- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #15396 üzenetére
Simán, nekem HDMI-re és DVI-re van kötve két monitor.
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #15395 üzenetére
Ez nem benchmark teszt.. a FurMark az egy VGA stabilitást tesztelő program,arra jó ha húzod a VGA-t és lefutattod ezt akkor megmondja, hogy stabil-e az OC
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15395 üzenetére
Tesztelni a Crysisel érdemes, de ha már szintetikus akkor Vantage.
-
AgFRjkUZT_3
tag
2 monitor csatlakoztatható egy APU-hoz? Az egyik megy a DVI-be, a másik a DSUB-ba?
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #15393 üzenetére
Ez miért fontos hogy kinél milyen?
-
konci79
őstag
Én csak megnéznék egy driverfrissítő progit,,mint írta is valaki,meg látszik is lejjebb,a kártyát látja a gép.
Nekem is talált frissítést a slimdriver(friss win7 64 & catalist) ,addig vacakolt az usb és egyebek is,azért írtam külön a chipset drivert,vagy ezt próbáld ki ,hátha...
-
-
lm83
őstag
válasz
diablo1984 #15382 üzenetére
Az előző oldalra már beraktam képet róla.
Lehet, hogy a gond, hogy ddr5-ös a kártya, nem ddr3? De azzal is kellene menni. Meg ezzel a kártyával nyomatják az asus oldalán is...A88XM-ALehet ez a lap kellett volna...
Vagy csak a memória kevés neki, vagy lassú... -
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #15380 üzenetére
Ha eljutna odáig megmondaná de a catalist nem látja a 2 kártyát csak a Windóz eszközkezelője na meg ő ha belenéz a házba..
-
lm83
őstag
válasz
diablo1984 #15378 üzenetére
Na azt nem látom igen.
kopidoo
Hát én is úgy érzem már, csak mindenképp meg akartam nézni, tényleg lesz-e javulás pluszban.
Vagy még inkább annyi sem és akkor felesleges az egész. -
lm83
őstag
válasz
atti_2010 #15373 üzenetére
Ez lenne a lap:GA-F2A88X-HD3 (rev. 3.0)
A8 6600k procival.
KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G
EAH6670DIS1GD5A kártya a legfelső PCI_E 16x-osba van rakva.
-
atti_2010
nagyúr
-
Balathruin
veterán
válasz
nindzsavagyo #15370 üzenetére
Nálam a CPUTIN mutatja a helyes értéket.
-
nindzsavagyo
tag
válasz
Balathruin #15369 üzenetére
Érdekel melyik a jó érték,mert tényleg nem vagyok otthon ezen a területen.
-
Balathruin
veterán
válasz
nindzsavagyo #15368 üzenetére
Mint kiderült pontosan mér az is, csak jó értékeket kell nézni.
-
nindzsavagyo
tag
válasz
Balathruin #15350 üzenetére
Nálam is ugyan ez a gond van(6800K,teljesen alap semmi turbo meg ilyenek)a hűtős topic-ban a HWMonitora esüdöztek.Hogy az halál pontosan mér.
A gond azért nagy mert nálam egy Scythe Mugen4-el is 40fokos terhelve elmegy 60-fokig. -
törölt tag
válasz
atti_2010 #15365 üzenetére
Az első linken a táblázatban: [link] a Known issues-nál, az AM3+ lapoknál 14 különböző típushoz van regisztrált VRM hiba (High VRM fail rate )
A "VRM Protection?" részen azt írja, hogy van e valamilyen védelmük MSI lapoknál a legtöbbnél "None" van.
Nem hülyeség, egyszerűen gyenge alkatrészeket használnak és jóval gyakoribb a meghibásodás, mint egy ASUS vagy Giga lapnál. -
törölt tag
válasz
atti_2010 #15363 üzenetére
AMD Motherboards - VRM info database
[Confirmed VRM-related issues and incidents] - Avagy MSI termékkatalógus
A linkelt videón egyébként egy FM2-es "gaming" MSI lap "üzemel".
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15362 üzenetére
1,3V ne lépje túl és nem lesz gond.
Szaby59
A gyakorlat nem mutat semmit mert nem tudod hány lapot adtak el és miért vitték vissza stb, nagyon sok MSI lapot használtam egyikkel sincs baj és a tuning bajnokságokat is rendre megnyerik, valamilyen nagyon régi fórumot olvasgathattál mert a soc A idejében csináltak rossz lapokat de akkor sem a VRM -el voltak gondok. -
atti_2010
nagyúr
válasz
#85552128 #15359 üzenetére
Nem kell téríteni, mindegyik gyártó alkalmazza csak néha mellélőnek a Biossal és későn veszi vissza a feszültséget de ez minden gyártónál előfordul, sőt megsúgom hogy az MSI alkalmazta elsőnek és azt is ők találták fel hogy az alaplapon levő rézréteggel lehet hűteni a FETeket.
Balathruin Ha nem húzod a procit nem lesz vele gond, de a tuning felejtős inkább majd a feszültséget kell visszavenni egy kicsit.
-
törölt tag
válasz
Balathruin #15358 üzenetére
Asrock és MSI lapok égnek, füstölnek mikor hogy
[link]
ASUS, GIGA lapoknál ha gond van inkább visszaveszik a proci teljesítményét vagy lekapcsolnak - egyébként elég "érdekes", hogy viszonylag egyszerű dologról van szó mégis csak ez a két gyártó alkalmazza. -
-
törölt tag
válasz
Balathruin #15355 üzenetére
Igen azok az induktorok, mellette párokban tranzisztorok, ez a lap 3+1-es.
Egyébként a TMPIN3 néhány lapon a VRM hőmérsékletet mutatja, de itt nem nagyon változott a két állapot között.
1 modulos procihoz jó a 3+1 is, illetve Giga vagy Asus lapokból a 3+2 még 2 moduloshoz is elég lehet ha nem lesz oc, de érdemes 4+2-es bordázott lapot venni.
Hűtésnek berakhatsz egy ventit is ha a házon van oldalt hely kb. pont a VRM főlé hogy egy kis légáramlat legyen. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15355 üzenetére
-
Balathruin
veterán
válasz
atti_2010 #15354 üzenetére
Értem, akkor hagyjuk. Annyit még kérdeznék, hogy merre találom a cuccost? FM2A55M-DGS R2.01. lapom van.
A 4 bigyusz az a proci felett, kondikkal körbezárva? -
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15353 üzenetére
Emeletileg házilag is megoldható ragasztva de nem sokat ér kivéve ha nem vagy CNC marós mert akkor olyan bordát csinálsz amilyet akarsz, vagy ha már ki van fúrva az alaplap biztos nem találsz olyan bordát ami oda passzol.
-
törölt tag
válasz
Balathruin #15350 üzenetére
A CPU package nálam 133°C-nál áll meg
Amit AIDA mutat az lesz a jó, vagy legalábbis a BIOS-os érzékelővel egyenértékű (HWiNFO-n CPUTIN). -
Bander78
tag
OK, köszönöm, erről gyorsan lebeszéltetek, a lap ASUS A88XM-PLUS lesz.
A memórián és a hűtőn még gondolkozok. -
Goose-T
veterán
válasz
ittakary #15346 üzenetére
Én megfogadtam, hogy VRM hűtő nélküli ASRock alaplapot nem veszek többet, miután két FM2A75M-ITX is elfüstölt nálam egy A10-5700-zal (ráadásul ráfújós hűtővel, nem toronnyal). Így a mostani gépvásárlásomban ki is esett az ASRock FM2A88X-ITX+, lett helyette Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi.
-
törölt tag
3+2-es VRM-hez - ráadásul ha az Asrock lap - nem raknék 2 modulos procit, főleg nem a csúcsot...
-
Bander78
tag
Az alábbi cuccokat néztem ki:
AMD A10-6800K
ASROCK FM2A88M-HD+
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR
Tuning, videokártya nem lesz.A lap támogatott (tesztelt) ram listájában nem szerepel a memória. Ez jelenthet gondot?
A lap 13.7 k-ból megvan, viszonylag olcsó. Esetleg valakinek van ezzel a típussal tapasztalata?
Még az A10-6790K-n is gondolkozok 1866-os rammal, nem lehet túl nagy difi (igaz árban se ~5k). -
gilfoyle
őstag
-
gilfoyle
őstag
Összeraktam egy 5800k-s gépet Asus A88XM-Plus alaplappal. Költséghatékony megoldás, szimpatikus.
Viszont a proci 60 fokos WoT alatt a gyári hűtővel. Meg olyankor már van is hangja a hűtőnek.
Kinéztem egy Arctic hűtőt, emlékeim szerint még régebben az inteles gépeimet csendben és jól hűtötték a cég termékei. Mi a véleményetek erről a hűtőről? -
lm83
őstag
válasz
El Kebir #15336 üzenetére
Elvileg a win7 felrakott mindent.
Vagy mire gondolsz?
A lemezen nem találtam semmi pluszt.A kártyára van dugva, azt írja arra kell.
De alaplapiröl sem megy.Viszont ami még érdekes, dvi-hdmi-vel befagy ha BIOSba akarok lépni.
Ha vga kábelt használok akkor van kép, de a kártyára ilyenkor is a dvi-re dugom csak vga adapterrel. -
lm83
őstag
válasz
konci79 #15330 üzenetére
Nem. Win7 van fent.
Most megnéztem hogy a IGD legyen az elsődleges, az sem használ.
Persze mindig van reset telepítés után.
Lehet a kártyával van a baj?
EAH6670GDIS1GD5/Ez kicsit értelmezhetetlen:
A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.Most itt mire gondol?
Vezérlőt is telepítsek, utána illesztőprogramot. Csak Catalystot rakok fel, mást nem kell nem? -
konci79
őstag
válasz
konci79 #15329 üzenetére
Van ott 4 menüpont,egyikben sincs a lenti javaslat?
Esetleg nem xp-t használsz,az nem támogatja talán a dual-t.
Vagy nézegesd át a bios beállításokat(kézikönyv írja mi van alapból ki/be kapcsolva) ,volt már valakinek gondja hogy frissített és 1-2 dolgot ki/be kapcsolt neki.Szerk: mikor felraktad a legvégén a drivert akkor is újraindítottad? csak egy ötlet,mert azt nem írtad 1x se.
-
konci79
őstag
Ezt is nézted(gugli fordítós):
Hogy kihasználják az AMD Radeon ™ Dual Graphics, akkor kell egy kompatibilis AMD A-sorozatú APU párosítani a támogatott AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú kártyát. A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.
A telepítés után, menj be a "Teljesítmény" részben az AMD VISION Engine Control Center, és jelölje be, hogy azt mondja, "Enable Crossfire ™ '- ez lehetővé teszi, hogy az AMD A-sorozatú APU grafikus dolgozni párhuzamosan a select AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú GPU telepíteni a nagyobb grafikus teljesítmény.
-
_SPD_
tag
6600al megy dualban a 6670? Az nem a trinityvel dualos?
-
atti_2010
nagyúr
Drivert leveszed mindenestől és restart.
Kártya be monitor bedug a kártyába és Biosba beállítod a FORCED opciót majd adsz az IGP-nek 500-1GB memóriát és lemented.
Újraindítod a rendszert és feltelepíted a Drivereket, újraindítod és a ccc -ben bejelölöd a dual grapics opciót majd megint újraindít, a monitor végig a dVGA -ban marad. -
válasz
Balathruin #15306 üzenetére
Ajjaj az még rosszabb. A visitó pirinyó ventiknél nincs rosszabb!
Inkább egy 12 cm-es 7-900 RPM-eset rakj be valahova. Az hangtalanul fú' !
-
lm83
őstag
Szervusztok.
Abban kérnék segítséget, hogy kell Ezt A Dualizmus graphic dolgot előhívni.
Tegnap vettem egy A8 6600k procit gigabyte GA-F2A88XM-HD3 lappal. Beraktam mellé az Asus 6670 1B ddr5 kártyát. Ccc-ben nem jelenik meg a menüpont.
BIOSban engedélyeztem az integrált vezérlőt.
Valami tipp? -
válasz
Balathruin #15304 üzenetére
A pasztázással lesz lehet a gond, mert jó hűtőd van. 3500as ventit felejtsd el... hajszárító hang mellett akarsz gépezni?
-
Balathruin
veterán
válasz
ittakary #15303 üzenetére
Remélhetőleg nem lesz gond, a ház hűtése huzatosra lett megcsinálva. Elölről kap egy nagy ventilátortól rendesen (noname tápból lett kiszedve), hátulról egy kisebb segíti. Ha nem lesz jó, akkor beüzemelem a régi ventit is, az lehet, hogy kicsi, de 3500-as fordulattal pörög. Elég erősen tud fújni.
-
válasz
Balathruin #15302 üzenetére
Akkor az bőven jó.
67°C nem sok amúgy szerintem, de nyáron abból lesz vagy 70-75°C ami már viszont nem kevés
-
Balathruin
veterán
válasz
ittakary #15301 üzenetére
Nem, nem gyári. Xigmatek hűtő van a procin, közvetlen érintkezésű hőcsövekkel (3 db) és 1 120-as ventivel, meg még ott a ház utólag összetákolt hűtése. Lehet valami jóféle pasztával, vagy más hatékony cuccal (pl. lekvár) kéne még kipróbálni.
Szerk.: Gyárival (ha egyáltalán gyárival kaptam) már 80°C körül lennék, alap 3,9GHz-n is 70 fölé tudott menni. Ez a hűtés úgy tűnik, hogy 60 fölött kezd el igazán hőt vezetni. -
válasz
Balathruin #15300 üzenetére
Gyári hűtőd van?
Ha igen, akkor cseréld le: egy TX2/TX3 már 3-4k körül kapható, és nagyon halkan hűsíti ezeket a CPUkat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elektromos autók - motorok
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest