Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atis45
aktív tag
-
nicu71
addikt
válasz Snoop27 #21799 üzenetére
sokadjára jelezzük,a DIGI amióta
NER4IG lett azóta a hajdanvolt kitűnő képminőség a tragikus szintre lecsökkentett bitráta miatt a múlté.Ne is várj csodát semmilyen tv-n .A DIGI topik másról sem szól mint erről a tényről,és az immár természetessé vált drágulásról"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Atis45
aktív tag
válasz Snoop27 #21805 üzenetére
Sajnos ez van. Ahogy nicu71 is írta, cirka 1.5-2 éve szinte másról se szól a Digi fórum, mint a leromlott képminőségről és a rohamosan emelkedő árakról. Gondolkoztam a szolgáltató váltáson, (mert több ember beszámolója szerint szemmel láthatóan jobb a képminősége a Vodának), de kivárom már hogy mit hoz a Digi és Voda összeolvadása.
[ Szerkesztve ]
-
-
boborján2
aktív tag
válasz Snoop27 #21806 üzenetére
A cégnek van műholdss platformja (bár nem tudom hogy az 4ig kézbe került e vagy sem , de most lényegtelen), igaz legalja minőség.
Gondolhatod ha az optikán (dvb-c),ahol aztán minden is elférhetne spórolnak , akkor a sat tv agyontömött transponderein , jó kis mpeg2 tömöritéssel milyen a kép.
Egyébként jelenleg a voda elfogadható streamet produkál ,legalábbis vodaboxal OTT megoldással.
(Dvb-c, ex upc területről nem tudok nyilatkozni)
A box lassúcska de legalább egy értelmes 4K képet skáláz a HDMI kimenetre és 65" méretben még meglepően nézhető marad a HD adás.Sajnos az a világ elmúlt amikor a digikábelen 7-8 és 12-14 megabit/sec -el tolták az SD és HD adásokat.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
ROBOTER
addikt
válasz Snoop27 #23874 üzenetére
Én ezt vettem, és szerintem nagyon masszív. A csomagolása becsapós, mert lepkeszerűen össze van hajtogatva benne a cucc, de hatalmas. Plusz nem kell azzal kezdened, hogy dűbeleket veszel és csavarokat, mert ami benne van a csomagban, az jó minőség, ha jó a falad megtartja.
-
-
ROBOTER
addikt
válasz Snoop27 #23893 üzenetére
Mindenképpen hosszabb csavar és közvetlenül a falba.
A nem fix konzoloknál nagyobb az erőkat, nem érdemes kockáztatni. 18..19mm MDF + jó tégla esetén 60mm csavar + fej és konzol anyagvastagság, azaz 6x90mm D fejű vagy hatlapfejű és ehhez 70mm-es dűbel. Ha kistéglás, érdemes beleragasztani a dűbelt a lyukba stukatúrgipsszel (nekem ez bevált, főleg ha elkapsz egy fugát), és mehet hosszabb csavar, hosszabb tipli.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
válasz Snoop27 #23897 üzenetére
Akkor viszont megúszod kisebb dűbelekkel. Egy jó fúrókalapácsnak nem akadály.
Mivel a dűbeleket kívülről kell bedugnod át az MDF-en, és az MDF-be besüllyeszteni nem tudod (nem célszerű), ne vegyél talpas dűbelt, vagy vágd le sniccerrel a gyűrűt rőla.
Beton esetén elgondolkodnék a fémdűbelen, ha jók a szerszámok és tudsz pontosan fúrni. Az csak fallal együtt jön ki. Ráadásul minden csavarboltban tudsz venni D fejű metrikus csavart, ugyanez univerzális csavarnál fehér holló a nagyobb méreteknél (ezért szokták inkább hatlapfejűvel felrakni, mert az gyakoribb).
Amire nagyon figyelj majd: a 75'' és ennél nagyobb tévéknek 400x400-as a VESA felfogatása. A konzoloknak gyakran ez a legnagyobb mérete, magyarul függőleges irányban nem tudsz korrigálni, csak vízszintesen. Nagyon tervezd meg a magasságot, én is lemértem mindent és papíron megterveztem, átszámoltam 2x inkább. A VESA nem a TV közepén van, hanem az alsó felén.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Snoop27 #23888 üzenetére
Mindenképpen lékeld meg a dekorfalat.
Úgy is a rendes falnak kell tartania. Azt kell megfúrni. Ha ráfekszik a dekorfal, akkor a tartás szempontjából nem gond, de ha párnafán van, akkor nem szerencsés ha levegőben lóg a felfogatás.
Másfelől kevésbé fog elállni a tv a faltól, mert a tartónak van pár centi vastagsága, ami így besüllyed. Sokkal szebb lesz lékkel. Megjegyzem nálam is van egy dekorfal és meg van lékelve. Nálam 15mm-es falapok 25-ös párnafán, tehát 4 centi mélyre van süllyesztve a konzol.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Snoop27 #23893 üzenetére
Az ajánlott mérettel nem kell foglalkozni, csak a súly és VESA méret számít.
Arra figyelj, hogy a 75C805-nél 40 centire van az alsó és felső furatok között, ami azt jelenti, hogy a tartó vas csak egy pozícióban rakható fel. Ha nem megfelelő magasságra fúrod fel a tartót, nem tudsz rajta igazítani. -
Celtis
veterán
válasz Snoop27 #23964 üzenetére
Nem és igen. Ugyanaz van a 805-ben és az újabb 845 X2-ben. Összehasonlító táblázat.
-
mikrofon
veterán
válasz Snoop27 #23964 üzenetére
A procinál sokkal fontosabb különbség az 1300/2000nit..... a több zóna már csak pozitív mellékhatás ;)
Egymás mellé rakva a két készüléket nem kérdés melyik a jobb.
Természetesen igaz, amit a többiek írnak, hogy c805 nagyon jó... de a c845 még jobb....
A c805 valójában a 7x kategória, csak az európai régió ahol ez 80x néven fut marketing okok miatt, mert így a neve alapján feljebb pozíciónálódik...Illetve usb3-mal rendelkezik, így egy usb-ethernet adapterrel magasabb hálózati sebesség érhető el, ha a felhasználója nem használ média lejátszót....
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Snoop27 #23974 üzenetére
Az volt a vélekedés, hogy a 845 fekete szintje, kontrasztja és betekintési szöge sokkal rosszabb, mint a korábbi C835-é. Leginkább Vhiktor állította, de külföldi fórumokon is olvastam kritikákat.
Aztán a jóárasított C805-öt elkezdtük többen vásárolni és elég jó vélemények jelentek meg. De a 805 feketéjére is voltak kritikus hangok.
Nekem az a gyanúm, hogy valójában nincsenek ezek a különbségek és mindhárom nagyon hasonló, persze a 845 nagyobb fényerejével.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Snoop27 #23976 üzenetére
Hangilag a 845 szerintem ugyanaz ,mint a 835.
Véleményem szerint nagy ötlet volt bele a mélynyomó.
Nagyon sokat dob rajta.
Persze soha nem lesz soundbar vagy házimozi szint, de bőven hallani ,hogy ég és föld egy sima kéthangszorós tv mellett.
Nálunk amikor nem kell a nagy hangerő , és általában nem kell a gyerekek miatt, akkor az erősítőt be sem kapcsoljuk csak a tv szól és maximálisan elégedettek vagyunk vele.
Nem fűztem hozzá igazán nagy reményeket , de nagyon durván meglepődtem ,hogy ez így tud szólni.
Főleg ha még a mélyet kicsit fentebb húzom.
Érezni hogy nem dísznek van benne ,mert nagyobb hangerőn sem recseg vagy torzít vagy akármi.
Szóval nem marketingnek rakták bele , hanem valóban tudja amit kell.
Már csak ezért sem bánom ,hogy egy új 805 helyett ,inkább egy kiállított (keveset futott) 835 -öt vettem olcsósítva.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
mikrofon
veterán
válasz Snoop27 #24094 üzenetére
Abban bízok, hogy X1-et küldött vissza valaki, mert X2-t akart.
Igazából szerintem akkor lehet észrevehető, ha a saját android rendszerét használod. Én média lejátszóval használnám, így nekem mindegy.
Ahol még érdekes lehet az a firmware frissítések, X2 az új platform mint a c805. Kérdés a régire X1-re meddig jönnek még.Azt hogy csinálod, hogy a Roman e-mag-tól rendelsz?
-
Stealth
senior tag
válasz Snoop27 #24116 üzenetére
Egyből oda töltök.
Mivel hálózat, azon eszközök, amik elérik a megosztott mappát, le is tudják játszani a filmeket.
Megosztani lehet DLNA-val, Samba-val, NFS-sel. Nálam a Kodi a fő lejátszó, de van még Vimu player is.
Asustor As5202T a nas típusa.
Fórumok a NAS témárol: 01.
Asustor fórum: 02.-= Stealth =-
-
mikrofon
veterán
válasz Snoop27 #24109 üzenetére
Én az alábbi lehetőségeket ismerem:
- Vannak a streaming szolgáltatók mint egyik irány.
- Vannak a tárolt nagyméretű filmek lejátszási irány, amire szerintem három lehetőség van:
-- NAS-on tárolni és hálózatról lejátszani egy lejátszóval, mondjuk Kodi-val vagy Vimu Media Player-rel
-- Real-Debrid szolgáltatás egy ezzel kompatibilis Kodi Addon (Seren, Crew..) vagy Android szoftver (Syncler, Cinema HD APK). Ebben az esetben nem kell letölteni, hanem valójában stream-eled
-- TorrServe és Vimu player[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Snoop27 #24135 üzenetére
Azért tegyél egy próbát a Plex-szel Pofon egyszerű: a tv-re letöltöd (de talán alapból is fent van az app), és a PC-dre is letöltöd a Plex media servert. Regisztrálsz. Itt be kell állítanod a mappát, ahová letöltöd a filmeket. A tv ezt a mappát fogja mutatni, te meg onnan kiválasztod, amit nézni akarsz. Ennyi. Évek óta megelégedéssel használom (biztos van jobb, de nekem nincs rá szükségem, legalábbis most azt gondolom )
-
-
Stealth
senior tag
válasz Snoop27 #24150 üzenetére
A Kodi egy kiegészítője, egész sok online tartalommal.
Gondolom ezt tette fel.-= Stealth =-
-
rainman72
nagyúr
válasz Snoop27 #24190 üzenetére
Márc.31ig meg van itthon is hosszabbítva az 5év gari.
[Itt csekkolható]
Ha beír vki egy kamu vásárlási dátumot ellenőrizhető a forgalmazó és a tipus is.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
nicu71
addikt
válasz Snoop27 #24187 üzenetére
Hogy is gondolod,hogy majd egy előfizetéssel ,box -kártya nélkül nézzed nagyképernyőn Orbanisztánban,ez egészen nevetséges .Ahogy mondani szokták ,költözzél ki Románába,ha annyira tetszik.
Ironia nélkül :baltaarcú 4IG Jászai mintha beígérte volna hogy lesz TV-app ha beindul a nagy átalakulás One-ra ,de szerintem ezt ő se gondolta komolyan."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Path of Exile (ARPG)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest