- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Tapasztalt A10 6800K tulajokat keresnék.
A kérdés az volna, hogy melyikkel jár jobban az ismerősöm egy A106800K val vagy egy FX4130 + hd 7770 combóval?Szeretne játszani is a gépen.
Nem ár érték arány érdekel, mert azzal tisztában vagyok, hogy az APU olcsóbban jönne ki, hanem az, hogy mennyivel gyengébb a Játék alatti grafikus teljesítménye.
Sajnos az APU-k terén nem vagyok képzett, eddig nem foglalkoztam velük.A memória mind két esetben Kingston Hyperx 2X4 Gb 1600Mhz lenne.
(Úgy tudom ebből dolgozik az APU csak azért írtam le Win7 ultimate 64 bit.)Előre is köszi.
-
TaylorPro
addikt
Ajánlanátok hűtőt A10 6800-hoz? Kis tuning beleférjen 4,5GHz-en. Köszi!
-
Deske89
csendes tag
Hali! A minap rendeltem egy A10-6800K procit hozzá egy Cooler Master Seidon 120M-et plusz egy Noctua ventit a radiátorra a gyári helyett. Igazából az lenne a kérdésem, hogy ha kicserélem a procit (A6-5400K-t az A10-re) akkor újra KELL-e telepíteni a vinfost, vagy nem muszáj, csak ajánlott?
-
szallasi007
őstag
válasz
masterful87 #14894 üzenetére
Értem, bár én mondjuk úgy csináltam ahogy alaplap lemez be, driver felrak rr aztán meg ati vga driver fel. Mondjuk azt nem tudtam hogy ugyanazt rakja fel, mert expressz telepítést nyomtam és nem is néztem mit telepít.
Nincs valami VGA amit bele tudnál rakni, azzal tuti nem csinálná, ha meg igen akkor tuti alaplap hiba (bár így is tuti az)?
-
masterful87
senior tag
válasz
szallasi007 #14891 üzenetére
Alapesetben én is úgy tennék, ahogy Te írod, de tudtommal itt egybe van minden, az alaplap driver lemezén sincsen semmi chipset driver, max az ACHI. A Giga honlapján is csak ilyet lehet letölteni: "AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid \ VGA \ USB driver)".
Utolsó lehetőségként rákötöttem egy sima monitorra is, DVI-DVI kábelen keresztül, az eredmény hasonló volt, rózsaszín képernyő helyett itt diszkréten feketébe váltott, és láttam a monitoron, hogy egy pillanatra ő is elveszítette a jelet, mert fentről nézve a "szürke fekete" átment tökéletes feketébe, vagyis a panel kikapcsolt, nem kapott jelet.
A gépet átadtam, Dsub csatin lesz használva, egyedül azt nem ellenőriztem, de úgy gondolom, hogy azon meg egyáltalán nem lesz semmi nyoma ennek az érdekes hibának! Úgy tűnik a HDMI-n a legdurvább, nem tudom mitől lehet, így marad, amúgy a gép remekül megy, gyors, ügyes, szép, sztem sok-sok évig fog örömet okozni ismerősöméknek!
(így utólag is elnézést a másfél napos agymenésemért)
-
válasz
szallasi007 #14891 üzenetére
A chipset és a vga egy csomagban van.
(#14889) masterful87
Lövésem sincs, hogy mi lehet; valószínűleg hardver... -
szallasi007
őstag
válasz
masterful87 #14889 üzenetére
Most nem teljesen értem. Csak a hálókártyát rakod fel majd rögtön utána a vga-t? Először a chipsetet kéne utána restart vga rr aztán hálókártyát. Monitorral is próbáltad már?
-
masterful87
senior tag
válasz
AxBattler #14886 üzenetére
Megpróbálom, habár a friss telepítésre próbáltam feltenni a drivert, csak a hálókártya lett előtte felinstallálva. Aztán rendszer visszaállítást csináltam, és jöhetett a következő driver!
Most viszont úgy csinálom, ahogy javasoltam, az AMD honlapján található 13.12-est teszem fel, teljes telepítés, semmit se szedtem ki, Catalyst is jöhet, kíváncsian várom lesz-e változás!EDIT: gond nélkül felment, habár írta hogy figyelmeztetések voltak a telepítés közben, ezt a telepítési naplóban nem láttam, aztán restart, és rögtön ott a rózsaszín képernyő, és a pillanatra elmenő videójel! ennyi, végeztem, sztem csak hardverhiba lehet, a másik szinte ugyanilyen gép érdekes módon nem csinálja ezt!
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Tapasztalatot szeretnék megosztani.
Sikerült bővíteni a memóriát és most már dual-ban mennek. Pár játék ami fent volt és nem változtattam semmit csak betettem a második modult!
Remember me: átlag 26 fps-ról 49-re
Bioshock infinite:26-51
Black ops:24-39
Enslaved:26-47
Tehát a kezdeti elkeseredésemmel ellentétben elégedett vagyok és köszönöm a tanácsokat! -
válasz
masterful87 #14885 üzenetére
Nyomj rá egy Display Driver Uninstaller-t, aztán mehet egy tisztítás CCleaner-rel, és utána tisztán vagy a Giga oldalán lévő legfrissebb, vagy az AMD-s legfrissebb nemBETA driver.
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14884 üzenetére
És így 8 óra szenvedés után azt is megmutatom, hogy pontosan mi az én gondom:
videóA baj az, hogy egy ismerősnek lesz netezős gépnek, esetleg kis játékra, de arra nekem már nem lesz rálátásom! Ma délben átadom, közölve vele, hogy ez így indul, de semmi gond nincs belőle, ha meg idővel megadná magát, akkor jövök és intézkedem!
(pont azért lett ez a proci, ez az alaplap, mert egy ugyanilyen gép már van a családban egy hónapja, csak a memória lett a fele, még a ház és a winyó is azonos! a táp viszont nem, ebben egy GPA-400S8 van a másikban meg egy ezer éves FSP Blue Storm II)
4 driverrel próbálkoztam, ugyanazzal az eredménnyel:
- az AMD honlapján található 13.12
- az AMD honlapján található 14.1-es 1.6-os béta
- az alaplap lemezén található 13.152
- és a Giga honlapján található 13.25 RC1 -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14883 üzenetére
A Giga honlapján található 13.25-ös RC1-es driver szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárul és természetesen ez is rózsaszínben indul!
Az alaplaphoz adott lemezen található 13.152-es jelölésű driver csomag szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárult, első restart után csak egy pillanatra elmegy a jel a TV szerint, de azt is diszkréten, fekete háttér előtt teszi, aztán szól, hogy települt a HDD, úgyhogy még egy restart, és már meg is jelent a rózsaszín képernyő!
Ekkor cseréltem megint kábelt, biztos, ami biztos, semmi változás!
Kikapcsoltam a gépet, és reseteltem a BIOS-t. Első betöltéskor eltűnt a rózsaszín képernyő, de legközelebb már megint ott volt!
Beállítottam a BIOS-t, memória, ventik, ugyanúgy rózsaszín képernyővel fogad!
Újabb BIOS reset, a hiba továbbra is fennáll.
Már átdugtam másik HDMI portba a kábelt a TV-n, semmi se változott...
A gép DVI portját összekötöttem egy HDMI végű kábellel, és bedugtam a tévébe: már nincs egész képernyős rózsaszín kép, csak fekete kép, és a háttérben a széleken villan egy kicsit, a tévé pedig újra bedobja a képinfót, mert észlelt valami változást!Elképzelhető, hogy valamilyen hardverhibával van dolgom?
-
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14882 üzenetére
zsír új win 7 prof, hálókártya driver után amd 13.12 driver fel, catalyst elől vettem ki egyedül a pipát, sikertelen telepítés a AMD Accelerated Video Transcoding-nál, restart és:
a fekete hátterű win logó betöltés és az Üdvözöljük! képernyő között oda rondít egy rózsaszín vonalas képet! közben a tévé egy pillanatra elveszíti a jelet, majd rögtön visszakapja!tök ugyanez a legfrissebb 14.1-es 1.6-os bétával is, annyi különbséggel, hogy ennél minden sikeresen felment!
AMD A8-5600K, Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, Samsung 40C650, két HDMI kábellel is próbáltam, el nem tudom képzelni mi lehet a gond!
(talán még annyi, hogy ez egy 2013 augusztusig frissített SP1-es házibarkács verzió, de a megbízhatóbb fajtából) -
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14881 üzenetére
lehet csak a driver betöltésre reagál érdekesen. szerintem próbáld tesztelni játékok alatt, ha úgy okés, akkor semmi gond, rá se ránts! amúgy kipróbálhatod az új beta drivert, hátha az segít.
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14880 üzenetére
CMZ4GX3M2A1600C9, ilyen RAM van benne, 2x2GB, dual channel-ben, most kivettem az egyiket, aztán a másikat, csak 1-1 volt benne, ugyanazokban a slotokban, mint ahol eredetileg voltak, és nem változott semmi!
Az az ijesztő az egészben, hogy az egész neten nem találtam még hasonló esetet se, hiába kerestem rá angolul is!
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14879 üzenetére
Csodálatosan jól ment a szabványos eszközillesztővel, de azért elővettem újra a 13.15-ös drivert, előbb leszedtem a Catalystet - úgyse használom - aztán feltelepítettem!
Majd újraindítás, és mi történik? Már megint azok a függőleges rózsaszín vonalak az egész képernyőn egy pillanatra! -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14878 üzenetére
Letöröltem újra a VGA-t az eszközillesztőben, megint kértem a driver gyalulását is, megtette! Most már nem talált az Update-n hozzávalót, így szabványos VGA grafikus adapter lett, és most nincs rózsaszín képernyő, meg 10 mp-cel gyorsabb lett a betöltés is!
Gondolom ugyanúgy a memóriát használja, szóval talán nem azzal van a baj?!EDIT: most a TV se jelzi, hogy megszakadt a jel, és újra kapja, mert amikor rózsaszín képernyőt dobott, akkor a TV-n is látszott hogy elment a jel, majd visszajött, bejött az képinfo!
-
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14877 üzenetére
Letöröltem az eszközillesztőt, és kértem hogy a drivert gyalulja le, ezt megtette, majd gondolom az Update-ről leszedett egy 13.25-ös drivert a VGA részhez, és továbbra is rózsaszínben indul a móka!
Kábelt már cseréltem, nem hozott eredményt, mindjárt elkezdek játszani a memóriákkal! -
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14876 üzenetére
memókkal minden okés? 2 modul van benne? próbáld meg felcserélni illetve másik slotba tenni! hátha....
-
masterful87
senior tag
válasz
diablo1984 #14875 üzenetére
Felraktam az itt található 13.12-est, egy pillanatra azt hittem megjavult, de nem, még mindig ott van az az undorító képernyő a windows üdvözlő képernyő előtt!
Mivel friss telepítés, gépösszerakás, így azt hiszem reinstall lesz, de eleve nem értem hogy lehet a Giga honlapján 13.25-ös AMD driver? -
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14874 üzenetére
nálam nem csinálta! se az, se az 5800k se!
-
masterful87
senior tag
Kerestem, de nem találtam, ezért megkérdezem:
Csak én tudok úgy telepíteni Windows 7-et 5600K-val, hogy az üdvözlő képernyő és a fekete hátterű win logó között egy rózsaszín képernyő jelenik meg, amin függőleges csíkok vannak?
Ez történt apám gépével is, most meg egy másik ugyanolyan gépet raktam össze, feltettem a Gigabyte honlapjáról származó 13.25-ös drivert, és azóta ez van! -
laca500
aktív tag
válasz
AxBattler #14870 üzenetére
Teljesen igazat adok neked, én sem szeretnék ilyen összeállítást csinálni. Pont ezért érdeklődöm itt. Egy ismerősom szeretne gépet összerakni, de kezdésnek csak annyi pénze van, hogy VGA nélkül elinduljon, viszont majd később szeretne egy gtx660 vagy 760-ast beletenni. Próbálom lebeszélni, hogy akkor várjon még a vásárlással és gyűjtsön még egy kis kest, vagy gondolkodjon inkább másban. Csak ehhez szeretnék megerősítést szerezni.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #14865 üzenetére
Ha gyári beállításokkal volt ennyi akkor az betudható az 5600k alacsonyabb órajelének is, ami könnyen kiküszöbölhető.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Gainka #14857 üzenetére
Azért azt a grafikát rendesen vissza kell venni tételt én idézőjelbe raknám. Max akkor helytálló ha kiindulási alapnak a FullHd-t és a 60 fps-t vesszük...
Ahhoz képest hogy netezni meg filmet nézni vettem a kis A8-5600K procit, eléggé pozitívat csalódtam benne játékok terén is....
-
satee76
aktív tag
válasz
Gainka #14853 üzenetére
Cod MW3 multi 1650x1080, AA kikapcsolva, medium beállítások stabil 60-70 FPS.
NFS World High beállítás 1440x900 stabil 40-50 FPSA6 5400 K proci 4 GHz, fesz emelés nélkül, IGP 943 MHz fesz emelés nélkül, HT 2 GHz ,gyári hűtővel.
2x2 Gb Corsair Vengeance DDR3 1600.Nem full Hd de játszató, nem is csúnya (20 colos 16:10 monitoron), hobbi játékra bőven jó.
-
gabo89
senior tag
válasz
Hardver Arc #14852 üzenetére
Nekem A4-5300 -am volt, 2x2GB 1600Mhz-es ramokkal. 2008-2010 játékokat simán vitte. Viszont ezt a procit nem érdemes bővíteni. Ideiglenes választásnak tökéletes (ha nem válna be később), utána fejlesztheted 4 magosra, illetve dVGA-val.
A másik nagyon jó választás (ami hosszútávon is megfelelő, illetve ehhez dVGA-val érdemes fejleszteni), az a A8-5600K. Processzor erőben hozza az A10 teljesítményét mivel szorzózár mentes, és jóval olcsóbb. IGP tekintetben picit elmarad, de ahol kevés az A8, ott már-már az A10 is az lesz. Én erre váltottam. -
válasz
Gainka #14856 üzenetére
Hm nem tudom, az az E6550 csak 2,33 GHz-es, régi architektúra. Az A6-5400K mégiscsak 3,6/3,8 GHz-en szaladgál...
Az A8 nyilván nem kérdés.mod: találtam viszonyításnak egy tesztet:
"Az A4-5300 nem is rossz megoldás 12 500 Ft körüli árával, és már alaplapot is találhatunk mellé 13 000 Ft körül. Kapunk vele egy egész jó, modern IGP-t és két CPU magot (egy Piledriver modul), melyek teljesítménye átlagosan a Sempron X2 190 fölé, valahova az Athlon II X2 270 környékére lőhető be." >>> az A6 erősebb az A4-nél, az X2 270 pedig cca 20%-kal veri az E6550-et. -
Gainka
őstag
válasz
Hardver Arc #14854 üzenetére
Talàn egy kicsit erosebb.
Ezért is csak azoknak ajànlott akik csak is kizarolag netezesre filmnezesre hasznàlnàk. Màr egy 7750et sem tudna kihajtani sokhelyen. -
Gainka
őstag
válasz
Hardver Arc #14852 üzenetére
Cod 4 multi biztos megy
Pàrositani nem tudod , es ahoz a karihoz mar 4 magos kéne, kevéske lessz az a6. :/
Pàrositani egyikkelsem ajànlott semelyiket. Vagy a aput hasznàlod vagy veszel egy kulon vgat.
Ha még nincs meg a proci én inkàbb az a8 5600k-t ajànlanàm. Azzal késöbb jol mukodne a 260x. -
Hardver Arc
senior tag
Hali! A6 5400k 2*2gb 1600mhz rammal mien játèkok futnak?Mivel nèha alkalmi játèkos vagyok. gondolok itt far cry2 stb játèkokra.. 2008,2010
Ès kèsőbb ha venni szeretnèk bele videokártyát akkor sapphire 260x 1gb ddr5-el lehetne esetleg párosítani? Vagy mivel ajánlott?
-
laca500
aktív tag
válasz
AxBattler #14850 üzenetére
Ezt is köszi.
Azon gondolkodom, hogy a HD7850 kb. egy szinten van a gtx660-al. Akkor viszont azt is elbírja az A10. Bár ennek ilyen formában sok értelme nem nagyon van. Akkor már lehet venni egy i5-öst 10K-val többért és az biztos elbírja. Nehogy keresztre feszítsetek, csak hangosan gondolkodom. -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Egy A8 6600K és egy A10 6800K kb. milyen direkt VGA-t képes még gond nélkül kihajtani? Pl. egy gtx 660-al vagy egy gtx760-al megbirkózik? -
merlix
tag
válasz
Razermazer #14845 üzenetére
Touché.
Elnéztem. -
Razermazer
őstag
válasz
merlix #14840 üzenetére
Nem is extreme 6+-os lapom van
még jóhogy megy abban a lapban. Kicsit kifinomultabb az áramköre mint az extreme 4+-nak. A másik hogy 6800k-ád van ami köztudottam támogatja a 2133mhz memóriákat míg az én 5800k-ám csak 1866-ig. A Mostani g.skill-em tökéletes megy, de az is csak 2133-on.
-
Milo629
aktív tag
válasz
merlix #14841 üzenetére
Általában a BIOS-ban lévő érték áll legközelebb a valóságoz és normális a nagyobb hőfok, mivel az energiatakarékos beállításokat (Órajel / fesz. csökkenés, Cool'n'Quiet) csak az oprendszerben alkalmazza, viszont az a 70°C így is soknak tűnik, a legegyszerűbb ha megfogod a bordát, a 70°C-ot már igencsak érezni lehet. (Feltételezem, hogy a hűtő jól illeszkedik)
-
merlix
tag
Az ASRock FM2A88X Extreme6+ alaplapot használóktól szeretnék egy kis segítséget kérni.
A BIOS-ban rendre 62-70 °C körüli értékek jelennek meg proci hőmérsékletként (alapjáraton).
A10 6800K-ról van szó.
A "probléma" mind gyári , mind pedig egy COOLERMASTER Hyper 103 hűtővel szerelve fenn áll.
Van ötlete valakinek, hogy mi okozhatja ezt?
Valós egyáltalán ez, vagy BIOS hiba?Köszönöm!
-
merlix
tag
válasz
Razermazer #14182 üzenetére
Vitatkoznék a TeamGroup RAM problémával.
Nekem TeamGroup Xtreem Vulcan 2x8GB 2133MHz DDR3 RAM van társítva egy ASRock FM2A88X Extreme6+ alaplap + A10 6800K proci párossal.
Az igaz, hogy a BIOS alapból 1333 MHz-re állította a RAM-ot, de 2.4-es verzióra frissítve a BIOS-t vígan teszi a dolgát 2133 MHz-en (sőt 2400 MHz-re felhúzva sem okoz problémát).
Kipróbáltam a lapot CORSAIR Vengeance 1866MHz-es RAM-al.
Na azokat tényleg nem komálja az alaplap. Alig tudtam elindítani velük a gépet... -
válasz
frescho #14837 üzenetére
+1
Az A4 nem képes kihajtani azt a Radeon-t, és a Dual Graphics is csak A6-os APU-któl kezdve működik, max. HD6670-es VGA-val.Lassan be lehetne tenni ezt a linket az első hsz-be:
CPU World : Recommended graphics cards for AMD dual-graphics(#14838) BeerBier
Igen, az az A8-as már megfelelne erőben, de az sem megy dual-ban, csak legfeljebb egy HD6670-essel. Lásd a fenti linket! -
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Olyan kérdésem lenne hogy egy A4 processzorhoz lehet e társítani egy Radeon HD 6750-es kártyát?
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
legenda007 #14831 üzenetére
DVGA mellé nem.
-
Borokafa
őstag
válasz
legenda007 #14831 üzenetére
Szerintem a 6600k prociban kicsit jobb, vga-ban kicsit gyengébb.
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy az A10-5800k megéri -e a 4.000 Ft-os felárat az A8-6600K-hoz képest? -
válasz
diablo1984 #14829 üzenetére
Amikor én primary-re állítottam az IGP-t, akkor is ment a dual, csak az overdrive nem volt elérhető.
-
válasz
diablo1984 #14827 üzenetére
Primary - Onboard, Memory - Auto?
-
válasz
diablo1984 #14825 üzenetére
Alaplapon hogyan állítottad be az IGP-t?
BIOS-ban engedélyezted a DG-t? -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #14824 üzenetére
új béta drivert felraktam, azzal már minden okés, de a control centerben kikapcsoltként jelenik meg az igp, tehát nem tud dualban menni a 6770-essel!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #14823 üzenetére
érdekes, hogy a control center csak vga-val sem kínálja fel a grafikai opciókat, nem tudom, hogy mi lehet a bibi!
-
Deske89
csendes tag
válasz
diablo1984 #14811 üzenetére
A 6770 engem is érdekelne, mert nekem is van egy elfekvő példányom a fiókban...
-
-
válasz
#85552128 #14812 üzenetére
Azt nem tudom, hogyan kell nézni, de amúgy sem tudnék nagyobb teljesítményt kicsiholni belőlük.
(#14811) diablo1984
Hajrá, kíváncsi lennék én is a 6770-esedre!(#14815) qqcqqc
A fogyasztás nem izgat, több okból sem.
1, Korábban már írták, az IGP-t letiltva számottevően esik az APU fogyasztása.
2, Az APU-mak is szeretném csökkenteni a frekijét, 3000Mhz-körül is bőven kihajtja ezt a VGA-t.
3, Ezeknek a videókariknak már szintén nagyon jó az energiagazdálkodása, nem hinném hogy néhány Wattnál sokkal többet fogyasztana így a gép. -
-
válasz
diablo1984 #14811 üzenetére
Kissé misztikus Ha megy is, az nem hivatalos szerintem. Bár furcsa az AMD holnapja is, csak recommended kártyákat ír, nem azt, hogy mi mivel tud együtt dolgozni.
-
diablo1984
veterán
válasz
solfilo #14810 üzenetére
igen, az 5800k az 6670-el dualizálna, a mostani apu-k tudnak dualban menni a 7750el!
mod: a tomshardver szerint is megy, pedig mikor az 5800k kijött még a 6670 volt a max támogatott....
lehet meg kellene néznem nekem is a 6770-essel? mert a 7770-es is úgy tudom szintén dualos kártya....
-
No, nesztek egy kis DG-beszámoló!
Anno sokat filóztam, hogy vegyek-e VGA-t az APU-m mellé, ha igen milyet, stb. stb.
Már akkor képbe került a dual graphics lehetősége, de mivel ez nem tűnt kiforrott technológiának, ezért inkább hanyagoltam a témát. Sokáig csak az IGP-t használtam, majd vettem mellé egy (fölöslegesen) erős dGPU-t, végül utóbbit eladtam, és a Hardveraprón felleltem a mostani kártyámat, egy Radeon HD7750-et - szigorúan GDDR5-ös memóriával, szigorúan a Sapphire-tól. Egyrészt furdalt a kíváncsiság, hogy megy-e vele a DG, másrészt úgy gondoltam, hogy ez a kis belépő VGA önmagában is elég lenne nekem, úgyhogy belevágtam.Amint látható, próbálkozásaimat siker koronázta, ha valakit szintén izgat a téma, leírom milyen beállításokat használtam (konfig az adatlapomon).
- BIOS: Primary video device: NB PCI-E slot video; Integrated Graphics: Forced
- Driver: az alaplap gyári driverére rátelepítettem az asztali APU-khoz való 13.2-es Catalyst-et (az asztali Radeon HD7xxx-ekhez valót is rá akartam még tolni, de így is működik, és a két driver szerintem amúgy is ugyanaz, szóval ezt kihagytam).
- A monitor DVI kábele az alaplapon volt először, és úgy is engedte a DG-t, viszont a tuningot nem. Miután átdugtan a VGA-ra, megy az Overdrive is a CCC-ben.És hogy megérte?
Nos, nem árulok el nagy titkot ha azt írom, hogy igazából nem. Csináltam egy kis házi tesztet, hogy erre is fényt derítsek, de kiugró eredményt nem sikerült felmutatnom.Mint látható, az IGP-től eltekintve csupán marginális különbség van a kapott értékek között; sem a DG mód, sem a VGA-tuning nem hozott komolyabb előrelépést, egyedül az AvP gyorsult 45%-ot a két GPU együttes izzasztásakor, de nem tudom mi ennek az oka (gyanítom, inkább csak kivételről van szó).
Végül nem bántam meg a dolgot, ez csak egy kis érdekesség volt számomra, nem vártam világmegváltást. Valószínűleg egy HD6670-nel nagyobb relatív ugrást láthattam volna az APU eredményeihez képest, de ennél az abszolút szintnél az sem hozott volna többet Dual-ban, ellenben kis laggolással, dropokkal lehet, hogy számolnom kellett volna.
Az elkövetkezőkben az IGP-t letiltva, egymagában fogom használni a VGA-t, a fenti minimális tuninggal. -
gabo89
senior tag
Üdv!
Lecseréltem az A4-esem egy A8-5600K-ra. Gondoltam kipróbálom a tuningot. Itt csak annyit kell tenni, hogy a szorzót felemelem apránként és kész? Más egyébre kell ügyelni?
-
katt777
félisten
válasz
AxBattler #14801 üzenetére
Biztosan nem próbáltál spéci beállításokat, magasabb szintű grafikát (nekem is jó pár ATI/AMD VGA-m volt: 1600Pro, 1950XT, HD3870, HD4650, HD4870, jelenleg HD7870XT, és talán utóbbi az első, amelynél csak 1 játékban találtam hibát, ez a Warfighter volt). De nagyon eltértünk a témától, szerintem fejezzük be, mert ennek már CPU-összehasonlításhoz sincs köze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest