- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31976 üzenetére
Azon a HDD-n egy random I/O benchmarkot tudnál csinálni?
-
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31967 üzenetére
Partíció elnevezése lesz az.
> "Egyébként lehetséges, hogy emiatt nem nagyon találnak meg a leecherek?"
Nem.> "Erre mi lehet a magyarázat, vagy megoldás?"
Portforwarding rendesen be van állítva? UPnP? Tűzfal nem fogja meg?
Routernél mik voltak a beállítások? Itt mik a beállítások?
Ugyanazok a torrentek futnak most kisebb feltöltési sebességgel? A seederek és a leechereknek mi az aránya? -
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31964 üzenetére
jobb egérgomb a partícióra -> label (talán címkének fordították le; nem tudom, mert angol nyelvű oprendszerem van)
-
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31961 üzenetére
Ez úgy hangzik mintha baj lenne a jogosultságokkal. Vedd birtokba:
sudo chown felhasznalo_neved /media/kulso_hdd -R
(#31962) tnilabk
Ha gparteddel címkét adsz a meghajtónak, akkor /media/cimke mappa alá kell felcsatolnia a külső meghajtót. -
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31958 üzenetére
> "Transmissionba nemes egyszerűséggel nem nyílnak meg a .torrent fileok."
Az baj. Mi a hibaüzenet? Társítva van a .torrent fájlok a transmissionnal?> "Esetlegesen tudnátok javasolni egy torrent klienst?"
qBittorent
Telepítéséhez a terminálba írd be:sudo apt-get install qbittorrent
vagy a szoftverközpontból (vagy ami a MATE-hez jár) telepítheted.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz Tav-Csoves #31944 üzenetére
Bootolás közben nyomogasd az ESC billentyűt, amíg egy boot-eszköz választó menü meg nem jelenik.
Én inkább egy Xubuntu vagy Lubuntu-t raknák fel. Torrentezni azokkal is tudsz és nem fog akadályozni a Unity lassúsága.
-
kispx
addikt
válasz gyulank #30241 üzenetére
Melyikre gondolsz?
Ubuntuban mindig is volt címsáv. -
kispx
addikt
válasz ubyegon2 #29694 üzenetére
az ubuntu-mate-desktop és a mate-desktop összekeverhetőségére gondoltam.
Attól hogy az ubuntu-mate-desktop csomagot leszedted, attól még megmaradtak a függőségei (= firefox, transmission, pdf olvasó ...)
De ha az egyik függéségét távolítod el (pl transmission), akkor már az ubuntu-mate-desktopnak nem lesz meg az összes függősége (= törött csomag lesz belőle). Emiatt a transmission eltávolításakor az ubuntu-mate-desktop csomagot is törölte, mivel az igényli az összes függőségét, a transmissiont is beleértve.
-
kispx
addikt
válasz ubyegon2 #29691 üzenetére
Egy kicsit megpróbálom leegyszerűsíteni:
ubuntu-mate-desktop: mate-desktop + hozzá egy csomó program (pdf olvasó, transmission, firefox, ...). és beállítás. Ennek a lényege, ha ezt a csomagot feltelepíted, akkor megkapod azt amit az Ubuntu MATE DVD-n van. Szóval olyan, mint ha a DVD-ről raktad volna fel a rendszert. Megvan minden programja, beállítása, témája, ikonjai, .. stb.
mate-desktop: Ez csak magát a MATE-et tartalmazza. Ha ezt rakod fel, akkor csak egy MATE-ed lesz, nem lesz böngésződ, PDF olvasód, stb. Ezeket külön kell majd felraknod. Ugyancsak nem kapsz hozzá témákat, ikonokat. Maximum egy alapértelmezettet.
Ugyanez az analógia megfigyelhető a többi Ubuntu kiadásnál:
ubuntu-desktop vs. unity
kubuntu-desktop vs. plasma-desktop
xubuntu-desktop vs. xfdesktop4Természetesen a legszerencsétlenebb neve pont a MATE-nek van, mert könnyen összekeverhető
-
kispx
addikt
válasz ubyegon2 #29687 üzenetére
Az csak egy meta csomag. Nincs mögötte konkrét program (csak 2 db fájl), függőségei vannak. Arra való, ha feltelepítjük ezt a csomagot, akkor a függőségeit felrakja. (Aminak a célja egy komplett mate desktop programokkal együtt. Ha csak a mate desktop kell, akkor csak a mate-desktop nevű csomag a lényeg)
-
kispx
addikt
Igen, adatvesztés nélkül is visszalehet csinálni. (Már ha a Mint-et nem számítjuk veszteségnek )
Kb ugyanannyi helyet foglal, mint a Xubi. Azt hiszem 16 GB partíció méret alatt reklamál, de csak 3-4 GB-t fog foglalni. De lehet, hogy rosszul emlékszek.
1) Gparted-del lecsípsz pár GB-ot a Mint-nek.
2) Majd a mint telepítőjében amikor megkérdi, hogy hova telepítse, akkor válaszd ki, hogy "valami más"
3) A lecsípett partíciónak add meg a "/" csatolási pontot.
4) Folytasd tovább a telepítést. Majd ha felment és nem tetszik, akkor
5) Fogod a Xubi telepítőjét és helyreállítod a grub-ot.
6, Majd a Gparted-del törlöd a Mint partícióját és hozzáfűzöd ahhoz a partícióhoz, amelyből lecsípted. -
kispx
addikt
válasz lionhearted #28484 üzenetére
Az LTS-ben az a "különleges", hogy hosszú életciklusú így a legtöbb hiba kijavítása után még hosszú ideig lehet használni a gépet. Nincs nekem annyi időm, hogy fél évente random hibákkal szórakozzak. Jó nekem az LTS is. Kipróbáltam a 16.10-et is (csak live-ban). A legelső dolog ami szembetűnt, hogy nem tudtam a wifire csatlakozni. Ilyen szerintem egy otthoni rendszerben is megengedhetetlen. 2-3 hónap alatt egész pofásan rendbe szokták hozni a köztes kiadásokat is. Csak akkor már alig maradt valami az amúgy sem hosszú életciklusából.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Én csak a kérdező kérdésére válaszoltam. Én sem használok sandboxot sem Linux, sem Windows alatt.
> "és ez lenne a lényeg...mi lehet az a Linuxra nézve káros akármi, amit visszafoghat ? "
Visszafoghat. Az egy másik kérdés, hogy lesz-e mit visszafogni Nagyságrendekkel kevesebbet támadják a Linuxokat. -
kispx
addikt
válasz ubyegon2 #28255 üzenetére
Senki sem akar Win-t csinálni belőle. De a linux sem hibátlan. Ugyanúgy létezik a buffer overflow, use after free, stb. támadási lehetőségek. Ilyen támadásokat nem csak Winnek szánhatnak, hanem a többi oprendszert használóknak.
> "más kérdés, hogy Linuxon nincs folyamatosan rendszermemóban a virusírtó meg a tűzfal"
az ufw nem tűzfal? -
kispx
addikt
válasz szoke12 #25862 üzenetére
> "Milyen nyelven érdemes elindulni, és milyen környezettel?"
Amilyen nyelven tudsz, és amelyik környezet kézre áll.Én C++ + Qt párost használok.
C# alatt emlékezetem szerint a GTK#-pal tudsz grafikus felületet csinálni. Ha jól látom, akkor már Winforms-szal is.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Közben megjelent a 15.04. A http://cdimages.ubuntu.com-ról tölthető. Találtam két magyar oldalon lévő cikket is a kiadásról, akiket érdekel azoknak belinkelem:
Komoly újdonságok az Ubuntu 15.04-ben
Megjelent az Ubuntu 15.04 Vivid Vervet -
kispx
addikt
Kezdőként simán lehet egy nem LTS disztóval is ismerkedni (én sem LTS-sel kezdtem). Viszont arra számolj, hogy ha most csütörtökön megjelenik a 15.04 akkor az első pár hétben gyakran lehet látni, azt XY alkalmazás összeomlott szöveget és más egyéb hibák is előfordulhatnak. (Még nem néztem rá, szóval nem tudom, hogy jelenleg hogyan áll a fejlesztés, de hétvégén én is kifogom próbálni a 15.04-et MATE és XFCE kiadásban.) Ezenfelül csak 9 hónap támogatás van rá. Utána a frissebb kiadásra érdemes frissíteni.
Az Ubuntu Mate-nek ez lesz az első hivatalos kiadása. Nem próbáltam, de mivel közös az alapjuk sok eltérés nem lesz közte. A Mint egy kicsit később szokott megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Nem kerülnek át. Az LTS-nél megmaradnak a régebbi programok. (Azért vannak kivételek: pl Firefox, Chromium, Thunderbird mindig a legfrissebbre fog frissülni.)
Belekerülhet egy nem biztonsági frissítés is. Lehet, hogy csak egy bugot javítanak egy program frissítésével. Itt megjegyezném, hogy a LTS nem azt jelenti, hogy együtt kell élni a kicsit régebbi programokkal. Lehet különböző tárolókat felvenni, amiben a frissebb verzió van meg az adott programnak. Ubuntuéknál nem tudom, hogy a MATE frissítése hogyan halad.
Ezenkívül az előttem lévő hozzászólásokat kiegészíteném azzal, hogy az Ubuntuék szokása, hogy úgy adják ki a következő verziókat, hogy minden órában összeomlik egy program. Az ilyen bugokat, majd a kiadást követően fogják javítani. Míg a 14.04-nál már rengeteg hibát befoltoztak.
-
kispx
addikt
válasz szundybence #20388 üzenetére
Az unetbootin fut win alól is.
-
kispx
addikt
válasz Atlantisz48 #20213 üzenetére
Linux abszolút kezdőknek topic összefoglalója szerint:
Grub2 rendszertöltő újratelepítése:
Például egy Windows telepítés szükségessé teszi, hogy újratelepítsük a Grub rendszertöltőt. Ezt könnyen meg lehet tenni, nem kell a teljes disztrót újratelepíteni. Fogjuk meg disztribúciónk "live" rendszerbetöltő lemezképét, majd bootoljunk be róla. Ha a disztribúciónk nem tud ilyet, használhatunk egy másik, szintén Grub-ot használó, live képes Disztrót is.
Miután a bootolás megtörtént, indítsunk el egy terminált. Ott su -, vagy sudo parancs után adjuk ki az (C)fdisk -l(/C) parancsot, így meglátjuk, hogy hol van a számítógépünk merevlemezén a Linuxunk telepítve.
Tételezzük fel, hogy hogy az "A" merevlemez 5. partíciója (sda5) az. Ekkor fel kell csatolni ezt a partíciót a live rendszer fájlrendszerébe, például a /mnt mappába így: (C)mount /dev/sda5 /mnt(/C) , megfelelő jogokkal. Ezek után már csak egy parancs a Grub telepítése:
(C)grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sda(/C)
A parancs lefutását követően már újra is indíthatjuk a gépet, a Grub menü fog fogadni minket. Amennyiben nem látszana a Windows a választható opciók közül, akkor adjuk ki a (C)sudo update-grub(/C) vagy a (C)sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg(/C) parancsok egyikét, miután bebootolt a rendszerünk. (ez disztribúció függő, de az eredményük ugyanaz lesz, a grub megkeres minden rendszerbetöltőt és elhelyezi a boot menüben) -
kispx
addikt
Sziasztok,
február 5-én nem kellett volna egy frissített CD képet kiadniuk (Ubuntu 14.04.2)? Valaki nem tudja, hogy lett vele? -
kispx
addikt
válasz SFAkos #20080 üzenetére
Az hogy hddvel. mennyivel lesz lassabb azt nem tudom, mert nincs SSD-m. De értelemszerűen lassabb lesz.
A partíciómérethez pedig elfeleltettem, hogy adatokat is szeretnél tárolni akkor, azokat is számíts bele. Amit én mondtam, az csak a rendszer maga. Én a filmeket, képeket ... egy másik partíción tárolom.
+ Ha szeretnél hibernálni, akkor kell mellé neked egy 6 GB-os swap partíció is.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz SFAkos #20078 üzenetére
Az idő előrehaladtával nem nagyon fog nőni a mérete. Az apt cache meg a régi kernelek fognak foglalni helyet, azok pedig törölhetőek.
Szerk.: A Xubuntu-nak (Az Ubuntu XFCE ablakkezelővel ellátott kiadása) sosem volt nagyobb partíció adva mint 30 GB. Jelenleg kb 7 GB foglalt.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz SFAkos #20076 üzenetére
Azzal a 25-30 GB hellyel az alaptelepítés bőven elfér. (Hacsak nem akarsz sok Steames játékkal játszani)
Az NTFS partíciókat látni fogod, de mivel Win 8.1 a másik operációs rendszer, azért abban ki kell kapcsolnod a fast bootot (power options -> Choose what closing the lid does -> Turn on fast startup elől vedd ki a pipát.)
Ha nem jönne be a GNOME, akkor utólag is válthatsz.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz Aethelstone #18402 üzenetére
Vagy csak aag visszatért.
-
kispx
addikt
válasz toth_janika #18353 üzenetére
firefox, rhytmbox, deluge paranccsal lehet futtatni. (kisbetűkkel).
-
kispx
addikt
válasz ubyegon2 #18323 üzenetére
Valahol olvastam* ennél az ábránál, hogy ez csak a DE-k memóriahasználatát ábrázolja, az alatta lévő dolgok (kernel, stb..) és, a disztróhoz csomagolt többi automatikusan induló programét nem. Így egy mint vs chakra nem fogja ezt tükrözni.
Hirtelen nem találom a linket ezért nem linkelem.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Xubuntura valki frissitett már? Mennyi bug van benne?
-
kispx
addikt
Amíg végigolvastam a threadet, addig lejárt a szerkesztési idő.
Ha Win 8.1-gyel akarsz közös partíciót használni, akkor kapcsold ki a fast boot-ot, mert újabban nem fogod tudni felcsatolni az adatpartíciódat (vagy régebbi eseteknél felcsatolod, csak adatvesztéssel fog járni az írás)
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Aha, tudsz olyat csinálni.
Elindítasz egy terminált.
sudo nano /etc/default/grub (enter és beírod a jelszavadat)
Majd megkeresed a GRUB_DEFAULT=0 sort. És a számot átírod, annak a operációs rendszernek a számára amit el akarsz indítani.Majd ctrl + x paranccsal kilépsz a nano-ból. (a kérdésre értelemszerűen igennel (y vagy i, [lokalizációtól függően], majd egy enter)
Majd egy sudo update-grub2 parancsot kiadsz.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Valaki próbálta már?
Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 on a Nexus 7
Vélemény? Alakulgat már vagy még mindig olyan gagyi mint volt? -
kispx
addikt
válasz mAtThEw0319 #16392 üzenetére
Nem tudom, mert egyiket sem használom
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz mAtThEw0319 #16269 üzenetére
Angolul: startup?
Ubuntu Mini.iso-ból lett felrakva? -
kispx
addikt
válasz mAtThEw0319 #16221 üzenetére
fájl -> létrehozás -> képernyőkép -> lefotózandó terület kijelölése
-
kispx
addikt
válasz mAtThEw0319 #16218 üzenetére
Másodikra: a gimpnek van ilyen funkciója.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz csiben1 #15766 üzenetére
Transmission a neve.
Nyitsz egy terminált, és elkezded gépelni a program nevét, és közben nyomkodod a TAB billentyűt ekkor felkínálja azokat a programokat amiket elérhetsz. Próbáld ki. Nem kell megijedni a termináltól, segít.
Vagy a system monitor alkalmazásnál megnézed, hogy milyen programok futnak.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz csiben1 #15761 üzenetére
Melyik programot akarod elindítani?
Először terminálban próbáld megnézni ha nem megy. Ott a TAB billentyű nyomkodásával felajánlja az elérhető programokat.
Általában ezekben a könyvtárakban vannak a futtatható fájlok (browse gombbal innen is kiválaszthatod)
/bin
/sbinA többit jól gondolod.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz csiben1 #15758 üzenetére
Általában nem szükséges az elérési útvonalat beírnod mivel a PATH változóban benne van (= Ha kiadsz egy parancsot akkor az ebben a változóban szereplő könyvtárakban keresi + az aktuális könyvtárban)
Szóval elég csak a parancs nevét oda beírnod, nem kell elérési útvonal. Kivéve, hogyha a csomagkezelőt megkerülted. (Ez esetben neked kell tudni, hogy hova telepítetted az alkalmazást.)
-
kispx
addikt
válasz #10726912 #15757 üzenetére
1) Installáld PPA-ből
2)
A /usr/share/applications/ helyre hozz létre egy seamonkey.desktop nevű fájlt, aminek a tartalma:[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Firefox Web Browser
Comment=Browse the World Wide Web
GenericName=Web Browser
Keywords=Internet;WWW;Browser;Web;Explorer
Exec=firefox %u
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
Icon=firefox
Categories=GNOME;GTK;Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;application/xhtml+xml;application/xml;application/rss+xml;application/rdf+xml;image/gif;image/jpeg;image/png;x-scheme-handler/http;x-scheme-handler/https;x-scheme-handler/ftp;x-scheme-handler/chrome;video/webm;application/x-xpinstall;
StartupNotify=trueA félkövérrel szedett sorokat cseréld a seamonkey indítófájljára és az ikonfájljára.
Szerk.: És a nevére.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Nincs benne. Kiszedték, mert nem csak a Win8-cal voltak vele gondok. De külön elérhetőnek kellene lenni. Viszont a honlapja az ubuntu.com-ra irányít át. De itt megtalálható külön.
Szerk.: Vagy az eggyel előttem lévő hszben is megtalálható
(#15157) propra
A Software Centerben nincs benne?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Csillagközi vagányoknak: Doing more with your Unity8 preview session in Ubuntu 14.04
-
kispx
addikt
Búcsú egy Ubuntu alapú disztrótól:
Lehúzta a rolót Pear OS; titokzatos cég kezében a disztró jövője -
kispx
addikt
válasz sanchomuzax #13181 üzenetére
Chromium alatt nem tapasztaltam. Szerintem egyedi hardver/illesztőprogramnál áll fent a probléma.
-
kispx
addikt
Pipeline-val megy?
-
kispx
addikt
válasz ngabor2 #13082 üzenetére
A 13.10 épülő mint petrán kiadtam a apt-get install kubuntu-desktop parancsot és az alábbi csomagokat szerette volna felrakni, szóval valószínűleg ez lesz a 13.10-es lista
akonadi-backend-mysql akonadi-server ark audiocd-kio dolphin freespacenotifier kate-data katepart kde-base-artwork kde-baseapps-data kde-runtime kde-runtime-data kde-style-oxygen kde-wallpapers-default kde-window-manager kde-window-manager-common kde-workspace kde-workspace-bin kde-workspace-data kde-workspace-kgreet-plugins kde-zeroconf kdelibs-bin kdelibs5-data kdelibs5-plugins kdepasswd kdepim-runtime kdepimlibs-kio-plugins kdoctools khelpcenter4 kio-audiocd klipper kmix konsole ksnapshot ksysguard ksysguardd kubuntu-desktop libaio1 libakonadi-calendar4 libakonadi-contact4 libakonadi-kabc4 libakonadi-kcal4 libakonadi-kde4 libakonadi-kmime4 libakonadi-notes4 libakonadi-socialutils4 libakonadiprotocolinternals1 libattica0.4 libboost-program-options1.53.0 libboost-thread1.53.0 libcln6 libdlrestrictions1 libdmtx0a libepub0 libgps20 libkabc4 libkactivities6 libkalarmcal2 libkatepartinterfaces4 libkcal4 libkcalcore4 libkcalutils4 libkcddb4 libkcmutils4 libkcompactdisc4 libkde3support4 libkdeclarative5 libkdecorations4abi1 libkdecore5 libkdesu5 libkdeui5 libkdewebkit5 libkdnssd4 libkemoticons4 libkephal4abi1 libkfbapi1 libkfile4 libkgapi2-2 libkholidays4 libkhtml5 libkidletime4 libkimap4 libkio5 libkipi-data libkipi11 libkjsapi4 libkjsembed4 libkldap4 libkmbox4 libkmediaplayer4 libkmime4 libknewstuff2-4 libknewstuff3-4 libknotifyconfig4 libkntlm4 libkolab0 libkolabxml0 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkparts4 libkpimidentities4 libkpimtextedit4 libkpimutils4 libkprintutils4 libkpty4 libkresources4 libkrosscore4 libkscreensaver5 libksgrd4 libksignalplotter4 libktexteditor4 libkunitconversion4 libkwineffects1abi4 libkwinglesutils1 libkwinglutils1abi3 libkworkspace4abi2 libkxmlrpcclient4 liblightdm-gobject-1-0 liblightdm-qt-3-0 libmailtransport4 libmicroblog4 libmusicbrainz5-0 libmysqlclient18 libnepomuk4 libnepomukcleaner4 libnepomukcore4abi1 libnepomukquery4a libnepomukutils4 libnepomukwidgets4 libntrack-qt4-1 libntrack0 libokularcore3 libphonon4 libplasma-geolocation-interface4 libplasma3 libplasmaclock4abi4 libplasmagenericshell4 libpolkit-qt-1-1 libpoppler-qt4-4 libprison0 libprocesscore4abi1 libprocessui4a libqalculate5 libqalculate5-data libqapt2 libqapt2-runtime libqca2 libqimageblitz4 libqjson0 libqrencode3 libqt4-qt3support libqt4-sql-mysql libsolid4 libsoprano4 libssh-4 libstreamanalyzer0 libstreams0 libsyndication4 libtaskmanager4abi5 libthreadweaver4 libweather-ion6 libxcb-damage0 libxcb-xtest0 libxerces-c3.1 libxml2-utils libxp6 lightdm lightdm-kde-greeter mysql-client-core-5.5 mysql-common mysql-server-core-5.5 nepomuk-core-data nepomuk-core-runtime ntrack-module-libnl-0 okular oxygen-cursor-theme oxygen-icon-theme phonon phonon-backend-gstreamer plasma-dataengines-workspace plasma-desktop plasma-netbook plasma-scriptengine-javascript plasma-widgets-workspace python3-pykde4 python3-pyqt4 python3-sip python3-software-properties qapt-batch shared-desktop-ontologies software-properties-common software-properties-kde soprano-daemon systemsettings
-
kispx
addikt
válasz ngabor2 #13075 üzenetére
Az egyes KDE-s programokat is le kell törölni. Google ezt a parancsot dobta
sudo apt-get purge akonadi-facebook akregator amarok amarok-common amarok-utils apport-kde apturl-kde ark audiocd-kio bluedevil calligra-data calligra-libs colord-kde cryptsetup dolphin dragonplayer freespacenotifier gnupg-agent gnupg2 gpgsm gstreamer0.10-qapt gtk2-engines-oxygen gtk3-engines-oxygen gwenview ibus-qt4 kaccessible kaddressbook kamera kamoso kate kcalc kde-base-artwork kde-baseapps-bin kde-baseapps-data kde-config-gtk-style kde-config-tablet kde-config-telepathy-accounts kde-config-touchpad kde-style-oxygen kde-telepathy kde-telepathy-approver kde-telepathy-auth-handler kde-telepathy-contact-list kde-telepathy-data kde-telepathy-filetransfer-handler kde-telepathy-integration-module kde-telepathy-minimal kde-telepathy-send-file kde-telepathy-text-ui kde-wallpapers-default kde-window-manager kde-window-manager-common kde-workspace kde-workspace-bin kde-workspace-data kde-workspace-kgreet-plugins kde-zeroconf kdegames-card-data kdegames-data kdegraphics-strigi-analyzer kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork-filesharing kdepasswd kdepim-kresources kdepim-strigi-plugins kdesudo kexi khelpcenter4 kinfocenter klipper kmag kmail kmenuedit kmix kmousetool knotes konsole kontact korganizer kpat kppp krdc krita krita-data ksnapshot ksysguard ksysguardd ksystemlog ktorrent ktorrent-data kubuntu-default-settings kubuntu-desktop kubuntu-docs kubuntu-firefox-installer kubuntu-netbook-default-settings kubuntu-notification-helper kubuntu-web-shortcuts kvkbd kwalletmanager libassuan0 libaudiocdplugins4 libbluedevil1 libcalendarsupport4 libchm1 libcln6 libdebconf-kde0 libepub0 libeventviews4 libfftw3-3 libgpgme++2 libgps20 libgrantlee-core0 libgtlcore0.8 libgtlfragment0.8 libibus-qt1 libincidenceeditorsng4 libindicate-qt1 libkateinterfaces4 libkblog4 libkcompactdisc4 libkdcraw-data libkdcraw21 libkdecorations4abi1 libkdegames6 libkdepim4 libkdepimdbusinterfaces4 libkdgantt2 libkephal4abi1 libkexiv2-11 libkexiv2-data libkipi-data libkipi9 libkleo4 libkmanagesieve4 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkontactinterface4 libkpgp4 libkrossui4 libksane-data libksane0 libksba8 libkscreensaver5 libksgrd4 libksieve4 libksieveui4 libksignalplotter4 libktnef4 libktorrent-l10n libktorrent4 libktpchat0 libktpcommoninternalsprivate3 libkunitconversion4 libkwineffects1abi4 libkwinglutils1abi1 libkwinnvidiahack4 libkworkspace4abi2 liblastfm1 liblightdm-qt-2-0 libllvm3.0 libloudmouth1-0 libmailcommon4 libmailimporter4 libmessagecomposer4 libmessagecore4 libmessagelist4 libmessageviewer4 libmuonprivate1 libmygpo-qt1 libokularcore1abi1 libopenal-data libopenal1 libopenconnect2 libopenctl0.8 libopenjpeg2 libopenshiva0.8 libplasma-geolocation-interface4 libplasmaclock4abi3 libplasmagenericshell4 libpoppler-qt4-4 libprocesscore4abi1 libprocessui4a libqalculate5 libqalculate5-data libqca2-plugin-ossl libqgpgme1 libqimageblitz4 libqoauth1 libqtglib-2.0-0 libqtgstreamer-0.10-0 libqtgstreamerui-0.10-0 libqtscript4-core libqtscript4-gui libqtscript4-network libqtscript4-sql libqtscript4-uitools libqtscript4-xml libqtshiva0.1 libreoffice-kde libreoffice-style-oxygen libruby1.9.1 libsolidcontrol4abi2 libsolidcontrolifaces4abi2 libspnav0 libsyndication4 libtag-extras1 libtaskmanager4abi3 libtelepathy-logger-qt4-1 libtelepathy-qt4-2 libtemplateparser4 libweather-ion6 libyaml-0-2 libzip2 lightdm-kde-greeter muon muon-installer muon-notifier muon-updater okular okular-extra-backends oxygen-cursor-theme partitionmanager pinentry-gtk2 pinentry-qt4 plasma-dataengines-addons plasma-dataengines-workspace plasma-desktop plasma-netbook plasma-scriptengine-python plasma-widget-facebook plasma-widget-folderview plasma-widget-kimpanel plasma-widget-menubar plasma-widget-message-indicator plasma-widget-networkmanagement plasma-widget-telepathy-chat plasma-widget-telepathy-presence plasma-widgets-addons plasma-widgets-workspace plymouth-theme-kubuntu-logo plymouth-theme-kubuntu-text print-manager python-pyudev python3-pykde4 python3-pyqt4 python3-sip qapt-deb-installer quassel quassel-data rdesktop rekonq ruby ruby1.9.1 skanlite software-properties-kde systemsettings tasks-icons ubuntu-release-upgrader-qt usb-creator-kde userconfig
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!