Hirdetés
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
dennis.nol #12977 üzenetére
Próbáld ip-n is (ahogy a kolléga is írta), pl tracert 8.8.8.8
-
4Grider
nagyúr
válasz
dennis.nol #12977 üzenetére
Azt fogja kiírni rossz dns esetén is. De ha direkt ip-vel megy ki a kérés, ahhoz nem kell dns. Ezért írtam az ip-t és nem az fqdn-t.
-
4Grider
nagyúr
válasz
dennis.nol #12975 üzenetére
Nyomsz egy tracert-et egy publikus és követhető ip címre.
Gateway nélkül már az elején el kell buknia. -
dennis.nol
tag
válasz
dennis.nol #12958 üzenetére
Van valami pontosabb tesztelése annak (biztos van
), hogy TUTIRA menjek, hogy nincs net elérés (és nem is lesz egyik proginak sem). Ahelyett, hogy csak nyitogatom a weboldalakat, hogy betöltődnek-e?
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12973 üzenetére
Valóban nem igény. Régebben használtam már a VB-t - habár most egy kis problémába ütköztem a virtuális gép indításánál, de hál' egy beállítás változtatás elég volt, hogy működjön.
Azt hiszem egyszerűbb lenne, mint két gép külön. Csak most az zavar / annak kell utánajárnom, hogy a videókártyából "mennyit kap meg". Egy palit super 1660 van, 6GB-os memóval, de max 256MB-t tudok neki adni jelenleg...
De ez már egy másik történet...Köszönöm mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby #12972 üzenetére
Nem olvastam, h ez igény lett volna...
-
Magnat
veterán
válasz
dennis.nol #12970 üzenetére
Jah igen, azt elfelejtettem.
-
Magnat
veterán
válasz
dennis.nol #12968 üzenetére
Bocsi nem 0 hanem csak hagyd üresen ... lehet állítani Gépházban is, de ott úgy rémlik, nem eszi meg az üres beállítást.
-
Magnat
veterán
válasz
dennis.nol #12965 üzenetére
Nem vagy béna, a Win 10 meg a 11 bénák
Az adapterbeállítások módosítása alatt állítsd be, ott jobb gomb a csatolón, tulajdonságok, ipv4, megint tulajdonságok és ott állítsd be ... a másik helyen nem engedi.
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12963 üzenetére
Egyébként gondoltam kipróbálom a jelenlegi gépemen és az alapértelmezett átjárót nem engedte 0.0.0.0-ra állítani (csak 1-223 közötti érték lehet).
Ne is kommentáljátokbiztos én vagyok nagy láma ezen a téren
De a router-en mac szűrésre beállítottam a gépem, hogy nem érheti el. ...és nem volt net, viszont ment a belső hálókapcsolat.
-
bambano
titán
válasz
Egy lehetőség, hogy nem állítasz be default gatewayt.
A másik, hogy azon a gépen, amelyiket nem akarod kiengedni, másik hálózatot állítasz be, és azon, amelyikről el kell érni, mindkét ip címet felveszed.
A harmadik, hogyha úgyis veszel hardvert, veszel egy plusz ethernet kártyát, és abban a gépben, amelyikről el kell érni, két kártya lesz. -
Magnat
veterán
válasz
dennis.nol #12962 üzenetére
Megoldható vm-mel is, Virtualbox vagy VMWare alatt (mind a kettő free otthonra) vagy esetleg HyperV ha Windows a host.
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12959 üzenetére
Csak szimplán ne lásson ki, így van. Azt a gépet is én használom. Az lenne a fontos, hogy onnan egyik program se érje el a netet
, de én lássam a másik gépről a fájlokat, hogy pl. bizt.mentsem...
#129604Grider:
"...tehát max. a rá érkező oprendszer..." Igen ez a lényeg. Amelyik gépről el akarom érni azon vannak biztonsági cuccok, tehát ha eddig is jól csinálták a dolgukat - meg én sem csináltam hülyeségeket -, akkor ezután sem lehetne gond.
#12961crok:
... mi az a pirát?!Komolyra fordítva a dolgot: a másik felvázolás - a virtuális gép - egy "masszív gép" alá??? Nem?!
Tudom nem mindenre elég egy virtuális gép, de talán jó lehet nekem...
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz
4Grider #12960 üzenetére
Pl. kalóz autódiagnosztikai szoftvereket használsz aminek átadod a VM-ben a gazdagép USB portját de nem adsz neki netet mert akkor frissíteni próbálja majd magát és elb.*za a kábelben a csatolót / FTDI chip-et / etc..
Meg lehet utána reparálni de vastagon nem triviális. Egyéb felhasználási módokat ez alapján képzeld el. De én is csak halottam egy havertól
-
4Grider
nagyúr
válasz
Megoldható simán. Pl. elrontod rajta a dns kiszolgálókat és routeren a belső ip címére tűzfal szabályt csinálsz.
Én csak azt nem értem, mi értelme annak, hogy adott gép/eszköz ne érje el a netet, de te viszont fájl szinten elérd? Mert ha eléred, zsarolóvírussal ugyanúgy végig tudod fertőzni, a te gépeden keresztül elérik az ott tárolt fájlokat, tehát max. a rá érkező oprendszer és alkalmazásfrissítéseket akadályozod meg hogy eljussanak odáig. -
Magnat
veterán
válasz
Szia,
nem tudom, h vkitől akarod megvonni az internetet vagy szimplán csak nem akarod, h a gép kilásson a netre, előbbi alatt azt értem, h akkor minden beállításnak akkor lesz relevanciája ha a valakinek nincs rendszergazdai joga a gépen, mert akkor vissza tudja állítani a netet ... legegyszerűbb, ha a default gatewayt 0.0.0.0-ra állítod a gépen, akkor a lanon tud kommunikálni, de a netre nem lát ki.
-
dennis.nol
tag
Sziasztok! (bocsi ha nem jó helyre írom a gondom
)
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy két gépem közül az egyik egyáltalán ne legyen neten, viszont a másik gépről érjem el a fájljait? De ne pendrive-os/külső vinyós megoldásokkal, hanem közvetlenül, azonnal amikor akarom...Most, hogy megfogalmaztam a kérdésem eszembe jutott, hogy lehet ez megoldható egy virtuális géppel (virtualbox?!)??? Mondjuk ha az új gépbe "vaskos" memóriát, procit tennék (mert a 2. gép még nincs meg, de lehet erre indulnék, ha ez így jó lehet), akkor a virtuálisnak is tudnék kiosztani kellő mennyiséget...és nem adok neki hálózati hozzáférést?!
Nagyon nagy őrültségről/butaságról elmélkedek?!
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark #12956 üzenetére
Igaz, de nekem már volt hasonló gubanc, ahol a streamer nem akarta "elfogadni" a router osztotta ip címet, amit közvetlen eléréssel, fix ip-vel lehetett orvosolni.
A másik, hogy az Sfp+ port háklis jószág. Nem minden oda dugott dongle megy mindenben, mindennel. -
Zsoly
tag
Sziasztok nem tudom, hogy itt van helye a kérdésemnek vagy sem, de megpróbálom. Egy audio rendszer teszteléshez/átalakításához vettem pár hálózati dolgot: 1 nem menedzselhető switchet melynek 4 utp és 2 SFP+ portja van, 2 db media konvertert és 2 db szerelt sfp kábelt. A meglévő switch-hez szerettem volna kapcsolni utp-n az egyik konvertert, innen mentem volna optikaival az új switchbe, majd a másik SFP-ből a másik konverterbe, ahonnan utp vel egy streamerbe. Ebben az esetben a streamert nem látta a hálózat. Kivettem az utolsó konvertert és a switch-ből és csatlakoztattam a streamert, így megjelent, viszont a hálózati címe megváltozott 169.254....-ra így nem igazán használható. Kipróbáltam egy Mac minit is rajta, ő is ezt a címet kapja. Ha a régi switchet utp-vel kötöm össze az újjal és innen szintén utp-vel megyek tovább akkor a helyes 192.168... címet kapom, viszont így nem történik meg a kívánt optikai leválasztás. Megpróbáltam innen is berakni az egyik konvertert és utána utp-vel rákötni az eszközt , de akkor megint változik a helytelen ip címre. Létezik, hogy valamelyik eszköz, kábel nem kompatibilis egymással?
-
harcsabaj
friss újonc
válasz
4Grider #12952 üzenetére
Akkor újra megkérdezem: Az első saját routered miért nem tudja a vpn-t terminálni?
Nekem kényelmesebbnek tűnt mindent külön kezelni, de nagy eséllyel át- és újra lesz állítva minden az általad említettek szerint.
Végül egyébként működött a management okosításával is: a "local" semmit nem csinál (vagyis bekapcsolva kábelen is lehet matatni, nem csak wifin), a "remote" verzióval viszont működik.
Sztem ha natolva van akkor úgy sem fog menni ... hiába routolja rá a fő router a csomagot, mivel a wan lábára fog menni, ott nem fog foglalkozni egy olyan kéréssel, ami a lan címét szólítja meg.
Ebbe bele sem gondoltam, de valóban, semmiféle forwarddal nem ment.
Nagyon kösz mindenkinek!
-
harcsabaj
friss újonc
válasz
PiroGrim #12949 üzenetére
Köszönöm, ezt megnézem! A szolgáltató egy 0 routeren van, de azzal semmilyen szinten nem számoltam.
Pedig nem ajánlott szolgáltatói gw-ekkel saját LAN felé routolni. Elég sok okból nem...
a teljes cucc, amit az elején leírtam, a szolgáltató utáni modem mögött van, ami kizárólag modemként funkcionál, wifi kikapcsolva, az nem csinál semmit.
-
PiroGrim
tag
válasz
harcsabaj #12941 üzenetére
Ha a 2.1-es ip-n akarod elérni, akkor valószínűleg az is gond, hogy a "fő" router nem tudja, hogy az hol van. Az 1.1-es routeren vegyél fel egy statik route-ot, ami azt mondja ki, hogy a 192.168.2.0/24 az a 192.168.1.2 mögött van.
Ha ilyen nincs és a szolgáltató amúgy az 1-es routerre van kötve, akkor route hiányában kiküldi a csomagokat a szolgáltatónak. -
harcsabaj
friss újonc
válasz
MasterMark #12944 üzenetére
Igen, ezt olvasgattam én is, csak számomra meglepő volt, hogy kizárólag valamiféle speciális NAT-szabállyal lehetne.
A másik lehetőség, hogy bekapcsolod, hogy WAN oldalról is elérhető legyen a konfigja
Erre értettem, hogy minden (ilyesmi) be van állítva.VPN tudtommal nincs AP-nál, arra pedig szükség lenne, ez is kizárja sajnos.
-
MasterMark
titán
válasz
harcsabaj #12943 üzenetére
Az AP mód azt jelenti, hogy a kábeles része sima switch lesz, a wifi meg AP. Szóval azzal működnek a kábelen rákötött gépek is. Ha nem kell oda külön alháló, akkor AP módba tedd.
De egyébként mi az hogy be van állítva minden...?
WAN oldalról a WAN címével próbáld elérni akkor. De ehhez be kell hogy legyen kapcsolva a távoli konfig elérés, vagy bárhogy is hívják ők.
[ Szerkesztve ]
-
harcsabaj
friss újonc
válasz
MasterMark #12942 üzenetére
Sajnos nem jobb az AP, lóg még ott másik gép is a wifiken kívül.
A switch nem menedzselt, ettől függetlenül van címe.
Az el nem ért router Archer AX55, elvileg be van állítva minden. -
MasterMark
titán
válasz
harcsabaj #12941 üzenetére
A NAT miatt nem fog működni.
Próbálj meg egy port forwardot saját magára beállítani, hátha úgy jó lesz, de ehhez speciális NAT szabály kéne.
A másik lehetőség, hogy bekapcsolod, hogy WAN oldalról is elérhető legyen a konfigja, akkor a WAN IP-jével (192.168.1.2) elérhető lesz.
De biztosan kell neked NAT-olás a második routeren? Nem lenne jobb AP módba állítani inkább?
A switch menedzselt amúgy, hogy van IP-je?
-
harcsabaj
friss újonc
Üdvözletem!
Vadiújként rögtön segítséget szeretnék kérni, nem tudom, hol akadhattam el.
Egy router két portjára (192.168.1.1) egy másik router (192.168.1.2), valamint egy switch (192.168.1.3) van kötve. A switchre pakolt gépek .1.11 és 27 között kapnak IP-ket kábelen, a második, ".1.2 router" .2.10 - .2.25 között szór címeket wifin.
A problémám, hogy a switchre kötött gépek egyikéről sem érem el a ".1.2 router" admin-felületét.
Kötések:- .1.1 router második és harmadik portjából WLAN-ba mennek a kábelek a .1.2 és .1.3 routerbe és switchbe.
Mivel a második router .2.1 LAN címét kéne elérnem, forwardingra tippelnék, de még jártam sikerrel. Gondolom azzal nem tudom elrontani.
Mit és hogyan kellene?Segítségetek előre is köszönök!
-
Magnat
veterán
válasz
MasterMark #12937 üzenetére
Igazából 1 route-tal lejjebb kerülök, a 10.100.0.x/24-re. Onnan kifelé a debian szerver route-ol a 192.168.1.x/24-re.
-
Reggie0
félisten
válasz
MasterMark #12937 üzenetére
Nem szabadna osszeakadnia, mert ha 192.168.1.x-rol 192.168.1.y-t pinget, akkor az 192.168.1.0/24 route-nak prioritasa van a default felett, sot meg az 192.168.1.0/24 ami devre megy, nem gw-re, annak is prioritasa kene, hogy legyen. Bar lehet windowson ezt felulirja a metrika.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Az itthoni hálóm 192.168.1.0/24
Van egy (virtuális) debian szerver: 192.168.1.169
Azon egy Wireguard szerver: 10.100.0.1
A kliensek 2-től kezdve kapnak címet.
A routerben be van állítva, h a 10.100.0.0/24-et statikus routolja vissza a debianhoz (192.168.1.169).
A WG konfigban a klienseken az allowed ip's 0.0.0.0/0Ha telefonról belépek WG-ra és csinálok egy traceroute-ot mondjuk google.hu-ra, akkor az első két hop a 10.100.0.1 (debian WG lába), aztán 192.168.1.1 (router) és onnan ki a nagyvilágba, minden f@sza. Ugyanígy műxik távolról és itthoni wifiről is (bár igazi haszna csak az elsőnek van).
Viszont ugyanezt ha a Win11-es gépemről megcsinálom, akkor távolról csatlakozva ugyanez történik, lanről indítva a WG-t viszont a 192.168.1.x címek elérhetetlenek, itthoni eszközök webfelülete nem jön be, ha pingetni akarok bármit akkor general failure. Viszont internet van és ami még érdekesebb, a traceroute google.hu is lefut és meg is jelenik a 10.100.0.1 és a 192.168.1.1. Pedig ez utóbbit pingetni sem lehet (tudom, ott más a ttl, de akkor is).
Mi okozhatja ezt? (gyakorlati jelentősége nem igazán van, csak nem értem...) -
Magnat
veterán
Igen, egyszer egy ismerősöm nagyon keresett valakit (ennek már vagy 20 éve) és volt kapcsolata a szolgáltatóhoz akinél a valakinek volt telefonja, láttam én is a kinyomtatott sms-eit, de azt nem tudom, mennyi időre visszamenőleg ... mint ahogy azt sem, h ez még mindig így van-e, de vannak sejtéseim
-
4Grider
nagyúr
Az SMS-eket egyetlen szolgáltató sem tárolja, azok sikeres kézbesítés után már nincsenek jelen a rendszerben. Sikertelen kézbesítés esetén is x nap után mennek a lecsóba.
A hatóságok sms-t a küldő vagy fogadó eszközből szoktak kiszedni, vagy számra szóló engedély birtokában az adott szám forgalmát tudják logolni. -
Tamy
senior tag
válasz
Magnat #12930 üzenetére
Nem tudom mennyi a valóságalapja, de régebben bennfentes körökben azt pletykálták, hogy az sms üzeneteket gyakorlatilag soha nem törlik, mert annyira jelentéktelen helyet foglal, hogy nem foglalkoznak vele. Sokkal többet a cellainfók se hiszem, hogy foglalnak, de mondjuk ez már jó régen volt (ha igaz volt), azóta ki tudja mi a helyzet.
-
Magnat
veterán
válasz
sarkanyolo2 #12929 üzenetére
Szia, ha elérhető, akkor is max hatóság kérheti ki, de 10 éves távlatban fogalmam sincs, h megvan-e.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok, mobilszolgáltatók megtartják akár 10 éves távlatban egy előfizető cellainformációit? Elérhetőek ezek akár hivatalos formában a szolgáltatóktól?
-
mrots
junior tag
válasz
MasterMark #12926 üzenetére
"25 SMTP illetve az 53 DNS portot se engedik befele általában."
Nem tudom mit jelent az, hogy altalaban, de nekem mindenhol mukodik. Ugyan SMTP szerverem nem fut, de ez nem is kell ahhoz, hogy kideruljon: beengedik-e a tcp/25 -ot? Nem az a lenyeg, hogy nem fog menni, hiszen mint irtam, nincs SMTP szerver ami valaszolna, de ha nem timeout van (ami arra utal, hogy tuzfal megfogja) hanem TCP RST csomag megy vissza, es ellenorizni tudom, hogy ezt a TCP RST-t az en routerem kuldte vissza, akkor bizonyitott, hogy beengedte a szolgaltato a forgalmat, hiszen az en eszkozom utasitotta el.
Kapcsoljuk be akkor a debugot:
gw#debu ip tcp transactions port 25
TCP special event debugging is on
gw#term mon
gw#Lassuk akkor kintrol a telnet kiserletet az otthoni broadbandre:
ka@mayten:~$ telnet xxx.xxx.xxx.183 25
Trying xxx.xxx.xxx.183...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refusedEs ime a router debug logja:
Jan 12 22:36:54.035: TCP: connection attempt to port 25
Jan 12 22:36:54.035: TCP: sending RST, seq 0, ack 3187622045
Jan 12 22:36:54.035: TCP: sent RST to yyy.yyy.yyy.225:57960 from xxx.xxx.xxx.183:25Az en routerem kuldott TCP RST-t, tehat a csomag beerkezett, tehat nincs szurve a szolgaltatonal, hiszen a TCP RST vissza is ment a kerdezohoz.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
Magnat #12925 üzenetére
a dns-t nem szoktuk bántani, az smtp-t kifelé nem engedjük, befelé nem szoktuk korlátozni.
az ms netbioshoz tartozó portok vannak alapértelmezetten zárva, illetve ha felmerül, hogy hibás a routerben a cucc, akkor a bejövő www portot is le szoktuk zárni.nem, nem sérti a netsemlegességet, ami egyébként is egy nemlétező fogalom.
-
Magnat
veterán
válasz
MasterMark #12919 üzenetére
Van még ilyen, h vmelyik portot nem engedik be? Nem sérti a netsemlegességet?
-
válasz
korcsi #12922 üzenetére
Igen. Most csináltam smtp relayt office365-n keresztül, amivel ez a probléma megoldódott, és azt írja, sikerült csatlakozni a 25-ös porton a relayen keresztül, de aztán ez a 3 hiba marad:
-ERROR: Unable to bind to address 89.132.224.227.
-ERROR: It was not possible to connect.
-ERROR: Was not able to open connection.
A beépített diagnostic ezeken kívűl mindent jónak talál -
válasz
MasterMark #12919 üzenetére
A program elindul, ahogy fentebb írtam, minden be van állítva, az egyetlen bökkenő, hogy amikor megpróbálok IMAPpal bejelentkezni, sosem tud csatlakozni a szerverhez az email kliens.
Melyik portokat javasolnád a fentiek helyett, amivel több sikerem lehet? -
válasz
MasterMark #12917 üzenetére
Van saját domain, DNS be van állítva, mindennek flottul kéne mennie, de amikor be szeretnék jelentkezni (IMAP), akkor sosem tudja bindelni a portot (se 143-t, se másikat, ha mással próbálkozok); ezzel van tele az error log ("A kért cím nem érvényes a hozzá tartozó környezetben."). Azt írta, hogy lehet, hogy másik szerver is van azon a porton, de nincs, mert clean install; csak a VS, meg a hmailserver van rajta. Próbáltam telnettel megnézni, "Csatlakozás: [ip cím]...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz. a következő porton: 143: Sikertelen csatlakozás."
-Tűzfal beállítva, át van engedve a 25, 110, 587, 143
-Titkosítást nem használok, ez mindenhol ki van kapcsolva
-IP range, és protokoll beállítások következetesen megvannak
-A gép pingre válaszol belátható időn belül
Tudom, valami nagy ostobaságot művelhetek (nincs ezzel tapasztalatom), de neten nem találtam kb semmit, AI barátom meg képtelen összeszedni magát -
Sziasztok!
Sokan hülyének fognak nézni belátom, de kicsit eltévedtem/nem találom a jó topicot; ez állt a problémámhoz legközelebb.
Hmailserver topikot kerestem, de csak egy 1000 éves van POP3s-re, ami nem releváns nekem. TCP/IP port beállítással kapcsolatban kéne tanács. Melyik topikba menjek, vagy van aki tud itt segíteni? (Amatőr vagyokOtthoni "szerverre" menne Win 10 alá
)
Köszi a segítséget -
xcsabo
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni otthoni hálózat fejlesztésére. Adott egy (most már) One modem/router a 150-es neten. Eddig jól kiszolgált, nem volt sok kapcsolódó eszköz, de fejlesztettünk pár okos eszközzel, amik ugye folyamatosan a Wifi-n lógnak. A teljesség igénye nélkül: egy PC UTN-n, 2 laptop Wifi-n, tablet, mobilok szintén Wifin-n, okos konnektorok, légkondik, fűtés termosztát Wifin-n, Powerline adapter UTP-n, TV-box UTP-n, NAS UTP-n. Összesen kb 15-16 eszköz. Ha megy a PC két laptop, tv-box, esetleg mobil, akkor már érezhetően akad a hálózat, illetve a lakás másik felén a Wifi gyakorlatilag nulla. Vettem egy 3 db-os Cudy M3000-es mesh csomagot, amivel akartam a rendszert fejleszteni, de mivel azokon csak 2-2 db UTP van, eddig nem üzemeltem be, mert nem tudnám a PC, TV box, NAS kombót honnan ellátni. Gondolkodtam egy switch közbeiktatásán az egyik mesh routerre és onnan kiszolgálni az UTP igényt. Persze a ONE-os routert modem üzemmódba állítva. Szerintetek mi lenne a jó megoldás? Köszi előre is.
-
Stealth
senior tag
válasz
MasterMark #12909 üzenetére
Köszönöm!
Azt hittem valami konfigos dolog, mert mondjuk tudom pingelni a kamerát, illetve be tudok lépni a NAS-ra is a helyi hálón.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz
MasterMark #12911 üzenetére
OK, csak azért kérdeztem mert nekem egy debian alapú szerveren van Wireguard és szépen elérem az összes cuccomat a lanon beleértve a kamerákat is, persze egy static route-ot fel kellett venni rá a routerben h visszataláljanak a csomagok a szerver felé, de gondolom ha routeren van a Wireguard, akkor azt megoldja magának.
-
Magnat
veterán
válasz
MasterMark #12909 üzenetére
Ilyenkor kap egy külön tartományból származó ip-t amit a router routol, szóval ip szinten működne is, csak a kamera szoftvere tiltja ha külön subnetben van a másik cím?
-
Stealth
senior tag
válasz
MasterMark #12907 üzenetére
De meg lehet oldani valahogy ezt a dolgot? Esetleg a router VPN konfigban kell valamit beállítani? Vagy ez ilyen és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
Sziasztok!
VPN-nel kapcsolatban kérdeznék.
A telefonom és az AX58Uv2 routerem köztt van Wireguard kapcsolat. A telefonon ha bekapcsolom a VPN-t, a whatismyip kidobja a routerem IP címét. Bekapcsolt VPN-nél elindítom az IP kamerám szoftverét, le akarnám tölteni a kamera által felvett eseményeket, de hibára fut azzal, hogy nem vagyok egy hálózaton a kamerával. Mit kell még belőnöm, ha egyáltalán lehet, hogy "belső hálózaton" legyek? -
válasz
Magnat #12902 üzenetére
Rében volt inkább jelentősége. Ez ugye azt csinálja, hogy vagy az egyik, vagy a másik ághoz csatlakozhat gép, ami a wifi előtti időkben nem volt egy egzotikus elvárás.
Nálam is sokáig ment így a hálózat: egy-egy ér vezetett az íróasztalhoz és az ágyhoz, így a notebookkal tudtam vándorolni, illetve eleve több helyen használni a netet. Mindig csak egy gép lehetett bedugva, de ez nem okozott gondot.
Aztán lett ADSL meg egy rendes router és switch, és az egész okafogyottá vált.
De teszteléseknél évi egy-két alkalommal még mindig jól jön a 8Y8+8 elosztó.
MaCS
-
válasz
Magnat #12891 üzenetére
Csak vigyázz, hogy mit rendelsz! Két féle van:
Van olyan,amelyik mind a nyolc eret Y-alakban ketté osztja -- na, ez Neked nem jó.
Olyan kell, amelyik a 8 eret 4-4 osztában viszi két felé. Pl. ez. A tetején látható a bekötési rajz. Angolul Econo Splitternek is hívják.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macska topik