- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszont leírom az én dilemmámat. Azért vennék 2400as RAMokat, hogy tudjak néha néha játszani valami komolyabbal is, ne csak CS:S-vel. Tegnap próbából megnéztem a GRiD2-t és konkrétan az 1333as RAMokkal ment 30FPS körül, ami bőőven elég az én alkalmi fél óra játékaimhoz. Komolyan nem gondoltam volna, hogy elég neki ez is... félelmetesen jól optimalizált játék!
-
válasz
30z.Samu #15992 üzenetére
A10-6800K -t hűt, ami 4,5GHz-en használok. Terhelve is alig akar melegedni, nagyon jó cucc.
A4re bőven elég a Hyper T4 is, de mivel újonnan csak 2k különbség van a kettő között, és mivel úgyis lesz bele erősebb CPU, ezért lehet rámennék a 212 Evo-ra. DE szerintem még a T4 is bőven hűvösen tartja az A10et is! Alig melegednek ezek a CPUk szóval ide tényleg nem kell batár hűtés...
-
törölt tag
Én A8 5600k-ra raktam. Nekem elég lett volna a Hyper T4 is viszont azt nem lehet úgy felrakni, hogy a RAM-ok felől szívja a levegőt a bordákra (hátul pedig egy házvetni fújja kifelé) így inkább emellett döntöttem, bár eléggé kétkedve néztem összerakásnál, hogy egy kb. 3 mm-es pöcök tartja a helyén, de úgy látszik jól van ez kitalálva
-
törölt tag
válasz
30z.Samu #15986 üzenetére
Maga a hűtés annyira nem rossz ha alulfeszeled a procit, de a
mini helikopterventi ami rajta van nagyon hangos, alacsony fordulaton még idegesítőbb...
A biztonság kedvéért 7 centis ventit raktak rá, hogy még cserélni se tudd jobbra...
Nekem egy Hyper 212 Evo van, de olcsóbban is lehet kapni sokkal jobbakat a gyári hűtőtől, ha a felfogatásra vagy kíváncsi az AM2 óta ugyanaz AM2, AM3(+), FM1, FM2(+) foglalatokhoz. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezeknek a prociknak milyen a gyári hűtője? Egy FM2-es gépet tennék össze és ha úgy van, akkor úgy készülök, hogy a procinak veszek egy izmosabb hűtőt. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
marcus1
tag
helló valakinek van tapasztalata,hogy érdemes-e az alaplapom vrm részére kis ram süniket tenni? Mert gyárilag nincs rajta és terhelés alatt kicsit melegszik a lap azon része.És próbálgatnék még kis tunningot de ahogy itt olvastam vrm hűtés nélkül nem nagyon érdemes a procci feszét 1.3V fölé tolni.
ilyenekre gondoltam.
-
cobranco
csendes tag
válasz
Milo629 #15975 üzenetére
Köszi a bevágott BIOS-t,végrehajtottam a modositásokat,az instrukcioid szerint.
Most tesztelem.
Igazság szerint csak ez a bizonyos videószerkesztő fingatja meg a gépet,minden más az alapbeállitással is megy 2133-.on.
Kiváncsi vagyok jó lesz-e,ha nem akkor valoszinüleg feladom...egyébként nem igazán veszem észre a különbséget 1866 és 2133 között.
-
Milo629
aktív tag
válasz
cobranco #15972 üzenetére
Első körben kidobtad a pénzt a 2400Mhz-re, viszont FM2+-os lapba tudsz rakni újabb APU-t ami viszont kezelni fogja. Második körben ennek a hozzászólásnak az alapján mennie kell 2133Mhz-en 1.6V-os memória és 1.3V-os NB fesz. mellett. Mivel ugyanilyen alaplapom van lőttem neked screen-t a BIOS-ról (miket nem tudnak már a BIOS-ok):
Szerk.:
Tesztek szerint a 2133Mhz-nek még van értelme az 1866-hoz képest, 2400Mhz-nél nincs már akkora ugrás. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #15970 üzenetére
Csak IGP van, nincs külön vga. A tápot átraktam egy régi gépbe, müxik vele. A hdd is megnéztem másik gépbe, az is ok. Majd este átteszem még memóirát az én gépembe, meg az enyémet az újba.
A proci fenit pörög, mikor bekapcsolom, de nem ad semmi képet. Még a biosba se tudok belépni.
A proci vagy csak külön az IGP-je lenne a hibás nem tudom, de szerintem az nem, ezért gyanakszom az alaplapra. Hiszen a töltés jelző, meg hdd se jelez vissza.Apropó, mondtam a szomszéd, hogy az egyik bekapcsolásnál kiírt valami biosos dolgot, aztán elkezdett menni felfelé a százalék. Mikor megcsinálta win belépésnél kiírta, hogy valami hiba volt indításnál, helyreállította, aztán betöltött a win7. Majd később gép kikapcs, és többé nem indult el rendesen.
Nem tudom mi lehetett az a biosos dolog amit kiírhatott, meg mit csinálhatott. Próbáltam elem kivételt is. Sajnos procit nem tudom kipróbálni másik gépbe, mert nekem meg másnak is 1155 platform van.
-
válasz
hegegabi80 #15968 üzenetére
IGP-vel próbáld!
A táp nem lehet ludas? -
Milo629
aktív tag
válasz
cobranco #15967 üzenetére
Hivatalosan 1866Mhz-et támogat az 5800K, de visszakeresve a topikban sok ember párosította a 2400-as Predatorral és 2133Mhz-ren üzemeltették. Datasheet szerint van külön profil rá "XMP Profile #2: D3-2133 CL11-12-11 @1.60V" ha nem eszerint volt beállítva, megpróbálnám a profillal, vagy ha ezzel volt, akkor kipróbálnám 1.65V-on, bár mivel ez OC-nak számít lehet, hogy az NB feszültségét kell növelni, hogy stabil legyen.
-
hegegabi80
addikt
Volna egy kis problémám, vagy is lehet nagy az. Adott egy Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 deszka A6-6400K prockóval 2x2 gb memóriával.
Minden jól működött (tunning nincs), egyszer csak egyik napról a másikra egyre nehezebben indult el/kapcsolódott be a gép, míg aztán 1-2 nap múlva el se indul.
Vagy is ha bekapcsolom, proci és táp venti pörög, de képet nem ad. És semmi led nem világít, se hdd se töltés jelző. Szerintetek mi lehet a gond?
Ma fogom szépen próbálgatni, én gépemből át vga, majd memó, hdd ellenőrzés stb.
Én alaplap hibára gondolok. Garis még minden, talán van 2 hetes a cucc. -
cobranco
csendes tag
Alapból 2133-on volt,most levettem 1866-ra...most tesztelem...egyenlőre úgy tünik jó.
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
cobranco
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy most vettem egy gépet:
Asrock FM2A88X Extreme 4+
A10 5800K trinity
DDR3 8GB/2400 Kingston PredatorVideószerkesztésnél/Magix Video Edit Pro 2014 Premium/ egy idő mulva lefagy,vagy jobb esetben újraindul,de akkor is vége a munkámnak.
A szerkesztő szakaszban nincs baj,az exportálás közben döglik meg,de teljesen rendszertelenül,hol 5 percig birja,hol meg másfél óráig.
A videószerkesztő progi jó,az elözö gépemen tökéletesen ment.
Catalyst driver naprakész.
Ha valakinek lenne ötlete,nagyon megköszönném...
-
válasz
diablo1984 #15960 üzenetére
CPU-World szerint is menniük kellene.
Anno én így próbáltam az A10+7750 párossal, próbáld meg Te is, hátha sikerül.
-
konci79
őstag
válasz
diablo1984 #15961 üzenetére
Nem vitatkozni akarok,csak leírtam.Nincs ilyen kártyám,nem próbáltam,csak a hivatalos verziót közöltem hogy miért nem működik nála dualban..
Ezt is én írtam...Szerk: egyébként linkeden is csak egy táblázat látszik(ha kötözködni akarnék),semmi látható bizonyíték hogy megy dualban...Olyan kellene akinek van ilyen párosítása és megy-e avagy sem.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #15960 üzenetére
bár a dobozon rajta van, akkor nem értem, hogy az amd oldala szerint meg ez a helyzet [link]
-
válasz
AxBattler #15921 üzenetére
Nos, megint próbálgattam a Gigabyte F2A88XM-HD3, és most viszont stabilan viszi a memóriát 2133Mhz-en (1.65V), illetve az IGP-t 950Mhz-en.
Eddig ez nem volt jó, igaz, most megemeltem az északi híd feszültségét +0.096V-tal. Nem tudom, ez mennyire számít nagy kakaónak állandó használat mellett?
-
konci79
őstag
válasz
hargimalac #15957 üzenetére
Szerintem ebben a topicban is ez lesz a válasz...
Nem megy dualban a 6670-el. -
hargimalac
tag
Sziasztok!
Van egy asrock FM2A75 pro4-M alaplapom, hozzá egy Sapphire 6670 VGA-m, és egy AMD A8 5600k procim. Ezzel a konfiggal elvileg mennie kéne a Dual Graphics-nak, de csak nem akar múkodni... Valami ötlet?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Findzs
addikt
válasz
diablo1984 #15954 üzenetére
6770 -en mehet is szépen, ha aktuális még a konfigod
-
diablo1984
veterán
tyű megjött a jó idő azonnal 70 fok közelében van a teljes gépbelem Wolfstein alatt! proci vga, alaplap, pedig itt a kereszthuzat is megvan, de egyszerűen meleget fúj ki a venti a házból! de legalább a gém megy szépen!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15948 üzenetére
Nem ezek szendvics szerűen egymásra rakott RAM modulok és mivel a csip belsejében vannak sokkal jobb időzítésekkel dolgoznak mint az alaplapi memóriák és nem kell a sok kivezetés sem ami drágítja az alaplapot, Intel is dolgozik rajta de ez az AMD számára sokkal többet hozna a konyhára csak kinyírnák vele a középkategóriás VGA piacukat de ha az Intel meglépi nekik is muszáj lesz.
-
Ha egy rosszul üzemelő A6-os konfig alapján mondod, hogy gyenge a platform. Tesztek alapján belőhetted volna az erőszintjét már előre.
A10-es apróról 20-25k-ból megvan, az egy i3-as szintje, csak jobb IGP-vel, és nem is lenne szükség 5770-re.Csak azt nem értem, ha pénzszűkében voltál, akkor miért nem csak az i7-et, meg a Radeon-t cserélted le egy G2020-ra, miért kellett teljes platformcsere?
-
Vartanus
őstag
Elméletileg 2015 januárjában.
Ha addigra kifforja magát a Mante API és a HSA platform durva erősödésen mennek majd át az AMD-s APU-k.(remélhetőleg
)
Nagy előny lesz,hogy kompatibilis a már megjelent FM2+os deszkákkal. Remélem a memóriavezérlőt is kigyúrják,hogy hasnálahassak 2600-as ramokat,ha már GDDR5 koncepció nem elsz legalább DDR3-al kihozhassam a max sávszélességet az IGP-nek.
Amúgy mire kell neked a gép amihez olyan komoly proci kéne?
-
kop8
őstag
válasz
Vartanus #15943 üzenetére
Hát igen, ha lenne lovém nem kellett volna eladnom a 2600K-t
A vga nem annyira érdekel, mert semmivel nem játszok már régóta így abból szinte bármi megteszi
Ha lessz majd tényleg egy komolyabb apu is fm2-be vagy másba akkor biztos azt választom, már csak azért is mert az amd-s vga-t szeretem!
Ez a Carrizo APU mikor várható??
Ugy látom jövöre jön....
-
Vartanus
őstag
5év múlva hidd el elég elavult lesz, akkor már a brutál 3770K is elavult lesz(kb annyira mint most az i7 870,amit már a 7850K is megver)...
Gondolom ha lenne brutál erős procira lóvéd nem egy G2020-al nyomatnád meg egy régi 5770-essel
Nem lesz se Sata Express,sem M2,se DDR4, se PCI-E 4.0.
FM2+-ba belemegy majd valószínűleg a Carrizo APU, amiből már lesznek kigyúrt FX APU-k is.
-
Vartanus
őstag
Akkor mondjuk állítsd be manuálisan...
Az pedig hogy proci feszt nem lehet minimumba vinni a Gigabyte sara nem az FM2-es prociké(az A88X-D3H árszintjén lévő Z7x,Z8x-es Giga lapoknál sincs tudtommal fesz állítás csak fölfelé.)
Ha nem tetszik ez az "új" UEFI bios akkor amíg élsz csak a P67-es lapod lesz,igaz hogy már 5 év múlva is elavult ócskavas leszXD
Borokafa:
Irigyellek...nálam az Extreme6+ mennyit sz..kodott
-
Borokafa
őstag
Ez van akkor ha a pénz nagyon szűkös, utólag többnyire megbánja az ember.....én meg már azért kezdem unni, mert nincs semmi gond a cuccal
-
kop8
őstag
válasz
Vartanus #15930 üzenetére
Nem a procival lenne a gond, igaz hogy lassú de elfogadható, a Gigabyte lap nem tetszik hogy sok mindent automatán csinál és nem lehet a cpu feszt minuszba vinni, ez az ami a bioson kivűl nagyon nem tetszik.
Lehet nem is veszek többet ilyen új biosos lapot..
Erre a giga F2A88X-D3H lapra is lehetne építeni mert nem a leggagyibb lap, lehet van olyan tudásó mint az Asrock FM2A88X Extreme4+ de ezt nem ismerem....
A baj a procik erejével van amiket FM2-be tudok rakni, azok gyengék.
Én minden régi 1155-ös cuccomat el akartam adni anyagi gondok miatt, de a lapot nem vitték el így az megmaradt szerencsére, így vettem bele egy g2020 procit és működik is, és még gyorsabb proci mint a A6 6400K!
Egyébként csak a procit tudtam eladni ami i7 2600K volt meg a hd6850-et....
-
Vartanus
őstag
Az új bios minden új Inteles és AMD-s lapon rajta van, ha nem tetszik akkor többet ne vegyél lapot
Konkrétan mi nem tetszik?
Szerintem egy Asrock FM2A88X Extreme4+ szintű alaplapra bőven lehetne annyira építkezni mint a 2éves P67-esre.
Az a baj szerintem,hogy te megvetted kb a legkisebb FM2-es APU-t és az alapján értékeled az egész FM2(+)-os platformot. A bios milyensége meg pláne nem az FM2-es platform "hibája" sem az AMD-é. Nyílván te döntésed,de az is biztos hogy én már nem vennék 2magos Pentiumot...,ha 1x megőrülnék és agylágyulásomban Intelt vennék minimum Ivy i3 lenne.
-
kop8
őstag
válasz
AxBattler #15928 üzenetére
Hát ha volna rá pénzem meg akarnék játszani akkor már egy 7850-enne passzivan hűtve, de igy hogy nincs pénzem ilyen drága vga-ra most jó az 5770-is passzívan, legalább már directx 11-es
Régen mindig egy Hd3850-volt az álandó kártyám amit nem adtam el soha, de mikor megvettem ezt az FM2-es rendszert megváltam töle mert ezt hittem majd a prociban ami van jó lessz, meg gyors is.....
Müködik is rendesen de van ami nem tetszik az egészben, főleg az új bios!Meg a 1155-ös p67a ud4 lapom jobb mint ez és jobban lehet rá majd építeni ha esetleg lessz majd pénzem és kedvem.
-
kop8
őstag
válasz
AxBattler #15924 üzenetére
Probáltam is a catalyst control centert, de mást nem és ott volt a hiba!
A win7-hez való 500valahány mb-os chipset driver most próbáltam és ez hozta a megoldást!
De mindegy a régi lapom úgyis jobb mint ez a mostani, meg egy pentium g2020 proci meg egy HD5770-en azért jóval erősebb lessz mint ez az fm2-es rendszer szerintem.
-
kop8
őstag
Üdv!
Ugy néz ki hogy megoldodott a videó szaggatási gondom, de már mindegy mert el lessz adva a lap+proci is.
A gond az volt hogy win7-hez nem jó a gyári driver dvd, win8-al probáltam ahoz jó volt!
Win7-hez letöltöttem a megfelelőt a gigabyte oldalárol és jó lett!!
Azért irom le hátha valakinek segít majd egyszer
-
marcus1
tag
helló. valaki meg tudná mondani miért nem tölt be a Win aero ha a proccom Nb. órajelét 1600-ról 1800 mhz-re emelem? ha plusz feszt adok neki akkor se. amúgy minden más működik rendesen.
-
Este próbálgattam, és két esetben tűnik stabilnak a rendszer:
1, NB 1.315V-on, memória 1.65V-on: ilyenkor 2133Mhz-en mennek a ramok, a GPU a gyári 800Mhz-en ketyeg.
2, NB 1.350V-on, memória 1.65V-on: ha a RAM órajelet 1866Mhz-re leveszem, akkor a GPU-t 1013Mhz-en is elmegy.Bármely egyéb esetben fagyott / újraindult.
Mondjuk emiatt nem vagyok elkámpicsorodva, ezek teljesen vállalható eredmények - csak ezért fölösleges volt alaplapot cserélnem, maradhatott volna a Giga F2A88XM-HD3 is, a régi házammal... -
patomi
őstag
-
Lassítsunk. Maga az APU van 1866-ra hitelesítve, efölött minden más már csak ajándék, hiába van 2133Mhz írva a modulokra.
-
Findzs
addikt
válasz
AxBattler #15902 üzenetére
2133 meg 1866 között nem sok különbség van teljesítményben
mikor 5800k-m volt akkor nekem is problémázott 1866 fölött, de érdekes módon nem minden játékkal
pl. a mass effect 3 ment de a quake live kifagyott, kékhalál stb. -vel elszállt pedig kevésbé hardverigényes játék mint a mass effectúgyhogy inkább 1866 -on használtam úgy stabil volt
most 6800k -m van kb 1 éve, bírna menni 2400mhz -el de inkább csak 2133 -on hajtom mert annyira nem volt különbség a kettő között, hogy nem "érte" meg csúcson hajtani
-
válasz
AxBattler #15898 üzenetére
No, úgy tűnik XMP-s beállításokkal sem hibázik: 6 Pass, 0 Error az éjszakai Memtest eredménye.
Így viszont már igazán nem tudom, hogy mi lehet a gond, miért hibázik 2133Mhz-en a rendszer (főleg játékok alatt):
- alaplapot már cseréltem, de mindkettőnél előfordult;
- a RAM-ot oda-vissza leteszteltem;
- marad az APU, mint hibaforrás, de az meg hogyan lehet hibás?Vagy előfordulhat, hogy egy gyengébbecske darabot fogtam ki, ami nem bírja a gyári 1866Mhz feletti memória-órajelet? Utóbbi frekin még nem próbáltam, ezt még megnézem este, de ha itt is zsákutcába kerülök, akkor nem tudom, hogy mit lehetne még próbálni?
-
Milo629
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged