajánlott ára. Nem voltam ideges miatta.
(Főleg, hogy még be sincs szerelve, mert hiányzik még egy két dolog a konfigból)Egyébként szerintem begyűrűzik majd ide is az árcsökkentés, a kérdés csak az, hogy mikor.
Mondjuk én sem értem azt, mi miatt felárasak nálunk a takarékos modellek a simához képest.
Az A10-7800 is csak mostanában esett be az A10-7850K alá, pedig nem is ugyan az az ajánott áruk. -
válasz
tamikomac #16832 üzenetére
Igen, még annyi nála, nemrég vettem. És ez még a hivatalos árcsökkentés előtti ár (119$ ---> 92$), úgyhogy ez megy még lefelé elvileg idővel, hacsak el nem szabadul a forint.
Gyorsan bestbuy proci lesz ez az A8 az APU-k között, már most is versenyképes mindegyikkel szemben, ha az új árakat nézzük.
-
válasz
tamikomac #16829 üzenetére
Persze, nem mondom, hogy vegye a drágábbat feltétlen, csak arra reagáltam, hogy 4k-val ugrott volna az ára.
általánosságban: Egy előnye van az A10-5800K-nak az A8-7600-hoz képest, hogy lehet belőle kapni használtat, így olcsóbb tud lenni. Boltban nincs 2k köztük. (na jó, kettő, lehet tuningolni
)
Egyébként meg többet eszik, nincs konfigurálható TDP, nincs HSA és gyengébb IGP-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Asustor NAS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest