Új hozzászólás Aktív témák
-
Button
aktív tag
szevasztok
olvasgatva amit írtok a következő kérdésem merült fel
van (illetve folyamatban, hogy legyen) az alábbi konfigom:
asus a88xm-plus
amd a10-6700T
G.SKILL F3-2400C10D-8GTX(XMP) 8GB(2x4GBnamost ez a ram elvileg ezt tudja:
2400MHz CL10
2133MHz CL9
1866MHz CL8
1600MHz CL7mit érdemes itt használni?
nyilván 1866 alá nem érdemes menni, de vajon fölé igen?
mert a cl romlik, a proci meg nem tudom ki tudja-e használnielsősorban nem game, hanem htpc lesz a funkció
köszi előre is
-
patomi
őstag
válasz
baki_00 #14595 üzenetére
Én mindig itt nézem meg,ha valami infóra van szükségem. 1866mhz-es jó lesz mellé.
-
baki_00
csendes tag
üdv apu hívők, értők!
lehet hogy már tett fel valaki ilyen kérdést, de ahogy bogarásztam a fórumban nem találtam a választ...
kiszemeltem magamnak egy apu-t, nevezetesen A8-6500T-t, viszont a memória órajelekkel gondba vagyok. hogy milyet is kellene hozzá keresnem? az amd oldalán megnézve a specifikációkat a memória órajelre ennél az apu-nál 1600MHz-et írnak. gondolom ez a helyes értékviszont tovább keresgélve az oldalon találtam a tudásbázisban egy újabb táblázatot ami a memóriavezérlőkkel foglalkozik. itt csak szeriánként vannak feltüntetve az órajelek. és itt a vagy mégse kérdés részemről.
egy itx-es alaplapra gondoltam az apu alá. 2 memória szolt-tal, benne 2 db modullal. és akkor a táblázat szerint 1866MHz a plafon. valaki hozzáértő legyen szíves sötétítsen fel! előre is köszönöm a válaszaitokat -
katt777
félisten
Tudja-e valaki, hol lehet ASUS A88X-Pro lapot beszerezni ebben a qrwa országban? Minden rohadt kereskedő azt közli, hogy válasszak a kínálatából, legalábbis amit ő annak tart.
Intelből bezzeg minden extra cucc is beszerezhető...
-
Mad6
tag
Üdv Mindenki!
Van egy Asrock FM2A75 PRO4-M lapom benne egy A10 5800K-val és egy Gskill 8gb/2400 -as kittel.
A kérdés a következő! Ha a ramot 1866 fölé teszem, akkor mindegy melyik profilt (XMP), vagy esetleg manuálisan mit állítok, mert 2133-nál 5 perc játék után fekete képet kapok, 2400-nál pedig simán leáll a gép (vagy fekete kép néha).
Mit rontottam el? -
Apollo_21
addikt
válasz
atti_2010 #14576 üzenetére
Az aláírásodban lévő lap a Fatality?
Milyennek érzed? Írnál róla pár "jó" szót/észrevételt?
Bios-t tekintve mennyire átlátható, finoman kezelhető....kialakításában/tudásban kiemelkedik az az 1-2dolog amit pozitívumként sorolnak fel? tehát a hangzás....a killer vezérlő? ilyesmiket szeretnék hallaniBocsánat az óriási off-ért
De ezekre kíváncsi vagyok, és nem 1-2 oldal leírása érdekel csak
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Borokafa #14575 üzenetére
Nem rossz, már észrevettem hogy ebben a lapban jobban megy az A10-5800K kisebb fogyasztás és feszültség mellet, persze eltelt 1 év a Giga megjelenésétől és én ezekre a +1-2% gyorsulásokra nem sokat adok, stabil legyen és a Biosban mindent lehessen állítani amire szükség van, azért sokat fejlődött az Asrock de itt is szabály mint bármelyik gyártónál hogy a legolcsóbb a legdrágább.
-
atti_2010
nagyúr
A linkelt APU nem szorzómentes de attól még elég sanszos hogy kisebb feszültségen is működik, a BUS sebességgel is lehet játszani úgy hogy csökkented így csökken a CPU órajel és a memória frekvencia de azt vissza lehet emelni a memória szorzóból. Egy szorzózár mentes APU-nál ez persze egyszerűbb, azok K -val vannak jelölve a típusszám után.
-
petya2012
őstag
sziasztok újra
még egy kérdésem volna ezzel az órajellel kapcsolatban
attól nem lehet a magasabb szám,hogy csak 512 MB van megadva neki??
üdv
-
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #14566 üzenetére
Ez erre a célra jó lenne valamint utána egy ilyen big shuriken elhűtené?
Ez van most a htpcben, nem akarok sok 10 ezret költeni mostVirtualizálgatni szeretnék, és ahhoz szeretnék valami jobb procit, egy 65W-os jó is lenne.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, amibe most elvesztem.
Hamarosan kint lesznek az új APU-k ezeket sima FM2 alaplapba bele lehet tenni majd vagy már más lesz a foglalatuk és FM2+ vagy más kell hozzá?
-
MZperX75
addikt
válasz
Borokafa #14559 üzenetére
Levegővel az szép 4.9Ghz-en stabilan ahogy nézem 9 perc volt a stabilitás tesztben 48 fokig megy fel
A10-5800K@vizezve 3.8Ghz@4.8Ghz stabilan (barátomnak "tettem" javasoltam össze,ezek szerint akkor hát az A10-6800K akár mehet 5-5.2Ghz-en is vízzel.
".néha át kell mennem szigorú apukába" Miért is? ne netezzenek inkább tanuljanak?
Amúgy én még mindig A8-3870K@alapórajelen 1.2V nyúzom HD6670-1G GDDR5-el.És nincs szándékomban húzni vagy cserélni...még egy jó évig biztos....
#14558) atti_2010
-
tamikomac
aktív tag
válasz
korcsi #14554 üzenetére
Nekem ilyenem van: Asrock FM2A75M Pro4+
1.60-as BIOS és mennie kellene a Kaverinek benne.Több gyártó még A55-el is hoz ki fm2+ alaplapot.
Azért le kellett, hogy teszteljék ezeket.Az X4 760K legközelebb egy selejtes, IGP tiltott A8-6600K-hoz áll közel.
Az lehet egyfajta kiindulási alap, de tuningra sosincs újonnan garancia.
De itt sikerült szépre felhúzni... -
korcsi
veterán
Kérdés:
Több belyen olvasható, hogy az A75-ös FCH-val szerelt lapok nem kompatibilisek a Kaverivel illetve az FM2+ foglalattal, mégis több gyártó is készít ilyen lapot kaveri támogatással?
Más
760k tuning ügyben van valakinek tapasztalata?Válaszokat előre is köszi!
-
GIJoe
addikt
Üdv! Ismerősnek újítok fel gépet, AMD A8-5600Kt teszek bele, box coolerrel, de most nézem a BIOSban az idle 60-62 fok, a tech spec szerint max temp: 74°C ennek a procinak, ilyenkor mi a teendő?
-
válasz
ittakary #14539 üzenetére
Jogos, késő van, nem jutott eszembe, hogy ott is megnézzem.
Egyébként a Giga-t megbízhatóbbnak tartom, illetve jobb lenne a 24*17cm-es mérete miatt.
Asrock-ból nekem az FM2A78M-HD+ tetszene emiatt, de még nem kapható; ugyanígy a GA-F2A78M-HD2 sem.DS2 szóba sem jöhet, mivel nincs rajta HDMI csati.
-
válasz
AxBattler #14538 üzenetére
ASRock, egyértelműen
Tápellátása bőven jobb, 4 RAM foglalat... jó lesz az! Giga nem valami fényes
Ha az olcsóbbikat akarod választani, akkor ne is ezt a HD3-at hanem a DS2-t vedd. Olcsó de jó lap. Ilyen van nekem
Egyszerű mint a bot, de legalább olcsó.
Menne. Nem bántásból, de egy kattintás lett volna kiderítened: ott van bal oldalt az Asrocknál, hogy "Processzor támogatási lista" -> rákeresel, hogy "58" és ott lesz 1 db sor ami tartalmazza ezt. Erre rákeresve megbizonyosodhatsz, hogy az 5800k-ra utal.
Ugyanez a Giga oldalán: Támogatás (Support) / CPU support list.
-
válasz
ittakary #14534 üzenetére
Így bizony!
Apropó alaplap!
Ugye az FM2+-os lapokban menne egy A10-5800k?És az alábbiak közül melyiket ajánlanátok inkább?
ASRock FM2A88M EXTREME4+
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Utóbbi szimpatikusabb... -
Üdv!
Ha lecserélem a gyári hűtőbordán a ventit egy 80mm-es minőségibb darabra, akkor azért elviselhetően fog hűteni? A10-5800k-ról beszélek...
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #14465 üzenetére
Na várjál.
Eredetileg 5800k-ról volt szó. Azért az még egy 10-15%-al eleve gyengébb mint a 6800k. És melyik i5-höz közelít 4,8-on a 6800k? A 3470-hez? Mert okés, de ha a 6800-hoz hasonlítjuk a dolgot, akkor oda már 3570-et mondtam volna. : ) Ott pont ott van az a 10-15%-nyi különbség mint ami az 5800 és 6800 között is van.
A zajos gyári intel hűtő meg egy dolog. Van akit zavar van akit nem. De itt legalább nem olyan szinten kötelező a csere, mint Amd-s prociknál. Ahol 3000-es fordulaton süvít az alap hűtő és még úgy se elég hatékony.A deszkában meg lehet igazad van, de akkor sincs 40-50k-s különbözet. 20-25k-ért már lehet kapni tuningos z77-es alaplapot. Ehhez egy 45k-s i5 3470 és csókolom. Ez így olyan 70k újonnan.
Amd oldalon 5800k -> 30k. hűtő 10k, deszka legyen 18-20k. Én elvből nem vennék 13-15k-ért alaplapot. Szóval ott vagy 58-60k-nál. Innen már csak egy 10k a különbség az i5-ig. -
Apollo_21
addikt
válasz
vedini #14522 üzenetére
? és x és nemtudom
Az oldal nemjön be csak a címsáv...ha az 5,5ghz-re gondolsz....nemértek egyet..mit kellene várni tőle? ahol 4ghz nem elég oda 5se lesz....isten fizesse meg az esztelen 6-7ghzre tuningolásokat...már nemlátom értelmét...
Bejött az oldalCsak atomlassú volt...
Persze..ők a pro-ba tuningolnak...énmeg nemkapok..mert nemárulja még senki -
vedini
őstag
kicsit többet vártam, cold bug az oka - van pár teszt eredmény is
-
Apollo_21
addikt
Hali! Talán idevaló mégiscsak Apu
Szóval egy 750K-t hajtok, jelenleg 4.2-nNB-et (nb frequency) nemrég megpiszkáltam ez jóhatással van a memória irás olvasás dolgokra ez eddig ok..
A 750-t tovább tuningoltam egésszen 4,5re ez a beépített cache-nak is jót tett, aida szerint.A kérdés;
Az NB órajele számít a gép mindennapi használatánál játék vagy bármi egyéb hétköznapi felhasználás során? tehát h az alap 1600ról felvan véve 2000re? vagy nincs jelentősége? -
petya2012
őstag
megigérem többet nem írok ebben a témában
jó éjt mindenkinek
ha elfüstől-elfüstöl-oszt ennyi
(#14510) Apollo_21
semmi gond,engem is idegesítene ha elmondanék ennyiszer valamit,inkább nem fog menni az AIDA így nem figyelem mindig
-
kopidoo
senior tag
válasz
petya2012 #14502 üzenetére
Nem értem mire ez a felhajtás. Ez nem egy belsőégésű motor, aminek árt a huzamos magas fordulat.
Nekem is van, hogy böngészés közben felmegy max-ra, de qrvára nem kap terhelést a proci, csak az órajel megy fel.
Ha ennyire parázol, akkor állítsd be fix frekvenciára és akkor nem lesz min pörögnöd.
Játék közben nézted? Na ott fogsz hátast dobni, mert nem hogy a legmagasabb órajelen fog járni, de még terhelve is lesz a proci, sőt még az IGP is. Most mi lesz? -
Apollo_21
addikt
válasz
petya2012 #14498 üzenetére
Tegnap kilett tárgyalva igaz? firefox alatt pörgött..aztmondtad tiltottál egykét..lóf...t és jólett..akkor hogy jön ide a pasztázás? értem az aggódást..de aztmondtad jólett..most akkor nemjó?
Ne használd a firefoxot..írtam valszeg tegnap is h ha másnál nincs ilyen akkor mást kell használni..problem solved.... -
petya2012
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #14501 üzenetére
kipróbáltam ezt a chrome-t teljesen oké volt 1900-on ment majdnem mindig
most megnyitottam a firefoxot,egyből 3600vmi van a háttérben
majd még megnézem vmelyik nap torrent nélkül mit produkál
esetleg valaki használ chrome-t??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest