- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Windows 8.1 nagyon szereti az 6800k-t
Egészen pörgős a rendszer, nagyon megszerettem
-
Bander78
tag
válasz
atti_2010 #15698 üzenetére
OK, köszi, beállítva. A tesztelések során kiderült, hogy a memória (ADATA 8GB XPG V2 DDR3 2400MHz CL11 KIT AX3U2400W4G11-DMV) adatait a bios ugyan kiolvassa, beállítja (2400 mhz, CL 11-13-13-35 1.65 V), azonban 3D-s játék közben fagy. A memóriát az Asus lap supportja teszteltnek jelezte (ezért vettem). Most 2133 mhz, 11-12-12-30 (53) beállításokkal stabilnak tűnik, de ez nagyon a gyári értékek alatt van. Mi a legegyszerűbb módja a stabilan működő, de nem túlzottan visszafogott időzítések megtalálásának? (Csak a sok reboot elkerülése végett.) A felülfeszeléseket inkább kerülném.
-
Bander78
tag
-
Bander78
tag
válasz
atti_2010 #15694 üzenetére
Én abból amit írtál azt vettem ki, hogy 41-es szorzónál az 1.1 V magfeszültségnek kellene mennie. Ezzel kb egybevág a cpu-world adatlapja. Na nekem 41-es szorzónál 1.3 V-ot mutat a CPU-Z. (20-as szorzónál 0.896 V-ot.) Nálam van a hiba, vagy rosszul értelmeztem az adatlapot?
-
Bander78
tag
Szeretnék segítséget kérni a megvett rendszerrel kapcsolatban (Asus A88XM-plus és 6800K).
A cuccot munkára, netre, és kisrészt játékra használnám, használat közben sok üresjárattal.
Namost a bajom a lappal van, sok utánajárással sikerült - talán - egy nemigazán jó döntést hozni. Alapvetően jól működik, a 2400-es adata ramokat rendben felismerte.
Aida memória mérési eredmények:
Mem read: 20013 mb/s, write: 10003 mb/s, 16819 mb/s, latency: 61.1 ns Ezek rendben vannak?A bios kaotikus, sok állítási lehetőséggel, de pl a cpu turbót egyszerűen nem tudom kikapcsolni (érdekes módon terhelésre csak 43-as szorzóig kapcsol az alap 20-ról). Valaki tud ebben segíteni?
Ami a legjobban zavar (és korábban kérdeztem), hogy a chipset hűtő alapon irtózat forró. Ez minden lapnál ilyen? (A VRM borda terhelésre szintén jól melegszik, vagyis jó ha van.)
A laphoz adott segédprogram (AI suite) nem ér semmit.
Köszönöm a válaszokat, fontos lenne hamar dönteni, mert még cserélhetek egy asrock extreme 4-re. -
-
konci79
őstag
válasz
Balathruin #15684 üzenetére
Turbo sose volt
40-en van,és vissza is veszi 1400 környékére ugyanúgy mint eddig.
Asszem ennyi elég is,remélem így egészséges keretek között lesz némi teljesítmény javulás,több nem is kell.
Lényeg hogy ne öljem meg a procit,hosszú távon megmarad sztem,de ha már k-s és nem tervezek vga-t használjam ki. -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #15682 üzenetére
NB 1500 alap és 1800-ig ment fel mikor auto-n volt.Most 1.275-öt ad auto-n,feszt nem piszkálom,nem vagyok hozzáértő
Memória így is 2133-as ,pedig a proci 1866-ig jó, így annál feljebb nem mennék
Ha átírom a szorzót akkor is visszavesz majd ha nem kell az erő?
Most 1400 alap,3800-ig felmegy(néha 3900),de a szorzó 36-os.
Vegyem 40-re,vagy mi az ami még nem vészes csak ad némi pluszt? -
Balathruin
veterán
válasz
konci79 #15679 üzenetére
Szerintem megküldheted a CPU-t is, szorzó emelés elég, FSB-nél nálam a monitor frissítése nőtt, így out of rage-t kapott ha nem vettem le előtte. NB-t mennyiről húztad fel oda? Nálam 1600 az alap és 2600-on ketyeg hiba nélkül. 1,2 vagy 1,25 Voltot kap, de az IGP nálam is 950. Még a memóriát próbáld meg húzni, nálam 1333-ról 1866-ig kimentek.
-
-
marcus1
tag
válasz
fRooStzzZ #15674 üzenetére
helló érdekelne hogy milyen pontos feszültség értékek mellet tudtad 4900mhz-ig tuningolni?
és valaki meg tudná mondani hogy én emeltem az óra jelet 4000-ről 4200-ig max. 1.300V-al az Intelburntest nőt 20.2000 ről 21.4135 gflops-ra. De az aida64 szerint meg a memória írás,olvasás,másolás csökkent.
ez mitől lehet?
-
konci79
őstag
Üdvözlet!
Mint írtam korábban húztam a nb-t (mostmár)2000 mhz-re és 950mhz-re az igp-t akkor a cpu-n is kellene húzni?
Ha igen akkor elég a szorzón emelni vagy mi a módja? -
Bander78
tag
Hosszú gondolkodás után az Asus A88XM-PLUS lapot vettem a 6800k procihoz. Egyelőre win install megy, de a chipset hűtő "borda" tűzforró (a gép oldala le van bontva, pont azon van a ventilátor, felrakva talán jobb lesz) ez minden lapon ilyen? Bár ahogy a több lap chipset hűtőjét néztem, azok se tűntek sokkal nagyobbnak...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Balathruin #15672 üzenetére
Na ez a tanács jól jött, mert én is ilyen procit veszek a munkatársamnak. Csak 2x2 gb 1600Mhz-es rammal, amit természetesen 1866-ra akarok belőni. Na meg a procit is idővel meghúzni,de lehet elég lesz alapon is.
-
Stonerice
őstag
Emberek, ma 45 éves az AMD!
-
fRooStzzZ
senior tag
Udv!
Kerdesem a kovetkezo lenne.
Mivel lehet merni egy 760k-n a homersekletet?
Probaltam Aida, CoreTemp, HWMonitor es hasonlo okossagokkal, de az az erzesem eleg csaloka eredmenyeket ad.. Aida is 0 fokot ir, majd a stresstest alatt felmegy 20-30 fokra. Biosban 67 fokot mutat, ami megint csak nem realis, a CoreTemp azt irja nem tamogatott processzor, a HWM meg nem mutatja csak a HDD hofokait.
Az AMD overdrive is elegge csaloka eredmenyeket mutat..Mivel ez az elso AMD procim, igy kicsit bizonytalan vagyok / voltam vele, de tegnap mondom elkezdem cibalni, meglatjuk mi lesz vele. 4900Mhz-ig siman ment, lefutottak meg a tesztek is. Adtam neki +0,084 feszultseget.
Elkezdtem merni a hofokokat, akkor mar kicsit valosabb kepet mutatott. Ott mar a 65-70 fokokat mutatott 1-2 program, de egy sem mutatott egyformat. Akkor a Bios mar 47-50 fokot mutatott (oc-val), ami valosabbnak tunt.
De meg mindig az Aida es tsi nem mutatnak egyenlo ertekeket.
De nem baj.. Mig Viszi a 4800-4900-at hiba nelkul, addig gond nem lehet. Kicsit visszabb vettem az orajelet, feszt es akkor tuti boldog a proci.. 3 ora Grid2 utan nem fagyott ki, cod2 alatt nem fagyott ki 4,66-on. Akkor csak birja. Prime, stab testek is mind hibatlanok azon az orajelen. Kicsit majd eljatszok a fesz-el, minel kevesebbet kapjon. Az a baj, sok helyen a 7870-et nem hajtja ki, es muszaj voltam kicsit megtepni.
Grid2 is 34-45 fps-rol felment 50-80 koze fullon. Kell neki a mhz.
De meg az az erzesem, igy sem tudja kihajtani normalisan a kartyat. -
Edward1981
tag
válasz
Balathruin #15672 üzenetére
Hmm nem rossz! Majd megnezem.
-
Balathruin
veterán
válasz
Edward1981 #15671 üzenetére
Üdv.
Nálam ugyan ez a proci, ugyan az a felbontás, de nálam van nagy hűtés, szóval érdemes lenne valamivel figyelni a hőfokokat. HWmonitor (nálam CPUTIN), Aida64, GPU-Z (a gpu részhez), ezekkel lehet mérni. Nem tudom mennyit hoz, de tuning van nálam is. Gyári hűtővel szerintem az 1,3 voltos 4200MHz beállítást próbáld, CPU NB-t 1,2-re és a sebességét 2000-re, esetleg próbáld 2200MHz-t is. GPU részt megküldeted 894-re, de a ramokat (akár 1333-mast) megpróbálhatod 1866-on járatni. Nálam egy Kingmax 4GB + Hynix 2GB van, mind2 1333MHz CL9 1,5V, de CL11-en mennek 1866-ot, viszont kapnak 1,6V-t. -
Edward1981
tag
Sziaszok. Érdeklődnék hogy egy A6 6400K-s procit gyári hűtővel meddig érdemes tuningolni? Várható -e érdemi teljesítmény növekedés játékok alatt alacsony felbonáson (1280*1024) ?
-
dobost
senior tag
válasz
qqcqqc #15660 üzenetére
A maga frekvenciáján illetve fogyasztásában nagyon jó a Kabin, viszont egy kis tartalékot szeretnék arra az esetre, ha az asszony majd Sims4ezni szeretne.
Nagyjából árban megegyezne egy Kabini ill. Richland APU (nekem az erősítő miatt kell a digitális hangkimenet, így csak a 15e Ft-os AM1es lap jöhetne szóba), így ha fogyasztásban is jó lenne visszavéve a Richland, akkor inkább azt venném, mert van még benne tartalék... -
válasz
hegegabi80 #15668 üzenetére
Repü, és folytassuk is ott!
-
válasz
hegegabi80 #15665 üzenetére
Sátoraljaújhelyre, értékbiztosított postával nem lett volna olyan hű de nagy nagy üzlet.
-
hegegabi80
addikt
Leadtam a rendelést a munkatársamnak az A6-6400K procira egy Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplapra. A memória már megvan, meg HDD, később még jön hozzá egy SSD, meg másik moncsi.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni a kis APU. -
válasz
AxBattler #15633 üzenetére
No, úgy tűnik Asrock FM2A88M Extreme4+ lesz a dologból, köszönhetően a sok mókolási lehetőségnek, és az újdonság varázsának, valamint ahogy láttam, a felhasználók is lelkesebbek, mint a Giga lapok esetében.
-
P.H.
senior tag
válasz
dobost #15658 üzenetére
"FM2A88X-ITX+, A6-6400K, 2x2 GB DDR3-1600, PM830 mSATA 128 GB SSD, picoPSU-150-XT" konfigom gyárilag, semmit nem állítva 1.8 GHz-re (CPU) illetve 300 MHz-re (GPU) veszi vissza magát üresjáratban; így konnektorból 15W-ot vesz fel.
Nyilván erre más gépben rájön az eltérő táp gyengébb hatásfoka és a HDD-k fogyasztása.
A Kabini-k azonos órajelen nem gyengébbek, mint a 6400K, kb. azonos fogyasztás mellett. -
válasz
dobost #15658 üzenetére
és mi az a túl nagy kompromisszum?
Nas-nak bőven elég egy AM1-es cucc.
Én most váltom az e350-es konfigot. A nejemnek pofakönyvhöz az is elég volt, fulhd ment, torrent és hálózati megosztás.
Most ott tartunk az AM1-es mellett az A10-es gép be se lesz kapcsolva csak ha lövöldözni szeretnék
fogyasztásban nem fogod annyira visszavenni. Az Am1 és két hdd elmegy paneltápról, egy FM-est meg sem próbálnám arról. -
válasz
dobost #15658 üzenetére
Catalyst-ban én simán vissza tudom venni az A10-et 1400Mhz-re, nem kell hozzá semmilyen más program, vagy BIOS-os turkálás, és ezt még az asszony is ide-oda tudja állítgatni, ha olyanja van.
Viszont, ha hosszú távon gondolkodtok, akkor talán nem árt inkább egy négymagos A8-as. Az aprón elég sokat találni...
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Kacérkodott már valaki azzal, hogy visszaveszi 1-2GHz közötti értékre a Trinity vagy Richland K-s prociját?
NAS-nak kéne alapból, ahol fontos a fogyasztás, viszont néha leülne hozzá az asszony játszani egy kicsit, így megtekernénk alap frekvenciára.
Először az új Kabini procikat nézegettem, de félek, hogy túl nagy a kompromisszum és sztem nem ehet túl sokkal többet egy Richland se alulfeszelve, 1.5GHz-re belőve.Vannak esetleg mérések erről? (A6-6400K-val szemezek jelenleg)
Üdv,
Tamás -
Balathruin
veterán
válasz
hegegabi80 #15647 üzenetére
Nálam jól működik az APU, alap dolgokra nagyon bőven elég, BF4 single-t is megnéztem rajta milyen és egész jól ment.
FarCry3 is jól megy, Driver San Francisco fullon nagyon smooth... Még a Hitman Absolutionra leszek kíváncsi, de kéne egy optikai a gépbe (vagy egy IDE kártya, esetleg átalakító).
-
satee76
aktív tag
válasz
hegegabi80 #15647 üzenetére
Cod MW3 multi, Star Trek Online, Nfs World , alap beállítások, effektek ki, így 1680*1050/stabil 40-60FPS
Max Payne 3 1680*1050 effektek ki, itt azért 20-30 FPS ez csak single, de még élvezhetőNekem stabil 4200 Mhz, IGP 950 MHz, fix feszltség értékek. Gyári hűtővel nem éri el az 55 celsiust, ventilátor 1-es fokozaton 2300 RPM.(Ház nagy és jól szellőző) Corsair ramok 2x2 Gb 1600-as CL-9-es időzítés, IGP-nek 512 Mb osztva.
A gyári hűtőnél vigyázz a tisztitásra, nekem két hetente ki kell fújnom a bordák közül a port, mert utána már hajlamos melegedni (alapon 32 fok, ha porosodik felmegy 39-re)
Nekem tökéletesen megfelel, elégedett vagyok vele.
-
konci79
őstag
válasz
AxBattler #15653 üzenetére
Na azért is megnéztem.
Biosban memóriánál is van többféle állítási lehetőség,kézzel is lehet beírni értékeket ott ahol auto-t ír,azt nem néztem hogy engedi-e használni,de gondolom ha engedi átírni akkor feltehetőleg igen(cpu-nál is tudtam feszt írni).Időzítést is lehet állítani, +van többféle profil is a cpu résznél valahol,ahhoz végképp nem nyúltam el ne baxam
ET6-al advanced tuning opció :memóriánál lehet lefele is menni fesszel,cpu vcore és gfx core-nál pluszt enged csak.
Ennyit tudtam segíteni -
válasz
konci79 #15649 üzenetére
Láttam, csak az órajelekkel játszottál, de a feszt is engedi állítani +/- ?
(#15648) Szaby59
Az Asus-t is néztem, de eléggé zavar, hogy csak 6 távtartóra lehet felszerelni, a többi része (különösen a 24pin-es csatinál) csak úgy "lóg". Egy kis "ráhatás" és RECCS...Igen, később lehet a procit is húznám kicsit, meg ez a 17*24cm-es formátum annyira nem jött be. Az Asrock azért izgat még, mert még nem volt a gyártótól lapom.
Tudom, kicsit fölösleges pénzkidobásnak tűnik, de valahogy az alaplapokkal mindig mellényúlok. Bármi mást veszek boltból, vagy seftelek apróról, az beválik, jó áron jutok hozzá, csak a deszkákkal nincs szerencsém. De már megszoktam, a hobbijára amúgy is költ az ember...
-
konci79
őstag
válasz
AxBattler #15646 üzenetére
Nekem a giga lap van,rosszat nem tudok róla mondani.Láthatod,napokban némi tuningot is néztem,azzal sincs probléma.
Konfigom láthatod,2 ventis házban max hőm 34C a lapnak,mondjuk macho 120 előtt freezer 64 pro volt annál 37 körül volt(megérte a nagyobb hűtő). Alapon meg 28 körül megy.
Én teljesen elégedett vagyok vele,biztos van akinek nem elég jó, de ahhoz képest jó áron is van,meg kellő usb és egyéb cucc is van egy átlag emberkének mint én -
törölt tag
válasz
AxBattler #15633 üzenetére
Nem ismerem az Asrock lapot, a Giga UEFI szoftverét már láthattad, ugyanaz van mindegyiken, csak a laphoz igazítva így ebből a szempontból eltudod dönteni megfelel e.
A HD3-hoz képest mondjuk mindkettő jobb, a +1 fázis miatt, de "igazi" ugrás az ASUS A88XM-PLUS lenne főleg ha az OC is cél (bár a másik kettővel is jobban menne mint a HD3-mal).
A 3 gyártó UEFI-je egyaránt jó, leginkább a megszokáson múlik.
Van valami oka az OC-n kívül, hogy lecserélnéd a HD3 lapot ? -
hegegabi80
addikt
válasz
satee76 #15636 üzenetére
Alap dolgokra gondoltam, hogy bőven elég. Mondjuk játékok se lennének a legújabbak, meg olyan gépigényesek. A felbontás 1280x1024, és ez egy jó darabig marad is, nem lesz hd meg ilyesmi.
A6 6400K néztem ki, 2x2 gb 1600Mhz-es rammal. Munkatársamnak lenne, és elég költséghatékony megoldás lenne + kevés fogyasztás.
É milyen játékokkal próbáltad?A neten nézegettem teszt videókat, és azért elég szépen teljesített a kis APU.
-
válasz
Motaba78 #15643 üzenetére
Szív az.
(#15645) atti_2010
Na, az ilyen szintű szőrszálhasogatásokba én már nem megyek bele, sry.Bőven elég nekem az a két venti; majd ha brutál CF-rendszeren töröm a fejem, akkor elgondolkodok rajta, de később is max. egy R7-270 kerülhet bele. Most egy HD7750-es volt benne, amíg ki nem vettem, de hátul végig hideg levegőt fújt a táp is, meg a SWIF2 is - akkor meg minek parázzak fölöslegesen?
De most nem is ez a lényeg, hanem a deszka. Házcseréről szó nem volt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
AxBattler #15640 üzenetére
Ejj, egy jó kis Asrock Fatal1ty deszka...
Egy házcserét megér.
Eleve nem szeretem a kicsi házakat mert nehéz hűteni és sohasem tudod holnap mi jön, pld. ha kihoznak egy Carrizot GDDR5 alaplappal és az csak ATX akkor szívás , persze ez csak feltételezés de attól igaz, másik hogy szabadon meggondolhatod magad és bármikor betehetsz egy dVGA-t.
-
válasz
hegegabi80 #15634 üzenetére
A6-5400K logout teszt - alap dolgokra bőven elég. Még az új, AM1-es APU-k is simán megfelelnek ilyen célra: otthoni offiszolós, netezős, zenélős, mozizós multimédiagépnek.
(#15636) satee76
Milyen játékokat tolsz? -
satee76
aktív tag
válasz
hegegabi80 #15634 üzenetére
Nekem 5400 K van 10 hónapja. FM2A85X Extr.4-es lapban, DDR1600-as memóriákkal.
Kérdezz nyugodtan. Én játszom vele 1680*1050-be, szinte 24/7 -ben megy, net, szövegszerkesztés stb. Én elégedett vagyok. -
hegegabi80
addikt
Hi!
Valakinek tapasztalat AMD A6 6400K, vagy 5400K procival kapcsolatban? Alap dolgokra biztos elég, csak kíváncsi vagyok, van valakinek van e ilyen, és mi a véleménye róla.
Hege
-
válasz
#85552128 #15630 üzenetére
Oksa.
Akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy Asrock FM2A88M Extreme4+...
...vagy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H legyen.
Mindkettő ugyanannyi lenne (az asrockra amúgy is kell egy vram-hűtő), szóval lehet, hogy pénzfeldobás lesz a vége.
-
-
hunbandit
csendes tag
A Nortbridge igen emelkedett miközben néztem felment 1796Mhz-re is de csak a gépet simán nyomkodtam nem játszottam.
-
hunbandit
csendes tag
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok
Még teljesen új vagyok az AMD piacán.
Nem rég raktam össze egy gépet de idő hiány miatt a programok/windows/driverek telepítését egy barátom csinálta meg.
[link]2x4giga ram van benne.
Most kezdtem el telepíteni rá egy két játékot de szinte minden szaggat. Hiába van alacsony beállításon a grafika vagy akármi más.
Pl: Flatout 2, Crash Day ezek kb csak 800x600-as beállításon mennek és minden low-ban van.
Még a medal of honor allied assault se megy full grafikán...
Akkor a Far Cry 3-ból kilépni is alig bírtam nem, hogy elindítaniTudom, hogy csak egy integrált proci van benne de a youtube tele van ezzel a hd7750 hd 8570D-val (a kettő ugyanaz) és nagyobb játékok is normális minőségben mennek rajta.
Vagy esetleg valamilyen segéd program mint az NVIDIA-nál, hogy a legújabb frissítések esetén automatikusan felajánlja azok telepítését.
Windows 8.1 64-bit van rajta.
(a processzor,alaplap,ram linkjét csak azért raktam oda ha véletlen számítana...)
VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM ! -
-
törölt tag
A DS2, HD3 esetében 1-gyel kevesebb fázis jut a CPU-nak. Esetleg próbáld meg, hogy a CPU órajelet lejjebb veszed, de ha van mellette egy 7750 szerintem felesleges az IGP-vel foglalkozni.
-
Próbálgattam az IGP frekijét állítgatni, de az alap 800Mhz fölött mindig hibázott, kaptam a kék képernyőket, memóriakezelési problémákra hivatkozva.
Szóval ez a lap nem a tuningról szól...
-
válasz
AxBattler #15593 üzenetére
Most vettem észre, hogy tegnap jött ki a stabil, WHQL-es, 14.4-es Catalyst.
Így hallgattasson meg minden sirámom...No, tényállás.
A HD7750-em eltávolítása után engedte BIOS-ban is szabályozni az IGP órajelét, most 1000Mhz-en van, és stabilnak tűnik - szóval nem kell az Afterburner. Mondjuk az furcsa, hogy az IGP volt beállítva elsődleges GPU-nak, "Forced" állapotban, mégis bekavart a dGPU - még az MSI is azt érzékelte az integrált helyett...Mindenesetre a RAM feszültségét is tudtam emelni, az XMP-s 2133Mhz-hez gyárilag ajánlott 1.650V-ra. Majd tesztelem a rendszert, a VGA végül lehet hogy nem is fog kelleni.
(#15595) Szaby59
PSCheck nekem bonyolult, még útmutatóval is, aztán lehet, nem is kell feszt csökkentenem: mindkét gpu-hoz elég, ha csak 2900Mhz-es max. órajelen fut a proci (Turbo nélkül), úgy meg a fogyasztása/hőtermelése is sokkal barátibb. -
törölt tag
válasz
Balathruin #15605 üzenetére
Nekem is 1000-re kell állítani, hogy @950 legyen belőle
Valamiért nem pontos, ET6/AOD-vel is így van. -
törölt tag
válasz
Balathruin #15601 üzenetére
Szerintem a stabillal is működnie kellene, de én a bétát raktam fel, mert a másik több mint 1 éves build.
-
Bander78
tag
válasz
aginor #15554 üzenetére
Köszönöm, ne fáradj, ennyit lapra nem költenék - 18~19 e. a plafon... persze ez alatt mindegyiknek megvan a gyengéje.
A rendelést az asus A88XM plusra leadtam, de a venti beállításokon még mindig rugózok - a rossz venti vezérlés baromira tud irritálni.
Szóval aki Asus tulaj:
A BIOS leírásban szereplő Q-fan - ha jól értelmezem - így működik:
- Egy max hőmérséklethez megadok egy max fordulatszámot. Erre pörög fel, ha eléri a hőmérsékletet.
- Egy min. hőmérséklethez megadok egy fordulatszámot. Az adott hőmérséklet alatt erre áll be a venti (0 is lehet, ez a lényeg)
Nade a kettő közt mi történik? Fokozatosan (lineárisan) húzza fel a fordulatszámot a min.-tól a max.-ig?
A CnQ-t a bios-ban átnevezték (leírásban nincs). A turbo-t is átnevezték (szintén nincs benne mint kapcsolható opció)?Lehet, hogy a rendelést módosítom az ASROCK FM2A88X Extreme4+ lapra, a doksija ennek sokkal értelmesebb, és a lap is jóval felszereltebb. Ennél a lapnál a bios leírás szerint 5 hőmérsékelethez lehet 5 fordulatszámot megadni. Itt megadható a 0?
A válaszokat nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Nintendo Switch 2
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen monitort vegyek?
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd Ryzen 5 3600
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest