- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #13938 üzenetére
Ööö a progik tényleg nem érnek semmit kb. De ha 50-60-at ír, akkor arra még rá lehet számolni pár dolgot, mert szvsz az csak a procit írja. Teljesítményből arányosan kalkulálva.
Nekem a régi rendszerem, C2D +9800GTX+ 140wattot evett IDLE!
És ezt nem program mondta nekem, hanem egy fogyasztásmérő. Aztán ezért is vettem APU-t.
Az új 5800k durván 40-45 wattot evett IDLE. De úgy, hogy ez komplett gép fogyasztásra értendő. Tehát van a gépemben 2db vinyó, 4db házventilátor egy 5,25-ös lcd kijelző. Ráadásul a tápom nem is 80+-os.Viszont tuninggal drasztikusan emelkedhet a fogyasztás is. Főleg ha feszt is emel az ember. Márpedig azt a legtöbb esetben kell.
A fogyasztás anyagilag csak akkor számít igazán ha sokat használod. Ha csak leülsz napi 1-2 órára játszani, akkor tényleg nem számít, hogy 60 vagy 120 w-ot eszik a géped mert minimális lesz a többletfogyasztás havi szinten is nemhogy évin.
Viszont nálunk a gép ment átlag napi 16 órát! Mivel egyfajta multimédia központként szolgál, így ha felkeltünk az volt az első, hogy bekapcsolom a gépet. És az ment kb éjfélig, hajnali 1 ig. Ezért kellett nekem takarékosabb gép.
Nekünk március óta van meg az APU-nk és idén jött az elszámolás. Közel havi 3500Ft-tal kell kevesebbet fizetnem idén villanyszámlát, mint tavaly! És ebben nincs benne a rezsicsökkentés. Ez kb csak az amennyit az új géppel spóroltunk.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest