Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Csabi1984 #28200 üzenetére
75C935 van egy éve. A Dolby Atmos problémán kivül (az is csak a legújabb FW-knél jelentkezik), soha semmilyen bajom nem volt vele. Minden tökéletesen működik...
Következő TV-m is biztos TCL lesz (kivéve ha mondjuk egy jó QD-OLED vagy MLA leesik erre az árra, amire kevés az esély)
-
Parmezan77
junior tag
válasz
mikrofon #28189 üzenetére
Képminőségben (nincs black crush, sokkal jobb a shadow detail, peculiar highlight, black level, fényerő ergo HDR, motion handling). Hangban sokkal erősebb, van felfele lövelő hangszóró Dolby Atmoshoz. Nagyjából enyit jegyeztem meg.
A "conclusionben" mondta, hogy nagy előrelépés a 845-höz képpest. De még várok azért egy "profibb" rewiet. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Oraculus #28149 üzenetére
Én már nagyon várom, hogy Vhiktor kapjon egyet és írjon róla. Amerikai kritikák nagyon jók. Mondjuk azok a QM851 amerikai modelről szolnak, de elméletileg a 855 ugyanaz lesz. Van fent egy spanyol review a 855-ről, azt mondja, hogy nagy előrelépés a 845-höz képpest viszont sehogy nem sikerült neki 2500 nittnél többet mérni, prdig a TV 3500-at ígér. (az emrikai modelen mértek 5000 feletti fényerőt is, iggaz csak pár másodpercíg és Vivid módban)
Az ár az még biztos fog esni. Még most kezdenek bejönni raktárra, eddig csak mutatóban volt fent a régi árral. Realisan 10-15% al a 845 fölött lehet majd az ára 1-2 hónap múlva. -
-
Parmezan77
junior tag
válasz
winters123 #27770 üzenetére
C855 Európai model, ugyanaz mint a QM851. Tudtommal a TCL nem "gyengíti" az Európai modeleket az Amerikaikhoz képpest mint, ahogy a Hisense szokta tenni.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
BreamHunter #27759 üzenetére
Csak mielőtt "temetnénk" a TCL-t itt egy jó kis összahasonlító videó az új QM8-ról (nálunk C855). Szerintem 835-935 után ez lessz az új favorit. Csak kell egy kis idő, hogy normális szintre essen az ára
[link] -
Parmezan77
junior tag
Ha kábelezel arra figyelj, hogy a TV Ethernet adaptere csak 100 megabites. Ez nem lessz elég a nagyobb 4k tartalmak lejátszására (Pl. virágboltos 4k Remux verziók). Ez csak a kissebb bitrátájú tartalmakhoz vagy a streamelésre lesz elég. Ennél sokkal job a Wifi, persze ha a router elég közel van a TV-hez. Azzal elérhetsz akár 2-300 megabites sebeséget is, ez mindenre elég lesz. Ha mindenképpen kábeleznél akkor érdemes beszerezni egy USB Gigabit adaptert. 6-7 ezerért márt kapni elég jókat.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Oraculus #27522 üzenetére
Ha 75" öst akarsz akkor mindenképp a 935, az a jobb, hiába egy évvel korábbi. Ezt Vhiktor is írta korábban ( [link] )
Viszont a 845 is nagyon jó és ha minden szempontból "befér" a 85" (ár, hely stb.) akkor én a nagyobbat venném. Mindkettő nagyon jó árban van.
Negem 75C935 van és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #27412 üzenetére
Szerintem azért ez a grafikon még ma is érdekes mivel hiába manapság a TV-k nagy töbsége 4k, a tartalmak még nagy részben nem igazodnak annyira hozzá és a legtöbbször ahol kijön a különbség a "budget" és a "premium" TV-k között az a felskálázás lesz.
Teljesen más élményt tud nyujtani egy tartalom ha "megfelelő" távolságról nézed. Ezért is írtam, hogy nem mindegy mit nézel. Túl közelről egy FHD rosznak, pixelesnek tünhet, míg távolabról élvezetessé válik. Egy jó minőségű 4k (pl bluray vagy REMUX és nem a lebutított streaming) viszont közelebbről sokkal imerzívebb mig távolabról nem veszed észre a különbségeket. (Szerintem ez lehet az egyik oka az olyan kommenteknek is, hogy jobban tetszik X film 1080-ban mint 4k-ban).
És persze nem utolsó sorban ott vannak a személyes preferenciák. Pl. én nagyon szeretem az IMAX-ot a moziban mert akkor ott úgy érzem, hogy benne vagyok a filmben míg a feleségemet zavarja, hogy nem látja be az egész képernyőt. De valjuk be öszintén, hogy sokszor az is dönt, hogy mi fér be / mi mutat jól (pl az én nappalimba 75" a max és hiába van a kanapé majdnem 5 méterre, nagyobb TV-t csak akkor tudnák betenni ha kidobnám a mostani bútorunkat)
Van a témában egy rövideb videó ha valakit érdekel és készült eről egy hosszabb tanulmány is: [link] -
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
válasz
tigribigri #27181 üzenetére
Egy kis helyreigazítás nem U8KQ hanem U8HQ volt, az előző évi model. Bocsi, benéztem...
Ezért szeretem az eMagot. 30 nap visszaküldés és nem kérdeznek semmit... -
Parmezan77
junior tag
válasz
tigribigri #27179 üzenetére
Hát nekem így nézett ki a 75U8KQ, siralmas volt. [kép] [kép] [kép] [kép]
Én is azért rendeltem Hisenset előszőr mert a régi TV-m (ami még mindíg működik mint másodlagos TV) egy sima 4k ledes Hisense és tökre meg voltam vele elégedve. De ez kritikán aluli volt. Jah és a szervz azt írta erre, hogy ez normális jelenség egy LCD tévénél. Hálla Istennek még vissza tudtam küldeni a boltba... -
Parmezan77
junior tag
90% filmezés inkább este, sötétben (illetve nappal van redőny). Virágboltos 4k Remuxok (vagy a legjobb minőség ami elérhető) illetve sorik. Többi 10% Tv illetve egy kis gaming.
Így nekem a moziélmény a fontos és inkább képben mert társasházban lakom ahol sajnos nem nagyon illik "hangoskodni"
Már a C935 is óriási előrrelépés volt az előző sima LED TV-hez képpest de amikor vettem az értelmes Oledek kb 2x annyiba kerültek.
A mostani árzuhanások miatt gondolkodtam el a cserén. LGG2 - 750k, S90-800k C3-850k S95-950k (77") -
Parmezan77
junior tag
válasz
tigribigri #27166 üzenetére
U8KQ-t nem ajánlom senkinek. TCL előtt azt rendelztem, de olyan elviselhetetlen bloomingja és black crusha volt, hogy rögtön visszaküldtem. Sajnos az itteniek IPS panelosak amik egyszerűen nem tudnak felnőni a feladathoz. Miniledben a VA panel sokkal jobban teljesít.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
peanar #27138 üzenetére
Mindkettő jó választás. 935-nek több dimming zónája van ezért talán jobb a képminőség, főleg HDR és DV-ben 845-nek viszont nagyobb a fényereje (mondjuk a 935-nek sem kicsi, enyémen 1450 nittet mértünk).
Ha inkább TV-zés akkor 845 de ha inkább 4k HDR/DV filmeket néznél akkor szerintem 935. -
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #26842 üzenetére
Igazolni tudom. Legutolsó FW tényleg nagyon sokat javított a képminőségen. (75C935)
Mostanában sokat gondolkodtam OLED-en de mikor nézek egy jó minőségű DV filmet és látom a fényerőt és kontrasztot mindig meggondolom magam, hogy megéri-e majdnem kétszer annyi pénzt kiadni egy 77" G3-ért mert úgy érzem a C3 nem lenne elég "fényes" ezek után... -
Parmezan77
junior tag
válasz
st6969 #22557 üzenetére
Mondjuk ez vicc ami ebben az országban folyik. Német amazonról rendeltem néhány dolgot, mára igérték, már tegnap megérkezett...
Itt rendeltem társasokat karácsonyra, a futár nem értesített mikor jön (GLS). Mikor hívott, nem voltam otthon, megkértem hozza ki másnap. Két napíg nem halottam felőlle, mikor felhívtam mondja, hogy fogalma nincs hívjam fel a központot. Központban mondták, hogy ráírta, hogy hibás cím, nincs kapucsengő. Mondtam a központnak, hogy küldjék ki és a futár legyen szíves hívjon mint ahogy előszőr is tette. Persze következő nap hív, hogy megkapta a csomagot, hozza, mintha misem tőrtént volna... (jah és ez a futár jár már évek óta ide) -
Parmezan77
junior tag
Hali,
Tudtommal a futár csak a csomag felbontását köteles megvárni, ha a címzett arra kéri. Az üzembe helyezést azt már nem.
Amint írtad, üzembehelyezést nyílván dokumentálni lehet és a ezért van a 14 napos elállási lehetőség a webshopoknál, illetve a 3 napos kötelező csere a hibás termékre.
Amúgy én erdélyből költöztem jópár éve Budapestre, és eddig bármilyen garanciális problémám volt az eMag volt a legkorrektebb. Legalább 15-20 éve vásárolok tölük. Ezért ha tehetem, mindent náluk vásárolok, ha nem túl nagy az árkülönbség... -
Parmezan77
junior tag
válasz
Celtis #22009 üzenetére
75C935 van már kb fél éve. Kalibrálás után a csik eltünt, nekem nem látszik vagy nem veszem észre. Persze ha kimerevítek eggyes DV filmeket pontosan megadott képkockáknál akkor talán észre lehet venni, de ez már megint olyan ami a mindennapos használatnál nem látható.
Viszont a fekete szép mély, a HDR/DV tartalmaknak olyan kontrasztja van, hogy lemászik a tvről és nem mellesleg a szélesvásznú filmeknél a csík az fekete -
Parmezan77
junior tag
válasz
Cartmenn #21614 üzenetére
Hali,
A ngymenüs "workarround"-ot ismerem. Nekem a fő problémám az, hogy egy pár hete még biztos nem így működött, hanem amikor kiválasztottam a jobb oldali menüből a kép beállításokat akkor az eltünt és felhozta a ball oldali menüt és a képet is visszaállította a normális fényerőre.
Az autómatikus frissítés mindig is ki volt kapcsolva, attól függetlenül, lehet, hogy valamit rányomott a TCL. Nyelvet próbáltam, de nem segítette, mondjuk nem is számítottam rá. Nálam minden rendszer angolul van, nem tudok megbékélni a sokféle, néha elég magyartalan, fordítással... -
Parmezan77
junior tag
Sziasztok. Tapasztalt valaki már ilyet? A jobb oldali menü beragad, nem tünik el. Így nem a valós képet látod (mikor fent van a menü, a kép sötétebb) így nem lehet normálisan állítgani. Pár napja tapasztaltam 75C935 FW582. Frissítettem 592-re de az nem oldotta meg. A TV minden nap áramtalanítva van. Kiváncsi vagyok látott-e már valaki ilyet és van-e valami megoldás mielőtt csinálok egy reset all - reset shop kombót. Megspórolnám a fárdságot
-
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
válasz
#32839680 #21492 üzenetére
TCL-nek a frisítés az egyik legnagyobb rákfenéje. Én még sosem kaptam online frisítést. Eredetileg 474 volt a TV-n ami több mint 1 éves és arra is azt mondja, hogy a legfrissebb.
Igaz, hogy a Telegram nem hivatalos oldal, viszont az összes olyan FW amivel az újabb készülékek jönnek ki a gyárból, ott van. Ergo nem egy XDA-szerű oldal ahol custom FW-k lennének.
Szerintem tuti a TCL üzemelteti csak így sokkal könnyebben megússzák ha valami nagy gebasz lenne mert egyszerűen azt mondják, hogy az nem az ő oldaluk, így nincs semmi felelősség vállalásuk érte. -
Parmezan77
junior tag
válasz
kovacsit #21433 üzenetére
Szia Kovacsit. Az egész kikövetkeztethető nagyon egyszerűen:
A streamingek átlag 20-25 Mb / secundumos tömőrítést használnak a 4k filmeknél. Egy BD Remux (BlueRay lemezről rippelt) film általában 60-70 Mb/s között szokott lenni, de van olyan anyag ami 90 felett van.
Ami nagyon fontos, hogy ez átlag bitráta ami lehet 2-3x több vagy kevesebb egy adott időben. Az egész attól függ, hogy mekkora különbségek vannak az egymás után következő képkockák között. Ha a film elég statikus, lassan mozgó részen van akkor kevesebb viszont gyorsan mozgó részeknél, gyakori jelenetváltásokkal ott durván meg tud ugrani. És mivel manapság leginkább ez a jelemző az "átlasgosan" nézett filmekre, ezért a virágboltos BD-Remux releasekhez nem lesz elég a 100 Mb/s. Főleg azért mert ez is lemérve, kábelen inkább olyan 80 körül van.
Nekem hálózaton megosztott külső meghajtóim vannak, és kipróbáltam mindent (Plex, Vimu, Kodi, VLC, JustPlayer) minden akadozott a TV saját LAN-ján. Egy Gigabittes stick 5000 forintért viszont mindent megoldott és nem kellett vagyonokat befektetni. Ha kifizet az ember 5-600k-t egy TV-re ez már nem sok azért, hogy jobb minőségbennézhesse a filmeket.
Nyílván ha nem nézel ilyen tartalmakat, vagy nem hálozaton osztod meg a média tárolódat, akkor nincs rá szükség, a 100 Mb tökéletesen elég.
Peace -
Parmezan77
junior tag
válasz
#32839680 #21328 üzenetére
A dokumentum tényleg megtévesztő, viszont ha megnézed a szerződési feltételekben egy holland cég van. Nem hiszem, hogy a GVH tud ezzel bármit kezdeni sajnos. Még cégadatok sincsennek megadva, így nekem még az is kétséges, hogy ezt valaha a magyar szervíz elfogadja majd. De ne így legyen mert nekem sikerűlt regisztrálni még anno...
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #20928 üzenetére
Szerintem itt senki nem mondta, hogy kamu. Arról volt csak szó, hogy a fellelhető DoVi releasek legnagyobb része hibásan van elkészítve. Pl behúzzák mkv-ba hibás RPU-val. Vagy olyan profil 7 releseket adnak ki amit kb semmi nem tud helyesen lejátszani. Vagy áthúznak profil 5 filmeket profil 8-ba csak azért, hogy legalább HDR-ben lejátsza minden nem DoVi képes készülék. Viszont ez nem csak az általad említett releasernél probléma, hanem kb mindenkinél. És amint leírtam, nem is a magyar releaserek a hunyók mert az esetek legnagyobb részében semmi mást nem csinálnak, csak egy külföldi releasre ráhúzzák a magyar hangot.
Ha beleolvasol ebbe a topicba, sokmindenre választ kapsz. Ajánlom figyelmedbe csikosmalac hozzászóllásait. [link] -
Parmezan77
junior tag
válasz
koxminator #20673 üzenetére
Én vettem át Árkádban, csak kibontják, hogy nem törött a képernyő. Annyira nem szedik szét, hogy bekapcsold. Amúgy ha bármi baj van az Emag küldi a futárt és elviszik tőled, nem kell vele szarakodni.
-
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
Ránéztem az UFO-s releasekre. A M3gan egész jó a világos jeleneteknél, de a beltérieknet inkább közepesnek mondanám. A Mawerick az szerintem nem elég világos. A kontrasztot is inkább közepesnek látom mindegyiknél. De nyilván ez nagyon szubjektív vélemény
TCL 75C935, kalibrálva. -
Parmezan77
junior tag
Hát éppenséggel a Dolby oldalán van egy minimum követelmény, de nyilván "a pénz beszél"
"Dolby does recommend using the highest quality displays available when creating Dolby Vision content. As a general guideline, Dolby recommends the following minimum image quality specifications for an HDR grading / mastering display:
1,000-nit peak luminance 200,000:1 contrast ratio DCI-P3 Color Gamut ST.2084 (PQ) EOTFD65 Whitepoint" -
Parmezan77
junior tag
Ezt nem úgy kellene értelmezni, hogy egy DV tartalom el kellene érje az 1000 nit peak brightnest? Mert ha igen akkor ami az alatt van akkor az nem is lenne nevezhető DV-nek. És itt is leírja, hogy HDR tartalomnál a csúcs fényesség nagyon fontos. Nem mindegy szerintem kontraszt és fényesség szempontjából, hogy egy képen mi a különbség a fényes és a sötét pontok között. És 1000 vs 400 az pont 2,5-szeres különbséget jelent ami szerintem nagyon sok.
-
-
Parmezan77
junior tag
Csak egy gondolat a sötét a DV témához. Itt hagyok 4 példát arra, hogy mennyire függ az anyagtól, hogy mit látunk.
1. Példa, Creed III. Ami azt bizonyítja, hogy teljesen mindegy ki a releaser ha mindenki ugyanazt a s**r alapanyagot használja. Továbbá mivel az egész film max fényereje 100 nitt körül mozog (nagyon ritkán eléri a 200 nitet) ezért természetes, hogy egy sötét alíg nézhető filmet kapunk. Azt is érdemes megnézni, hogy ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy Remux wagy WebDL. [kép] [kép] [kép]2 Példa, Prey. Ez már az elfogadható minőség, átlag max fényesség 200 nitt körül mozog (mondjuk itt elég sok az esti jelenet). Itt már a fényes jelenetek elég jók. Mondjuk a nap még mindig nem süti ki a szemed, viszont a max fényesség töbször átlépi a 600 nitet ami már egy elég nézhető minőséget produkál. Sötét jelenetekben már nincs black crush. [kép]
3 Példa Blue beetle. Ez már egy jobb, igaz, dinamika szempontjából, nem túl acélos DV. Viszont fényerő szempontjából ez már olyan 600 nit körülre lett belőve. Itt konkrétan szépen látszik minden jelenet. Néha a fény már túl erős is. Itt már a sötét részeknek is elég jó dinamikája van, igy a lámpafényes jelenetek is kontrasztosak lesznek. [kép]
4. Példa Independence day. Ez már dinamika és fényerő szempontjábol az egyik legjjobb példa. Igaz, hogy az átlag max fényerő csak 400 nitt körül mozog, viszont vannak jelenetek amik meghaladják az 1500 nitet és a fényes jelenetek mind 1000 nit körül mozognak. Itt konkrétan például az egész képernyős robbanások kiégetik a szemet, olyan fényesek. A sötét dinamika is nagyon jó így jók lesznek a kontrasztok. Sajnos ezek a releasek elég ritkák [kép]
+1 Ez nem DV hanem egy HDR10 a jobbak közül. Igaz a dinamikálya nem annyira jó mint egy jó DV-nek de kb a harmadik és negyedik példa minősége közt van. Nagyon szép képet ad világos és sötét jeleneteknél is. A max fényerő pedig itt is sokszor 1000 nit felett van. [kép]
Egy szó mint 100, hiába van 1000-1500 nitre képes TV-d, ha egy 100 nites "kamu" DV-t nézel. Sötét lesz és ha utánna nézel egy jó minőségű HDR-t akkor persze úgy érzed hogy a DV csak egy "paraszt vakítás".
Gondolkodtam már azon, hogy ezért ki a hibás, de valószinűleg a hiba már a forrásnál van... -
Parmezan77
junior tag
Csak, hogy ne maradjak ki a buliból.
75C935 Nem látok változást a DV képeken, viszont az 590-el nekem úgy tünik, hogy a HDR sokkal szebb és kontrasztosabb lett.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Celtis #20350 üzenetére
Csak Dovi tartalomnál van és nem mindig látszik. Nekem kalibrálás után nagyon halvány és tényleg csak bizonyos esetekben látszik. Engem nem zavar észre sem veszem ha nem kimondottan arra figyelek erőssen. Itt vannak képek róla [link] de mintha az utólsó FW-k óta még annyira sem lenne látható. Estére majd rá nézek megint a Dune-s jelenetre...
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #20282 üzenetére
NFO-bol sehogy nem lehet megtudni. Magyar releserek nagyjábol azt csinálják, hogy az angol releasre ráhúzzák a magyar hangot és kész. Nem törődnek vele, hogy milyen a minőség. Általában nagyon kevés a nativ Bluerayről leszedett Dovi. Illetve ha leszednek egy layert, hogy működjön TV-n is direktben, a megmaradt RPU-t nem muxolják át így hibás lesz. (általában túl sötét). Sokszor HDR anyagot alakítanak át Dovi-ra de azt is helytelenül.
Ezért is írta @tomp forumtársunk, hogy ő saját maga készíti a Dovi-kat. Már várom, hátha rászánja magát egy hogyan csináld leírásra
Van egy kis tool amivel meg tudod nézni és kapsz egy grafikont.
Pl ilyen egy szar Dovi:
Ilyen meg egy ami elég jól néz ki (ebből van nagyon kevés)
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Qtya123 #20147 üzenetére
Ki kell próbálni. Ha Wifi hoz stabilan egy átlag 120 - 130 Mbps-t akkor jó lesz. A Lan nekem nem birt többet olyan 75 Mbps-nél ami a combossab releaseknek nem volt elég. Ugyanabban a szobában az 5 G Wifi elég lehet, de az is router függö, ki kell próbálni. Nekem másik szobában lévő Wifivel nem működött. 300Mbps USB Lan adapter már van 6 ezer forintért is, nekem azzal tökéletesen működik.
[link] -
Parmezan77
junior tag
válasz
Old FatBoy #20055 üzenetére
HDR illetve Dovi tartalmaknál normális mivel ott sokszor magass fényerőn dolgozik a kontraszt miatt. SDR-ben nem kellene melegedjen ha nincs túl világosra állítva.
-
Parmezan77
junior tag
Azért azon gondolkodjunk el, hogy általában a filmeket moziban nézésre készítik, és nemhiába van a mozikban sötét. Ha teljes kivilágításban, vagy netán nappali fényben vetítenék a filmeket, senki nem járna moziba olyan sz*r lenne.
Magas kontrasztot ergo jó kép minőséget csak úgy lehet elérni, hogy ami sötét az nagyon sötét ami pedig világos az nagyon világos. Az SDR ezt egyenlíti ki, úgy, hogy megemeli a fényerőt de akkor mindennél, így a sötét részek szürkébbek lesznek. Nappali fényviszonyokkal ez jobbnak tűnik, mivel elfedheti a tükröződést.
Amúgy ez lesz most a következő nagy harc a panel iparban, hogyan hozzannak létre olyan felületet amin minimális a tükröződés. Jelenleg ez problémát jelent mert általában a tükröződés csökkentése fényerő vesztéshez és minőség romláshoz vezet, márkától függetlenül.
Netflix témába, én most a Stranger things 4. évadát nézem (ugyancsak Netflix WEBDL), és nagyon jól néz ki Dovi-ban. -
Parmezan77
junior tag
Ez érthető, én is arra gondoltam, hogy ez valamiféle "placebo" hatás. Viszont valami változhatott mert eddig a Vimu is HDR-ben játszotta le ezeket a tartalmakat. Az lehetséges, hogy valamit megoldottak szofveresen? Ugye a Vimu az Exoplayert használja, nem tudom a mi van a többi lejátszó mögött, viszont az Exoplayer change logjában nincs semmi DoVi-val kapcsolatos változás tavaly óta. Viszont ezt megtaláltam:
Prefer other tracks to Dolby Vision if display does not support it.
Try alternative decoder for Dolby Vision if display does not support it. -
Parmezan77
junior tag
Már rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Nincs honnan legeyen hardweres támogatás. Viszont az még mindig furcsa, hogy mit változtathattak a Vimuban, hogy hirtelen Dovi-ban játsza le ezeket a releseket, mikor eddig ugyanúgy HDR10-et írt ki mint a többi lejátszó.
BTW amit küldtél azt HDR-ben játsza le(Trinitys filmek azok MKV konténerben vannak)
-
Parmezan77
junior tag
Ezer köszönet Vhiktornak a fáradságos munkáért.
Nagyon szép lett a kalibráció után a C935. Nem volt könnyű menet a DOVI-val.
Viszont tesztelgetés közben tettem egy felfedezést!!! Vimu a "neo barátnője" tipusú profile 7 releaseket DoVi-ban játsza le. Semmi más nem csinálja ezt (Plex, Kodi, belső lejátszó mind HDR-ben indítja el). Elméletileg az Exoplayer updatelve volt az Augusztus 30. relessel, lehet ez ennek a hatása. Már csak azt kellene valahogy kideríteni, hogy a FEL layert is lejátsza-e. Valakinek ötlete, hogy erre , hogyan lehetne rájönni? -
Parmezan77
junior tag
válasz
nicu71 #19852 üzenetére
Plex sajnos nem frissül magától. Ezt nekem sem sikerült beállítani. Ha új tartalom kerül a mappába mindig manuálisan kell frissíteni.
Sorozatokat külön mappába kell tenni és létre kell hozni egy külön libraryt a plexben ami sorozat librarynak van jelölve és nem movienak. Illetve van egy naming convention is, ahhoz van leírás, ha rá keresel, de a virágboltos releasek eddig mind jók voltak ebből a szempontból.
Alternatívaként én Vimut használok.
Ha visszaolvasol ezen a csatornán korábban leírtam azt is, hogyan kell a gépen beállítani a videó megosztást. -
Parmezan77
junior tag
Új 582 FW lett elérhető TV models ....C745 & C845....
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)
[link] -
Parmezan77
junior tag
Köszi a választ!
Akkor ha jól értem a profile 5 és 8 DV-knél ez sem játsza le a FEL-t vagy csak a Plex ha nem akarom tekergetni? Mostanában ahogy nézem szinte mindenki át ált a Profile 8-ra, még azok is akik eddig 7-est használtak.
Nézem kb 65k-ért rendelhető Ugoos. A kérdésem az lenne mennyit tesz ez hozzá egy C935-höz. Most is Plexet és Vimut használok amúgy. Fogok kapni annyival jobb minőséget egy asztali lejátszóval (virágboltos releaseket használva) mint simán a TV-n lejátszva? -
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
Azt én is látom ha van egy Remux DV vagy HDR, a DV szinte mindig szebb. Nekem inkább az szokott lenni a dillemám, hogy ha DV csak WEBDL-ben van meg viszont Remuxban van HDR, melyiket szedjem?
BTW leelenőriztem vagy 30 filmet nagyrészt a legaktívabb magyar nyelvű releaserekktől (akiket elneveztünk egy előző posztban), minden DV jónak tünt, 1 kivételével. Így azt mondanám ezek megbízható releaserek.
-
Parmezan77
junior tag
Amúgy ezt én is néztem, hogy van olyan release ami jól néz ki, de a max fényerő olyan 4-500 nit körül van, van ami 1000 viszont van ami felmegy 4000-ig. Hallottam már, hogy különböző filmek máshogy vannak kalibrálva, de nem tudom ez mit jelent? Pl ami max 500 nit az sötétebb lesz mint az 1000 nites?
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19637 üzenetére
Szerintem a HDR élesebb. Nekem a sötét képen kivül viszont semmi gondom sem a DV-vel sem a HDR-el. Világos jeleneteknél sokkal szebb mint az SDR már most is.
11-én jön Viktor kalibrálni. Addig nem is szeretnék többet hozzászolni a témához, mert ha igaz, hogy alapból szarul vannak beállítva a TV-k és kalibrálással nagyrészt meg lehet oldani ezeket a problémákat, akkor megvan a megoldás és kár ennyit "rinyálni" róla... -
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19595 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Lehet én tettem fel rosszul a kérdést... Nyilván van egy csomó funkció ami hasznos lehet, sok amit ki lehet váltani (pl nekem a laptopra van csatlakoztatva 2 HDD és azzal osztom meg) illetve a TV-re is lehet kötni mindenféle hang cuccot, de ez rám nem vonatkozik, mivel társas házban lakom.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy tapasztalható-e szemmel látható különbség ugyanannál a tartalomnál ha a lejátszóval tolod ki a TV-re vagy ha magán a TV-n játszod le monjuk egy Kodival vagy más jobb fajta media playerrel? -
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19552 üzenetére
A Prometheus pont nem jó példa tesztelésre. A DoVi verzió, nem eredeti release hanem csak egy utólag "ráhúzott" RPU-val készült. madVRhdrMeasure-t használt a releaser ami HDR contentre ráteszi a DoVi tone mappinget ami vagy jó lesz vagy nem. Olyan anyagot keress ami DoVi Blueray Remux. Azok elméletileg az eredeti DoVi lemezrőll rippelt, nem átalakított anyagok. Vagy esetleg WEB-DL releaset ami a stream csatornáról ledszedett DoVi anyag. Igaz ez mindig gyengébb minőségű mint a Remux.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Brandynew #19433 üzenetére
Szia, simán Tv lejátszójával vagy más appal a TV-n, próbáltad már? Nekem nincs semmi külső eszközöm, Vimu-t és néha Plexet használok, igy nekem semmi gondom nem volt eddig a hanggal. Momdjuk nincs külsö hangrendszerem sem, csak a TV-t használom, vagy fülest ha már a család lefeküdt.
-
Parmezan77
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest